▼حرف روز
مؤلفههایی برای بازسازی انقلابی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیسجمهور و اعضای دولت جدید، تمرکز دولت بر بازسازی «انقلابی، عقلانی و خردمندانه» در همه عرصههای مدیریتی کشور را ضروری خواندند. به نظر میرسد یکی از سرفصلهای مهم و راهبردی مطالبات رهبر انقلاب از دولت جدید و بهتبع آن یکی از مأموریتهای کلیدی و اساسی دولت آقای رئیسی، پرداختن توأم با عقلانیت به این موضوع مهم باشد. در این زمینه اما لازم است کارشناسان و دیگر بخشهای کشور بهصورت خردمندانه و مستمر دولت را در این زمینه یاری رسانند.
نکات تحلیلی: 1- شفافیت: در مقطع کنونی از انقلاب، شفافیت نه یک انتخاب که یک ضرورت اجتنابناپذیر است. متأسفانه مطالبات رهبر انقلاب در تاریخ 23 مهرماه 97 که در ابتدای درس خارج فقه خود درباره شفافیت مطرح کردند، چندان در عمل موردتوجه واقع نشده است. دراینباره بههیچوجه از مجلس کنونی که داعیه انقلابیگری دارد، انتظار نبود که طرح شفافیت رأی نیاورد و این مقدار زمان در نوبت بازگشت مجدد به صحن باشد. در کنار تصحیح خطای مجلس، دولت جدید باید بهغیراز مواردی که مرتبط با امنیت ملی کشور است، شفافیت را از خود شروع کند. 2- تأمل در روشها و ابزارهای اداره کشور: امروز روشهای اعمالشده در بخشهای مختلف، به خاطر پیچیدگیها و دستوپا گیر بودن آن، به بروکراسی ناکارآمد تعبیر میشود. نظام اداری امری است که کشور به آن نیاز دارد، اما سیستم اداری باید تسیهلگر باشد و نه مانع امور. این موانع اداری در حوزه کسبوکار و فعالیتهای اقتصادی ضررهای متعدی به همراه داشته است. 3- سرمایه اجتماعی و اعتماد: رهبر معظم انقلاب در دیدار نخست با دولت سیزدهم تأکید کردند که اعتماد مردم به دولت آسیب دیده است و این مسئله باید ترمیم شود. دراینباره لازم است مجموعهای از اقدامات صحیح طراحی و عاقلانه اجرا شود. 4- سیاست داخلی و نقش دولت: دولت سیزدهم با در نظر گرفتن تجربیات تلخ دولتهای گذشته، خود نباید بخشی از مسائل جاری جامعه باشد و بر طبل اختلافات بدمد و عرصه کنشگری احزاب و گروههای سیاسی و نقدهای منتقدین را ببندد. دراینباره دولت به معنای حقیقی باید آستانه صبر را حداکثری افزایش دهد و روش مدارا را در سیاست داخلی و با نیروهای سیاسی در پیش گیرد. 5- مقابله با فساد در قوه مجریه: ستیز با فساد و مفسدین در مرحله وقوع، یک ضرورت قطعی است و نباید با تراکم پروندهها در قوه قضائیه، کار برخورد با فساد را دشوار کرد. دراینباره نیز میبایست دولت با استقرار سامانه شفافیت و انتخاب مدیران پاک دست، اقداماتی اساسی ترتیب دهد. (نویسنده: عزیز غضنفری)
بر اساس گزارشهای اوپک، تولید نفت ایران تا ۴ ماهه اول امسال به حدود ۲ میلیون و ۴۸۵ هزار بشکه در روز رسیده است. بر اساس این آمارها، تولید نفت ایران در سال ۱۳۹۹ روزانه یکمیلیون و ۹۸۸ هزار بشکه بوده که این مقدار کمترین میزان تولید روزانه از سال ۱۳۶۱ تاکنون است. قابلذکر است طبق آمارهای بانک مرکزی ایران و آمارهای اوپک، تنها در دو سال ۱۳۵۹ و ۱۳۶۰ تولید نفت کشورمان کمتر از مقدار تولید سال ۱۳۹۹ بوده و در تمام سالهای جنگ تحمیلی، مقدار تولید نفت کشور بیش از تولید سال ۱۳۹۹ بوده است. همچنین در تحریمهای سال ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ نیز مقدار تولید روزانه ایران نزدیک به دو برابر سال ۱۳۹۹ است.
◄ چانه زنی برای دستیابی به دسترسیهای گسترده!/ رسانه آمریکایی بلومبرگ گزارش داد: «مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دنبال ملاقات با رئیس جدید سازمان انرژی اتمی ایران پیش از کنفرانس آژانس است. او میخواهد تمایل تهران برای بازگرداندن دسترسی گسترده به ناظران آژانس را بسنجد. اروپاییها در صورت مخالفت تهران، میخواهند پیشنویس قطعنامه محکومیت ایران به دلیل عدم همکاری با آژانس را تدوین کنند. این سند میتواند منجر به ارجاع مجدد پرونده ایران به سازمان ملل شود اما بعید است با اقدام شورای امنیت روبرو شود؛ زیرا چین و روسیه از ایران حمایت خواهند کرد
▼گزارش روز
اعتراف دیرهنگام!
