#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 09 آذر ماه 1397 شمسی
🌙 22 ربيع الاول 1440 قمری
❄️ 30 نوامبر 2018 میلادی
☀️ #شمسی
➕ روز بزرگداشت "شيخ مفيد"
🌙 #قمری
➕ وقوع غزوه "بنی نضير" و بيرون راندن يهوديان از مدينه (4 ق)
➕ شهادت "شيخ خليفه مازندرانی" رهبر نهضت سربداران خراسان توسط مغولان (736 ق)
❄️ #میلادی
➕ رحلت استاد "عبدالباسط محمد عبدالصّمد" استاد برجسته قرآن (1988م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 به مناسبت روز بزرگداشت فقیه و متکلم شیعی، شیخ مفید(ره)
✍ محمد بن محمد بن نُعمان (336ق-411ق)، مشهور به شیخ مُفید، سال 336 ق، در قريه سويقه در ده فرسنگى شمال بغداد، دیده به جهان گشود. وی از علمای برجسته ی امامیه است که مکتب کلامی شیعه، در عصر او به اوج کمال رسید.
✅ از مسائل بسیار مهم در خصوص شیخ مفید که نشان از جایگاه رفیع او در بین عالمان شیعه دارد آن است که او در طول سه سال، مشرف به دریافت سه نامه از محضر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف شده است.
✅ امام زمان(عج) در این نامه ها او را اینگونه خطاب می کند:
1- للاخ الاعزا السدید الشیخ المفید: برادر عزیز و استوار شیخ مفید.
2- سلام علیک ایهاالعبد الصالح الناصر للحق الداعی الیه. سلام بر تو ای بنده شایسته خدا و ای یاری دهنده حق و دعوت کننده بسوی آن.
✅ شیخ مفید شاگردان بسیاری تربیت نمود. که از آن جمله سید رضی و سيد مرتضی علم الهدی، شيخ طوسى و نجاشی از جمله آنانند.
بنابر نقل شيخ طوسى، شاگرد برجسته ی شيخ مفيد، وى بالغ بر 200 عنوان كتاب تأليف نموده است. نجاشی 171 جلد كتاب از تالیفات شیخ را ذكر كرده است.
✅ شیخ مفید در سال 413 در بغداد، پس از 77 سال تلاش و خدمت ارزنده درگذشت. سید مرتضی علم الهدی بر او نمازگزارد و در حرم مطهر امام جواد علیه السلام پائین پای آن حضرت و نزدیك قبر استادش ابن قولویه مدفون گردید.
---------------------------
📚 فقهاي نامدار شيعه، صفحه 53.
رجال نجاشی، ص 400 تا 403.
مفاخر اسلام، علی دوانی، ج ۳، ص ۲۴۱٫
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠توقیع امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به شیخ مفید(ره)
✍ در یکی از نامه ها که در اواخر ماه صفر سال 410 از ناحیه مقدسه خطاب به شیخ مفید نوشته شده است، امام علیه السلام چنین می فرمایند:
🌺 بسم الله الرحمن الرحیم، اما بعد سلام بر تو ای دوستدار مخلص در دین، که در ولایت ما مخصوص به یقین گشته ای ....
پس از ستایش و حمد خداوندی که معبودی جز او نیست و درود به سید و مولی و پیغمبر گرامی ما حضرت محمد(ص) خداوند توفیقت را در یاری از حق مستدام فرماید و پاداشت را در نشر علوم برای ما براستی زیاد و فراوان نماید...
🌷بدان که ما رخصت یافتیم تا تو را به نامه نگاری مشرف ساخته و دستور دهیم احکام ما را به دوستانمان که نزد تو هستند برسانی......
ما به احوال شما آگاهیم.... چیزی از اخبار شما بر ما پوشیده نیست...... ما در فکر شما هستیم و از یاد شما بیرون نرفته ایم وگرنه بلای سختی به شما می رسید و دشمنان، شما را مستاصل می کردند. پس از خدا بترسید.
📚 بحار الانوار، ج ۵۳، ص ۱۷۵
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 10 آذر ماه 1397 شمسی
🌙 23 ربيع الاول 1440 قمری
❄️ 01 دسامبر 2018 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت عالم مجاهد آيت الله "سيدحسن مدرس" (1316ش)
➕ روز مجلس شوراي اسلامی
🌙 #قمری
➕ ورود حضرت معصومه به شهر مقدس قم (201 ق)
❄️ #میلادی
➕ مرگ "ديويد بن گوريون" موسس رژيم صهيونيستی و اولين نخست وزير آن (1973م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
♻️ به مناسبت سالروز شهادت سید حسن مدرس
✍ سید حسن مدرس(۱۲۴۹ش-۱۳۱۶ش) فقیه و سیاستمدار شیعی است. مدرس که از علمای اصفهان بود در دوران مشروطه، به حمایت از مشروطهخواهان پرداخت. وی در دوره دوم مجلس، از طرف فقها بهعنوان یکی از مجتهدانی تعیین شد که طبق قانون اساسی مشروطه میبایست بر هماهنگی مصوبات مجلس با شرع اسلام نظارت داشته باشند.
✅ او از دوره سوم تا دوره ششم نیز برای چهار دوره نماینده مردم تهران در مجلس شورای ملی بود. در دوره جنگ جهانی اول، کمیته دفاع ملی را تشکیل داد و به قم مهاجرت کرد.
✅ سید حسن مدرس با اقدامات رضاخان مخالفت میکرد. رضاخان او را به شهر کاشمر تبعید کرد و در آنجا به شهادت رساند. دهم آذر، به مناسبت شهادت او، به نام «روز مجلس» نامگذاری شده است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 آثار گفتن بسم الله الرحمن الرحیم در ابتدای وضو
🌺 رسول خدا(صلی الله علیه و آله) به فردی که درباره ثواب وضو سؤال داشت، فرمود:
🔹بدان! چون دستت را در آب بری و بسم الله الرحمن الرحیم بگویی، گناهانی که دستهایت انجام داده فرو می ریزد.
🔸و چون چهره خویش را بشویی، گناهانی که چشمهایت با نگاه کردنشان انجام داده اند از بین می رود، همچنین گناهان دهانت که تلفظ کرده زدوده می شود.
🔹و وقتی دو دست خود را از آرنج بشویی، گناهان، از دست راست و چپت فرو می ریزد
🔸و چون بر سر و پشت پاهای خود مسح کشی، گناهانی که قدمهایت به سوی آنها گام برداشته اند، از بین می رود. پس این، پاداش وضوی تو است.»
🌷 «فَاعْلَمْ أَنَّکَ إِذَا ضَرَبْتَ یَدَکَ فِی الْمَاءِ وَ قُلْتَ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ تَنَاثَرَتِ الذُّنُوبُ الَّتِی اکْتَسَبَتْهَا یَدَاکَ فَإِذَا غَسَلْتَ وَجْهَکَ تَنَاثَرَتِ الذُّنُوبُ الَّتِی اکْتَسَبَتْهَا عَیْنَاکَ بِنَظَرِهِمَا وَ فُوکَ بِلَفْظِهِ فَإِذَا غَسَلْتَ ذِرَاعَیْکَ تَنَاثَرَتِ الذُّنُوبُ عَنْ یَمِینِکَ وَ شِمَالِکَ فَإِذَا مَسَحْتَ رَأْسَکَ وَ قَدَمَیْکَ تَنَاثَرَتِ الذُّنُوبُ الَّتِی مَشَیْتَ إِلَیْهَا عَلَی قَدَمَیْکَ فَهَذَا لَکَ فِی وُضُوئِک.
〰〰〰〰〰〰〰
📚 وسائل الشیعه، ج 1، ص 393.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
✅به مناسبت سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام به شهر قم
✍ حضرت معصومه علیها السلام در روز اول ذیقعده سال 173 قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود. پدر بزرگوار آن حضرت، امام موسی کاظم علیه السلام و مادر گرامی اش حضرت نجمه خاتون می باشد، که بعد از تولد حضرت رضا علیه السلام به «طاهره » ملقب گردید.
✅ در سال 201 قمری در پی انتقال اجباری امام رضا علیه السلام به خراسان، بعد از یک سال تحمل دوری برادر بزرگوارش از مدینه منوره عازم خراسان گردید. عوامل حکومتی بنی عباس، در شهر ساوه به کاروان حامل آن حضرت حمله کرده و همراهان آن حضرت را به شهادت رساندند.
✅ طبق نوشته استاد محقق شیخ جعفر مرتضی عاملی در کتاب حیاة الامام الرضا علیه السلام، آن حضرت را مسموم نمودند. حضرت فاطمه معصومه علیها السلام بر اثر مسمومیت و شدت غم و اندوه در شهر ساوه بیمار گردید و فرمود: مرا به شهر قم ببرید؛ زیرا از پدرم شنیدم که می فرمود: شهر قم مرکز شیعیان ماست.
✅ از این رو حضرت معصومه علیها السلام در 23 ربیع الاول سال 201 قمری به شهر قم وارد شد و مورد استقبال مردم مشتاق و شیفته اهل بیت علیهم السلام قرار گرفت. آن بزرگوار بعد از 17 روز اقامت در منزل موسی بن خزرج که به «بیت النور» شهرت یافت، در دهم ربیع الثانی سال 201 هجری دیده از جهان فرو بست و در «باغ بابلان » محل فعلی مزار آن حضرت دفن گردید.
🌺 امام رضا عليه السلام فرمود:
🌷«مَنْ زارَها فَلَهُ الْجَنَّةُ»
«کسي که فاطمه معصومه را زيارت کند بهشت براي او خواهد بود.»
📚 عيون اخبار الرضا، ج 2، ص 267.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز يكشنبه
☀️ 11 آذر ماه 1397 شمسی
🌙 24 ربيع الاول 1440 قمری
❄️ 02 دسامبر 2018 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت "ميرزا كوچك خان جنگلي" رهبر قيام مردمی جنگل (1300ش)
➕ همه پرسی قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران (1358 ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "ابن بواب" فقيه، اديب و خوشنويس (413 ق)
❄️ #میلادی
➕ اعلام سياست استعماري امريكا معروف به "دكترين مونْروئه" (1823م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
♻️ به مناسبت سالروز شهادت میرزا کوچک خان جنگلی
✍ میرزا یونس استادسرایی (۱۲۵۷–۱۱ آذر ۱۳۰۰)، مشهور به میرزا کوچک خان جنگلی، مبارز انقلابی مشروطه خواه، رهبر جنبش جنگل، و از سرداران معروف گیلک از اهالی رشت بود؛ که در جوانی به تحصیل علوم دینی اشتغال داشت.
✅وی از نیروهای انقلابی بود که در جریان نهضت مشروطه موفق به فتح تهران شدند. سپس او به گیلان بازگشت و رهبری گروهی را بر عهده گرفت که قصدشان آزادسازی این ایالت ایران از اشغال روسیه بود، نهضتی که به نهضت جنگل مشهور شد.
✅ میرزا کوچک خان گروههای مختلفی از نیروهای سیاسی و طبقات ناراضی را گرد خود جمع کرد. او موفق شد انقلاب را از مشروطه خواهی به جمهوری خواهی سوق دهد و یک جمهوری شورایی را در گیلان به پا کرد.
✅ کمبود منابع مالی، اختلافات درونی، توافق قوای روس و انگلیس و حمله نظامی نیروهای دولت به رهبری سردار سپه و انگلستان منجر به سقوط این حکومت شد، کوچک خان در برف و بوران گرفتار شد و بر اثر یخ زدگی در کوههای تالش درگذشت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
❓تواضع مذموم کدام تواضع است؟
✍ در قرآن و روايات تواضع يكى از صفات و نشانه هاى بارز انسانهاى مؤمن شمرده شده است. ولی یکی از رفتارهای مذموم تواضع در برابر ثروتمندان به خاطر ثروت ایشان است.
