مُحَلِّل
🔻تعلیق شدن معادلات پاسخگویی به حملات رژیم صهیونیستی به سوریه مشخصاً آنها را جَریتر کرده است و این
🚨 این روزها منازعه ترکیبی (فیزیکی، اطلاعاتی، شناختی، سیاسی) محور مقاومت و رژیم صهیونیستی که در منطقه خاکستری واقع شده، وارد فاز جدیدی شده است. حقیقت این است که مومنتوم زد و خوردهای سنگین، پنهان و گسترده محور جهانی مقاومت و رژیم تروریستی صهیونیستی در دو هفته اخیر به شدت بالا رفته و عملاً زمان کنش و واکنش متقابل طرفین به زیر ۴۸ ساعت رسیده است. به واقع، تمام تحولات دو هفته اخیر از جنگ ادراکی رسانههای صهیونیست در خصوص انفجارها در کشور، حملات اخیر رژیم به سوریه، موج مشکوک رسانهای اخیر و ... همگی در یک پازل قابل تعریفاند. مانند همیشه ضربات مقاومت موثرتر و عمیقتر بوده است زیرا زمین بازی در تهران تعیین میشود نه تلآویو.
@Muhallel
مُحَلِّل
🚨اگر روزی راهبرد محور مقاومت برای جلوگیری از طرح خاورمیانه جدید، جلو انداختن جنگ و پیروزی در جنگ ۳۳
رهبر انقلاب: رژیم غاصب صهیونیستی، رفتنی است / دولتهایی که به سراغ قمار عادیسازی رفتهاند بدانند که به قول اروپاییها دارند روی اسب بازنده شرطبندی میکنند/ این سرطان بدست فلسطینیان و نیروهای مقاومت ریشهکن خواهد شد
🔹 نظر قطعی جمهوری اسلامی این است که دولتهایی که قمار عادیسازی با رژیم صهیونیستی را برای خودشان سرمشق کار قرار میدهند ضرر خواهند کرد، باخت منتظر اینهاست دارند اشتباه میکنند. به قول اروپاییها روی اسب بازنده شرطبندی میکنند.
🔹 امروز وضع رژیم صهیونیستی وضعی نیست که مشوق نزدیکی به او باشد، نباید این اشتباه را بکنند.
🔹 رژیم غاصب رفتنی است، امروز نهضت فلسطین از همیشهی این هفتاد-هشتاد سال سرحالتر است، امروز جوانان فلسطینی و نهضت فلسطینی، نهضت ضد غصب، ضد ظلم، ضد صهیونیسم امروز از همیشه با نشاطتر، سرحالتر، آمادهتر است که مشاهده میکنید و انشاءاللّه این نهضت به نتیجه خواهد رسید و همینطور که امام بزرگوار (رضوان اللّه علیه) تعبیر کردند از رژیم غاصب به سرطان حتماً این سرطان انشاءاللّه به دست خود مردم فلسطین و نیروهای مقاومت در کل منطقه ریشهکن خواهد شد. .۱۴۰۲/۰۷/۱۱
@Muhallel
مُحَلِّل
📌دریل رژیم صهیونیستی بر دیوار عادیسازی 🔹به طور خلاصه، اگر اعلام عادیسازی روابط کشورهای اسلامی با
📌مقایسه مقاومت و مذاکره در برآورده کردن خواستهها در فلسطین
🔹همانطور که گفته شد، در روزهای ابتدایی نشر اخبار در خصوص عادیسازی روابط عربستان و اسرائیل، گفته میشد که فلسطین، خط قرمز بن سلمان بوده و تا طرح دو دولتی احیا نشود، هیچ عادیسازی در کار نخواهد بود.
🔹این خواسته البته مشخص بود غیرممکن است زیرا تا افرادی مانند بن گویر، اسموتریچ و ... در کابینه نتانیاهو هستند، یا اجرای ایک خواستهها غیر ممکن خواهد بود و یا کابینه نتانیاهو با فروپاشی قطعی مواجه خواهد شد.
🔹در روزهای اخیر اما با نگاهی به مطالب رسانههای آمریکایی، عربی و عبری، مشخص میشود که خط حمایت از فلسطین کمرنگ شده و با طرح استدلالهایی تلاش میشود تا با غیرممکن نشان دادن طرح دو دولتی، بر راهکارهای جایگزین تاکید کنند.
