┄═﷽═┄
✅ مراقبات شب #پانزدهم ماه ذی القعده
از كارهاى مهم اين ماه عمل شب نيمۀ آن است.
🗞 از پيامبر اکرم (صلّىاللهعليهوآلهوسلّم) روايت شده است كه: «شب پانزدهم ماه ذىالقعده شب مباركى است. خداوند در آن با رحمت به بندگان مؤمنش مینگرد. پاداش كسى كه در آن با عمل از خداوند فرمانبردارى كند، مانند پاداش صد روزهدار ملازم مسجد كه به اندازۀ يک چشم به هم زدن نيز نافرمانى خدا را ننمودهاند، میباشد.»
۞ بنابراين انسان بايد در نيمه شب مشغول به طاعت خداوند شده و به دعا و نماز بپردازد. زيرا روايت شده است: «كسى در اين شب چيزى از خدا نمیخواهد مگر اين كه به او عنايت مىفرمايد»
۞ اگر انسان به كسى چنين وعدههايى بدهد، بیتفاوت از كنار اين وعدهها نخواهد گذشت. به خصوص اگر بداند كه او مىتواند به وعدههاى خود عمل نمايد. و همين كه احتمال توانايى بر انجام وعدههاى او را بدهد، براى عمل كردن به دستورات او كافى است. زيرا پاداش خيلى بزرگ است، پاداشى چون پاداش صد ملازم مسجد كه در عمر خود حتّى در يک چشم به هم زدن نيز نافرمانى خدا را ننمودهاند. اين پاداش قابل مقايسه با هيچ يک از سعادتها، داراییها و شادیهاى دنيا نيست. و وقتى كه سود زياد باشد، گرچه احتمال آن ضعيف هم باشد، عقل حكم به انجام آن عمل براى رسيدن به آن سود مىكند. كه در اينجا احتمال سود ضعيف هم نيست. زيرا «اخبار تسامح» در دليل اعمال مستحبّى سند اين روايت را معتبر گردانيده و احتمال آن قوى مىشود.
۞ به رغبت و اشتياق خود براى به دست آوردن كالاهاى اين دنياى پستى كه بقائى نداشته، با تلخیهاى فراوان همراه و مانع رسيدن نور است بنگر و ببين براى رسيدن به آن و اندوختن آن با احتمال ضعيفى، وطن، آسايش و خانواده را ترک و به مسافرت مىروى. بيابانهاى وسيع را در نورديده، درياها را زير پا گذاشته و از جنگلها عبور مىكنى و نهايت آرزوى تو اين است كه مثلًا از اين سفرها به هزار دينار برسى. درحالى كه احتمال مىدهى به آرزوى خود نرسيده و حتّى مال، جان و آبرويت به خطر افتاده و يا با مرگ دست و پنجه نرم كنى ولى باز هم حاضر نيستى از هدف خود دست برداشته و با اين عذرها از جديّت و تلاش دست بردارى.
۞ پس با توجّه به اين كه نعمتهاى آخرت پايدار و بدون هيچ رنجى است و با اين گونه اعمال بطور يقين مىتوان به آن رسيد، چرا عمل نمىكنی؟ و اگر نقص در خود انسان باشد نيز میتوان آن را رفع كرده و سپس به انجام عمل پرداخت. آيا در اين صورت بیتفاوتى در مقابل اين پاداشها علّتى جز ضعف ايمان يا بيمارى قلب كه ناشى از حبّ دنياست، خواهد داشت؟
📋 ويژگى طاعت و عبادت اين شب
۞ طاعت و عبادت، در اين شب از اين جهت كه مشهور نبوده و مردم كمتر، در آن به طاعت خدا مشغول مىگردند، آن را از ساير شبهاى مشهور ممتاز مىگرداند كه اين مطلب نزد اهل مراقبت مهم است.
۞ زيرا توجّه، در زمان غفلت عموم، از مراقبات مهم و باعث سرعت اجابت است. و نيز اعمال نزد خداوند بزرگتر و به قبول نزديکتر و اجر بيشترى دارد.
۞ پس با تمام جدیّت و اشتياق براى اجابت دعوت منادى به كرامت خداى متعال اقدام نموده، فرصت را غنيمت شمار و از خواب برخيز.
۞ چون به زودى مصيبت مرگ سراغت میآيد كه بعد از آن نمىتوانى ذرّهاى از اين منافع بزرگ را به دست آورى. هنگام ديدن فرشته مرگ بيدار شده و يک سال مهلت مىخواهى، ولى مىگويد سالهاى زيادى را از دست دادى. مىگويى: يک روز. مىگويد: روزهاى زيادى را سپرى كردى. به يک ساعت راضى میشوى ولى اين فرصت را به تو نمىدهد. و با افسوس زياد به خاطر از دست دادن ايّام فرصت و زمان مهلت مىميرى. چه افسوس سخت و چه اندوه جانكاهى!
