🌹﷽🌹
🌹فرازی از دعای عاشقانه امام حسین(ع) در روز عرفه ......
❤️ای مولای من،
تویی که نعمت دادی،
تویی که احسان کردی،
تویی که به نیکی رفتار نمودی،
تویی که کرامت فرمودی،
تویی که فضیلت بخشیدی،
تویی که روزی عطا فرمودی،
تویی که کرم کردی،
تویی که توانمندم ساختی،
تویی که سرمایه ام دادی،
تویی که پناه دادی،
تویی که هدایت کردی،
تویی که از گناه بازداشتی،
تویی که گناهان را پوشیدی،
تویی که گناهان را بخشیدی،
تویی که عزت دادی ،
تویی که یاری رساندی ،
تویی که شفا بخشیدی ،
تویی که سلامتی دادی ،
خجسته و بلند مرتبه ای ای پروردگار من،
ستایش جاودانه از آن توست
و سپاس پیوسته تو را سزاست.
اما من ای خدایم ،
به خطاهایم معترفم ، پس بر من ببخشای !
منم که گناه کردم،
منم که خطا نمودم،
منم که نادانی کردم،
منم که به سوی گناه شتافتم،
منم که اشتباه کردم،
منم که به غیر تواعتماد کردم،
منم که در عین دانایی گناه کردم،
منم که وعدهها دادم،
منم که وفا ننمودم،
منم که پیمان شکستم،
منم که به جرم خود اقرار کردم.
بارالها، من بدان نعمات که مرا داده ای اذعان دارم، به گناهانم اعتراف کرده و از آنها بازمی گردم؛ تو نیز مرابیامرز
🌺🌹🌺
🔹 در روز عرفه، مخصوصاً #دعا براى مؤمنان و دوستان بسیار سفارش شده است. چه آنان که زنده اند و چه کسانى که از دنیا رفته اند.
🔹 از ابراهیم بن هاشم که از بزرگان شیعه است چنین نقل شده که: «عبد اللّه بن جندب» را در سرزمین عرفات دیدم که در روز عرفه، غرق در دعا و راز و نیاز بود. دست هاى خود را به سوى آسمان بلند کرده بود و اشک از چشمانش سرازیر بود، و فراوان گریه مى کرد; در پایان نزد او رفتم و گفتم: وقوف و عبادت هیچ کس را مثل تو ندیدم. گفت به خدا سوگند! فقط براى برادران مؤمن دعا کردم، زیرا از امام موسى کاظم(علیه السلام) شنیدم که فرمود: هر کس براى برادران مؤمن خود دعا کند، از عرش ندا مى رسد که صدهزار برابر آن براى خود تو خواهد بود، و من نخواستم از #صد_هزار_برابر دعاى فرشتگان که یقیناً مستجاب است، دست بردارم! و براى خودم دعا کنم که نمى دانم مستجاب خواهد شد یا خیر!
🌸🌸🌸
🌹 دعاي عرفه: منشور سلامت معنوي🌹
✍️ابوالفضل ساجدي
🔹 گامهاي طي سلامت معنوي بر اساس فقرات بلند اين دعا:
1. خوبي ها و زيبايي هاي خدا را به شايستگي ببينيم. در اين راستا، نعمتهاي بيشمار الهي را در حد توان مرور كنيم و در مورد آنها بينديشيم.
2. روحيه شكرگزاري از معبود را در خود تقويت كنيم.
3. كاستي هاي خود را به درستي بشناسيم، و در مواقع عبادت، شمارش كنيم تا از دام غرور در امان بمانيم.
4. بندگي را نردبان صعود بدانيم و به آن افتخار كنيم و پايبند باشيم.
5. فضاي زندگي فردي، خانوادگي و اجتماعي خود را توحيدي كنيم در حد توان در مكانهاي حضور خود به گسترش عطر توحيد بيافزاييم.
6. در مسير كسب سلامت معنوي، با توكل به خدا همراه با تعادل دو بال خوف و رجاء پرواز كنيم.
🔹 انشاالله دعاي عرفه را با توجه به مضامين فوق، با سوز و توجه بخوانيم و ديگران را دعا كنيم.
📿عرفان در بیان اباعبدالله الحسین
💠فرازهایی از دعای عرفه در محضر عارف بزرگ
آیت الله #حق_شناس (رحمه الله علیه)
🔷«و انت الذی ازلت الاغیار عن قلوب احبائک حتی لم یحبوا سواک»؛ آیا میشود که إن شا الله صفحهی قلب من و شما هم پاک شود و قلبمان سلیم بشود، تا غیر از پروردگار کسی دیگر در این خانه راه پیدا نکند؟!
