eitaa logo
کانال "منتظران ظهور"
183 دنبال‌کننده
4.1هزار عکس
4هزار ویدیو
95 فایل
کانال منتظران ظهوردر حوزه مهدویت ،سیاسی و اقتصادی فعالیت دارد.🇮🇷 https://eitaa.com/Montazernezohoor_1313 🔴جهت ارتباط با ادمینها⌨️ @musvij @mozammelll @hijabactor  کاربر یا مهدی✨
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از حیدر بهشتی پور
سه نوع حق با عناوین حق‌الناس، حق الله و حق نفس حق‌الناس حقوقی که انسان در رابطه با دیگران باید رعایت کند، حق‌الله حقوقی که انسان در رابطه با خداوند باید رعایت کند مانند انجام عبادات و برخی از مسائل که خداوند ما را از آن نهی کرده است. مثلاً خداوند امر فرموده که ما نماز بخوانیم و این جزء حقوق خداوند است و حق‌النفس هر چیزی که به نفس انسان ضرر برساند ظلم است بر نفس، مثلاً استعمال دخانیات که برای سلامتی ضرر دارد. در میان این سه حقوق بنا بر آیات و روایات حق‌الناس مهمتر است. امام علی (علیه السلام) می‌فرمایند: «خداوند حقوق بندگانش را مقدم بر حقوق خود قرار داد و کسی که حقوق بندگان را رعایت کند حقوق خدا را نیز رعایت خواهد کرد.» پیش فرض رعایت حق‌الله رعایت کردن حق‌الناس است و رعایت نکردن حقوق دیگران باعث گرفتاری انسان در قیامت می‌شود حتی اگر انسان صالح‌ترین انسان‌ها باشد باز این گرفتاری وجود دارد. در حدیث داریم که با اولین قطره خون شهید همه گناهانش بخشیده می‌شود غیر از حقوق مردم و این نشان دهنده اهمیت حق دیگران است که حتی با شهادت که بالاترین فضیلت ممکن هست، گناه ظلم بر حق دیگران بخشیده نمی‌شود.
هدایت شده از حیدر بهشتی پور
موارد حق الناس موارد زیادی در مورد حق‌الناس بیان شده مانند احترام به جان و مال مردم به این معنا که به جان و مال مردم ضرر نرسانیم و کاری نکنیم که ضرری به جان مردم وارد شود یا دیگران از رفتار ما آسیب ببینند مثلاً سیگار کشیدن در محیط جمعی ضرر رساندن به جان مردم است. احترام به آبروی مردم هم از موارد حق‌الناس است یعنی انسان به گونه‌ای رفتار کند که آبروی دیگران از دست و زبان انسان محفوظ بماند، کاری نکنیم که حرمت دیگران شکسته شود و آبروی دیگران نزد مردم پایین بیاید. بنابراین باید از هر کاری که باعث هتک حرمت دیگران می‌شود پرهیز کرد مانند پرهیز از غیبت کردن، پرهیز از دروغ بستن به دیگران یعنی کسی کاری را انجام نداده، گناهی نکرده اما ما به دروغ او را متهم به آن کار کنیم. پرهیز از تهمت زدن به دیگران، پرهیز از افشاگری اسرار دیگران، چون به هر صورت ممکن است انسان مسائل مخفی و اسرار گونه‌ای داشته باشد که نمی‌خواهد کسی از آنها با خبر شود، برملا کردن این اسرار سبب آبرو ریختن آنها می‌شود. از موارد دیگر حق‌الناس احترام به حق بهره‌مندی مردم است، یعنی به گونه‌ای رفتار کنیم که همه انسان‌ها به آن حقوق مشترکشان برسند و رفتار ما به گونه‌ای نباشد که خدایی نکرده بعضی از انسان‌ها از حقوق خودشان باز بمانند یعنی مانع ایجاد کنیم برای آنها در رسیدن به حقشان، به طور مثال در مسائل استخدامی مثلاً برای یک شغل پنج نفر نیاز هست و مثلاً 100 نفر ثبت نام کرده‌اند در اینجا اعمال نفوذ و به تعبیر امروزی پارتی بازی سبب ضایع شدن حقی از افراد می‌شود و این از مصادیق ظلم بر دیگران حساب می‌شود و رعایت نکردن حق‌الناس.
