9.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☝️به برکت قدمت قم، شده حریم تشیُّع؛
👌مطلب مهمّ:👇
❓پرسش:
📝منظور از شفاعت در زیارتنامه حضرت معصومه (سلام الله علیها): «یَا فَاطِمَةُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ»، چیست؟
📣پاسخ اجمالی
🔊حرف جرّ «فی» معانی گوناگونی دارد مانند: «وسط»، «داخل»، «همراهی»، «تعلیل (بیان علّت)»، «استعلاء (اعلام برتری)»، «مقایسه بین دو چیز» و نیز به معنی «باء»، «الی»، و «مع»، و معنای «من»(از) [بیان شده است].
👆👈بر این اساس، معنای «فی» تنها «داخل و درون» نیست و به عنوان نمونه اگرچه آیه «یَتَحاجُّونَ فِی النَّارِ» معنایش گفتوگو در داخل جهنم است، امّا معنای آیه «أَ تُحَاجُّونَنا فِی اللَّهِ» گفتوگو در داخل خدا نیست.
🤔 با ذکر این مقدّمه باید گفت: مراد از این فراز از زیارت نامه حضرت معصومه(سلام الله علیها): «یَا فَاطِمَةُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ...»، آن است که از حضرتشان بخواهیم تا برای وارد شدن به بهشت شفاعتمان کند. این معنا با فرازهای دیگر این روایت و روایات دیگری که در این زمینه وارد شده است، سازگار است؛ مانند: «مَنْ زَارَهَا عَارِفاً بِحَقِّهَا فَلَهُ الْجَنَّة»؛ #یعنی هر کس او را با معرفت و شناخت به حقّانیت او، زیارت کند، بهشت جایگاهش خواهد بود.
✋البته اخیراً برداشتهایی از عبارت «اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ» مطرح میشود که حضرت معصومه (سلام الله علیها) حتّی در بهشت برای بهشتیان شفاعت میکند تا آنان در درجات بالاتری قرار گیرند، اما با توجه به اینکه نظریه غالب در میان اندیشمندان اسلامی این است که تکامل در بهشت آخرتی ممکن نیست، شاید نتوان این معنا را قبول کرد. علاوه بر این که با توجه به آنچه در ارتباط با معنای گوناگون حرف جر «فی» گفته شد، نمیتوان تنها با استناد به آن، چنین برداشت جدیدی را از این فراز از زیارتنامه داشت.
🔺برگرفته از:
🔵 http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa69451
👥هیئت مدیریّه بحث جنجالی:
✅ @Management10
معنى لا إله إلا الله الزركشي.pdf
3.05M
☝️👈تحقیقی در زمینه کلامِ 《لا اله الا الله》.
#سخن_بزرگان
✔️ آیة الله حجت هاشمی خراسانی
🔹طریق اختصار مبذول داشتن و به کتب مختصره اقتصار کردن، باعث عدم کمال و نقصان است.
🔹به سخن بعض بیخبران گوش فرا ندهید که گویند خواندن کتب مفصله باعث اضاعه وقت و تضییع عمر است، آیا چنین شخصی در سفره غذا به اختصار میگذراند و در خوردن به اندک غذا اکتفا میکند؟
🔹پس تو که در خوردن غذای جسمانی به مفصل راغبی و از مختصر راهبی، در چشیدن غذای روحانی نیز به مفصل راغب باش و دیگران را به آن ترغیب نما و از تمام علوم به قدر لزوم کسب کن و بعد از همه، خود را گم مکن و بدان که داناتر از تو فراوان است و دانش تو بسیار کم.
📚 فرائد حجتیة، ص ۸-۹.
👥ارسالی از طرفِ رفقای گروه.
🔸کاربر محترم:👇
👥در گروهِ بحثِ جنجالی سوالاتی در قالبِ 《سوالِ اختصاصی》با دو هشتکِ #سوال و #پاسخ پیگیری شده است و حدودِ ۱۶ سوال به همراه پاسخ آن ها با رفقا بر گروه حاضر بحث نمودیم که ۱۳ تا از آن ها در کانال کانون ادبیات عرب بارگذاری شده اند که می توانید با کلیک به لینک زیر بدان ها دسترسی پیدا نمایید:👇
۱) فهرست #سوال_و_پاسخ:👇
🔺 https://eitaa.com/Contents786/218
🔊شایان ذکر است که اگر درصدد هستید که به سوالات ۱۶ گانه در گروه دسترسی نمایید، در قسمتِ جستجو گر گروه بروید و سپس عبارتِ #سوال و #پاسخ را به صورتِ جداگانه جستجو نمایید.
✍ #خیر_مقدم خدمت دوستانی که اکنون به جمع ما پیوستند؛✋.
✅دوستان گرامی #لطفاً قبل از این که هر گونه بحثی را در گروه بحث جنجالی مطرح بفرمایید، #قوانین_گروه را با #دقّت_کامل مطالعه نمایید تا بعداً نیاز نباشد که هی تذکّر داده شود:👇
🔴 #قوانین گروه بحث جنجالی:
🔸 https://eitaa.com/kanon_adabi/1040
👥هیئت مدیریّه بحث جنجالی:
✅ @Management10
👤کاربر محترم چرا به پیام هایی که از جانبِ رفقا ارسال می شود، دقّت نمی فرمایید؟
🤔واقعاً جای تعجُّب است🤔
👥رفقا وقت می گذارند و به سوال ها پاسخ می دهند و این حقّشان است که پاسخ آن ها که در حقیقت پاسخ سوالِ شما است را مطالعه نکنید؟!
🤔آیا این بی انصافی نیست که رفقا وقت میگذارند و پاسخ را ارسال می کنند و در آخر پاسخ آن ها را مطالعه نمی نمایید و باز سوالِ خویش را تکرار می کنید؟
✅سوالِ شما مبنی بر این که: {..} توسُّط کاربر محترمِ {... } پاسخ داده شد؛
🔍لطفاً بیشتر حواستان جمع گردد؛ این وقت است که رفقا دارند صرف می کنند و اگر مطالعه نکنید آن وقت به هدر می رود حداقل احترام اقتضایِ تشکر کردن از پاسخ دهند را می کند تا پاسخ دهنده بفهمد که پاسخ ایشان را مطالعه کردید؛👇