«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس روز پنجشنبه در گفتگو با نشریه انگلیسی اسپکتیتور گفت: «ابرقدرتی که نتواند در سطح بینالمللی اهدافش را محقق کند، یک قدرت جهانی نیست بلکه فقط یک قدرت بزرگ است. او بهطور مستقیم نامی از ایالاتمتحده نبرد؛ اما فحوای سخن او نشان میدهد که مقصود او آمریکا بوده است. والاس در خصوص کشورش انگلیس نیز تصریح کرد که این کشور هم ابرقدرت به شمار نمیرود. وی افزود؛ «بخت با انگلیس همراه بود که طالبان اقدام تلافیجویانه انجام نداد در غیر این صورت اوضاع افتضاح میشد».
گزاره تحلیلی: محور گفتگوی وزیر دفاع انگلیس مربوط به تحولات افغانستان و خروج شتابزده نیروهای اشغالگر در این کشور و ناکامی در دستیابی به اهداف اشغالگران بوده است؛ بنابراین، جای تردید نیست که بن والاس در گفتگویش، سیاست آمریکا را موردنقد قرار داده است. نکته درخور تأمل که به عبارتی یک اعتراف دیرهنگام نیز محسوب میشود، این است که وزیر دفاع انگلیس تلویحاً اذعان داشته، این خروج شتابزده علاوه بر اینکه برای آمریکا یک شکست است، نشان میدهد آمریکا دیگر یک ابرقدرت نیست. این اوضاع خفتبار برای آمریکا که امروز متحدان آنها نیز بر آن اذعان دارند، همگی نشاندهنده زوال قدرت و هژمونی آنان است. یقیناً آنچه آمریکا را به این ورطه کشانیده بخش قابلتوجهی از آن به هزینههای ابرقدرتی و ایستادگی جهانی در مقابل جاهطلبیهای آنان برمیگردد. آمریکاییها برای اشغال ۲۰ ساله بر افغانستان، بیش از دو تریلیون دلار هزینه کردهاند و این تنها بخشی از هزینههای مربوط به اشغالگری و رویکرد جاهطلبانه آنان در منطقه و جهان است. فرآیند هزینههای سرسامآور برای حضور نظامی امنیتی آنان در نقاط مختلف جهان و فرسایش در مقابل مقاومت ملتها، قدرت آمریکاییها و میزان تابآوری آنها را کاهش داده و بسیار شکننده کرده است.
جمعبندی: وقایعی همچون خروج مفتضحانه از افغانستان، نشان میدهد که دیگر آمریکا نمیتواند از مؤلفههای قدرت خود ازجمله مؤلفههای نظامی برای مداخلات طولانیمدت در کشورها استفاده نماید. آمریکاییها بسیار تلاش داشتهاند تا زوال ابرقدرتی خود را نزد افکار عمومی در نظام بینالملل و همپیمانان خود کتمان نمایند و نظریه مربوط به یک قدرت در حال افول را غیرمعتبر نشان دهند. بدون تردید باور به پایان ابرقدرتی آمریکا نزد افکار عمومی، فرآیند شکستهای پیدرپی آنان و همپیمانانشان در نقاط مختلف جهان را سرعت خواهد بخشید. (نویسنده: احمد بنافی)
رئیسی :
🔹روحیه گلهگزاری ندارم و در موضوع اقتصادی مردم و نخبگان و اهل بازار را به عدد و رقم ارجاع میدهم
🔹یکی از دغدغههایم کالاهای استراتژیک و اساسی بود و نمیخواستم با ارائه برخی اعداد و ارقام که در اختیار داشتم، اول کار مردم را نگران کنم
🔹از جهت کالاهای اساسی به لطف خدا هیچ مشکلی در کشور نداریم
🔹وضعیت تورم و گرانی به تصمیماتی که از قبل گرفته شده است بازمیگردد اما مردم بدانند تیم دولت بصورت شبانهروزی کار میکند که ثبات و آرامش بر بازار حاکم شود و تغییرات هر روزه قیمتها را نداشته باشیم
🔹روزنههای بسیار امیدوارکنندهای میبینم
🔹یک ظرفیت معطل داریم که شاید بتوان گفت ۴۰ درصد مراکز تولیدی ما را تشکیل میدهد
🔹به تولیدکنندگان میگویم که تولید را افزایش دهند زیرا زمینه صادرات در حال فراهمشدن است
♨ به میز مذاکره برگردید!
