🍀 امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌺 سوگند به جانم، در مبارزه با مخالفان #حق، و آنان كه در گمراهی و فساد غوطه ورند، یك لحظه مدارا و سستی نمی كنم.
🍀 پس ای بندگان خدا! از خدا بترسید، و از خدا، به سوی خدا فرار كنید، و از راهی كه برای شما گشوده بروید، و وظائف و مقرراتی كه برای شما تعیین كرده بپا دارید.
🌺 اگر چنین باشید، علی علیه السلام ضامن پیروزی شما در آینده می باشد گرچه هم اكنون به دست نیاورید.
🍀 #خطبه_24
🔶 @Nahj_Et
🌺 امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌿 وَ اغْتَنِمْ مَنِ اسْتَقْرَضَكَ فِي حَالِ غِنَاكَ لِيَجْعَلَ قَضَاءَهُ لَكَ فِي يَوْمِ عُسْرَتِكَ وَ اعْلَمْ أَنَّ أَمَامَكَ عَقَبَةً كَئُوداً الْمُخِفُّ فِيهَا أَحْسَنُ حَالًا مِنَ الْمُثْقِلِ
🌿 به هنگام بی نیازی، اگر کسی از تو وام خواهد، غنیمت بشمار تا در روز سختی و تنگدستی به تو باز گرداند. بدان که در پیش روی تو، گردنه هایی صعب العبوری وجود دارد که در آن، حال سبکباران به مراتب بهتر از سنگین باران است.
🌺 قسمتی از #نامه_31
🔶 @Nahj_Et
202030_1702778580.mp3
520.4K
🌉 دنیاشناسی در نهج البلاغه
4⃣ بخش چهارم :
📍دنیا، سرای عمل
🔰 زندگی هر انسان در دنیا، مدت بسیار کوتاهی است که به سرعت می گذرد و زندگی انسان در جهان دیگر آغاز خواهد شد؛ زندگی ای که نتیجه اعمال آدمی در دنیاست و تا ابد ادامه خواهد داشت.
🌺 امیرالمؤمنین علی علیه السلام به این نکته اشاره فرموده و به همگان درباره افتادن به دام دنیاپرستی، هشدار می دهد و می فرماید:
«آگاه باشید! دنیا به سرعت پشت کرده و بهوش باشید که آخرت به سوی ما می آید و دنیا و آخرت، هر یک فرزندانی دارند. بکوشید از فرزندان آخرت باشید، نه دنیا؛ زیرا در روز قیامت ، هر فرزندی به پدر و مادر خویش، بازمی گردد. امروز هنگام عمل است نه حسابرسی ، و فردا روز حسابرسی است نه عمل».
قسمتی از #خطبه_42
👈 ادامه دارد....
🔶 @Nahj_Et
🌼 امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌺 إِنِّي أَكْرَهُ لَكُمْ أَنْ تَكُونُوا سَبَّابِينَ وَ لَكِنَّكُمْ لَوْ وَصَفْتُمْ أَعْمَالَهُمْ وَ ذَكَرْتُمْ حَالَهُمْ كَانَ أَصْوَبَ فِي الْقَوْلِ وَ أَبْلَغَ فِي الْعُذْرِ
🌳 اخلاق در جنگ :
من خوش ندارم كه شما دشنام دهنده باشید، اما اگر كردارشان را تعریف و حالات آنان را بازگو می كردید به سخن راست نزدیك تر، و عذرپذیرتر بودید.
📚 #خطبه_206
🔶 @Nahj_Et
🌺 امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌀 مَنِ اقْتَصَرَ عَلَي قَدْرِهِ كَانَ أَبْقَي لَهُ وَ أَوْثَقُ سَبَبٍ أَخَذْتَ بِهِ سَبَبٌ بَيْنَكَ وَ بَيْنَ اللَّهِ سُبْحَانَهُ وَ مَنْ لَمْ يُبَالِكَ فَهُوَ عَدُوُّكَ
🌀 هر كس قدر و منزلت خویش بداند حرمتش باقی است، استوارترین وسیله ای كه میتوانی به آن چنگ زنی، رشته ای است كه بین تو و خدای تو قرار دارد. كسی كه به كار تو اهتمام نمیورزد دشمن توست.
