🌺شاید شما به نسلی تعلق داشتهاید که صحبت کردن در مورد مسایل جنسی در خانوادهتان ممنوع بوده، اما باید بدانید کودکان خردسالتان متعلق به نسل دیگری هستند و اگر پاسخهای درست و منطقی به سوالاتشان را از شما نشنوند، به زودی از شما فاصله میگیرند
👈🏻کودک ممکن است بپرسد:
🔘بچه چطوری درست میشه؟ من قبل از اینکه برم تو شکم مامان کجا بودم؟
🔴نکته اول اینکه نباید به هیچیک از سوالات کودک پاسخ دروغ داده شود.
🔘خیلی از پدر و مادرها برای اینکه از شر این سوالات خلاص شوند به کودک میگویند که تو را یک لکلک از آسمان برای ما آورده! یا اینکه ما دعا کردیم و خدا تو را به ما داد!
❄️کودکان ۲ تا ۴ ساله ؛
🔘کودکان بسیار کوچک مثلا آنهایی که ۲ تا ۴ سال دارند، معمولا با یک پاسخ بسیار ساده قانع میشوند؛ مثلا میتوانید به آنها بگویید: «تو در شکم مامان بهوجود آمدی و چون کوچولو بودی، آنجا مامان از تو مراقبت کرد تا کمی بزرگتر شدی و توانستی به دنیا بیایی.»
❄️کودکان ۴ تا ۷ ساله ؛
🔘برای کودکان ۴ تا ۷ ساله اینطور توضیح دهید: «بدن همه ما آدمها از قطعههای کوچکی درست شده که به آن سلول میگویند. سلولهایی از بدن مامان و سلولهایی از بدن بابا در شکم مامان با هم ترکیب شدند و تو را بهوجود آوردهاند. به همین دلیل است که مثلا چشم تو شبیه بابا و موهای تو شبیه مامان است.»
❄️کودکان ۷ تا ۱۰ ساله ؛
🔘برای کودکان بزرگتر مثلا ۷ تا۱۰ ساله میتوانید بیشتر از این توضیح بدهید. مثلا میتوانید بگویید: «نام سلولهای بابا که با سلولهای مامان ترکیب میشه اسپرم و نام سلولهای مامان تخمک است. اسپرمها در کیسه پوستی که به آن بیضه میگویند، قرار دارند. میلیونها اسپرم در این کیسه قرار دارند، اما در بدن مامان هر ماه فقط یک تخمک بهوجود میآید. اگر مامان و بابا تصمیم بگیرند که بچه داشته باشند، یکی از اسپرمها با تخمک ترکیب میشود و بچه کوچکی ایجاد میشود که باید ۹ ماه در شکم مامان بماند تا کمی بزرگتر شود و بتواند به دنیا بیاید.»
مرکز مشاوره رستا پرند
02156790259
09017299574
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روش های حل تعارض
🌺علل اينكه يك فرد #ترنسكشوال است چيست؟
🟡دلیل آن که چرا یک فرد دچار ملال جنسیتی می شود کاملا مشخص نیست اما نظریه ای مبنی بر این که برخی اختلالات دوران بارداری بر روی مغز جنین منجر به چنین مساله ای می گردد وجود دارد .
🔵اما آنچه واضح است این است که نحوه تربیت کودک و محیطی که در آن پرورش می یابد بسیار بر این امر تاثیر گذار خواهند بود. لذا کودکان را به انجام اموری مغایر با طبیعت و جنسیتشان تشویق نکنید .
🟢اما اگر پسر شما ، به عنوان مثال ، به شرکت در بازی های دخترانه و یا استفاده از لوازم آرایشی و داشتن مو های بلند اصرار میورزد، و یا اگر دختر شما بر همبازی شدن با پسر ها و پوشیدن لباس های مردانه و یا کوتاه نگاه داشتن مو هایش پافشاری می کند ، با او با خشم برخورد نکنید
🟡 این تشخیص را بر عهده یک روانشناس ماهر بگذارید چرا که هر مردی با روحیات لطیف و یا هر زنی با روحیات خشن ، حتما ترنس نیست.
