eitaa logo
آقای انضباطی
213 دنبال‌کننده
323 عکس
74 ویدیو
11 فایل
کانال محتوای انضباطی
مشاهده در ایتا
دانلود
ماده 52- عدم رعایت پوشش اسلامی یا ضوابط پوشش ابلاغی وزارتین در صورت عدم رعایت پوشش ایرانی-اسلامی یا ضوابط پوشش ابلاغی در کلیه محیط های دانشگاهی متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 1 تا 6(بجز بند 5) محكوم می شود و در صورت هنجارشكنی یا عمل شبكه ای ویا اصرار و تكرار، تنبیهات تا بند 15 قابل تشدید است.
ماده 53- عدم رعایت شئون دانشجویی در صورت ارتكاب هرگونه رفتارِ خلاف شئون، منزلت و عرف مسلم که دانشگاهیان آن را مذموم بدانند، متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 1 تا 6 محكوم می گردد و در صورت تكرار، تنبیه تا بند 9 (بجز بند5 ) قابل تشدید است. تبصره 1: استعمال دخانیات در دانشگاه یا اماکن مرتبط ذیل این ماده قرار می گیرد. تبصره 2: درصورت ارتکاب عملی که لطمه به حیثیت و شئون دانشگاهیان زند متخلف به یکی از تنبیهات بندهای 6 تا 9 محکوم می شود ودر صورت تکرار، تنبیهات تا بند11 قابل تشدید است. تبصره 3: چنانچه رفتار دانشجو منجر به سلب صلاحیت حرفه ای وی گردد متخلف به یكی از تنبیهات بنـدهای 6 تـا 12 محكـوم می گردد و در صورت تكرار، تنبیهات تا بند 19 قابل تشدید است؛ در رسیدگی به این مـورد اخـذ نظـر گـروه تخصصـی و معاونـت آموزشی مربوطه ضروری است.
ماده 54- عدم رعایت موازین محرز شرعی در ارتباط با نامحرم متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 1 تا 6 محكوم می شود و چنانچه دارای شاکی خصوصی باشد یا عفت عمومی را خدشه دار نماید یا آثار علنی و مشهود داشته باشد یا در صورت تكرار، تنبیهات تا بند 11 (بجز بند 5) قابل تشدید است. تبصره 1: رفتارهای جنسی انحرافی نیز مشمول این ماده قرار می گیرد. تبصره 2: چنانچه دانشجو در ارتباط با نامحرمی که حسب وظایف آموزشی-پژوهشی محوله، تحـت تسـلط وی قـرار دارد، مـوازین محرز شرعی را رعایت ننماید، در صورت شكایت شاکی خصوصی و احراز وقوع تخلف، متخلف به یكی از تنبیهات بنـدهای 9 تـا 15 محكوم می شود و در صورت تكرار، تنبیه تا بند 19 قابل تشدید است.
ماده 55- داشتن رابطه نامشروع (بدون عمل منافی عفت) رابطه نامشروع عبارت است از برقراری ارتباطی که شرعی (اسلامی) نبوده یا بدون طی مراحل شرعی یا قانونی لازم صورت گرفته باشد، متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 4 تا 12 (بجز بند 5) محكوم می شود. تبصره 1: چنانچه تخلف دارای شاکی خصوصی مستند به تهدید، اکراه ، اضطرار یا اجبار باشد تنبیهات می تواند از بنـد 15 تـا بنـد 19 تشدید گردد. تبصره 2: چنانچه تخلف در موارد متعدد واقع شده یا تكرار شود تنبیه بند 19 اعمال می گردد.
ماده ۵۶- شرکت در جلسه نامشروع جلسه نامشروع عبارت است از گردهم آمدن گروهی به قصد انجام اعمالی که شرع اسلام آن را نفی کرده و جایز نمیداند مانند مهمانی های نامتعارف ( پارتی و … )؛ متخلف به یکی از تنبیهات بندهای ۲ تا ۹( بجز بند۵ ) محکوم می‌شود و در صورت تکرار، تنبیهات تا بند ۱۷ قابل تشدید است. تبصره: در صورت تشکیل یا همکاری در تشکیل جلسه نامشروع متخلف به یکی از تنبیهات بندهای ۶ تا ۱۳محکوم می‌شود و در صورت تکرار، تنبیهات از بند ۱۴ تا ۱۹ قابل تشدید است.