هدایت شده از حیدر بهشتی پور
چرا خداوند از حق الناس نمی گذرد؟ حق الناس از نظر اسلام با عدالت و حکمت الهی رابطه ای تنگاتنگ دارد و دارای گستره وسیعی می‌باشد. به عبارتی حق الناس در همه ابواب فقه وجود دارد و می‌توان گفت که بابی از ابواب فقه اسلامی نیست، مگر اینکه مسایل فراوانی در زمینه حق الناس وجود دارد. حق الناس در منابع و متون اسلامی، چه در قرآن و چه در روایات معصومین ـ علیهم السّلام ـ و کتب فقهی جایگاه خاصی دارد. اقامه قسط و عدل و برقراری عدالت اجتماعی و ادای حقوق الناس یکی از عمده‌ترین اهداف بعثت پیامبران است. در اینجا چون صاحب حق مردم اند، رعایت و نادیده گرفتن آن ارتباط مستقیمی با بحث عدالت خداوند دارد. خداوندی که یکی از صفاتش عادل بودن است و دینی که یکی از اصولش عدل است چگونه ممکن است حقوق انسانها برایش کم اهمیت باشد. در دین اسلام حق انسانها از جهتی شاید از حق خداوند نیز مهمتر لحاظ شود، بطوری که خداوند ممکن است در روز قیامت از حق خود بگذرد اما هیچ گاه از حق انسانهای دیگر نخواهد گذشت. البته باید توجه داشت که حق الناس حق الله هم هست، زیرا هیچ کس جز خدا اصالتاً و ذاتاً حقی ندارد و حقوق مردم از جانب خدا تعیین شده و تضییع آن مخالفت با حکم و حق الهی تعیین شده در حق دیگران است.
هدایت شده از حیدر بهشتی پور
لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَیِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْکِتابَ وَ الْمِیزانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ» «ما رسولان خود را با دلایل روشن فرستادیم، و با آنها کتاب آسمانی و میزان شناسایی حق از باطل نازل کردیم تا مردم قیام به عدالت کنند و احقاق حقوق و بسط عدل و داد به طور خود جوش از درون جامعه بشری آشکار شود.» این نشان از آن دارد که احترام به حقوق دیگران و ادای آن یکی از اساسی‌ترین اهداف ادیان آسمانی است. قرآن کریم در آیات بسیاری مؤمنان را چه در باب مسائل اقتصادی و چه در باب حقوق اجتماعی و... دعوت به احترام به حقوق مردم نموده است. در اینجا تنها به دو نمونه از این آیات اشاره می‌نماییم.
هدایت شده از حیدر بهشتی پور
یا أیّها الّذین آمنوا لا تَأْکُلُوا أَمْوالَکُمْ بَیْنَکُمْ بِالْباطِلِ» «ای کسانی که ایمان آورده‌اید اموال یکدیگر را از طرق نامشروع و غلط و باطل نخورید.» (سوره نساء، آیه 29) یعنی، هرگونه تصرف در مال دیگری که بدون حق و بدون مجوز منطقی و عقلانی بوده باشد ممنوع شناخته شده است. در دیدگاه اسلامی، مال و دارایی مؤمن و گاهی اموال دیگران محترم است ومصونیت دارد و اتلاف و تجاوز در آن مجاز نیست. بنابراین، اگر کسی از راه ربا، رشوه، فریبکاری، سرقت و بالاخره هرگونه تصرف نامشروع، مالی را از کسی خورده باشد، باید به تحصیل رضایت صاحب مال و یا باز پس دادن آن مال اقدام نماید. قرآن کریم، به هنگام نکوهش از قوم یهود و ذکر اعمال زشت آنان می‌فرماید: «...وَ أَکْلِهِمْ أَمْوالَ النَّاسِ بِالْباطِلِ...» «آنان در اموال مردم بدون مجوز و به ناحق تصرف می‌کردند.» (سوره نساء، آیه 161) ناگفته پیداست که مراد از اکل و خوردن، در این آیه کنایه از هرگونه تصرف است خواه به صورت خوردن معمولی باشد یا پوشیدن و یا سکونت و یا غیر آن و چنین تعبیری در زبان فارسی نیز رایج است.