🌺زندگی شطرنج نیست
🟡اشکالی ندارد اگر گاهی حرفتان را به زبان بیزبانی بزنید، اما اینکه بخواهید همسرتان از کنایههای شما دلیل ناراحتی یا نگرانیتان را بفهمد، به معنای همسر آزار بودنتان است.
🔵اگر برای بیان ناراحتیهایتان، اشتباهات او را در قالب کنایه بیان میکنید یا پای اطرافیانش و اشتباهاتشان را وسط میکشید، نباید انتظار داشته باشید که او به همسری ایدهآل تبدیل شود.
🟡یادتان باشد که زندگی میدان شطرنج نیست و دلیلی ندارد همسرتان برای فهمیدن دلیل هر حرکت شما ساعتها فکر کند. پس صادقانه سر اصل مطلب بروید و اگر از او رنجیدهاید یا انتظاری دارید، با صراحت آن را به زبان بیاورید. وقت صحبت از خواستههایتان مطمئن شوید که همسرتان منظور شما را فهمیده است تا بعدا او را به خاطر سوءتفاهمها سرزنش نکنید.
🔵کم نیستند کسانی که میخواهند با صدای بلند، دیگران را مجبور به شنیدن خواستههایشان کنند. اگر شما هم با فریاد، همسرتان را به انجام دادن خواستههایتان مجبور میکنید و اگر بحثهای میان شما، با آلودگی صوتیای که ایجاد میکنید تمام میشود، بهتر است در واکنشهایتان تجدید نظر کنید. فراموش نکنید که تاثیرگذار بودن یک راه، به معنای درست بودنش نیست!
🟡راههای مدیریت خشم را یاد بگیرید و هر روز یک قدم به یاد گرفتن شیوههای درست بحث و گفتگو نزدیکتر شوید. به همسرتان بگویید که همیشه درست در لحظه بحث نمیتوانید به نتیجه قطعی برسید و با کمک او، در لحظات پرتنش زندگی گفتگو را متوقف کنید و باقی بحث را در زمانی که هر دوی شما به آرامش رسیدهاید انجام دهید.
🔵در بحثها تمام تلاشتان را برای آزار دادن او به خرج میدهید و وقتی در زمان صلح از شما به دلیل این رفتار گله میکند، میگویید، چون تو عصبانی ام کردی چنین کردم؟ دعوت خانواده او را رد میکنید و وقتی اعتراض میکند میگویید، چون تو فلان روز به خانه مادرم نیامدی چنین کردم؟ اگر شما به بهانه ایرادهای او، رفتارهای نادرستتان را توجیه میکنید بدانید که همسر آزارید.
🟡همسر شما انسانی بیعیب و نقص نیست، پس این موضوع را بپذیرید و برای توجیه اشتباهتان، ایرادهای او را پیش چشمش نیاورید. اگر شما نسبت به رفتار همسرتان اعتراض دارید، نه با مقابله به مثل، بلکه با توضیح انتظاراتی که از او دارید برای تغییر دادنش تلاش کنید. یادتان نرود که خودتان مشغول ساختن بازی مقابله به مثل هستید و دیر یا زود بازنده این بازی میشوید.
منصور فتحی نیا
مدیر مرکز مشاوره رستا پرند
02156790259
09017299574
🍃🍃🍃🍃🍃
چه تفکرات اشتباهی حال شما را خراب می کنند؟
✨ ذهنخوانی
فکر می کنید، بدون شواهد کافی می دانید که دیگران به چه چیزی فکر می کنند. مثل : جواب سلامم را نداد، پس حتما از دست من ناراحت است.
✨ پیشگویی
پیش بینی می کنید که حوادث آینده، بد از آب در می آیند یا این که خطرات زیادی شما را تهدید می کند. مثل : در امتحان شکست می خورم یا کاری گیر من نخواهد آمد.
✨ فاجعهسازی
معتقدید هر چه اتفاق افتاده یا خواهد افتاد به شدت افتضاح، ناخوشایند و غیر قابل تحمل است. مثل : افتضاح می شود اگر در دانشگاه قبول نشوم.