🔷بر حسب فرمایش اباعبدالله: «ماذا وجد من فقدک»؛ کسی که تو را ندارد چه چیز دارد؟! چه در دنیا و چه در آخرت؟! .... «و ما الذی فقد من وجدک» کسی که تو را ندارد چه چیز یافته است؟
🔶پروردگاری که نانت را میدهد، آبت را میدهد، اگر واقعا اطاعت کردی، تمام درها را به روی تو باز میکند و دیگر به دیگران چه کار است؟! حالا فلانی به من ارادت نداشته باشد و مرا دوست نداشته باشد! دیگر این مسائل مطرح نیست! «و مالذی فقد من وجدک»؛ ای پروردگار! آن کس که تو را دارد، چه ندارد؟ همهی درها را به روی خودش میبندد، چون میداند هیچ کس کارهای نیست. التفات ما به دیگران به خاطر آن است که ما گمان میکنیم دیگران کارهای هستند.
🔶اباعبدالله در دعای عرفه عرضه میدارد: «عمیت عین لا تراک علیها رقیبا» کور باد آن چشمی که تو را نبیند! آن قبض و بسطهایی که در قلب ما میشود، همهاش کار توست.
🔷«وانت الذی هدیتهم حیث استبانت لهم المعالم»؛ وقتی راه برای بندگانت گم میشود و کسی نیست که آنها را از حیرت نجات دهد، خودت دستشان را میگیری و نشانهی هدایتی برایشان میفرستی.
🌸🌸🌸
🔺ايکونُ لِغَيرِک مِنَ الظُّهورِ ما لَيسَ لَک؟
🔰شهید مطهری
🔸مسئله بالاتر اينکه آيا انسان کامل اسلام انسان سالک است؟ انساني است که مرحله به مرحله و قدم به قدم پيش رفته؟ انساني است که سير و سلوک کرده و منزل به منزل جلو رفته؟ بله. علي عليه السلام ميگويد: وَ تَدافَعَتْهُ الْابْوابُ الي بابِ السَّلامَةِاز اين در به آن در ميرود و در ديگري به روي او باز ميشود و منزل ديگري [را پشت سر ميگذارد] تا به دري ميرسد که به آن «باب السلامه» ميگويند. به آنجا که برسد، به نهايت راه رسيده است.
🔸آيا «قرب به حق» درست است؟ بدون شک. مسلّم است که انسان اگر به آنجا برسد، بين او و خدا حجابي نيست و خدا را با ديده دل ميبيند. او ديگر مثل ما نيست [که لازم باشد برايش اينطور استدلال کنند:] به آسمان نگاه کنيد تا خدا را کشف کنيد، به زمين نگاه کنيد تا خدا را کشف کنيد، به برگ درخت نگاه کنيد تا خدا را کشف کنيد. خدا براي او از اين برگ درخت و اين زمين و آسمان روشنتر است. مگر امام حسين عليه السلام همين مطلب را نفرموده است: ايکونُ لِغَيرِک مِنَ الظُّهورِ ما لَيسَ لَک؟ شخصي از علي عليه السلام پرسيد: آيا خدا را ديدهاي؟ فرمود: من اصلًا خدايي راکه نديده باشم عبادت نکردهام! بعد براي اينکه او خيال نکند منظور، ديدن خدا با چشم است که خدا در يک [جايي] قرار گرفته باشد، فرمود: لا تَراهُ الْعُيونُ بِمُشاهَدَةِ الْعِيانِ وَ لکنْ تُدْرِکهُ الْقُلوبُ بِحَقائِقِ الْايمانِ. با چشم سر، او را نديدهام ولي با چشم دل ديدهام، شهودش کردهام.
📚انسان کامل ص۱۵۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اسرار دعای عرفه در کلام گهربار
عارف کبیر امام خمینی.
🌸🌸🌸
Khamenei.ir - عرفه ای در کنار مادرم-1_383457124023275085.mp3
2.88M
🔴كليپ صوتی| عرفهای در کنار مادرم
🔹روایت حضرت آقا از انجام اعمال روز_عرفه در کنار خانواده در ایام نوجوانیشان
7.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 در ساعتهای بهشتی، به معانیِ این دعا توجّه کنید.
👈 بیانات منتشرنشدهی حضرت آیتالله خامنهای (مدّظلّهالعالی) در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه و بسیج درباره روز عرفه به تاریخ ۱۳۷۲/۰۳/۰۵
🔹 «بعدازظهرِ این یک روز، یکى از آن ساعات بهشت است، اگر ما بتوانیم آن را درک بکنیم. بیخود نیست که یک شخصیّتى مثل حسینبنعلى با آن عظمت، آن نصفهروز را صرف میکند با آن دعا.
