🔻نشست رونمایی از کتاب «خورشید که غرق نمیشود» | 📚 غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب
✅ «خورشید که غرق نمیشود»؛ زندگی شهید محمد شمس، شهید هجده ساله
🔹کتاب «خورشید که غرق نمیشود» با حضور سردار #علی_ناظری، معاون نشر و ادبیات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، #فائضه_غفارحدادی، نویسنده، #محمد_حبیباللهی، مدیر انتشارات ۳۱ عاشورا و علیرضا قهرمانپور، همرزم شهید، در غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد.
🔹محمد حبیباللهی، مدیر انتشارات ۳۱ عاشورا گفت: «این انتشارات با نشر حدود ۱۰۰ عنوان کتاب و آلبوم عکس در نظر دارد به مردم عزیز کشورمان آگاهی لازم راجع به حماسهآفرینان #دفاع_مقدس و رشادتهای انجامشده در صحنههای نبرد بدهد تا همه بدانند استقلال، امنیت، سربلندی و پیشرفت میهن عزیزمان را در سایۀ زحمات رزمندگان به دست آوردهایم.»
🔹فائضه غفارحدادی، نویسندۀ کتاب «خورشید که غرق نمیشود» گفت: «این کتاب دربارۀ زندگی شهید #محمد_شمس، جوان ۱۸ سالهای است که در این سن کم به حدی از بلوغ و سلوک میرسد که اسطورهوار به شهادت میرسد.»
🔹وی ادامه داد: «شهید شمس در گردان خطشکن غواص، یک اسطوره بود؛ زیرا جان خود را فدا کرد تا عملیات لو نرود و جان بقیۀ رزمندگان در امان بماند. اگر این اسطوره در غرب بود، صد فیلم و کتاب راجع به وی ساخته و نوشته میشد؛ اما ما قدر اسطورههای خود را نمیدانیم.»
🔹غفارحدادی افزود: «بعد از کتاب «خط مقدم» به اصرار پدرم که روایتگر دفاع مقدس است، مصاحبههای انجامشده با خانوادۀ شهید شمس را مطالعه کردم و طی نه ماه این کتاب تمام شد. شهید در این راه بسیار به من کمک کرد و خیلی خوب خودش را به من شناساند.»
🔹نویسندۀ کتاب «خورشید که غرق نمیشود» با اشاره به خاطرهای از دیدار با مادر شهید اظهار کرد: «مادر شهید که در تبریز ساکن هستند، از من خواستند که به دیدارشان بروم. به من گفتند خیلی دلتنگت بودم و حالا حس میکنم محمد خودم به مرخصی آمده و روبهروی من ایستاده است.»
🔹وی دربارۀ تاثیرگذاری کتاب گفت: «این کتاب رسالت خودش را انجام داده؛ چون مادر شهید با هر بار خواندن کتاب بر سر مزار پسرش، دلش آرام میگیرد و امیدوارم همۀ مردم هم آن را بپسندند.»
🔹#علیرضا_قهرمان_پور، همرزم شهید، با اشاره به خوابی که شهید قبل از شهادتش دیده بود، گفت: «محمد سه شب قبل از شهادتش، خواب خورشیدی را دیده بود که بر فراز دریاها بر اثر گرمای زیاد، در حال ذوب شدن بود و قطرات ذوبشده به روی آب میریختند و به دنبال تعبیر آن بود. اما من گفتم برای کسی تعریف نکند و اولین بار است که خودم این راز را بر ملا میکنم؛ چون جلد کتاب خیلی شبیه خورشید توصیفی شهید بود.»
🔹همرزم شهید گفت: «محمد شمس میخواست با ایثار و ازخودگذشتگی تا آخرین لحظه از لو رفتن عملیات جلوگیری کند و با سکوت پیش رود؛ چراکه پیش از عملیات از همرزمان دیگرش خواست اگر حین عملیات بر اثر تیرخوردن آسیب دیدم و فریاد کشیدم، سر من را زیر آب فروببرید تا دشمن متوجه حضور ما در منطقه نشود.»
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید
@MajmaNasheran
🔻نشست «استقلال فرهنگی» | 📚 غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب
✅ دولت فعلی در سياستهای کلان فاصلۀ جدی با ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی دارد
🔹دکتر #مهدی_اسماعیلی، معاون فرهنگی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در نشست «استقلال فرهنگی» که در غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد، گفت: «همۀ ابعاد #استقلال در تاریخ ۲۰۰ سال اخیر ما یکی از مطالبات اصلی بوده است. ضعف و آسیب ما در #استقلال_فرهنگی است که با پذیرش استیلای فرهنگی غرب دچار انحطاط شدهایم. زیربنای وابستگی سیاسی، #وابستگی_فرهنگی است. آیاتی از قرآن مثل آیۀ نفی سبیل بیشتر بر بعد تسلط فرهنگی کفار تأکید میکند. مؤلفهای که ما را از کفار جدا میکند، فرهنگی و فکری است. به این دلیل این حوزه خیلی برجسته است. در این موضوع باید به این دست نکات بپردازیم که منظور ما از استقلال فرهنگی چیست؟ آیا مثل کشور چین میخواهیم دور خودمان دیوار بکشیم یا شیوۀ دیگری مد نظر داریم؟ هنوز به این دست سؤالات پاسخ کامل ندادهایم.»