🌷 پيامبر خدا (ص) می فرماید:« مَن تَواضَعَ لِغَنِيٍّ ، جَعَلَ اللّه ُ فَقرَهُ بَينَ عَينَيهِ»؛ هر كه براى توانگرى تواضع نمايد، خداوند، فقر را بر پيشانى اش مُهر مى نمايد. (1) همچنین می فرمایند:
🌹 « إيّاكُم وَالتَّواضُعَ لِغَنِيٍّ ! فَما تَضَعضَعَ أحَدٌ لِغَنِيٍّ إلّا ذَهَبَ نَصيبُهُ مِنَ الجَنَّةِ »؛ مبادا به توانگر تواضع كنيد! هيچ كس براى توانگرى فروتنى نمى كند، جز آن كه بهره بهشتى اش نابود مى شود. (2)
🌺 امام علی (ع) درباره تواضع در مقابل ثروتمندان می فرمایند: « مَن أتى غَنِيّا فَتَواضَعَ لَهُ لِغِناهُ ذَهَبَ ثُلُثا دينِهِ»؛ هر كه نزد توانگرى رود و براى ثروتش به او تواضع نمايد ، دو سوم دينش تباه شده است . (3)
--------------------
(1) تنبيه الخواطر، ج 2، ص 116.
(2) جامع الأخبار، ص 440، ح 1238
(3) نهج البلاغة، حكمة 228
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️12️ آذر ماه 1397 شمسی
🌙 25 ربيع الاول 1440 قمری
❄️ 3 دسامبر 2018 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تصويب قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران پس از انتخابات سراسري (1358ش)
➕ آزمايش موفق موشك بالستيك ساخت جمهوري اسلامي ايران در جريان جنگ(1366 ش)
➕ اعزام سپاه يكصد هزار نفري محمدرسول اللَّه به جبهه هاي جنگ حق عليه باطل (1365 ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت فقیه بزرگ شیعه "سیدمرتضی علم الهدی" شاگرد معروف شیخ مفید(436 ق)
➕غزوه دومة الجندل(5هجری)
❄️ #میلادی
➕ تصويب تشكيل ديوان دائمي دادگستري بين المللي (1920م)
➕ روز جهاني معلولين
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
♻️ به مناسبت سالروز رحلت سیدمرتضی علم الهدی(ره)
✍ علی بن حسین بن موسی (۳۵۵-۴۳۶ق)، معروف به سیدِ مرتضی علم الهدی، فقیه و متکلم امامی و از شخصیتهای پرنفوذ اجتماعی شیعه در دوره آل بویه بود. او برادر سید رضی گردآورنده ی نهجالبلاغه می باشد. وی نزد خلفای عباسی و حاکمان آل بویه از احترام خاصّی برخوردار بود و مدتی امیر الحاج و نیز عهدهدار دیوان مظالم بود.
✅ سید مرتضی مانند استادش شیخ مفید گرایشهای عقلانی داشت و به علم کلام علاقهمند بود و مهمترین دستاوردهای فکری او نیز در همین زمینه است. او در فقه نیز گرایش عقلانی داشت و کتابی در اصول فقه نوشت که آن را نخستین کتاب جامع و مستقل اصول فقه شیعه برشمردهاند. مشهورترین شاگرد سید مرتضی، شیخ طوسی است. سید مرتضی همچنین ادیبی ممتاز بود و در علوم تفسیر قرآن نیز آثاری نگاشت.
✅ بنابر نقل نجاشی، سید مرتضی در سال ۴۳۶ق درگذشت. و پسرش بر او نماز خواند و در خانه خودش در محله کرخ بغداد (کاظمین) دفن شد.
...............................
۱. تهرانی، طبقات اعلام الشیعة، ج۲، ص۱۲۰-۱۲۱.
۲. نجاشی، رجال، ص۲۷۱.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
♻️ آنچه باید در مورد وکالتنامه ها بدانیم و توصیه می شود؛ (۷)
❗️ در صورتی که با توجه به شرایط خاص، مجبور به سپردن اموال خود از طریق وکالت (اعم از وکالت کاری یا وکالت فروش) به دیگران هستید، حتی المقدور سعی کنید وکالت شما فاقد حق توکیل به غیر باشد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 تواضع در مقابل مستمندان 💠
✍ هر اندازه تواضع کردن در مقابل ثروتمندان تنها به دلیل ثروت ایشان ناپسند و مذموم است، تواضع افراد ثروتمند نسبت به فقیران و مستمندان زیباست.
🌺 امام على عليه السلام در این زمینه می فرماید: « ما أحسَنَ تَواضُعَ الأغنياءِ لِلفُقَراءِ طَلَبا لِما عِندَ اللّهِ ، و أحسَنُ مِنهُ تِيهُ الفُقَراءِ علَى الأغنِياءِ اتِّكالاً علَى اللّهِ ».
