آیا واقعا منطقه لنجون خیلی صنعتیه؟
❓آقا یه سوال؛ منطقه ما با وجود داشتن صنایعی مانند ذوب آهن خیلی صنعتیه؟ اصلا خیلی توسعه یافتست؟
❓اصلا میدونید معیار توسعه یافتگی صنعتی چیه؟
👈 نمودار اول سهم بنگاههای کوچک و متوسط در اتحادیه اروپا رو میبینید، نکته اینه که معیار توسعه یافتگی صنعتی این نیست که فقط صنایع خییییلی بزرگ مثل ذوب آهن داشته باشیم. بلکه معیار توسعه یافتگی اینه که صنایع خرد و متوسط سهم غالب رو در صنعتتون داشته باشن
👈نمودار دوم: رتبه شهرستانمون رو در استان در شاخص تنوع صنعتی میبینید؛ واضحه که شاخصمون در این زمینه خیلی ضعیفه، ربطش به نکته قبلی اینه که ما هنوز تو فاز همون ذوب آهنمون موندیم! یعنی اتفاقا ما از نظر صنعتی منطقه توسعه یافته ای نیستیم!
❌❌جالبه که از سال 85 تا کنون هم دائما شاخصهای صنعتی ما افت کرده؛ نشونه اش اینه که سهم کارگاههای صنعتی با فناوری بسیار پایین الان با افزایش 10 درصدی نسبت به سال 85، 33 درصد کل صنعتمون رو تشکیل میدن، از نظر فناوری رتبه ما در استان هفدهمه!!!!
❗فناوری پایین تر اشتغال کمتر؛ حالا ریشه مشکل بیکاری در منطقه صنعتی مونو فهمیدین؟ بر خلاف تصورات منطقه ما با معیارهای یک منطقه صنعتی خیلی مشتی خیییییییلی فاصله داره، چاره کار گسترش زنجیره صنایع کوچک و خرد هست، صنایعی که من اون رو مردمی تر شدن اقتصاد میدونم.
روضه را خودمان بلدیم. بگویید عملکردتان چه بوده؟
✒دکتر میثم مهدیار
✔این استوری را امروز در اینستاگرام دیدم و تعجب کردم. تا پیش از این اعلام می شد نرخ بیکاری در شهرستان ۱۸درصد است و حالا گفته شده به ۲۵درصد رسیده!
واقعا با وجود چندین کارخانه بزرگ داخل و اطراف لنجان چرا نرخ بیکاری در منطقه باید اینقدر بالا باشد؟ چرا خیلی از کارخانه ها و کارگاههای شهرک صنعتی میلاد در شهر باغشاد تعطیل و نیمه تعطیل شده اند؟ چرا قوانین بومی گزینی کارخانه ها و صنایع از سوی مسئولان شهرستان پیگیری نمی شود؟
چه کسی پاسخگوی این نرخ بالای بیکاری است؟ جناب فرماندار! آیا می دانید بیکاری به آسیب های اجتماعی از جمله فقر، بیکاری، طلاق، حاشیه نشینی منتهی می شود؟ به جای همایش راجع به خانواده و جمعیت و... و صرف برخورد سلبی و انتظامی با آسیب دیدگان اجتماعی و معلولان بهتر نیست کمی هم به رفع بنیادی تر مشکلات فکر کنید؟!
✔جناب فرماندار! آیا در شهرستان پتانسیل طبیعی و جغرافیایی، انسانی و یا مالی اعتباری برای بهبود بیکاری نداریم؟ سپرده های مردم در بانکهای دولتی و خصوصی منطقه لنجان کجا سرمایه گذاری می شود؟! چه کسی باید برای زنجیره تامین تا تولید در توسعه کارآفرینی طرح و برنامه بریزد.
🌏 @mahdyar_info
🚨با قومیت گرایی به خودتان ضربه می زنید
✒دکتر میثم مهدیار
در گروه های مجازی می شنوم که درباره برخی از کاندیداها گفته می شود فلانی آمده تا رای بهمانی را بشکند یا نماینده پوششی است.فارغ از صحت و سقم این مطالب، این سطح از دغدغه ها نشان می دهد که هنوز ملاک های قبیله ای به جای شاخص های اصلی معیار انتخاب نماینده شان است.