🔹وی افزود: «ساختارهای موازی مدیریت فرهنگی ما در سطح کلان، یکی از مشکلات مهم ماست. نهادهایی مثل مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس در بحث قانونگذاری و... همگی خود را متولی فرهنگ میدانند. در اجرا نیز دستگاههای متعددی داریم. بخشی از توان و استعداد ما در همین روند صرف میشود و هدر میرود. مثلاً سند فرهنگی یونسکو مطرح میشود. یک بخش از نظام وارد اجرای آن میشود؛ اما بخشهای دیگر به مقابله میپردازند. ما امروز مشکل بودجۀ فرهنگی نداریم. مشکل اصلی ما ساختار پیچیده و مدیریتهای نادرست است.»
🔹معاون فرهنگی مرکز اسناد انقلاب اسلامی سپس گفت: «استعمار در حوزۀ نرمافزاری تلاش دارد قوانین و آداب فرهنگی و ارزشهای خود را حاکم کند که از این به عنوان #جنگ_نرم و #ناتوی_فرهنگی یاد شده است. امروز امریکا به عنوان هژیمون در همۀ کشورها به دنبال استعمار فرهنگی است. در فروپاشی شوروی نیز میبینیم که یک جنبۀ مهم هجوم فرهنگی بود. ۲۰ سال است که #رهبر معظم انقلاب بحث #آزاد_اندیشی را مطرح کردهاند؛ اما حتی حوزویهای ما کار درستی در این زمینه انجام ندادهاند.»
🔹وی همچنین عنوان کرد: «ما باید هاضمۀ فرهنگی خودمان را افزایش دهیم تا با روشهای پلیسی و امنیتی وارد این عرصه نشویم. بلکه بتوانیم افکار مخالف را هضم کنیم و خود را بالا بکشیم. توسعۀ فضای آزاداندیشی میتواند در این زمینه کمک کند که همین #نمایشگاه_کتاب یکی از مصادیق پیمودن این مسیر است. باید در سیستم فرهنگی خود به این رشد برسیم که در این تزاحمها بتوانیم بلوغ خود را اثبات کنیم. در حوزۀ فرهنگ، ضخامت مرزکشیهامان به اندازۀ حوزۀ امنیتی و سیاسی نیست. حوزۀ فرهنگ در ذات خود نوعی گردش و چرخش دارد.»
🔹دکتر مهدی اسماعیلی در انتها گفت: «#انقلاب_اسلامی یک جریان فرهنگی در جهت شکستن شالودۀ فرهنگی حاکم بر دنیا بوده است. ما نیازمند این هستیم که از حوزۀ فرهنگی خود محافظت و پاسداری کنیم. امروز با جریان قدرتطلب و افزونخواهی با نام تجدد غربی مواجه هستیم. انقلاب اسلامی برای مقابله با این تفکر شکل گرفته است. برای رسیدن به این اهداف به برنامهریزیهای بلند مدت نیاز داریم و هنوز سیاستهای روشنی نداریم. مثلاً وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ما گاهی جلوی چاپ برخی از کتابهای انقلابی را میگیرد که جای تعجب دارد. دولت فعلی در سیاستهای کلان فاصلۀ جدی با ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی دارد. ما امروز بعد از چهار دهه هنوز نگران استقلال فرهنگی هستیم؛ چون این مشکلات و زاویهها را در مدیریت کلان کشور داریم.»
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید
@MajmaNasheran
🔻نشست «بررسی تحولات خاورمیانه» | 📚 غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب
✅ غربیها سعی دارند خود را مخالف تروریسم نشان دهند
🔹#سعدالله_زارعی، کارشناس مسائل بینالمللی، در ابتدای نشست «بررسی تحولات #خاورمیانه» که در غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب برگزار شد، دربارۀ انتخابات اخیر لبنان گفت: «این انتخابات و انتخابات عراق از این جهت اهمیت دارد که پس از پایان حاکمیت و بحران امنیتی داعش صورت گرفته است. مشارکت مردم لبنان را دیدیم و مشارکت مردم عراق را هم انشاءالله در هفتۀ آینده خواهیم دید که نشان میدهد منطقه در حال بازگشت به روال خودش است. این اتفاقات منجر به صلح و امنیت برای مردم خواهد شد.»