📚 المراقبات - میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#اعمال_ماه_ذی_القعده
#اعتقادی
#مسجد_آخوند_خیابان_مولوی_شرقی
https://eitaa.com/MasjedAkhond
✳️ طی الارض
آقا امام باقر علیهالسلام فرمودند:
در زیر پای او(مهدی عجل الله فرجه) زمین درهم پیچیده میشود... و سلطنتش شرق و غرب عالم را فرا میگیرد.
📗بحار الأنوار، ج ۵۲، ص ۱۹۱
امام در عالم تکوین به اذن خداوند، قدرت تصرف همه گونه در همه جای هستی را دارد و وصف این قدرت هرگز قابل بیان نیست!
در بین مؤمنین کسانی هستند که دارای مقام طی الارض هستند؛ وقتی این کار از غیرمعصوم ساخته است، (که تازه این نعمت برای ایشان چیزی نیست و فوق آن را دارند)، چه برسد به مقام رفیع و شامخ امام که اصلا قابل مقایسه نیست.
تازه حمل تخت توسط جناب آصف از طیالارض بالاتر است؛ زیرا طیالارض، طی کردن مسافت است به تنهایی؛ اما در این کار علاوه بر طیالارض، حمل چیز دیگری نیز مطرح است.
امام صادق علیهالسلام در این باره میفرماید:
«این شخص(آصف) مقداری از علم کتاب را داشت، اما ما همه علم کتاب را داریم»؛ پس! به طریق اولی طیالارض برای اهل بیت، از جمله امام زمان بسیار ساده و سهل است و امر عجیبی نیست.
#مهدویت
#فضایل
#مسجد_آخوند_خیابان_مولوی_شرقی
https://eitaa.com/MasjedAkhond
🌴 لبخند حضرت مهدی علیه السلام
بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الرحیم
حضرت آیة الله بهجت فرموده است: شخصی می گفت: به همراه رفقا بودم که آقایی را از دور در کوچه دیدم. به دلم افتاد که حضرت امام عصر علیه السلام است. با خود گفتم: وقتی رسید، در دل به او سلام می کنم؛ اگر جوابم را داد، معلوم می شود که خود حضرت است.
هنگامی که از کنارش رد می شدیم، در دل به آن بزرگوار سلام کردم، تبسمی نمود و فرمود: علیکم السلام! به همراهان خود گفتم: آقا را دیدید؟! گفتند: کدام آقا؟! معلوم شد که آنها نه آقا را دیده اند و نه جواب سلام او را شنیده اند![1]
پی نوشت
[1] در محضر آيت الله بهجت، ص 187.
منبع : پاک نیا، عبدالکریم؛ امام زمان (ع) سرچشمه نشاط جهان، ص: 79
#مهدویت
#مسجد_آخوند_خیابان_مولوی_شرقی
https://eitaa.com/MasjedAkhond
💠 ناگهانی بودن #ظهور
🔻 وسط هیاهوی زندگیمان خبرهای غیرمنتظره و غافلگیر کننده زیاد است...
▪️ یک شب بهوقت ۱:۲۰ خبر شهادت سردار🖤
▪️ یک روز به خاک و خون کشیده شدن مردم مظلوم غزه🖤
▪️ یک صبح خبر شهادت خادمالرضا و خادمین ملت ایران🖤
☀️ ظهور هم همینقدر ناگهانی و غیرمنتظره است.
أَنَّ النَّبِيَّ ص قِيلَ لَهُ يَا رَسُولَ اللَّهِ مَتَى يَخْرُجُ الْقَائِمُ مِنْ ذُرِّيَّتِكَ فَقَالَ ع مَثَلُهُ مَثَلُ السَّاعَةِ الَّتِي لا يُجَلِّيها لِوَقْتِها إِلَّا هُوَ ثَقُلَتْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ لا تَأْتِيكُمْ إِلَّا بغتة
و کاش میان این خبرهای ناگهانی خبری هم از تو بیاید که با صدای دلربا بگویی:
ألا یا أهل العالم أنا الإمام القائم
ألا يا أهل العالم أنا الصمصام المنتقم
ألا يا أهل العالم إن جدّي الحسين قتلوه عطشان ...
آنگاه غمهایمان به پایان میرسد و مرهمی بر دلهای داغ دیده ما خواهی شد...
📚 کمال الدین و تمام النعمة، ج۲، ص ۳۷۳، الزام الناصب فی اثبات الحجة الغائب، ج۲، ص ۲۳۳
#مهدویت
#مسجد_آخوند_خیابان_مولوی_شرقی
https://eitaa.com/MasjedAkhond