افرادی که معیارهای قبیله ای یا محله ای و زبانی را ملاک انتخاب قرار می دهند و تصور می کنند با انتخاب نماینده ای از زبان، قبیله یا فامیلشان به نان و نوایی خواهند رسید متوجه نیستند که نماینده قومیتی، درک کلان و ملی از مسائل ندارد و به بهم پیچیدگی سیاست با فرهنگ و اقتصاد واقف نیست و وقتی وارد مجلس می شود ممکن است بدون آگاهی مثلا پای طرح و لایحه ای را امضا بزند که درآمد ملی همه مردم ایران را کاهش دهد که شامل زندگی و اقتصاد خود این فرد و قوم و قبیله اش هم می شود.
در واقع در یک چرخه ناپیدا زندگی و معیشت فرد تحت تاثیر انتخاب قوم و قبیله ای خودش، قربانی می شود.تا وقتی چنین قبیله گرایی هایی در انتخاب نماینده دخیل باشد در بر همین پاشنه فعلی خواهد چرخید وباید گفت از ماست که بر ماست.
🌏آرشیو دیدگاهها و فعالیت های دکتر مهدیار
ایتا
http://eitaa.com/mahdyar_info
تلگرام
http://t.me/mahdyar_info
🚨 چرا قومیت گرایی کماکان تقدیر شهرستان لنجان را رقم می زند؟
✔دکتر میثم مهدیار
در قرن بیست و یکم و با پیشرفت این همه از تکنولوژی های ارتباطی و فرهنگی و اجتماعی چرا هنوز عده ای در شهرستان ما و بسیاری نقاط دیگر، بر اساس معیارهای هویتی قومی و قبیله ای ( به صورت سلبی یا ایجابی ) رای می دهند؟
به نظرم مهمترین علت این مشکل نبود ساختارهای فرهنگی و اجتماعی مناسب در شهرستان ماست. اگر زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی مناسِبی داشتیم که ارتباطات و تعاملات شهروندان ما را فارغ از هویت های قومی و خانوادگی تسهیل می کرد شاخصه قوم و طایفه در اولویتِ هویت یابی این مردم قرار نداشت.
اما شاخصه های عینی این زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی کدامند؟
1- کتاب و کتابخوانی: یکی از مهمترین این ساختارها "فرهنگ کتاب و کتابخوانی" است. البته منظورم صرفا کتاب های فکری و فرهنگی شامل فلسفه، تاریخ، علوم انسانی، ادبیات و هنر و ... است و نه کتاب های درسی و کمک آموزشی و زرد و بازاری.
ثمره کتابخوانی چیست؟ با کتابخوانی افراد با دنیایی از ایده ها ، نگاه ها، تجربیات و احساسات دیگران آشنا می شوند و در نتیجه هم به انباشت تجربیات خودشان اضافه می شود و هم انگیزه های قومی و قبیله ای شان کمرنگ می شود.
اما در شهرستان لنجان با حدود 270 هزار جمعیت حتی یک کتاب فروشی تخصصی در حوزه اندیشه، فرهنگ و تاریخ نداریم و در کتابفروشی ها هم لوازم التحریر به فروش می رسد. البته در برخی این کتابفروشی ها اگرچه تعداد معدودی کتاب تاریخی و فرهنگی و ادبی هنری به فروش می رسد اما مجموع همه آن ها در کل از سه یا چهار قفسه فراتر نمی رود.
نمایشگاه های کتاب نیز در شهرستان رونق چندانی ندارد چرا که حتی مشاهده شده که برگزار کنندگان این نمایشگاه ها خودشان اطلاعی از محتوای کتاب ها ندارند و حتی موسسات و نهادهای دینی و فرهنگی برخی اوقات کتاب های زرد و عامه پسند بازاری را با تخفیف در اختیار مخاطبان خود گذاشته اند.
