eitaa logo
خبرگزاری‌متنا_مهرتوسعه‌نشرایران
204 دنبال‌کننده
1.6هزار عکس
119 ویدیو
12 فایل
در خبرگزاری متنا : #خبرهای_نشر_وکتاب #اطلاع_رسانی_حوزه_نشر #دانشنامه_نشر #یک_نویسنده_یک_کتاب #تکنیکهای_فروش_کتاب #تازه_های_کتاب #اطلاعیه‌ها_وگزارش‌ها #اخباراقتصادی_کسب‌وکار #پیشخوان_روزنامه #خبرهای_مالیاتی‌وبیمه ارتباط با ادمین: @Jafarinia_NasimKowsar_PUB
مشاهده در ایتا
دانلود
✅جنگ نابرابر کتاب و موبایل؛ کتابخانه‌ای که تصمیم گرفت نبازد 🔸 کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان «هدهد سفید» در گرمه، با پذیرش واقعیتِ حضور پررنگ فضای مجازی در زندگی نسل امروز، استراتژی خود را از مقابله به هم‌زیستی مسالمت‌آمیز تغییر داده و با رویکردی متفاوت، به دنبال پیروزی در نبرد نابرابر میان کتاب و فضای مجازی است هرچند که چالش‌های بودجه‌ای و کمبود منابع به‌روز، همچنان بزرگترین سد در برابر این تلاش برای بازآفرینی فرهنگ مطالعه هستند. 🔸واقعیت این است که فضای مجازی، با جذابیت‌های بصری و دسترسی‌های به موقع‌اش، بخش بزرگی از زمان و توجه کودکان و نوجوانان را بلعیده است. در چنین شرایطی، کتابخانه‌هایی که این واقعیت را نادیده بگیرند و همچنان با الگوهای دهه‌های گذشته به فعالیت خود ادامه دهند، به‌مرور غبار فراموشی و خاک بر قفسه‌هایشان خواهد نشست. هدهد سفید، با جسارتِ عبور از نگاه‌های سنتی، پاسخی عملی برای این پرسش یافته است: کتابخانه‌ای که خودش را رقیب فضای مجازی تعریف کند، از همان ابتدا بازنده میدان است. 🔸حبیب رویانی، مسئول کتابخانه هدهد سفید در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا بیان کرد: با توجه به جذابیت و گستردگی فضای مجازی، ما در کتابخانه تلاش نمی‌کنیم با آن مقابله مستقیم کنیم، بلکه سعی می‌کنیم از همان ابزارها و جذابیت‌ها به نفع کتاب‌خوانی استفاده کنیم. کتابخانه را از یک فضای صرفاً ساکت و رسمی، به محیطی شاد، تعاملی و دوست‌داشتنی تبدیل کرده‌ایم؛ جایی که کودک احساس کند حضور در آن، حتی از فضای مجازی هم لذت‌بخش‌تر است. برنامه‌هایی مانند قصه‌گویی و شاهنامه‌خوانی، مسابقات کتابخوانی و کارگاه‌های نقاشی، نمایش، نویسندگی و آموزش هوش مصنوعی باعث می‌شود کودک فعالانه درگیر محتوا شود، نه صرفاً مصرف‌کننده مانند فضای مجازی. 🔸پیام اصلی این است که کتابخانه کودک و نوجوان را فقط یک مخزن کتاب نبینید، بلکه آن را به‌عنوان یک فضای تربیتی و خلاقیت‌محور و محل سرمایه‌گذاری برای آینده جامعه جدی بگیرید. برای دگرگونی این فضاها، نیازمند حمایت جدی‌تر، منابع به‌روز، تجهیزات مناسب و توجه به نقش کتابداران متخصص هستیم. سرمایه‌گذاری فقط در ساختمان و کتاب کافی نیست؛ باید روی محتوا، برنامه‌های خلاق و نیروی انسانی متخصص تمرکز شود تا کتابخانه‌ها به پایگاه رشد فکری و فرهنگی نسل آینده تبدیل شوند. 🔸هدهد سفید گرمه ثابت کرد که کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان، نه یک ایده‌آل دست‌نیافتنی، که یک مسیر عملی و قابل تکرار است؛ اثبات این‌که پیروزی در برابر فضای مجازی، در تقلید از آن نیست، در فهمیدن آن است. این کتابخانه با امکاناتی محدود، اما با نگاهی که کتاب را رقیب گوشی نمی‌داند؛ توانسته فاصله‌ای را که فضای مجازی میان کودک و کتاب انداخته، کمی کوتاه‌تر کند. جایی که کتابخانه به‌جای نصیحت و ممنوعیت، خودش را به زبان امروز نوجوان نزدیک کرده، کودک و نوجوان هم دوباره به سمت کتاب برگشته‌اند. 🆔خبرگزاری متنا (حوزه نشر و کتاب) @MatnaNews .
✅جلسه کمیته برگزاری نمایشگاه‌های استان قم برگزار شد دومین جلسه کمیته برگزاری نمایشگاه‌های فروش صنفی استان با حضور مهندس پروان معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت، محمدتقی پورنجاتی نائب‌رئیس اتاق اصناف، حق‌وردی نماینده بازرسی صمت، دبیری نماینده مرکز بهداشت، عسکری بازرسی و نظارت اصناف و صادقی دبیر اجرایی کمیته برگزار شد. در این نشست، موضوعات مرتبط با برگزاری و ساماندهی نمایشگاه‌های فروش صنفی پاییزه مختص شروع سال تحصیلی بررسی قرار گرفت. در پایان جلسه همزمان اعضای حاضر با برپایی نمایشگاه فروش در استان موافقت کردند. هدف از اجرای این برنامه‌ها، حمایت از تولیدکنندگان داخلی و واحدهای صنفی، تنظیم بازار و تسهیل دسترسی شهروندان به کالاهای مورد نیاز در نقاط مختلف شهر عنوان شد. 🆔خبرگزاری متنا (حوزه نشر و کتاب) @MatnaNews .
✅به‌مناسبت روز ملی صنعت چاپ؛ کارآفرینان جوان برگزیده صنعت چاپ معرفی می‌شوند معیارهایی فراتر از سن و سابقه 🔸نائب‌رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته‌بندی، درباره فرآیند انتخاب کارآفرینان جوان صنعت چاپ و صحافی، گفت: علاوه بر مولفه شرط سنی، شاخص‌هایی چون اشتغال‌زایی، رشد کسب‌وکار، نوآوری، توسعه بازارو میزان اثرگذاری در صنعت نیز در نظر است. 🔸وی با بیان اینکه هدف از تعریف این بخش، شناسایی و معرفی نسل جدید مدیران و کارآفرینان صنعت چاپ است، افزود: صنعت چاپ، برای حرکت در مسیر توسعه، نیازمند حضور نسلی از مدیران و کارآفرینانی است که علاوه بر تجربه و فعالیت مستمر، توانسته باشند در حوزه‌هایی مانند توسعه کسب‌وکار، اشتغال‌زایی، نوآوری و توسعه بازار نیز عملکرد قابل توجهی داشته باشند. 🆔خبرگزاری متنا (حوزه نشر و کتاب) @MatnaNews .
✅بازار زیرزمینی کتاب در ویترین آنلاین 🔸گسترش فروش کتاب در پلتفرم‌ها و سایت‌های اینترنتی، زمینه‌های نوپدیدی برای عرضه کتاب‌های قاچاق، کپی و نسخه‌های غیرمجاز ایجاد کرده است؛ موضوعی که علاوه بر تضییع حقوق ناشران و پدیدآورندگان، کتابفروشان قانونی را با رقابتی نابرابر مواجه می‌کند. 🔸نگاهی به اطلاعیه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نشان می‌دهد که این تشکل از اعضای صنف خود خواسته است، مشاهده هرگونه تخلف، مشکل یا تضییع حقوق صنفی در پلتفرم‌ها و شبکه‌های فروش کتاب در فضای مجازی، را مکتوب، اعلام کنند. 🔸اتحادیه برای بررسی دقیق‌تر این گزارش‌ها، درخواست کرده است، اطلاعاتی ازجمله نام ناشر یا کتابفروشی، نام پلتفرم یا سایت، آدرس دقیق یا لینک سایت، شرح کوتاه تخلف و در صورت امکان تصاویر و مستندات مربوط به موضوع، در مکاتبات درج شود. 🔸رشد بازارگاه‌ها و پلتفرم‌های اینترنتی به خودی خود تهدیدی برای صنعت نشر نیست، فضای مجازی می‌تواند فرصت مهمی برای توسعه بازار کتاب، افزایش دسترسی مخاطبان و حتی رونق فعالیت کتابفروشان باشد، فضای مجازی در دوران پاندمی، خدمات زیادی برای کسب و کارهای مختلف انجام داد و بازار آن‌ها را از رکود خارج کرد، حتی الگوریتم‌های فروش اینترنتی محصولات و کالاهای مختلف از جمله کتاب را در کشور تغییر داد. 🔸اما چالش اصلی زمانی ایجاد شد که سازوکارهای کافی برای شناسایی فروشندگان و کنترل اصالت و قانونی بودن کالاها وجود ندارد، اگرچه برای فروش اینترنتی برخی الزامات و مجوزها نیاز است، اما این مجوزها و قوانین پایین‌دستی کافی نیست و برای برخورد با متخلفان بازدارندگی ندارد. 🆔خبرگزاری متنا (حوزه نشر و کتاب) @MatnaNews .