🌺 نهج البلاغه قسمتی از #نامه_31
🔶 @Nahj_Et
🌱 امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
💐 وَ قُلْتُمْ مَكَانَ سَبِّكُمْ إِيَّاهُمْ اللَّهُمَّ احْقِنْ دِمَاءَنَا وَ دِمَاءَهُمْ وَ أَصْلِحْ ذَاتَ بَيْنِنَا وَ بَيْنِهِمْ وَ اهْدِهِمْ مِنْ ضَلَالَتِهِمْ حَتَّي يَعْرِفَ الْحَقَّ مَنْ جَهِلَهُ وَ يَرْعَوِيَ عَنِ الْغَيِّ وَ الْعُدْوَانِ مَنْ لَهِجَ بِهِ
🍀 اخلاق در جنگ :
خوب بود بجای دشنام آنان «دشمن» می گفتید: خدایا! خون ما و آنها را حفظ كن، بین ما و آنان اصلاح فرما، و آنان را از گمراهی به راه راست هدایت كن، تا آنان كه جاهلند، حق را بشناسند، و آنان كه با حق می ستیزند پشیمان شده به حق باز گردند.
📚 #خطبه ۲۰۶
🔶 @Nahj_Et
202030_1413684328.mp3
1.99M
🌇 دنیاشناسی در نهج البلاغه
5⃣ بخش پنجم :
✈ دنیا ، سرای کوچ
🔰 خوشا به حال بندگانی که هرگز فریفته دنیا نشدند و با اعمال نیک خویش به استقبال مرگ و زندگی آخرت رفتند. آری، آنان فریاد کوچ انسان ها را در این کاروان سرای دنیا به گوش جان شنیدند و هرگز خواب غفلت چشمانشان را فرا نگرفت.
🌺 امیرالمؤمنین علی علیه السلام در این باره می فرماید:
«ای بندگان خدا! از خدا پروا داشته باشید و با اعمال نیکو به استقبال اجل بروید. با چیزهای فانی شدنی دنیا، آنچه را #جاویدان می ماند خریداری کنید. از دنیا کوچ کنید که برای کوچ دادنتان تلاش می کنند. آماده مرگ باشید که بر شما سایه افکنده است. چون مردمی باشید که بر آنها بانگ زدند و بیدار شدند و دانستند دنیا، خانه جاویدان نیست و آن را با آخرت مبادله کردند.
خدای سبحان شما را بیهوده نیافرید و به حال خود وانگذاشت. میان شما تا بهشت یا دوزخ، فاصله اندکی جز رسیدن مرگ نیست. زندگی کوتاهی که گذشتن لحظه ها از آن می کاهد و مرگ آن را نابود می کند، سزاوار است که کوتاه مدت باشد؛ زندگی ای که شب و روز آن را به پیش می راند و به زودی پایان خواهد گرفت».
#خطبه_64
👈 ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et
👇 امانتداری 👇
🌺 كسی كه امانت الهی را خوار شمارد، و دست به خیانت آلوده كند، و خود و دین خود را پاك نسازد، درهای خواری را در دنیا به روی خود گشوده، و در قیامت خوارتر و رسواتر خواهد بود، و همانا! بزرگترین خیانت! خیانت به ملت، و رسواترین دغلكاری، دغلبازی با امامان است، با درود.
قسمتی از #نامه_26
🔶 @Nahj_Et
202030_646902248.mp3
1.45M
امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🍎 ً وَ اعْلَمْ يَقِيناً أَنَّكَ لَنْ تَبْلُغَ أَمَلَكَ وَ لَنْ تَعْدُوَ أَجَلَكَ وَ أَنَّكَ فِي سَبِيلِ مَنْ كَانَ قَبْلَكَ فَخَفِّضْ فِي الطَّلَبِ وَ أَجْمِلْ فِي الْمُكْتَسَبِ
🍎 به یقین بدان که تو به همه آرزو های خود نخواهی رسید، و تا زمان مرگ بیشتر زندگی نخواهی کرد، و بر راه کسی میروی که پیش از تو میرفت، پس در به دست آوردن دنیا آرام باش، و در مصرف آنچه به دست آوردی نیکو عمل کن
قسمتی از #نامه_31
🔶 @Nahj_Et
🌇 دنیاشناسی در نهج البلاغه
6⃣ بخش ششم
🗾 دنیای ناپایدار
🚢 کشتی زندگی بشر در دریای پرتلاطم دنیا، همواره با امواج کوچک و بزرگ مواجه می شود که گاه آن را تا مرز نابودی به پیش می برد. حوادث طبیعی که گاه و بیگاه در نقاط مختلف جهان، زندگی جمع کثیری از مردم دنیا را نابود می کند، همه حکایت از ناپایداری این دنیای فانی دارد و زنگ خطری است برای انسان های غافل و به خواب رفته، تا خود را برای زندگی آخرت آماده سازند.