همچنین نگارنده با پرس و جو در میان اهالی و فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان، حتی یک حلقه یا گعده کتابخوانی منسجم و پایدار نیافت.
در فقدان چنین زیر ساخت های فرهنگی در شهرستان امکان تعاطی افکار و گفتگو و فراروی از علقه های محدود قومی و قبیله ای و خانوادگی کمتر ممکن می شود و این مساله خود را در انتخابات و دو قطبی های سخیف انتخاباتی به وضوح نشان می دهد.
ادامه دارد...
🌿🌿🌿
♨️آرشیو دیدگاه ها و فعالیت های دکتر میثم مهدیار
سروش:
🌐 sapp.ir/mahdyar_info
ایتا:
🌐 eitaa.com/mahdyar_info
تلگرام:
🌐 t.me/mahdyar_info
🚨 شما متولد چه ماهی هستید؟
.
✔میثم مهدیار (منتشر شده ۱۳۹۰/ نشریه همراز)
.
(پیرو یادداشت قبل: زیرساخت های فرهنگی یاد این مطلب افتادم که سالها پیش که طالع بینی ماه ها بورس بود، به سفارش یک نشریه دانشجویی نوشتم)
--------------------------------------------------------------
متولد چه ماهی هستید؟
💡اگر متولد ماه فروردین هستید، یعنی که شما باید آدم پرمطالعهای باشید؛
💡 اگر متولد اردیبهشت هستید، پس باید کتابهای تاریخی و داستانی را ترجیح دهید؛
💡اگر متولد خردادماه هستید، احتمالاً باید ب کتابهای فلسفی، دینی و علومانسانی اهمیت بدهید؛
💡 و اگر متولد...
اصلاً شما متولد هر ماهی و هر سالی و هر روزی که باشید، چارهای ندارید جز اینکه به «کتاب» و «کتابخوانی» خیلی جدی و به عنوان یک امر اجتنابناپذیر نگاه کنید. چرا؟! چون انسان بزرگی هستید! و انسانهای بزرگ، شاید بتوانند دو دقیقه بدون هوا، دو هفته بدون آب و یک عمر بدون پول زندگی کنند، اما بدون کتاب نمیتوانند حتی یک لحظه زنده بمانند!
✔فکر میکنید جملهی زیر از کیست؟
«این عادت هنوز در بین مردم جا نیفتاده که بروند کتابی را بخرند، آن را بخوانند، بعد به دوستشان یا به فرزندشان بدهند تا آنها هم بخوانند. اینطوری نیست. ایبسا کتابی را میخرند، بعد آن را کناری میگذارند یا مثلاً کتابی را دوستی به دوستی هدیه میدهد، او هم کناری میگذارد! واقعاً کتاب خواندن در مملکت ما جا نیفتاده است و این "درد بزرگی است" و ما از اهمیت و عظمت این درد غافلیم. من هر زمانی که به یاد کتاب و وضع کتاب در جامعهی خودمان میافتم، قلباً غمگین و متأسف میشوم.»
✔ویکتور هوگو میگوید: «خوشبخت کسی است که به یکی از دو چیز دسترسی دارد: یا کتابهای خوب؛ و یا دوستانی که اهل کتاب باشند.» و یک نظریهی پزشکی-فرهنگی نیز میگوید: «طول عمر با میزان مطالعهی کتاب نسبت مستقیم دارد. هر که مطالعهاش بیش، عمرش بیشتر؛ و البته گاهی هم کمتر!»
. ✔و بزرگوار دیگری فرموده: «مردمی که با کتاب خوی نگیرند، فرزانگی و فرهنگ ندارند.»
✔شاید پیش خود بگویید: «حالا که چی؟! بابا ما که یه پا کتاب خونیم!» برای این هم جواب داریم: «هیچوقت پز کتابهایی را که خواندهاید ندهید؛ به کتابهایی که هنوز نخواندهاید، فکر کنید.»
✔گاهی با یک کتاب، میتوان راه صد ساله را یک شبه پیمود؛ و البته گاهی هم نمیشود! ولی یک اتاق پذیرایی حتماً با یک قفسه کتاب آبرومندتر است...!