✨ برچسب زدن
به خودتان یا دیگران، صفات کلی و منفی نسبت می دهید. مثل : من آدم بدبختی هستم یا من آدم بی ارزشی هستم.
✨نادیده گرفتن جنبههای مثبت
مدعی هستید که کار های مثبت خودتان یا دیگران پیش پا افتاده و ناچیز هستند. مثل: این کار از عهده همه بر می آید یا قبول شدن در کنکور که کار مهمی نیست.
✨ فیلتر منفی
تقریبا همیشه جنبه های منفی را می بینید و به جنبه های مثبت توجه نمی کنید. مثل: هیچ کس مرا دوست ندارد.
✨ تعمیم افراطی
بر پایه یک حادثه، الگو های کلی منفی را استنباط می کنید. مثل: این اتفاق همیشه برای من اتفاق می افتد یا در همه کار ها شکست می خورم.
✨ تفکر دوقطبی
به وقایع پیرامون و انسان های اطراف با دید همه یا هیچ نگاه می کنید. مثل : همه مرا طرد می کنند یا همه وقتم تلف شد.
✨ باید اندیشی
به جای این که حوادث را بر پایه چیزی که هستند ارزیابی کنید. بیشتر آن ها بر اساس چیزی که باید باشند، تفسیر می کنید. مثل : باید کارم را خوب انجام بدهم. یا باید در کنکور قبول شوم.
✨ شخصیسازی
علت بروز حوادث منفی را به خودتان نسبت می دهید و سهم دیگران را در بروز مشکل نادیده می گیرید. مثل : ازدواجم بهم خورد، چون من مقصر بودم.
✨ سرزنشگری
دیگران را علت مشکلات و احساسات منفی خود می دانید و از طرفی مسئولیت تغییر رفتارتان را نیز فراموش می کنید. مثل : دیگران باعث عصبانیت من می شوند یا والدینم باعث و بانی همه مشکلات من هستند.
✨ مقایسههای نا عادلانه
حوادث را طبق معیار های ناعادلانه تفسیر می کنید. خودتان را با کسانی مقایسه می کنید که از شما برترند و به این نتیجه می رسید که آدم حقیری هستید. مثل : او خیلی موفق تر از من است یا شاگرد اول کلاس در امتحان خیلی بهتر از من عمل کرد.
✨تاسفگرایی (کشکول ای کاش)
به جای این که در حال حاضر به کاری فکر کنید که از دستتان بر می آید، بیشتر به این مسئله می اندیشید که ای کاش در گذشته بهتر عمل می کردید. مثل : اگر تلاش کرده بودم ، شغل بهتری پیدا می کردم یا ای کاش این حرف را نمی زدم.
✨ چی میشد اگر
دائم از خودتان سوال می کنید چی می شود اگر چنین اتفاقی بیفتد و با هیچ جوابی راضی نمی شوید . مثل : حرف شما درست است، اما چی می شود اگر مضطرب شوم؟ یا چی می شود اگر نفسم در سینه حبس شود؟
✨ استدلال هیجانی
از احساسات خود برای تفسیر واقعیت استفاده می کنید. مثل : چون دلم شور میزند، پس اتفاق ناگواری می افتد.
🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اهمیت مدیریت استرس
معاونت اجتماعی ناحیه رباط کریم
این لینک را دنبال کنید تا به گروه من در WhatsApp ملحق شوید: https://chat.whatsapp.com/IHba2Vls08yBSNBg5MVSy3
یکی از تکان دهنده ترين جملات بشرى!
حضرت علی (ع) ، جمله ای دارند که بسیار عجیب است.