*روزنامه ابتکار، وابسته به جریان اصلاحطلب دیروز (شنبه) نوشت: «یک دیپلمات ارشد آمریکایی گفت که آنها هنوز منتظر پاسخ ایران در مورد زمان آماده شدن برای ازسرگیری مذاکرات بینالمللی بهمنظور احیای احتمالی برجام هستند. این دیپلمات افزود درحالیکه زمان یک عامل تأثیرگذار است، مهمتر این است که ایرانیان با موضعی واقعبینانه که به بازگشت متقابل به توافق کمک میکند، به مذاکرات بازگردند. وی گفت: ما آمادهایم تا مذاکرات را با این روح و نگرش ادامه دهیم و سعی کنیم بهسرعت به نتیجه برسیم تا ورق را برگردانیم».
👈 گزاره تحلیلی
⬅ دور ششم مذاکرات کمیسیون مشترک برجام روز ۳۰ خرداد به پایان رسید. پاسخ درخور انتظار مقامات آمریکا مبنی برافزایش سرعت نتیجه و برگشت ورق را میتوان در آخرین بخش گفتوگوی تلویزیونی دیشب رئیسجمهور مبنی بر پیگیری ادامه مذاکرات البته نه مذاکره برای مذاکره و نه مذاکره تحتفشار و زورگویی غربیها دانست.
⬅ همین موضع را میتوان در گفتگوی تلفنی اخیر وزیر امور خارجه ایران با همتای آلمانی خود نیز دنبال کرد؛ آقای امیر عبداللهیان در این گفتگو اعلام کرد: «مذاکرهای را قبول داریم که به رفع واقعی تحریمها و تأمین حقوق حقه ایران بینجامد... آمریکاییها درک درستی از منطقه و مردم آن، بهویژه ایران ندارند ... آمریکاییها باید بدانند جز با زبان احترام، ادب و منطق نمیتوانند صحبت کنند و این ادبیاتی که گاه و بیگاه به کار میگیرند، نهتنها کمکی به حل مشکلات نمیکند، بلکه خود مسئلهساز است».
⬅ تجربه بهوضوح نشان داده است که ادامه مذاکرات هستهای باید با بازنگری و شناخت دقیق منافع نرمافزاری و سختافزاری نظام جمهوری اسلامی ایران، با رویکردی قوی و انقلابی پیگیری شود و از تکرار روشهای گذشته که «خسارت محض» به بار آورد، پرهیز گردد.
⬅ در نگاه انقلابی و تحولآفرین، هشدارهای راهبردی پیش رو، میتواند مبنای مذاکرات آتی قرار گیرد؛ عدم موکول کردن برنامههای داخلی بخصوص اقتصاد کشور به همراهی غرب، بیصداقتی و بدعهدیهای مکرر مقامات اروپائی و آمریکائی، عدم استقلال اروپائیها در مواضع و تصمیمات، تلاش غربیها برای تحمیل حرف باطل در مقابل حرف حق با بهکارگیری راهبرد فشار حداکثری، کنار گذاشتن هر آنچه خلاف مصالح و امنیت ملی است و داشتن صراحت و شجاعت در مذاکرات توسط تیم مذاکرهکننده دولت سیزدهم.
👈 نکته پایانی
اولین دور مذاکرات هستهای در دولت سیزدهم دیر یا زود شروع خواهد شد. تجربه تلخ برجام بیفرجام دولت آقای روحانی را باید با این هشدار مقام معظم رهبری در ۱۳۹۷/۱۱/۱۹ را به تیم جدید مذاکرهکننده نیز یادآوری کرد که: «نتیجه این شده که خود مسئولینی که آن روز مذاکره میکردند، امروز دارند میگویند آمریکا غیرقابلاعتماد است! خب، از اوّل بایستی این غیرقابلاعتماد بودن را تشخیص میدادند و حرکت میکردند».
✍ حسین عباسیان
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
ضروری است هموطنان عزیز نکات ذیل را مورد توجه قرار دهند:
1-استعلام های لازم درخصوص وضعیت سلامت متقاضیان (بیماری های زمینه ای و …) و اخذ تایید تزریق هر دو دوز واکسن کرونا از وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
2-ارایه نتیجه آزمایش منفی PCR به مدت ۷۲ ساعت قبل از اعزام الزامی است.
3-زمان پیش ثبت نام از ساعت ۹ صبح روز دوشنبه پانزدهم شهریورماه آغاز و به مدت سه روز تا ساعت ۲۴ روز چهارشنبه مورخ 1400/6/17 ادامه خواهد داشت.
4-ثبت نام قطعی پس از موافقت رسمی دولت عراق انجام خواهد شد.
5-به منظور رعایت شیوه نامه های بهداشتی، پیش ثبت نام فقط به صورت غیرحضوری انجام خواهد گردید.
6-پس از انجام مراحل فوق، اسامی واجدین شرایط در سامانه سماح و نیز از طریق ارسال پیامک اطلاع رسانی خواهد شد. بدیهی است اعزام افراد فاقد شرایط مقدور نمی باشد.
7- تاکید می شود با توجه به بسته بودن مرزها، افراد به هیچ وجه به مرزهای کشور مراجعه ننمایند.
در خاتمه مجددا تأکید می نماید با توجه به عدم اعلام موضع رسمی دولت عراق تا این لحظه، دریافت مشخصات متقاضیان در مرحله پیش ثبت نام به هیچ وجه به معنای قطعیت در تشرف متقاضیان نمی باشد و تصمیم گیری در این خصوص منوط به مجوز رسمی دولت عراق و ستاد مرکزی اربعین خواهد بود.
کمیته اعزام ستاد مرکزی اربعین حسینی(ع)
مدیرعامل تعاونی مصالحفروشان گفت: در حال حاضر شاهد کاهش ۴۰ درصدی قیمت سیمان در مصالحفروشیها هستیم.
به گزارش تجارتنیوز، محمد لهونی، مدیرعامل تعاونی مصالحفروشان افزود: حدود ۲ هفته است که عرضه سیمان در بورس کالا افزایش پیدا کرده و همین امر باعث کاهش قیمتها در بازار سیمان شده است.
لهونی گفت: امروز سیمان تنی حدود ۶۰۰ هزار تومان در بورس کالا معامله میشود و هر کیسه سیمان با حدود ۴۰ درصد کاهش کیسهای ۴۵ هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد.
وی افزود: این در حالی است که همچنان برق کارخانجات سیمان قطع است، ولی عرضه سیمان به یکباره چند برابر شده است.
خانوادههایی که دارای فرزند دو قلو یا چند قلو هستند مستمری و یارانه ماهانه دریافت میکنند. مبلغ این یارانه و اینکه کدام خانوارها شامل آن میشود بستگی به تعداد چندقلوها دارد
۰👈یارانه ماهانه خانوادههای دارای فرزند دو قلو تنها به خانوادههای دهکهای یک تا سه درآمدی تعلق میگیرد. اما درباره خانوادههای دارای فرزند سه قلو و بیشتر هیج محدودیت دهکی وجود ندارد و به همه این خانواده در هر دهک درآمدی که باشند، یارانه تعلق میگیرد
👈به گفته فاطمه عباسی مبلغ مستمری این خانوادهها سال گذشته ۴۷۹ هزار تومان بود. اما در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته و مبلغ آن با توجه به بُعد خانوار چندقلوها بین ۹۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است.
همچنین به گفته این مقام مسئول در بهزیستی، در ارتباط با خانوادههایی که دارای فرزند چهارقلو و بیشتر هستند با همکاری و مساعدت ستاد مسکن سازمان و سازمانهای دیگر، در ارتباط با تأمین مسکن آنها اقداماتی صورت گرفته است.
🌲👇کشف عظیم ترین ثروت ابران در کویر لوت
منابع عظیم آب در زیر کویر لوت کشف شد
کامبیز مهدیزاده، مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهور و مدیر طرح توسعه نوآوریها و فناوریهای حوزه زمینشناسی، معدن و صنایع معدنی گفت: برای نجات ایران از خشکسالی حداقل در کوتاه مدت تنها دو راه ممکن است، اول شیرین کردن آب دریا و انتقال آب به مناطقی که با مشکل کمآبی مواجه هستند، دوم استفاده از ظرفیت آبهای ژرف. علت اینکه گفته میشود تنها راه، بدین معنی نیست که مدیریت منابع آب را فراموش کنیم، چاه جدید حفر کنیم و همچنان بر کشاورزی سنتی تکیه کنیم! خیر، باید الگوهای جدیدی را در رأس برنامههای خود قرار دهیم
به تازگی بار دیگر یک دیپلمات آمریکایی چراغ سبزی برای لغو تحریم ها داده و مدعی شده است که کشورش آمادگی دارد تا تحریم های مرتبط با برجام را لغو کند. ایا چنین امکانی وجود دارد که امریکا یک قدم به عقب بردارد؟
این بحث جدیدی نیست. از زمانی که بایدن دولت تشکیل داده، این صحبت ها می شود و میگویند که ما آماده ایم تا تحریم های مرتبط با برجام را برداریم. اما بحث این است که تعریف امریکایی ها از تحریم های مغایر با برجام از تعریف ایران بسیار متفاوت است. جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد هر آنچه بعد از خروج امریکا از برجام در هشت می دوهزاروهجده به عنوان تحریم و به هر بهانه ای اعمال شده، مغایر با برجام اند. چون امریکا در برجام متعهد شده بود تحریم جدیدی وضع نکند. با این حساب هزاران تحریم شامل افراد و شرکت ها و... باید برداشته شود. این خواست ایران است. امریکایی ها متفاوت فکر می کنند و می گویند فقط مواردی که شامل موضوعات هسته ای است شامل توافق برجام می شود
▼حرف روز
بانکها و مسئله مسكن
مسئله مسكن در حال حاضر يكي از مهمترین مسائل كشور و ازجمله نیازهای اساسی جامعه است که تورم افسارگسیخته 800 درصدی طی هشتساله دولت قبل را در این بخش شاهد بودهایم. بااینوجود یکی از مشکلات در حوزه مسکن، بحث تأمین نقدینگی لازم برای اجرای پروژههای ساخت انبوه است. وزير محترم راه و شهرسازي كه مسئوليت اصلي حل مشكل مسكن در دولت سيزدهم را دارد، قول داده است كه سالانه یکمیلیون واحد مسكوني ساخته شود. بانکها میتوانند نقشي اساسي در تأمین نقدینگی این طرح ملی ايفا كنند و این امر تنها در صورت اصلاح قوانین و رویههای بانکها، قابل تحقق است؛ این مراکز همچنان نگاه بنگاهداری به حوزه مسکن دارند و وجود هزاران خانه خالی در اختیار بانکها ازجمله مشکلات در این حوزه است.