🌺 امیرالمؤمنین علی علیه السلام در این باره می فرماید :
🍀 «بندگان خدا! شما را به ترس از خدا سفارش می کنم و از دنیاپرستی می ترسانم؛ زیرا دنیا خانه ای ناپایدار و جایگاهِ سختی و مشکلات است. ساکنان دنیا در حال کوچ کردن و اقامت گزیدگانش به جدایی محکوم اند. مردم را چونان کشتی طوفان زده در دل دریاها می لرزاند؛ برخی از آنان در دل آب مرده، و برخی دیگر بر روی امواج، جان سالم به در برده اند و بادها با وزیدن، آنها را به این سو و آن سو می کشاند و هرجا می خواهد، می برد.... بندگان خدا! هم اکنون عمل کنید که زبان ها آزاد، بدن ها سالم و اعضا و جوارح آماده اند و راه بازگشت فراهم و فرصت زیاد است، پیش از آنکه وقت از دست برود و مرگ فرا رسد».
📍 #خطبه_196
👈 ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et
🌺 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌸 آیا نشانه هایی از زندگی گذشتگان كه برجا مانده شما را از دنیاپرستی باز نمی دارد؟ اگر خردمندید!! آیا در زندگانی پدران شما آگاهی و عبرت آموزی نیست؟ مگر نمی بینید كه گذشتگان شما باز نمی گردند؟ و فرزندان شما باقی نمی مانند؟ مگر مردم دنیا را نمی نگرید كه در گذشت شب و روز حالات گوناگونی دارند؟ یكی می میرد و بر او می گریند، و دیگری باقیمانده به او تسلیت می گویند، یكی دیگر بر بستر بیماری افتاده دیگری به عیادت او می آید، و دیگری در حال جان كندن است، و دنیاطلبی در جستجوی دنیاست كه مرگ او را درمی یابد، و غفلت زده ای كه مرگ او را فراموش نكرده است، و آیندگان نیز راه گذشتگان را می پویند. به هوش باشید، مرگ را كه نابودكننده لذتها و شكننده شهوتها و قطع كننده آرزوهاست، به هنگام تصمیم بر كارهای زشت، به یاد آورید، و برای انجام واجبات، و شكر در برابر نعمتها و احسان بی شمار الهی، از خدا یاری خواهید.
#خطبه_98
🔶 @Nahj_Et
🌹 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرمائید :
🌿بدانید كه تقدیرهای الهی چون قطرات باران از آسمان به سوی انسانها فرود می آید، و بهره هر كسی، كم یا زیاد به او می رسد، پس اگر یكی از شما برای برادر خود، برتری در مال و همسر و نیروی بدنی مشاهده كند، مبادا فریب خورد و حسادت كند، زیرا مسلمان (تا زمانی كه دست به عمل پستی نزده كه از آشكار شدنش شرمنده باشد و مورد سرزنش مردم پست قرار گیرد) به مسابقه دهنده ای می ماند كه دوست دارد در همان آغاز مسابقه پیروز گردد تا سودی به دست آورد و ضرری متوجه او نگردد. همچنین مسلمانی كه از خیانت پاك است انتظار دارد یكی از دو خوبی نصیب او گردد، یا دعوت حق را لبیك گفته عمر او پایان پذیرد. (كه آنچه در نزد خداست برای او بهتر است) و یا خداوند روزی فراوان به او دهد و صاحب همسر و فرزند و ثروت گردد، و همچنان دین و شخصیت خود را نگاهدارد.
#خطبه_23
🔶 @Nahj_Et
💠🔹در منابع اسلامى نيز روايات فراوانى در اين زمينه ديده مىشود، از جمله در روايتى از رسول خدا صلى الله عليه و آله مىخوانيم: «الإقْتِصادُ فِى النَّفَقَةِ نِصْفُ الْمَعِيشَةِ؛ ميانهروى در مخارج زندگى نيمى از معيشت انسان را تأمين مىكند». در حديثى از امير مؤمنان عليه السلام در غرر الحكم مىخوانيم: «مَنْ صَحِبَ الْاِقْتِصادَ دامَتْ صُحْبَةُ الْغِنىٰ لَهُ وَ جَبَرَ الْاِقْتِصادُ فَقْرَهُ وَ خَلَلَهُ ؛ كسى كه همنشين ميانهروى باشد غنا و بىنيازى پيوسته همنشين او خواهد بود و اقتصاد فقر او را جبران و مشكلات او را برطرف مىسازد». در حديث ديگرى از امام صادق عليه السلام آمده است كه فرمود: «ضَمِنْتُ لِمَنْ اِقْتَصَدَ أنْ لا يَفْتَقِرُ ؛ من ضمانت مىكنم كسى كه ميانهروى پيشه كند هيچگاه فقير نشود». البته ميانهروى نه تنها در مسائل اقتصادى و مالى در مقياس فرد و جامعه، بلكه در همۀ كارها مطلوب است حتى توصيه شده كه مؤمنان در عبادت كه وسيلۀ قرب الى الله است نيز ميانهروى را از دست ندهند
#حکمت_140
🔶 @Nahj_Et
202030_1500768268.mp3
506.8K
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌆 دنیاشناسی در نهج البلاغه
7⃣ بخش هفتم
سرای آرزوها
🌄 دنیا، سرای آمال و آرزوهاست؛ انسان آگاه و خردمند هیچ گاه عمر خویش را در پی آرزوهای کاذب و نادرست صرف نمی کند؛ چرا که این آرزوها اگر تحقق هم یابد، بسیار محدود و زودگذر است و با فرا رسیدن مرگ ، بساط همه آنها برچیده خواهد شد. از این رو، انسان آگاه از مدت عمر کوتاه خویش در فراهم آوردن زاد و توشه آخرت ، نهایت سعی و تلاش را می نماید تا در سرای آخرت، به آسایش و نیک بختی حقیقی برسد.