فراخوان شرکت در نمایشگاه دستاوردهای تولیدات هنری آموزشگاه‌های آزاد هنری قم به مناسبت « روز ملی قم » ◀️ اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در راستای معرفی ظرفیت‌ها، خلاقیت‌ها و توانمندی‌های هنرمندان استان، از کلیه مدیران ، اساتید،هنرمندان و هنرجویان آموزشگاه‌های آزاد هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دعوت به عمل می‌آورد تا آثار برگزیده و شاخص خود را با موضوع «شهر قم» و موضوعات آزاد در حوزه‌های مختلف هنرهای تجسمی، صنایع‌دستی، خوشنویسی، عکاسی، طراحی، نقاشی و سایر رشته‌های هنری برای شرکت در نمایشگاه ویژه روز ملی قم ارسال نمایند. محورها و موضوعات آثار: جلوه‌های تاریخی، فرهنگی و مذهبی شهر قم معماری و بافت شهری آیین‌ها، سنت‌ها و مناسک مذهبی ظرفیت‌های هنری و زیست فرهنگی مردم قم شرایط : 1. آثار باید تولید آموزشگاه و هنرجویان و یا اساتید بوده باشد. 2. هر آموزشگاه می‌تواند حداکثر ۱۰ اثر شاخص ارسال نماید. 3. مشخصات کامل اثر و هنرمند باید همراه با اثر ارائه شود. 4. آثار منتخب توسط هیأت داوران انتخاب و در نمایشگاه روز ملی قم به نمایش گذاشته می‌شوند. مهلت ارسال آثار: تا تاریخ ۱۰ شهریور ۱۴۰۵ محل برگزاری نمایشگاه (قم نگارخانه شهیدآوینی) نحوه ارسال آثار: حضوری و قاب شده همراه با شناسنامه‌ی اثر و نام آموزشگاه مربوطه به دبیرخانه نمایشگاه به نشانی انتهای بلوار امام موسی صدر نبش میدان نواب صفوی تالار فرهنگ و هنر واحد آموزشگاه‌های آزاد هنری استان قم تحویل شود. گواهی شرکت به کلیه شرکت کنندگان آموزشگاه‌ها ویژه روز ملی قم اهدا خواهد شد. 📞 اطلاعات بیشتر و هماهنگی: ۳۲۱۱۴۲۳۱ با هم، انعکاسی از هنر اصیل قم را برای همگان ثبت کنیم واحد آموزشگاه‌های آزاد هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم 🆔خبرگزاری متنا (حوزه نشر و کتاب) @MatnaNews .
