✅ روز #عرفه را قدر بدانید. در روایتی دیدم که «عرفه و عرفات را بدین خاطر چنین اسمی دادهاند که در این روز و آن مکان، موقعیّتی برای اعتراف به گناه در نزد پروردگار پیش میآید.»
⏪ اسلام، اعتراف به گناه را در پیش بندگان، مجاز نمیداند. کسی نباید گناهی را که انجام داده است بر زبان آورد و پیش کسی به آن اعتراف کند. اما پیش خدا، چرا. بین خودتان و خدا، بین خودمان و خدا، خلوت کنیم و به قصورهایمان، به تقصیرهایمان، به خطاهایمان و به گناهانمان که مایه روسیاهی ما، مایه بسته شدن پروبال ما و مانع پرواز ماست، اعتراف نماییم و از آنها #توبه کنیم.
⏪ اگر فردی بخواهد اصلاح شود، باید گناه و عیب خود را بپذیرد و در پیش خود و خدا، به آن عیب و گناه اعتراف کند. کسانی که برای خودشان هیچ عیب و خطایی قائل نیستند، هرگز اصلاح نخواهند شد.
♦️ یک ملت هم، اگر بخواهد به راه راست برود، باید بفهمد که کجاها اشتباه کرده است و خطاهای او چیست و به گناه خود اعتراف کند.
🗓 ۱۳۷۳/۰۲/۲۸
✅ذیل دعای عرفه، از امام حسین (علیه السلام)
🔶 بعضى از بزرگان به سبب نبودن بخش ذيل اين دعا [عرفه] (از «إِلهِى أَنَا الْفَقِيرُ فِى فَقْرِى ...» تا «أَلْحَمْدُللَّهِ وَحْدَهُ») در بعضى از كتب سيّد- رحمه اللَّه- و ديگران، گمان كرده اند اين بخش اضافاتى است كه بعضى از اهل كمال به دعا ملحق فرموده اند
🔸ولى اين گمان غير قابل قبول است؛ زيرا تحقيق در مضامين بيانات معصومين- عليهم السّلام- و ادعيه ى ايشان، خلاف آن را ثابت مى كند
🔸چنان كه مضمون كلام استاد ما #علامه_طباطبايى- ره- (كه به كتاب و سنّت آشنايى تمام و در فلسفه و عرفان علمى و عملى در منزلت والايى قرار داشت)، در اين باره اين بود كه:
👈 «دعاهايى كه از معصومين- عليهم السّلام- باشد، بدون سند فرياد مى زنند كه ما از حنجره اى بيرون آمده ايم كه هيچ فيلسوف و عارفى را قدرت بر اين گونه سخن گفتن (آن هم از مرحله ى شهود نه استدلال) نيست.»
👈 به خصوص راجع به ذيل دعاى عرفه سيّدالشهدا- عليه السّلام- مى فرمود:
👈 «آن قدر اين ذيل پر محتوى مى باشد، كه از پُر محتوايى مى خواهد منفجر شود.»
🔸 شايسته است آنان كه اهل تحقيق در دعاهاى معصومين- عليهم السّلام- مى باشند، توجه كنند جمله هاى اين بخش در بيانات دعا هاى ديگر معصومين- عليهم السّلام- نيز وجود دارد و اين، خود شاهدى بر صحّت انتساب اين بخش توسط صاحب اقبال الاعمال به سيّدالشهدا- عليه السّلام- مى باشد.
📖 برگرفته از کتاب نور هدایت، تالیف حضرت آیة الله سعادت پرور - ره -🌱
https://eitaa.com/Nedaysaadat
👓 اگر مداح یا سخنران عزیزی هست که قراره دعای #عرفه رو بخونه و این پیام رو میبینه یه درخواست جدی ازش داشتم:
🔹 آقا خواهشا #وسط دعا انقدر روضه نخون! سیدالشهدا این دعا رو انجام داده که حال مناجات و حرف زدن با خدا در وجود بندگان زنده بشه!
انقدر #وسطش روضه با ربط و بیربط میخونید اصلا رشته دعا گسسته میشه!
❗️ اینکه سیدالشهدا در دعا خلقت دست و پا و کبد و... را توضیح میده بخاطر توجه شما به این آفریده ها و نعمتهای خداست نه بخاطر توجه به گودی قتلگاه!!!
🔹 بله #قبل دعا یا بعد اتمام کامل دعا، خوبه آدم یکم روضه بخونه که مردم بفهمند چه عارف نازنین و سلحشوری این دعا رو خونده، که اینهم باز باعث تمرکز روی دعا میشه!
💬 محمد
HozeTwit
👓 بخشی از دستخط شهید محسن حججی در روز #عرفه سال ۹۴:
خدایا معرفتم ده تا کربلایی شوم؛ و حسینی قربانیات...