نكات تحليلي: 1- بهصورت منطقي و طبيعي، بانکها بايد نقدينگي مازاد جامعه را در قالب سپرده بانکی، جذب و در اختیار تولیدکنندهها قرار دهند. بخش مسکن نیز بهعنوان یک صنعت مادر که میتواند نقش بسیار بالایی در تحرک اقتصادی کل کشور داشته باشد در این دستهبندی جای دارد؛ بنابراین بانکها موظف به تأمین نقدینگی بخش مسکن نیز هستند. 2- در نظام بانکی معیوب ایران، بانکها بهجای بانکداری، بنگاهداری میکنند! یعنی بهجای اینکه سرمایههای مردم را در مسیر صحیح به گردش درآورند، سرمایههای مردم را جمع میکنند و بهعنوان اموال بانک شروع به تجارت و کسبوکار و درنهایت کسب سود میکنند و بخشی از سود خود را نیز به سهامداران میدهند؛ موضوعی که درگذشته با انتقاد شدید مقام معظم رهبری مواجه شده و معظم له دستور دادهاند که بانک مرکزی این مسئله را حل کند. 3- در مورد تعداد خانههای خالی بانکها باید این نکته را در نظر گرفت که این تعداد در مقابل آمار چندمیلیونی خانههای خالی در کشور، چندان بزرگ به نظر نمیرسد ولیکن نمونهای از رویکرد غلط بانکهاست. این در حالی است که مدیرعامل هیچکدام از بانکهای مورد اتهام، داشتن خانه خالی را رد نکردهاند و آن را بهنوعی طبیعی دانستهاند.
نکته راهبردی: درحالیکه بانکها باید با مدیریت منابع مالی خود، بخشی از منابع موردنیاز برای طرح جدید ساخت مسکن را تأمین کنند، با ورود به بنگاهداری و سرمایهگذاری در خرید مسکن، بر عمق مشکلات این بخش میافزایند. انتظار است دولت سیزدهم بتواند اصلاحات ساختاری در نظام بانکی را شروع کند که در سایه آن مسئله بنگاهداری بانکها نیز حل شود. (نویسنده: علی کارگر)
نگرانی از واتساپ بالا گرفت!
هیئت حفاظت از اطلاعات شخصی ترکیه (KVKK) جریمهای یکمیلیون و ۹۵۰ هزار لیرهای (معادل ۱۹۷ هزار یورو) برای واتساپ تعیین کرده است؛ طبق اطلاعات موجود، این پیامرسان متعلق به فیس بوک، شیوه فرآوری اطلاعات کاربران و مقاصد آن را بهطور شفاف توضیح نداده است. KVKK دراینباره اعلام کرد: «واتساپ باید اقدامات لازم جهت اجتناب از فراوری غیرقانونی اطلاعات انجام دهد». ترکیه در حالی فیس بوک را جریمه کرده که این پیامرسان چند روز قبل با جریمهای ۲۲۵ میلیون یورویی از سوی سازمان حفاظت از اطلاعات خصوصی ایرلند روبرو شده است. از سوی دیگر مقامات روسیه نیز فیس بوک را به دلیل ذخیره نکردن اطلاعات کاربران واتساپ در سرورهای محلی جریمه کردند. در ماه ژانویه مقامات ترکیه از شهروندان خواستند بهجای واتساپ از پیامرسان محلی BiP استفاده کنند که توسط شرکت ترک سل توسعه یافته است
◄ جام زهر بایدن برای مقابله با نفوذ منطقهای ایران!/ «روعي کايس» خبرنگار صهیونیستی «کان» در صفحه توئيتر خود از تلاش آمریکا برای کاهش نفوذ منطقهای ایران سخن گفت و به موضوع طرح آمريکا براي انتقال گاز مصر به لبنان از طريق سوريه اشاره کرد و افزود: «طرح انتقال گاز از مصر صرفاً تلاش آمريکا براي مقابله با نصرالله و ايران و ادامه حضور در ميدان است. آمريکاييها براي اجراي اين طرح در عمل مجبور شدهاند جام زهر را نوشيده و از دولت بشار اسد خواستار کمک شوند»
🔸وزیر ارتباطات: شخصا فرمانده میدان شبکه ملی اطلاعات خواهم بود
دکتر عیسی زارع پور:
🔹محور و آرایش جدید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دوره جدید تحقق شبکه ملی اطلاعات در همه لایههاست. بنده خودم بهعنوان وزیر فرمانده میدان خواهم بود و مسئولیت این کار را به عهده خواهم گرفت.