🔹در همین راستا، یک منبع فلسطینی آگاه در رامالله، گفت: فلسطین چند روز قبل در جریان دیدار نایف السدیری، سفیر عربستان با رهبران فلسطینی پذیرفت که فرصت فعلی برای توافقی درباره تشکیل کشور فلسطین مناسب نیست و آنچه محتمل است، پاسخ به درخواستها برای تقویت ماهیت سیاسی فلسطین، زنده نگه داشتن ایده دو دولتی و رفع خواستههای ملموسی است که فشار اشغالگری را برای فلسطینیها کاهش دهد.
🔹این منبع افزود: السدیری به رهبران فسلطینی گفت، عربستان در شرایط فعلی نمیتواند کشور فلسطین را روی کار آورد، او به رهبران فلسطینی پیشنهاد داد مجموعهای از خواستههای واقعبینانه خود را که موجب احیای توافق اسلو میشود، ارائه کرده تا او آنها را به آمریکا انتقال داده و برای تحقق آنها تلاش کند.
🔹منبع یاد شده به القدس العربی گفت: تشکیلات خودگردان فلسطین موضعگیری عربستان را درک میکند و تصمیم گرفته از تجربه عادیسازی امارات و بحرین درس گرفته، از آنها برای بهبود شرایط خود و توسعه و تقویت حاکمیت و بازدارندگیاش استفاده کرده و از مخالفت سرسختانه به مشارکت در توافق احتمالی با عربستان تغییر رویکرد دهد.
🔹طبق اظهارات منبع یاد شده، طرف فلسطینی با طرح ۱۴ درخواست، اجرای بندهای باقی مانده توافق اسلو را خواستار شد که مهمترین آنها عبارت هستند از: احداث فرودگاه فلسطین، حاکمیت کامل فلسطین بر منطقه "أ"، اجرای دور سوم عقبنشینی اسرائیل از منطقه "ج" بالغ بر ۱۳ درصد از کل مساحت آن، آغاز توافق اقتصادی پاریس و آزادسازی درآمدهای متعلق به فلسطینیها که امروز حدودا بالغ بر ۸۰۰ میلیون دلار است، اجرای توافق گذرگاههای مرزی با اردن با استقرار نیروهای امنیتی فلسطینی در آنجا، توقف اقدامات یکجانبه اسرائیل همانند شهرکسازیها و دیگر موارد.
🔹بسیار جالب است که بدانید در روزهای اخیر، تنشها در نوار غزه بالا گرفت. از این رو فرماندهان مقاومت فقط با افزایش آمادگیها، سیگنال تشدید تنش را به تلآویو ارسال کردند و همین موجب فعال شدن مصر و قطر شد. در همین زمینه مقامات نوار غزه، سه خواسته مشخص داشتند: افزایش کارگران غزه که در سرزمینهای اشغالی و کرانه باختری کار میکنند از ۲۰ هزار به ۲۵ هزار یا سقف ۵۰ تا ۶۰ هزار، افزایش محدوده ماهیگیری صیادان، افزایش صادرات و واردات کالا از/ به غزه.
🔹همین دو خبر نشان میدهد که گزینه صلح و سازش تا چه حد بی تاثیر بوده و مقاومت فقط با افزایش تنش ، به راحتی توانایی کسب خواستههای خود را دارد. از این رو بهتر است به جای سخن از معامله سه جانبه آمریکا - عربستان - اسرائیل، از عبارت معامله بایدن، بن سلمان، نتانیاهو + محمود عباس استفاده کرد.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔹روز گذشته توافق تبادل زندانی با موفقیت به پایان رسید. با توجه به فضای مثبت حاصل شده و همچنین سمبه پ
🔻یکی از نقاط ابهامی که اخیرا مطرح شد، خبر یک سایت پیرامون مذاکره مستقیم و سپس تکذیب آن از سوی مراجع رسمی بود. از سویی، شاید این ابهام حداقل برای مخاطبین کانال ما بیشتر بود، زیرا پیش از امواج مدیا و در زمان سفر رئیس جمهور به نیویورک از اعطای اختیاراتی ویژه سخن گفتیم بنابراین لازم است تا این ابهام احتمالی برطرف شود.