چندی است به لطف و کرم شما اسمم جزو نوکران خانم زینب کبری (س) ثبت شده است... شکرت...
توفیقم بده زودتر برم. کمکم کن درمیدان عمل کم نیاورم و روزیام کن در جوانی به پای اسلام فدا شوم.
خدایا شهیدم کن....
📌 پینوشت: ما هم به این شهید عزیز و #سربلند عرض میکنیم:
محسن جان! ما انقدر گناهکار هستیم که رویمان نشود به خود سیدالشهدا متوسل شویم، همانطور که ما در عرفه یاد تو بودیم تو نیز نزد سیدالشهدا ما را یاد کن.
OstadAbedi_14010415.mp3
3.42M
🍃بیانات حضرت استاد احمدعابدی حفظه الله به مناسبت روز عرفه در درس تفسیر ۱۵-۰۴-۱۴۰۱؛
📘چهارکتاب عرفان عملی که به ترتیب باید بدانها عمل شود:
۱.مفتاح الفلاح شیخ بهائی
۲.عده الداعی ابن فهد حلی
۳.قُوت القلوب ابوطالب مکی
۴.الاقبال سید بن طاووس
☘️اعمال روز عرفه کتاب الاقبال شاید از اعمال ماه رمضان و حتی کل ۱۱ ماه سال، بیشتر باشد ، حیف است عمر ما تمام شود و این دعاها را نخوانیم.
ادعیه ما گنجینه معارف است که توسط اهل بیت علیهم السلام خطاب به خدای متعال بیان شده است.
🌴☘️🌷☘️🌴
🔰 تو با نعمت من چه کردی⁉️
آیت الله #مصباح :
🔸 ما با این نعمت خدا، با چنین ارزشی، خدا را معصیت می كنیم، غیبت می کنیم، حرف لغو می زنیم، اسرار دیگران را فاش می كنیم، دروغ می گوییم؛ آن وقت چگونه با این زبان با خدا حرف بزنیم؟! آیا جا ندارد وقتى می خواهیم با خدا صحبت كنیم، خدا امر بفرماید :لال شو؟ تو با نعمت من چه كردى؟!
🔹 حداقل این حال را داشته باشیم كه خدایا! از حالاتصمیم گرفتیم معصیت نكنیم. اما بارها خودمان تجربه كردهایم كه از این قولها می دهیم، ولی وفا نمی كنیم. اگر خداى متعال بفرماید كه تو دیروز، پریروز، پارسال، و پیارارسال هم از این حرفها زدى؛ اما چهطور شد؟ چه جواب می دهیم؟!
۱۳۸۵/۱۰/۹
🌸🌸🌸
🔰 باید خدا را شکر کنیم که به ما توفیق می دهد ادای دعا خوان هارا در بیاوریم!
علامه مصباح رحمه الله:
🔸 باید خدا را شكر كنیم كه با این همه روسیاهی ها، باز هم به ما توفیق می دهد كه دستى به دعا بلند كنیم، اداى دعاخوانها را در بیاوریم، یادى از دعاى سیدالشهداء بكنیم.
🔹 آن حضرت در چنین روزى، در بیابان عرفه، بالاى یك صخره، در حالى كه مثل دو چشمه، اشك از چشمانش می ریخت، چه می گفت؟ یكایك نعمتهاى خدا را شمرد: خدایا! تویى كه به من چشم بینا دادى؛ این گوش را دادى؛ اجزایش را هم شمرد: لاله گوش، پیچ و خمهاى گوش، عصب شنوایى گوش، پلك چشم، مژههاى چشم، اندامهاى چشم، اندامهاى قلب، سینه؛ یكایك همه اینها را شمرد. خدایا! تو این نعمتها را به من دادى؛ آنقدر شمرد كه ما از بیان همانهایى كه او شمرد، عاجزیم.
🔸 بعد فرمود: اگر من بخواهم تمام عمرم و تمام عمر كسانى كه در این عالم زندگى كردهاند، همه این مدت عمر من باشد و بخواهم شكر یكى از این نعمتها را به جا بیاورم، توانش را ندارم؛ چه رسد به همه نعمتهایى كه از شماره بیرون است.
۱۳۸۵/۱۰/۹
🌸🌸🌸
✅ گریهی کشیشها و اسقف ها
🔸️در یکی از کشورهای آمریکای جنوبی، برزیل، مجلس بزرگی از کشیشها و اسقفهای کاتولیک تشکیل شده بود و از ما دعوت کرده بودند در این مجلس سخنرانی کنیم. همه به اصطلاح از رجال دینی بودند.
