.
♻️ چند نکته درباره عنوان سال جدید مهار تورم، رشد تولید
🔰 به سیاق سالیان گذشته، رهبر انقلاب اسلامی شعار سال ۱۴۰۲ را نیز عنوانی اقتصادی برگزیدند تا جهتگیری مسئولان و رسانهها به این سمت و سو گرایش پیدا کند. در این باره چند نکته گفتتی است:
1⃣ حضرت علی علیه السلام میفرمایند خداوند رحمت کند کسی را که بداند از کجا آمده و در کجاست و به کجا خواهد رفت. از منظر راهبردی، این سخن مولای متقیان، اهمیت دقت در گذشته (مسیر طی شده)، زمان حال و چشمانداز آینده را نشان میدهد. بنابر این بدون عبرتگیری از گذشته، به سختی میتوان تورم امروز را چاره بنیادین کرد.
2⃣ حل مساله، نیازمند عزم نظری و عملی در دولت هست. رهاسازی امور با تصور اینکه به طور خودجوش سامان یابند، نتیجهاش همین وضع موجود است. برای مهار تورم، دولت نیاز به خانهتکانی فکری دارد تا بتواند کنشگری فعال در میدان داشته باشد.
3⃣ همانطور که "پزشک و نسخه درمان" قرین یکدیگرند و در صورت وخامت بیمار، پزشک پاسخگو است، در اقتصاد نیز میبایست "سیاستگذار و تجویزها" قرین یکدیگر باشند. سیاستهایی که تورمزا هستند و معیشت مردم را دچار خسران میکنند، باید متوقف و افرادی که با وجود هشدارها، همچنان به دنبال اعمال سیاستهای تورمزا هستند و در تصمیمات سال گذشته نیز نقشآفرین بودند (مثل ماجرای حذف ارز کالاهای اساسی)، ملزم به پاسخگویی شده و تغییر کنند. ویژگی مشترک سه سال پایانی دولت آقای روحانی و دو سال نخست دولت آقای رئیسی، تورمهای بالا همراه با جهشهای ارز و ولنگاری بانکها بوده است. لذا هم تفکر سیاستی و هم عناصر تصمیمگیر در برخی مجاری اصلی، بدون تغییر ماندهاند و برونرفت از این وضعیت، نیازمند تغییر است.
4⃣ باتوجه به ساختار اقتصاد ایران، "نرخ ارز" متغیری کلیدی در ایجاد شوکهای قیمتی است. هرچند برخی تأکید دارند که "تورم صرفا پدیدهای پولی است" و منکر نقش ارز میشوند، اما امروزه در عرصه واقعیات میدانی و مطالعات نظری مبتنی بر آن، گزاره فوق منسوخ شده و نرخ ارز هم عاملی کلیدی در تورم است. لذا سیاست تقویت ارزش پول ملی، جزو اهم کارهایی است که باید اجرا شود و رهبر انقلاب نیز در حکم تنفیذ رییسجمهور دولت سیزدهم به آن تاکید کردند. اما به عللی همچون ادعای تشویق صادرات، جبران کسری بودجه و غیره، مسیر تضعیف ارزش پول ملی در حال دنبال شدن هست. رهاگذاشتن صادرکنندگان در صادرات و بازنگشتن ارز آنها در نرخی که به صلاح تولید و مردم باشد، در کنار عدم مقابله با سفتهبازی بر ارز، دو عامل کلیدی و همسو با مطامع بدخواهان و دشمنان ملت در جهش نرخ ارز بوده است.
دولت باید تصمیم بگیرد در دوگانههای حساس، میخواهد کدام طرف بایستد. طرف تقویت ارزش پول ملی، دوگانههای "مردم- تجار صادرکننده" و "مردم- بورسبازه" را به همراه دارد. اینکه دولت در کنار مردم بایستد یا طرفدار تجار و بورسبازها شود، باید سریعا تعیین تکلیف شود.
