مُحَلِّل
✍🏻بنابراین در جمعبندی تحولات روز گذشته میتوان گفت که همانطور که از مدتها پیش اشاره شد، علیرغم تب
بسمه تعالی
🔻با عرض تسلیت شهادت جانسوز حضرت امام حسن عسکری(ع) و با گرامیداشت یاد و خاطرهی حماسهی عظیم دفاع مقدس و درودی از سویدای جان بر حماسهسازان غیور و شهیدان خدایی و جانبازان نستوه، و بر مقتدای آن تاریخسازان، حضرت امام خمینی(ره)، به استحضار ملت شریف ایران می رساند که دانشآموختگان مکتب دفاع مقدس و سربازان جبههی گمنامی، با عنایات حضرت ولیعصرعجل الله تعالی فرجه الشریف، توطئهی سَبُعانهی انجام 30 انفجار تروریستیِ همزمان در مراکز پرجمعیت تهران را کشف، خنثی سازی و تمامی عوامل آن را دستگیر کردند.
🔻انفجارهای مورد بحث با هدف شکستن اقتدار امنیتی و ارائهی تصویری بیثبات از کشور، ایجاد یأس و هراس در جامعه و تحریک به بلوا و اعتراض، دقیقاً برای مقطع سالگرد اغتشاشات سال گذشته برنامهریزی شده بودند.
🔻جان برکفان بی نام و نشان ایران اسلامی در روزهای اخیر طی سلسله عملیاتهایی همزمان در استانهای تهران، البرز و آذربایجان غربی، چندین پایگاه و خانهی تیمی تروریستها را مورد حمله قرار داده و 28 نفر از اعضای شبکهی تروریستی مذکور را بازداشت کردند. این عناصر، وابسته به گروهک جنایت پیشهی داعش بوده و تعدادی از آنها سابقهی همراهی با تکفیریها در سوریه یا حضور در افغانستان، پاکستان و اقلیم کردستانِ عراق را دارا می باشند.
🔻به رغم داعشی بودن عوامل دستگیر شده، مدل طراحی این عملیات و الگوی رفتاری این تروریستها، به مراتب فنیتر و پیچیدهتر از الگوی معمول جریانهای تکفیری بوده و انطباق معناداری با شیوهها و سازوکارهای شناخته شدهی رژیم اشغالگر صهیونیستی را دارا هستند. اِعمال تخصصیترین شیوههای تشکیلاتیِ منقطع و سلولی، استفاده از روشهایی برای فریب و مشغولسازی افسران اطلاعاتی خودی، تمرکز ارتباطات بر شبکههای اجتماعی بیگانه به ویژه واتساپ، استفاده از عناصر واسط و چندگانه در ارتباطات، بکارگیری جاعلان کاملاً حرفهای برای تأمین مدارک مورد نیاز و دهها مؤلفهی دیگر از این قبیل، جملگی نشان از وجود منشأی فراتر از گروهک داعش در پشت صحنهی عوامل بازداشت شده دارند.
🔻بخشی از ابزار و آلات جرم که در عملیاتهای اخیر کشف شده عبارتند از: مقادیر معتنابهی مواد انفجاری و بمبهای آماده و حجم فراوانی مواد پیشساز بمب، یک بسته 100 عددی چاشنی انفجاری و ابزار گوناگون الکترونیکی برای بمبهای زمانی (تایمری)، 17 قبضه سلاح کمری آمریکایی همراه با گلولههای مربوطه، دستگاههای متعدد ارتباطی هوشمند و ماهوارهای، البسه نظامی و جلیقهی انتحاری، مودم های مورد استفاده در اقلیم کردستان عراق و مبالغی ارزهای خارجی.
🔻شایان ذکر است که در هنگام عملیات علیه یکی از خانه های تیمی، از آنجا که تروریستها قصد اجرای عملیات انتحاری داشتند که میتوانست منجر به صدمه به ساکنین منازل همجوار شود، لذا با فداکاری و سرعت عملِ دلاور مردان گمنام، از اجرای عملیات انتحاری آنها پیشگیری شد؛ اما این اقدام، متأسفانه منجر به مجروحیت دو تن از سربازان گمنام امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف گردید.