🔹سعدالله زارعی سپس گفت: «غربیها مخصوصاً امریکا با تبلیغات زیاد سعی دارند خود را مخالف #تروریسم نشان دهند. اگر این ادعا واقعیت داشته باشد، با شکست تروریستها آمریکاییها باید خوشحال باشند. علامت این خوشحالی این است که اقدامات نظامی را کنار بگذارند و به روند سیاسی کمک کنند. اما بالعکس اقدامات نظامی آنها افزایش پیدا کرد و میخواهند همان شرایط قبلی بازگردد. این اقدامات امریکا از سوی ملتها و دولتهای منطقه مورد استقبال قرار نخواهد گرفت.»
🔹وی در انتهای سخنان خود اظهار داشت: «در بحث گفتوگو و #مذاکره که مطرح شده نیز باید دید اساساً دولتهای دیگر تمایل به مذاکره دارند؟ مثلاً عربستان سعودی خود را در تقابل با ما میبیند و صراحتاً میگوید مسئلۀ اول ما ایران است. پس طبیعی است که مذاکره با اینها ما را به نتیجه نخواهد رساند. برای گفتوگو باید منتظر دیدن علایم آن باشیم که در حال حاضر نه تنها این علایم را نمیبینیم، بلکه سیاستهای حذف ایران را مشاهده میکنیم.»
🔹دکتر #شعیب_بهمن، نویسندۀ کتاب «فرصت بحران»، در ادامۀ نشست عنوان کرد: «در سال گذشته حدود ۳۴ عنوان کتاب در مؤسسۀ مطالعات #اندیشه_سازان_نور منتشر کردهایم. این کتابها سه ویژگی کلی دارند: مبتنی بر مطالعات بومی بودهاند، پژوهشمحور هستند و با تحولات منطقه همگام بودهاند.»
🔹وی در ادامه عنوان کرد: «ایران برای حفظ امنیت ملی خود ناگزیر بوده که در این بحرانها حضور داشته باشد و آنها را مدیریت کند. حضور ایران در این کشورها تفاوت اساسی با حضور سایر بازیگران داشته و آن این بوده که حضور ایران همواره با دعوت و درخواست دولتها و ملتهای منطقه بوده است. در نتیجه ایران سعی کرده چند نکته را مد نظر قرار دهد. یکی این که ایران همواره تلاش داشته با اشغالگران مبارزه کند و در طرف ملتهای مظلوم قرار بگیرد و همچنین با گروههای تکفیری مبارزه کند.»
🔹شعیب بهمن همچنین گفت: «پیامدهای حضور ایران در این بحرانها را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد: «دور نگه داشتن آشوب و بحران از ایران، این حضور، قدرت ایران را در منطقه به همگان ثابت کرد، برجسته شدن ایران به عنوان یک کشور ضدتروریست، به چالش کشیدن اهداف امریکا و برخی رقبای منطقه مثل عربستان سعودی، فراگیر شدن جبهۀ مقاومت اسلامی در سطح منطقه.»
🔹در ادامه #رضا_حجت_شمامی، نویسندۀ کتاب «تضاد ایدهها» گفت: «#مقاومت بهترین سیاستی است که در حال حاضر در منطقه در حال اجراست. سیاست سازشکارانه در آیندهای بسیار نزدیک، ما را با گفتمان کلان خود با تضاد مواجه خواهد کرد. دیدگاه مقاومت هم منطقیتر است و هم مؤثرتر و در عمل نیز این نشان داده شده است. بعد از #انقلاب_اسلامی ایران و بعد از فروپاشی شوروی،امریکا به دنبال قدرت و هژیمونی در دنیاست. بر این اساس رویکرد لیبرال و رویکرد سازش در داخل نظام اسلامی موجب میشود که پاسخی در سطح منطقه و سطح جهان نداشته باشیم و قدرت هژیمون بتواند پیشروی کند. امروز نظم جدیدی در منطقه و در جهان در حال شکل گرفتن است. آمار و شواهد نشان میدهد که قدرت امریکا در حال کاهش است. جمهوری اسلامی میتواند به این تغییر ساختار کمک بسیاری کند.»
