💠قَالَ علیه السلام رُبّ قَولٍ أَنفَذُ مِن صَولٍ
💠بسا گفتاری که اثرش از حمله بردن به طرف بیشتر است). یعنی گاهی ممکن است انسان به وسیله ی گفتار به چیزی دست بیابد که با خشونت حمله بردن، به آن نرسد، بنابراین سخن در رسیدن به هدف موثرتر است. این عبارت ضرب المثلی شایسته است برای مواردی که انسان با نرمش و مدارا به نتایجی می رسد که با درشتی نمی رسد. بعضی به جای انفذ، اشد روایت کرده اند. معنای عبارت چنین است: بسا سخنی که انسان می گوید و زیانش بیشتر از حمله ی دشمن بر اوست، و یا این که: بسا سخنی که- مانند تهمت و ناسزا- که صدمه اش برای او از حمله ی دشمن بیشتر است. و این هر دو معنا را از ابن آدم هروی نقل کرده اند.
📙شرح#حکمت_394
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص398 شرح ابن میثم
🔶 @Nahj_Et
🪐 اهميّت تقوا و پرهيزکارى
#نهج_البلاغه
❄️فَإِنَّ تَقْوَى اللّهِ مِفْتَاحُ سَدَاد
🟤تقوا و پرهيزکارى کليد درهاى درستى است
✍با توجّه به اينکه تقوا همان حالت خداترسى درونى است که انسان را از فحشا و منکرات و زشتيها باز مى دارد و به نيکيها فرا مى خواند مى توان گفت تقوا کليد درهاى سعادت است; همان گونه که اشياى گرانبها را در گنجينه ها مى گذارند و درِ آن را قفل مى کنند و با کليد مخصوص مى توان به آن گنجينه ها دست يافت کليد تقوا نيز مى تواند درِ گنجينه هاى سعادت را به روى انسان بگشايد و موجب رحمت بى پايان پروردگار شود.
📘#خطبه_230
🔶 @Nahj_Et
┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄┄
🔴خطبه اى زیبا ازحضرت علی علیه السلام:
🔹خدا را سپاس ، در حالى كه نه از رحمت او نوميدم ، نه از نعمتش بى بهره ام و نه از آمرزش او مأيوسم و نه از پرستش او سر بر تافته ام .
🔹 خداوندى ، كه رحمت او همواره برجاست و نعمتش را زوال نباشد و دنيا سرايى است ، كه ناپايدارى مقدر اوست . مردمش از آنجا رخت برخواهند بست . هم شيرين و گواراست و هم سبز و خرّم .
🔹 خواستاران خود را زود مى يابد و مى ربايد. هركه در او بنگرد، دلش را مى فريبد. پس هر توشه نيكو، كه ميسّر است ، برگيريد و قدم به راه سفر نهيد. در دنيا بيش از آنچه شما را بسنده است مخواهيد و بيش از آنچه به شما داده است طلب مكنيد.
🔸نهج البلاغه،#خطبه_45
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
❄️رزق و روزی که خداوند به بندههایش میدهد
▫️قَسَمَ أَرْزَاقَهُمْ
🟤خداوند روزى آنها (مخلوقات) را در ميان آنها تقسيم کرد.
✍ناگفته پيداست منظور از تقسيم ارزاق، تقسيم بر حسب تلاش ها و کوشش ها و لياقت هاست، نه اينکه خداوند تضمين کرده باشد رزق و روزى هرکس را به درِ خانه او آورده و تحويل دهد; گر چه گاهى انسان «مِنْ حَيْثُ لاَيَحْتَسِبُ» و از جايى که انتظار ندارد، بهره ها مى برد; ولى اين يک اصل و قانون نيست، بلکه اصل و قانون، تلاش و کوشش و مديريّت و ابتکار است.
به تعبيرى ديگر: «رزق و روزى» بر دو گونه است: گونه اى از آن مشروط به تلاش و کوشش است که اگر انسان به دنبال آن نرود و تلاش معاش نکند، از آن محروم خواهد شد، و قسم دوم حتمى است و غيرقابل تغيير که اگر انسان به دنبال آن برود يا نرود، به او مى رسد.
📘#خطبه_90
🔶 @Nahj_Et
🔹قَالَ علیه السلام کُلّ مُقتَصَرٍ عَلَیهِ کَافٍ
🔹امام (علیه السلام) در این جمله سفارش به اقتصاد و قناعت نموده و از حرص و زیاده روی منع نموده است. همان نکته ای که لقمان به فرزندش سفارش می کرد (در راه رفتن- برنامه زندگی- میانه رو باش).
📙شرح#حکمت_395
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص399 شرح زمانی
🔶 @Nahj_Et
💢 عامل پیروزی امام در جنگها
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 و قِيلَ لَهُ بِأَيِّ شَيْءٍ غَلَبْتَ الْأَقْرَانَ؟ فَقَالَ (علیه السلام): مَا لَقِيتُ رَجُلًا، إِلَّا أَعَانَنِي عَلَى نَفْسِهِ.
🔹 از امام علی (عليه السلام) سؤال شد: به چه وسيله در ميدان نبرد بر همتايان خود غالب آمدى؟ امام علی (عليه السلام) فرمود: من با هيچكس روبرو نشدم جز اينكه مرا بر ضد خود كمك كرد!
📚 #حکمت_318 نهج البلاغه
✍️ امام علی (عليه السلام ) به اين اشاره مى كند كه هيبتش در دلها جاى گرفته بود و مبارزان، مقهور هيبت او مى شدند (و از پاى درمى آمدند).
🔶 @Nahj_Et
💠قَالَ علیه السلام المَنِیّةُ وَ لَا الدّنِیّةُ وَ التّقَلّلُ وَ لَا التّوَسّلُ وَ مَن لَم یُعطَ قَاعِداً لَم یُعطَ قَائِماً وَ الدّهرُ یَومَانِ یَومٌ لَکَ وَ یَومٌ عَلَیکَ فَإِذَا کَانَ لَکَ فَلَا تَبطَر وَ إِذَا کَانَ عَلَیکَ فَاصبِر
💠فرمود (علیه السلام): مرگ، آری. خواری و پستی، نه. به اندک ساختن و دست به سوی این و آن دراز نکردن. آن کس که اگر بنشیند، چیزی به دستش نیاید، اگر هم بایستد چیزی ندهندش.
روزگار، دو روز است، روزی که به زیان توست و روزی که به سود تو است. روزی که به سود توست، سرمست مشو و روزی که به زیان توست، شکیبایی ورز.
📙شرح#حکمت_396
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص400 شرح آیتی
🔶 @Nahj_Et
چهل روز است دل،دلـبر نـدارد
حسین انگشت و انگــشتر ندارد
چهل روز است زهرا گشـته گریان
حسین بر خون خود گردیده غلطان
چهل روز است زینب می کِشد آه
کنار علقمه شرمنده شد ماه
چهل روز است مولا سر ندارد
رباب باوفا اصغر ندارد
اربعین حسینی تسلیت باد😭💔
🔶 @Nahj_Et