همهی اینها را گفتم که همهی اینها را گفتم که به اینجا برسم :
✔یک ساعت از عمر را به هیچ قیمتی نمیتوان باز گرداند، اما با مبلغی ناچیز، میتوان تجارب تمام عمر بزرگترین عقلای عالم را تصرف کرد؛ کتاب عمر دوباره است...
https://www.instagram.com/p/B6q-Kj5H-lL/?igshid=ureehgb3zjii
🌿🌿🌿
♨️آرشیو دیدگاه ها و فعالیت های دکتر میثم مهدیار:
سروش:
🌐 sapp.ir/mahdyar_info
ایتا:
🌐 eitaa.com/mahdyar_info
تلگرام:
🌐 t.me/mahdyar_info
.
🚨ترکیه عامل اصلی ریزگردها در ایران !
🖋دکتر میثم مهدیار (جامعه شناس و مدرس دانشگاه)
روزنامه قدس/
🔊 شکلی از آسیب ها و مشکلاتی که تا کنون ریزگردها برای کشور ما به وجود آورده اند را در نظر بگیرید. حالا این وضعیت را چندبرابر تصور کنید چرا که این تنها نشانه های اولیه از شروع پروژه آبگیری برخی از سدهای تازه تاسیس در ترکیه موسوم به پروژه گَپ است.
ترکیه برخلاف کنوانسیونهای بینالمللی با پیگیری طرح توسعه ای آناتولی بزرگ یا GAP با سدسازی در بالادست رودخانههای دجله و فرات قسمت عمده ای از زمینهای بادیهالشام عراق و تالابهای جنوب عراق را خشک کرده و خواهد کرد.
خشککردنی که نه فقط کشاورزان عراقی و سوری را در این سال ها به خاک سیاه نشانده و زمینهساز پیوستن بسیاری از آنان در قبال دریافت مبالغی اندک به گروههای تکفیری چون داعش و جبههالنصره شد، بلکه هرساله گرد و غبارش به حلق هموطنان غربیمان میرود.
بر اساس این پروژه از سال ۲۰۰۵، ساخت بیش از ۲۲ سد و ۱۹ طرح برقابی و توسعه سیستم کشاورزی در حوضههای دجله و فرات تا سال ۲۰۲۳ در دستور کار دولت ترکیه قرارگرفته و تا امسال قرار بود نزدیک به ۲۱ درصد از پروژه آبیاری و ۷۴ درصد از طرحهای برقابی ترکیه در این حوضه تکمیل شود . بر اساس اهداف تعریفشده در این پروژه، بیش از ۱.۸ میلیون هکتار از زمینهای کشاورزی ترکیه زیر کشت رفته و بیش از ۲۷ هزار گیگاوات ساعت برق تولید خواهد شد. بنا بر اسناد و مدارک موجود، ظرفیت مخازن سدهای موجود و احداثشده ترکیه بر رودخانه فرات، نزدیک به یک و نیم برابر (۱۵۰ درصد) کل حجم آورد این رودخانه است. این در حالی است که بیش از ۹۸ درصد آب کشور عراق وابسته به رودخانههای دجله و فرات است و این میزان برای سوریه بیش از ۸۶ درصد است. دو سد معروف ترکیه Cizre Dam و Ilisu Dam در سال ۲۰۱۶ تکمیل شده اند و سد سیلوان که ساخت آن از سال ۲۰۱۱ آغاز شده بود نیز به مراحل پایانی خود نزدیک شده است. بر اساس برنامه زمانبندیشده، قرار بود این سدها در مدت سه سال آبگیری شوند و به این طریق جریان آب رودخانه قطع نشود ولی دولت ترکیه در نظر دارد در مدت یک سال این سد را آبگیری کند و از این رو باید منتظر فاجعه عظیم تری در خشکسالی برای کشاورزان عراقی و ریزگردها برای ایرانیان باشیم.
بر اساس مواد پنج، شش و هفت «کنوانسیون حقوق استفادههای غیرکشتیرانی از آبراههای بینالمللی ۱۹۹۷ سازمان ملل» که در سال ۲۰۱۴ وارد مرحله اجرایی شد، کشورهای بالادست حق احداث و اجرای پروژههای زیربنایی آبی را در بالادست رودخانه ندارند بهطوریکه سبب بروز مشکلات و آسیبهای جدی به کشورهای پاییندست شوند اما ترکیه بدون توجه به این معاهدات در این سال ها مسیر توسعه ای خود را رفته است و حتی از سوی دولت های همسایه ای که از این مسیر توسعه ای آسیب جدی می بینند نیز واکنش جدی و عملی نه از سمت مسئولان ایرانی و نه از سمت فعالان محیط زیستی دریافت نکرده است.(منبع : روزنامه قدس)
http://qudsonline.ir/news/605071
🌿🌿🌿
♨️آرشیو دیدگاه ها و فعالیت های دکتر میثم مهدیار:
سروش:
🌐 sapp.ir/mahdyar_info
ایتا:
🌐 eitaa.com/mahdyar_info
تلگرام:
🌐 t.me/mahdyar_info
🚨 "تعارض منافع" عامل اصلی شکل گیری فساد، انحصار و رانت در ایران
✒ دکتر #میثم_مهدیار (جامعه شناس و فعال عدالتخواه)
گفتیم #تعارض_منافع یعنی ذینفعانی با سوء استفاده از موقعیت قانونگذاری و سیاستگذاری مثل شورای شهر، مجلس و...، آگاهانه یا ناخودآگاه منافع شخصی یا گروهی صنفی خود را بر منافع عمومی مردم ترجیح دهند و این مساله را مهمترین معضل سیاست گذاری دانستیم. اینک برخی از مهمترین مصادیق تعارض منافع را مرور می کنیم.
🛑 وقتی می گوییم تعارضِ منافع بزرگترین عامل فساد و رانت در کشور ماست یعنی:
✔ وقتی قوه قضاییه از جریمه های پرونده های قضایی درآمد دارد یعنی هر چه بیشتر جرم اتفاق بیفتد و مجرمان جریمه شوند درآمد قوه قضاییه بیشتر شود. یعنی منفعت قوه در وقوع جرم است نه در پیشگیری از جرم.
✔ وقتی بیمارستان ها از درمان کسب درآمد می کنند یعنی مریض شدن مردم بیشتر از سلامت شان برای نظام سلامت ما ارزش دارد. یعنی نانِ پزشکان ما بیشتر در بیماری مردم است تا پیشگیری و بهداشت. و برای همین امثال طرح پزشک خانواده و پرونده الکترونیک سلامت و... روی زمین مانده است.
✔ وقتی در همه این سالها وزیر بهداشت ما به جای اینکه متخصص مدیریت یا اقتصاد سلامت باشد یک پزشک باشد یعنی منافع صنفی پزشکان اولویت می یابد و شاهد فرار کلان مالیاتی پزشکان هستیم.
✔ وقتی اکثر فعالان اتاق بازرگانی وارداتچی باشند یعنی نفعشان در تعطیلی تولید است. و چون اتاق بازرگانی در 60 نهاد و شورای حاکمیتی نماینده دارد باید انتظار داشته باشیم سیاست گذاری اقتصادی ما به سمت توسعه صادرات و تولید نباشد. و یعنی دارندگان کارت بازرگانی سالانه هزاران میلیارد تومان فرار مالیاتی داشته باشند.
✔ وقتی مسئولان ارشد آموزش و پرورش صاحب مدرسه غیرانتفاعی باشند و از خصوصی سازی آموزش و پرورش منتفع شوند پس مدارس با کیفیت دولتی همچون نمونه دولتی و سمپاد باید هم تعطیل شوند تا درخواست برای آموزش و پرورش خصوصی افزایش یابد.
✔ وقتی وزیر صنعت یا دیگر مدیران ارشد وزارت صمت خود در 60 پتروشیمی و پالایشگاه سهام داشته باشند یعنی رانت خواری هزاران میلیاردی پتروشیمی ها در تهیه خوراک گازی، دریافت ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی و بازنگرداندن آن و عدم پرداخت مالیات و عوارضِ مناسب باید هم اتفاق عادی باشد.
