🔰مرکز بررسیهای راهبردی(یا مرکز استراتژیک) در هر نهادی یعنی مرکزی برای تعیین خط و مشی کلان آن نهاد و تصمیمسازی برای مسوولین آن
🔹جریان غربگرا در دورههای مختلف اصرار داشته در این نقطه کانونی مهم و اساسی قرار گیرد تا بتواند فرمان هدایت آن مجموعه را به دست بگیرد.
🔹نگاهی به مراکز استراتژیک دولت و مجمع تشخیص مصلحت در دورههای مختلف، گواه این موضوع است:
🔺حسن روحانی: رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت در دوران آقای هاشمی
🔺محمد رضا تاجیک: رئیس مرکز استراتژیک دولت خاتمی
🔺حسام الدین آشنا: رئیس مرکز استراژیک دولت روحانی
🔺محمد جواد ظریف: رئیس مرکز استراتژیک دولت پزشکیان
1403/5/13
✍️ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔰 بازخوانی؛ نامه رهبر معظم انقلاب به رئیس جمهور در مورد آقای مشایی
🔹در پی انتصاب اسفندیار رحیم مشایی به عنوان معاون اول رییس جمهور، مقام معظم رهبری در نامهای به رییسجمهور دستور عزل وی را صادر کردند.
متن کامل این نامه بدین شرح است:
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر احمدی نژاد، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و تحیت
انتصاب جناب آقای اسفندیار رحیم مشایی به معاونت رئیس جمهور بر خلاف #مصلحت جنابعالی و دولت و موجب اختلاف و سرخوردگی میان علاقمندان به شما است.
لازم است انتصاب مزبور ملغی و کانلمیکن اعلام گردد.
سیدعلی خامنهای
۸۸/۴/۲۷
#ظریف
🆔 @MohsenRezaei
🔰توقف شرارت، جز با مجازات سخت ممکن نیست
🔺مقابله به مثل یک اصل عقلایی و یک تاکتیک جنگی است، وقتی دشمن به خاک کشور تجاوز میکند و یا جنایتی مرتکب میشود، با هر وسیله و روشی که برای حمله به ما استفاده کرده باید به همان شکل پاسخ او را داد.
🔺به همین ترتیب زمانی که شرارت دشمن دامنهدار میشود، جز با ضرب شست نشان دادن و مجازات سختِ مجرمان، این شرارت متوقف نخواهد شد. سستی در این رابطه معنا ندارد.
🔺اینکه برخی لیبرالها و یا برخی معممین سادهلوح از روی ترس و با ژست به اصطلاح عالمانه، #انفعال را تئوریزه میکنند، علاوه بر اینکه خلاف #شرع است، خلاف #وجدان و #عقل خود نیز سخن گفتهاند.
🔹امیر مومنان(ع) این اصل عقلایی را در قالب یک ضربالمثل بیان فرمودند: «رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَيْثُ جَاءَ فَإِنَّ الشَّرَّ لَا يَدْفَعُهُ إِلَّا الشَّرُّ»
🔹سنگ را به همان جايى كه از آنجا پرتاب شده، باز گردانيد که همانا شرارت را جز شرّ باز نمیدارد.
📚حکمت 314 نهج البلاغه
1403/5/13
✍️ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔰ضرورت ارتقاء معرفت دینی در جامعه
🔹به موازات رشد دینداری در بخش مهم و قابل توجهی از جامعه، به دلایل گوناگون بخشی دیگر از جامعه در همان سطح و لایه ابتدایی از معرفت دینی باقی مانده است و دینداری آن عمق لازم پیدا نکرده است؛ قشری که متدیّن است، بسیار دوستدار اهل بیت(ع) است، انقلاب و نظام را دوست دارد، حاضر است برای آن هزینه بدهد اما دینداری او در حد برخی مراسمات خلاصه میشود.
🔹بسیاری از آسیبهای فرهنگی و اجتماعی محصول همین ضعف دینداری است. به نظر میرسد جامعه هدف نهادهای دینی، تبلیغی و رسانهای باید عمدتا این قشر باشد.