🔹راهحل مشکلات حوزههای مختلف اعم از اقتصاد، امنیت و فرهنگ در استفاده حداکثری از فناوری اطلاعات است.
🔹 باید هر چیزی که مردم در این فضا نیاز دارند در اختیارشان قرار دهیم، از کسبوکار، انجام امور دولتی و حاکمیتی و بحثهای فرهنگی که همه اینها باید در دایره شبکه ملی اطلاعات اتفاق بیفتد.
🔹 اینکه فلان پلتفرم ملی را بالا بیاوریم و من هم بهعنوان وزیر آن را افتتاح کنم و فردا هم هیچکسی از آن استفاده نکند و اصلاً زیستبوم و فعالیت اقتصادی شکل نگیرد فایدهای ندارد. این میشود کار نمایشی که بنده بههیچعنوان اهل کار نمایشی نیستم.
🌲👈يکي ديگر از مديران احمدي نژاد به دولت ملحق شد
محمدمهدي اسماعيلي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، در حکمي کاوه اشتهاردي را به عنوان مديرعامل جديد خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران (ايرنا) را منصوب کرد.کاوه اشتهاردي فعالان باسابقه رسانه اي است و از جمله افراد رسانهاي نزديک به دولت سيزدهم است که پيش از اين و در زمان دولت احمدی نژاد مديرعامل موسسه ايران بود
#مکتب_سلیمانی
🆔 @Maktabsoleimani313
روایت مصباحی مقدم از نقش مخبر در تیم اقتصادی دولت
غلامرضا مصباحیمقدم فعال سیاسی اصولگرا در گفتوگو با ایلنا، درخصوص «تقسیم کار در تیم اقتصادی دولت و حضور دو چهره شاخص مانند محسن رضایی در جایگاه معاونت اقتصادی رئیس و محمد مخبر در جایگاه معاون اول و اینکه مسئولیت هماهنگی تیم اقتصادی برعهده چه کسی خواهد بود؟»، گفت: من معتقدم که باید رئیسجمهور خیلی شفاف نسبت به نفر ارشد اقتصادی دولت اعلام موضع کند، البته اعلام موضع کرده و شفاف هم بوده است؛ یعنی اینطور نیست که پنهان مانده باشد، ایشان اعلام کردهاند که آقای مخبر مسئول هماهنگی تیم اقتصادی دولت است و از این جهت ظاهرا جای نگرانی نیست.
وی ادامه داد: نقش آقای رضایی نقش معاونت اقتصادی است، معاونت اقتصادی در ادوار گذشته دولتها نقش مشاور داشته، نه نقش رهبری تیم اقتصادی دولت. اگر اکنون هم همینطور باشد، تصور نمیکنم مشکل یا دوگانگی به وجود بیاید. البته اگر احتمالا در این میان، بین این دو بزرگوار اختلافنظری پدید آمد، ما باید انتظار داشته باشیم که رئیسجمهور تعیین تکلیف کند و موضع اول ایشان که تاکنون اعلام شده این است که آقای مخبر مسئولیت این مساله را برعهده دارد
#مکتب_سلیمانی
🆔 @Maktabsoleimani313
روزنامه خراسان نوشت: «رئیس جمهور پس از انتخاب محمد مخبر به عنوان معاون اول خود، دو بار اعلام کرد که وی مسئول هماهنگی در تیم اقتصادی دولت است... حکم رئیس جمهور برای محسن رضایی به عنوان معاون اقتصادی رئیس جمهور نشان داد که آقای رئیسی تمایل دارد تا جایگاه معاون اقتصادی را که صرفا به مدت یک سال در دولت مرحوم هاشمی و همچنین در دولت دوم روحانی وجود داشت ، ادامه دهد.