ایشان در بخشی از خطبه ۲۱۵ میفرمایند:
" اللهم اجعل نفسی اول کریمه تنتزعها من کرائمی"
یعنی "خدایا ، جانم را نخستین نعمت گرانبهایی قرار ده که می ستانی"
شاید معنای بهتر و قابل فهم تر این دعا ، این باشد که ، نکند قبل از این که جانم را بگیری ، انصافم ، شرفم، عدالتم، راستگویی و ادب و دیگر مکرمت های اخلاقی ام گرفته شده باشد و تفالهای شده باشم که تو جانم را میگیری. خدایا از میان چیزهای شریف، اولین چیزی را که میگیری، جانم باشد وقتی میمیریم شرفم، صداقتم، عدالتم، شفقت و عشق ورزی به انسانها در من سر جایش باشد. تواضعم، انسان دوستیام سر جایش باشد. نه اینکه تا جانم به لبم برسد و بمیرم ؛عدالتم، انصافم و مروت و جوانمردی و صداقت و تواضعم را از دست داده باشم.
خانواده ها چگونه به اعتیاد فرزند خود کمک کنند؟
خانوادهها با کمک افراد متخصص و افزایش آگاهی میتوانند نقش بسیار مهمی در درمان اعتیاد فرزند خود داشته باشند.
بحث درمان اعتیاد یک مثلت سه ضلعی است که فرد معتاد، درمانگر و خانواده، هر کدام یک قسمت از مثلت را تشکیل میدهند.
نقش خانواده در درمان عضو معتاد هم اندازه خود بیمار است که اگر به درستی انجام نشود، فرد دوباره به سراغ مواد مخدر خواهد رفت و درمان ناقص میماند.
درمان دو مرحله مهم دارد، مرحله اول زمانی است که خانواده بتوانند فرد را راضی کنند که به مراکز درمانی مراجعه کند و مرحله دوم حمایتهای بعد از دوره سم زدایی و ترک اولیه است.
در کشور ما مشکل عمده خانوادهها، کاهش حمایت و پیگیری بعد از درمان اعتیاد است، برای مثال شخص پس از گذراندن دوره سم زدایی با تصور اینکه کاملا درمان شده، دیگر از خانواده حمایتی را دریافت نمیکند و این زمینهای برای بازگشت مجدد او خواهد شد.
امروزه مراکز درمانی به وجود آمده بر اساس «اجتماع درمان مدار بودن» اداره میشوند، در این مراکز علاوه بر اینکه فرد معتاد تحت درمان است، به خانوادهها نیز آموزشهای لازم برای حمایت بیشتر داده میشود. فرد بیمار نیز در یک اجتماع کوچک با افراد مانند خود زندگی میکند و آماده بازگشت دوباره به جامعه اصلی میشود.
دو رفتار اشتباه والدین در برخورد با فرزند معتاد. در بیشتر مواقع خانوادهها یا برخورد سخت را پیش میگیرند و فرد را از خانه طرد میکنند که بیشتر توسط پدر خانواده این کار انجام میشود و یا اینکه موضوع اعتیاد را میخواهند از بقیه پنهان کنند و با رفتارهایی اشتباه مثل دادن پول برای خرید مواد فرزند خود را بیشتر در اعتیاد گرفتار میکنند و اغلب توسط مادرها این کارها انجام میشود.
بعد از آگاه شدن آنها باید فرزند را در سریعترین زمان ممکن به مراکز درمانی بفرستند و اقدام به موقع در انتقال به مراکز درمانی میتواند کمک شایانی به فرد معتاد کند.
برخلاف تصور خیلی از افراد، دوره درمان اعتیاد یک دوره ۲۰ تا ۳۰ روزه نیست و برای کامل شدن درمان حداقل به ۶ ماه زمان نیاز است و در کنار درمان معتاد، اعضای خانواده نیز به درمانهایی نیاز دارند، زیرا احتمال دارد پدر و مادر مشکلاتی داشته باشند که اکنون فرزند به اعتیاد روی آورده است.
باید همسر، پدر، مادر و حتی فرزند فرد معتاد آموزش ببینند که در شرایط مختلف چه رفتاری را داشته باشند، برای مثال زمانی که مرد خانواده به دلیل استعمال موادمخدر عصبانی است، باید همسر بداند چه نوع رفتاری در آن لحظه انجام دهد که درست باشد.
منصور فتحی نیا
روانشناس بالینی
مدیر مرکز مشاوره رستا پرند
02156790259