🔹راهها و روشهایی را متناسب با شرایط روز باید یافت تا همدلانه این قشر را به سوی معارف دین بیشتر جذب کرد. کار فرهنگی و تبلیغی منسجم باید برای این گروه از جامعه انجام شود و آن را چند گام ارتقاء داد.
🔹مسوولین نهادهای مربوطه برای این مساله اگر دغدغه و عزم جدی داشته باشند و برای آن به طور دقیق و جامع برنامهریزی کنند، حتما نتایج خوبی حاصل خواهد شد. استفاده از نظرات اساتید و صاحبنظران در نیل به این هدف، میتواند موثر باشد.
1403/5/14
✍️ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔰 مفهومشناسی جهاد تبیین
🔺«جهاد تبیین» با «تبلیغ» تفاوتهایی دارد. بین آنها عموم و خصوص مطلق است. جهاد تبیین، اخص از تبلیغ است. هر دو رساندن معارف و حقایق به مخاطب است اما جهاد تبیین، «جهاد» است یعنی ناظر به جنگ فکری، اندیشهای، نرمافزاری، رسانهای و شناختی دشمن است. این ویژگی در تبلیغ، الزاما وجود ندارد.
🔺«تبیین» به معنای "روشنگری" است و با گفتن، خطابه، نوشتن(در قالب کتاب، مقاله، یادداشت و ...) و فعالیت در فضای مجازی و مانند آن حاصل میشود، اما «جهاد» در فضای تبیین چگونه عینیّت پیدا میکند؟
🔺همانگونه که در فضای نظامی، اقدام هدفمند و برنامهریزی شده علیه دشمن لازم است تا به آن جهاد و مبارزه گفته شود، در فضای تبیین و روشنگری و القاء حقایق به مخاطب نیز باید اقدام هدفمند و آگاهانه در مقابل دشمن وجود داشته باشد تا به آن "جهاد" بگوییم.
🔺بنابراین در "جهاد" تبیین، آن مساله یا موضوعی را که دشمن هدف قرار داده باید از آن یا صیانت کرد، یا رفع شبهه کرد، یا تحریف و فریب صورت گرفته را برطرف نمود، یا خلط حق و باطلی که توسط رسانههای دشمن به صورت هدفمند انجام شده را روشن نمود و یا پیشدستانه به برخی نقاط مهم و اساسی موجود در مبانی و باورهای دشمن حمله کرد و ...، همه این موارد، مصادیق جهاد تبیین در مقابل دشمن محسوب میشوند.
🔹رهبر معظم انقلاب در رابطه با ویژگی «جهاد» میفرمایند:
«جهاد یعنی تلاش در مقابله با دشمن؛ هر تلاشی جهاد نیست... جهاد یعنی تلاشی که هدفگیری در مقابل دشمن در آن وجود داشته باشد؛ این جهاد است. در اصطلاح اسلامی و منطق اسلامی، جهاد این [کاری] است که در مقابل دشمن انجام میگیرد. شما [اگر] کار اقتصادی بکنید برای مقابله با دشمن، میشود جهاد؛ کار علمی و تحقیقی بکنید برای مقابله با دشمن، میشود جهاد؛ #حرف بزنید، #تبیین کنید برای خنثی کردن وسوسه دشمن، میشود جهاد؛ اینها همه جهاد است.»
🔻بر اساس مطالب گفته شده، در "جهاد تبیین" به دنبال چند هدف باید باشیم:
۱. تبدیل ضعف به قدرت و تهدید به فرصت با شناسایی آسیبها و چالشها به منظور تحقق اهداف و ماموریتهای انقلاب اسلامی
۲. تضعیف و مستاصل کردن دشمن و خنثی کردن توطئه آن در جنگ شناختی
۳. عمق بخشیدن به معرفت دینی و انقلابی مخاطب و مقاومسازی آن در مقابل جنگ نرمافزاری و شناختی دشمن
۴. فعال و کنشگر نمودن مخاطبین و تبدیل آنان به افسران جنگ نرم و گسترش جبهه جهادگران تبیین
1403/5/15
✍️ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔺«پس چون ماههاى حرام سپرى شود، مشركان را هر جا يافتيد بكشيد و دستگير كنيد و در محاصره قرار دهيد و در همه جا به كمين آنان بنشينيد.