جایگاهی که شاید تنها مسئولیت مشخص آن دبیری شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا باشد. این انتصاب برخی نقدها را برانگیخت که به این ترتیب امکان ایجاد هماهنگی در تیم اقتصادی سخت میشود. در چنین شرایطی فرهاد رهبر که طی سال های گذشته در مسئولیت های قبلی رئیسی جزو مشاوران اقتصادی وی بوده است، به عنوان دستیار اقتصادی رئیس جمهور انتخاب شد. سمتی که در دولت اول روحانی و در سال نخست دولت دومش در اختیار مسعود نیلی بود
#مکتب_سلیمانی
🆔 @Maktabsoleimani313
♨ اولین خبر «شارلوت» چه زمانی منتشر شد؟
* ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ خبری در نشریه شماره ۴۴۰۹ «اخبار و تحلیلها»، با عنوان «متوقف کردن خودروی مشکوک در کردستان» چاپ شد. محتوای خبر این بود: «نیروهای اطلاعات سپاه کردستان در شهرستان سقز، یک خودرو مشکوک به اقدامات جاسوسی را متوقف و سرنشینان آن را بازداشت کردند. یکی از مقامات امنیتی اطلاعات سپاه کردستان با اعلام این خبر، گفت: نیروهای امنیتی سپاه کردستان رفتار مشکوک یک خودروی پاجرو پلاک سیاسی را در شهرستان سقز زیر نظر گرفتند که درنهایت این خودرو در نزدیکی روستای «ایرنخواه» سقز متوقف شد. نیروهای سپاه سقز که شاهد فیلمبرداریهای مشکوک این خودرو از مجموعههای نظامی بودند، هنگامیکه دستور ایست به خودرو را دادند، آنها از محل فیلمبرداری متواری شدند. این خودرو در طول مسیر سه ایست بازرسی را بدون توقف رد کرد، اما درنهایت این افراد در تور امنیتی اطلاعات سپاه گرفتار و مجبور به متوقف کردن خودرو شدند. وی تصریح کرد: پس از بررسیهای اولیه مشخص شد، سرنشینان خودرو توقیفشده یک مرد به نام «سباستین سورن» و یک زن به نام «شارلوت لوپز وارونه والر» هستند که به ترتیب رایزن سیاسی فرانسه و دبیر دوم سفارت انگلیس در تهران هستند که بدون هماهنگی و مجوز بهصورت غیرقانونی در برخی مناطق استان کردستان تردّد میکنند. وی افزود: پس از انجام استعلامات از استان و تهران مشخص شد، این خودرو و افراد تنها مجوز اقامت در هتلی در سنندج را داشتهاند».
👈 گزاره تحلیلی
1⃣ اکنونکه ۵ سال از این ماجرا میگذرد، همه ملت ایران با تماشای سریال گاندو، به دلایل و نحوه بازداشت آن جاسوسها پی بردهاند.
2⃣ در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰، ایران به بهشت جاسوسهای غربی مبدل شده بود، قضیه تا جایی مهم بود که آنها در وزارت خارجه، دفتر ریاست جمهوری و بسیاری از اماکن و جلسات حساس دسترسی داشتند و در همان ایام، مقام معظم رهبری خطر نفوذ را بهدرستی گوشزد فرمودند؛ اما مسئولین امر بهجای توجه به این تذکرات دلسوزانه، به رهبر حکیم انقلاب نامه شکایت از گاندو و سپاه نوشتند!
3⃣ در همان ایام دستگیری این جاسوسها، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه آنها را تبرئه کرد و گفت: «وزارت امور خارجه در جریان سفر آنها به این منطقه بود و بدون هماهنگی هم انجام نشد. معمولاً هم وقتی وزارت امور خارجه در جریان این مسائل باشد، بالطبع نهادهای دیگر هم مطلع میشوند!». قاسمی تأکید کرد: «تخلف خاصی صورت نگرفته است». بااینحال، پس از به دام افتادن این جاسوسها، مشخص میشود که آنها با دوربینهای مدرن، سعی در نقطهیابی و شناسایی نقاط استراتژیک مرزی داشتهاند.
👈 نکته پایانی
در پس فیلم گاندو، اسناد متقن و غیرقابلانکار دیگری از ارتباط مهرههای نفوذی در کشور با سرویسهای جاسوسی بیگانه وجود دارد که بنا به مصالحی بیان نشده است و پس از به نتیجه رسیدن پیگیریهای قضایی، به اطلاع عموم خواهد رسید. نیروهای اطلاعاتی و امنیتی چشمان بیدار ملت و خط مقدم مقابله با دشمنان هستند؛ هرچند که ممکن است مردم پس از سالها به آن پی ببرند و یا هرگز در جریان اقدامات سربازان گمنام امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف قرار نگیرند.
✍ فرهاد مهدوی
✅ مکتب سلیمانی
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
#مکتب_سلیمانی
🆔 @Maktabsoleimani313
👈توقعی بیجا از دولت یکماهه!
