رسانه فردای اقتصاد
مدعی شده است که 25میلیون نفر در کشور زیر خط فقر مطلق هستند!
عدد ادعایی هم برای یک خانوار سه نفره
3.7میلیون بوده است.
جسارتا اگر بر فرض محال غیرممکن، 25میلیون بیکار هم در کشور داشته باشیم، که نیست!
ماهانه 1.2میلیون تومان فقط یارانه به علاوه کمک های متعدد نهادهای حمایتی دریافت می کنند.
نهادهای حمایتی متعدد از کمیته امداد که حتی مددجوهای آن هم در سیاست های جدید اشتغال آفرینی به درآمدهای مطلوب تدریجی رسیدند
تا سازمان ها و نهادهایی مثل بهزیستی، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی، سپاه، بسیج، هیات ها و مساجد که کمک های بسیاری به خانواده های مستضعف دارند.
یعنی حتی با فرض محال بیکاری و وضع بد این افراد
باز هم این تعداد توجیه پذیر نیست.
همچنین حتی مشاهدات ما در اقوام و همسایه و محل کار و تحصیل و سبک زندگی ها و صف های تقاضای قرعه کشی خودرو و مسکن ملی و .. هم نشان نمی دهد که از هر 3نفر ما یک نفر زیرخط فقر مطلق داشته باشیم.
این سیاه نمایی ها و لجن پراکنی های تعمدی تروریست های رسانه ای جریان لیبرال اقتصادی کشور به دنبال اهداف شومی علیه مردم است که باید با آن مقابله نمود.
✍️سیدامیرحسین حسینی
اگر در حکمرانی و سیاستگذاری اقتصادی دنبالهرو #مکتب_حاج_قاسم بودیم امروز کشتی معیشت مردم و جریان تولید ملی متلاطم نبود...
با صهیونیسم مخالف باشیم حتی اگر لباس فریبنده اقتصادی نهادهای پولیمالی به اصطلاح بینالمللی را به تن کرده باشد...
#جان_فدا
✍ محمد حق شناس
برخی از عزیزان نام آشنا در حوزه اقتصاد برای نجات اقتصاد ایران، بسته ای به نام «بنای ایران» آماده کرده اند که دارای پیشنهاداتی بسیار ویران کننده است، لااقل برخی از آن توصیه ها، باعث آسیب جدی به اقتصاد نظام جمهوری اسلامی، نابودی اعتبار کشور، فقر و فلاکت گسترده طبقات ضعیف و عامل تورم خواهد بود، از جمله این توصیه ها موارد ذیل است:
🔴جلوگیری از سرکوب نرخ ارز: نویسندگان این متن با چه ایده علمی یا ادعا یا فکتی، آزاد گذاشتن نرخ ارز را خواستار شده اند؟ کدام اقتصاددان برتر بین المللی حتی چنین توصیه ای را در شرایط تحریم برای ایران می پذیرد؟ اگر دولت به آن عمل کند دقیقا مشابه دوران مدیریتی یکی از روسای سابق بانک مرکزی که نخواست نرخ ارز را سرکوب کند و به دست بازار سپرد، 30 میلیارد دلار از منابع ارزی کشور به راحتی از ایران خارج می شود، تراز ارزی کشور منفی می شود، ارزش پول ملی سقوط می کند و تورم بی داد خواهد کرد.
🔴 حذف نظام قیمت گذاری دستوری کالا و خدمات: نویسندگان این برنامه این ایده را با چه منطقی مطرح می کنند؟! در شرایطی که در اثر تحریم، عرضه کلا و خدمات محدود و تقاضای مردم بسیار زیاد است،منطقا دولت برای حفظ حیات مردم و حفظ قدرت خرید آن ها ناگزیر است مکانیسم توزیع عادلانه کالاها و خدمات را با گذاشتن قیمت بهای تمام شده به علاوه سود عاقلانه ایجاد کند که کالا و خدمات برای عموم مردم قابل دسترس شود، از طرفی برداشتن سقف قیمت موجب تشدید تورم، به خصوص تورم ناشی از فشار هزینه خواهد شد و گرانی اجناس به اوج خود خواهد رسید، در ضمن این ادعا که اگر قیمت بالا رود تولید بیشتر می شود در مورد اقتصاد ایران صدق نمی کند زیرا بزرگترین مانع رشد اقتصادی نبود سرمایه یا نداشتن انگیزه سودآوری در تولید نیست بلکه نبود تکنولوژی لازم، محدود بودن مواد اولیه و از همه مهتر سوداور بودن بخش غیر مولد اقتصاد است، هر چه قیمت کالاها افزایش یابد، مالکین این کالاها از سود اضافی نه تنها در تولید بیشتر استفاده نخواهند کرد بلکه ترجیح می دهند به جای بالا بردن تعداد تیراژ و یا کیفیت با همین تعداد محدود کالا با دست کاری قیمت صعودی، سود بیشتری داشته باشند یعنی تعمدا در شرایط آزادی قیمت، تعداد تیراژو انحصار را برای شکسته نشدن قیمت ها یا کم نشدن سود عملیاتی، پایین نگاه می دارند و سود حاصل از قیمت بالا را به خرید ملک و مستغلات یا خرید ملک در خارج از کشور اختصاص می دهند.