✅مرکز کارآفرینی و نوآوری چاپ و نشر افتتاح شد 🔸مرکز «کارآفرینی و نوآوری چاپ و نشر خانه کتاب و ادبیات ایران» دومین روز از هفته دولت و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. 🔸افتتاح «مرکز کارآفرینی و نوآوری چاپ و نشر خانه کتاب و ادبیات ایران» را می‌توان گامی تازه در مسیر نزدیک‌کردن یکی از قدیمی‌ترین صنایع فرهنگی کشور به ظرفیت‌های اقتصاد دانش‌بنیان، فناوری‌های نوین و کسب‌وکارهای خلاق ارزیابی کرد. این مرکز قرار است صرفاً محلی برای استقرار چند شرکت نوپا نباشد، بلکه به بستری برای گفت‌وگو، ایده‌پردازی، آزمون راهکارهای جدید و تبدیل ایده‌های قابل اجرا به خدمات و محصولات مورد نیاز صنعت چاپ و نشر تبدیل شود. فراهم‌کردن فضای فعالیت برای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان، می‌تواند زمینه طراحی راه‌حل‌هایی تازه برای حلقه‌های مختلف زنجیره نشر، از تولید محتوا و آماده‌سازی کتاب تا چاپ، توزیع، بازاریابی، فروش و ارتباط مستقیم‌تر با مخاطب را فراهم کند. 🔸از این منظر، تأسیس مرکز کارآفرینی و نوآوری چاپ و نشر اهمیت قابل‌توجهی دارد. یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های این مرکز، ایجاد حلقه ارتباطی میان نهادهای دولتی، دانشگاه‌ها، شرکت‌های فناور، شتاب‌دهنده‌ها و بدنه حرفه‌ای صنعت چاپ و نشر است؛ حلقه‌ای که اگر به‌صورت واقعی و عملیاتی شکل بگیرد، می‌تواند فاصله میان ایده‌های دانشگاهی و فناورانه با نیازهای ملموس بازار را کاهش دهد. موفقیت این مرکز، بیش از هر چیز، به میزان ارتباط آن با مسائل واقعی ناشران، چاپخانه‌داران، کتابفروشان، توزیع‌کنندگان و مخاطبان وابسته است؛ زیرا نوآوری زمانی اثرگذار خواهد بود که بتواند پاسخی روشن، اقتصادی و قابل اجرا برای چالش‌های واقعی صنعت ارائه کند. 🆔خبرگزاری متنا (حوزه نشر و کتاب) @MatnaNews .
✅وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: فناوری، کتاب و نشر را به ابزاری برای گسترش عدالت فرهنگی تبدیل می‌کند 🔸وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه کتاب نقطه آغاز تمدن و تجلی خردورزی انسان است، گفت: تحولات فناوری از صنعت چاپ و رایانه تا انقلاب ارتباطات و هوش مصنوعی، چشم‌انداز تازه‌ای پیش روی کتاب و نشر گشوده است. 🔸وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر ضرورت توجه جدی به حوزه کتاب و نشر افزود: هر اندازه درباره کتاب و نشر بیندیشیم، راه را اشتباه نرفته‌ایم؛ چراکه کتاب با هویت انسانی، تفکر، انسجام ذهنی و قدرت تحلیل و نقد پیوند خورده است. 🔸صالحی با بیان اینکه فناوری‌های نوین در دهه‌های اخیر تغییرات گسترده‌ای در عرصه نشر ایجاد کرده‌اند، گفت: در قرن بیست‌ویکم فضای نشر با گذشته تفاوت‌های اساسی پیدا کرده و دیگر نمی‌توان درباره کتاب و نشر سخن گفت، اما نسبت به تحولات فناوری بی‌تفاوت بود. 🔸وی یکی از موضوعات مهم در این زمینه را تأثیر هوش مصنوعی بر خلاقیت‌های ادبی و ویژگی‌های منحصربه‌فرد انسانی دانست و اظهار کرد: تاریخ و فرهنگ ایران با تنوع و تکثر صداها و اندیشه‌های خلاق شکل گرفته است؛ فردوسی، نظامی، مولوی، عطار، حافظ و سعدی هرکدام جهان و طعم ویژه خود را داشته‌اند. 🆔خبرگزاری متنا (حوزه نشر و کتاب) @MatnaNews .