✔ وقتی نمایندگان ادوار و فعلی مجلس به استخدام وزارت نفت در آیند یعنی نظارت بر عملکرد مالی و اداری وزارت نفت توسط مجلس "کشک"! و باید هم شاهد سکوت مجلسیان در برابر عدم شفافیت و فساد مالی شرکت های دولتی نفتی و حذف کارت سوخت و... باشیم.
✔وقتی وزیر مسکن صاحب 22 شرکت دلالی و عمرانی ساخت مسکن باشد یعنی سیاست های مسکن ارزان قیمت برای طبقات پایین دست باید هم تعطیل شوند و مسکن مهر مزخرف خوانده شود. باید سامانه های شفافیت ساز ثبت معاملات ملی تعطیل شوند و...
✔ وقتی وزارت ارتباطات(شرکت زیرساخت) مسئول و سهامدار واردات ترافیک اینترنت به کشور باشد و از آن کسب درآمد کند یعنی باید هم پروژه اینترنت ملی تعطیل باشد.
✔ وقتی بیمه سلامت که به نوعی وکیل مدافع بیمار در خرید خدمات پزشکی و ناظرِ پزشک و بیمارستان محسوب می شود زیر نظر وزارت بهداشت قرار گیرد یعنی هم خدمات دهنده و هم خدمات گیرنده و هم ناظر یکی شده است و باید منتظر افزایش قصور و جرائم پزشکی و کوچکتر شدن چتر بیمه و افزایش زیرمیزی و بد رفتاری تاجرگونه برخی پزشکان با بیماران باشیم.
✔ وقتی مجلسیان دچار تعارض منافع باشند باید هم طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس تصویب نشود و مردم ندانند چه نماینده شان منافع چه گروه یا صنف ذینفعی را نمایندگی می کند.
✔ یعنی...
✔✔✔تعارض منافع مهمترین مشکل سیاست گذاری در کشور ماست که باید در مجلس آینده به شدت با آن مقابله شود.
🌿🌿🌿
♨️آرشیو دیدگاه ها و فعالیت های دکتر میثم مهدیار
ایتا:
🌐 eitaa.com/mahdyar_info
تلگرام:
🌐 t.me/mahdyar_info
سروش:
🌐 sapp.ir/mahdyar_info
25.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💡شبکه افق/ برنامه عصرانه:
✔ انتقاد دکتر میثم مهدیار از مدیریت مترو بابت تجاری سازی فضای مترو و برخورد با دستفروشان به جای ساماندهی آنها
🌿🌿🌿🌿
♨️آرشیو دیدگاه ها و فعالیت های دکتر میثم مهدیار
سروش:
🌐 sapp.ir/mahdyar_info
ایتا:
🌐 eitaa.com/mahdyar_info
تلگرام:
🌐 t.me/mahdyar_info
محسن کوهکن(نماینده لنجان) نمونه تامی از تعارض منافع
✒دکتر #میثم_مهدیار
.
♨️در یادداشت های قبلی درباره تعارض منافع (یعنی سواستفاده از موقعیت قانونگذاری برای پیگیری منافع صنفی و گروهی به جای منافع عمومی) و نقش آن در شکل گیری فساد، انحصار و رانت در حوزه های مختلف قضایی، بهداشت، مسکن، صنعت و ... اشاراتی داشتیم. اینک یک نمونه عینی و بارز آن را کنار گوش خودمان معرفی می کنم: محسن کوهکن؛ با سابقه عضویت 16 ساله در کمیسیون صنعت و معدن.