هدایت شده از حیدر بهشتی پور
بنابراین، هرگونه تجاوز، تقلب، غش، معاملات ربوی، رشوه، خرید و فروش اجناسی که فایده منطقی و عقلانی در آنها نباشد، خرید و فروش وسایل فساد و گناه، در تحت این قانون کلی قرار دارند. حضرت علی ـ علیه السّلام ـ می‌فرماید: «اَمّا الظّلم الّذی لا یُترکُ، فَظلمُ العباد بَعضُهُم بعضاً» «امّا ظلمی که بخشوده نمی‌شود ظلمی است که بعضی از بندگان خدا بر بعض دیگر می‌کنند.» (نهج البلاغه، خطبه 175) و در روایت دیگری آن حضرت حتی ادای حق الناس را از حق الله مهم‌تر دانسته و می‌فرماید: «جَعلَ الله سُبحانه حُقوقُ عبادِهِ مُقدّمةً علَی حُقُوقهِ فَمنْ قامَ بِحقُوقُ عبادالله کانَ ذلک مؤدّیاً الی القیامِ بِحقوقِ الله»«خداوند حقوق بندگانش را مقدم بر حقوق خود قرار داده و کسی که حقوق بندگانش را رعایت کند حقوق الهی را نیز رعایت خواهد کرد
هدایت شده از حیدر بهشتی پور
تبعات و آثار رعایت نکردن حق‌الناس رعایت نکردن حق‌الناس آثار و تبعاتی برای انسان دارد. در حدیث آمده است تمام گناهان انسان با توبه بخشیده می‌شوند غیر از حق‌الناس. یعنی کسانی که حق دیگران بر گردن آنها مانده است جز با ادای حق دیگران یا رضایت گرفتن از آن اشخاص گناهان بخشوده نمی‌شود. حتی اگر انسان روزه‌های زیاد بگیرد یا تمام عمرش نماز شب بخواند، هیچ تأثیری در گناه ظلم بر دیگران ندارد. همانطور که در ابتدا هم گفتیم در حدیث داریم که با اولین قطره خون شهید همه گناهانش بخشیده می‌شود غیر از حقوق مردم و این نشان دهنده اهمیت حق دیگران است که حتی با شهادت که بالاترین فضیلت ممکن هست، گناه ظلم بر حق دیگران بخشیده نمی‌شود. ظلم در حق مردم از مواردی است که انسان در همین دنیا آثار شومش را در قالب انواع بلاها و بیماری‌ها و گرفتاری‌های زندگی خواهد دید و در واقع ظلم به دیگران و رعایت نکردن حقوق مردم، هم در این دنیا ما را گرفتار بلا خواهد کرد و هم در آخرت به عذاب الهی دچار خواهد نمود.
هدایت شده از حیدر بهشتی پور
مطالب فوق برگرفته از کتاب میزان الحکمه محمدی ری شهری جلد۲ میباشد والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
هدایت شده از ابراهیم هادی
علاوه بر مطالب استاد حیدر بزرگوار این نکته هم متذکر باشیم که 👈اگر ما حق الله یا حق الناس داشته باشیم ،،حق النفس رو هم داریم کسی که بد اخلاقی میکند یا نماز نمی خواهد به خودش ظلم میکند حق الله ،،حق الناس ،،،وحق النفس این سه همشان ،،حق النفس ست اگر حق الناس داشته باشیم روحمان در عذاب ست اگر حق الله داشته باشیم همچنین.،
هدایت شده از حیدر بهشتی پور
خدا خیرتون بدهد حلال کنید انشاءالله در این زمانه بد مراقب باشیم که خلاف نرویم و لغزش نداشته باشیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
کانال "منتظران ظهور"
ابراهیم هادی: بسم الله الرحمن الرحیم ... 📚کنفرانس:   تاریخ اسلام 💠محوریت:   ویژه فاطمیه
ابراهیم هادی: 🔷بسم الله الرحمن الرحیم🔷 ✅کنفرانس:  تاریخ اسلام 🏴محوریت:  فاطمیه ✍شاخص بحث:  همسر داری فاطمه«س» و فاطمیون
هدایت شده از ابراهیم هادی
⛔️مسئله  و افزایش روند آن نگرانی‌های زیادی را برای آینده فرهنگی کشور به وجود آورده است. ⛔️اعتیاد، فساد اخلاقی و کاهش سطح دین داری از آثاری است که مسئله به همراه دارد. ❇️مقام معظم رهبری (مدظله العالی)  افزایش طلاق را به عنوان یک معضل برای سبک زندگی امروز ما بیان نمودند 📕 ۲۳/۷/۹۱بیانات در دیدار جوانان استان خراسان شمالی.
