هدایت شده از مفاخر
💠 آثار معنوی روزه
۳- مهار شهوات
✍ روزه سبب مهار شهوات میشود رسول اکرم (ص) در این رابطه میفرمایند:
«کسی که تمکن مادی دارد، ازدواج کند؛ و گرنه با روزه گرفتن طغیان برخی از غرایز را مهار نماید.» (۱)
۲. امام رضا (ع) نیز میفرماید:
روزه گرفتن عامل شکسته شدن شهوت است و روزه انواع شهوات ( لعب، لهو، زینت، تفاخر و تکاثر) را تعدیل میکند.(۲)
(۱) الدر المنثور فی تفسیر الماثور، ج۱، ص۱۴۶.
(۲) تفسیر تسنیم، ج۹، ص۲۹۸.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 فرازی از خطبه پیامبر(ص) در فضیلت ماه رمضان:
🌟 سفارش های پیامبر (ص) در این ماه مبارک (۵)
🌷 از گناهانتان به پیشگاه خداوند توبه کنید؛ در هنگام نمازها، دستانتان را بر آستان او به دعا بلند کنید، که آن هنگام (وقت نماز)، برترینِ ساعت هاست و خداوند با نظر رحمت به بندگانش مى نگرد و هر گاه با او مناجات کنند، پاسخشان مى دهد و چون او را صدا بزنند، جوابشان مى گوید و چون او را بخوانند، اجابتشان مىکند.
🌹 وَ تُوبُوا إِلَى اللَّهِ مِنْ ذُنُوبِكُمْ وَ ارْفَعُوا إِلَيْهِ أَيْدِيَكُمْ بِالدُّعَاءِ فِي أَوْقَاتِ صَلَاتِكُمْ فَإِنَّهَا أَفْضَلُ السَّاعَاتِ يَنْظُرُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِيهَا بِالرَّحْمَةِ إِلَى عِبَادِهِ يُجِيبُهُمْ إِذَا نَاجَوْهُ وَ يُلَبِّيهِمْ إِذَا نَادَوْهُ وَ يُعْطِيهِمْ إِذَا سَأَلُوهُ وَ يَسْتَجِيبُ لَهُمْ إِذَا دَعَوْهُ.
📗 اقبال الاعمال، ج1، ص 270.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 08 فروردین ماه 1402 شمسی
🌙 06 رمضان 1444 قمری
❄️ 28 مارس 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ قيام مردم يزد عليه رژيم پهلوی در اربعين شهدای تبريز (1357 ش)
➕ رحلت فقيه جليل آيت الله "سيدجواد حسينی شاهرودی" (1377 ش)
🌙 #قمری
➕ نزول كتاب مقدس تورات بر "حضرت موسي بن عمران" به نقل از نبي اكرم(ص)
➕ رحلت فقيه جليل "حمزة بن عبدالعزيز ديلمي" (463 ق)
❄️ #میلادی
➕ قيام مردم هلند عليه استبداد شاه اسپانيا (1572م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌟نزول كتاب مقدس تورات بر "حضرت موسي بن عمران" (ع)
✍ تورات، لفظ عربي شده کلمه «تورا» به زبان عبري است که بهمعناي تعليم و آموزش يا ارشاد است. يهوديان آن را ناموس، شريعت و قانون ميدانند، اما «تورات» در متداولترين کاربرد، نام پنج سفر کتاب اول عهد عتيق و از کتاب مقدس يهوديان است که به "اسفار خمسه" نيز مشهور است. کتاب مقدس«تورات» در ششم ماه مبارک رمضان بر حضرت موسی(ع)، پیامبر رهایی بخش بنی اسرائیل از جور و ستم فرعونیان، نازل شد.
✅ به شواهد تاریخ و منابع موثق، آن چه که هم اکنون به نام انجیل و تورات، در میان پیروان مسیح و یهود وجود دارد، کتاب های اصلی آنان نیست؛ بلکه برداشت هایی از آن کتاب های شریف است که از سوی پیشوایان مذهبی و مقدس این دو کیش، تدوین و منتشر گردیده است و بی تردید، دچار تحریف و زیادتی و کاستی های فراوانی می باشند.
📚 تاريخ اليعقوبي، ج 2، ص 34
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 دعای روز ششم
🌷 اللهمّ لا تَخْذِلْنی فیهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِیتِکَ ولا تَضْرِبْنی بِسیاطِ نَقْمَتِکَ وزَحْزحْنی فیهِ من موجِباتِ سَخَطِکَ بِمَنّکَ وأیادیکَ یا مُنْتهى رَغْبـةَ الرّاغبینَ.