🛑دولت روحانی تا کنون سه مرتبه لایحه «تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنعت و معدن و تجارت» را به مجلس برده است و در هر سه بار در همین مجلسی که خسته و ناکارآمد خوانده می شود، این لایحه رد شده است. استدلال اصلی مخالفان این بوده که با تفکیک مجدد وزارت بازرگانی از وزارت صنعت و معدن تجارت دوباره کشور درگیر دوگانگی در تولید و تجارت خواهد شد و فساد و رانت در واردات بار دیگر اوج خواهد گرفت. این منافع و لابی های مافیای وارداتچی هاست که به طور کامل منطق واردات را تنظیم خواهد کرد و نه منافع تولید کننده و صنعت گر داخلی و از این رو همین نیمچه تولید و صنعت و کشاورزی هم نابود می شود. بنا به اطلاعات موجود طراح اصلی این لایحه نیز لابی های اتاق بازرگانی (همانها که بخش اعظم واردات در کشور را برعهده دارند) در دولت بوده اند( نهاوندیان رئیس قبلی اتاق بازرگانی اینک سالهاست دستیار و معاون اقتصادی رئیس جمهورست).
.
🛑جالب است بدانید #محسن_کوهکن (عضو چهار دوره کمیسیون صنعت و معدن) به شکل عجیبی از موافقان پر و پاقرص این لایحه بوده است. یعنی حتی در همین مجلسی که در میان افکار عمومی خسته و ناکارامد خوانده می شود این لایحه سه بار رد شده است اما کوهکن در کنار علی لاریجانی از جمله نمایندگان حامی این لایحه بوده است که حتی برای دفاع از آن به مناظره تلویزیونی رفته است. استدلال اصلی کوهکن در حمایت از این لایحه هم این مضمون بوده که " اگر از این لایحه حمایت نکنیم دولت ناراحت می شود". (سایت شبکه خبر، ۱خرداد۹۸)( سطح استدلال را نگاه کنید! جالب که آقای کوهکن از اینکه وکیل الدوله خوانده شود ناراحت هم می شود). اما چرا کوهکن در قامت یک وکیل الدوله به دنبال تصویب این لایحه خسارت بار بوده است؟ این را باید در تعارض منافعی که جناب کوهکن دچار آن است جستجو کنیم.
🛑 بد نیست بدانیم که از مجلس چهارم تا مجلس دهم هر زمان کوهکن در مجلس نماینده نبوده است (یعنی در سه دوره) به اتاق بازرگانی ( که در سیطره وارداتچی هاست ) کوچ کرده و هر بار پست بلند مرتبه ای در آن به عهده داشته است. در دوره هایی کوهکن دبیرکل اتاق بازرگانی و در دوره قبلی مجلس حتی «معاون پارلمانی» اتاق بازرگانی یعنی لابی کننده اصلی این اتاق در مجلس برای پیگیری منافع این صنفِ شهره به رانت خواری و دلال بازی بوده است. در واقع می توان محسن کوهکن را نماینده غیر رسمی اتاق بازرگانی در کمیسیون صنایع و معادن قلمداد کرد که این خود نماد تامی از مساله تعارض منافع است. با این تبیین علت حمایت های کوهکن از چنین تفکیکی یا حمایت های او از خصوصی های رانتی و ... را می توان فهمید.
اما دوستانی که نقد این روندها را تضعیف جبهه ارزشی می دانند باید به این سوال جدی پاسخ دهند که این حمایت از منافع وارداتچی ها و سرمایه داری رانتی و تعارض منافع با «اصول» و «ارزش» های تعارضی ندارد؟ آیا وضع بحرانی امروز در کشور و افزایش شکاف طبقاتی و فساد ماحصل چنین روندهای مخربی نبوده است؟ آیا کسی می تواند همزمان خود را تابع ولایتی بداند که مدام بر طبل تولیدگری و اشتغال ملی می کوبد و لابی کننده منافع وارداتچی های اتاق بازرگانی و سرمایه داران رانتی علیه صنعت و کشاورزی و تولید داخلی باشد؟
🌿🌿🌿
♨️ آرشیو دیدگاه ها و فعالیت های دکتر میثم مهدیار
اینستاگرام:
🌐 https://www.instagram.com/p/B6xSmYznHN2/?igshid=1o4ae5kbwfksp
تلگرام:
🌐 http://t.me/mahdyar_info
سروش:
🌐 http://sapp.ir/mahdyar_info
ایتا:
🌐 http://eitaa.com/mahdyar_info