✅کتاب باید بماند؛ جامعه‌ای که با کتاب زندگی می‌کند، به آینده امیدوارتر است. 🔹رئیس اداره توزیع انتشارات موسسه امام خمینی (ره)، آقای سید سعید اشرفی در مصاحبه با خبرآنلاین: بازار کتاب این روزها شرایط دشواری را تجربه می‌کند و یکی از مهم‌ترین مشکلات، افزایش قابل توجه هزینه‌های تولید کتاب است. گرانی کاغذ به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مواد اولیه صنعت نشر، در کنار افزایش هزینه‌های چاپ، صحافی، حمل‌ونقل و سایر هزینه‌ها، فشار زیادی را بر ناشران و کتاب‌فروشان وارد کرده است. از سوی دیگر، مسئله فقط افزایش هزینه‌های تولید نیست؛ کاهش قدرت خرید مردم نیز تأثیر مستقیمی بر بازار کتاب گذاشته است. وقتی سبد هزینه خانوارها محدود می‌شود، طبیعی است که خرید کتاب برای بخشی از جامعه در اولویت‌های پایین‌تر قرار بگیرد و همین موضوع موجب کاهش گردش مالی در بازار نشر می‌شود. :در واقع، ناشر امروز با یک چالش دوطرفه مواجه است؛ از یک طرف نمی‌تواند هزینه‌های تولید را نادیده بگیرد و از طرف دیگر نمی‌تواند قیمت کتاب را آن‌قدر افزایش دهد که مخاطب توان خرید آن را نداشته باشد. ادامه این وضعیت، در بلندمدت می‌تواند به تولید و عرضه کتاب آسیب جدی وارد کند. البته نباید فراموش کنیم که بخشی از مشکلات اقتصادی امروز کشور، ریشه در حوادث و فشارهای اقتصادی سال‌های گذشته دارد و جنگ تحمیلی نیز یکی از عواملی بود که خسارت‌ها و تبعات اقتصادی آن در بخش‌های مختلف کشور باقی ماند و آثار آن به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم بر بسیاری از حوزه‌ها، از جمله فرهنگ و نشر، تأثیر گذاشت. 🆔خبرگزاری متنا (حوزه نشر و کتاب) @MatnaNews .
✅از نوسازی تا تعاملات جهانی؛ فصل تازه‌ای برای صنعت چاپ ایران 🔸مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تشریح عملکرد یک‌ساله این دفتر عنوان کرد: مجموعه اقدامات انجام‌شده در یک‌سال گذشته، با هدف تقویت زیرساخت‌های صنعت چاپ، حمایت از فعالان این حوزه و توسعه بازارهای داخلی و خارجی دنبال شده است. 🔸مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به اقدامات نظارتی این دفتر گفت: با هدف ساماندهی فعالیت واحدهای چاپی و نظارت بر اجرای ضوابط و مقررات، یک‌هزار و ۸۱ نظارت و بازرسی از چاپخانه‌های سراسر کشور انجام شده است، زیرا بر این باوریم، نظارت مستمر بر واحدهای چاپی، یکی از ابزارهای مهم برای ارتقای کیفیت فعالیت‌ها و حمایت از فعالیت‌های قانونمند در این صنعت محسوب می‌شود. 🔸مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امضای تفاهم‌نامه میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان توسعه تجارت ایران نیز از دیگر اقدامات مهم این دوره بود که با هدف تسهیل و افزایش صادرات محصولات چاپی کشور صورت گرفت. همچنین در این مدت تلاش شد اقداماتی انجام شود که تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بانک ملی ایران با هدف حمایت از فعالان صنعت چاپ و فراهم کردن زمینه ارائه تسهیلات به این بخش امضا شود که به زودی اجرایی می‌شود. 🆔خبرگزاری متنا (حوزه نشر و کتاب) @MatnaNews .
به گزارش روابط‌عمومی و امور بین‌الملل خانه کتاب و ادبیات ایران، آیین افتتاح «مرکز کارآفرینی و نوآوری چاپ و نشر خانه کتاب و ادبیات ایران» و «نمایشگاه دائمی کتاب‌های برگزیده جمهوری اسلامی ایران» سه‌شنبه (سوم شهریور ۱۴۰۵) با حضور سیدعباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی منتظری؛ رئیس جهاد دانشگاهی، ابراهیم حیدری؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، محمدحسین ایمانی خوشخو؛ رئیس پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و جمعی از دیگر مسئولان فرهنگی کشور و اصحاب قلم، نشر و رسانه برگزار شد. یکی از مهم‌ترین مخاطرات هوش مصنوعی در حوزه نشر خلاقیت انسانی است  نقطه آغاز انسانیت، تعقل، خرد و اندیشه است و کتاب یکی از مهم‌ترین جلوه‌های این ویژگی انسانی است. بنابراین کتاب را نباید صرفا قدیمی‌ترین رسانه بشری دانست؛ بلکه کتاب مهم‌ترین تجلی بُعد انسانی انسان، یعنی تعقل، خرد و اندیشه است. اگر به تاریخ کتاب و نشر نگاه کنیم، فناوری در عرصه‌های مختلف همواره بر این حوزه تأثیر گذاشته است. به‌طور کلی می‌توان سه تحول مهم را در این زمینه مورد توجه قرار داد؛ نخست فناوری صنعتی و صنعت چاپ. اختراع دستگاه چاپ و گام‌های بعدی در صنعت چاپ، دریچه‌ای جدید به روی حوزه نشر باز کرد و امکان تولید و انتشار گسترده کتاب را فراهم آورد. 🆔خبرگزاری متنا (حوزه نشر و کتاب) @MatnaNews .