🔹سوره توبه _ آیه 5
#آیات_الجهاد
#انتقام
#اسرائیل
🆔 @MohsenRezaei
🔰 در مقابل دشمن، موضع تهاجمی باید داشت
🔹و لَا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ ۖ إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ ۖ وَ تَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لَا يَرْجُونَ ۗ وَ كَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا/ نساء آیه 104
🔸ترجمه: و در تعقيب دشمن سستى نكنيد، اگر شما رنج مىكشيد، همانا آنان نيز همان گونه كه شما رنج مىبريد رنج مىبرند، در حالى كه شما چيزى (امدادهاى غيبى و بهشت) از خداوند اميد داريد كه آنان اميد ندارند، و خداوند دانا و حكيم است.
🔻نکات مهم آیه:
1- مومنین بايد روحيّه قوى داشته باشند و شكستهاى موردى نباید آنان را سست كند. «وَ لا تَهِنُوا»
2- به جاى موضع #تدافعى، موضع #تهاجمى داشته باشید و به تعقيب دشمن بپردازید. «لا تَهِنُوا فِي ابْتِغاءِ الْقَوْمِ»
3- از عوامل روحيّه گرفتن مؤمنان، مقايسه دردهاى خود با رنج دشمنان است. «فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَما تَأْلَمُونَ»
4- با همه آسيبها و تلخىهاى جنگ، شما پيروزيد، چون اميد به الطاف و امدادهای الهى داريد. «تَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ»
5- #اميد به خداوند، بزرگترين اهرم حركت و سرمايه روحى رزمندگان است. نتیجه جهاد يا پيروزى است و یا شهادت و سعادت ابدی. «تَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ ما لا يَرْجُونَ»
6- رنج و مشقّت مؤمنان در جنگها، در مدار علم و حكمت خداوند است. «عَلِيماً حَكِيماً»
#آیات_الجهاد
🆔 @MohsenRezaei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سخنان امروز سید حسن نصرالله بسیار مهم بود. این بخش از سخنان ایشان نیز یک #جنگ_روانی دقیق بود.
🔺به طور کلی سخنان سید حسن نصرالله تکمیلکننده نبرد علیه رژیم صهیونیستی و خنثیکننده جنگ رسانهای آنان است.
🆔 @MohsenRezaei
🔰چالشهایی از جنس فرهنگ
🔺محمدجواد ظریف چند روز قبل در صفحه اینستاگرام خود در توضیح دریافت حکم معاونت راهبردی از رئیسجمهور اعلام کرد که پیشنویس حکم معاونت راهبردی رئیسجمهور با چند هدف از جمله اینکه «حلقه وصل دولت با مردم، اندیشکدهها و نهادهای مدنی نظارتی همچون #کمند باشد.»، تهیه شده است.
🔸اما کمند چیست؟ کمیته مردمی نظارت بر دولت https://irankamand.com
🔻هدف این مجموعه از نظارت بر دولت چیست؟
1. شفافیت اطلاعات و دسترسی آزاد به اینترنت
2. ارتباط با دنیا و رفع تحریم
3. آزادیهای اجتماعی
4. عدالت اجتماعی
5. محیط زیست
🔺ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهور، قرار است امثال این نهادها و اهداف آنان را تقویت کند.
🔺برجام هستهای در دولت روحانی و به مدیریت ظریف یک رویداد #سیاسی بود، اما به نظر میرسد در دولت پزشکیان قرار است با مدیریت ظریف اتفاقات و چالشهایی عمدتا از جنس #فرهنگ رخ دهد.
1403/5/16
✍️ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔰 توحیدباوری رمز پیروزی جبهه مقاومت
🔻أمیرالمؤمنین علی علیه السلام:
لا يَرْجُوَنَّ اَحَدٌ مِنْكُمْ اِلاّ رَبَّهُ (نهجالبلاغه، حکمت ۸۲)
🔹ترجمه: هیچ يك از شما نبايد جز به پروردگار خويش اميد بندد.
