🔵 نقد و مدح در زندگی ما
آیا در زندگی روزمره خود مادحیم یا ناقد؟ آیا چشم ما به قضایای اطراف روزمره خود، به اتفاقات و حوادث روزمره ؛ به پدیده هایی که با آنها مواجه می شویم چشمِ نقّادانه است یا مدّاحانه؟ آیا حقایق را به صِرف تقدّس می ستاییم یا اینکه نقدش کرده و مو را از لای ماست بیرون می کشیم؟ بالاخره کدام سمت هستیم مدّاح مداری یا نقّاد مَنِشی؟ و یا هر دو ؟
شخصی که مدح می کند الّا و لابد به نقاط قوّت نظر می افکند یعنی نقاط ضعف را پوشانده و هیچ گونه حرف و حدیثی از آنها به میان نمی آورد چرا که رسالت او بیانی مطالبی است که به مذاقها خوش آمده و احزاب او و هم کیشانش آزرده خاطر نشوند تا بلکه به او صله ای داده و احترامش کنند لذا چنین فردی می تواند بدترین افراد را خوبترین فرد جلوه داده ، مقامات و منزلت های کاذبی را برای آنها بتراشد. اما بر خلاف نقد کننده مُنصف که هیچ گونه اِبایی از بیان نقاط ضعف و آسیب ها و تهدیدها و ناکار آمدگی ها و شکست ها و علل آنها در جامعه خویش ندارد . او می گوید و لو اینکه جانش و مالش و موقعیتش به خطر افتاده باشد ؛ به اصطلاح او نان به نرخ روز نمی خورد مَشرب و مَسلک او کاملا مشخص و عیان بوده و حزب باد نیست بلکه او مُصلح است مصلحی که به نیکی می داند در مسیر اصلاحات : گفتنِ واقعیتها و سماجت در پخش و تبیین آنها امرِ لازم البیانی بوده و دستورِ عقل سلیم است.
✔️ " کتمان " در کارنامه او نمره صفری داشته ولی بیان واقعیت های موجود چه در قالبِ بیان وضعِ موجود نامطلوب و چه در قالبِ بیان وضعِ ناموجود مطلوب نمره ی بیستی به خود اختصاص داده است.
انصاف این است که در محل نقد ناقدِ خوب و در محل مدح مادحِ خوب باشیم یعنی نه افراطِ در مدح کنیم که سر از غلوّ و زیاده روی در آورده باشیم و نه تفریطِ در نقد که سر از بی تفاوتی و عدمِ احساس مسئولیت در جامعه در آورده باشیم.
✍️ موسی آقایاری....۱۳۹۸/۱۱/۸
@myfekrv تلگرام
@myfekr ایتا
🔵 خوش عاقبتی به دست ماست منتها بشرطها و شروطها
همه ما در معرض كَالْعِهْنِ الْمَنفُوشِ شدن هستیم یعنی هر لحظه امکان دارد که زندگی ما به گونه ای رقم خورده و فضا عوض شود که سر از یالقوز آباد یا همان ناکجا آباد در آوریم و کلاهمان بسبب بی تدبیری ؛ بی برنامگی و عدمِ آموزش صحیح پسِ معرکه رفته و همانند پشمِ حلّاجی شده بگردیم که دیگر نه راه برگشتی باقی مانده و نه عِرض و آبرو و حیثیت اجتماعی برایمان باقی بماند . چه بسیار افرادی را در تاریخ سراغ داریم که اول عزیز و محبوب بودند مردم به سرِ آنها قسم خورده و در صدر مجلس می نشاندند اما بعداٌ ذلیل و مبغوض و بد عاقبت شده تا آنجا که دیگر اصلا به مجلس راهش نمی دهند نه عزتی نه احترامی و نه جایگاهی.....
کسی که نه شیوه سخن گفتن را بلد است یعنی مقیّد به آداب گفتن و شنفتن و به عبارتی آشنایِ به موقع گفتن و به موقع شنیدن و اهل تجزیه و تحلیل بودن نیست . نه دغدغه اجتماعی دارد و نه اهل مطالعه است و حسّ آموختن دارد و نه ذوق آموزاندن و رایگان بخشی و نه دهها مورد دیگر که او از آنها محروم است. چنین شخصی به جای استواری و استقامت و چاره اندیشی در برابر حوادث و ناملایمات روزگار ؛ ترمز بریده و به درّه هلاکت خواهد رفت.
در این هنگام است که گرد و غبار خفّت و ذلّت بر تنِ او سنگینی خواهد کرد! استخوانهایش خورد شده ؛ نفسش بند آمده ؛ نای حرکت را از دست داده و نور چشمانش کم شده تا بدانجا که حتّی اشخاص نزدیک خود را هم نخواهد دید.
✔️ اگر واقعیت هایی هم چون صدقه دهی به مردم آن هم به شصت میلیون نفر که حاصل سوء مدیریت از سوی دولت و مجلس است را در جامعه نبینیم بد عاقبت شدیم. حالا واقعا نوبر است که همین افراد دوباره خواستار نشستن بر صندلی قدرت برای خدمتی دیگر هستند!!
✍️ موسی آقایاری....۱۳۹۸/۱۱/۱۰
@myfekrv تلگرام
@myfekr ایتا
🔵 گرسنگی روحی در جامعه ما
هر چیزی برای خود مختصّات و ویژگیهایی دارد که از طریق آنها از اشیاء دیگر تمییز داده شده و شناخته می شوند به عبارتی بسیاری از شناخت های ما در گروِ پناه بردن به علامات و نشانه های اشیاء هست مثلا طبیب از رنگ پریدگی و تند تند زدنِ نبض بدن و امثال اینها به مریض بودن شخص پی می برد ؛ باغبان و کشاورز از طریق علائم و نشانه ها پی به صحت و ناصحتی محصولات خود می برند و ....
شخصی که نمی تواند چند کلامِ مفید و اثر بخش با اعضای خانواده خود صحبت کند یعنی قادر به ارتباط صحیح و انس با آنها نیست
کسی که در میان گفتگوها به جای رسیدن به حقیقت و تسلیمِ در برابر دلیل ؛ دنبال حمیّت و برتری طلبی و تبعیت از هوای نفس و شهرت و امثالِ این قبیل ناشایستگی هاست
کسی که نفهمیده بر مسند قضاوت نشسته و عینِ آب خوردن حکمرانی و قضاوت می کند یکی را حدّ شلاق زده و آن دیگری را تعزیز و زندانی و تبعید می کند و یا کسی که از مردم عادی هست اما در کوچه و خیابان گرفتار زود قضاوت کردنها بر علیه مردم است
فردی که به جای پذیرشِ اشباهات و نا کار آمدگیهای خود ؛ همیشه دیگران را عامل بروز اشتباه خود می داند
انسانی که دیگر نایِ مطالعه و اندیشیدن و تولید فکر و ایده و حتی حوصله دیدنِ یک سریال و فیلمِ آموزنده را ندارد
انسانی که در هر قضیه ای دنبال منفعت و سود خواهی خود بوده یعنی طرفدار پَر و پا قرص قاعده کثیف و غیر انسانیِ " اصالت سود " است
فردی که اسم و رسمش دانشمند بوده و لقب دکتر ، حجت الاسلام ، آیت الله و مهندس و.... را یدک می کشد ولی دانشی که بی اهمیت و بی کاربرد بوده و یا کم اهمیت و کم کاربرد است به گونه ای که مسیرِ او کاملا با مسیرِ مردم جدا و مُنفک شده
✔️ همه و همه از علامات و نشانه های گرسنگی روحی و ابتلایِ به سرطان و غده بد خیمِ روح هستند که اگر بزودی مداوا و عمل جراحی نشوند همانند ویروس کرونا شیوع پیدا کرده و همگان را به کام مرگ خواهد برد.
✍️ موسی آقایاری....۱۳۹۸/۱۱/۱۱
@myfekrv تلگرام
@myfekr ایتا
🔵 رسالت پرسشهای ما
پرسش های ما حاکی از دغدغه ذهنی ما برای ساختنِ خود و جهانِ پیرامون است. ما با پرسش های کلیدی و استفهام های بنیادین علاوه بر اشارتِ به مکنونات قلبی اهدافمان را نیز بر ملا کرده و خط فکری و ایدئولوژی خود را نیز تعیین کنیم. در عینِ حال با پرسشهای اساسی می توانیم به خود آگاهی و خویشتن شناسیِ کامل هم برسیم . می توانیم به دیگران نیز تلنگرِ یاد گرفتن و آموختنْ زده و چگونه زیستن را یاد بدهیم.
جامعه ای که نحوه ی پرسیدن و طرح سؤال را در مراکز آموزشی و در کتب درسی یاد بگیرند نتیجه اش این خواهد شد که : یا اصلا گرفتار مشکلات بزرگ در عرصه سیاست و اقتصاد و فرهنگ نخواهند شد و یا در صورت گرفتاری هم می توانند در اندک زمانی بدون صَرف هزینه های هنگفت ؛ آنها را حل و فصل نمایند.
اولویت ها در پرسشهای ما چه چیزی باید باشند؟ از مادیات بپرسیم یا از معنویات ؟ از راهبردها بپرسیم یا از راهکارها ؟ از آسیب ها و دردها بپرسیم یا از درمانها و داروها ؟ از علت ها بپرسیم یا از معلولها ؟
و اما پرسش اساسی بنده :
آیا مجلسِ بعدی ما خواهد توانست در اسرع وقت یا در زمانی نه چندان دور از طریق وضع قوانین خاص و ویژه و مطالعه شده ؛ مشکلات سیاسیِ سیستماتیک و اقتصادیِ فلج کننده و فرهنگیِ خود کم بینی توأم با لحاظ منافع ملی را بر طرف کند یا نه؟
✍️ موسی آقایاری....۱۳۹۸/۱۱/۱۲
@myfekrv تلگرام
@myfekr ایتا
🔵 پیش افتادگان و پس افتادگان اخلاقی از منظر قرآن حکیم
با غضِّ نظر و چشم پوشی از پیشگامان اخلاقی در انبیای الهی، افراد عادیِ زیادی نیز جزء پیشگامان اخلاق و رفتارهای نیک و انسانی در قرآن کریم مطرح شده اند که به تعدادی از آنها در جستارهای آتی اشاره می رود. اما هم اکنون به یک مورد از آنها بسنده می کنیم که شخصِ شخیص لقمان سلام الله علیه هست.
لقمان حکیم که زندگی وی به تعبیر قرآن : حکیمانه و از روی سنجیدگی و زیرکانه و مؤمنانه توأم با نظم خاص اخلاقی و تربیتی بود، یعنی آن جناب به نیکی می دانست که کجا حرف بزند؟ کجا عطای سخن را به لقایش ببخشد؟ و چگونه مشکلات فردی و خانوادگی و اطرافیان خود را حل و فصل کند؟ و به عبارتی اصلاحات را از کجا و با چه ابزاری و ترفندها و روشهایی آغاز کند؟ مثلا از باب نمونه : او از لهو الحدیث و سخنان یک من غاز و بی فائده که امروزه خیلی ها بسبب عدم رعایت این مسئله مبتلا به انواع و اقسام گرفتاریهای خانوادگی و اجتماعی شده اند، اما جناب لقمان برای رسیدن به حکمت و زندگی حکیمانه از این خصیصه ی ناشایست پرهیز نمود که قرآن کریم در این خصوص فرموده :
وَمِنَ النَّاسِ مَن يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَن سَبِيلِ اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّخِذَهَا هُزُوًا أُولَٰئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُّهِينٌ
ﻭ ﺑﺮﺧﻲ ﺍﺯ ﻣﺮﺩم ﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﺍﻓﺴﺎﻧﻪ ﻫﺎﻱ ﺑﻴﻬﻮﺩﻩ ﻭ ﺳﺨﻨﺎﻥ ﻳﺎﻭﻩ ﻭ ﺳﺮﮔﺮم ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺭﺍ ﻣﻰ ﺧﺮﻧﺪ ﺗﺎ ﺍﺯ ﺭﻭﻱ ﻧﺎﺩﺍﻧﻲ ﻭ ﺑﻲ ﺩﺍﻧﺸﻲ [ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ] ﺍﺯ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﮔﻤﺮﺍﻩ ﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﺴﺨﺮﻩ ﺑﮕﻴﺮﻧﺪ ; ﺍﻳﻨﺎﻧﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﺁﻧﺎﻥ ﻋﺬﺍﺑﻲ ﺧﻮﺍﺭﻛﻨﻨﺪﻩ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ . آیه 6 سوره لقمان
بعید نیست که ایشان بعد از اینکه موفق به پرهیز از لهو الحدیث می شوند، مزین به " حکمت در اخلاق و رفتار " گشته که در ادامه می فرماید:
وَلَقَدْ آتَيْنَا لُقْمَانَ الْحِكْمَةَ أَنِ اشْكُرْ لِلَّهِ وَمَن يَشْكُرْ فَإِنَّمَا يَشْكُرُ لِنَفْسِهِ وَمَن كَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِيٌّ حَمِيدٌ.
ﻭ ﺑﻪ ﺭﺍﺳﺘﻲ ﻣﺎ ﺑﻪ ﻟﻘﻤﺎﻥ ﺣﻜﻤﺖ ﻋﻄﺎ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻛﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﺳﭙﺎﺱ ﮔﺰﺍﺭ ﻭ ﺷﺎﻛﺮ ﺑﺎﺵ ﻭ ﻫﺮﻛﻪ ﺳﭙﺎﺱ ﮔﺰﺍﺭﺩ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﻪ ﺳﻮﺩ ﺧﻮﺩ ﺳﭙﺎﺱ ﻣﻰ ﮔﺰﺍﺭﺩ ، ﻭ ﻫﺮﻛﻪ ﻧﺎﺳﭙﺎﺳﻲ ﻛﻨﺪ [ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﺯﻳﺎﻥ ﻧﻤﻰ ﺯﻧﺪ ، ﺯﻳﺮﺍ ] ﺧﺪﺍ ﺑﻲ ﻧﻴﺎﺯ ﻭ ﺳﺘﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . آیه 12 سوره لقمان
پس بنابراین لقمان وقتی از حیث اجتناب از لهو الحدیث جزء پیشگامان و پیش قراولان این کاروان انسانیت و سعادت می شود قلب وی نیز محل نزول " حکمت " گشته و لذا رفتارهای حکیمانه ای نظیر سپاسگزاری از نعمت های الهی ، توجه به توصیه ها و خیرخواهی هایِ لازم به خانواده خویش بر آمده و فی الواقع شروع به اصلاح گریِ تمام عیار می کند.
✔️ درب حکمت و حکیمانه زیستن بسته نیست هر کسی می تواند به اقتفای جناب لقمان ، برای خود حکیم گشته و در این روزگار وانفسا به جامعه خویش درسِ حکمت و آگاهیهای لازم را با قالبهایی نظیر نوشتن و تجزیه و تحلیل ؛ سخنرانی و خطابه روشنگرانه و از همه مهمتر عمل کردن به گفته ها و خوانده های خویش تزریق نماید. به امید روزی که غفلت و غافلانه زیستن از جامعه ما رخت بربندد.
✍️ موسی آقایاری....۱۳۹۸/۱۱/۱۳
@myfekrv تلگرام
https://eitaa.com/myfekr
آزادی مطلق برای انسان، محال است.
انسان همواره مسخر عوامل درونی و بیرونی است،
مهم این است که اسیر چه کسی یا چه چیزی باشیم.
در فرهنگ سکولار، بر آزادی بیرونی انسان تاکید می شود،
اما اولن آزادی بیرونی هم هرگز بطور مطلق، حاصل نمی شود.
مهمترین مانعش، انسانهای دیگر هستند.
ایزایا برلین، متفکر غربی است که آزادی را به منفی و مثبت تقسیم کرده است:
منفی یعنی رهایی بیرونی
اما آزادی مثبت یعنی انسان از درون آزاد باشد.
گاهی انسان مسخر اراده دیگران است و با بند های نا مرئی، در بند دیگران است،
اما توهم آزادی دارد و این نهایت فریفتگی و حرمان انسان است.
در نگاه دینی، انسان وقتی کمال انسانی می یابد که فقط دربند خدا باشد که مبدا همه کمالات است.
در غیر اینصورت، در بند هوسهای درونی و نفس اماره و شیطان و طواغیت است،
گرچه توهم آزادی کند.
عزت نفس و خوشبختی در این است که خودت را به خدا بفروشی نه چیز دیگر.
رفع ترس و اضطراب و دلهره، فقط با بندگی خدا حاصل می شود.
امام خمینی رحمه الله می گفت:
و الله تا کنون از چیزی نترسیده ام.
@myfekr
🔵 از کجا معلوم که ما نیز ویروس کرونا نگرفتیم؟
اگر از سُجود به جُود رسیدیم، یعنی اگر از رفتار مذهبی ( مانند سجده کردن ) به رفتار اخلاقی ( بخشش و سخاوت ) دست پیدا کردیم، می توانیم ادعا کنیم که انسانِ کامل و سالمی شده و در مسیر سعادت قدم گذاشته ایم.
توجه کنیم که رفتارهای مذهبی ما سمبلیک و فرمالیته نیستند بلکه عینِ واقعیت بوده و دارای هدفند . در صدد رساندن متعبّدین به کمال واقعی یعنی حضور در جمعه و جماعات و در نهایت دستگیری از خلق الله هستند.
کسی که همیشه به مردم خدمت می کند یعنی در ناراحتی های آنها ناراحت و در خوشی های آنها خوش است، چنین کسی از سجود و رفتار مذهبی به جود و رفتار اخلاقی رسیده ، چنین کسی علاوه بر تکامل عقل نظری ، در عقل عملی و تدبیر منزل و سیاست مدن هم به رشد کافی رسیده است. آری او از هر ویروسی سالم است.
اگر چنین تحوّلی در وجود ما اتفاق افتاده باشد. آن وقت است که می توانیم مسئولیت بپذیریم و حتّی در رأس حکومت و مدیریت حسّاس و سرنوشت ساز کشور مستقر شده و راهنمایی مردم گردیم. قرآن کریم در یک تعبیر بسیار هوشمندانه و حساب شده می فرماید:
وَلَا تُؤْتُوا السُّفَهَاءَ أَمْوَالَكُمُ الَّتِي جَعَلَ اللَّهُ لَكُمْ قِيَامًا. ( آیه 5 سوره نساء ) و اموالتان را که خدا مایه قوام و برپایی [زندگی] شما گردانیده به سبک مغزان ندهید.
انسانِ سفیه آن است که همیشه پوسته ها را نگاه می کند تا هسته ها ؛ به ظواهر نگاه می کند تا بواطن ؛ عقل او در چشمش تبلور یافته و ظاهر گرای بی خاصیت است. به هیچ عنوان از محدوده الفاظ به گستره معنا فکر نمی کند. نرخ گذاری او بر اساس ظواهر است یعنی نماها را دیده و شروع به قیمت گذاری می کند.
✔️ چنین انسانی مریض است ؛ او در واقع ویروس کرونا گرفته؛ از او باید ترسید حتی نباید با او دست هم داد و نزدیکش شد!
✍️ موسی آقایاری....۱۳۹۸/۱۱/۱۶
@myfekrv تلگرام
@myfekr ایتا
🔵 خدا لعنتت کند روحانی و هیأت نامحترم دولت و مجلس بی عرضه
کاری کردید که یک خانواده آبرومندی که سراغ داشتم در این آشفته بازار نتوانستند طاقت بیاورند و لذا برای تأمین مایحتاج اولیه زندگی از سر اجبار رفتن به کمیته امداد ثبت نام کردند.
متأسفم بر این تدبیر و امیدتان.
✍ موسی آقایاری...۱۳۹۸/۱۱/۱۸
@myfekrv تلگرام
@myfekr ایتا
🔵 بقای ما در چیست؟
بقای ما در فهمیدن گذشته ، تحلیل زمان حاضر و امیدواری به آینده است. یعنی برای به // سلامت گذشتن // توجه به قبل پل ، روی پل و بعد پل یک امر لازم و ضروری است. ما همیشه با این سه چیز می توانیم بمانیم و مورد رحمت خوبان جهان ، واقع شویم. بنابر این اگر گذشته را به خوبی بفهمیم که چه چیزهایی بر ما گذشته و قبلا چه کسانی بر ما مسلط بودند ، آیا استقلال فکری و اجتماعی توأم با قانون درست و حسابی داشتیم یا نه؟ خوبی های ما چه بود؟ بدی های چه بود؟ علل و عوامل و ریشه های آنها چه بودند؟ خلاصه اگر " آدم تاریخ شناسی " باشیم، می توانیم مهر ماندگاری را بر پیشانی خود بزنیم.
◾️ دلیل اهمیت دادن به گذشته این است که می توانیم بسبب آن از آسیب ها ، نقطه قوت ها ، نقطه ضعف ها باخبر شده، مآلا نقطه قوت ها را استمرار داده و نقطه ضعف ها را جبران نماییم. (( معروف است که می گویند: هیچ ماشینی بدون آینه نمی تواند رو به جلو رفته و به مقصد برسد یعنی نگاه به گذشته برای تعیین مسیر آینده و سالم ماندن در همان زمان رانندگی یک امر لازمی است هر چند بیشترین نگاه ما به جلو هست لذا :
شیشه جلوی ماشین همیشه خیلی بزرگتر از آینه ای است که عقب را به ما نشان می دهد ))
◾️ حالا هر جا دیدید کسی بر منبری نشسته و سخنرانی می کند و یا قلمی به دست گرفته و هوای نویسندگی دارد و یا به طبل گفتگو ، مناظره و نقد و انتقاد زده و هل من مبارز می طلبد اما از رفتارش معلوم است که سه اصل فوق یعنی:
1_ توجه ویژه به گذشته و عبرت گیری یا همان تاریخ شناسی را ندارد
2_ تحلیل مسائل روز را بلد نیست و بی سواد رسانه ای است.
3_ امیدوار به آینده هم نیست بلکه همیشه زانوی غم بغل گرفته و آیات یأس و نومیدی می خواند،
بدانید که ایشان آدم نرمال و قابل اعتنایی نیست، او در میان خبرگان جامعه ، در میان عقلای جهان ، در میان اندیشمندان و حکمای عالم هستی، در میان پژوهشگران و افق گشایان عالم، محلی از اعراب یعنی جایگاهی ندارد. او آدمی است که نمی تواند در مواقع حساس و سرنوشت ساز، تعادل روحی خود را حفظ کرده و با احتساب سه اصل فوق درست و منطقی حرف بزند و از همه بدتر بسبب این عجز و لابه در این باتلاق بی امان بیشتر فرورفته و اصلا نمی تواند از انسانهای درست حرف زده و تحلیل گران برجسته و دور اندیشان خردمند و انسانهای ورزیده و حکیم نیز حمایت کند.
✔️ چنین انسانی نه تنها باقی نمی ماند یعنی هرگز از او در تاریخ به نیکی یاد نمی شود بلکه با این رفتارهای ناشایست و نازیبای خود، به انسانهای باقی مانده نیز ضربه ها می زند.
او به آمار نادانها و کودنهای دنیا افزوده و راههای کج و معوج و پریشان حالی را ازدیاد می بخشد.
✍ موسی آقایاری...۱۳۹۸/۱۱/۲۰
@myfekrv تلگرام
@myfekr ایتا
🔴مشکلی با اسلامیتِ جمهوریت!
❌گفتند رد صلاحیت ها ظالمانه است؛ چون در کل دنیا فقط ما هستیم که نظارت استصوابی داریم!
🔸ثابت کردیم کل نظام های دموکراتیک نظارت استصوابی بر انتختابات دارند.
❌گفتند فقط ما هستیم که برخی احزاب را در انتخابات محدود می کنیم!
🔸یادآوری کردیم در برخی کشورها مثل آمریکا اساسا فقط دو حزب حق حضور در انتخابات دارند.
❌گفتند رد صلاحیت ها سلیقه ای و حزبی ست.
🔸معلوم شد آقایان رد صلاحیت شده پرونده های مالی و اخلاقی بعضا سنگین دارند!
❌گفتند شورای نگهبان می خواهد قدرت را در دست یک طیف خاص نگه دارد.
🔸برایشان حساب کردیم از چهل و یک سال گذشته بیش از نیمی از دولت ها در دست اشخاص مورد حمایت همان طیف همواره معترض بوده!
🔹با این همه دلیل روشن تر از روز، علت اصلی این همه جنجال و یقه درانی و سرکشی علیه نهاد قانونی شورای نگهبان چیست؟
🔹یک کلام: گذشته از فرافکنی از مسوولیت عملکرد و ضعف کارنامه، مشکل اصلی غربگراهای امثال تاجزاده با شرط «التزام عملی به اسلام» است.
🔻داغ دل غرب و غربگراها این است که ۴۱ سال است #جمهوریت و #اسلامیت، دو بعد هویت نظام جمهوری اسلامی، همچنان پابرجاست و دشمنان نتوانسته اند خدشه ای به آن وارد کنند. چراکه هرکدام حافظ دیگری ست و همین رمز استمرار انقلاب بوده است. تا این دو هستند، آرزوی تغییر و براندازی نظام نقش بر آب خواهد بود.
✍ رها عبداللهی
@myfekr
بسم الله الفجر و النور
قَالَ رسولُ الله ( ص ): مَنْ فَارَقَ جَمَاعَةَ اَلْمُسْلِمِينَ فَقَدْ خَلَعَ رِبْقَةَ اَلْإِسْلاَمِ مِنْ عُنُقِهِ.
( روضة الواعظین ، جلد 2 , صفحه ۳۳۴)
نبی مکرم اسلام ( ص ) فرمودند : هر كس از جماعت و گروه مسلمانان جدا شود، قيد اسلام را از گردن برداشته است.
مردم شریفِ و شهید پرور شهرستانهای ابهر و خرمدره و سلطانیه ؛ ضمن تبریک و تهنیت یوم الله 22 بهمن ماه ، روزِ پیروزی ایمان و معنویت بر کفر و طاغوت که با رهبری داهیانه و مدبّرانه حضرت امام خمینی « ره » و با عنایات حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا له الفداء و به برکت خون شهدای انقلاب در سال 1357 به ثمر نشست؛ جامعه روحانیت این منطقه از تک تک شما مردم فهیم و با بصیرت دعوت می نماید با تمسّک به معارف گهر بار دین مبین اسلام و لبیک به ندای مقام معظم رهبری « مدّ ظله العالی » و تجدید پیمان با آن خَلَف صالح انقلاب در جشنِ چهل و یکمین بهار پیروزی خون بر شمشیر در راهپیمایی 22 بهمن امسال نیز همانند سالهای گذشته شرکت فعّال و پر شور داشته و حماسه ای دیگر خلق نمایید.
قطعا حضور تک تک شما عزیزان علاوه بر تذکّر به مسئولین در جهت خدمات رسانی بیشتر و حل مشکلات مختلف مردم؛ سبب یأسِ دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی گشته و رضایت خدای متعال و رسول الله ( ص ) را در بر خواهد داشت. این حضور شما آثار و نتایج بی بدیل دیگری نیز می تواند داشته باشد، آثاری همچون :
1- اتحاد ملت ایران و دوری از تفرقه ، که می فرماید: وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّـهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا. ( آیه 103 سوره آل عمران ) همگی به ریسمان خدا چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید.
2- ایجاد خشم در دل کفّار .
3- مصداق بارز عمل صالح که در این آیه شریفه به اینها تصریح نموده : وَلَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَّيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُم بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ. ( آیه 120 سوره توبه ) و( مؤمنان ) در هیچ مکانی که کافران را به خشم می آورد، قدم نمی گذارند، و از هیچ دشمنی انتقام نمی گیرند مگر آنکه به پاداش هر یک از آنان عمل شایسته ای در پرونده آنها ثبت می شود. بنابراین راهپیمایی شما مردم فهیم و ولایی این منطقه خصوصا که امسال این یوم الله با چهلمین روز شهادت سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی نیز تقارن یافته می تواند نقطه امیدی بر استمرار راه شهدای مدافعین حرم و جبهه مقاومت گشته و سرانجام شکست آمریکای مستکبر و هم پیمانان منطقه ای را رقم بزند. ان شاء الله.
#همه_می_آییم
« جامعه روحانیت شهرستانهای ابهر، خرمدره ، سلطانیه »
@myfekr
🔵 اکثر ما به انقلابِ درونی هم نیاز داریم
فردا همگی می آییم تظاهرات می کنیم و انقلابِ بیرونی 57 را دوباره متذکّر شده و یاد آوری می کنیم ؛ اما معتقدم از صدر تا ذیل ؛ از مسؤل تا رعیت ؛ از رئیس تا مرئوس همه و همه به یک انقلابِ درونی ، انقلاب در وجدان هم نیاز داریم. نیازی مبرم ، فوری و حیاتی چرا که موارد ذیل ما را به مانند بمب اتمی تهدید می کند:
- نفاق و دوچهرگی ،
- کفر و پوشیدگیِ حقایق از سوی برخی مدّعیان ،
- عصیان و نافرمانی از ارزشهای دینی و عقلی
اینها هر لحظه زندگی یک شخص مسلمان را تهدید کند می تواند مثل خوره در وجود او افتاده و اجازه هیچ گونه رشد و ترقی را به او ندهد، مثلا یک عمر مناسک دینی را انجام می دهد ولی همچنان از رفتار اخلاقی تهی و نادار است مثلا نه با اهل خانواده به نیکی رفتار می کند و نه با همکار و.... چنین مسلمانی انگار نمی داند که نبی مکرم اسلام ( ص ) فرموده : من برای تکمیل مکارم اخلاقی مبعوث شده ام. یعنی هر کسی اخلاق نیک و رفتار اخلاقی در بین مردم نداشته باشد مسلمانی او لقلقه زبانش بوده و به اصطلاح اسلامِ وی ناقص است. اما چنین شخصی باز در میدان ادّعا از همه گوی سبقت را می رباید و خودش را مؤمنِ کامل حساب می کند. او خودش را مستحق بهشت برین و رضوان الهی می داند. نمی داند که با این اخلاقش در عذاب سعیر جهنم گرفتار است. لذا این قبیل رفتارها در زمان نبی مکرم اسلام هم بوده که حتّی سبب نزول این آیه هم گشته : يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا آمِنُوا. « ای اهل ایمان! ایمان بیاورید. آیه 136 سوره نساء »
▫️ خطاب دوباره ایمان آوردن به مؤمنین نشانگر این است که این ایمان شما دردی را دوا نمی کند. ایمانی که نتواند انقلابِ درونی و تحوّل باطنی و تغیّر اخلاقی و انسانی در انسان ایجاد کند نیازمند به تجدید نظر است. نیازمند به حجامت و خون گیری است.
چنین ایمانی به جامعه لطمه زده و سبب یأس و نومیدی را در پی خواهد شد.
چنین ایمانی حاکی از این است که یا در سرِ صاحبِ این ایمان مغزی نیست / پوسته بی مغز و بی قیمت و لا ارزش است/ و یا به عبارت بهتر مغز وی در سر جای خود مستقر نیست!
▫️ چنین مؤمنی اسماً مؤمن ولی رسماً دارای نفاق و دوچهرگی است یعنی " زیاد می گوید ولی کم عمل می کند و یا اصلا عمل نمی کند " ، به اصطلاح آدم سست بنیان و ضعیف العنصر و کم توانی هست . چه بسا زبانش یک متر دراز بوده و حرّاف و سخنور است ، اما غافل از یک جو عملکرد زیبا و خدا پسندانه ! غافل از یک ذرّه وجدان مداری و طرفدار حقّ و حقیقت !
▫️ چنین انسانی کافر است اما نه کافر نظری و اعتقادی بلکه کافر عملی و رفتاری چرا که در آیه فوق هم دیدیم که باید در ایمانش تجدید نظر کند.
✍️ موسی آقایاری...۱۳۹۸/۱۱/۲۱
@myfekrv تلگرام
@myfekr ایتا
🔵 گنجِ استدلال یا رنجِ بحران
ما همیشه برای زنده ماندن و ادامه حیات نیاز به تغییر داریم. تغییر در زندگی انسانها یک امر لازم و اجتناب ناپذیری است، خواه و ناخواه ما در معرض تغییر هستیم نمی توانیم به غاری رفته و با گوشه نشینی و عزلت خود ، این لباسِ حیات را نپوشیم . این لباس از زمان خلقت بشر در حال تغییر و دَوَران بوده تا زماننا حاضر .... تغییر در نوع زندگی ، تغییر در نحوه آموزش ، تغییر در ساختار اجتماعی و زندگی جمعی ، تغییر در ارتباط با دیگران ، و در کل تغییر در اخلاقیات و روابط اجتماعی و امثال ذلک.
منتها آنچه که در این میان مهم بوده و نباید از آن غفلت نمود ، روش تغییر است یعنی تغییر با کدام روش بهتر بوده و موافق با عقلانیت و توصیه منطقِ عقلایِ جهان است؟ آیا روش استدلالی یا روش مواجه با بحران ؟ به عبارتی آیا تغییر و تحوّلِ ما به استدلال عجین باشد مقرون به صرفه است یا اینکه مبتلایِ به بحران شود به نفع ماست؟ مثلا بنده به شخص X یا Y می گویم اگر در فصلِ سرما از خود مواظبت کرده لباس گرم پوشیده و مواظبِ تغذیه و خوراک خود باشید ( استدلال ) بهتر است از اینکه بعد از مریضی دنبال درمان و مداوای خود باشید ( بحران )
🔻 فی الواقع در اینجا کدام روش بهتر بوده و مقرون به صرفه و کم هزینه است؟
▫️ هر عقل سلیمی پاسخ می دهد که استدلال و مزیّن کردنِ سخنان خود به برهان ، بهترین و نیکوترین شیوه در جهان بشریت است. یعنی اگر ما تابعِ استدلال باشیم هرگز ضرر نخواهیم کرد تنها راه نجات انسان از مخصمه ها و شهوات و گمراهیها استدلال بوده و هست و خواهد بود چرا که این شیوه را همه متفکرین عالَم و همه انبیاء و اولیای الهی در نسخه های تجویزی خود نیز به کار برده اند. لذا این توصیه عقل یعنی پناه بردن به استدلال را نقل الهی نیز تأیید و تمجید کرده و معتقد است برای تغییر در زندگی و استحکام بخشی به بنیانهای آن، پناه بردن به گنجِ استدلال هزار برابر می ارزد از اینکه رنجِ بحران را به خود خریده و با آن دست و پنجه نرم کنیم.
▫️ هر نظامِ سیاسی و یا حتّی هر نظام دینی که با استدلال و قانع کردنِ عقلی پیش رفته پایدار مانده و در مقابلْ هر مکتب و مَشربی که بعد از ایجاد بحران؛ شروع به مداوا و هزینه دهی کرده پایدار نمانده و سقوط کرده است. یک نمونه آن نظام دینی در آندلس بوده که بعد از 8 قرن حکومت دینی ؛ اسلام از آن رخت بربسته و مردم مسلمان به عقب رانده شده اند. یک علت بزرگِ این شکست همان استدلال گریزی و پناه بردن به شیوه حلّ بحرانها بوده است مثلا علمای اسلام قبل از اینکه زمینه های فساد و گناه را از بین ببرند ( که یک امر استدلالی و عقلی است ) به حل بحرانها می پرداختند! و لذا با این عملکردشان سبب شکست اسلامگرایی در آندلسِ آن زمان شدند.
✍️ موسی آقایاری...۱۳۹۸/۱۱/۲۲
@myfekrv تلگرام
@myfekr ایتا
از حمله آقای روحانی به کشور
بیش از شش سال گذشته
حدود دو سال دیگه باقی مانده،
اگه بتونیم دوام بیاریم،
میشه هشت سال دفاع مقدس
@myfekr