چه نيكوست فروتنى توانگران در برابر تهيدستان به قصد رسيدن به اجر خداوند، و نيكوتر از آن بى اعتنايى و سرفرازى تهیدستان است در برابر توانگران از سر اعتماد به خداوند. (1)
📗 (1) نهج البلاغه، حكمت 406
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️13️ آذر ماه 1397 شمسی
🌙 26 ربيع الاول 1440 قمری
❄️ 4 دسامبر 2018 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تشكيل اولين كنفرانس اسلامي فلسطين در تهران (1369ش)
➕ رحلت عالم بزرگوار آيت اللَّه "سيدمرتضي موحد ابطحي" (1371ش)
➕ روز بيمه
🌙 #قمری
➕ صلح امام حسن(ع) با معاوية بن ابي سفيان (41 ق)
❄️ #میلادی
➕ حمله نيروهاي انگليسي به خارك و بوشهر (1856م)
➕ استفاده از واكسن حصبه براي اولين بار (1899م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠صلح امام حسن علیه السلام💠
✍ در سال ۴۱ قمری، قرارداد صلحی میان امام حسن(ع) و معاویه فرزند ابوسفیان، بسته شد. این توافقنامه بعد از جنگی صورت گرفت که بر اثر زیادهخواهی معاویه و خودداری او از بیعت با امام حسن(ع) به عنوان خلیفه مسلمانان روی داد.
✅ گفتهاند که خیانت برخی سرداران سپاه امام حسن(ع)، حفظ مصلحت مسلمانان، حفظ جان شیعیان و خطر خوارج از دلایل تن دادن امام حسن(ع) به این صلح بوده است.
✅ طبق این صلحنامه، حکومت از امام حسن(ع) به معاویه واگذار میگشت. این صلح چند شرط داشت که از مهمترین آنها منع معاویه از تعیین جانشین پس از خود، خودداری از توطئه علیه امام حسن(ع) و حفظ جان مسلمانان بود. با این حال، معاویه به هیچیک از شرطها عمل نکرد.
---------------------
۱. شیخ صدوق، علل الشرایع، ، ج۱، ص۲۱۱.
۲. جعفریان، تاریخ خلفا، ص378.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فضایل اخلاقی در کلام گهربار امام حسن مجتبی علیه السلام
✍ شناخت مکارم اخلاقی کمک میکند تا انسان در این مسیر اخلاقی گام بردارد و بر انجام آن اهتمام ورزیده و فضایل را در خود نهادینه سازد. امام حسن مجتبی علیه السلام، در کلامی گهربار مکارم و فضائل اخلاقی را، ده مورد بیان فرموده و شرم و حیا را به عنوان راس این فضائل مورد تاکید قرار دادهاند.
🌷 آن حضرت می فرمایند: ده خصلت نیک از مکارم و فضائل اخلاق است:
1 ـ صداقت در گفتار 2 ـ راستگویی در وقت سختی و گرفتاری 3 ـ بخشش به سائل 4ـ خوش خُلقی 5 ـ پاداش در مقابل کارها و ابتکارات 6 ـ پیوند با خویشان 7ـ حمایت از همسایه 8ـ حق شناسی درباره دوست و رفیق 9 ـ میهمان نوازی 10 ـ و در رأس همه اینها شرم و حیا.
قال الامام الحسن المجتبی علیه السلام: مَکارِمُ الاَْخْلاقِ عَشَرَةٌ: صِدْقُ اللِّسانِ وَ صِدْقُ الْبَأْسِ وَ إِعْطاءُ السّائِلِ وَ حُسْنُ الخُلْقِ وَ الْمُکافاتُ بِالصَّنائِعِ وَ صِلَةُ الرَّحِمِ وَ التَّذَمُّمُ عَلَی الْجارِ، وَ مَعْرِفَةُ الْحَقِّ لِلصّاحِبِ وَ قِرْیُ الضَّیفِ وَ رَأْسُهُنَّ الْحَیاءُ.»
📚 تاريخ يعقوبى، ج 2، ص 215.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5