🔺چاپ کتاب "جهش تولید و رسانه ملی"
🖌مولفان: حمزه معلی، مجتبی غفاری و علی سعیدی
📘انتشارات دین و رسانه (وابسته به اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران)
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
🔆بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی🔆
🌸🌸🌸ايران اسلامى مىتواند شكوفايى متناسب اقتصادى را به وجود آورد. ما به اين كار قادريم؛ اما شرايطى دارد ... اينكه كسانى خيال كنند نمىشود كار كرد، نمىشود پيش رفت، نمىشود گرهها را باز كرد؛ اين خطاىِ در ديد و ضعف نفس است. ما با مديريّت دلسوز و كارآمد، با احساس تعهّد و به كار گرفتن ابتكارها و استعدادهاى انسانى، مىتوانيم همهى بنبستها را باز كنيم. ما در اين زمينه چيزى كم نداريم. من مكرّر عرض كردهام كه هرجا مديريّتهاى متعهّد، مؤمن و دلسوز بر سركار بودند و با عقل و درايت و ايمان و تعهّد نسبت به مردم و نظام اسلامى كار كردند، ما توفيق پيدا كرديم (بيانات در ديدار گروه كثيرى از اصناف، 10/ 04/ 1380).🌸🌸🌸
🔺پ.ن: الان که توفیقی نداریم، یعنی مديريّتهاى متعهّد، مؤمن و دلسوز بر سركار نبوده اند و با عقل و درايت و ايمان و تعهّد نسبت به مردم و نظام اسلامى كار نكرده اند.
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
هدایت شده از موسسه فقه اقتصادی طیبات
💢رنجی به نام فقدان حکمرانی اقتصادی
✔️حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه🔻
🔹ما در حکومت اسلامی، وزارت اقتصاد و بازرگانی داریم ولی حکمرانی اقتصادی نداریم. کشور ما از فقدان حکمرانی اقتصادی رنج میبرد؛ یعنی در سیاستها، قوانین، ساختارها و عالم خارج؛ یعنی آشفتگی زیادی در عالم خارج داریم؛ مثلا اینکه همه میدانیم قاچاق بد است ولی چون حکمرانی اقتصاد اسلامی نداریم، از این رو اراده همه جانبه برای مقابله با اختاپوسهای اقتصادی وجود ندارد. اختاپوس اقتصادی اجازه نمیدهد شرکتهای دیگر رشد کنند.
🔸 اگر سیاستگذاری و فعالیتهای اقتصادی دولت موفق بود و یا حداقل ثبات اقتصادی ایجاد میکرد، بحث اسلام و اقتصاد نیز شاید به این اندازه داغ نمیشد ولی چون در این بحث ناکام بودند و مردم نیز در زندگی روزانه خود چالشهای بسیار دارند و حکومت نیز اسلامی است مردم نیز سوال میکنند که اگر این حکومت اسلامی است چرا سفره ما این شکلی است؟
🔹به همه رسانهها و صداوسیما تاکید میکنم که حتما به این بحث بپردازند. اگر این کار را نکنید خیانت به اسلام است. ممکن است مردم این عملکردهای غلط را به اسلامی نسبت دهند که به بسیاری از توصیههای آن عمل نمیکنیم و نتیجه عکس هم میگیریم.
🔸رهبری محورهای اقتصاد مقاومتی را بیان میکنند، ولی قوانین و ساختارها متناسب با این محور نیستند. اگر میخواهیم این بی ثباتی را حل کنیم باید بگوییم که تحریمها ۳۰ درصد نقش دارد و ۷۰ درصد آن در ضعف حکمرانی است.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
🔺نسبت عدالت و رشد اقتصادی در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی:
1️⃣نظام اسلامی معتقد به رشد اقتصادی است (12/ 05/ 1372).
2️⃣ عدالت و رشد اقتصادی باهم متنافى نيستند. ما ديدگاهى كه تصور كند اينها باهم نمىسازند و يا بايد اين را انتخاب كرد يا آن را، قبول نداريم (04/ 06/ 1383).