✅در نشست «جاعلان علیه کتاب» بررسی شد؛ جاعلان علیه کتاب؛ زنجیره نشر در برابر بازار جعل 🔸فعالان صنعت نشر در نشست تخصصی «جاعلان علیه کتاب» با تاکید بر گسترش جعل و تکثیر غیرقانونی آثار، از دشواری پیگیری حقوقی متخلفان، قدیمی بودن قوانین مالکیت فکری و ضرورت پاسخگویی پلتفرم‌های فروش گفتند. 🔸معمولا جاعلان کتاب‌های پُرفروش ناشران را انتخاب و کپی می‌کنند و مسیرهای قانونی برای اقدام حقوقی علیه آن‌ها طولانی و دشوار است؛ ادامه داد: بنابراین برای جلوگیری از این روند، نیاز به همکاری برای محدود کردن آن وجود دارد، پیش از این برخی از فروشگاه‌های برخط گروهی تشکیل داده بودند تا کتاب‌ها را بررسی کنند و در با اثبات جعلی بودن، از فروش آن‌ها جلوگیری شود. 🔸فعالیت جاعلان و قاچاقچیان در نهایت به یک نقطه می‌رسد، مراجعه‌کننده غیرحرفه‌ای می‌بیند کتابی با نام انتشارات ثالث در یک پلتفرم عرضه شده که کتاب را با تخفیف بیشتری می‌فروشد، در صورتی که کیفیت آن کتاب پایین است. 🔸ممکن است فردی کتاب جعلی را با قیمتی نزدیک به قیمت ناشر بفروشد و ممکن است فرد جاعل گستره بیشتری در فروش داشته باشد، حوزه توزیع باید ردیابی شود، زیرا بازار نشر بزرگ نیست و همچنین امکان ردیابی تولید و چاپخانه نیز وجود دارد. 🔸جعل و کپی‌سازی غیرقانونی کتاب، مسئله‌ای محدود به یک ناشر یا یک حلقه از صنعت نشر نیست. جاعلان از ظرفیت اقتصادی کتاب‌های پرفروش استفاده می‌کنند، ناشران در مسیرهای حقوقی با دشواری مواجه‌اند، پلتفرم‌های فروش به یکی از محل‌های مناقشه در زمینه عرضه آثار تبدیل شده‌اند و قوانین موجود نیز به باور بخشی از فعالان این حوزه، پاسخگوی شرایط امروز نیستند. 🆔خبرگزاری متنا (حوزه نشر و کتاب) @MatnaNews .
✅فکت هایی از روی تاریک هوش مصنوعی روزنامه پیام ما: 🔹گزارشی از سازمان ملل نشان می‌دهد مراکز داده جهان در سال ۲۰۲۵، ۴۴۸ تراوات‌ساعت برق و ۴.۵ تریلیون لیتر آب مصرف کرده‌اند؛ رقمی که در صورت ادامه روند فعلی، مصرف برق این مراکز تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۹۴۵ تراوات‌ساعت و مصرف آب به ۹.۳ تریلیون لیتر خواهد رسید 🔹آموزش مدل‌های پیشرفته نیز بسیار پرمصرف است؛ برای نمونه، GPT-4 در ۱۰۰ روز حدود ۵۰ تا ۷۰ گیگاوات‌ساعت برق مصرف کرده و ردپای کربنی آن حدود ۲۵ هزار تن دی‌اکسیدکربن برآورد شده است. ردپای آبی این مدل هم حدود ۶۰۰ میلیون لیتر بوده است. 🔹بخش قابل‌توجه مصرف، هنگام استفاده روزمره کاربران اتفاق می‌افتد؛ به‌طوری که ۸۰ تا ۹۰ درصد انرژی هوش مصنوعی صرف پاسخ‌گویی به درخواست‌ها می‌شود. تولید تصویر حدود ۱۴۵۰ برابر یک عملیات ساده طبقه‌بندی متن انرژی مصرف می‌کند 🔹همزمان پیش‌بینی شده زباله‌های سخت‌افزاری مرتبط با هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ به سالانه ۲.۵ میلیون تن برسد 🆔خبرگزاری متنا (حوزه نشر و کتاب) @MatnaNews .