🔻برای این تبیین این مسئله، باید به شروع دولت سیزدهم برگردیم. حقیقت این است که از ابتدای دولت و آغاز مذاکرات در ۸ آذر ۱۴۰۰، اختیارات شخص رئیس جمهور و متعاقبا مسئول تیم مذاکره کننده نسبت به قبل افزایش یافت. البته این اعطای اختیارات باعث عدم مشورت تیم مذاکراتی با سایر ارکان نظام نشد. این مسئله تا جایی بود که یک مقام رسانهای کشور از یک نهاد عالی رتبه در خصوص نحوه پوشش رسانهای مذاکرات کسب تکلیف میکند که در پاسخ به ایشان گفته میشود چشم شما به لبان مبارک آیتالله رئیسی باشد!
🔻حال، در خصوص مباحث اخیر، سهوا یا عمدا این گزاره مطرح شده که رهبر انقلاب به علی باقری دستور داده که با آمریکاییها مستقیما مذاکره کند! این مسئله کذب محض است و هیچ برنامهای هم جهت مذاکره مستقیم وجود نداشته است. تنها تحول در این زمینه اعطای اختیارات تعاملی آن هم در صورت نشان دادن حسن نیتی از سوی آمریکا و فراهم شدن شرایط بوده است.
🔻همانطور که در پیام ریپلای شده گفته شد، در همان زمان نیز توپ در زمین آمریکا بود و آنها میبایست در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل حسن نیت خود را ابراز میکردند، یکی از گامهای این حسن نیت نیز جلسه مثبت با E3 و البته صدور مجوز بازدید دکتر امیرعبداللهیان از سفارت پاکستان( دفتر حافظ منافع ایران) در واشینگتن بود که با عدم صدور مجوز و مطرح شدن بحث پهپادها در جلسه E3 این گامها از سوی طرف مقابل برداشته نشد و متعاقبا مواردی مثل مذاکره مستقیم و ... هم تعلیق شد.
🔻گفتنی است اخیر برخی طرفها پیشنهاداتی مانند احیای فرمت ۱+۵ و یا تلاش مجدد برای احیای برجام را مطرح کردهاند. البته به نظر نمیرسد تا ۲۰۲۴ به جز پیشبرد مسیر تنشزدایی و توافقات محدود، شاهد تحول خاصی در پرونده هستهای باشیم.
@Muhallel
مُحَلِّل
✅پاسخ به سه سوال در خصوص برقراری روابط ایران و عربستان: 1⃣پس یمن چه میشود؟ 🔹تهران حتی در مذاکرا
📌نکاتی در خصوص حواشی اخیر روابط با عربستان سعودی
۱. تا زمانی که هم مسئولین و هم مردم در کشور متوجه نشویم که برقراری رابطه با یک کشور به معنای همنظر شدن در تمام پروندهها نیست، به جایی نخواهیم رسید و هر از چند گاهی یک موج ضد روسی، ضد چینی، ضد عربستانی! و ... از جانب گروههای مختلف سیاسی خواهیم داشت.
۲. بیاحترامی سعودیها به حاج قاسم هر چند ذیل قاعده "کی شود دریا ز پوز سگ نجس" قرار میگیرد، اما طبیعتا باید به سعودیها حق داد که از مردی که کل نقشههای آنها را در حداقل ۸ کشور بر باد داد، کینه داشته باشند هر چند باید دید چه جریاناتی در ریاض به دنبال فعالسازی گسلها هستند.
۳. همه ما باید بدانیم که در نظم در حال گذار، نه اتحاد استراتژیکی به مانند سابق وجود دارد و نه همکاری کشورها با یکدیگر در برخی پروندهها به معنای کنار گذاشتن همه اختلافات و رقابتهاست.
این مسئله البته ظاهرا هنوز میان برخی مسئولین ما جا نیافته چنانچه فردی که خود توافق با عربستان را امضا کرده بود توییت میزند "ایران و عربستان از رقابتهای ژئوپلتیک به سمت همکاریهای ژئواکونومیک حرکت میکنند". در حالی که این رقابتها در هر حوزه ادامه دارد و صرفا از قالب سخت به نرم تغییر داده است. همچنین اقداماتی مانند همراهی با رقص شمشیر سعودیها و ... به هیچ وجه تامین کننده منافع ملی نیست.
۴. از سویی دیگر باید توجه داشت تجویز نسخههای احساسی از سوی برخی افراد به هیچ وجه منطبق با شرایط نیست. در سال ۱۳۹۹ که شاهد موج برقراری روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی بودیم، از ارکان این ارتباط، خلاء امنیتی و تهدید ایران بودیم. اکنون یکی از دلایلی که باعث شده تا برخی کارشناسان بر این باور باشند که توافق عربستان و اسرائیل شکل نخواهد گرفت، تهدیدزدایی از ایران است. اینکه برخی جریانات با تهدیدهای بیهوده تلاش کنند تا مجددا ایران را به عنوان یک عامل تهدید معرفی کنند، کمک به طرح بایدن است. البته باید گفت که منظور از تضمینهای امنیتی آمریکا به عربستان را باید تضمین پادشاهی محمد بن سلمان از سوی آمریکا ترجمه کرد.
۵. بنابراین ما بیش از هر چیز باید ابتدا توافقاتمان را با کشورهای منطقه نظاممند و مبتنی بر اهداف راهبردی کشور پیش ببریم و نه صرفا برهم زننده بازی خصم اصلی. همچنین لازم است تا هم مقامات کشوری و لشکری و هم ما مردم به این درک برسیم که برقراری رابطه یا همکاری با کشوری به معنای پایان رقابتها و هم نظر شدن در تمام پروندهها مسائل نیست. این جذابیت ما در عرصههای مختلف است که دیگران را به ما نزدیکتر خواهد کرد. همانطور که همان روز ۱۹ اسفند گفتیم، نبایست به این توافق خوشبین بود و نه باید هم بدبین بود. ما باید در این مرحله با پرهیز از افتادن در دام توسعه کاذب سعودی، نسبت به تقویت ابزارهای نرم خود در منطقه اقدام کنیم.
@Muhallel
مُحَلِّل
روز گذشته وزیر امور خارجه کشورمان روایت یکی از مهمترین رویدادهای حوادث پس از شهادت سردار سلیمانی را شرح داد. البته در گزارش جامع شهید سلیمانی که به مناسبت سومین سالگرد ایشان منتشر کرده بودم به این نکته نیز اشاره شده بود. در واقع آمریکاییها چند پیشنهاد دادند:
۱. هدف قرار دادن پایگاه هوایی بلد عراق(تخلیه آن برای نشان دادن واقعی بودن حرفشان) یا پایگاهی دیگر
۲. ارائه فهرستی از ژنرالهای آمریکایی و زدن یکی از آنها
۳. لغو بخشی از تحریمها
۴. خروج آمریکا از منطقه
۵. سرنگونی محمد بن سلمان
البته آمریکا در همان روز شهادت از کانال سوئیس یک پیام تند هم فرستاد مبنی بر اینکه دیگر با شما مماشات نمیکنیم که پاسخ یک جملهای تهران مبنی بر اینکه "تو را میکشیم" باعث چرخش شدید مواضعشان شد.
جمهوری اسلامی ایران نیز عملا زمان و مکان انتقام را نامحدود کرد.
@Muhallel
میگویند چرا جو بیمارستان فجر نیروی هوایی را امنیتی کردهاند؟! فارغ از اینکه کنترل بیمارستان برعهده فراجاست اما اینکه "خبرنگار"؟! یک روزنامه داخلی، خبر را به خارج منتقل کند و عامل اینترنشنال در بیمارستان بازداشت شود چه معنایی میدهد؟
پرسش اساسی از جریان ضدانقلاب این است: در این لحظات، شما دعا میکنید آرمیتا گراوند زنده مانده و سلامتیاش را به دست آوَرَد یا عمیقاً دوست دارید تا این دختر فوت کند؟! پاسخ حقیقی به این سوال بسیاری از موارد را روشن خواهد کرد.
@Muhallel
البته ایشان از این جهت درست میگوید که موج رسانهای اخیر که مطابق پیشبینیها با آرمیتا گراوند به حاشیه رفت، منشا داخلی (ناشی از اختلافات نظرات پرونده افغانستان) داشت تا خارجی. هر چند مگسهای خارجی مطابق معمول تلاش کردند روی آن بنشینند.
حال که فشار از پایین محقق شده باید دید نتیجه چانیزنی در بالا چیست.
@Muhallel
مُحَلِّل
🚨اگر روزی راهبرد محور مقاومت برای جلوگیری از طرح خاورمیانه جدید، جلو انداختن جنگ و پیروزی در جنگ ۳۳
حالا نتانیاهو در سالگرد یوم کیپور ماژیکش را بردارد و شروع به خط خطی کردن نقشهها کند...
@Muhallel
🔴فعالشدن مثلث آشوب در کشور
🔸به طور کلی مثلثی جهت بازتولید آشوب و ناامنی در کشور وجود دارد که از سه ضلع تشکیل شده است؛
اول، راهاندازی جنگ شناختی توسط رسانههای زنجیرهای معاند
دوم، حمایت سیاسی غرب برای تنفسدهی از بیرون
سوم، اقدام هستههای آشوب در داخل
🔸این سه ضلع که در ۲۵ شهریور شکست سختی خورده بود اکنون با یافتن بهانه آرمیتا گراوند مجددا فعال شده است. بنابراین اعطای جایزه صلح نوبل به نرگس محمدی را باید در همین زمینه و در راستای ضلع دوم تحلیل کرد. در صورتی که خدای ناکرده اتفاق ناگواری رخ دهد، به دلیل انهدام هستههای خرابکار، بعید است که اتفاقی در کف خیابان رخ دهد اما ممکن است که همزمان با تکمیل ابر جنگ شناختی، ضلع سیاسی به سمت تصمیمی محاسبه نشده در روز ۲۸ مهر در خصوص تحریمها برود. گفتنی است در روزهای اخیر تلاش غرب جهت تشدید فشارهای اقتصادی افزایش یافته است.
🔸جالب است که دقایقی پیش اکانت سازمانی صهیونیستها، ترور آلارم، اعلام کرد که آرمیتا گراوند فوت کرده و تا ۴۸ ساعت آینده ایران درگیر تظاهراتهای خیابانی خواهد شد! مشخص نیست که در سکوت مراجع رسمی و حتی رسانههای ضدانقلاب، این رسانه صهیونیستی چگونه به این خبر دست پیدا کرده و یا در صورت دروغ بودن آن، با چه هدفی آن را منتشر کرده است؟!
🔸بنابراین به نظر میرسد همانطور که رهبر معظم انقلاب در هفتههای پیش اشاره کردند، اتاق بحرانسازی دشمن با جدیت مشغول دستگذاشتن بر روی شکافها، برای تحمیل موج جدیدی از ناامنی است. امری که باید آن را در چارچوب جنگ ترکیبی گسترده هفتههای اخیر دید. البته همانطور که رهبری گفتند، ما نیز در نقشه خود جدی هستیم.
@Muhallel
📌بازگشت به راهبرد سپهبد سلیمانی
🔸در سال ۱۳۹۷ و در حالی که حملات هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه شدت گرفته بود، حاج قاسم در جلسهای در یکی از پادگانها تهران، در این خصوص گفت: میدانید فرق من با نتانیاهو چیست؟ فرق این است که او مواضع سوخته ما را در سوریه میزند اما من شهرکهای او را هدف قرار میدهم.
@Muhallel
مُحَلِّل
🚨 این روزها منازعه ترکیبی (فیزیکی، اطلاعاتی، شناختی، سیاسی) محور مقاومت و رژیم صهیونیستی که در منطقه
🔸حال در روزهای اخیر صهیونیستها تلاش زیادی داشتند تا هم آتش آشوب را در جمهوری اسلامی ایران روشن کنند. همچنین برخی اقدامات مانند برعهده گرفتن دو آتشسوزی در تاسیسات وزارت دفاع کشورمان توسط رسانههای وابسته صهیونیستی، انجام دو حمله هوایی به مواضع مقاومت در دمشق و دیرالزور، تداوم جنایات در مسجدالاقصی و کرانه باختری و تلاش برای آشوبسازی در ایران، شعلههای خشم را فعال کرد.
🔸همانطور که گفته شد، زمین بازی را تهران مشخص میکند و زمین بازی اصلی ما در خود سرزمینهای اشغالی است و نه سوریه یا قفقاز جنوبی. ما اکنون با نیروی پُر به سمت دشمن رفتهایم.
@Muhallel
زمین بازی اکنون در اختیار مقاومت است و عملیات با طراحیها تا کنون تطابق حدودا ۹۰ درصدی داشته است.
اکنون باید دید کابینه امنیتی فروپاشیده رژیم چه تصمیمی خواهد گرفت. ورود سایر نیروهای مقاومت در جبهههای دیگر مرحلهای خواهد بود.
البته محمد ضیف، صبح امروز خط و خطوط را مشخص کرد و با بیان اینکه هماهنگی امنیتی با دشمن اشغالگر به پایان رسیده است، پیام محکمی به تلآویو ارسال کرد تا مجددا دوحه و قاهره را واسطه نکنند.
@Muhallel
در بیانیه حزبالله لبنان به صراحت اشاره شد که عملیات امروز پیامی به عادیسازان است.
در واقع محور مقاومت با توجه به تلاش رژیم صهیونیستی برای گسترش عمق استراتژیک خود، ایجاد کانونهای شرارت در اطراف مرزهای ایران و معامله سه جانبه با آمریکا و عربستان سعودی برای تغییر ترتیبات امنیتی منطقه، انتقال جنگ سنگین به درون توسط ضعیفترین عضو محور مقاومت و پیروزی سریع در آن و بیاعتبارسازی آمریکا و رژیم صهیونیستی با هدف تثبیت ترتیبات امنیتی جدید در منطقه را در دستور کار قرار داد.
البته آمریکا در این بازی نیز راحت نبوده و باید منتظر وقوع رخدادهای جدیدی در عراق و سوریه باشد.
@Muhallel
🔹 تجمع و جشن پایکوبی
دانشجویی - مردمی؛
در پی عملیات #طوفان_الاقصی
🕔 زمان: شنبه ۱۵ مهرماه؛ ساعت ۱۸:۳۰
📍مکان: میدان فلسطین
📌آیا نتانیاهو و موساد از حمله مقاومت با خبر بودند؟
🔸در ساعات اخیر برخی رسانهها علیالخصوص جریانات ضدانقلاب که در شوک ناشی از طوفان الاقصی بسر میبرند، با طرح تئوری توطئه این فرضیه را مطرح کردهاند که مانند ۱۱ سپتامبر، نتانیاهو و موساد از این حمله مقاومت خبر داشته اما برای اینکه برنامههای آتی خود را جلو ببرند، آن را پنهان نگه داشتهاند!
🔸مسئله اما اینجاست که در صورت صحت چنین امری، صهیونیستها میبایست حداقل پس از بحران، مدیریت بینقصی میداشتند. تداوم درگیریها با نیروهای مقاومت در برخی شهرکهای اشغالی و تحت کنترل بودن چندین نقطه بعضاً حساس توسط نیروهای حماس، نشان دهنده این واقعیت است که آنها در آشفتگی محض بسر برده و کاملاً غافلگیر شدهاند. ناتوانی در ارائه یک تحلیل درست از سوی کریا در ساعات ابتدایی واضح و مبرهن بود.
🔸همچنین ارسال پالسهای ضد و نقیض در خصوص پاسخ رژیم به این عملیات نشانه دیگری بر غافلگیری تلآویو است. نتانیاهو در حالی همزمان با بمباران کور غزه، اقدام به گسیل نیروهای زمینی به نوار غزه کرده که خود بهتر میداند در صورت هر گونه حمله زمینی علاوه بر ورود به یک باتلاق عظیم، جبهه شمالی شعله ور خواهد شد.
🔸از سویی دیگر برخی رسانهها ادعا کردهاند که رژیم صهیونیستی از طریق روسیه پیامی تهدیدآمیز به تهران ارسال کرده و کشورمان را تهدید به پرداخت هزینه عملیات طوفان الاقصی کرده است. برخی منابع خبری ادعا کردهاند امروز جلسه ویژه شورای عالی امنیت ملی در خصوص تحولات اخیر برگزار خواهد شد.
@Muhallel
خدا را چه دیدید؟ چه بسا عملیات طوفان الاقصی و درخواست برای افزایش طول عمر رژیم صهیونیستی تبدیل به یکی از محورهای مذاکرات آمریکا با کشورمان شود.