3️⃣نظریهای كه ما بايستى دورهاى را صرف رشد و توسعه كنيم و وقتى به آن نقطهى مطلوب رسيديم، به تأمين عدالت اجتماعى بپردازیم، اسلامى نيست (6/8/1374).
4️⃣عدالت باعث افزایش ثروت در جامعه خواهد شد. زیرا در جامعهای که قانون، قضاوت، اجرا و نظر به آحاد ملت، عادلانه باشد، تلاش اجتماعى و اقدام سازنده اقتصادى هم در آن جامعه بهتر خواهد شد و ثروت هم بيشتر به آن جامعه رو خواهد آورد. همچنین اگر در جامعهای که عدالت حاکم است، ثروت زیاد شود، این ثروت درست تقسیم خواهد شد (17/10/1371).
5️⃣ آنجايى كه هيچ رونق اقتصادى نيست، عدالت اجتماعى عامل چندان مهمى نيست و درعينحال جامعه به رفاه و به برخوردارىِ لازم نخواهد رسيد. در واقع اگر عدل اجتماعى همراه با پيشرفت اقتصادى باشد، جامعه شكوفا خواهد شد (14/2/1379).
6️⃣رشد اقتصادی باید برای عدالت و رفاه عمومی باشد؛ بنابراین مساله اول نظام اسلامی رشد اقتصادی نیست (12/ 05/ 1372). هدف، زياد داشتن نيست، بلکه اگر كم داشته باشيم، اما عادلانه عمل كنيم، به مراتب ترجيح دارد بر اينكه زياد داشته باشيم و غير عادلانه عمل كنيم (17/10/1371). نوآورى نظام ما این است كه عدالت را با توسعه و با رشد اقتصادى در كنار هم و باهم داشته باشيم (04/ 06/ 1383).
7️⃣هر توصیه و نسخه اقتصادی اگر علی الظاهر مستند به منابع دینی باشد، ولی منجر به تولید ثروت، توزیع عادلانه و رفع محرومیت نشود، اسلامی نیست (30/ 11/ 1385).
🔸همه عبارت ها با اندکی تغییر، بر گرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی است🔸
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
هدایت شده از حمیدرضا مقصودی
قدرت خرید سرانه مردم چین با ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت در سال ۲۰۱۷ از قدرت خرید ایرانیان بیشتر شد.
روند افول قدرت خرید مردم در طول دولت برجامیان را در نمودار فوق ببینید. این نمودار، تولید ملی سرانه بر اساس برابری قدرت خرید است که نزدیک ترین شاخص به میانگین قدرت خرید مردم کشورهاست.
این نمودار از ابتدای دولت تدبیر و امید با شیب بسیار زیاد در حال کاهش است.
با توجه به این نمودار، در ۳۰ ساب اخیر فقط در این دولت بوده است که قدرت خرید مردم کاهش یافته!!!
#علی_برکت_الله
منبع داده: بانک جهانی
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
پل رومر اقتصادان نوبلیست آمریکایی میگوید: استفاده بیش از حد اقتصادانان از مدلهای ریاضی، برای تبیین واقعیت نیست، بلکه برای پیچیده شدن مدلهاست. آنها مدلها را پیچیده میکنند تا دیگران آن را نفهمند و بخاطر نفهمیدن یا آن را قبول کنند و یا در صورت انتقاد، به نفهمیدن مدل متهم شوند.
🆔@QasdWay
رهبر معظم انقلاب:
تقدیر خداوند این است که فلسطین آزاد خواهد شد
#روز_قدس
بسم الله الرحمن الرحیم
به دلیل برخی مشغلهها مدتی کانال غیر فعال بود. اما به امید خدا از امروز به دلیل برخی ضرورتها، یادداشتهایی را در مورد مسائل مختلف اقتصادی تقدیم میکنم.