🔺این بخش از سخن حضرت ناظر به #توحید_افعالی است. بسیاری از مشکلات ما از ضعف در «توحید» نشات میگیرد. معارف دینی به دنبال قوی و کامل شدن ابعاد وجودی ماست. انسانهای بزرگ در توحید قوی هستند.
🔺اگر کسی با تمام وجود به خداوند امید و اتکاء داشت و از غیر او قطع امید کرد، عزیز و قوی خواهد شد چرا که با اصل هستی و منبع قدرت در عالم پیوند میخورد.
🔺بر اساس معارف اسلامی، خداوند #مسبب_الاسباب است و معنای توحید افعالى "لا مؤثر فى الوجود الا الله" است یعنی همه چیز به اراده و فرمان او و رشته تمام امور در قبضه قدرت اوست.
🔺بنابراین انسان باید هرچه مىخواهد از خداوند بخواهد و امور خود را به غیر او واگذار نکند. این باور، انسان را بسیار اوج میدهد.
🔺البته این مسئله منافاتى با استفاده از اسباب و ابزار و نیروی دیگران براى رسیدن به اهداف مادى و معنوى ندارد.
🔺مهم آن است که انسان بداند و باور داشته باشد تمامی اسباب از ناحیه خداست و اگر لحظهاى الطاف الهى از جهان گرفته شود، همه این اسباب از کار باز مىمانند. باید در پشت پرده اسباب، مسبب الاسباب را دید.
🔺نگاه توحیدی در تمام زندگی و عرصههای مختلف به خصوص در سختیها و شدائد لازم است تا انسان با ثبات قدم و بدون تزلزل، به حرکت ادامه دهد و دچار تردید و یاس و انفعال نشود.
🔺راز ماندگاری اعجابآور مردم مظلوم غزه زیر بمبارانهای بیسابقه رژیم وحشی، و کنار آمدن با همه شدائد و مصیبتها، توحید و خداباوری آنان است.
🔺سرّ استقامت رزمندگان مقاومت و جهاد مستمر آنان علیه اسرائیل غاصب در سراسر جبهه مقاومت علیرغم شهادتهای روزانه همرزمان، اعتقاد راسخ آنان به خداوند و کمفروغ شدن غیر او در نگاه آنان است.
🔺این اعتقاد، گوهر قیمتی و عامل اصلی شکستناپذیری جبهه مقاومت و رمز پیروزی تاریخی آن بر رژیم جنایتکار صهیونیستی و حامیان آن خواهد شد، انشاءالله.
۱۴۰۳/۵/۱۷
✍ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔺 هر زمان نظام اسلامی در صدد اقدام قاطع و سرنوشتساز علیه دشمنان خود است که احتیاج به وحدت عمومی و همراهی همه جامعه است، عدهای معلوم الحال شروع به #جنگ_روانی و بر هم زدن یکپارچگی جامعه و ایجاد دوگانههای کاذب میکنند.
🔺 رفتار این افراد مصداق تشویش افکار عمومی، همراستایی با دشمن در جنگ روانی علیه جامعه اسلامی، اختلال در وحدت و یکپارچگی جامعه و تضعیف نظام اسلامی است.
🔺 همه اینها از نگاه فقهی، جرم و مصداق #حرام_شرعی و #حرام_سیاسی است لذا دستگاههای نظارتی و قضایی باید نسبت به این افراد به وظیفه قانونی خود عمل کنند.
🔺 بخشی از #سالمسازی فضای مجازی مربوط به برخورد با این افراد میشود.
1403/5/18
✍️ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔴 سید حسن نصرالله در سخنان دو روز گذشته به نکته مهم #فقهی درباره کسانی که شایعه پخش میکنند و افکار عمومی را مشوش میکنند اشاره کرد.
🔴 ایشان گفتند: کسانی که شایعه پخش میکنند و از طریق رسانه دل مردم را خالی میکنند #مفسد_فی_الارض هستند.