🔴حذف مداخلۀ مستقیم دولت در فرایند تولید و توزیع کالا و خدمات: در شرایط تحریمی، ایجاد تگناهای گسترده در زندگی مردم، اگر دولت نیز دست از تولید و تامین حداقل های نیازی مردم بشوید و آن را به مکانیسم بازار بسپارد که بخش عمده ای از مردم در این بحران دچار آسیب جدی خواهند شد؛ اندیشمندان کشور فرانسه در مواجه با بحران زمستان به دولت این کشور توصیه می کنند که با هر ابزار و توانی که دارد برای مردم این کشور ولو سوختی شبیه هیزم را تهیه کند، آنگاه اندیشکده حکمرانی شریف از دولت می خواهد که مداخله نکند! لابد اگر دولت ایران دخالت نکند، سازمان ملل یا یونیسف با رواج فقر، گرسنگی یا محدودیت کالا و خدمات به کمک مردم ایران خواهند آمد یا اینکه شرکت های چند ملیتی می آیند برای مردم ایران کالا و خدمات مورد نیازشان را تولید می کنند!!!
🔴 کاهش حداکثری تعرفه ها و تشریفات گمرکی: این ایده چه کمکی به اقتصاد ایران می کند؟ جز این است که باعث افزایش واردات کالاهای غیر ضروری، خالی شدن منابع ارزی کشور و سقوط ارزش پول ملی و در پس آن تورم می شود؟!!
✅ امیدوارم، مقامات اجرایی کشور، با حواس جمعی چنین پیشنهادات آسیب زا که با چهره ای مثلا دلسوزانه ارائه می شود را با ژرف نگری بررسی کنند و در تله این دیدگاه های نئولیبرالی، که ایران تحریم شده را با ایالات متحده آمریکا اشتباه گرفته اند گیر نکنند!
برای آگاهی و مطالعه بیشتر به کانال هنر حکمرانی و توسعه مراجعه نمایید.
👌ایده ها و نقدهای انقلابی را در جهت کمک به دولت انقلابی منتشر کنیم.
🔴 سفیر ایران در ژاپن کجاست؟
⏪نمايندگان پارلمان ژاپن، آقاي ميچي هيرو ايشيباشي و خانم نوريكو ايشيگاكي در جریان ديدار با گروهي از مخالفان جمهوری اسلامی ایران، با پرچم جعلي شير و خورشيد عكس گرفتند.
▪️سوال اینجاست که آیا نمايندگان پارلمان ژاپن، با توجه به جايگاه حقوقي شان, متوجه بار قانونی این حرکت و استفاده از پرچم غير رسمي يك كشور هستند؟
▪️ قطعا اين اقدام نمایندگان پارلمان ژاپن نیازمند برخورد جدي و ديپلماتيك مسئولين ايرانی است.
▪️بي شك خالی ماندن کرسی سفیر ایران در ژاپن برای بیش از یکسال، علی رغم اهمیت ویژه روابط ايران و ژاپن، در بروز چنین وقایعی تاثيرگذار است..
▪️ انتظار میرود مسئولان وزارت خارجه ایران، همزمان با برخورد قاطع با این اقدام، به انتخاب سفیری شجاع و کاربلد در ژاپن توجه ویژه ای داشته باشند تا علاوه بر قدرت بخشی به مواضع جمهوري اسلامي ایران در ژاپن، مانع از تکرار این دست تحرکات در آينده باشد.
🔴 #بیداری_ملت
5.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 باغ کتاب یا پاتوق فمینیست ها
🔹 خانم محتشمی پور عضو جبهه مشارکت و از فعالین در فتنه ۸۸ است و سابقه بازداشت هم دارد. ایشون از همپالکی های خانم شهیندخت مولاوردی و از دوستان خانم رخشان بنی اعتماد(از مهم ترین و جریان سازترین تهیه کننده های فمینیستی سینما) هستند و مدتی هم عضو هیئت مدیره انجمن ملی زنان کار آفرین بودند.