🔻در پایان با تشکر صمیمانه از همکاریهای متعهدانه و بیشائبهی مردمی در شناسایی و مهار تروریستها، از ملت شریف ایران اسلامی استدعا دارد ضمن دعا برای سلامتی دو برادر مجاهد آسیب دیده، همچون گذشته هر گونه حرکت مشکوک را به ستاد خبری این وزارتخانه به شماره 113 گزارش فرمایند.
@Muhallel
مُحَلِّل
بسمه تعالی 🔻با عرض تسلیت شهادت جانسوز حضرت امام حسن عسکری(ع) و با گرامیداشت یاد و خاطرهی حماسهی
🔸همانگونه که پیش از این بارها و بارها اشاره شد، در صورت اعلان نه بزرگ اجتماعی به جریانات ضدانقلاب، در یک فرمول کاملا پیشبینی شده، دشمن غدار روی به اقدامات تروریستی کور خواهد آورد که افزایش جهشی کشف عوامل تکفیری در روزهای پس از ۲۵ شهریور نشانه این طراحی سوخته است.
🔸اما نکته مهمی که در این بیانیه وجود دارد و ما در تحلیل جمعبندی شاهچراغ به آن اشاره کردیم(https://eitaa.com/Muhallel/1075 ) هدایت داعش در اقدامات اخیر عملا توسط رژیم صورت گرفته و با برعهده نگرفتن رسمی عملیات شاهچراغ توسط داعش، سرویس متخاصم قصد ارسال پیام به ایران را داشته است.
🔸البته در تهران کسی کاری به خنثی شدن این سلسله اقدامات تروریستی نداشته و تلآویو به زودی ثمره سرمایهگذاری تروریستی در جمهوری اسلامی ایران را خواهد دید.
@Muhallel
فارغ از محتواهای بسیار حساس منتشر شده، افشاگریهای اخیر تهران تایمز پُر کردن خلاء رسانههای مرجع جهانی در کشورمان بود. به عبارتی ما در کشور صدها سایت و روزنامه و خبرگزاری داریم که هیچکدام منبع تحلیل جهانی نبوده و غالبا به نشر اخبار یا تحلیل و یادداشت و گزارش کارشناسان میپردازند اما برای مثال سرمقالههای فارین پالیسی، نیویورک تایمز، گاردین، اکونومیست و ... همواره یک منبع مهم برای پژوهشگران روابط بینالملل و سیاست خارجی است زیرا نهادهای امنیتی، نظامی و سیاسی غربی عملا خروجی اتاقهای فکرشان را به این رسانهها تزریق میکنند. بنابراین ایجاد و ارتقاء رسانههای ایرانی به رسانههایی که تحلیل یا خبر مرجع جهانی منتشر کنند، یک ضرورت مهم برای جایابی علمی کشورمان در سطوح تحلیلی جهان است.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔹روز گذشته توافق تبادل زندانی با موفقیت به پایان رسید. با توجه به فضای مثبت حاصل شده و همچنین سمبه پ
🔸سایت امواجمدیا به نقل از چندین منبع ناشناس مینویسد مذاکرهکنندگان هستهای ایران اجازه مذاکره مستقیم با آمریکا را از رهبر جمهوری اسلامی دریافت کردهاند.
منابع بلندپایه ایرانی که نخواستند نامشان فاش شود، گفتند که علی باقریکنی، مذاکرهکننده ارشد هستهای آماده است تا طی هفتههای آینده با برت مکگورک، هماهنگکننده خاورمیانه در شورای امنیت ملی کاخ سفید در عمان دیدار کند.