5⃣ رفتارهای سوداگری بانکها و قدرت بیمانند آنها در خلق نقدینگی باید مهار شود. مطابق با آمارها، بدهی بانکها در سال ۱۴۰۱ نقش مسلط در رشد پایه پولی داشته و عمده آن به خاطر عملکرد بانکهای غیردولتی و به طور خاص برخی بانکهای بیانضباط خصوصی ایجاد شده است. این بانکها نه در پوشش کسری بودجه و نه در تسهیلات تکلیفی نقشی نداشتند. لذا تعیین تکلیف این بانکها، جمع کردن بساط آنها و جلوگیری از گردشهای مالی هنگفت سایر بانکها در بازارهای دارایی، یکی از اولویتهای ضروری هست.
6⃣ هماکنون جامعه شاهد قاطعیت تصمیمگیران در تصمیماتی است که فوراً برای مردم تنگنای معیشتی ایجاد میکند، حال آنکه برای تصمیمات به نفع مردم، تعلل وجود دارد. چرا؟ هرچند که رویه مذکور تاکنون به بهای لبخند تعداد قلیلی از ذینفعان، شرکتهای شبهدولتی، نهادها، بانکها و ... بوده است؛ اما اعتماد و اطمینان جامعه را به بهبود شرایط و امید به آینده، دچار خسران کرده. این رویه باید به نفع مردم، برعکس شود و به تعبیر امیرمومنان: «خشم عمومى مردم، خشنودى خواص را از بین مىبرد، اما خشم خواص را خشنودى همگان بیاثر مىکند.»
👤 حمید رسایی
🇮🇷 @MobserChannel 🇮🇷
🇮🇷 eitaa.com/Mobser 🇮🇷
این یک قاعدۀ کلی است: اگر شبِ جمعه از دست رفت، سحرِ جمعه را از دست ندهیم، اگر سحرِ جمعه از دست رفت، روزِ جمعه را از دست ندهیم و اگر روزِ جمعه از دست رفت، غروبِ جمعه را از دست ندهیم.
نسبت به #ماه_شعبان هم همینطور است. اگر ماه رجب و یا ماه شعبان از دست رفت، این فرصت باقیمانده را مغتنم بشماریم.
👤 آیت الله میرباقری
🇮🇷 @MobserChannel 🇮🇷
🇮🇷 eitaa.com/Mobser 🇮🇷
رهبری فرمودند ما تکرار می کنیم: آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند. این استقامت است.
تکرار، ذکر است. ذکر در تکرار به هدف اصابت می کند.
هر چند اهل فن می دانند که رهبری امروز چقدر نوآورانه سخن گفتند.
البته که رهبری در دل امثال این مردک وطن فروش امیدآفرینی نمی کند.
☘️ دکتر #حمیدرضا_مقصودی
#سرطان_اصلاحات
#سرمایه_های_اسرائیل
#ابرجاسوسان
🇮🇷 @MobserChannel 🇮🇷
🇮🇷 eitaa.com/Mobser 🇮🇷
11.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ پشتپرده کلیپهای مقایسه دلار و یورو با ریال ایران توسط پناهندهها
وقتی امثال پوریا زراعتی لنگ ۵۰۰ دلار بودن که تو برنامه بفرمایید شام شرکت کردن
🇮🇷 @MobserChannel 🇮🇷
🇮🇷 eitaa.com/Mobser 🇮🇷
🔴 مهم / بلومبرگ : ایران پیروز بزرگ توافق عربستان با این کشور است / ریاض به دلیل این هدیه ای که به ایران داد باید سیلی بخورد!!
‼️✍ کودتا در عربستان توسط شاهزاده های تحت حمایت امریکا از رگ گردن به بن سلمان نزدیکتر است
✍ هر چه جلوتر میریم ابعاد علائم ظهور بیشتر روشن میشه...
#کودتا_عربستان
#ورود_یمنی_ها_به_مکه
#حمله_سفیانی_به_مدینه
همه و همه به خاطر کج شدن عربستان به سمت ایران است...
🔴 خصوصیسازی غلط و خصولتیگری، مانع ورود مردم به اقتصاد!