هدایت شده از ابراهیم هادی
✅ یکی از بایسته های همسر داری: احترام به همسر است 👇👇👇
هدایت شده از ابراهیم هادی
💠احترام به همسر نقش بسزایی در صفا و صمیمیت کانون خانواده داشته و از عواملی است که در تربیت فرزندان، تأثیر فراوانی دارد. 🧕مادری که در خانه، عزیز باشد و موردتکریم  قرار گیرد، با روحی سرشار از عاطفه و آرامش و احساسِ شخصیت، فرزندان را تربیت خواهد نمود.
هدایت شده از ابراهیم هادی
🏴حضرت  علیها السلام پس از رحلت رسول مکرّم اسلام صلی الله علیه واله وقتی #«فدک» را به ناحق از او گرفتند، 👈👈 شکوه خود را با حزن شدیدی به نزد همسرش امیرالمؤمنین علی علیه السلام برد 📖 الإحتجاج علی أهل اللجاج (للطبرسی)، جلد ۱، صفحه: ۱۰۷.
هدایت شده از ابراهیم هادی
🔷اما امیرالمؤمنین علی علیه السلام با لحنی محترمانه  مهربانش را دلداری داد و فرمود: ♦️ویل و وای بر تو مباد؛ بلکه وای بر دشمنان تو باد! ♦️پس مرا از این گونه خطاب بازدار ای دختر برگزیده مخلوقات و یادگار نبوّت. ♦️ به خدا سوگند! من در انجام وظیفه سستی نکردم  و آنچه قدرت و توان داشتم، انجام دادم. اگر تو معاشی و روزی می‌خواهی؟ ♦️بدان که خداوند ضامن و کفیل است و آنچه را برای تو مهیا نموده بهتر است از آنچه از دست تو رفته است! خدا را کافی بدان و بدو پناه بر! »
هدایت شده از ابراهیم هادی
🔷حضرت  علیه السلام آن چنان با متانت و احترام در برابر شکوِه حضرت علیها السلام برخورد می‌نماید که 👈👈حضرت فاطمه علیها السلام آرام می‌گیرد و می‌فرماید:   «حَسْبِیَ اللَّهُ؛ خداوند مرا کفایت می‌کند. »» 🔶 و ایشان ساکت می‌شود.🔶
هدایت شده از ابراهیم هادی
❇️آن بانوی بزرگوار، نام  خود را با احترام یاد می‌کرد. 🖊گاهی وی را با کنیه  #«ابوالحسن» می‌خواند 🖊و گاهی با یاد قرابت نسبی  #(ابن_عم) وی را ندا می‌داد. 📝در حدیث شریف  آمده است که حضرت فاطمه علیها السلام می‌فرماید: 🖌 ابوالحسن علی بن ابیطالب وارد شد و فرمود سلام بر تو ای دختر رسول خدا گفتم:«و بر تو باد سلام ای ابا الحسن و ای امیرمؤمنان.» ⚠️ این گونه نقل نام و خطاب احترام آمیز یکی از نکات  اصلی رابطه زوجین نسبت به یکدیگر است.
هدایت شده از ابراهیم هادی
✅✅ انجام کارهای منزل✅✅ 👇👇👇
هدایت شده از ابراهیم هادی
✍از مسائلی که در زندگی مشترک زن و شوهر مطرح و در خوشبختی و نشاط خانواده تأثیر به سزایی دارد،  تأمینِ نیازها و انجام کارهای خانه است. 👈👈 اگر زوجین وظیفه خود را به خوبی انجام دهند،  و در محیط خانواده حاکم خواهد شد.
هدایت شده از ابراهیم هادی
🔷رسول خدا صلی الله علیه واله کارهای درون خانه را بر عهده حضرت  علیها السلام گذاشت و کارهای بیرون خانه را به حضرت علیه السلام سپرد. 🖊فاطمه علیها السلام می‌فرماید: «جز خدا کسی نمی داند که من چه اندازه خوشحال شدم از اینکه کارهای درون خانه به من واگذار شد و از کارهای بیرون خانه و معاشرت و تماس با مردان معاف شدم 📚 وسائل الشّیعه، جلد ۱۴، صفحه: ۱۲۳.