🔻خانم محتشمی پور، از ابتدا تاکنون رئیس هیئت مدیره «انجمن زنان پژوهشگر تاریخ» بوده است. وی درباره انجمن فوق می گوید: « مهم ترین موفقیت این حرکت جمعی هدفمند وداوطلبانه را می توان درشکستن تابوی پژوهش تخصصی درحیطه تاریخ با گرایش مطالعات زنان دانست.»
🔅 یکی از جریانات تاریخ نگاری، تاریخ نگاری فمینیستی است که دغدغه های زنانه یا جنسیتی خود را دنبال میکند. شاخه داخلیِ این نوع از تاریخنگاری، مراکزی مانند انجمن خانم محتشمی پور است که پژوهش های فمنیستی خود را در تاریخ دنبال می کند.
💢جریان اصلاحات بویژه جبهه مشارکت، پازل خوبی از پژوهشگران تاریخ، سینماگران، فعالین فضای مجازی، ژورنالیست ها و سیاسیون را غالبا با بودجه بیت المال به خط کرده و اهداف خود را دنبال میکنند و علاوه بر حمایت معاون روحانی از ایشان، حتی جلسات ماهانه شان در مراکز دولتی برگزار می شود.
💢 به گونه ای که کتابخانه ملی به ریاست اشرف بروجردی به یکی از پاتوق های این موسسه تبدیل شده است و اکثر برنامه ها و جلسات آن رایگان در بهترین سالن های باغ کتاب برگزار می شود.
#بیداری_ملت
🔺جروزالم پست: پهپادهای ایرانی در حال حمله به ماکت کشتی نشان داده شدند که شبیه به کشتی رزمی صاعر ۶ نیروی دریایی اسرائیل به نظر میرسید؛ ایران نه تنها از ظاهر کشتی بلکه نحوه تجهیز آن نمونهبرداری کرده؛ رزمایش ذوالفقار پیام واضح ایران به اسرائیل است...
➕ باید خدا را شکر کرد که دیگر کسی در کشور، به این بهانه و با پیش کشیدنِ بحث "دولت با تفنگ"، از خودش (در برابر مشکلات) سلب مسئولیت نمی کند و بدعهدی های طرف برجامی را ماله نمی کشد!
✍قاسم زاده
#توییت آقای تحلیلگر
✍️ 3 سال از شهادت "فرمانده" گذشته
در تهران، کرمان و بغداد و ایران مردم کولاک کردهاند
کدام سیلی میتواند بر صورت دشمن محکم تر از این باشد؟
#جلوهایازغوغایاقیانوسبیکرانمردم
⚠️بررسی ریشههای افزایش قیمت ارز در ماههای اخیر
✍سیدامیرحسین حسینی/پژوهشگر اقتصادی
🔶در رابطه با عوامل اصلی افزایش نرخ ارز، موارد مختلفی را چه پیشینی و چه در حال حاضر میشود عنوان کرد. بحث اول حذف لنگر ارزی ۴۲۰۰ در ماههای گذشته است که باعث شد بخش زیادی از ارزی که در کشور مورد استفاده قرار میگرفت از نرخ ۴۲۰۰ به نرخ ETS تغییر پیدا کند. بحث بعدی کنشهای سیاسی و التهابهای موجود در سطح جامعه بود. اینها نیز بسیار موثر بود و بر شرایط بازار تاثیر خود را میگذاشت. نکته دیگری که در رابطه با افزایش نرخ ارز وجود دارد بحث ذینفعان و فشاری است که ذینفعان به بازار آوردند. ازطرفی دیگر، شوک اول بر اثر تقاضای ارز واردات خودرو به بازار ارز وارد شد که فشار زیادی به بازار وارد کرد. با آغاز تامین مالی واردات خودرو بازار شوک اول را تا ۳۵ هزار تومان تجربه کرد.
🔷بعد از این ماجرا عرضه خودرو در بورس کالا و شاخص بورس باعث تقویت این ماجرا شد و همه یک سیگنال گرانی و سرمایه گذاری در این بازار و بازارهای موازی مخابره کرد. همزمان این ماجرا در طلا شکل گرفت، به طوری که در یک اقدام اشتباه بانک مرکزی بدون عبرت گرفتن از ماجراهای گذشته عرضه اوراق طلا در بورس را انجام داد و باعث شد شاهد یک کف سازی قیمت در طلا رخ بدهد. این ماجرا در نهایت جریانهای سفته بازی را تحریک کرد و عملا ما یک دور باطل تورمی نرخ ارز، خودرو، بورس و تسری به سایر کالاها را تجربه کردیم. درحال حاضر شوک بعدی را هم تجربه کرده ایم و دلار بازار آزاد بالای ۴۰ هزار تومان است.
