سوره_بقره
صفحه_۳۹
➖➖➖➖➖➖➖
✨مَنْ ذَا الَّذِى يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً فَيُضاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافاً كَثِيرَةً وَاللَّهُ يَقْبِضُ وَ يَبْصُطُ وَ إِلَيْهِ تُرْجَعُون{۲۴۵}
كیست كه به خداوند وام دهد، وامى نیكو تا خداوند آن را براى او چندین برابر بیافزاید و خداوند روزى بندگان را محدود و گسترده میسازد، و به سوى او بازگردانده میشوید.(۲۴۵)
➖➖➖➖➖➖➖
⬅️ در تفاسیر مختلف آمده است كه این آیه به دنیال آیه قبل كه مردم را به جهاد تشویق میكرد، مؤمنان را به انفاق و وام ترغیب مینماید، زیرا همانگونه كه براى امنیّت و صیانت جامعه، نیاز به جهاد و تلاش مخلصانه است، همچنین براى تأمین محرومان و تهیه وسایل جهاد، نیاز به كمكهاى مادّى میباشد.
موضوع وام دادن به خدا، هفت بار در قرآن آمده است.
⬅️ تفسیر مجمع البیان شرایطى را براى قرض الحسنه بیان كرده است.
از آن جمله⇩⇩
⇦ ۱- از مال حلال باشد.
⇦ ۲- از مال سالم باشد.
⇦ ۳- براى مصرف ضرورى باشد.
⇦ ۴- بى منّت باشد.
⇦ ۵- بى ریا باشد.
⇦ ۶- مخفیانه باشد.
⇦ ۷- با عشق و ایثار پرداخت شود.
⇦ ۸- سریع پرداخت شود.
⇦ ۹- قرض دهنده خداوند را بر این توفیق شكرگزار باشد.
⇦ ۱۰- آبروى گیرنده وام حفظ شود.
⬅️ به جاى فرمان به قرض دادن، سؤال میكند كه كیست كه به خداوند قرض دهد، تا مردم احساس اكراه و اجبار در خود نكنند، بلكه با میل و رغبت و تشویق به دیگران قرض دهند.
از آنجا كه انسان غریزه منفعت طلبى دارد، لذا خداوند براى تحریك انسان، از این غریزه استفاده كرده و میفرماید: «فیضاعفه اضعافاً»
⬅️ در روایات، پاداش قرض الحسنه هیجده برابر، ولى پاداش صدقه ده برابر آمده است.
و دلیل این تفاوت چنین بیان شده است كه قرض را افراد محتاج میگیرند، ولى هدیه و بخشش گاهى به غیر محتاج نیز داده میشود.
⬅️ پاداش خدا به قرض دهندگان، هم در دنیا و هم در آخرت است. زیرا در كنار «اضعافاً كثیرة» میفرماید: «والیه یرجعون» گویا حساب قیامت، جدا از پاداشهاى دنیوى است.
📗 تفسیر نور
°❀°▪️°❀°▪️°❀°▪️°❀°
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
@mesbah_family801
💠 • ° 🔸 ◎﷽◎ 🔸 ° • 💠
روزترویج فرهنگ قرض الحسنه
🔷🔸 نــڪـتــه هاے 🔸🔷
نـــ✨ـــاب قــــــ📖ـــــرآنی
🍃⚜قرض دادن در قرآن⚜🍃
👌 در روایات توصیه شده که تا مجبور نشدیم، و تا وقتی که حالت اضطرار برامون پیش نیومده، قرض نکنیم.
☝️ ولی از اون طرف، اگر کسی واقعاً محتاج بود و نیاز به وام و قرض داشت، چقدر در آیات و روایات به #قرض_دادن توصیه و سفارش شده.👏👏
👈 چون سرمایههای خوابیده و راکد، مشكلات مردم رو برطرف میكنه.
📣📣... قرآن کریم میفرماید:
هر کس به نیازمندی قرض بدهد، در واقع داره به خدا قرض میدهد.
یعنی خدای مهربون، خودش رو بجای فقرا گذاشته و از طرف اونها داره قرض میکنه، تا اونها خجالت نکشن😢😥
😊 قربونِ این خدای مهربون...
🔔 این خیلی مهمّه...