خدایا در این روز مرا به نفس سرکشم، وامگذار تا در پی طغیان و نارضایتی تو روم و مرا با تازیانه خشم و غضبت ادب مکن و مرا از موجبات ناخرسندیت بر کنار بدار، به حق مهربانی و نعمت نوازیت، ای نهایت آرزوی مشتاقان.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 گناهانی که موجب خشم الهی می شود:
امام سجاد علیه السلام:
🌷 و گناهانى كه موجب نزول انتقام و خشم الهى است؛
۱- به ستم و از روی آگاهی، نافرمانی کردن،
۲- تعدی و تجاوز به حقوق مردم،
۳- مسخره کردن دیگران،
۴- ریشخند و خوار نمودن دیگران.
🌹 و اَلذُّنُوبُ اَلَّتِي تُنْزِلُ اَلنِّقَمَ عِصْيَانُ اَلْعَارِفِ بِالْبَغْيِ وَ اَلتَّطَاوُلُ عَلَى اَلنَّاسِ وَ اَلاِسْتِهْزَاءُ بِهِمْ وَ اَلسُّخْرِيَّةُ مِنْهُمْ.
📚 اصول کافی، ج 2، ص 331، ح 5.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 فرازی از خطبه پیامبر(ص) در فضیلت ماه رمضان:
🌟سفارش های پیامبر (ص) در این ماه مبارک(۶)
🌷اى مردم! جانهاى شما در گرو کارهاى شماست، پس با طلب آمرزش، آنها را آزاد سازید؛
و پشتهاى شما از بار گناهانتان سنگین است، پس با طول دادن سجدههاى خود، آنها را سبک کنید،
و بدانید که خداوند ـ که یادش والاست ـ به عزّت خود ،سوگند خورده است که نمازگزاران و سجده کنندگان را عذاب نمىکند و در روزى که مردم در پیشگاه پروردگار جهانیان [براى حساب ]مى ایستند، آنان را با آتش، هراسان نمى سازد.
🌹أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَنْفُسَكُمْ مَرْهُونَةٌ بِأَعْمَالِكُمْ فَفُكُّوهَا بِاسْتِغْفَارِكُمْ وَ ظُهُورَكُمْ ثَقِيلَةٌ مِنْ أَوْزَارِكُمْ فَخَفِّفُوا عَنْهَا بِطُولِ سُجُودِكُمْ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ أَقْسَمَ بِعِزَّتِهِ أَنْ لَا يُعَذِّبَ الْمُصَلِّينَ وَ السَّاجِدِينَ وَ أَنْ لَا يُرَوِّعَهُمْ بِالنَّارِ يَوْمَ يَقُومُ النَّاسُ لِرَبِّ الْعَالَمِينَ.
📗 اقبال الاعمال، ج1، ص 270.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 اسراف و تبذیر بلای خانمان سوز جوامع
✍ «اسراف»به معنى وسیع کلمه هرگونه تجاوز از حد در هر کارى است که انسان انجام مىدهد ولى غالبا این کلمه در مورد هزینهها و خرجها گفته مىشود.
ولی «تبذیر» فقط در امور مالی صورت میگیرد و در مواردى است که انسان اموال خود را به صورت غیر منطقى و فساد، مصرف مىکند که به آن «ریخت و پاش» و «ولخرجى» گفته می شود.
🔹اسراف و تبذیر مورد مذمت و نکوهش اسلام قرار گرفته است و قرآن کریم با عبارتهاى گوناگون، مسلمانان را از این بلاى خانمانسوز برحذر داشته است و می فرماید:
☀️«کُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا اِنَّهُ لا یُحِبُّ الْمُسْرِفِینَ؛(۱) و (از نعمتهاى الهى) بخورید و بیاشامید ولى اسراف نکنید که خداوند مسرفان را دوست نمىدارد.»
امام صادقعلیهالسلام در ذیل آیه «وَ لا تُبَذِّرْ تَبْذِيراً» اسراء/۲۶ می فرماید:
🌷«مَنْ أَنْفَقَ شَيْئاً فِي غَيْرِ طَاعَةِ اَللَّهِ فَهُوَ مُبَذِّرٌ وَ مَنْ أَنْفَقَ فِي سَبِيلِ اَلْخَيْرِ فَهُوَ مُقْتَصِدٌ». (2)
کسى که در غیر راه اطاعت فرمان خدا مالى انفاق کند، تبذیر کننده است و کسى که در راه خدا انفاق کند، میانهرو است.