@Muhallel
سرمقاله امروز روزنامه جوان
تسلیم قرهباغ در مسیر دالان تورانی ناتو
دکتر احمد کاظمی
در این تحلیل تشریح شده است که تسلیم قرهباغ نه تنها به معنای پایان بحران نیست بلکه سرآغاز بحرانهای جدیدی در قفقاز است که توسط بازیگران مداخله گر طراحی شده است.
در 14 نکته به چرایی تسلیم قراباغ، تبعات آن، عملکرد بازیگران، چشم انداز بحران و نهایتا راهکار پیش ِروی ایران اشاره شده است.
https://www.javanonline.ir/fa/news/1187442/تسلیم-قرهباغ-در-مسیر-دالان-تورانی-ناتو
۱. تا وقتی که انسداد فیزیکی در مرزهای شرقی ایجاد نشود، راهکار اخراج مهاجرین غیرقانونی بیفایده است زیرا آنها مجددا از طریقی دیگر وارد کشور میشوند. طرح انسداد فیزیکی تصویب شده و لازم است تا به سرعت اجرایی شود؛ نه فقط به خاطر مهاجرین بلکه به دلیل ایجاد معبر قاچاق سلاح به کشور.
۲. اصلیترین مسئله، بحث شناسایی این مهاجرین است. طبعاً فراخوان رسانهای و ... به تنهایی چارهساز نیست زیرا بسیاری یا دسترسی ندارند و یا توجهی نمیکنند. در این خصوص، استفاده از ظرفیتهای بسیج در یک طرح بزرگ ملی کارساز است. پس از انسداد فیزیکی و شناسایی، باید از استراتژی تفکیک بهره برد.
۳. استفاده از اتباع افغان جهت اجرای عملیاتهای تروریستی و ... سابقه طولانی دارد اما خطر اصلی، ظرفیتسازی برای دشمنان متخاصم به وسیله شبکهسازی است. برای رفع نگرانی از خطرات تروریستی مهاجرین، راهکارهای مهمی وجود دارد که در اینجا قابل ذکر نیست اما در شرایط فعلی، اشراف راهبردی، کلید آن است.
۴. بدون شک راهکار دائمی، تضمینی و بلندمدت حل معضل مهاجرین افغانستانی از راه کابل میگذرد نه تهران.
۵. کشورهایی مثل انگلیس، ترکیه و آلمان که اقتصاد پررونقتری دارند از پس مهاجرین سوری و ... به تنهایی برنیامدند فلذا ایران با یک اقتصاد تحت تحریم نیز به تنهایی نمیتواند کاری از پیش ببرد پس همکاری بینالمللی لازم است.
@Muhallel
مُحَلِّل
به مناسبت انتشار این نامه و بحثهای صورت گرفته در خصوص کافههای اطراف دانشگاه تهران در پست بعد نکاتی
🔻براساس گزارش یک نهاد امنیتی، در ایران ۲۴ میلیون تا ۳۶ میلیون نفر به عنوان گیمر شناخته میشوند. در جریان بازداشتیها در ۱۰ روز اول اغتشاشات، بیش از ۸۰ درصد آنها خود را گیمر معرفی کرده که در اتاقهای چتروم با یکدیگر آشنا شده و سازماندهی شدهاند.
🔻بررسیها نشان میداد که در مناطق مرکزی تهران یعنی اطراف میدان انقلاب، دانشگاه تهران تا میدان فردوسی، پل کریمخان و بلوار کشاورز و اطراف پارک هنرمندان، بیش از ۱۵۰ کافه تریا راهاندازی شده بود که بیش از ۵۰ درصد آنها صرفه اقتصادی ندارند اما از یک منبع مالی تامین میشدند. بعد معلوم شده که هزینه مالی بخشی از این کافهها که توانسته پاتوقی برای شبکهسازی و انسجام جریان آشوب باشد توسط سفارتخانههای اروپایی تامین شده است. به ویژه سفارت فرانسه در این وضعیت بسیار فعال عمل کرده است.
