هدایت شده از مهدی کرار
امام صادق ـ عليه السلام ـ فرمود: «البرزخ: القبر،...». عالم برزخ، قبر است, ايشان در روايت ديگر فرمودند: «القبر منذ حين موته الي يوم القيامة» مقصود از قبر برزخ انسان است كه از لحظه ي مرگ تا روز رستاخيز است.
از اين روايت و از رواياتي كه درباره ي عذاب قبر وارد شده است، استفاده مي گردد كه منظور از قبر عالم برزخ است، نه اين «قبر خاكي».
هدایت شده از مهدی کرار
هفته قبل در یک گفتگوی مستقل توضیح داده شده ، مختصرا" اینکه
_ ناشناخته بودن عالم بعد از مرگ
_ ترس از انجام معاصی انجام شده
_ تعاریف غیر معقول از عالم قبر
هدایت شده از مهدی کرار
پيامبر گرامي اسلام ـ صلي الله عليه وآله ـ فرمود: «القبر روضة من رياض الجنّة اوْ حفرة من حفر النيران و كان ـ صلي الله عليه وآله ـ يقول في آخر صلواته: «اعوذ بك من عذاب القبر.» قبر باغي است از باغ هاي بهشت، يا گودالي است از گودال هاي جهنم، حضرت در آخر نمازش به خداوند عرض كرد: خدايا پناه مي برم به تو از عذاب قبر.
پس معلوم شد که منظور از قبر برزخ است.
هدایت شده از مهدی کرار
روح انسان بعد از پايان زندگي اين جهان در جسم لطيفي قرار مي گيرد، كه نه بكلي مجرد است، و نه مادي محض، و چون همانند عالم جسماني است به آن «قالب مثالي» يا «بدن مثالي» مي گويند، كه از بسياري از عوارض مادي دنيا بركنار است.
هدایت شده از مهدی کرار
در واقع، روح آدمى با رفتن از حيات دنيوى به حيات برزخى، بدن مادى خود را رها كرده و با بدن مثالى خود متحد مى گردد بدنى كه متناسب با نظام برزخى بوده، اتحادش با روح، قوى تر از اتحاد آن با بدن مادى در زندگى دنيوى است.
هدایت شده از مهدی کرار
قالب مثالى موجود در خواب، مى تواند ما را به بدن برزخى تا حدودى آشنا كند چرا كه هنگام خواب كه تعلق روح به بدن مادى تا اندازهاى كم مى شود و از حدود مادى تا اندازهاى آزاد مى گردد، روح خود را با يك نوع تن مثالى- با بدنى شبيه بدن مادى و دنيوى- مى بيند.
هدایت شده از مهدی کرار
ناگفته نماند كه از نظر روايات، وجود بدن برزخى امرى مسلم و قطعى است چنان كه امام صادق (ع) فرمودند: «اما [ارواح مؤمنان] در بدن هايى شبيه بدنهاى دنيوى آنان است» يا در جاى ديگرى فرموده اند: «ارواح انسانها به صورت جسدهاى دنيوى در درختى در بهشت اند» كه هر دو حكايتگر وجود بدن برزخى و مثالى در عالم برزخ است.
هدایت شده از مهدی کرار
در طول این مرحله حشرههای دوبالان (در صورت وجود) شروع به تخمگذاری در سوراخهای موجود در بدن مانند چشم، سوراخ بینی، دهان، گوشها، زخمهای باز و دیگر مناطق بدن میکنند. نوزاد این دوبالان پس از به دنیا آمدن به زیر پوست میرود و شروع به خوردن بدن میکند.
هدایت شده از مهدی کرار
گام دوم، باد کردن بدن است، در این گام باکتریها شروع به متلاشی کردن بافتها و در نتیجه آزاد کردن گاز میکنند. این گاز در رودهها انباشته میشود و به دلیل پیچیدگی رودهٔ باریک در محل زندانی میشود.
هدایت شده از مهدی کرار
بادکردگی بدن بیشتر در ناحیهٔ شکم و گاهی در ناحیهٔ دهان و اندامهای تناسلی دیده میشود. زبان هم ممکن است باد کند که این در هفتهٔ دوم پس از مرگ رخ میدهد. باد کردن بدن تا جایی ادامه میدهد که گاز موجود فضای باز برای فرار کردن پیدا کند.
هدایت شده از مهدی کرار
گام سوم، تعفن است که آخرین و طولانیترین گام در متلاشی شدن بدن است. در این گام ساختارهای بزرگ بدن شکسته میشود و بافتها، نرم و مایع میشود و پروتئینها از بین میرود. اندامهای گوارشی، مغز و ششها، نخستین اندامهایی است که از بین میرود.
هدایت شده از مهدی کرار
در شرایط معمولی پس از سه هفته از آغاز تجزیه، اندامهای بدن دیگر نباید قابل شناسایی باشند. ماهیچهها میتوانند توسط گوشتخواران و حتی باکتریها خورده شود. کم کم با گذشت چند سال، آنچه از بدن باقی میماند تنها استخوانهای او است.
هدایت شده از ⊰᯽⊱≈•الرحیق•≈⊰᯽⊱
(ع) می فرمایند: و همانا آن زندگى سخت و دشوارى كه خداوند دشمن خود را از آن بیم داده عذاب قبر است، كه خداوند بر كافر نودونه اژدها مسلّط كند كه گوشت بدنش را بدندان گزند، و استخوانش را بشكنند، و پیوسته بر سر او در آمد و شدند (او را پایمال كنند) تا روزى كه از قبر برانگیخته شود، كه اگر یكى از آن اژدهاها در زمین بدمد هرگز زمین زراعتى نرویاند
هدایت شده از ⊰᯽⊱≈•الرحیق•≈⊰᯽⊱
عذاب قبر سختیها و فشارهای پس از مرگ است که در عالم بَرزخ بر انسان وارد میشود. بنابر روایات، سخنچینی، بیدقتی درباره طهارت و نجاست، کنارهگیری بدون دلیل مرد از همسرش، بداخلاقی با خانواده و سبکشمردن نماز، از اسباب عذاب قبر است. از سوی دیگر، زیارت امام حسین(ع)، دفن شدن در نجف، محبت اهل بیت پیامبر(ص)، مردن در فاصله ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه و... در برطرف شدن عذاب قبر مؤثر شمرده شده است.
هدایت شده از ⊰᯽⊱≈•الرحیق•≈⊰᯽⊱
بداخلاقی: بر اساس روایتی نقلشده از پیامبر(ص)، دلیل عذاب قبر سعد بن معاذ، بداخلاقی با خانواده بوده است.[۱۴]
اهمیت ندادن به نماز: بر پایه روایتی که در کتاب المواعظ العددیهٔ علی مشکینی نقل شده، سستی در به جا آوردن نماز سبب تنگی و فشار قبر میگردد.[۱۵]
ضایع کردن نعمتهای خدا:[۱۶] بر پایه حدیثی عذاب قبر مؤمن کفاره نعمتهایی است که ضایع کرده است
هدایت شده از ⊰᯽⊱≈•الرحیق•≈⊰᯽⊱
عوامل کاهش عذاب قبر
محبت اهل بیت(ع): بنابر روایتی که از پیامبر(ص) در بحار الانوار نقل شده، محبت پیامبر(ص) و اهل بیتش در هفت جا سودمند است؛ از جمله در قبر.[۲۳]
خواندن نمازهای مستحبی خاص: بر پایه روایاتی که سید بن طاووس در اقبال الاعمال از معصومان نقل کرده، خواندن نمازهایی خاص در ماههای رجب و شعبان سبب برطرفشدن عذاب قبر میگردد.[۲۴]
دفن شدن در نجف: به گفته حسن بن محمد دیلمی در کتاب ارشاد القلوب چنانکه در روایات آمده، از ویژگیهای خاک نجف این است که عذاب قبر و محاسبه سوال نکیر و منکر از دفنشدگان در آن برداشته میشود.[۲۵]
قرائت قرآن: در منابع روایی احادیثی در باب فضائل السور نقل شده است که بر اساس آنها خواندن برخی از سورههای قرآن سبب برطرفشدن عذاب قبر میشود؛ از آن جمله است مداومت بر خواندن سوره زخرف و سوره نساء در هر جمعه[۲۶] و خواندن سوره تکاثر در هنگام خواب.[۲۷]
هدایت شده از ⊰᯽⊱≈•الرحیق•≈⊰᯽⊱
بر اساس روایتی از امام علی (ع) مال و اولاد و اعمال برای فرد مرده مجسم میشود؛ هنگامی که انسان متوجه مال خود میشود، میگوید: ای مال! به خدا سوگند من بر جمع تو حریص و بر انفاق تو بخیل بودم. شب و روز خود را برای به دست آوردن تو صرف کردم و چیزی از تو را از خود جدا نمیکردم، پس چه سود و بهرهای از تو به من میرسد؟ مال پاسخ می دهد: کفن خود را از من بگیر؛ استفاده تو از من کفنی بیش نیست
هدایت شده از ⊰᯽⊱≈•الرحیق•≈⊰᯽⊱
هنگامی به فرزندان خود می رسد، میگوید: به خدا سوگند! من برای شما مهربان و حامی و نگهدارنده بودم، پس در این حال چه نفع و فایدهای از شما به من میرسد؟ فرزندان میگویند: ما تو را به قبر و گودالی که آرامگاه توست، میرسانیم و در آن پنهان میسازیم.
هدایت شده از ⊰᯽⊱≈•الرحیق•≈⊰᯽⊱
روح فرد مرده وقتی متوجه اعمال خود میشود، میگوید: به خدا سوگند! من نسبت به انجام شما میل و رغبت نداشتم و بر من گران و سنگین بودید. چه نفع و فایدهای از تو به من میرسد؟ عمل فرد اینجا میگوید: من قرین و همنشین تو هستم؛ در قبر و روز رستاخیزت تا زمانی که من و تو بر پروردگارت عرضه شویم. (وسائلالشیعه، شیخ حرّ عاملی، ج 16، ص 105)
هدایت شده از ⊰᯽⊱≈•الرحیق•≈⊰᯽⊱
مومنان پس از مرگ، بهشت و درجات والای آن را میبینند و به دلیل جدا شدن از خانواده و نزدیکان خود حسرت و اندوه فراوانی دارند. ملک الموت به آنها بهشت را نشان میدهد و می گوید: اینجا منزل شماست و نعمت پایدار، اموال، خانواده و خویشاوندانت در اینجا هستند. هر کدام از خویشاوندان و خانواده ات صالح باشند، در اینجا با شما خواهند بود. آیا راضی هستی به جای مال و ملک دنیا، این نعمتها را دریابی؟
فرد مومن در پاسخ میگوید: به خدا قسم مشتاقم و حاضرم
هدایت شده از ⊰᯽⊱≈•الرحیق•≈⊰᯽⊱
در آیات قرآن کلمه موت 165 مرتبه، قتل 150 مرتبه، هلک 68 مرتبه، وفی 14 مرتبه آورده شده است و این امر اهمیت مرگ را نشان میدهد. بر اساس احادیث و روایات دوری از گناه، وابسته نبودن به دنیا و شهوتها، انفاق مال و نیکی به والدین از سختیهای مرگ میکاهند
هدایت شده از ⊰᯽⊱≈•الرحیق•≈⊰᯽⊱
پنجشنبهشب، زمانی است که اموات در همان زمان صدای ما را میشنوند. چون این زمان به عنوان میعادگاه تعیین شده است. همان طور که در زمان دفن نیز روح میت در همان جا حضور دارد و همه چیز را میبیند و میشنود.
حتی در روایتی از حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام نقل شده زمانی که مردم جنازهای را برای دفن به سوی قبرستان میبرند، روح میت بر بالای جنازه حرکت میکند و حتی با کسانی که در تشییع جنازه شرکت میکنند صحبت کرده و آنها را به عبرتآموزی دعوت میکند
هدایت شده از مهدی کرار
خداوند برای تمام مومنین جایگاهی خاص در بهشت بر اساس علم و حکمت خود مشخص فرموده
هدایت شده از مهدی کرار
که اگر اینچنین نبود بندگان در حسرت بی انتها از محرومیت های درجات بهشت که متعلق به آن ها می بود قرار می گرفتند
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم به حق حضرت زینب سلام الله علیها🌺
هدایت شده از کانال خصوصی
🔴 شغالها بعد از تو شیر شدند!
زود برگرد مرد، بهمراه اقا
سربازها منتظرند...
#اردوغان_غلط_کرد