ماده 57- انجام عمل منافی عفت در صورت اثبات زنا، لواط، قوادی یا مساحقه در مراجع قضایی متخلف به تنیبه بند 6 و یکی از تنبیهات بندهای 14 تا 19 محکوم می گردد.
ماده 47- اعتیاد به مواد اعتیادآور یا مشروبات الکلی متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 6 تا 14 محكوم می شود و در صورت عدم توجه به تنبیهات قبلی تا بند 19 قابل تشدید است. تبصره 1: اخذ آزمایش اعتیاد به صورت محرمانه از افراد مشكوک، با اجازه مكتوب معاون دانشجویی دانشگاه پیش از طـرح پرونـده مبنی بر اعتیاد الزامی است. استنكاف دانشجو از این امر به منزله پذیرش اعتیاد می باشد. تبصره2: ادامه تحصیل دانشجوی معتاد منوط به منفی بودن آزمایش مذکور و همكاری در درمان اعتیاد و مراجعه مستمر وی بـه مرکز مشاوره و روانوزشك خواهد بود. تبصره3: در صورت اصلاح دانشجو و ترک اعتیاد امكان بازگشت دانشجو و تخفیف مجازات وجود دارد.
ماده 46- تشکیل جلسه و دعوت از دیگران برای استعمال مواد اعتیادآور یا استفاده از مشروبات الکلی(یا مشارکت یا همکاری در این خصوص) متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 6 تا 15 محكوم می گردد و در صورت استفاده از اماکن وابسته به دانشگاه، به یكی از تنبیهات بندهای 6 تا 17 محكوم و در صورت تكرار، تنبیهات تا بند 19 قابل تشدید است. تبصره : شرکت در این جلسات به همراه استعمال مواد اعتیادآور یا استفاده از مشروبات الكلی مشمول ماده 45 می گردد.
ماده 45- استعمال مواد اعتیادآور (مخدر، توهم زا، روانگردان )یا استفاده از مشروبات الکلی متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 3 تا 11 (بجز بند 5) محكوم می شود و چنانچه تخلف تكرار شود یا در دانشگاه یا اماکن وابسته به آن، صورت پذیرد یا آثار سوء عمومی داشته باشد تنبیهات تا بند 15 قابل تشدید است.
ماده 44- ایجاد و شرکت در بلوا و آشوب در صورت ایجاد بلوا و آشوب در محیط های دانشگاهی یا خارج از آن توسط دانشجو، متخلف به یكی از تنبیهات بند 6 تا 12 محكوم می گردد و اگر بلوا یا آشوب در جهت ضربه زدن به ارکان نظام باشد متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 6 تا 17 محكوم می شود و چنانچه با هماهنگی و برنامه ریزی قبلی یا با هدایت گروه های غیرقانونی خارج از دانشگاه یا رسانه های معاند باشد یا تكرار شود تنبیه از بند 11 تا بند 19 قابل تشدید است. تبصره : در صورت شرکت در بلوا و آشوب دانشجوی متخلف به یكی از تنبیهات بند 4 تا 10 ( بجز 5 ) محكوم می گردد.
ماده43- توهین به شعائر و مقدسات اسلامی یا ملی، ادیان رسمی کشور یا ارتکاب اعمالی بر ضد نظام جمهوری اسلامی (مانند فحاشی و استفاده از الفاظ رکیك به طور شفاهی یا کتبی، از طریق شعارنویسی، پخش اعلامیه و فضای مجازی و ... ) متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 6 تا 11 محكوم می شود. تبصره 1: درصورتی که ارتكاب عمل بهصورت جمعی و به قصد بلوا و آشوب صورت گیرد یا به طور مكرر و بدون توجـه بـه تنبیهـات قبلی واقع شود تنبیهات از بند 6 تا بند 19 قابل تشدید است. تبصره 2: نقض احكام اسلامی به شكل مشهود از قبیل روزه خواری و غیره، متخلف به تنبیهات بندهای 4 تا 10 و در صورت تكرار تا بند 11 قابل تشدید است.
