📌 مطالعات حوزه سیستان / غفلت در گذشته علت خطرات امنیتی امروز در مرزهای شرقی
قسمت ۱
1️⃣ سرچشمه هیرمند و دشت ناامید؛
هیرمندنام رودی است از ولایت هلمند افغانستان، که از افغانستان میگذرد و به ایران میریزد. این رود از بلندای کوه بابا در غرب کابل از رشته کوه هندوکش سرچشمه گرفته و بعد وارد دریاچه هامون میشود. هیرمند از جنوب باختری کابل با پیوستن رود ارغنداب از شمال غربی قندهار وارد دشت مارگو میشود، در محل بند کمال خان تغییر مسیر داده، به شمال منحرف، و در بند کهک ۳۶ کیلومتری جنوب زابل وارد هامون میشود.
2️⃣ مرز ایران و افغانستان در دوران قاجار توسط ۲ ژنرال انگلیسی به نامهای ماکلین و ماکمالون ترسیم شد و ۳۷۵کیلومتر آن آزاد گذاشته شد تا همیشه محل مناقشه بین دو کشور همسایه باشد.️۱۳۱۴رضا شاه با حکمیت ترکیه در دولت آتاتورک در مرز دو کشور بازبینی به عمل آورد. نتیجه حکمیت در ۲۴ اردیبهشت ۱۳۱۴صادر شد.
ادامه دارد...
#محیط_زیست
#آب_هست_اما_ول_است
#سیستان_را_دریابید
#سیستان_آب_ندارد
✅ کانال گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
🤝تهیه شده با همکاری واحد سیاسی (نجوا)
@masaftourism
معضلی به نام گرگاس و سگتوره
🔹سگها به راحتی با گرگهای خاکستری و شغال زرد جفتگیری میکنند.
به دورگهی گرگوسگ گرگاس، و به دورگهی سگوشغال سگتوره گفته میشود.
🔹هر دو گونه وحشی، مهاجم و خطرناک هستند. در این میان گرگاس"ها به ذخایر ژنتیکی گرگها نیز آسیب میزند.
🔹گرگاسها تقریباً به طور انحصاری نتیجه مداخله انسان در تعاملات سگ و گرگ هستند. به گفته کارشناسان، امکان به وجود آمدن گرگاس در طبیعت، بسیار نادر است، زیرا گرگها حیواناتی سرزمینی و تکهمسر هستند. پس این وضعیت بیشتر در نواحی نزدیک به سکونتگاههای انسانی اتفاق میافتد که تراکم جمعیتی گرگها کم و سگ های ولگرد زیاد است.
🔹در حالی که سگها به خوردن تقریباً هر چیزی معروفند، گرگاسها بیشتر حیواناتی گوشتخوارند، که در اثر گرسنگی به محیط زندگی انسان نزدیک شده و خوی وحشی خود را نشان میدهند.
🔹متاسفانه عدم مدیریت در زمینه جمع آوری سگهای ولگرد و سرعت زادآوری بالای این گونه ها موجب افزایش جمعیت آنها در ایران شده.
⚠️گرگاس در هر بارداری ۱۶ توله به دنیا میآورد.
#محیط_زیست
#گونههای_مهاجم
✅ کانال گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
عمارت زیبای شمس الملوک در سنگ سیاه شیراز
#گردشگری_تاریخی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
توئیت هشدار زیست محیطی حسینی پور نماینده گچساران
🔹ظاهرا در روز ۷ شهریور جلسه اعطای مجوز به سدخرسان۳ در سازمان محیط زیست کشور برگزار میشود. به این سازمان هشدار میدهم که اگر از حقوق مسلم این سرزمین کوتاه بیایید، به این موضوع ورود جدی خواهیم داشت.
این سد،علاوه بر زیر آب بردن ۱۷روستا، حیات در رشته کوه دنا را به نابودی خواهد کشاند.
🖊سد خرسان۳، بر روی رودخانه خرسان در شهرستان لردگان و استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد وبزرگترین ریزابه رود کارون است.
اما سوال اینجاست، آیا این پروژه ارزیابی جامع پدیدههای محیطزیستی را دارد و مجوزات لازم در این حوزه را اخذ کرده است؟!