خدای بزرگ که صاحب همه عالم هست، میفرماید:
"به منِ خدا قرض بدهید."😧
🎁 پس پاداش قرض الحسنه با خودِ خداست...😊
👌 موضوع وام دادن و قرض دادن به خدا، چند بار تو قرآن بیان شده،
که یک موردش در سوره بقره است:
💟 مَنْ ذَا الَّذِی یُقْرِضُ اللّٰهَ قَرْضاً حَسَناً فَیُضٰاعِفَهُ لَهُ أَضْعٰافاً کَثِیرَةً✨
💢 کیست که به خداوند وامی نیکو دهد، تا خداوند آن را برای او چندان برابر بیافزاید.
🌴سوره بقره، آیه ۲۴۵🌴
📣📣...دقّت کنیم
🔔 قرآن بجای «یُقْرِضُ النّاس»
میفرماید «یُقْرِضُ اللّٰهَ»
👈 یعنی قرض دادن و کمک به خلقِ خدا، در واقع قرض دادن و کمک به خودِ خداست.
واقعاً بی انصافیه...
🔔 خدا بخواهد از ما پول قرض کند، و ما بهش قرض ندهیم
☜️ از این به بعد اگر نیازمند واقعی دیدیم،
☜ که خواست از ما پول قرض کنه،
☜ و واقعاً مطمئن بودیم که این آدم نیازمنده، و کلاهبردار نیست،
☜ این احساس رو داشته باشیم که داریم به خودِ خدا پول قرض میدیم...😊
☜ و خدا وعده داده که چند برابر بهمون پس میده...😍😍💰
اندکی تامّل لطفاً‼️
@mesbah_family801
17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 انیمیشن با موضوع « احسان و نیکوکاری » - شماره 2
🔹 منبع : سایت آپارات
@mesbah_family801
شهيد عزت اله محمد صالحی در سال ۱۳۲۳ در قريه تويسركان چشم به جهان گشود و در دامن پدر ومادر مومن پرورش يافت. او تحصيلات خود را تا ششم ابتدايی در همان قريه به پايان رسانيد. عزت اله در نوجوانی در۹سالگی پدر خويش را از دست داد و چون تنها فرزندذكور بود می بايست بار سنگين مسئوليت مادر و دو خواهر را در آن شرايط سنی بر دوش بكشد و لذا بقيه تحصيلات را تا پايان ششم ابتدايی با همه سختی های زندگی به پايان رسانيد.
اوقات تعطيلی خود را به كارگری می پرداخت و زندگی مادر و خواهرانش را تأمين می كرد و پس از پايان تحصيلات ابتدايی برای تأمین هرچه بهتر معاش خانواده راهی ديار غربت گرديد. مدتی در تهران به كارگری مشغول و سپس به کرمانشاه آمد و شاگرد قنادی شد تا اين كه در سال۱۳۴۳ يعنی در سن ۲۰ سالگی به استخدام ارتش درآمد. او كه در خانوادهای مذهبی و مومن پرورش يافته بود و محيط ارتش آن روز كه رژيم منفور زمينه محو وفرهنگ اسلام را در آن محور كرده بود و از طرفی ديكتاتوری رژيم پرسنل مومن را سخت تحت فشار و كنترل قرار می داد، شهيد صالحی در فرصت های مناسب در محافل و مجالس مذهبی شركت می کرد و اصالت مذهبی خود را در آن شرايط سخت و خفقانی حفظ نمود تاجايی كه هميشه مورد خشم عوامل رژيم منفور بود و او را كه تنها جرمش حفظ اعتقادات مذهبی بود،مورد اذيت و آزار قرار می دادند.
شهيدصالحی همچون ديگر امت اسلامی در انتظار تجلی انقلاب اسلامی می سوخت و سرانجام آن لحظه اميدش در پيروزی انقلاب اسلامی در۲۲ بهمن۱۳۵۷ تحقق يافت. در آن لحظه های حساس بعد از پيروزی انقلاب كه ارتش بيش از همه جا در معرض متلاشی شدن از جانب ضدانقلابیون قرار گرفته بود، پرسنل مومن ارتش طبق فرمان امام به حفظ و حراست ازپادگانها كه بيت المال مسلمين بود، پرداخت. او در اين زمينه فعالانه تلاش فراوانی می نمود و بارها اسلحه بر دوش به نگهبانی و پاسداری از پادگان می ايستاد و در كناراين فعاليت ها به ديگر همرزمانش اولين نهاد اسلامی، يعنی انجمن اسلامی كه آن ايام ضرورت انقلاب بود در پادگان تأسيس و تحت اين مجموعه به فعاليت های مذهبی و تبليغات اسلامی پرداخت.