🆔 @MohsenRezaei
🔰 پرچم مبارزه با دشمنان هرگز کنار گذاشته نخواهد شد
🔺نامه 62 نهجالبلاغه، در واقع نامه امیر المومنین(ع) به مردم مصر است که حضرت آن را به همراه مالك اشتر برای اهل مصر فرستاد. در این نامه امام(ع) بعد از بیان مقدماتی، از عزم جدّی خود برای مبارزه با دشمنان خدا خبر میدهد و تاکید میکند به هیچ وجه این وظیفه را زمین نخواهد گذاشت:
🔹إنِّي وَاللهِ لَوْ لَقِيتُهُمْ وَاحِداً وَهُمْ طِلاَعُ الاَْرْضِ کُلِّهَا مَا بَالَيْتُ وَ لاَ اسْتَوْحَشْتُ: به خدا سوگند من اگر #تنها با آنها (دشمنان) روبه رو شوم در حالى که تمام روى زمين را پر کرده باشند، باکى ندارم و وحشت به خود راه نمىدهم.
🔹اين نهايت ايمان، وظیفهشناسی و شجاعت امام(ع) را نشان مىدهد همان گونه که در نامه «عثمان بن حنيف» نيز حضرت مىفرمايد: «وَالله لَوْ تَظاهَرَتِ الْعَرَبُ عَلى قِتالي لَما وَلَّيْتُ عَنْها; به خدا سوگند اگر تمام عرب به پيکار من برخيزند من پشت به ميدان نبرد نخواهم کرد».
🔻امام(ع) در ادامه دو دليل براى اين تصمیم قطعی خود بيان مىکنند:
1) وَ إِنِّي مِنْ ضَلاَلِهِمُ الَّذِي هُمْ فِيهِ وَ الْهُدَى الَّذِي أَنَا عَلَيْهِ لَعَلَى بَصِيرَة مِنْ نَفْسِي وَ يَقِين مِنْ رَبِّي: من از #گمراهى آنها و #هدايتى که من بر آنم کاملا آگاهم و به پروردگارم يقين دارم (و به همين دليل در مبارزه با آن گمراهان کمترين ترديد به خود راه نمىدهم).
2) وَ إِنِّي إِلَى لِقَاءِ اللهِ لَمُشْتَاقٌ وَ حُسْنِ ثَوَابِهِ لَمُنْتَظِرٌ رَاج. من مشتاق (شهادت و) لقاى پروردگارم و به پاداش نيکش منتظر و اميدوارم.
🔺بنابراين عشق به شهادت و ثوابهاى عظيمى که خداوند نصيب مجاهدین راهش مى کند مرا بر اين وا مىدارد که از کثرت دشمن و تنهايى خودم کمترين وحشتى نداشته باشم.
🔻دشمنان انقلاب اسلامی در طول سالهای گذشته تمام تلاش خود را انجام دادند تا روحیه جهاد و شهادت را از جامعه اسلامی ایران بگیرند و روحیه تسلیم و ظلمپذیری را در ملت ما نهادینه کنند اما موفق نشدند چرا که الگوی #حکمرانی در نظام اسلامی، آموزههای دینی و سیره ائمه(ع) است.
🔹نظام اسلامی با رهبری و هدایتهای امامین انقلاب با دشمنان خود بر اساس این الگو مبارزه کرده و خواهد کرد. لذا همانگونه که در کلام حضرت امیر(ع) آمده، مبارزه با دشمنان مستکبر و ظالم در نظام اسلامی تا رسیدن به نقطه مطلوب، هرگز کنار گذاشته نخواهد شد.
1403/5/20
✍️ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
📚کتاب شهیدجمهور «شهید رئیسی در نگاه مقام معظم رهبری» منتشر شد.
🔹این کتاب به بررسی شخصیت، افکار، عملکرد و دستاوردهای این شهید بزرگوار از دیدگاه مقام معظم رهبری میپردازد و تلاش دارد تا ابعاد مختلف شخصیت و عملکرد او را در زمینههای مختلف بررسی کند.
🔸با مرور بیانات مقام معظم رهبری درباره شهید رئیسی، میتوان به اصول و مبانی فکری و مدیریتی او پی برد و با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب برای الگوگیری از این شهید بزرگوار، از آنها برای بهبود مدیریت و عملکرد در سطح کشور بهرهمند شد.