🔻رهبر انقلاب در سخنرانی یکم فروردین ۱۴۰۲ در سخنرانی خود در مشهد نکات بسیار مهمی را ایراد فرمودند. در بخشی از بیانات به مشکلات اقتصاد کشور اشاره کردند و نکاتی را مطرح کردند که برخی از فعالان انقلابی بارها طرح کردهاند. پیشنهاد میکنم کل بیانات را مطالعه بفرمائید اگر نمیرسید، عجالتاً این بخش را بخوانید:
"شاید بشود گفت مهمترین مشکل اقتصاد ما تصدّیگری دولتی است. بیشترین توجّه ما در دههی ۶۰ به این مسئله بود که کلید اقتصاد کشور را به دولت بسپریم؛ این به اقتصاد ما ضربه زد؛ این مربوط به خود ما است، ما خودمان کردیم. شاید مهمترین نقطهضعف اقتصاد ما تصدّیگری افراطی دولت است. وقتی که مردم از مدیریّت اقتصادی و فعّالیّت اقتصادی کنار میمانند، کارهای بزرگ، شرکتهای مهم، تولیدهای ثروتساز برای کشور در اختیار دولت قرار میگیرد و در اختیار فعّالان اقتصادی از مردم قرار نمیگیرد، همین مشکلاتی پیش میآید که ما امروز در اقتصادمان مشاهده میکنیم. مهمترین مشکل ما «دولتی بودن اقتصاد» است."
"در ارائه و اعلام سیاستهای اقتصادی اصل ۴۴ با کمک کارشناسان متعدّد با دقّت روی این کار کردیم ــ یعنی کارشناسها کار کردند ــ و سیاستها ابلاغ شد. بنای این سیاستها بر این بود که ما مدیریّتها و فعّالیّتهای اقتصادی مورد نیاز مردم را به مردم بسپریم؛ البتّه بعضی از بخشها هست که یا مردم طالب آن نیستند یا حتماً باید در اختیار دستگاههای دولتی باشد؛ آنها به کنار، امّا بخشهای مهمّ اقتصاد باید در اختیار مردم باشد. بارها این را تکرار کردیم که بنگاههای دولتی، شرکتهای دولتی، شرکتهای شبهدولتی ــ که با تعبیر زشت «خصولتی» از آنها یاد میکنند که تعبیر خوبی نیست؛ [بلکه] شبهدولتی است ــ باید با بنگاههای خصوصی رقابت نکنند و بگذارند تولید را مردم انجام بدهند. ما آن روزی که همهی سررشتهی کارها را دست دولت دادیم، به این نیّت این کار را کردیم که عدالت اقتصادی برقرار بشود؛ و عدالت اقتصادی برقرار نشد. به خطا خیال میکردند که اگر چنانچه کلید اقتصاد دست دولت باشد، عدالت اقتصادی به وجود میآید؛ این اشتباه بود و چنین چیزی اتّفاق نیفتاد. دولت تصدّیگری را بایستی کم کند، نظارت را باید زیاد کند؛ دخالت را کم کند، نظارت را زیاد کند؛ مراقبت کنند. یکی از عیوب بزرگ اقتصاد ما، شاید بزرگترین عیب اقتصاد ما این است؛ این را به هر کدام از دولتهای متعدّد که سر کار آمدند سفارش شده که واگذار کنید؛ این واگذاریها بعضی انجام نگرفت، بعضیها به شکل غلط انجام گرفت. به جای اینکه به سود مردم واگذار بشود، در مواردی به ضرر مردم واگذار شد. این موجب شد که این کار انجام نگیرد. امروز هم یکی از کارهای اساسیای که دولتِ محترم باید انجام بدهد، این است که با دقّت، با مراقبت، با نظارت لازم مدیریّتهای اقتصادی را به خود مردم بسپارد."
"یکی از اشکالات مهمّی که ما داریم، این است که روی راههای مشارکت مردم فکر نکردهایم. من همین جا به مسئولین محترم، به صاحبنظران اقتصادی، به کسانی که علاقهمند به سرنوشت کشورند توصیه میکنم بنشینند راههای مشارکت عموم مردم در مسائل اقتصادی را پیدا کنند. هر جا مردم وارد شدهاند ما پیشرفت کردهایم. در دفاع مقدّس مردم وارد شدند، ما پیروز شدیم؛ در مسائل سیاسی کشور مردم هر جا وارد شدند ما پیروز شدیم؛ در مسائل اقتصادی هم همین جور است؛ [اگر] مردم وارد بشوند، آحاد مردم وارد بشوند، ما پیروز خواهیم شد، موفّق خواهیم شد؛ منتها مردم چه جور وارد بشوند؟ باید نقشهی ورود مردم در حوزهی اقتصادی را به مردم نشان داد. من البتّه در سالهای گذشته بر روی [ایجاد] شرکتهای کوچک و کمک به شرکتهای کوچک تکیه کردهام، توصیه کردهام؛ تجربههای ناموفّقی هم در این مورد وجود داشت؛ کارهایی انجام گرفت که کارهای کامل و سنجیدهای نبود؛ باید از این قبیل کارها انجام بگیرد."