شهيدصالحی در حاليكه وجودش سرشار از عشق به اسلام و امام بود با زمينه مساعد فكری واستعداد مذهبی كه داشت و با پيروزی انقلاب اسلامی همچون شمع هميشه و هر لحظه درراه انجام وظيفه شرعی خود می سوخت و در اين راه همه وجودش را وقف انقلاب نمود تاجایی كه ضمن فعاليت های مستمر مذهبی در ارتش و در خارج از ارتش، با تأسيس نهاد عقيدتی سياسی ارتش به جهت لياقت و شايستگی كه داشت به عضويت اين سازمان درآمد واينجا بود كه وی در كنار روحانيت كه هميشه به آن عشق می ورزيد به تلاشی پر بارترجهت مكتبی كردن ارتش دست زد و بارها گفته بود كه آرزو داشتم چنين زمينه ای فراهم شود تا بتوانم همه وجود خود را در راه خدمت به اسلام وقف نمايم.
شهيدصالحی در اين برهه كوتاه از زندگی پرثمرش منشأ اثرات و خدمات زيادی گرديد از جمله انتخاب وی جهت طی دوره مربی گری بود که پس از طی دوره در مشهد و تهران مسئوليت عظيم تعليم و تربيت در پادگان به عهده او گذاشته شد. شهید صالحی در حاليكه يک نظامي وارسته و فداكار بود، معلمی شيرين زبان و خوش سخن برای همكاران و همرزمانش محسوب می شد.
او كه بارها از طرف عوامل ضد انقلاب مورد تهديد واقع شده بود صريحا" اعلام می نمود (من فدائی اسلام و امام هستم) و در مقابل اين تهديدات كوچكترين سستی به خود راه نداد و روز به روز بر تلاش و حركت خود می افزود تا جایي كه منافقين كوردل ديگر تحمل حضوراو را در صحنه مبارزه با استكبار جهانی نداشته و دستور نقشه ترور او را از اربابانشان گرفتند و سرانجام در صبحدم روز۱۳۶۳/۱۰/۲۳ نقشه شوم و پليد خود را اجراکردند و بار ديگر نوكری و مزدوری خود را به استكبار جهانی در مقابل چشمان امت اسلامی به نمايش گذاشتند و سرباز فداكار و ايثارگر و گمنام را در حاليكه شهادت نهايت آرزويش بود، غرقه در خون ساختند.
منافقین کوردل بايد بدانند آنان كه خوش خدمتی را به جنايتكاران شرق و غرب در شهادت فرزندان امت اسلامی می دانند اين اعمال زشت و پليدشان كوچكترين تأثيری در توقف روند سريع خروشان انقلاب اسلامی را نخواهد داشت و اكنون كه شهيد صالحی در بين ما نيست اماشيوایی سخنانش و شيرينی كلامش بيانگر هدف مقدسش بود و هرگز فراموش نمی شود و طنين نوای قرآنی كه در صبحگاهان روحی ديگر به پيكر مراسم صبحگاهی پادگان می دميد پخش است و فضای زندگی ما را نوای قرآنش پر و تكبيرش لرزه بر اندام هر خفاش كوردلی انداخته است.
روحش شاد و راهش پر رهرو باد.