روزنامه اصلاحطلب آرمان ملی با تخریب دولت رئیسی، نوشت: «باگذشت حدود یک ماه از روی کار آمدن دولت جدید، تغییر محسوسی در شرایط اقتصادی کشور ایجاد نشده و چهبسا یک مقدار شرایط سختتر هم شده باشد که ناشی از همین تحریمهای بینالمللی است. این ادعا در حالی است که در هشت سال دولت روحانی، حجم نقدینگی کشور ۸ برابر شد و از ۴۷۹ هزار میلیارد تومان در پایان دولت دهم به ۳۸۲۰ هزار میلیارد تومان در پایان دولت دوازدهم رسید و دولت روحانی کلید پاستور را با تورم 43 درصدی به دولت بعد تحویل داد. بدهی دولت به بانک مرکزی از ۱۳ هزار میلیارد تومان در پایان سال ۱۳۹۱ به ۱۱۵ هزار میلیارد تومان در پایان سال ۱۳۹۹ رسیده که نشانگر رشد ۷۷۵ درصدی است. 👈بااینوجود و درحالیکه جریان اصلاحطلب در مقطعی که دولت روحانی روی کار بود، بهدفعات مدعی شد که دولت در حال آواربرداری است، حالا در شرایطی که تنها چند هفته از آغاز به کار دولت سیزدهم سپریشده، معترض شده که نهتنها وضع بهتر نشد، بلکه بدتر هم شده است! شرایط اقتصادی فعلی نتیجه تحریمها نیست، بلکه وضع فعلی همان میراث سوء مدیریت دولتِ اصلاحطلبان است؛ دولتی که همه امور کشور را به نشستوبرخاست با مقامات آمریکایی و اروپایی گره زد و مردم را با مشکلات عدیده اقتصادی درگیر کرد. واقعیت آن است که ضربات ویرانگر دولتِ اصلاحطلبان به معیشت مردم و اقتصاد کشور، با چند هفته و ماه درمان نخواهد شد!
▼حرف روز
👈شايستهسالاريِ مديران مياني
دولت انقلابي اين روزها سرگرم چيدن مديران مياني خود در دستگاههای مختلف است تا بتواند با همه توان در مسير خدمت به ملت قدم بردارد. در اين مرحله کار دشواري پيش روي دولتمردان قرار دارد و انتظار آن است که در عین سرعت بخشی به این امر مهم، در کیفیتبخشی به آن نیز توجه ویژه گردد.
👈نکات تحلیلی:
1- بدون شک اين روزها پيشنهادهای مختلفي براي تصدي سمتهاي مختلف در وزارتخانهها، از بالا و پايين و گوش و کنار ارائه ميگردد و فعالين سياسي تلاش دارند تا آنکه به نگاه خودشان شایستهتر است را بر مناصب قدرت بنشانند. اين اقدام هرچند در ذات خود اقدام بدي نيست و ميتواند دايره انتخاب وزرا برای گزینش دستیاران را گستردهتر کند، اما فراموش نبايد کرد که اين فرآيند با آفاتي نيز مواجه است و بخشي از سفارشها و پیشنهادها با هدف کسب قدرت دنبال ميگردد که مواجهه با آن هوشياري ويژه دولتمردان را ميطلبد. تأکید باید کرد که ملاک و معيار حقيقي در نظام اسلامي در فرآيند توزيع قدرت، شایستهسالاری است و تنها صاحبان صلاحيت هستند که از مشروعيت لازم براي تکيه زدن بر صندلي قدرت در سطوح مختلف برخوردارند و نبايد اجازه داد که فاقدين صلاحيت تنها از طريق واسطهگری و ارتباطات سياسي، صندليهايي را کسب کنند که شايسته تکيه زدن بر آن نيستند!
2- پيوندهاي خانوادگي و بهرهگیری از اقوام و خويشان در سطوح مختلف مديريتي نيز آفتي است که در طول ادوار گذشته، ساختار اداري و مديريتي کشور را آلوده کرده و اعتماد جامعه را نسبت به فرآيند توزيع قدرت بهشدت کاهش داده است. دولت انقلابي بايد بهشدت از برقراري چنين نسبتي در عزل و نصبهای مديران مياني پرهيز کند، حتي اگر واقعيت امر مبتني بر صلاحيت و شايستگي صورت گرفته باشد. خروج از موضع اتهام و بهکارگیری منسوبين شايسته در جايگاهي ديگر، بدون شک اتهام خویشاوندسالاری را از بين خواهد برد و امیدواری افکار عمومی به تحقق شعارهای دولت انقلابی که با تأکید بر فسادستیزی و مبارزه با رانتخواری به قدرت رسیده است را افزایش خواهد داد.
3- بدون شک بدون توجه به شایستهسالاری، کارآمدي دولت محقق نخواهد شد. پایبندی بر این اصل انقلابی بیش از هر چیز برای دولت انتفاع خواهد داشت و عملاً بر توانمندی دستگاههای اجرایی خواهد افزود. بخش عمدهاي از معضلات دولتهاي پيشين به دلیل بيتوجهي به همین اصول بود که خروجی آن در ضعف در تصمیمگیری و فشل بودن کارکردی قابلمشاهده بود.
✍(نویسنده: مهدی سعیدی)