🔻این کافهها محلی برای دورهمیها و شبکهسازی بود. مثلا برخی از آنها گفتهاند که ما قرار میگذاشتیم، ۴ تا ۶ گیم، ۶ تا ۸ باشگاه، ۸ تا ۱۰ به کافهها میرفتیم. یا یک نمونه دیگر، یک جوان ۱۷ ساله با بیش از ۵۰ دختر رابطه برقرار کرده و فیلمهای آنها را در گوشی تلفن همراه خود داشته است.
🔻نکته قابل تاسف این است که بیش از ۹۰ درصد جوانهایی که بازداشت شدند اگر پسر بوده با یک یا گاهی با چند دوست دختر، و اگر دختر بودند همراه با یک یا چند دوست پسر، به خیابانها آمدند. در واقع یک شبکهای در فضای مجازی در اتاقهای گیم شکل گرفت. گیمرهایی که طی این سالهایی که دانشگاهها تعطیل بوده در فضای گیم اتاقهایی داشتند با هم آشنا شدند و هماهنگ شدند و یا در شهرهای بزرگ در کافههایی که قارچ گونه تاسیس شدند.
@Muhallel
مُحَلِّل
هر چند دوستان در زیر این توییت به خوبی از خجالتش درآمدند اما ذکر دو نکته در خصوص اعزام تفنگداران قاب
با یادی از تحلیلگر ارشد! علیحسین قاضی زاده؛
خروج ناوگروه بالگردبر باتان LHD5 از خلیج فارس
➖ برابر اخرین داده ها، ناو بالگردبر باتان LHD5 از خلیج فارس خارج و هم اکنون در دریای عمان در حال فعالیت می باشد این اولین خروج ناوبالگردبر باتان از زمان ورود به خلیج فارس است.
⏱ عبور از تنگه هرمز (ورود به خلیج فارس) :
۱۲:۳۰ پنج شنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۲
⏱ مدت فعالیت در دریای عمان:
۴ روز، تاریخ ۲۲ الی ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
⏱ مدت فعالیت در خلیج فارس (شمال قطر) :
۱۰ روز، تاریخ ۲۶ مرداد الی ۴ شهریور ۱۴۰۲
⏱مدت فعالیت در خلیج فارس (جنوب کیش)
۱ روز ، تاریخ ۵ شهریور ۱۴۰۲
⏱ مدت حضور در خلیج فارس :
۳۸ روز ، تاریخ ۲۶ مرداد الی ۲ مهر
⏱ عبور از تنگه هرمز (خروج از خلیج فارس):
دوشنبه ۳ مهر ۱۴۰۲
⏱ مدت فعالیت مجدد در دریای عمان :
۱ روز ، تاریخ ۳ مهر ۱۴۰۲
مُحَلِّل
رئیس جمهور کشورمان ساعاتی پیش جهت شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل راهی نیویورک شد. در نشست مجمع ع
🔹اگر خاطر دوستان باشد بارها در کانال ذکر شد که یک ابتکار ۲+۶ یعنی مجمع گفتگوهای منطقهای ۸ کشور خلیج فارس روی میز است که دکتر امیرعبداللهیان در سفرهایی که به کشورهای عربی داشت آن را مطرح کرد و قرار شد اولین دور آن در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در سطح وزرای خارجه برگزار شود اما این نشست تاریخی در دقیقه ۹۰ به دلیل اختلافات مرزی عراق و کویت بر سر خورعبدالله که اوایل شهریور امسال سرباز کرده بود، لغو شد!
🔹 نگارنده این گزارش را در روز ۲۵ شهریور نوشت که البته به دلایلی در کانال قرار داده نشد، در اینجا اشاره شد که هر چند ابتکار ۸ کشور خوب است اما به دلیل اختلافات مرزی و سیاسی متعدد میان کشورهای منطقه(نه لزوما با ایران)، سخت میتوان ۸ کشور را در یک میز گردآورد مگر در برابر یک دشمن خارجی که منافع همه را تهدید کند. بنابراین بهتر است که علاوه بر تلاش برای ابتکار ۲+۶، با تقسیمبندی کشورها، نسبت به پیشبرد همکاری در حوزههای مختلف اقدام کرد.