شادی روح شهداء صلوات
@mesbah_family801
✍ معما
1- كجاي دنياست كه نمي شود نماز خواند؟
2- كدام پاك است كه به پاك ديگر بخورد، باطل كننده است؟
3- كدام نماز است كه در بالا شروع مي شود و در بالا تمام مي شود؟
4- يك مؤمني پانزده سال نماز نخوانده، پانزده سال نماز بي وضو خوانده و پانزده سال هم نماز بدون سورة حمد خوانده، چطور چنين عملي ممكن است؟
5- آن چيست كه در وضو هست، در غسل نيست و در غسل هست، در وضو نيست؟
6- كدام نماز است كه شك بين سي و دو و سي و سه دارد؟
7- مومني داشت نماز مي خواند در ركعت اوّل يك سجده فراموش كرده و بلند شد، در ركعت دوّم حمد و سوره را خواند، ركوع يادش رفت، سجده اول را به جا آورد،متوجه شد كه ركوع يادش رفته، چه بايد بكند؟ آيا نمازش باطل است، يا نه؟ اگر باطل نيست، راه حل چيست؟
@mesbah_family801
❓معاد شناسی
👈از آیات قرآن و احادیث معصومین علیهمالسلام به روشنی بر میآید که انسان پس از مرگ مستقیماً و بلافاصله وارد عالم قیامت و بهشت و جهنم اصلی نمیشود، زیرا فرا رسیدن قیام؛
1️⃣ اولاً: با یک سلسله انقلابها و دگرگونیهای کلی در همه موجودات زمینی و آسمانی همراه است
2️⃣ ثانیاً: در آن روز، همه انسانها از اولین تا آخرین جمع خواهند شد.
🔷همچنین آنچه از متون دینی قابل استفاده است، این است که انسان با مرگ در خاموشی و بیحسی هم به سر نخواهد برد، بلکه دارای حس و شعور بوده و از چیزهایی لذت یا رنج خواهد برد.
📌 از این آیات و روایات فهمیده میشود كه انسان، پس از مرگ و تا روز قیامت، در مکانی به نام «برزخ» قرار خواهد گرفت؛ بنابراین دومین عالمی که انسان تجربه کرده و در آن زندگی میکند، برزخ است. قرآن کریم به صراحت به وجود چنین عالمی تصریح میکند و میفرماید: «مِنْ وَرائِهِمْ بَرْزَخٌ إِلى يَوْمِ يُبْعَثُونَ (مومنون-100) پشت سر آنها برزخى است تا روزى كه برانگيخته میشوند».
💠همچنین از این آیات استفاده میشود، در این عالم که تنها روح آدمی وجود دارد، انسان دارای شعور است و مورد سوال و جواب قرار گرفته و با توجه به اعمال او، در نعمت و راحتی یا در عذاب و سختی خواهد بود. قرآن در این رابطه میفرماید زمانیکه مومنین وارد برزخ میشوند، ملائکه خطاب به آنان میگویند: «الَّذِينَ تَتَوَفَّاهُمُ الْمَلائِكَةُ طَيِّبِينَ يَقُولُونَ سَلامٌ عَلَيْكُمْ ادْخُلُوا الْجَنَّةَ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (نحل-32): همانها كه فرشتگان (قبض ارواح) روحشان را میگيرند، در حالیكه پاك و پاكيزهاند؛ به آنها میگويند سلام بر شما باد، وارد بهشت شويد به خاطر اعمالى كه انجام میداديد».
✅ در این آیه صحبت از بهشت برزخی است. همچنین راجع به شهیدان میفرماید: «وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْياءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ، فَرِحِينَ بِما آتاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ(آل عمران-169-170): هرگز گمان مبر آنها كه در راه خدا كشته شدهاند مردگانند، بلكه آنها زندهاند و نزد پروردگارشان روزى داده میشوند. آنها به خاطر نعمتهاى فراوانى كه خداوند از فضل خود به آنها بخشيده است خوشحالاند».
💢راجع به گنهکاران آل فرعون نیز میفرماید: «وَ حاقَ بِآلِ فِرْعَوْنَ سُوءُ الْعَذابِ، النَّارُ يُعْرَضُونَ عَلَيْها غُدُوًّا وَ عَشِيًّا وَ يَوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ أَدْخِلُوا آلَ فِرْعَوْنَ أَشَدَّ الْعَذابِ (غافر-46): و عذابهاى شديد بر آل فرعون نازل گرديد، عذاب آنها آتش است كه هر صبح و شام بر آن عرضه میشوند، و روزى كه قيامت بر پا شود، دستور مىدهد آل فرعون را در سختترين عذابها وارد كنيد».