🆔 @MohsenRezaei
کتاب_شهیدجمهور_«شهید_رئیسی_در_نگاه_مقام_معظم_رهبری»1_1.pdf
2.25M
فایل کتاب شهیدجمهور «شهید رئیسی در نگاه مقام معظم رهبری»
🆔 @MohsenRezaei
🔰 ادامه نامه 62 نهجالبلاغه: نگرانی حضرت از روی کار آمدن افراد غیر صالح
🔹و لَكِنَّنِي آسَى أَنْ يَلِيَ [هَذِهِ الْأُمَّةَ] أَمْرَ هَذِهِ الْأُمَّةِ سُفَهَاؤُهَا وَ فُجَّارُهَا، فَيَتَّخِذُوا مَالَ اللَّهِ دُوَلًا وَ عِبَادَهُ خَوَلًا وَ الصَّالِحِينَ حَرْباً وَ الْفَاسِقِينَ حِزْباً.
🔸ترجمه: از اين اندوهگينم که حکومت اين دولت به دست سفيهان و بى خردان و فاجران و نابکاران بيفتد و در نتيجه بيت المال را به غارت ببرند و بندگان خدا را برده و اسير خويش سازند، با صالحان نبرد کنند و فاسقان را همدست و حزب خود سازند.
🔺«فُجّار» اشاره به #معاويه و همدستان اوست و «سفهاء» اشاره به لشکريان ناآگاهى است که دنبال اهداف او حرکت مىکردند.
🔹«يَتَّخِذُوا مَالَ اللهِ دُوَلاً، وَ عِبَادَهُ خَوَلاً»: اشاره به اقداماتی شبيه دوران خلافت #عثمان است که بيت المال به دست گروهى از اقوام و خويشان او افتاد و دست به دست مىگرديد و افراد ناصالح را به فرماندارى بلاد منصوب کرده بود که مردم را به زنجير کشيده بودند، با افراد صالح نبرد مىکردند و فاسقان را جزء حزب خود قرار داده بودند.
1403/5/21
✍️ محسن رضایی
🆔 @MohsenRezaei
🔺در جنگ شناختی،
ایمان(باور)،
ادراک(آگاهی)،
امید،
اعتماد،
و
اراده
مورد هدف دشمن قرار میگیرد.
🔺بنابراین در #جهاد_تبیین نیز باید بر روی همین امور در مخاطبین کار کرد و آنها را در مقابل جنگ شناختی و ادراکی دشمن تقویت نمود.
🆔 @MohsenRezaei
🔰 صهیونیستها از رفتن ظریف ناراحت شدند
🔺در منطق لیبرالها #دیانت که هیچ، #انسانیت و #شرافت هم جایی ندارد. سخنانی که این فرد غربگرا سال گذشته درباره مساله فلسطین مطرح کرد، هیچ انسان با شرافتی هم چنین سخنانی بیان نمیکند:
«در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دفاع از مستضعفان آمده اما قرار نیست ما جای مستضعفان بجنگیم... من هم معتقد هستم که مردم از پرداخت هزینه خسته شده اند... نیازی نیست ما هزینه پرداخت کنیم. جمهوری اسلامی چند هزار کیلومتر با فلسطین فاصله دارد؟ سیاست خوب این است که بگوئیم این مشکل مردم فلسطین است و مردم فلسطین اگر با مسالهای موافق بودند ما هم موافق خواهیم بود.»
🔺تصور کنید اگر قرار بود ایران اسلامی با تفکرات این افراد اداره شود، نه چیزی از دین باقی میماند و نه انسانیت. ایران چیزی شبیه #ترکیه میشد که ظاهری از اسلام دارد اما پشت پرده با رژیم خبیث صهیونیستی همچنان مبادلات اقتصادی دارد.
🔺شکر بیپایان کنیم خداوند را که در راس نظام ما، عالمی اسلام شناس، فقیهی بصیر و حکیمی بیمانند قرار دارد که هم حافظ #دین و #عزت کشور است و هم پشتیبان و امید #مظلومان عالم.