ماده -27 سرقت متخلف به تنبیه بند 7 و یكی از تنبیهات بندهای 2 تا 8 محكوم می شود و در صورت تكرار، تنبیهات تا بند 11 (بجز بند 5)قابل تشدید است. تبصره 1: چنانچه سرقت با مشارکت باندهای سرقت باشد، متخلف به تنبیه بند 7 و یكی از تنبیهات بندهای 9 تا 18 محكوم و درصورت تكرار، تنبیهات تا بند 19 قابل تشدید است. تبصره 2: هر کس با تبانی، اطلاعات مربوط به فعالیت مجرمانه باند سرقت را کتمان کند، به نحوی که سبب تسهیل ارتكاب اعمـال مجرمانه گردد به یكی از تنبیهات بندهای1 تا 8 (بجز بند 5 ) محكوم می شود و در صورت تكرار، تنبیهات تا بنـد 11 قابـل تشـدید است.
ماده 42- عضویت گروهك های محارب، مفسد، ملحد یا فرقه های انحرافی همكاری با سازمان های اطلاعاتی بیگانه یا عضویت در گروه های محارب، مفسد، ملحد که به موجب تشخیص مراجع امنیتی محارب، مفسد، ملحد یا فرقه های انحرافی تشخیص داده شده باشند مشمول بند 19 تنبیهات قرار می گیرد.
ماده 26- جعل یا ارائه هرگونه سند، مهر، امضاء و عنوان مجعول یا استفاده از آنها(اعم از مکتوب یا نرم افزاری) متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 1 تا 7 (بجز بند 5 ) محكوم می شود و در صورت تكرار تنبیهات تا بند 8 قابل تشدید است. تبصره 1: چنانچه فعل ارتكابی منجر به هرگونه انتفاع آموزشی از قبیل قبولی در دروس دانشگاهی، گواهی گذراندن واحدهای درسی دانشگاه یا تحصیل یا تغییر در نمره شده باشد، متخلف به تنبیه بند 5 و یكی از تنبیهات بندهای 1 تا 9 محكوم و در صورت تكرار، تنبیهات تا بند 11 قابل تشدید است. تبصره 2: در صورت جعل گواهی فراغت از تحصیل، متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 4 تا 11 محكوم می گردد و در صورت انتفاع از گواهی مزبور، تنبیهات تا بند 17 قابل تشدید است. تبصره 3: درصورتیکه ارائه سند جعلی منجر به پذیرفته شدن دانشجو مشمول بند 19 و یا جزئی از شرایط پذیرش وی در دانشگاه باشد، علاوه بر گزارش به هیأت مرکزی گزینش دانشجو، تنبیهات تا بند 18 قابل تشدید است.
ماده -25 ضرب و جرح متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 3 تا 8 (بجز بند )5 محكوم میشود. تبصره 1: درصورتیکه نزاع به صورت دسته جمعی ( سه نفر و بیشتر) باشد، تنبیهات متخلفین به تناسـب تـا بنـد 11 قابـل تشـدید است. تبصره2: در ضرب و درگیری که منتهی به جرح شده باشد متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 4 تا 11 (بجز بند5 ) محكوم و درصورتی که تخلف تكرار شود یا ضرب وجرح بسیار شدید یا به صورت جمعی باشد متناسب با مورد تنبیهات تا بند 15 قابل تشدیداست. تبصره3: در صورتی که شاکی یكی از اعضای هیات علمی دانشگاه باشد تنبیهات تا دو درجه ( بند ) افزایش می یابد.
ماده24- تهدید، تطمیع، توهین، فحاشی، هتك حرمت، تهمت، افترا و نشر اکاذیب متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 2 تا 8 (بجز بند )5 محكوم میشود و در صورت تكرار تنبیهات تا بند 10 قابل تشدید است. تبصره : در صورتی که شاکی یكی از اعضای هیات علمی باشد تنبیهات تا دو درجه افزایش می یابد.
ماده 41- هواداری یا تبلیغ به نفع گروهك ها و مکاتب الحادی درصورتیکه فعالیت و تبلیغ ( در فضای حقیقی یا مجازی ) به نفع گروهك های محارب و معاند نظام جمهوری اسلامی ایران یا گروه های غیرقانونی منحله که به موجب احكام قضایی یا اعلام مراجع امنیتی، معاند نظام جمهوری اسلامی ایران تشخیص داده شده باشند، متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 6 تا 19محكوم می شود. تبصره 1: انجام اعمالی به نفع گروه های محارب، مفسد، ملحد یا گروه های غیرقانونی منحله که به موجب مراجع امنیتی محارب، مفسد یا ملحد تشخیص داده شده باشند متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 8 تا 19 محكوم میشود. تبصره 2: در صورت اثبات موضوع این ماده بدون اعلام مراجع امنیتی یا قضایی پرونده جهت تصمیم گیری به کمیته مرکزی انضباطی ارجاع می گردد.
ماده 40- دادن اطلاعات خـلاف واقـع یـا کتمـان واقعیـات از روی عمـد نسـبت بـه خـود، گروهك هـای محـارب، مفسد یا افراد وابسته به آن ها متخلـف بـه یكـی از تنبیهـات بنـدهای 1 تـا 9 محكـوم می شـود اگـر تخلـف، تكـرار یـا منجـر بـه انتفـاع گروهك هـای مـذکور گردد تنبیهات تا بند 14 قابل تشدید است.
ماده 39- تخلفات بالینی در مراکز آموزشی-درمانی در صورت ارتكاب هر نوع تخلف بالینی در مراکز آموزشی درمانی از قبیل هر گونه ایجاد اختلال و وقفه در اقدامات تشخیصی و درمانی بدرفتاری با بیمار و همراهان، افشای اسرار بیمار توهین یا تحقیر، رفتار اهانت آمیز و تهدید نسبت به کارکنان، دانشجویان و اساتید، خرید و فروش و ترک کشیك، تمرد، تاخیر و اهمال در اجرای شرح وظایف، مداخلات درمانی غیرمجاز، نقض مقررات مندرج در آیین نامه پوشش و رفتار حرفه ای دانشجویان علوم پزشكی و قانون انطباق امور اداری و فنی موسسات پزشكی با موازین شرع مقدس، متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 4 تا 11 محكوم می شود و در صورت تكرار تنبیهات تا بند 19 قابل تشدید است.
ماده 38- اخلال، ایجاد وقفه یا مزاحمت برای کلیه امور و برنامه های دانشگاه در صورت اخلال، ایجاد وقفه یا مزاحمت برای کلیه امور و برنامه های دانشگاه ، نقض قوانین و مقررات ، متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 1 تا 8 و چنانچه اخلال منجر به انتفاع آموزشی دانشجو شود متخلف به بند 5 هم محكوم می شود. تبصره 1: درصورتیکه اخلال در برنامه های دانشگاه یا خوابگاه، تكرار یا منجر به ایجاد اغتشاش در سطح دانشگاه یا خوابگاه شود ، تنبیه متخلف تا بند10 (بجز بند 5) قابل تشدید است. تبصره 2: درصورتیکه اخلال در برنامه های دانشگاه یا خوابگاه، منجر به اغتشاش با تحریك دیگران یا تشكیل گروه همراه باشد ، تنبیهات متخلف تا بند 15 قابل تشدید است. تبصره3: درصورتیکه اخلال منجر به اغتشاش و همراه با ضرب وجرح باشد، متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 7 تـا 15 محكـوم می شود و در صورت تكرار، تنبیهات تا بند 19 قابل تشدید است. تبصره 4: درصورتیکه اخلال در برنامه های دانشگاه یا خوابگاه به واسطه دادن اطلاعات ناصحیح به دانشگاه یا کتمان حقایق اعم از شفاهی یا کتبی بوده متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 1 تا 7 (بجز بند5 ) محكوم می شود و در صورت تكرار، تنبیه تا بند 9 قابل تشدید است.
ماده 37: سرقت، خرید، فروش یا افشای سؤالات یا ورقه های امتحانی متخلف علاوه بر محكومیت به بند 5 به یكی از تنبیهات بندهای 8 تا 13 محكوم می شود و در صورت تكرار، تنبیهات تا بند 15 قابل تشدید است.
ماده 36- فرستادن دیگری به جای خود در امتحان متخلف به تنبیه بند 5 در امتحان مربوط و یكی از تنبیهات بندهای 8 تا 11 محكوم می شود و در صورت تكرار، تنبیهات تا بند 15 قابل تشدید است. تبصره 1: در صورت شرکت به جای دیگری در امتحان، متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 8 تا 11 محكوم می شود و در صورت تكرار، تنبیهات تا بند 15 قابل تشدید است. تبصره 2: کلیه آزمون هایی که از سوی دانشگاه به عنوان آزمون رسمی به دانشجویان اعلام میشوند ( چـه بصـورت حقیقـی و چـه مجازی ) مشمول مواد 33 تا 36 می شوند. تبصره 3: نقض مقررات جلسه امتحان، بدون ارتكاب فعلی از جانب متخلف یا وجود قرائن دیگر که عامل معنوی در تخلف تقلب را محرز نكند، مشمول مواد 33و 36 نمیشود. تبصره 4: هر گونه اخلال در فرآیند برگزاری آزمون های دانشگاه که مشمول عنوان تقلب نگردد بر حسـب شـدت تخلـف دانشـجو مشمول تنبیهات بندهای 1 تا 11 (بجز 5)و در صورت تكرار مشمول تنبیهات بندهای 6 تا 15 می گردد.