🌺 امیرالمؤمنین علی علیه السلام در این مورد می فرماید :
«آگاه باشید! هم اکنون در روزگار آرزوهایید که مرگ را در پی دارد. پس هر کس در ایام آرزوها ، پیش از فرا رسیدن مرگ، عمل نیکو انجام دهد، بهره مند خواهد شد و مرگ به او زیانی نمی رساند، و آن کس که در روزهای آرزوها، پیش از فرا رسیدن مرگ کوتاهی کند، مرگ او زیان بار است. همان گونه که به هنگام ترس و ناراحتی برای خدا عمل می کنید، در روزگار خوشی کامیابی نیز عمل کنید. 👇
👈 آگاه باشید! به کوچ کردن فرمان داده شدید و برای جمع آوری توشه آخرت راهنمایی گشتید. همانا وحشتناک ترین چیزی که بر شما می ترسم، هواپرستی و آرزوهای دراز است. پس از این دنیا توشه بگیرید تا فردا، خود را با آن حفظ کنید».
#خطبه_28
👈 ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et
💠🔹امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به يكى از مهمترين انگيزههاى انفاق و بخشش در راه خدا اشاره كرده مىفرمايد: «كسى كه يقين به پاداش و عوض داشته باشد در بخشش سخاوت به خرج مىدهد»؛ (مَنْ أَيْقَنَ بِالْخَلَفِ جَادَ بِالْعَطِيَّةِ) . از جمله غرائز مسلم انسان جلب منفعت و دفع ضرر است؛ انسان هميشه مىخواهد كارى انجام دهد كه سودى براى او داشته باشد يا ضررى را از او دور سازد و در همين راستا حاضر مىشود مواهبى را كه در اختيار دارد براى رسيدن به امور مهمترى هزينه كند و تمام تجارتهاى مادى با همين انگيزه صورت مىگيرد
#حکمت_138
ادامه دارد.......
🔶 @Nahj_Et
202030_1886164793.mp3
386.2K
🌄 دنیاشناسی در نهج البلاغه
8⃣ بخش هشتم
♻ چهار ویژگی اساسی دنیا
🌺 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام در سخنانی، چهار ویژگیِ اساسی دنیا را چنین بر می شمارد :
🌠 «دنیا، خانه :
🌱 نابود شدن
🌱 رنج بردن
🌱 دگرگونی
🌱 و عبرت گرفتن است.
👈 از نشانه نابودی آن این است که روزگار، کمان خود را به زه کرده، تیرش به خطا نمی رود و زخمش بهبودی ندارد. زنده را با تیر مرگ هدف قرار می دهد، تندرست را با بیماری از پا در می آورد و نجات یافته را به هلاکت می کشاند.
👈 از نشانه رنج دنیا آن است که آدمی، چیزی را که خود نمی خورد جمع آوری می کند و بنایی را که خود در آن زندگی نمی کند، می سازد. پس به سوی پروردگار خود می رود، در حالی که نه مالی برداشته و نه خانه ای به همراه برده است.
👈 از نشانه دگرگونی دنیا این است که شخصی را که دیروز مردم به او ترحم می کردند، امروز حسرتش را می خورند و آن کس که حسرت او را می خورند، امروز به او ترحم می کنند.
💯 علت این هم، نعمت هایی است که به سرعت دگرگون می شود و بلاهایی است که ناگهان نازل می گردد. نشانه عبرت انگیز بودن دنیا،آن است که آدمی پس از تلاش و انتظار تا می خواهد به آرزوهایش برسد، ناگهان مرگش فرا می رسد و امیدش را قطع می کند؛ نه به آرزو رسیده و نه آنچه را آرزو داشته باقی مانده است».
🔰 #نهج_البلاغه ، کلمات قصار
👈 ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et