@Muhallel
مُحَلِّل
📌مدیریت جمهوری اسلامی ایران در پرونده افغانستان چگونه است؟ 🔸مشابه تابستان ۱۴۰۰، مدتی است مخصوصا پس
از شب گذشته که پست قبل را کار کردیم برخی دوستان ما را از الطاف بیدریغ خود محروم نکردند! لذا لازم است تا برخی نکات به صراحت ذکر شود:
۱. اگر به هشدار دادن درباره وضعیت پناهجویان است، در ۲ خرداد امسال در بند هفتم تحلیل ریپلای شده، به صراحت از وضعیت اسفناک و عدد ورای تصور مهاجرین افغانستانی در ایران صحبت کردم. همان موقع نیز بر لزوم مدیریت سریع و صحیح این ماجرا تاکید شد. البته اطلاعاتی که در متن فوق بود مربوط به سال ۱۴۰۱ بود ولی با توجه به موج جدید دعواهای رسانهای، آن موقع منتشر شد. الان هم اگر لازم باشد اطلاعات بیشتری منتشر خواهیم کرد.
۲. اما متاسفانه در برخی تحلیلها، تفکیک دیده نمیشود. تفکیک یعنی چه؟ یعنی اینکه بین حرف از لزوم مدیریت مهاجران و خطرات آنها با پروژه اخیر رسانهای تفاوت بگذاریم. اگر کسی حرف از تلاش برخی برای ایجاد فتنه میزند، به این معنا نیست که عقیده دارد این افراد باید در کشور به حال خود رها شده و هیچ کاری هم نکنیم! اما هر کاری الزامات و ظرافتهایی دارد که بدون توجه به آنها کاری از پیش نخواهد رفت. برای مثال بسیاری از افغانها حتی در کشور خود هم هویت درست و حسابی ندارند حال اینها به ایران آمدهاند، در صورت اخراج به راحتی میتوانند با جعل نام خود مجددا برگردند البته اخیرا با طراحی سیستم بیومتریک، این معضل رفع شده است.
۳. اینکه در راهکارها صحبت از تیراندازی به مهاجرین در مرز کنیم، به معنای نداشتن هیچ آگاهی نسبت به تلاش دشمن برای فتنهانگیزی است. اگر چنین کاری کنیم، فردا اول از همه BBC فارسی که کارویژهاش، تفرقهافکنی میان دو ملت است چه جنجالی به پا خواهد کرد؟ اساسا تصویر و وجهه بینالمللی جمهوری اسلامی به عنوان امالقری در میان سایر کشورهای مسلمان چگونه خواهد شد؟ واکنش افغانهای داخل کشور چه خواهد بود؟ این شکل راهکار دهی بدون توجه به متغیرها، ویرانکننده است.
۴.در متنی که دو روز پیش در خصوص مدیریت پرونده مهاجران نوشتم، هیچ جملهای از طراحی دشمن و فتنه و ... گفته نشد ولی وقتی دیده میشود که اساس این موج رسانهای بر ۳ یا ۴ خبر جعلی است نیاز است تا صحبت شود هر چند در فضای احساسی حاکم، هر حرفی به جز این راهکار که "باید همه را با تیر بزنیم و اخراج کنیم و ..." شهید میشود. نکته مهمتر اما اینجاست که نگاهی به سوابق قبلی نشان میدهد که ما هر چند ماه یکبار، یک موج درگیری رسانهای در فضای مجازی با موضوع افغانستان داریم و جالب اینجاست که همه آنها نیز بر یک یا چند ویدیو جعلی و قدیمی شکل گرفته است!
۵. این حرفها هم به معنای حمایت از راهکارهای مسئولین ذیربط در این خصوص نیست. با این حجم از پناهجو باید قبول کرد که برخی مسئولان در این زمینه خطاهای مهمی داشتند که یکی از مهمترین آنها، تعلل در انسداد فیزیکی مرز بود. ما هم سال گذشته و پس از امضای توافق امنیتی ایران و عراق چندین نوبت در خصوص مرزهای شرقی کشور هشدار دادیم(https://eitaa.com/Muhallel/659)
@Muhallell
🔴عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی منوط به توافق دفاعی با آمریکا!
🔸خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه منطقهای اعلام کرد، عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی منوط به توافق دفاعی با ایالات متحده آمریکا است.
🔸رویترز به نقل از یک منبع آمریکایی اعلام کرد، این توافق ممکن است مانند توافق بحرین باشد.
🔸این منبع آمریکایی افزود: ایالات متحده ممکن است عربستان سعودی را به عنوان متحد اصلی خارج از ناتو طبقه بندی کند.
سه منبع منطقهای آگاه از مذاکرات گفتند، عربستان سعودی مصمم است به یک توافق نظامی دست یابد که ایالات متحده را ملزم به دفاع از آن در ازای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی میکند و حتی اگر این رژیم امتیازات اساسی به فلسطینیها برای تشکیل یک کشور مستقل ندهد، این توافق را لغو نخواهد کرد.
🔸این توافق ممکن است در سطح ضمانتهای قاطع دفاعی به سبک ناتو نباشد که در ابتدا زمانی که این موضوع برای اولین بار بین محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان و جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در جریان سفر وی به ریاض در ماه ژوئیه ۲۰۲۲ مورد بحث قرار گرفت، به دنبال آن بود.
🔸یک منبع آمریکایی گفت: این توافق ممکن است شبیه معاهداتی باشد که ایالات متحده با کشورهای آسیایی منعقد کرده است یا اگر کنگره آن را تأیید نکند، ممکن است شبیه توافق آمریکا با بحرین باشد که میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا است. چنین توافقی به حمایت کنگره نیاز ندارد.
این منبع اظهار داشت که واشنگتن همچنین می تواند با طبقه بندی عربستان سعودی به عنوان متحد اصلی غیر ناتو، هر توافقی را بهبود بخشد، امتیازی که قبلاً به رژیم صهیونیستی اعطا شده است.
🔸اما همه منابع گفتند که عربستان سعودی در صورت مورد حمله قرار گرفتن همانند حمله موشکی به پایگاههای نفتی این کشور در ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹ که بازارهای جهانی را تکان داد، چیزی کمتر از ضمانتهای الزام آور از سوی ایالات متحده برای محافظت از خود نمیپذیرد. انعقاد توافقنامهای برای حمایت آمریکا از بزرگترین صادرکننده نفت جهان در ازای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، با سازش دو دشمن قدیمی و پیوند ریاض با واشنگتن پس از مداخلات چین در منطقه، منطقه خاورمیانه را تغییر میدهد. این یک پیروزی دیپلماتیک برای بایدن خواهد بود تا قبل از انتخابات آمریکا در سال ۲۰۲۴ به آن ببالد.
🔸در سایه توافق عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی و عربستان ممکن است فلسطینی ها از برخی محدودیت های رژیم صهیونیستی رهایی پیدا کنند، اما چنین اقداماتی در سطح آرزوهای آنها برای تشکیل کشور نخواهد بود.
🔸سه منبع منطقهای مطلع مذکور از مذاکرات گفتند که مانند دیگر توافقهایی که عربها و رژیم صهیونیستی طی دههها به دست آوردهاند، در این توافق هم خواسته اصلی فلسطینیها برای تشکیل یک کشور مستقل در جایگاه دوم قرار خواهد گرفت.
یکی از منابع گفت: عادی سازی بین اسرائیل و عربستان سعودی خواهد بود. اگر فلسطینیان با آن مخالفت کنند، پادشاهی راه خودش را خواهد رفت.
🔸وی افزود: عربستان از طرح صلح برای فلسطینیها حمایت میکند، اما این بار نه فقط برای فلسطینیها بلکه برای خودش هم چیزی می خواهد.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔴عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی منوط به توافق دفاعی با آمریکا! 🔸خبرگزاری رویترز به ن
📌دریل رژیم صهیونیستی بر دیوار عادیسازی
🔹به طور خلاصه، اگر اعلام عادیسازی روابط کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی را یک دیوار بدانیم، طرفین به جای تخریب دفعی کل دیوار، به مرور با ایجاد سوراخهای کوچک در دیوار، آن را متزلزل میکنند تا نهایتا این دیوار فرو ریزد.
🔹القصه، رفتار شناسی مقامات سه طرف(آمریکا، اسرائیل و عربستان) در هفتهها و روزهای اخیر در چارچوب چنین نقشهای قابل فهم است. آنها میدانند اعلام خبر عادیسازی روابط دو طرف(حتی اگر طی سالیان آینده انجام شود) هزینهزا خواهد بود، از این رو با خبرسازیهای پی در پی مانند اظهارات مثبت از سوی مقامات سه طرف، سفر هیئتهای تجاری و گردشگری رژیم به عربستان، فرود اضطراری هواپیمای اسرائیلی در عربستان و ... به مرور افکار عمومی را به این روابط "مدنی" عادت دهند.
🔹از سوی دیگر از ابتدا گفته میشد ریاض فقط در صورت تصویب طرح دو دولتی و به رسمیت شناختن کشور فلسطین، حاضر به عادیسازی خواهد بود. اما گزارش دو روز پیش رویترز از این جهت مهم است که اولین پیش خبر محتاطانه برای عبور از فلسطین را داده است! هر چند حتی اگر طرح دو دولتی در آن معامله نیز میآمد به طور قطع، در عمل هیچ اتفاقی رخ نمیدهد زیرا این حرفهای خوش آب و رنگ را صهیونیستها در اسلو، عادیسازی با امارات و بحرین و مصر هم بیان کردند.
🔹حال این خبر رویترز از دو حال خارج نیست؛ یا حقیقت دارد که بیان محتاطانه آن با هدف آمادهسازی افکار عمومی صورت میگیرد و یا یک خبرسازی برای تست افکار عمومی جهان اسلام است که طبیعتا در هر دو صورت، باید شاهد واکنش گسترده جهان اسلام باشیم که تاکنون شاهد رخداد خاصی نبودهایم. البته که یکی از بهترین سناریوها برای جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت در صورت اعلام عادیسازی، عبور عربستان از فلسطین است.
🔹در روزهای آینده در خصوص این معامله سه جانبه بیشتر صحبت خواهیم کرد اما باید توجه داشت که ما با یک معامله سه جانبه مواجهیم و نه فقط عادیسازی تلآویو- ریاض. به عبارتی هر سه طرف قصد دارند به قصد بدیلسازی برای برنامههای شکست خورده سالیان گذشته خود، همه این بدیلها را در یک ابرمعامله سهجانبه جای دهند. بنابراین یکی از سناریوها این است که با توجه به برخی چالشهای سخت موجود در تلآویو، ریاض و واشینگتن، سه طرف روی به اجرای بخش بخش بندها آورده تا در یک توافق جامع، همه بندها را بگنجانند.
@Muhallel
🔻تعلیق شدن معادلات پاسخگویی به حملات رژیم صهیونیستی به سوریه مشخصاً آنها را جَریتر کرده است و این را در حمله شب گذشته رژیم به دمشق دیدیم. در صورت انتشار اطلاعات تکمیلی در خصوص حمله دیشب، در این زمینه بیشتر خواهیم نوشت اما دادنِ فضای تنفس به صهیونیستها حتی برای مدتی اندک و موقتی نیز باعث حرکات خصمانه آنها میشود هر چند که آنها در زمینِ "یک گام به جلو و ده گام به عقب" بازی میکنند.
@Muhallel