🆔 @MohsenRezaei
🔰ادله شرعی وجوب دفاع از مظلومین
🔹دفاع از مظلومین و مستضعفین از امور عقلی و فطری است اما علاوه بر آن در شرع نیز ادله متعددی در رابطه با این موضوع وجود دارد به همین جهت فقها آن را واجب میدانند. برخی فقها آن را ذیل مباحث جهاد مطرح کردهاند و برخی دیگر مستقلا به آن پرداختهاند. در ادامه به برخی از این ادله اشاره میشود:
🔺1) و مَا لَكُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ الْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَ النِّسَاءِ وَ الْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَٰذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَ اجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا وَ اجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ نَصِيرًا/نساء ۷۵
🔹ترجمه: شما را چه شده كه در راه خدا و (در راه نجات) مردان و زنان و كودكان مستضعف نمىجنگيد، آنان كه مىگويند: پروردگارا! ما را از اين شهرى كه مردمش ستمگرند بيرون ببر و از جانب خود رهبر و سرپرستى براى ما قرار ده و از سوى خودت، ياورى براى ما تعيين فرما.
🔺این آيه درباره مسلمانانى است كه زير فشار و شكنجه مشرکین مكّه قرار داشتند و از خدا میخواستند آنان را از این وضعیت نجات دهد. خداوند در این آیه كسانى را كه بنای بر جهاد برای آزادى این مظلومین را نداشتند، نكوهش مىكند.
🔻نکات آیه:
1. لسان آیه به گونهای است که فقها از آن #وجوب دفاع از مظلومین را استفاده کردهاند. بنابراین بر اساس این آیه هر جا مستضعف و مظلومی وجود داشته باشد، دفاع از آن و جهاد برای نجات او واجب است. به تعبیر دیگر اسلام مرز نمىشناسد و هر کجا مسلمانی تحت ظلم قرار داشت باید از او دفاع کرد.
2. مسلمانان بايد نسبت به هم، غيرت و تعصّب داشته باشند و در برابر جنایتها و ظلمهایی که به مظلومین و مستضعفین میشود بى تفاوت نباشند.
3. ارتش اسلام بايد به حدى از اقتدار برسد كه بتواند از تمام مظلومین و مستضعفین جهان دفاع کند.
4. برخی فقها «مستضعف» در آیه را اعم از مسلمان و غیر مسلمان دانستهاند.
🆔 @MohsenRezaei
🔰عقبنشینی #غیرتاکتیکی در هر میدانی #غضب_الهی را به دنبال دارد
🔹سخنان امروز رهبر معظم انقلاب در رابطه با جنگ روانی دشمن علیه مردم و نظام اسلامی بسیار مهم بود.
🔹ایشان یکی از پایههای اصلی #جنگ_روانی علیه ملت عزیز و ایران اسلامی را #بزرگنمایی از تواناییهای دشمنان خواندند و فرمودند: از ابتدای پیروزی انقلاب آنها به شیوههای مختلف به ملت ما تفهیم و القاء میکردند که باید از آمریکا، انگلیس و صهیونیستها بترسید.
🔹رهبر معظم انقلاب هدف دشمن از #جنگ_روانی در عرصه نظامی را ایجاد ترس و عقبنشینی خواندند و گفتند: به تعبیر قرآن کریم، عقبنشینی #غیرتاکتیکی در هر میدانی چه عرصه نظامی و چه میدانهای سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی، #غضب_الهی را به دنبال دارد.
🔹ایشان با اشاره به ترفند بدخواهان ایران در ایجاد جنگ روانی و ترس برای به عقبنشینی واداشتن ملت ایران در عرصههای گوناگون، شناخت تواناییهای خود و پرهیز از بزرگنمایی توان بدخواهان را راه مقابله با این ترفند خواندند و گفتند: شهیدان با فداکاری و مجاهدت خود در مقابل این جنگ روانی ایستادگی کردند و آن را خنثی کردند. در بزرگداشت آنها نیز باید این حقیقت را برجسته کرد و زنده نگه داشت.
