فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 حاوی صحنه دلخراش
🔻ترور دو سیاستمدار مسلمان هندی در مقابل دوربین!
🔹عتیق احمد و اشرف احمد دو برادر سیاستمدار مسلمان هندی در برابر دوربین رسانهها در ایالت اتر پردیش ترور شدند.
🔹هندوهای افراطی در زمانیکه این دو سیاستمدار در حال گفتوگو با خبرنگاران بودند، با اسلحه به آنها حمله کردند.
🔹پلیس اتر پردیش میگوید که سه عامل این حمله مسلحانه را بازداشت کرده است.
🔹عتیق احمد پنج بار از ایالت اتر پردیش به عنوان نماینده پارلمان هند انتخاب شده بود.
🔥 @Moohem
🔴 مقدار و مبلغ فطریه طبق نظر رهبر معظم انقلاب
🔹 مکلف باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند این ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از این ها را هم بدهد کافی است.
🔹 مبلغ زکات فطره امسال (۱۴۰۲) به قیمت گندم برای هر نفر، «شصت هزار تومان» اعلام شده است.
🔥 @Moohem
🔴 رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح:
🔹 در یک جاهایی تدبیر کردید و تصمیم گرفتید که بسیار فکر خوبی است امّا تصمیم نصف کار است؛ نصفِ دیگرِ کار عمل کردن و رفتن و دنبال کردن و مانند اینها است؛ آن تصمیمها را نگذارید که کهنه بشود، بماند، بیات بشود و بتدریج فراموش بشود.
🔹 تعجّب هم نکنید از اینکه من این توصیه را میکنم، چون این اتّفاق زیاد میافتد؛ در نیروهای مسلّح هم میافتد، در بیرون نیروهای مسلّح هم میافتد. تصمیمگیری میشود، آن کسانی هم که در صدر دستگاه تصمیم میگیرند عازم و جدّی هستند و واقعاً باورشان هست و میخواهند، منتها وقتی که در این طبقاتِ مختلفِ مسئولین و نیروی انسانی میرود به سمت سرپنجهها، همینطور ضعیف میشود و ضعیف میشود، گاهی اوقات هم انجام نمیگیرد! نگذارید اینجوری بشود.
🔥 @Moohem
🔴 رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح:
🔹 اینکه آن چیزهایی را که شروع کردید، دنبالگیری کنید و پیگیری کنید. حالا فرض کنید مثلاً خانهسازی که فلان تعداد خانه را شما شروع کردید؛ خیلی خوب، امّا یکی از عیوب این طرحهای سازندگی در کشور ما این است که بیشتر از زمانِ لازم و مقرّر طول میکشد. خب مثلاً حالا یک مجتمع خانهسازی فرضاً در طول سه سال باید تمام بشود؛ نباید بگذارید هفت سال بشود، ده سال بشود. این هم یکی از توصیههای ما است.
🔥 @Moohem
🔴 رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح:
🔹در همهی زمینههایی که در حوزهی کار نیروهای مسلّح قرار میگیرد، باید آمادگی داشته باشید. وقتی تهدید هست، باید آمادگی وجود داشته باشد. تهدید هم همیشه هست، چون نمیشود زمانی را فرض کرد که تهدید نباشد؛ میشود زمانی را فرض کرد که صلح باشد و جنگ نباشد، امّا اینکه زمانی را فرض کنیم که تهدید اصلاً نباشد، به نظر من چنین چیزی میسّر نیست و پیش نمیآید. بنابراین، همیشه باید آمادگی وجود داشته باشد.
🔹 این «وَ اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم» این است دیگر؛ یعنی آماده کنید؛ «اَعِدّوا» یعنی آماده کنید. چقدر آماده کنید؟ «مَا استَطَعتُم»؛ هرچه میتوانید، هرچه در توان شما است، «مِن قُوَّةٍ وَ مِن رِباطِ الخَیل». همین آمادگی، خود نفْس آمادگی، بازدارنده است؛ خود نفْس آماده بودن بازدارنده است. لذا در همین آیه هم میفرماید «تُرهِبونَ بِهِ»؛ به این اِعداد، به این آماده بودن، تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللَهِ وَ عَدُوَّکُم؛ یعنی وقتی که شما آماده هستید و دشمن احساس میکند شما آمادهاید، خود نفْس این بازدارنده است. در هوایی بازدارنده است، در پدافند بازدارنده است، در این گردش دریایی بازدارنده است، در تمرینهای نظامی و رزمایشهای نظامی که در دریا و زمین انجام میدهید بازدارنده است؛ در همهی بخشهای مختلف همینجور است. بنابراین، آمادگی را حفظ کنید که دشمن ببیند.
🔥 @Moohem
🔴 رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح:
من نگاه میکنم میبینم مثلاً حدود ۲۲ سال پیش، دو عملیّات در شرق و غربِ ما با فاصلهی کوتاهی انجام گرفته؛ خب این نمیتواند تصادفی باشد؛ با یکی بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر مرز داریم، با یکی بیش از ۸۰۰ کیلومتر مرز داریم؛ ناگهان در شرق و غرب ما آتش بلند میشود. ما هم دخالتی نداریم، کناریم، امّا عوامل مستکبر وارد میشوند، جنگ راه میاندازند، جنگ جدّی. اتّفاقی که در عراق افتاد، ورود آمریکاییها، شوخی نبود؛ یک جنگِ واقعیِ همهجانبهی کاملاً جدّی بود که همهی نیروی زمینی و همهی نیروی هوایی آمریکا به کار افتاد در عراق. در افغانستان هم تقریباً همینجور؛ آن را هم با یک فاصلهی کمی زودتر از عراق شروع کردند. خب این تصادفی است؟ اینکه در شرق ایران و غرب ایران یک چنین اتّفاقی بیفتد در فاصلهی کوتاه، این یک چیز تصادفی است؟ قطعاً نمیتواند تصادفی باشد؛ این یک فکری پشت سرش است. ممکن است حالا در عراق هم اینها یک منافعی داشته باشند یا در افغانستان هم یک منافع ضعیفی داشته باشند، امّا این منافع ایجاب نمیکند یک چنین جنگی را. هدف این جنگ، ایران اسلامی است؛ آدم وقتی نگاه میکند، شک پیدا نمیکند که هدف این دو جنگ، ایران اسلامی بود، حالا به شکلهای مختلف و با تحلیلهای مختلف که تحلیلهایش سخت هم نیست، آدم میتواند بفهمد. بهانهی واهی میگیرند؛ مثلاً یک بهانهای در آنجا، یک بهانه هم آن طرف میگیرند وارد میشوند، یک جنگ راه میاندازند. اینها را باید توجّه کرد که دشمن ما کیست.
🔥 @Moohem
🔴 کنایه رهبر معظم انقلاب به توهمات دلقک باکو در تهدید ایران
🔻 رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح:
این تهدیدی که من گفتم، از ناحیهی کیست؟ این هم یک نکتهی مهمّی است. اشتباه نباید بکنیم. انسان گاهی میبیند که مثلاً فرض کنید گاهی یک قدرت کوچک و کماهمّیّتی یک حرفی میزند، یک اقدامی میکند، ذهن انسان متوجّه میشود به او. مشغول نشویم به این دشمنیهای جزئی؛ ببینیم چه کسی پشت صحنه است، چه کسی اصل طرّاحی را بر عهده دارد؛ این مهم است. پشت همهی این جنگافروزیهایی که در منطقهی ما و مناطق دیگر جهان انجام میگیرد، قدرتهای بزرگند.
🔥 @Moohem
🔴 رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح:
🔹 حالا خوشبختانه چون بنیهی انقلاب بنیهی قویای است اینکه من بارها تکرار میکنم، خواهش میکنم روی این فکر بشود؛ بنیهی انقلاب خیلی قوی است، پایههای انقلاب خیلی محکم است به همین دلیل در هر دو قضیّه طرف مقابل شکست خورد؛ یعنی به طور واضح شکست خورد و شکستش همراه بود با توسعهی دستوبال جمهوری اسلامی؛ چیزی که آنها نمیخواستند، چیزی که آنها فکرش را نمیکردند. خدا رحمت کند شهید سلیمانی را که خب نقش او در این قضیّه نقش واقعاً بینظیری بود؛ من که از نزدیک در جریان کارها بودم، میدانم. خدا انشاءالله درجاتش را عالی کند.
🔥 @Moohem
🔴 رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح:
به خانوادههایتان، به همسرانتان، به فرزندانتان از قول بنده، هم سلام برسانید، هم تبریک بگویید، هم از صبری که در قبال شماها میکنند تشکّر کنید. واقعاً از صبری که زنهای شماها میکنند و شماها که میروید مشغول کار و جلسات پیدرپی و مانند اینها میشوید همراه با خطر، آنها در خانه مشغول کارهای خودشان هستند، تشکّر فراوان بکنید.
🔥 @Moohem
🔴 نصیری و کوری و حجاب زوری!
🔻مرداد ماه ۱۳۶۹ بود. آن روز ناصر بهرامیراد یکی از دوستانی که تازه به سرویس اندیشههای روزنامه آمده بود، مطلب خوبی درباره مادام کوری فیزیکدان و شیمیدان بزرگ لهستانی نوشته بود. مطلب خوبی بود و گفتم آن را به خانم قدوسی تایپیست گروه بدهد تا برای چاپ در صفحه آماده کنیم. مطلب را به دوست خوب و هنرمندم علی رضایی هم که آنموقع طراح جوان و صاحب سبک و امروز مجسمهساز خوبی است دادم که برای آن طرح بکشد. فردای آنروز وقتی کار تمام شد و صفحه را برای امضا پیش آقای مهدی نصیری مدیرمسئول وقت روزنامه کیهان بردم، خوب به صفحه نگاه کرد و گفت: «مطلب خوبی است، اما طرح را عوض کن». فکر کردم در جزئیات طرح مشکلی وجود دارد یا تصویر ماری کوری خوب از آب درنیامده است، اما وقتی گفت «چرا مادام کوری را بدون حجاب کشیده است»، هم خندهام گرفت و هم تعجب کردم! آخر مادام کوری مسیحی لهستانی که یکصدوخردهای سال پیش زندگی میکرده چرا باید سرش روسری میکردیم؟! آنهم در طرح و نه در تصویر؟! آنهم در شرایطی که شبکههای مختلف تلویزیونی در فیلم و سریال و مستند، زنان خارجی را با همان حالت بدون حجاب نشان میدهند!
🔻گفتم آقای نصیری! مادام کوری را با حجاب کنیم، مردم میخندند. راستش را بخواهید خجالت هم میکشیدم که او را آنهم در قالب طرح باحجاب کنیم. اما آقای نصیری کوتاهبیا نبود. به سرویس برگشتم و ماجرا را به دوست طراحمان گفتم. رضایی که اتفاقاً دامغانی هم بود و فکر کنم به همین دلیل آشنایی با آقای نصیریِ دامغانی به کیهان راه یافته بود، بیشتر از من تعجب کرد و البته ناراحت شد. هر چه به او گفتم که مادام کوری را با حجاب بکشد، قبول نکرد و گفت این کار توهین به من و به خوانندگان روزنامه است. گفتم: صفحه گیر طرح توست. گفت: یک کاریاش میکنم؛ و شروع کرد طرحی دمدستی از وسایل آزمایشگاهی شیمی کشید و داد و کلاً خانم مادام کوری را از طرح حذف کرد. طرح را به آقای نصیری نشان دادم. فهمید که اینجور طرح کشیدن نوعی اعتراض است، اما چیزی نگفت و صفحه را امضا کرد.
🔻اینروزها خیلی کسان از مواضع اخیر مدیرمسئول سابق کیهان تعجب میکنند، اما تعجب من با توجه به نمونه هایی، چون ماجرای ذکرشده، خیلی بیشتر از آنهاست. آقای نصیری حق استادی بر گردن من دارد و اگر درخواست او نبود قطعاً سرنوشت من به روزنامهنگاری پیوند نمیخورد، اما واقعاً فاصله امروز او با آنچه در کیهان اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ اعمال میکرد، کم و قابل چشمپوشی نیست. در این نوشته هم قصد من نقد و ارزیابی همه جوانب و اطراف و موضوعات متضاد سیاسی و فرهنگی در نصیریِ سال ۷۰ و نصیری سال صفر به بعد نیست، اما مواضع باورنکردنی، پرحاشیه و مصرانه او در همنوایی کامل با کسانی که در داخل و خارج کشور در سرنای حذف قانون شرعی حجاب در ایران اسلامی میدمند، مرا به حیرت فروبرده است.
🔸دعا کنیم که هیچکدام ما مصداق آن حکمت پرمغز امیرالمؤمنین علیهالسلام نباشیم و نشویم که فرمود:
- لَا تَرَى الْجَاهِلَ إِلَّا مُفْرِطاً أَوْ مُفَرِّطاً. جاهل را همواره در این دو حالت میبینی: یا افراط یا تفریط. / دژاکام
🔥 @Moohem
🔴یک اتفاق تکان دهنده....
دیشب در مراسم افطاری یکی از موسسات خیریه خدمت یکی از نیروهای ارزشی و خدوم هیئات مذهبی بودم ، از ابتکارِعمل و کار تمیزو زیبای چند هیئت مذهبی در مشارکت گیری خانواده ها در طبغ و توزیع غذای گرم برای افطار نیازمندان، با تصاویر و مستندات توضیح می داد در این بین قضیه ی را به عنوان یک اتفاق عجیب و تکان دهنده را برایم نقل کرد:
عزیزجهادی که واسطه توزیع غذای گرم موقع افطار در بین خانواده های نیازمند در منطقه ی فقیر نشین بود به بسته آخر توزیع خودش می رسد بخاطر دور دست بودن آدرس و رسیدن زمان افطار، اول منصرف می شود اما ندای درونی قلبش او را به آدرسِ مورد نظر می رساند هر چه درب خانه را می زند در را کسی باز نمی کند هرچند چراغ خانه روشن است.
نا امید سوار ماشین می شود تا برگردد دوباره ندای قلبش او را از ماشین پیاده وبرای چندمین بار درب خانه را می زند بعد چند دقیقه ی مردی با بیژامه و زیر پیراهن و با حالت پریشان در را باز می کند این عزیز هیئتی که دستش چند پرس غذا به تعداد نفرات خانه بود، با دیدن حالت خاص وپریشان این مرد یک لحظه بهت زده ، سکوت می کند و فقط بسته ی غذا را به سمتش می گیرد بفرمایید افطاری خانه ی علی است . مرد اصرار می کند بیا داخل خونه اما این جوان جهادی دلهره وجودشو می گیره چی شده
مرد با اصرار توزیع کننده نذری را وارد خانه می کند و با گریه و اشکی طناب دار را نشان می دهد
و می گوید
بچه ها را فرستادم مسجد شاید غذا یا چیزی گیرشان بیاد و گرسنه نمانند من هم نا امید از وضعیت زندگیم طناب دار را آماده کردم و در حالی که میخواستم دور گردنم ببندم زنگ خانه چندین بار پشت سرهم زده شد
اما بی اعتنا بودم چرا که می خواستم کارم را یکسره کنم با فاصله ی دوباره که صدای زنگ خانه را شنیدم یک لحظه از طناب دار فاصله گرفتم اومدم در را باز کردم که با شما مواجه شدم با چند پرس غذا.
مرد با حالت گریه می گفت :
جَوون ! حالا فهمیدم
لحظه ای که از خدا نا امید بودم
خدا با مهربونی برا خودم و بچه هام، افطاری و غذای گرم فرستاده بود /شرفخانی
#ماه_رمضان
#نذر_افطاری
#نذر_غذا
#خیریه
#هیئت
🔥 @Moohem