✅ #داود_مدرسی_یان
🇮🇷 @MobserChannel 🇮🇷
🇮🇷 eitaa.com/Mobser 🇮🇷
⭕️دشمنان درجه ۱ شعار سال را بشناسید
⏪رئیس سازمان بورس:
متاسفانه قیمت پایین خودرو سبب افزایش دلالان شده، اگر قیمت خودرو متناسب شود ما اصراری به عرضه خودرو در بورس کالا نداریم، در بحث خودرو موضع سازمان بورس این است که خودرو باید با قیمت مناسبی ( قیمت بالاتر) به دست مصرفکننده برسد!
#مکتب_گران_کن
▪️پن: تاسفخوردن از قیمتهای پایین کالایی برای مردم با ژست علمی یک رویه عادی در میان برخی مسئولین شده!!!
شعار سال مهار تورم از مسیر رشد تولید تعیین شده تا راهحل و تودهنی بزرگ به اساتید، مسئولین و پیروان مکتب غیرعلمی #گران_کن باشد.
راهحل افزایش تولید است. تمام...
✍#حسین_زمانی_میقان
🇮🇷 @MobserChannel 🇮🇷
🇮🇷 eitaa.com/Mobser 🇮🇷
✍ یک توییت و سه فتنهی نهفته در آن:
⛔️ سنجش پذیری شعار سال؟
⛔️ لغو تصمیمات مسوولین توسط مقام رهبری
⛔️ مجازات مقامات تصمیم گیرنده
از این توییت، معلوم میشود از همین الان قصد دارند نتیجه تمام تصمیمات غلط و اتفاقا تورمی ناگوار سال پیش رو را به گردن رهبری بیاندازند..
این توییت، خلاف قانون اساسی است،، رهبری به هیچ وجه وظیفه (لغو هر تصمیمی) که توسط مسوولین قوا تصویب میشود را ندارند
دوستان، گوش هایتان تیز و چشمانتان باز باشد، فتنه بیکار ننشسته..
رهبری حرف ها را بی هیچ کم و کاست و شفاف با مردم بیان کردند..
ازینجا به بعد نتیجه هر تصمیم اقتصادی به گردن مسوولین است..
#مهارتورم_رشدتولید
#نوروز
🇮🇷 @MobserChannel 🇮🇷
🇮🇷 eitaa.com/Mobser 🇮🇷
8.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ پشتپرده کلیپهای مقایسه دلار و یورو با ریال ایران توسط پناهندهها
وقتی امثال پوریا زراعتی لنگ ۵۰۰ دلار بودن که تو برنامه بفرمایید شام شرکت کردن
🇮🇷 @MobserChannel 🇮🇷
🇮🇷 eitaa.com/Mobser 🇮🇷
🔴 خبرگزاری سعودی اخبار الیوم : ایران برای همکاری های #هسته_ای با عربستان اعلام آمادگی کرد
🔹️ این خبرگزاری دولتی عربستانی مدعی شده ایران به درخواست ریاض برای آغاز همکاری های هسته ای پاسخ کاملا مثبت داده است.
✍️پ.ن. بازهم تکرار می کنیم! امکان کودتا بر عليه بن سلمان يا ترور وی بسیار بالاست
#ایران_قوی
2.1M
تبیین تفاوت نگاه رهبری با لیبرالها
📢 دکترحمیدرضا مقصودی مدیر اندیشکده اقتصادی قصد
🇮🇷 @MobserChannel 🇮🇷
🇮🇷 eitaa.com/Mobser 🇮🇷
📸#اینفوگرافیک | محور بیانات اقتصادی رهبرانقلاب در حرم رضوی
🇮🇷 @MobserChannel 🇮🇷
🇮🇷 eitaa.com/Mobser 🇮🇷