🔸اسراف و تبذیر، یکی از مشکلات جوامع است. مصرفگرایی و زیادهروی در مصرف، مشکلات اقتصادی بسیاری برای جوامع ایجاد کرده است. مشکل اسراف آن چنان در تار و پود جوامع ریشه دوانده است که صرفهجویی و جلوگیری از اسراف و تبذیر به عنوان یکی از راهحلهای اساسی تنظیم اقتصاد جوامع به خصوص جامعه اسلامی مطرح میشود. امامین انقلاب و سایر فقها و اندیشمندان به کرات در بیانات خود بر این دستور مهم الهی تاکید داشته اند.
(۱) اعراف/۳۱.
(۲) تفسير الصافي ج۳، ص۱۸۸.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 09 فروردین ماه 1402 شمسی
🌙 07 رمضان 1444 قمری
❄️ 29 مارس 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ به توپ بستن گنبد مطهر حَرم حضرت امام رضا توسط سربازان روسيه (1291ش)
➕ درگذشت آیت اللَّه "ميرزا علي اكبر مرندی" (1373ش)
➕ رحلت دانشمند شهير خراسان آيت الله "شيخ عباس خالصی خراسانی" (1378 ش)
🌙 #قمری
➕ وفات حضرت "ابوطالب" عمو و حامي بزرگ پيامبراكرم در مكّه بنا به روايتي(10 بعثت)
➕ تحميل ولايتعهدی به حضرت امام رضا(ع) توسط مأمون عباسي(201 ق)
❄️ #میلادی
➕ كشف سرزمين "كاستاريكا" در امريكاي مركزي توسط كريستف كلمب (1500م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🏴وفات حضرت "ابوطالب" عموي گرامي پيامبراسلام(ص) به روايتي(10 بعثت)
✍ حضرت ابوطالب بن عبدالمطب مانند بيشتر رُؤَساي قريش مردي تاجر بود و پس از درگذشت پدرش، عبدالمطلب، سرپرستي پيامبر اسلام(ص) را از هشت سالگي بر عهده گرفت.
✅ در سفري كه حضرت محمد(ص) را براي تجارت با خود به شام برد، بشارت پيامبري آن حضرت را از راهبي به نام بُحيرا شنيد و در حراست از پيامبر تلاش بيشتري از خود نشان داد.
✅ پس از بعثت نيز، ابوطالب، ياور و پشتيبان هميشگي پيامبر بود و در حمايت از ايشان دريغ نمي كرد. ابوطالب در حالي كه با ديگر مسلمانان در شِعْب ابوطالب در محاصره ي مشركان مكه بود، در گذشت.
✅ در همان سال حضرت خديجه (س) همسر با وفاي پيامبر نيز وفات كرد و رسول خدا(ص) بر اثر شدت غم و اندوه، آن سال را "عامُ الحزن" يعني سال حزن و اندوه ناميدند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ تحميل ولايتعهدی به حضرت امام رضا علیه السلام (201 ق)
✍ دشمني خاندان اُمَوي و عباسي با اهل بيت از ديرباز وجود داشت. هر كدام از اين خاندان جور به نوبه ي خود آزار و اذيت فراواني به اهل بيت و آل علي(ع) روا داشتند و در به شهادت رساندن امامان معصوم ابا نمي كردند. وقتي مامون بر مسند قدرت نشست، با هدف تحت نظر داشتن امام رضا (ع) و اینکه خود را فردي دوستدار اهل بيت نشان دهد، دستور داد تا امام (ع) را از مدينه به خراسان آوردند.
✅ بررسي اوضاع و شرايط سياسي زمان مأمون نشان مي دهد كه وي با يك سلسله دشواري ها و مشكلات سياسي روبرو شده بود و براي رهايي از اين بن بست ها، طرح وليعهدي امام رضا(ع) را مطرح نمود و سرانجام روز هفتم ماه رمضان سال 201 ق، منشور ولايتعهدي به خط مأمون نگاشته شد و با اصرار آن را به امام تحمیل نمود. امام (ع) نيز با ذكر شروطی آن را پذیرفت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5