🔹در انتهای برنامه از هفت جلد کتاب مؤسسۀ مطالعات اندیشهسازان نور رونمایی شد.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید
@MajmaNasheran
🔻نشست معرفی کتاب «حماسۀ کاوه» | 📚 غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب
✅ صدوقی: ضدانقلاب از شنیدن اسم کاوه فرار میکردند/ سردار کاوه، قاسم سلیمانی دفاع مقدس
🔹نشست معرفی کتاب «حماسۀ کاوه» از #نشر_ستاره_ها با حضور #حمیدرضا_صدوقی، نویسندۀ کتاب و همرزم شهید و سردار #علی_ناظری، معاون نشر و ادبیات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای #دفاع_مقدس در غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
🔹صدوقی دربارۀ این اثر گفت: «کتاب «حماسۀ کاوه» به خاطرات و زندگی سردار شهید #محمود_کاوه، در ۳۸۰ صفحه و با ۸۰ خاطره از شهید، از زبان همرزمانش پرداخته. این کتاب حاصل سه سال تحقیق و مصاحبه با افراد متفاوت در سطح کشور است که در حدود هفت ماه تألیف شده.»
🔹این همرزم شهید دربارۀ شخصیت سردار کاوه گفت: «این جوان ۲۵ساله از فرماندهان حیرتآور #دفاع_مقدس است؛ به طوری که با رزمندگان تمام استانها همکاری نموده و به اعتراف کارشناسان نظامی، قسمت عظیمی از نیروهای ضدانقلاب را این شهید از بین برده است.»
🔹صدوقی با اشاره به سخنان رهبری دربارۀ شهید کاوه گفت: «در بین سخنان #رهبر معظم انقلاب، غنیترین و احساسیترین سخنان، متعلق به شهید کاوه است. جملۀ "یک لشگر را یک جوان بیستوچهارپنجساله اداره میکند؛ در حالی که در هیچ جای دنیا افسری به این جوانی پیدا نمیشود که یک لشگر را اداره کند" و این شاگرد ما بود، حالا استاد ما، از رهبر معظم انقلاب دربارۀ شهید کاوه هستند.»
🔹همچنین شهید امیر سرلشکر #حسن_آبشناسان دربارۀ سردار کاوه گفته است: «هر کارآموزی باید برای آموزش به سراغ کاوه برود» و شهید سپهبد #علی_صیاد_شیرازی نیز گفته: «کل لشکر کاوه، همانند فرماندهشان الگوی نظم و انضباط بودهاند.»
🔹صدوقی با اشاره به حضور نداشتن این فرمانده در اکثر عکسهای بهجامانده از دفاع مقدس گفت: «شهید کاوه مرد عمل بود، از کمترین فرصتها هم برای طراحی و اجرای عملیاتهای مختلف استفاده میکرد؛ به حدی که حتی بعد از به دنیا آمدن تنها فرزندش، یک ماه بعد به دیدارش در مشهد مقدس رفت و والدینش برای دیدارش به منطقه میرفتند. چون کم به مرخصی میآمد.»
🔹صدوقی دربارۀ نحوۀ شهادت سردار کاوه تشریح کرد: «سه ماه پیش از شهادت، سردار کاوه در یکی از عملیاتهای تن به تن از ناحیۀ سر مورد اصابت ۱۵ ترکش نارنجک قرار گرفت و در حالی که برای حفظ سلامتیاش نباید در محیطهای تنشزا و خطرناک قرار میگرفت، با پلاستیک داروهایش به جبهه برگشت. ترکشی که باعث شهادتش شد نیز دقیقاً به همان قسمتی که ۱۵ ترکش داشت، برخورد کرده بود. نکتۀ قابل توجه این است که پیکر شهید کاوه، نزدیکترین پیکر به سنگرهای ضدانقلاب بود.»
🔹نویسندۀ کتاب «حماسۀ کاوه» گفت: «در این کتاب سعی شده از تمام مقاطع زندگی شهید گفته شود و شخصیت شهید را به عنوان الگویی قابل دسترس جوانان معرفی کند. این شهید از جمله فرماندهانی بود که با همه رابطۀ دوستانهای داشت و حتی در اوقات فراغت فوتبال هم بازی میکرده است.»
🔹وی ادامه داد: «از همرزمان شهید محمود کاوه نقل شده که هنگام عملیات، اجازۀ نقل اسم فرمانده بین ضدانقلاب را نمیدادیم؛ زیرا زمانی که اسم سردار کاوه را میشنیدند، فرار میکردند و ما با سنگرهای خالی روبهرو میشدیم و دیگر نمیتوانستیم آنها را از بین ببریم. به تعبیری اگر شهید کاوه امروز زنده بود، سردار #قاسم_سلیمانی دیگر بود.»
🔹همرزم شهید گفت: «سردار کاوه جز اولین پاسداران انقلاب اسلامی بود و همیشه در خط مقدم کنار رزمندگانش میجنگید. تاکتیک خاصی که شهید در عملیاتها به کار میبرد، استفاده از سه عنصر قدرت، آتش و سرعت به صورت همزمان بود که باعث شده بود آوازۀ طراحی و اجرای عملیات او در همۀ مناطق بپیچد.»
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید
@MajmaNasheran