🔸 حتماً سعى کنید به معانى این دعا توجّه کنید؛ دقّت کنید ببینید چه میگوید. نهاینکه بنشینید رویش فکر کنید -اینها فکر کردن نمیخواهد- فقط وقتى حرف میزنید، بدانید دارید با مخاطبى سخن میگویید، و معناى آن کلمه را بفهمید که چیست.
🔹 دعاى امام سجّاد (سلام الله علیه) در روز عرفه، مثل شرح دعاى امام حسین است؛ گویى این پسر یک ذیلى، تعلیقى، تبیین و شرحى براى کلمات پدر در ذیل دعا و با زبان دعا نوشته؛ هر کدام یک طعمى دارد.»
qom_khamenei_ir
✅ روز #عرفه را قدر بدانید. در روایتی دیدم که «عرفه و عرفات را بدین خاطر چنین اسمی دادهاند که در این روز و آن مکان، موقعیّتی برای اعتراف به گناه در نزد پروردگار پیش میآید.»
⏪ اسلام، اعتراف به گناه را در پیش بندگان، مجاز نمیداند. کسی نباید گناهی را که انجام داده است بر زبان آورد و پیش کسی به آن اعتراف کند. اما پیش خدا، چرا. بین خودتان و خدا، بین خودمان و خدا، خلوت کنیم و به قصورهایمان، به تقصیرهایمان، به خطاهایمان و به گناهانمان که مایه روسیاهی ما، مایه بسته شدن پروبال ما و مانع پرواز ماست، اعتراف نماییم و از آنها #توبه کنیم.
⏪ اگر فردی بخواهد اصلاح شود، باید گناه و عیب خود را بپذیرد و در پیش خود و خدا، به آن عیب و گناه اعتراف کند. کسانی که برای خودشان هیچ عیب و خطایی قائل نیستند، هرگز اصلاح نخواهند شد.
♦️ یک ملت هم، اگر بخواهد به راه راست برود، باید بفهمد که کجاها اشتباه کرده است و خطاهای او چیست و به گناه خود اعتراف کند.
🗓 ۱۳۷۳/۰۲/۲۸
✅ذیل دعای عرفه، از امام حسین (علیه السلام)
🔶 بعضى از بزرگان به سبب نبودن بخش ذيل اين دعا [عرفه] (از «إِلهِى أَنَا الْفَقِيرُ فِى فَقْرِى ...» تا «أَلْحَمْدُللَّهِ وَحْدَهُ») در بعضى از كتب سيّد- رحمه اللَّه- و ديگران، گمان كرده اند اين بخش اضافاتى است كه بعضى از اهل كمال به دعا ملحق فرموده اند
🔸ولى اين گمان غير قابل قبول است؛ زيرا تحقيق در مضامين بيانات معصومين- عليهم السّلام- و ادعيه ى ايشان، خلاف آن را ثابت مى كند
🔸چنان كه مضمون كلام استاد ما #علامه_طباطبايى- ره- (كه به كتاب و سنّت آشنايى تمام و در فلسفه و عرفان علمى و عملى در منزلت والايى قرار داشت)، در اين باره اين بود كه:
👈 «دعاهايى كه از معصومين- عليهم السّلام- باشد، بدون سند فرياد مى زنند كه ما از حنجره اى بيرون آمده ايم كه هيچ فيلسوف و عارفى را قدرت بر اين گونه سخن گفتن (آن هم از مرحله ى شهود نه استدلال) نيست.»
👈 به خصوص راجع به ذيل دعاى عرفه سيّدالشهدا- عليه السّلام- مى فرمود:
👈 «آن قدر اين ذيل پر محتوى مى باشد، كه از پُر محتوايى مى خواهد منفجر شود.»
🔸 شايسته است آنان كه اهل تحقيق در دعاهاى معصومين- عليهم السّلام- مى باشند، توجه كنند جمله هاى اين بخش در بيانات دعا هاى ديگر معصومين- عليهم السّلام- نيز وجود دارد و اين، خود شاهدى بر صحّت انتساب اين بخش توسط صاحب اقبال الاعمال به سيّدالشهدا- عليه السّلام- مى باشد.
📖 برگرفته از کتاب نور هدایت، تالیف حضرت آیة الله سعادت پرور - ره -🌱
https://eitaa.com/Nedaysaadat