🔹️من درباره محبت و معرفت خدا صحبت کردم و به مناسبت، چند قسمت از دعای #عرفه را برایشان خواندم. دیدم این کشیشها و اسقفهای مسیحی از کنار چشمشان اشک جاری شده است.
🔹️آنها #امام_حسین (ع) را نمیشناختند، و اسلام را قبول نداشتند، اما آن قدر مضامین دعای عرفه بلند است که برای کسانی که اسلام را نمیشناسند هم چنین اثری را میتواند ببخشد. آن وقت حیف نیست که ما از مضامین این دعا بهرهمند نشویم و فقط به خواندن الفاظش اکتفا کنیم؟
🗓 `مرحوم آیت الله مصباح یزدی؛ ۱۳۸۰/۱۲/۰۲
🔰شاید هیچ دعایی به اندازه دعای عرفه اهمیت نداشته باشد.
آیت الله #مصباح :
🔹️امروز روز بسیار بزرگى است. در میان همه روزهاى مبارك و مقدس، این روز یك ویژگىهایى دارد كه در سایر ایام به این پایه دیده نمىشود. اهمیت توجه و نیایش با خداى متعال در این روز بهقدرى است كه فرمودهاند: اگر روزه گرفتن باعث سستى در عبادت و دعا بشود، روزه نگیرید.
🔸️در میان همه آموزههاى دینى كه در باره دعا و مناجات و توجه به خداى متعال وارد شده، كمتر دعایى، و شاید هیچ دعایى بهاندازه #دعاى_عرفه سیدالشهدا (سلام الله علیه) اهمیت نداشته باشد. در هر جمله اش دقت كنیم، مىبینیم یك عالم معنا در آن نهفته است. اگر سعى كنیم كه بعضى از فَقَرات را به جاى دعا خواندن، دعا كنیم و بعضى از این دعاها را از دلمان بگوییم، قطعاً مشكلات ما حل مىشود.
۸۵/۱۰/۰۹
🌸🌸🌸
🌼 اخلاص در محبت در #دعای_عرفه
آیت الله #مصباح :
⁉️ آيا معنايش اين است كه نصف دلشان مال خدا بود و نصفش براى حضرت زهرا؟
🔻 شايد عقل ما نتواند تصور كند كه پيغمبر خدا چقدر حضرت زهرا عليهاالسلام را دوست داشتند، اما آيا معنايش اين است كه نصف دلشان مال خدا بود و نصفش براى حضرت زهرا؟ يا اين كه محبت خدا بی محبت زهرا نمیشود؟!
🔺در امور معنوى، در امور قلبى و روحى، از اين چيزها فراوان است. محبت اولياء خدا و بندگان خاص خدا اينجورى است.
🔹وقتى دردعاى عرفه میگويد:
«إِلهي اَنْتَ الَّذي أزَلْتَ الأَْغْيارَ عَنْ قُلُوبِ أَحِبّائِكَ حَتّى لَمْ يُحِبُّوا سِواكَ»؛ خدايا تو آن كسى هستى كه اغيار را از دلهاى اولياء خودت بيرون كردى و در دل اولياء تو جز تو كسى نيست و هر چه هست محبت توست. اگر محبت فرد ديگر با يك ويژگى شناخته میشود، از محبت تو جدا نيست بلكه فرع محبت توست. برگى از اين درخت و شعاعى از اين خورشيد است.
۸۶/۸/۲۳
🌸🌸🌸
🔰شیوه تفکر در نعمت های خداوند در دعای عرفه
آیت الله مصباح ؛
🔸️يکی از شيوههايی که ائمه اطهار صلواتاللهعلیهماجمعین برای تفکر در نعمتهای خداوند به ما آموزش دادهاند شيوهای است که در دعای عرفه امام حسين صلواتاللهعلیه ذکر شده است. امام حسین علیهالسلام در این دعا نعمتهای فراوانی را ذکر میکند و گاه خداوند را بر نعمتهایی شکر میکند که ما حتی با نام آنها هم آشنا نیستیم. این بیانات به ما نیز یاد میدهد که چگونه درباره نعمتهای خداوند فکر کنیم و رابطه خویش را با خداوند چگونه تنظيم کنيم.
🔹️شایسته است انسان در شبانهروز لحظاتی را به تفکر درباره نعمتهای خداوند اختصاص دهد تا توجه پیدا کند که سرتاپای او را چه قدر نعمت فرا گرفته است. (برای همین) بنده گاهی به دوستان سفارش میکنم که اندکی زيستشناسی انسانی و فيزيولوژی بخوانيد (زیرا کَم و کیف دنیا مخلوق و نعمت خداست و ما با شناخت آنها هم در شکرگزاری معرفتمان بالا می رود)
۱۳۹۱/۰۳/۱۰