ماده 35 - تقلب در تهیه آثار علمی و استفاده از آثار متقلبانه تهیه، عرضه و یا واگذاری آثـاری از قبیـل رسـاله، پایان نامـه، مقالـه، طـرح پژوهشـی، کتـاب، گـزارش یـا سـایر آثـار مكتـوب و یـا ضبط شده پژوهشی-علمی و یا هنـری اعـم از الكترونیكـی توسـط دانشـجو بـه قصـد انتفـاع و یـا بـه عنـوان حرفـه یـا شـغل، بـا هدف ارائه کل اثـر یـا بخشـی از آن توسـط دیگـری و یـا دانشـجو بـه عنـوان خـود، جـرم بـوده و متخلـف بـه یكـی از تنبیهـات بندهای 15 تا 19 و تنبیه بند 20 محكوم میشود. تبصره1: شـروع فراینـد رسـیدگی در کمیتـه انضـباطی منـوط بـه احـراز و اعـلام تخلـف از سـوی کـارگروه اخلاق در پـژوهش موسسه / دانشگاه مربوطه خواهد بود. تبصره 2: استفاده از آثار متقلبانه نیز مشمول تنبیهات پیشبینی شده دراین ماده می باشد.
ماده 34- تقلب در فعالیت های پژوهشی در صورت ارتكاب هر نوع تخلف پژوهشی مانند سرقت، اجاره یا داده سازی علمی، عدم تعهد و مسـئولیت نسـبت بـه ذی نفعـان در امور پژوهشی، عدم رعایت حقوق آزمودنی ها، عدم استفاده درست از منابع، انتشار غیر واقعی، مجـدد، همپوشـان و تكـه ای از قبیـل معرفی نویسندگان یا داوران غیرواقعی و ساخت و استفاده از پست الكترونیك جعلـی بـرای داوری غیرواقعـی مقـالات توسـط خـود دانشجو و نظایر آن متخلف به یكی از تنبیهات بندهای 8 تا 17 محكوم و در صورت تكرار یا محكومیت درمراجع قضایی تنبیـه تـا بند 19 قابل تشدید است. تبصره 1: چنانچه تخلف در انجام پایان نامه باشد به طوری که مانع انتساب اثر به دانشجو شود یا در تدوین مقاله باشد که منجر به انتفاع تحصیلی به قبولی در دروس دانشگاهی یا تغییر در نمره شده باشد، متخلف علاوه بر اعمال تنبیهات ماده فوق به تنبیه بند 5 در درس یا تكالیف مربوطه نیز محكوم می شود. تبصره 2: در مواردی که تخلف پژوهشیِ دانشجو پس از دانش آموختگی احراز گردد نظر کمیته مرکزی مالک عمل خواهد بود. تبصره 3: مقالاتی که به روش متقلبانه برای دفاع پایان نامه و امثالهم به کار گرفته می شوند علاوه بر اعمال تنبیهات ماده فوق ،لغو اثر نیز می گردند. تبصره 4: همكاری کننده در هر یك ازتخلفات پژوهشی به یكی از تنبیهات بندهای 4 تا 8 (بجز بند5)محكوم می گردد و درصورت تكرار، تنبیه تا بند 15 قابل تشدید است.
ماده 33- تقلب در آزمون ها یا فعالیت های آموزشی تقلب عبارت است از استفاده محرز دانشجو از اطلاعات، تجهیزات یا امكانات به نحویکه مجاز نباشد، برای ارائه نتیجه یك فعالیت آموزشی موظف؛ متخلف به تنبیه بند 5 (در درس یا آزمون های مربوطه) و متناسب با نوع تقلب به یكی از تنبیهات بندهای 1تا 6 و در صورت تكرار علاوه بر تنبیه بند 5 به یكی از تنبیهات بندهای 8 تا 11 محكوم می گردد. این ماده دارای 7 تبصره است که لازم است مطالعه شود.