1403/5/24
🆔 @MohsenRezaei
حجتالاسلام رضایی
🔰عقبنشینی #غیرتاکتیکی در هر میدانی #غضب_الهی را به دنبال دارد 🔹سخنان امروز رهبر معظم انقلاب در راب
🔴 عقبنشینی در مقابل دشمن فقط برای تدارک ضربه موثرتر جایز است
🔹اشاره دیروز رهبر معظم انقلاب به آیه ۱۵ و ۱۶ سوره انفال برمیگردد. سخنان ایشان در تحلیل این دو آیه در کتاب «دو امام مجاهد»، هنگام تفسیر «نرمش قهرمانانه» و صلح امام حسن علیه السلام، چنین آمده است:
«در جبههبندى میان حقّ و باطل، کسى حق ندارد از برابر دشمن بگریزد و پشت به میدان جنگ بکند... فقط یک استثنا دارد: الّا متحرّفًا لقتالٍ او متحیّزًا الی فئة؛ وقتى روگرداندن از دشمن براى تدارک ضربهى محکمترى بر پیکر دشمن است، آنوقت جنگجوى مسلمان حق دارد این تدارک را براى خود کند، از میدان جنگ برگردد براى اینکه از راه مؤثّرترى رویاروى دشمن قرار بگیرد و به او ضربهى مؤثّرترى وارد کند.»
🆔 @MohsenRezaei
🔺يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا لَقِيتُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا زَحْفًا فَلَا تُوَلُّوهُمُ الْأَدْبَارَ/ انفال آیه 15
🔸ترجمه: اى كسانى كه ايمان آوردهايد! هرگاه با (لشگركشى و) انبوه كافران برخورد كرديد، به آنان پشت نكنيد و مگريزيد.
🔹همانگونه که آیه کریمه به طور صریح بیان میکند، در هنگام نبرد، فرار از جنگ جايز نيست و تعداد زياد دشمن نیز مجوّز فرار از جبهه نمىشود.
🔹خداوند از مؤمنان انتظار ويژهاى دارد که پای دین خدا ثابت قدم بمانند و عقبنشینی نکنند به همین جهت در این آیه آنها را با صفت «ایمان» خطاب کرده است.
🆔 @MohsenRezaei
32.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رونمایی حزب الله از یک شهر موشکی خود
🔺جنگ روانی عالی
وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ وَآخَرِينَ مِنْ دُونِهِمْ لَا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ ۚ
🔹رسانه حزب الله لبنان یکی از شهرهای موشکی مقاومت اسلامی در لبنان را که حاوی سلاح های موشکی سنگین با برد متوسط و بلند و همچنین از تونل های عملیاتی برای ورود به سرزمین های اشغالی است را رونمایی کرد.
🔹این شهر موشکی که به نام مبارک شهید عماد مغنیه است بخش کوچکی از توان بالای مقاومت در ضربه به بانک اهداف دشمن است.
🆔 @MohsenRezaei
🔰 فلسفه حرمت فرار از جهاد
🔺امام علی بن موسی الرضا(ع):
🔹خداوند به این دلیل فرار از جهاد را تحریم کرده که موجب وهن و سستی در دین و تحقیر برنامه پیامبران و امامان و پیشوایان عادل می گردد،
🔹و نیز سبب می شود که آنها نتوانند بر دشمنان پیروز شوند و دشمن را به خاطر مخالفت با «دعوت به توحید پروردگار و اجرای عدالت و ترک ستمگری و از میان بردن فساد»، کیفر دهند،
🔹بعلاوه سبب می شود که دشمنان در برابر مسلمانان جسور شوند و حتی مسلمانان بدست آنها اسیر و مقتول گردند و سرانجام آئین خداوند عز و جل بر چیده شود.
📚 نور الثقلين ج 2 ص 138
✅ بدیهی است مراد از جهاد، اعم از جهاد نظامی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. در همه این عرصهها، فرار از جهاد و مبارزه با دشمن، حرام است به دلایلی که در روایت فوق ذکر شده است.
🆔 @MohsenRezaei