#محیط_زیست
#وزارت_سد_سازی
#تشتک_تبخیر
✅ کانال گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
صنایع دستی رنگ سازی و رنگرزی سنتی
هنر رنگ سازی و رنگرزی سنتی پس از گسترش صنایع بافت به وجود آمدند. دلیل شکلگیری این صنایع دستی تمایل انسان به تنوع رنگی بالا در تولید انواع بافتنیها مانند فرش و پوشاک بود. در رنگ سازی سنتی با استفاده از رنگ دانه طبیعی گیاهان و ترکیب آنها با یکدیگر رنگهای طبیعی تولید میکردند. از مهمترین گیاهان قابل استفاده در این شاخه میتوان به روناس، انار، پیاز و روغن کوهی اشاره کرد. در روش رنگ سازی سنتی از لارو حشرات مختلف نیز استفاده میکردند.
به مرور زمان و با بیشتر شدن مهارت رنگ سازان در ساخت رنگهای متنوع، از این هنر در معماری، صنایع چوبی، انواع بافت و صنایع کاغذی بهره بردند. امروزه نیز از صنایع رنگرزی سنتی بهدلیل طبیعی بودن آن استفاده زیادی میشود.
#گردشگری_میراث
#صنایع_دستی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
📡 فراخوان
به پویش #مسیر_پاک، نذر ظهور بپیوندید
🔹امسال همچون سال گذشته کربلای معلی میزبان بیش از ۲۵ میلیون زائر خواهد بود و این یعنی تولید میزان قابلتوجهی زباله؛ که تعداد زیادی نیرو باید برای جمعآوریشان بهکار گرفته شود.
❗️قصد داریم امسال نیز همچون سال گذشته در پاکیزه نگهداشتن مسیر، باری از دوش عزیزان برداریم و محیطزیست را در حد توان خود، حفظ کنیم.
✅ بنابراین نهتنها در این مسیر بهشتی زباله نمیریزیم، بلکه مسیر را از زبالهها پاک میکنیم.
🗑 سال پیش در مسیر، شاهد کمبود شدید سطل زباله یا پر بودن و قابل استفاده نبودن آنها بودیم، به طوری که همراهان این پویش حتی برای دور ریختن زبالههای خود دچار مشکل شدند.
به همین خاطر به دنبال راهکاری ساده، قابلاجرا و کمهزینه گشتیم که تحسین زائران در مسیر را برانگیخت. تصمیم گرفته شد، در گروههای کوچک دو سه نفره، یک نفر یک کیسه زباله کوچک به کوله خود متصل کند تا حداقل زبالههای خود و همراهانش را در مسیر جمع آوری کند.
✍🏻شما نیز میتوانید از چنین ایدههایی استفاده کنید. همچنین در موکبهایی که اسکان دارید به خادمین برای پاکسازی کمک کنید.
🤝شما عزیزانِ زائر نیز در صورت تمایل میتوانید به نیت آقا امام زمان (عج) عکس پویش که به ۳ زبان ترجمه شده است را از لینک زیر دانلود کنید، چاپ رنگی یا سیاه سفید (درصورت امکان به صورت لمینت) تهیه و به کوله خود متصل کنید و همراه ما در این پویش باشید.
🌐 https://s6.uupload.ir/files/1_5cir.jpg
📸 از علاقهمندان به این پویش دعوت می شود عکسهای خود را از این خدمت امام زمانی با موضوع پاکسازی مسیر و جمعآوری زباله به آیدی @Masaf_Environment بفرستید تا با نام شما در کانال گردشگری و محیط زیست منتشر شود.
#محیط_زیست
#حفظ_محیط_زیست
#پاکیاران_مصاف
✅ کانال گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
📍با استفاده از ظرفیت ۴۰۰ دستگاه اتوبوس عراقی امکان اعزام مستقیم زائران به نجف اشرف فراهم شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، جواد هدایتی در خصوص استفاده از ظرفیت 400 دستگاه اتوبوس عراقی برای اعزام مستقیم زائران به نجف اشرف گفت: قبل از ایام اربعین بهصورت هفتگی تردد اتوبوسهای عراقی برای انتقال مستقیم زائران عراقی به مشهد و قم انجام میشد، اما در ایام اربعین برای زائرانی که قصد سفر یکسره به نجف اشرف را دارند، این ظرفیت افزایش پیدا کرد.
