💠 پنجاه و پنجمین نشست از سلسله نشستهای چهارمین همایش ملی و دومین همایش بین المللی حکمرانی متعالی با همکاری استانداری قم برگزار میشود:
✅ حکمرانی فناوری و تغییر الگوی توسعه اقتصادی
🎙سخنرانان:
حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعید فراهانی فرد
رئیس ستاد همکاری حوزه علمیه با وزارت اقتصاد و دارایی
دکتر علی سعیدی
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه قم
دکتر مجتبی غفاری
دکتری اقتصاد اسلامی
🕙 زمان:
سه شنبه ٩ خردادماه ١۴٠٢ ساعت ١۵:٣٠-١۴
💻 علاقه مندان میتوانند از طریق لینک زیر در وبینار شرکت نمایند:
https://online.snduonline.ir/ch/hclass
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
5.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 فیلم/ هر چه سریعتر فعالیت بانکهای خصوصی را متوقف کنیم، به نفعمان است/ بانکهای خصوصی باید ادغام و یا فوری دولتی شوند
👤 دکتر غلامحسن تقی نتّاج، عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی: ادغام بانکهای مخرب خصوصی، هیچ مشکلی برای سپردهگذاران بوجود نمیآورد. دو سه سال دیگر مجبور میشویم بابت این بانکها به دولت هزینه وارد کنیم.
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
افسانه بازار آزاد و بازار رقابتی کامل در اقتصاد مانند افسانه خلأ کامل یا فضای آزاد کامل در فیزیک است. این فضای فرضی فقط به عنوان معیاری برای بیان یک حالت ایده آل استفاده می شود و همه اتفاق نظر دارند که در واقع اینطور نیست.
در اقتصاد واقعی، این دستورات هستند که محیط اقتصادی را شکل می دهند و هیچ چیز غیر از دستور نیست. البته ممکن است دستورات ناظر به طرف عرضه، طرف تقاضا، موضوع اطلاعات، صلاحیت فعالان اقتصادی، صلاحیت ناظر یا ناظران و مانند آن باشند ولی همه آنها ضوابط و دستوراتی هستند تا فضا را به یک موجود فرضی که بصورت نظری ثابت شده، می تواند کارآ باشد، نزدیکتر کند. اگر بگوییم که بازار سهام، شبیه ترین بازار به یک بازار رقابتی کامل است، نگاهی به ضوابط و مقررات بازارهای سهام در دنیا بیندازید تا ببینید چقدر حجم دستورالعمل ها و آیین نامه و جرم انگاری و تخلف انگاری در آن بالاست. در واقع، در بورس، دستورات آنقدر متعدد است که ابتکار عمل فعال اقتصادی را بشدت محدود کرده است. اصلا تخلف جایی معنا پیدا می کند که قبلا دستوری صادر شده باشد یا ضابطه ای نهاده شده باشد. با این نگاه، در واقع، اقتصاد غیر دستوری نداریم. آنهایی هم که به laissez-faire اعتقاد دارند اگرچه معتقدند دولت نباید مداخله کند، نمی توانند منکر این دستورات شوند.
بنابراین، اقتصاد آزاد یک #توهم است و باید اقتصاد را با دستور اداره کرد حتی اگر بخواهیم آن را به سمت یک مدل فرضی کارآ سوق دهیم. حتی در شرایط مختلف که اختلالات مختلف بیرونی بوجود می آید نیز باید دستورات مختلف صادر کرد برای اطمینان از اینکه تخصیص منابع از بهینگی فاصله نگیرد.
به بیان ساده، این که اقتصاد خودش اداره می شود، دروغ بزرگ متوهمان است.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِ وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّیقِ الشَّهِیدِ صَلاَةً کَثِیرَةً تَامَّةً زَاکِیَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ
سالروز میلاد سراسر نور غریب الغربا، معین الضعفا، علی بن موسی، امام رضا علیهالسلام تبریک و تهنيت باد.
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
علتالعلل کامیابیها و ناکامیهای انقلاب اسلامی را جز در دو عامل نباید جست: ایستادگی پرچمداران جبهه انقلاب بر سر اصول یا صورتیبازیها و وسطبازیهای آنها؛ و تاریخ اسلام پر است از خیانت بزرگانش به اسلام...
@syjebraily
6.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
واقعاً جای تأسف است...
رئیس صدا و سیما کمبود منابع مالی را توجیهی برای پخش آگهیهای بازرگانی دارای محتوای مغایر با فرهنگ و سیاستهای کشور میداند.
آقای جبلی، مشکل
عدم اقتدار شما در قاعدهگذاری، تنظیمگری، تصمیمگیری و اجرا است.
متأسفانه فقط آقای جبلی گرفتار این مشکل نیست!
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
استفاده صرف از مکانیزم #قیمت برای حل ناترازی ها، ناترازی را رفع نمیکند ولی حتماً توزیع درآمد و ثروت را نابرابرتر میکند. #توهم_اقتصاد_آزاد
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
از وارداتچیها بپرسید
آیا ۴۰۰هزار خودروی ۸هزار دلاری برای واردات وجود دارد؟
در کدام کشور؟
اگر باشد وارداتش بازارهای داخلی آن کشور و بازار جهانی را تحت تاثیر قرار میدهد یا خیر؟
باکیفیت تر از خودروهای صفر ۸هزار دلاری داخلی هست یا خیر؟
اگر ۳.۵میلیارد دلار ارز داشته باشیم آیا اولویت آن واردات خودرو است؟
تقریبا هیچیک از طرفداران، ذینفعان و دلالان واردات خودروی صفر و کارکرده به آن پاسخ نمیدهند!
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
آموزههای اقتصاد متعارف زمین بازی ما نیست. نباید سرگرم حاشیه زدن بر تولیدات نظام سرمایهداری شویم.
با وصله کردن آموزههای اسلامی به اقتصاد متعارف، به اقتصاد اسلامی نمیرسیم.
نگاههای بخشی و جزیی نیز ما را به مطلوب نمیرساند.
در #اقتصاد_اسلامی نیازمند کلان نظریه هستیم تا بر اساس آن وجوه مختلف اقتصاد اسلامی را طراحی کنیم.
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
ما میخواهیم نظر اسلام را پیدا کنیم. ما که با کسی رودربایستی نداریم. ما اگر بخواهیم نظرات منهای اسلام را - هرچه که ذهن ما میپزد و میپروراند - دنبال کنیم، به همان آشفتگیهائی دچار میشویم که متفکرین غربی در زمینههای گوناگون مبتلایش هستند؛ هم در فلسفه دچار هستند، هم در ادبیات و هنر دچار هستند، هم در مسائل اجتماعی دچار هستند؛ آراء متضارب گوناگون علیه یکدیگر، که غالباً هم اینها امتداد عملی پیدا نمیکند. نه، ما دنبال این هستیم که ببینیم نظر اسلام چیست (بیانات در چهارمین نشست اندیشههای راهبردی، ۱۳۹۱/۸/۲۳).
#اقتصاد_اسلامی
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
مهمترین خصوصیت امام خمینی (ره) از نظر حضرت آقا:
خصوصیاتی كه امام(ره) داشتند، هر كدامش كافی بود یك انسان معمولی را، انسانی بزرگ معرفی كند. اراده و قاطعیت و علم و شجاعت و صدق و صراحت و تقوا و ورع، ویژگیهای بارز امام بودند. اگر هركدام از اینها به تنهایی در یك انسان معمولی دمیده شود، او را تبدیل به یك آدم بزرگ میكند.
نكتهی اصلی این است كه اگر در مجموعهی ذیقیمتی كه شخصیت معنوی امام(ره) را تشكیل داده بود، عنصر عبودیت و اخلاص وجود نمیداشت، او به این موفقیتها نمیرسید. بنابراین، كارهای انجام شده، خیلی عظیمتر از آن است كه شخصیتی با همهی آن خصوصیات - منهای ارتباط با خدا - بتواند آن كارها را انجام دهد.
امام كه توانست این حركت عظیم را در دنیا به وجود آورد، به خاطر آن بود كه با خدا ارتباط داشت و در این راه ملاحظهی هیچ چیزی را نمیكرد. این كار بزرگ، تنها در سایهی قاطعیت و اراده و هوش و شجاعت و تیزبینی و آیندهنگری به وجود نیامد؛ این خصلتها قادر نبودند این طوفان عظیم را پیش آورند؛ عنصر اصلی، ارتباط با خدا و كمك خواستن از او بود كه نام امام(ره) و كار او را در تاریخ جاودانه كرد. اگر ما خصلتهای دیگرِ امام را نداریم، ولی میتوانیم خصلت اخیر را داشته باشیم (۱۳۶۸/۳/۲۰).
#ارتباط_با_خدا
#امام_خمینی
🇮🇷یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari