🔴مدیریت از بیرون
پهلوانی، بزغالهای را بغل میکند و صد متر راه میبرد. پس از طی راه، هم خودش و هم بزغاله خسته میشوند و کار نیز تعطیل میگردد.
اما گاهی به جای پهلوان، یک بچۀ 8 ساله، دو هزار گوسفند را از شهری به شهر دیگر راه میبرد بدون اینکه خودش و آنها خسته شوند!
بغل کردن یعنی مدیریت از بیرون که دستاورد غرب است و بهترین مثال آن «حضور و غیاب» است که امروزه در حوزه، دانشگاه و آموزش و پرورش صورت میگیرد.
اگر به آنها بگویند فردا درس تعطیل است، همه خوشحال میشوند. چون حس زندانی بودن میکنند، چون از بیرون مدیریت میشوند.
اسلام به مدیریت از درون معتقد است، به همپا راه رفتن نه بغل کردن.
✍آیت الله حائری شیرازی
┈••✧❁📚🖊📚❁✧••┈
سید علی میرلوحی
مشاور آموزشی و پژوهشگر حوزه حقوق و رسانه
https://zil.ink/samirlohy
🔶🍀حکایتی از توبه یک مسئول در زمان امام کاظم علیه السلام
بسیاری از مورخان و محدثین حکایت کردهاند:
روزی یکی از مؤمنین به نام ابراهیم جمّال خواست نزد وزیر هارون الرشید، علی بن یقطین، برود؛ ولی علی بن یقطین از پذیرش و ملاقات با ابراهیم امتناع ورزید.
پس از آن، ایام ذیالحجه فرا رسید و علی بن یقطین جهت انجام مناسک حج، عازم مدینه منوره و مکه معظمه گردید.
هنگامی که به مدینه رسید، خواست به زیارت حضرت ابوالحسن، امام موسى کاظم علیه السلام شرفیاب شود. همین که جلوی منزل حضرت رسید و اجازه ورود خواست، امام کاظم علیه السلام از پذیرش و ملاقات با او امتناع ورزید.
روز دوم نیز علی بن یقطین آمد و اجازه ورود خواست؛ ولی حضرت باز هم نپذیرفت.
پس به غلام حضرت گفت: به مولایم بگو که من از علاقهمندان مخلص شما هستم و این همه راه را برای زیارت شما آمدهام، گناه و خلاف من چیست که مرا نمیپذیری؟
هنگامی که غلام، گفته علی بن یقطین را برای امام کاظم علیه السلام بازگو کرد، آن حضرت پیغامی برای او فرستاد که: «چون ملاقات با ابراهیم جمّال (شترچران 🐪) را نپذیرفتی، و دل او را شکستی و او از تو آزردهخاطر بازگشت، باید بدانی که خداوند هم اعمال تو را مقبول درگاهش قرار نخواهد داد مگر آن که ابراهیم جمّال از تو راضی و خوشنود گردد.» 🔺
علی بن یقطین به غلام گفت: به مولایم بگو: «در این موقعیت چگونه ابراهیم را پیدا کنم؟ من در شهر مدینه هستم و او در شهر کوفه میباشد.»
امام کاظم علیه السلام فرمود: «هنگامی که شب فرا رسید، بدون آنکه کسی مطلع شود، به قبرستان بقیع برو، آنجا شتری آماده است 🐪، سوار آن شو و به کوفه برو.» 🔖
علی بن یقطین طبق فرمان حضرت، شبانه وارد قبرستان بقیع شد و سوار بر شتر گردید و عازم کوفه شد؛ و در یک لحظه به شهر کوفه رسید و خود را جلو درب منزل ابراهیم جمّال دید. پس درب منزل را کوبید و گفت: «من علی بن یقطین هستم.»
ابراهیم جمّال از درون خانه گفت: «علی بن یقطین را با من چه کار است؟ و برای چه اینجا آمده است؟!»
علی بن یقطین پاسخ داد: «موضوع بسیار مهم است» و آنقدر اصرار ورزید تا اینکه ابراهیم آمد و درب منزل را گشود و علی وارد منزل شد.
همین که علی بن یقطین وارد منزل ابراهیم شد، اظهار داشت: «امام و مولایم، حضرت موسى بن جعفر علیهما السلام از ملاقات با من خودداری نمود مگر آنکه تو از من راضی شوی و مرا مورد عفو و بخشش خود قرار بدهی.»
ابراهیم جمّال گفت: «خداوند از تو راضی باشد.»
علی پاسخ داد: «رضایت خداوند نیز در خوشنودی تو است.» سپس افزود: «اگر تو از من ناراحت نیستی و میخواهی خوشحال برگردم، باید پای خود را بر صورت من بگذاری.»
و با اصرار فراوان، ابراهیم تقاضای او را پذیرفت؛ و آنگاه علی بن یقطین روی زمین خوابید و ابراهیم پا روی صورت او گذاشت 👣. سپس جانب دیگر صورتش را بر خاک نهاد و گفت: «طرف دیگر صورتم را نیز پایمال کن.»
و چون ابراهیم پا روی صورت علی بن یقطین نهاد، علی به طور مکرر میگفت: «خدایا، تو شاهد و گواه باش.» 🍀
پس از آن، از حضور ابراهیم خداحافظی نمود و چون به مدینه رسید و جلوی منزل امام موسى کاظم علیه السلام آمد، حضرت او را پذیرفت و به درون منزل راه یافت.
منابع:
الثاقب فى المناقب: ص ۴۵۸، ح ۳۸۶
عیون المعجزات: ص ۱۰۳، س ۲۰
بحارالانوار: ج ۴۸، ص ۸۵، ح ۱۰۵
🔸 پیامها و نکات داستان:
1. اهمیت عذرخواهی و آشتی: در این داستان، حتی بزرگانی چون علی بن یقطین نیز برای پذیرفته شدن اعمالشان نیاز به عذرخواهی دارند. این نشاندهنده اهمیت عفو و آشتی در پیشگاه خداوند است.
2. رضایت افراد مؤمن در پذیرش اعمال: در دین اسلام، رضایت و خوشنودی بندگان خدا، مانند رضایت ابراهیم جمّال، تأثیر بسزایی در پذیرفته شدن اعمال دارد.
3. قدرت توبه و جبران خطا: علی بن یقطین، با تلاش فراوان و پذیرش خواسته ابراهیم جمّال، توبه کرده و اعمال خود را جبران میکند که در نهایت منجر به پذیرش اعمالش توسط امام کاظم علیه السلام میشود.
4. لزوم تلاش برای اصلاح روابط: این حکایت تأکید دارد بر اینکه باید برای اصلاح روابط خود با دیگران، حتی اگر به سختی باشد، تلاش کرد.
5. مسئولین باید خدمتگزار مردم باشند: مسئولین و کسانی که مسئولیت قبول میکنند باید بدانند که مراجعهکنندگان به آنها ولینعمت آنان هستند. در این داستان، علی بن یقطین به عنوان یک مسئول باید خدمتگزار مردم باشد و نه تنها انتظار احترام، بلکه باید آنها را مورد لطف و محبت قرار دهد.
پیام عملی:
- همواره سعی کنیم که به خطاهای خود اعتراف کنیم و در جهت اصلاح آنها گام برداریم.
- در روابط اجتماعی و دینی، رضایت دیگران و عذرخواهی از آنان را در نظر بگیریم تا اعمالمان مقبول درگاه خداوند واقع شود.🔖
📿@Myrlohi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محل زندان امام موسی کاظم علیه السلام
السلام علی الْمُعَذَّبِ فِي قَعْرِ السُّجُونِ وَ ظُلَمِ الْمَطَامِيرِ
ذِي السَّاقِ الْمَرْضُوضِ بِحَلَقِ الْقُيُودِ وَ الْجَنَازَةِ الْمُنَادَى عَلَيْهَا بِذُلِّ الاِسْتِخْفَافِ
📿@Myrlohi
❌طعنهی یک فعال آمریکایی به سیستم سیاسی کشورش:
▪️ما آمریکاییها هر ۴ سال یک بار در روز تحلیف ریاست جمهوری، انتقال مسالمتآمیز قدرت را جشن میگیریم:
از اسرائیل به اسرائیل!
✍نکته کاملاً درستی است، ولی متأسفانه برخی از سیاسیون ما خیال میکنند که میتوان با مذاکره و توافق، آمریکا را از صهیونیستها جدا کنند!
در حالیکه آمریکاییها زمانی به مذاکره روی میآورند که مطمئن باشند این توافق منافع اسرائیل را تأمین میکند...
📿@Myrlohi
☘️ کسی که اخلاق خوش در خانه دارد مانند کسی است که روزها را روزه دارد و شبها را عبادت کند.
💐 در یک کلام زبان باعث سوراخ کردن کیسهی اعمال است، هر چه اعضا زحمت میکشند و جمع میشوند یک حرکت زبان کیسه را سوراخ میکند!
🌿 اگر از زن و فرزند غضبناک شدید باید از مهلکه خارج شوید وگرنه قطعاً زمین خواهید خورد.
🌸شرط دیدن امام زمان تقواست و بس؛ مقداری هم زبان را قرص داشتن است و باید ثابت کنی اختیار زبانت را داری.
💠 آیتالله خوشوقت (ره)
┈••✧❁📚🖊📚❁✧••┈
سید علی میرلوحی
مشاور آموزشی و پژوهشگر حوزه حقوق و رسانه
https://zil.ink/samirlohy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چطوری میشه به کسایی که سگ دارن فهموند پارکها جای سگبازی نیست؟
📿@Myrlohi