هدایت شده از ابراهیم هادی
📖در همین زمینه در سخنی از امام  علیه السلام آمده است: ✍ «  علیها السلام در خانه علیه السلام کارِ خانه؛ خمیر کردن، نان پختن و نظافت را به عهده گرفت. علی علیه السلام نیز کارهای بیرون خانه را، مانند آوردن هیزم و تهیه مواد خوراکی به عهده داشت 📚. مستدرک الوسائل، جلد ۲، صفحه: ۵۵۱.
هدایت شده از ابراهیم هادی
📖در فضیلت خدمت زن به شوهرش همین کلام امام صادق علیه السلام کفایت می‌کند: «مَا مِنِ امْرَأَةٍ تَسْقِی زَوْجَهَا شَرْبَةً مِنْ مَاءٍ إِلَّا کَانَ خَیْراً لَهَا مِنْ عِبَادَةِ سَنَةٍ صِیَامٍ نَهَارُهَا وَ قِیَامٍ لَیْلُهَا وَ یَبْنِی اللَّهُ لَهَا بِکُلِّ شَرْبَةٍ تَسْقِی زَوْجَهَا مَدِینَةً فِی الْجَنَّةِ وَ غَفَرَ لَهَا سِتِّینَ خَطِیئَة یعنی👈👈: هر زنی که به شوهرش مقداری آب دهد، برای او بهتر از یک سال است که روزهایش روزه باشد و شب هایش عبادت کند و خداوند به جای هر مقدار آبی که به شوهرش بنوشاند، شهری در بهشت برایش می‌سازد و شصت گناهش را می‌آمرزد. » 📕 وسائل الشیعة، جلد ۲۰، صفحه: ۱۷۲.
هدایت شده از ابراهیم هادی
بزرگواران!! 🔶مورد دیگر که در خصوص کنفرانس امشب هست، و بسیار، هست: آراستن خویش برای همسر نه برای دیگران است 👇👇👇
هدایت شده از ابراهیم هادی
💠اسلام، دین فطرت است و به احساسات و عواطف افراد جامعه توجّه دارد. 🔷در سرشت هر مرد و زنی، زیبایی خواهی نهفته است لذا در سفارش شده که زن و شوهر خود را برای یکدیگر بیارایند و ظاهر خود را جذّاب و زیبا نمایند.❇️❇️❇️
هدایت شده از ابراهیم هادی
👳‍♂«حسن ابن جهم» از دوستان امام  علیه السلام گوید: 🔶 آن حضرت را دیدم که موهای خود را خضاب کرده است، گفتم:  فدایت شوم، شما هم خضاب می‌کنید؟!⁉️ 🔷حضرت فرمود:  آری، اصلاح و مرتّب بودن وضع، بر عفّت زنان می‌افزاید. سپس فرمود: ⛔️ زنانی بودند که  را رها کردند به این دلیل که شوهرانشان و مرتّب بودن خود را رها کردند.
هدایت شده از ابراهیم هادی
🔶اطاعت از همسر🔸 👇👇
هدایت شده از ابراهیم هادی
📚پیامبر خدا صلی الله علیه واله می‌فرمایند: «إِنَ لِلرَّجُلِ حَقّاً عَلَی امْرَأَتِهِ إِذَا دَعَاهَا تُرْضِیهِ وَ إِذَا أَمَرَهَا لَا تَعْصِیهِ وَ لَا تُجَاوِبُهُ بِالْخِلَافِ وَ لَا تُخَالِفُه ؛ یعنی👈  مرد حقی بر زنش دارد [و آن حق این است که] چنانچه او را صدا زند پاسخ دهد و هنگامی که او را دستوری دهد سرپیچی نکند و پاسخ مخالف ندهد و با او مخالفت نورزد. » 📚 مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، جلد ۱۴، صفحه: ۲۴۳.
هدایت شده از ابراهیم هادی
🔶امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: «سَعِیدَةٌ سَعِیدَةٌ امْرَأَةٌ تُکْرِمُ زَوْجَهَا وَ لَا تُؤْذِیهِ وَ تُطِیعُهُ فِی جَمِیعِ أَحْوَالِه یعنی👈  ؛ خوشا به سعادت و خوشا به سعادت آن زنی باد که شوهرش را بزرگ دارد و به او آزار نرساند و همیشه از شوهرش فرمان بری کند 📗وسائل الشیعة، جلد۱۶، صفحه: ۲۸۰.