@mesbah_family801
❓قسمت دوم: با عالم برزخ آشنا شویم
👈برای روشن شدن وسعت عالم برزخ و سرعت انتقال در آن، به این مثال دقت کنید: انسان در اين دنيا اگر بخواهد از خيابانى عبور كند، بايد با دقت به اينطرف و آنطرف بنگرد تا از تصادف با ماشين محفوظ بماند، سپس آرام حركت كند تا عرض خيابان را طى کند. اما در عالم خواب و برزخ اينطور نيست؛ يك مرتبه اراده میكند كه برخيزد و به سمت آسمان حرکت کند، بلند شده و در آسمان سير میكند و بدون بال و پر مادى روى ابرها حركت کرده و تمام عالم را تماشا میكند، سپس پایين میآید و مانند برق در درياها و اقيانوسها شنا میكند و در يك لحظه آنها را به پايان میرساند!
🔷 بايد دانست كه: بدنی كه در ميان قبر میرود و بر روى آن خاك میريزند، غير از صورت مثالى است كه به برزخ میرود. سؤال و حساب و کتاب با بدن مثالى است نه با بدن خاكى؛ بدن خاكى حركتى ندارد، چشم و گوش و ادراكی ندارد، در ميان قبر بپوسد يا نپوسد تفاوتی ندارد. اما بدن مثالى كه همان عالم صورت انسانى است، نمیميرد بلكه زنده است، ديده بصيرت و ادراكش كم نمیشود بلكه بیشتر میشود؛ و با همین بدن است که مورد سؤال و مؤاخذه قرار گرفته، سپس مورد ثواب يا عقاب برزخى قرار میگيرد.
🔸و علت آنكه در بسيارى از روايات از عالم «برزخ» به قبر، و نكير و منكر و مؤاخذه در قبر تعبير شده است به این خاطر استكه: عالم برزخ به دنبال دنياست، و قبر هم به دنبال زندگى دنياست؛ و بدين مناسبت عالم برزخ را كه تعلّقى به عالم قبر دارد، به عالم قبر تعبير شده است.
💥 اما در قيامت، روح با بدن جسمانى مورد مؤاخذه و ثواب و عقاب واقع میگردد و معاد جسمانى از ضروريات مذهب است؛ خداوند تبارك و تعالى در محشر روح را با بدن حاضر میفرمايد و به سزاى اعمال خود از خير و شر میرساند..
💠 در برزخ، آسمان و زمين وجود دارد، چون عالَم صورت است، و موجودات و نفوس برزخيّه از دنيا اطلاع دارند و از آسمانها و زمين مطلعاند، البته حيات آنها در ملكوت آسمان و زمين است. همچنین در برزخ، شب و روز وجود دارد و این آیه از قرآن که میفرماید: «النَّارُ يُعْرَضُونَ عَلَيْها غُدُوًّا وَ عَشِيًّا وَ يَوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ أَدْخِلُوا آلَ فِرْعَوْنَ أَشَدَّ الْعَذابِ [غافر/46] عذاب آنها آتش است كه هر صبح و شام بر آن عرضه میشوند، و روزى كه قيامت بر پا میشود دستور میدهد آل فرعون را در سختترين عذابها وارد كنيد» به چند دلیل راجع به عالم برزخ است، نه عالم قيامت كبرى:
1️⃣ از عنوان «غُدُوّ و عَشى» زيرا همانطور كه ذكر شد در قيامت كبرى، روز و شب نيست.
2️⃣ از عنوان «يُعْرَضُونَ عَلَيْهَا» زيرا كه معنايش اين است كه: مشركين را بر آتش عرضه میکنند، و معنى عرضه آن نيست كه در آتش میافكنند، بلكه آن است كه کنار آتش میبرند و در كنار آن قرار میدهند و آتش را به آنان مینمايانند، به طوریكه لهيب و شعله آتش، آنان را فرا نمیگيرد، و ليكن حرارت آتش به آنها میرسد و از منظره وحشتناك آن متألّم و متأثّر میگردند. لذا بهشت و جهنّمِ قيامتى در برزخ نيست، بلكه راهرویی است براى قيامت و دريچه ايست براى رسیدن به آن.
💠 👇👇
♨️ @mesbah_family801
معاد شناسی