وی افزود: قیمت تعیینشده برای خرید بلیت از مبدأ تهران و قم یکمیلیون و 950هزار تومان است و مردم برای تهیه بلیت میتوانند علاوه بر مراجعه حضوری به دفاتر فروش شرکتهای حملونقل عمومی، به پایگاههای معتبر و مجاز فروش بلیت در کشور مراجعه کنند.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حملونقل جادهای ادامه داد: اتوبوسهای عراقی با ظرفیت حدود 50 نفر امکان جابهجایی زائران را دارند و مسافران بدون معطلی در مرزها میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
هدایتی با اشاره به اینکه در ایام اربعین برای تردد اتوبوسهای عراقی مجوز موقت صادر شده است، افزود: از پنجشنبه هفته گذشته انتقال زائران از مبادی تهران، قم و اصفهان آغاز شده و بهصورت منظم در حال انجام است. در صورت افزایش تقاضای مردم با توافقات صورتگرفته احتمال دارد که ظرفیت اتوبوسها را افزایش دهیم.
#اخبار_گردشگری
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ییلاق سوباتان ، گیلان😍📸
#طبیعت_گردی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
📌 مطالعات حوزه سیستان/غفلت در گذشته علت خطرات امنیتی امروز در مرزهای شرقی
قسمت ۱
قسمت ۲
...در دوره پهلوی اول، معاهده ننگین سعد آباد در ۶بهمن ۱۳۱۷ بین ایران، ترکیه، عراق، افغانستان در ۱۶ماده امضا شد که مفاد یکی از آن مادهها واگذاری دشت ناامید به افغانستان بود.
در تاریخ ۱۷ خرداد ۱۳۱۷ رضا شاه حوزه آبی هیرمند را بدون هیچ چشم داشتی به عبدالرحمن خان حاکم کابل واگذار کرد. در آن موقع سد کجکی کامل نبود و آب به راحتی سرازیر میشد. توافق مابین دور کشور از آب ۵۰-۵۰ تقسیم شد.
3️⃣ در دوره پهلوی دوم محمدرضا شاه با فشار انگلیس، هویدا را برای تقسیم دوباره حقآبه به مرز فرستاد. حاکم وقت کابل شفیق خان و هویدا به توافق رسیدند. ۱۳۵۱ توافق نامه دستوری شاه ، بین ایران و افغانستان با توسل به زور در مجلس تصویب شد ولی پشتونها اقوام اصلی طالبان امروز، به قرارداد عمل نکردند و شفیق در کابل اعدام شد.محمدرضا شاه دشت ناامید را بهصورت باج با فشار انگلیس تقدیم افغانستان کرد تا افعانستان به سمت شوروی کمونیست نرود.
4️⃣ بعداز انقلاب اسلامی مسئله حقآبه ایران مغفول واقع شد. سد کجکی کامل شد و سد کمال خان بهصورت کامل بسته شد. در نتیجه دریاچه هامون رو به خشکی رفت. در دولت گذشته اشارهای به حقآبه ایران شد که با واکنش افغانستان مواجه شد و دولت اشرف غنی با وقاحت تمام معادله نفت دربرابر آب را اعلام کرد.
ادامه دارد...
#محیط_زیست
#آب_هست_اما_ول_است
#سیستان_را_دریابید
#سیستان_آب_ندارد
✅ کانال گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
🤝تهیه شده با همکاری واحد سیاسی (نجوا)
@masaftourism
۹شهریور روز یوزپلنگ ایرانی
🔹یوزپلنگ، یوز یا چیتا ، از خانوادهٔ گربهسانان است.
🔹این جانور در گذشته در بیشتر مناطق آفریقا و گستره وسیعی از آسیای مرکزی و شبهقاره هند یافت میشد، اما امروزه با کاهش شدید جمعیت روبرو شدهاست. از میان چهار زیرگونهٔ یوزپلنگ، یکی از زیرگونهها که با نام «یوزپلنگ آسیایی» شناخته میشود در خطر جدی انقراض است و تعداد کمی از آن در دشتهای مرکزی ایران به بقا ادامه میدهند.
🔹تفاوت بارز این یوزپلنگ و پلنگ در شکل خالهایشان است. در یوز خالها توپر و گرد است، در حالی که خالهای پلنگ درشت و توخالی و گل مانند است.
🔹در ایران، یوزها از انواع سمداران کوهزی تغذیه میکنند. قوچ و میش عمدهترین شکار یوزپلنگ ایرانی را تشکیل میدهند و کل، بز، جبیر و آهوی ایرانی نیز در رتبههای بعدی قرار دارند.
🔹مرگ و میر تولهها در یوز بسیار بالا است و کمتر از ۱۰ درصد تولههای به دنیا آمده به سن بالای ۱ سال و نیم میرسند.
#محیط_زیست
#حفظ_محیط_زیست
#حفظ_تنوع_زیستی
✅ کانال گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism