eitaa logo
سید محمدجواد موسوی‌فرد
798 دنبال‌کننده
555 عکس
179 ویدیو
7 فایل
طلبه حوزه علمیه قم، روضه خوان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام شاید اینجا برای اندکی عمیق‌تر شدن در اعتقادات و مسائل اجتماعی مناسب باشد ارتباط با بنده: https://eitaa.com/Mousavifard
مشاهده در ایتا
دانلود
▫️ توضیحی درباره خطبه متقین و معنای زندگی تیم رادیو سایه بان در ایام نیمه شعبان و سپس ماه مبارک رمضان مشغول تهیه محتوای متناسب با آن ایام بود و این مشغله‌ها مقداری مانع تولید خطبه متقین و معنای زندگی شد. ان شاءالله کار تولید این دو محتوا به زودی از سر خواهد گرفته شد.
🔰چرا‌ رژیم صهیونیستی این قدر برای آمریکا مهم است؟ چرا با وجود این همه جنایت‌های بی‌نظیر رژیم سفاک صهیونیستی باز هم حمایت‌های مالی، سیاسی و نظامی بی‌دریغ نصیب او می‌شود؟ اگر عمیقا به این سوال فکر کنیم پاسخ آن شبهه هم داده می‌شود که چرا ما با اسرائیل درگیر شدیم؟ اسرائیل حافظ منافع آمریکا در منطقه است. آمریکا منافع خودش را به خاطر حقوق بشر، آزادی و دموکراسی فدا نمی‌کند. آمریکا سلطه و هژمون خود بر سراسر جهان را از طریق همین کشورها (اسرائیل، اوکراین و تایوان) دنبال می‌کند.
دشمن با آرامش و قاعده‌مند کارش را جلو می‌برد و شما سر "باید این توییت را می‌زد" - "نباید این توییت را می‌زد" جار و جنجال کنید! ما یکدیگر را نمی‌توانیم تحمل کنیم چه رسد به فرهنگ‌های مخالف و مختلف را.. اشتباه کرده یا نکرده تذکرات را به صحنه نباید آورد دعوا و نزاع را جلوی نامحرم نباید انجام داد عاقله‌ای در این جمع نیست که فهم مدیریت و مدارا کند؟
باسمه تبارک و تعالی (۹۰۵) «مجرای فیض و اهل خیر رساندن باشیم» «طوبی لمن أجریت علی یدیه الخیر» 🔹هوای اتاق گرم بود. پنجره را باز کردم. دقایق احتیاط بعد از اذان صبح به سمت درب اتاق دراز کشیدم تا خنک شوم. همسر محترم درب اتاق را باز کرد و گفت: «میشه در باز باشه؟! هوا خیلی گرمه؟!» 🍀همینکه درب باز شد هوا جریان پیدا کرد و خنکی دلنشینی که از پنجره وارد اتاق میشد و از درب اتاق وارد فضای خانه میشد واقعا حال خوبی در من ایجاد کرد🍀 💭با خودم گفتم ببین تا وقتی درب اتاقت باز نشد فضا طوری اشباع بود که خودت هم از خنکی پنجره چندان نمیتوانستی استفاده کنی! ولی حالا که قرار شد از اتاقت هوای خنک به بیرون برود خودت هم بیشتر از این جریان هوا استفاده کردی. 💡به ذهنم خطور کرد اینکه فرمودند خودتان را مجرای فیض خدا قرار دهید و اهل معروف باشید هم همین است. ✔اگر انسان پنجره ی قلبش به عالم بالا باز شده باشد مادامی که درب وجودش را به سمت خلائق باز نکند و خود را مجرای فیض از پنجره ی قلبش به دیگران قرار ندهد خودش هم به خاطر فضای بسته ی درونش چندان بهره ای نخواهد برد. باید با خیر رسانی به فیض الهی جریان بدهیم. آن وقت است که فضای اتاق وجودمان همواره متنعّم و دم به دم از فیوضات معنوی مکرّر خنک میشود. ✋در مورد امور زشت هم همینطور است. کسی که ورای قبح درونی اهل شر رسانی باشد دم به دم فضای خودش را با وزش بدی ها تاریکتر میکند: 📖إنِّي‏ أَنَا اللَّهُ لا إِلهَ إِلَّا أَنَا خَلَقْتُ الْخَيْرَ وَ خَلَقْتُ الشَّرَّ فَطُوبَى لِمَنْ أَجْرَيْتُ‏ عَلَى‏ يَدَيْهِ‏ الْخَيْرَ وَ وَيْلٌ لِمَنْ أَجْرَيْتُ‏ عَلَى‏ يَدَيْهِ‏ الشَّر
▫️جامعه‌شناسی ایتا! 🔹 اتفاق اخیر در باب انتشار یک توییت از دفتر رهبری مباحثی درباره نحوه زندگی مجازی در ایتا را مورد توجه قرار داد. برخی ایتا را یک محیط رادیکال و تند و بی منطق دانستند و بعضی نیز به چنین محیط یکدست و یکصدایی مباهات کردند. 🔸 فارغ از قضاوت‌ها فضای مجازی نیاز به جامعه‌شناسی دارد و ما مدام از وضعیت بد اقتصادی می‌گوییم انگار هیچ دغدغه‌ای غیر از این را جایز نمی‌دانیم و صحبت از آن را نامشروع و غیر اخلاقی تلقی می‌کنیم. 👈 خبر نداریم فرمول دنیا چنین است که اگر کسی علی الدوام درباره دنیا و مادیات صحبت کند و بنویسد و بخواند خداوند فقر را بین دو چشم او می‌چسباند و او هیچ گاه احساس بی‌نیازی نخواهد کرد. (مَن اَصبَح و اَمسی وَ الدُّنیا اَکبرُ هَمِّه جَعَل اللهُ تعالی الفَقرَ بینَ عینیه و شَتَّتَ اَمرَه) 🔹به هر حال ایتا نیز یک محیط جمعی است و باید درباره احکام اجتماعی آن مداقه کرد. 🔸 از جمله این سوالات: ۱. آیا چنین رویکردی که هر یک از پیام‌رسان‌ها به محیط انحصاری جریانات فکری فرهنگی تبدیل شده‌اند موجب انشقاق بیشتر در جامعه نمی‌شود؟ ۲. آیا گردانندگان ایتا اخلاق و منطق را در گفتمان اصلی خود وارد می‌دانند یا حضور در چنین محیطی به بی اخلاق‌تر شدن و بی منطق‌تر شدن منجر می‌شود؟ ۳. اساسا آیا ایجاد محیط‌های ایزوله و کاملا بهداشتی به نفع تربیت اخلاقی و اعتقادی جامعه است؟ ۴. چه نسبتی میان حضور در ایتا و بهبود یا عدم بهبود روابط واقعی اجتماعی وجود دارد؟
آنجا عده‌ای برای شرافت می‌جنگند، و اینجا عده‌ای برای شهوت! چقدر روزگار بازی‌های جالبی دارد! تا هیج یک از پاکان در لشکر یزید نمانند، و هیچ ناپاکی در جبهه حق لتُغَربَلُنَّ غَربَلَه وَ لتُبَلبَلُنَّ بَلبَلَه و لَتُساطُنَّ سَوطَ القِدر حتّی یَعودَ اَسفلَکُم اَعلاکُم وَ اَعلاکُم اَسفَلَکُم (خطبه ۱۶) سوگند به كسى كه محمد را به حق فرستاده است، در غربال آزمايش، به هم درآميخته و غربال مى شويد تا صالح از فاسد جدا گردد. يا همانند دانه هايى كه در ديگ مى ريزند، تا چون به جوش آيد، زير و زبر شوند. پس، پست ترين شما بالاترين شما شود و بالاترينتان، پست ترينتان.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصور کنید تعدادی از دانشگاهیان ایران در اعتراض به سیاست‌های جمهوری اسلامی درباره حکومت سوریه یا حزب الله لبنان در دانشگاه تجمع کردند. در همین حال پلیس وارد دانشگاه می‌شود و جمع زیادی از معترضین و از جمله اساتید را دستبند زده و بازداشت می‌کند. حالا تصور کنید بین آن اساتید یک استاد خانم هم وجود دارد که با دستبند از پشت بازداشت شده و مامور پلیس او را به دنبال خود می‌کشد! واکنش‌های بین المللی که جای خود! واکنش‌های داخلی را حتی نمی‌توانید تصور کنید چقدر وحشتناک خواهد بود. این خانم، دکتر نوئل مک‌آفی مدیر گروه فلسفه دانشگاه آتلانتا و صاحب تالیفات و آثار زیادی در فلسفه جنسیت است که در تجمع اعتراضی دیروز در دانشگاه آتلانتای آمریکا شرکت کرده و قاعدتا نه کوکتل مولوتف ترکانده نه چیزی آتش زده ولی با "دستبند" بازداشت شده!! تمام اعتراض اینها مساله فلسطین و حمایت مالی و تسلیحاتی و سیاسی آمریکا از رژیم جلاد صهیونیستی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این هم ویدئوی دیگر از بازداشت وحشیانه استاد اقتصاد همان دانشگاه که دست بر قضا خانم هم هست. تلویزیون ما هم فقط بلد است این تصاویر را به شکل تهوع آوری مرتب پخش کند!
خیلی ساده از کنار موضوع برخورد پلیس آمریکا و فرانسه با معترضین دانشگاهی‌شان می‌گذریم! موضوعاتی مثل "آزادیِ اعتراض" ناموس غرب مدرن است. مثل این است که گفته شود جمهوری اسلامی دست از دشمنی با اسرائیل و آمریکا برداشته و روند عادی سازی را پیش گرفته است. این مساله هم همان قدر بزرگ و عجیب است. یکی از اساتید فلسفه دانشگاه تهران گفته بود غرب همه حیثیت و آبرو و فرهنگ خود را در موضوع اسرائیل باخت. سخن خیلی درستی است و نشانه‌های این داستان به تدریج روشن‌تر خواهد شد.
▫️ فرد خودسر یا ساختار معیوب؟! ۱) در راستای تبلیغات جبهه غرب به نفع خودشان و علیه ما این مورد را هم اضافه کنید که هر وقت جنایتی (هر چند بزرگ و دهشتناک) در حوزه تمدن غرب رخ می‌دهد منشا آن، افراد خودسر و افراطی معرفی می‌شوند. اما اشکالات اینجا تماما زیر سر ساختار معیوب است. ساختار نظام اسلامی یا ساختار اسلام یا اصلا ساختار خلقت!! ۲) جریان لیبرالِ رژیم صهیونیستی پروپاگاندایی به پا کرده‌اند که مقصر اوضاع اسرائیل نتانیاهوست و باید استعفا دهد! از آن سو اصلاح طلبان خودمان مقصر خروج آمریکا از برجام را شخص ترامپ معرفی می‌‌کردند نه حاکمیت آمریکا. اکنون هم که بدون هیچ شرم و حیایی مقصر را جمهوری اسلامی می‌دانند! در فیلم بدون پشیمانی ساخته تام کلنسی نشان می دهد که مقصر ایجاد داعش افراد خودسر در سازمان سیا بودند! مقصر جنگ‌های جهانی خانمان سوز افرادی مثل هیتلر و موسولینی بودند. 👈در هیچ یک از این جنایت ها ساختار لیبرال دموکراسی یا تمدن مدرن بشری مقصر نیست، بلکه "اشخاص" مقصرند😳 ۳) اما در این سو هر اتفاقی بیفتد مثلا اگر یک زن به دلیل نزاع های ناموسی کشته شود دلیلش اولا نظام اسلامی است که حجاب و به تبع آن غیرت و حیا و ... را الزامی کرده، ثانیا دین اسلام است که اصلا واجب و حرام درست کرده و ثالثا خداوند متعال است که این عالم را خلق کرده است!
این که امروز در تجمع دانشگاهیان ایران در حمایت از فلسطین، جماعت آن طرفی حضور نداشتند چیز عجیبی نیست. آنها وقتی مقابل نظام اسلامی ایستادند تصمیم‌شان را گرفته‌اند که همواره طرف ظالم باشند. حتی اگر نخواهند طرف ظلم باشند هم مجبور به چنین صف‌بندی خواهند شد. خب لااقل خودتان یک تجمع جداگانه تشکیل بدهید که شک نکنیم دست‌تان با اسرائیل در یک کاسه است.
▫️ الله اکبر! اگر اشتباه نکنم در جریان شورش ۱۴۰۱ هیچ یک از دانشگاه‌های آمریکا و اروپا فریب بازی زن زندگی آزادی را نخوردند و تجمعی همه جانبه و یک‌صدا (به این صورت که اکنون مشاهده می‌کنید) از جانب خود دانشگاهیان برگزار نشد. اگر ماجرا به گونه‌ای دیگر است حتما تذکر بدهید. این گزاره در صورتی که درست باشد نشانه بزرگی از قدرت خداوند است. ما با تمام دلهره‌ای که از رسانه داریم دست قدرت خداوند را باید بالاتر و برتر از رسانه ببینیم و اگر پیش از آن فقط به زبان می‌گفتیم اکنون به قلب ایمان بیاوریم. رسانه در جریان شورش ۱۴۰۱ به گونه‌ای علیه ایران به میدان آمد که همگان انگشت به دهان ماندند. و در جریان فلسطین هم در دفاع از مظلومیت یهود و اسرائیل به میدان آمد اما غافل از این بود که قلب‌ها دست خداوند است. پ ن: چه بسا طرفداران زن زندگی آزادی به این مساله حسادت پنهانی داشته باشند که عجب! شما برای ما اعتراض نکردید و برای فلسطینی‌ها اعتراض می‌کنید؟!😄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی خونه پدری بارون میاد و هوا حسابی لطیف میشه و حس می‌کنی چقدر جای تو اونجا خالیه ☺️😞
▫️ براندازِ اخلاق! ۱) گزارش افزایش فقر در ایران که توسط مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر شده است خبرهای ناگواری در خود دارد. گسترش ۵۰ درصدی فقر در ایران از سال ۱۳۹۶ تا کنون. البته فقر در ادبیات اقتصاد سیاسی لزوما به معنای وخیمی که گاهی ما فکر می‌کنیم نیست، اما در هر صورت معنای خوشایندی ندارد و چیزی جز ضعیف‌تر شدن اقتصاد ایران و کوچک‌‌تر شدن سفره مردم را در پی ندارد. ۲) نکته مهم این پژوهش شروع این وضعیت از سال ۱۳۹۶ است یعنی سالی که ترامپ از برجام خارج شد و تحریم‌های بی‌سابقه‌ای علیه ایران وضع کرد. این یعنی از بین رفتن مراودات اقتصادی و تحریم‌های بی‌سابقه باعث فقر بیشتر مردم ایران شد. بالاخره برجام خوب بود یا بد؟ بد بودن برجام به همین بود که قرارداد بی ضمانت و لنگ در هوایی بود که هر گونه تغییر در ایالات متحده باعث از بین رفتن اصل و اساس آن می‌شد. بماند که برجام چه مخاطرات امنیتی و اقتصادی را موجب شد و زمینه انتظارات بی‌پایان دشمن برای برجام‌های ۲ و ۳ را فراهم کرد. ۳) بگذریم! دعوت به تحریم از سوی هر کس که باشد یعنی دعوت به فقر بیشتر مردم! براندازانی که نعره "مردم-مردم‌شان همیشه بلند است هم‌زمان از قدرت‌های بزرگ دنیا مطالبه تحریم بیشتر جمهوری اسلامی را می‌کنند. مهم این است که بدانیم این جماعت چقدر حیوان‌اند که برای آزادی پوشش حاضرند تعداد زیادی از مردم کشورشان در فقر بسوزند!! آرزوی آنها به حول و قوه الهی هرگز محقق نخواهد شد ولی توهم آنها این است که اگر تحریم بیشتر شود جمهوری اسلامی توسط مردم خودش تحت فشار قرار خواهد گرفت و سقوط خواهد کرد (همین قدر دور از اخلاق و انسانیت) اگر کسی الفبای علوم سیاسی را بداند خوب تشخیص می‌دهد چنین اتفاقی نخواهد افتاد اما ننگ بی اخلاقی بر پیشانی این جماعت خواهد ماند که به زعم خودشان برای آزادی، به فقیرتر شدن مردم کشورشان رضایت دادند. پ ن: اگر جمهوری اسلامی به دو‌گانه‌ اجباری بقا یا فقر تن داده باشد چیز عجیبی نیست ولی طرف مقابل دوگانه کثیفی را انتخاب کرده است.
🔹امروز دوستان عزیز زحمت کشیدند و قسمت جدید خطبه متقین رو تدوین کردند. 🔸می‌خواستم سر وقت بگذارم ولی چون در مدرسه شهید صدوقی منبر بودم یادم رفت. 🔰اینک قسمت سیزدهم خطبه متقین
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
پادکست شماره ۱۳ 💢"شرح مجموعه گل" مروری بر خطبه ۱۹۳ نهج البلاغه، خطبه متقین: ◽️ چرا از نظر بعضی‌ها دین این قدر دست و پاگیره؟ (مروری بر فلسفه حرمت برخی گناهان) شرح عبارت: "غَضُّوا اَبصارَهُم عمّا حَرَّمَ اللهُ عَلَیهم" سه‌شنبه‌ها ساعت ۲۰ @Mousavi_Fard
▫️ روز "معلم" امروز استاد درس خارج ما معلم بودنش را به گونه‌ای دیگر نشان داد. بعد از این که بعضی از طلبه‌ها روز معلم را تبریک گفتند با تواضع تمام و بی هیچ نمایشی ابراز فرمود: من "استاد" نیستم و شما هم "شاگرد" نیستید، من برای مباحثه به اینجا می‌آیم! (هم مباحثه‌ایم!) صوت این کلمات آمیخته با شرمندگی بود، هیچ تصنعی در کار نبود که اصلا آدم تصنع نیست. چندان گفت و گفت که من از شنیدن‌شان احساس شرم کردم. هیچ‌گاه ندیدم این استاد عزیز به احدی از مخالفین فکری‌اش طعنه‌ای بزند یا کمترین بی ادبی اظهار کند. دو استاد بزگوار دیگر که فلسفه را با بردباری و اندیشه‌ورزی به این حقیر آموختند نیز مجسمه تواضع و اخلاق بودند. هر دو، تواضع و فروتنی و ادب را همراه فلسفه می‌آمیختند و به طلاب می‌آموزاندند. اما از دوست عزیزی شنیدم که فلان استاد درس خارج چون با شهید صدر مخالفت فکری دارد هر گاه سخن از ایشان می‌شود یکی دو حرف نامربوط زدن به آن شهید بزرگوار که عادی است!! از آن سو یکی دیگر از اساتید حوزه تعریف می‌کرد که در جمع هیات علمی فلان دانشگاه حاضر شده بودم، هنگام ناهار با ایماء و اشاره به مسئول جلسه فهماندند که نباید آنها که عضو هیات علمی نیستند با ما سر یک میز برای صرف ناهار بنشینند!! نمی‌خواهم بگویم هر کس در حوزه است این چنین است و هر کس در دانشگاه است آن چنان، ولی می‌خواهم بگویم طبیعت علم دین، به این اخلاق دعوت می‌کند و طبیعت "بعضی" علوم به آن رفتار. اگر کسی خلاف این است خلاف طبیعت رفتار کرده است و بنابراین عالمان دینی متکبر و بی ادب یا کم ادب جزء بدترین انسان‌های روی زمین‌اند. و عالمان دانشگاهی متواضع (که البته کم هم نیستند) بسیار ارزشمند و پر سود و غنیمتند. کلما زاد علم الرجل زاد ادبه و ازدادت خشیته لربه
▫️ حکمتی از امام صادق علیه السلام برای این روزهای ما 👈در وصیت به عبدالله بن جندب فرمودند: طُوبی لِعَبدٍ لَمْ یَغبِطِ الخَاطِئِینَ عَلی مَا اُوتُوا مِن نَعیمِ الدُّنیا وَ زَهرَتِها خوش به حال بنده‌ای که به دنیای گناه‌کاران و جذابیت نعمت‌های آنها غبطه نخورد. ▪️از غصه‌های روزانه من مشاهده این حسرت‌های جوانان سرزمینم به زندگی دیگران است. از مقایسه با زندگی دیگران و حسرت خوردن به حال آنها چقدر افسوس می‌خورم. حال، آنها که اهل دین و خدا و پیامبر نیستند شاید چندان ناراحت کننده نباشد اما کسانی که اهل روضه و هیات و قرآن کریم هستند حسرت خوردن‌شان برایم سنگین است. ▪️ کاملا حس اصحاب حضرت موسی را درک می‌کنم که به حسرت خورندگان زندگی قارون می‌گفتند وای بر شما پاداش خداوند بسی برتر و بالاتر از این نعمت‌های فانی و گذراست. ▪️ بگذریم که چنین احساسی درست هم نیست و هرگز یک انسان غیرمومن به خداوند از همین نعمت‌های دنیا لذتی بیشتر از لذت مومن نمی‌برد ولی ایمان به این گزاره مقداری مشکل است. ▪️ لکن اگر کسی توجه کند که لذت امر وجودی است و نه ماهوی خوب می‌تواند بفهمد که ظاهر لذت بردن دیگران با آن واقعیت وجودی که درک می‌کند لزوما برابر نیست. ▪️ این گونه نیست که آن شخص فرو رفته در زندگی جذاب دنیا به این صورت که تو فکر می‌کنی لذت ببرد. این حکمت را از امام صادق علیه السلام بیاموزیم و به زندگی اهل دنیا غبطه نخوریم. اگر بنا بر غبطه و حسرت خوردن است به کسانی غبطه بخوریم که عمرشان باعث افزونی کمالات انسانی چون ایمان و تقوا بوده است.
آری! همان تصویرهایی که برخی سلبریتی‌های ما با فتوشاپ به پلیس ایران نسبت می‌دادند واقعی‌اش در سرزمین مسجود ایشان عینیت پیدا کرد. اکنون هم سکوت مرگ گرفته‌اند و هیچ زشتی و پلشتی و حمله به نهاد علم در این ددمنشی‌ها نمی‌بینند. طُرفه این که برخی هم که گوشه و کنار دهان باز کرده‌اند پلیس وحشی آمریکا را تمجید کرده‌اند چرا که با دانشجویانی که طرفدار گروه تروریستی حماس هستند برخورد می‌کند!! گاهی احساس می‌کنم بین ما و برخی از ایشان چیزی جز سرب داغ حکم نمی‌کند.
گاهی فکر می‌کنم تا معنایی به بزرگی این کمالات انسانی که برای اهل بیت علیهم السلام وجود دارد، نباشد خلقت انسان با این همه شرارت‌ها و جهالت‌ها ارزش نخواهد داشت.
فکر می‌کنید علم بیشتر به بشر خدمت کرده یا دین؟!! عجب مقایسه‌ای!
خداوندا به خاطر تک‌تک قطرات باران که بر این خاک تشنه نازل کردی تو را سپاس! الحمدُلله الذِّی نَزّل الغَیثَ من بعد ما قَنَطوا و یَنشُر رحمته و هو الولیُّ الحمیدُ الحمدلله عدد المَدَر و الوبَر و قطرات المَطَر
بشر در شرایطی که خلأ کامل را تجربه می‌کند، و نمی‌تواند نیازهای درونی‌اش را به شکل عملی مثبت ابراز کند، 👈 تنها کاری که از دستش بر می‌آید این است که: از راه اندیشیدن درباره‌ی معشوق و تجسم خاطرات عاشقانه‌ای که از معشوقش دارد خود را خشنود کند. برای نخستین بار در زندگی‌ام بود که به معنای جمله‌ی "فرشتگان در اندیشه‌های شکوهمند ابدی و بی‌پایان غرق‌اند" پی بردم. صفحه‌ی ۵۵
👆 چیزی که فرانکل یهودی به عنوان غرقه شدن فرشتگان در اندیشه‌های شکوهمند ابدی و بی پایان ذکر می‌کند احتمالا تعبیر کتاب مقدس (تورات) از ملائکه مُهَیَّمِه باشد. ملائکه مهیمه، بنابر بعضی روایات به فرشتگانی گفته می‌شود که به قدری محو جمال حق شده‌اند که از دیگر خلایق غافل‌اند.  بنابر بعضی روایات این ملائکه حتی از خلقت انسان با خبر نشده‌اند و این به دلیل فنای در ذات پاک احدیت متعال است. فرانکل می‌گوید در دل سختی‌های اردوگاه آشویتس چیزی که می‌توانست رنج و سختی شکنجه‌ها را معنادار کند اندیشه کردن درباره معشوق بود. او معشوق را تطبیق بر همسرش می‌کند اما می‌گوید من ضمنا معنای این جمله را که ملائکه غرق در خداوند هستند درک کردم. اگر رنجی هست پس معنایی هم باید باشد و آن معنا در عشق بی پایان و ابدی نهفته است.