🔘راهکارهایی که بانک مرکزی در پیش گرفت راهکارهای مناسبی نبوده و عملا در مسیر تشدید فرآیند سفته بازی بازار بوده است. در حال حاضر صدا و سیما و کانالهای مجازی و رسانههای اقتصادی به شدت در سیگنال دهی برای تشدید التهابات موثر هستند.
🔵هم اکنون پنج نرخ ارز در کشور وجود دارد. یک نرخ بازار آزاد است که حدود ۴۰ هزار تومان است و کمتر از ۲ تا ۳ درصد حجم تراکنشهای بازار ارز را تشکیل میدهد. دومین نرخ ارز نرخ سنا و یا همان ets است که مبنای محاسبات سازمان برنامه است و معادل متوسط نرخ معامله صرافیها در روز قبل است که الان حدود ۲۹ هزار تومان است. بعدی قیمت دلار صرافی ملی است که صرافیها اسکناسهای ارزی شان را با آن نرخ میفروشند و حدود ۳۷ هزار تومان است. دولت محل مداخله اش در بازار از جنس دلار صرافی ملی است. نرخ بعدی نرخ نیما است که مبنای تجارت واردات و صادرات است و معمولا پتروشیمیها عرضه کننده اصلی این نرخ هستند و نرخ حواله هم نام دارد و هم اکنون حدود ۲۹ هزار تومان است. پس اختلاف جدی بین نرخ سامانه نیما و نرخ بازار آزاد وجود دارد که ۷۰ در صد تراکنشهای ارزی کشور را شامل میشود. یک مورد هم نرخ ارز رسمی است که بانک مرکزی معرفی میکند و هنوز یک مقداری از داروها و بخشی از تعرفه گمرکی با تعرفه ۴۲۰۰ تومان محاسبه میگردد.
🔴پس یک بازار ۵ نرخی سر در گم شکل گرفته است و آن بخشی که کمترین سهم را از این بازار به خود اختصاص داده، یعنی بازار آزاد دارد بر روی بقیه قیمتها هم اثر میگذارد. از آنجا که سیاستها به این سمت نیست که نرخ بالای ۴۰ هزار تومان بشود ۳۸ تومان، بشود ۲۸ تومان و به طور کلی کاهش پیدا کند؛ میخواهند این نرخ پایین را به نرخ بالاتر برسانند یعنی میخواهند ۹۷ درصد بازار ارز را به ۳ درصد بالای بازار برسانند. به عبارتی یعنی نرخ چهاراه استانبول از نرخ بانک مرکزی وجه و اعتبار بیشتری پیدا کرده است.
⚫️اقدام موثری که مسئولان باید انجام دهند را میشود از چند لحاظ بررسی کرد. بحث اصلی، اما خود مدیریت بازار ارز است. ما اولا ارز را یک کالای عمومی معیشت نمیبینیم بلکه آن را یک کالای خصوصی میبینیم و به عنوان یک کالا با آن رفتار میکنیم. ارز را در کنار یک سری کالای مصرفی مثل خودرو، مسکن و سکه قرار میدهیم. یعنی کالای عمومی به کالایی خصوصی تغییر یافته است. با اینکه هزار تومان نغییر در نرخ ارز، میلیونها تومان سفره مردم را کوچکتر میکند، ولی با آن مثل یک کالای سرمایه گذاری برخورد میکنیم و معیشت مردم را عملا نادیده میگیریم.
⚪️ابتدا باید ارز را یک کالای عمومی بدانیم. تک به تک ارزهایی که معامله میشود را باید مدیریت کنیم. باید جلوی معاملات سفته بازانه را بگیریم. اصلا معنی ندارد در شرایط جنگ اقتصادی و تحریمها و بحران های ارزی چیزی به نام بازار آزاد ارز وجود داشته باشد.
✅افرا
💠روزنامه ای اصلاح طلب هشدار داده پیامک های کشف حجاب، آتش التهابات را بر افروخته می کند!
🔹پ ن: همان هایی که امروز نگران پیامک های کشف حجاب و آتش التهاباتند، دیروز نگران تولید موشک بودند و شعار دنیای مدرن و گفتمان و مذاکره با آمریکا سر می دادند .
همان آمریکایی که با موشک سردار سلیمانی را به شهادت رساند
بیداری ملت/