🌼دعاهای امیرالمؤمنین علیه السلام
🍀خدایا؛ تو با دوستانت از همه انس گیرندهتری، و برطرفکننده نیازهای توکّلکنندگانی، بر اسرار پنهانشان آگاه، و به آنچه در دل دارند آشنایی، و از دیدگاههای آنان با خبر، و رازشان نزد تو آشکار، و دلهایشان در حسرت دیدار تو داغدار است.
☘اگر تنهایی و غربت به وحشتشان اندازد یاد تو آرامشان میکند، اگر مصیبتها بر آنان فرود آید، به تو پناه میبرند، و روی به درگاه تو دارند. زیرا میدانند که سررشته کارها به دست توست، و همه کارها از خواست تو نشأت میگیرد.
🍀خدایا؛ اگر برای خواستن درمانده شوم، یا راه پرسیدن را ندانم، تو مرا به اصلاح کارم راهنمایی فرما، و جانم را به آنچه مایه رستگاری من است هدایت کن، که چنین کاری از راهنماییهای تو به دور، و از کفایتهای تو ناشناخته نیست. خدایا؛ مرا با بخشش خود بپذیر، و با عدل خویش، با من رفتار مکن.
📚نهج البلاغه،
#خطبه_277
🔶 @Nahj_Et
🌼 ساده زیستی
حضرت عیسی علیه السلام
🌿 نهج البلاغه 🌿
اگر خواهی از عیسی بن مریم علیه السلام بگویم ، که سنگ را بالش خود قرار می داد ،
لباس پشمی خشن به تن می کرد ، و نان خشک می خورد ، نان خورش او گرسنگی ، و چراغش در شب ماه ، و پناهگاه زمستان او شرق و غرب زمین بود ، میوه و گُل او سبزیجاتی بود که زمین برای چهار پایان می رویاند ،
زنی نداشت که او را فریفته خود سازد ،فرزندی نداشت تا او را غمگین سازد ، مالی نداشت تا او را سرگرم کند ، و آز و طمعی نداشت تا او را خوار و ذلیل نماید ، مرکب سواری او دو پایش ، و خدمتگزار وی ، دستهایش بود.
📗 #خطبه_160
🔶 @Nahj_Et
#نهجالبلاغه
🌺 امام علی خوب ما گفتن: اگه کاری برای دوستت انجام دادی، سرش منت نذار چون ثواب کار خوبت از بین میره!
📒برگرفته از نامه ۵۳ نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
زندگی هدفمند در نهجالبلاغه
🔸إِنَّ لَکُمْ نِهَايَةً فَانْتَهُوا إِلَى نِهَايَتِکُمْ»، وَ إِنَّ لَکُمْ عَلَماً فَاهْتَدُوا بِعَلَمِکُمْ، وَ إِنَّ لِلاِْسْلاَمِ غَايَةً فَانْتَهُوا إِلى غَايَتِهِ
🔴براى شما پايان و مقصدى است ; خود را به آن برسانيد و براى شما نشانه اى قرار داده شده; به وسيله آن راه را پيدا کنيد و اسلام هدفى دارد به هدف آن برسيد»
#خطبه_176
🔶 @Nahj_Et
🌺تأملی در نهج البلاغه :🌺
🍂 حکمت ٩٣:
لا يَقُولَنَّ أَحَدُكُمْ اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْفِتْنَةِ، لِأَنَّهُ لَيْسَ أَحَدٌ إِلَّا وَ هُوَ مُشْتَمِلٌ عَلَى فِتْنَةٍ؛ وَ لَكِنْ مَنِ اسْتَعَاذَ فَلْيَسْتَعِذْ مِنْ مُضِلَّاتِ الْفِتَنِ....
⚡️ ترجمه :
كسى از شما نگويد كه خداوندا پناه مى برم به تو از آزمايش.
زيرا هيچكس نيست مگر آنكه، به نحوى به آزمايش گرفتار است،
ولى اگر كسى خواهد كه به خدا پناه جويد، از او بخواهد كه از آزمايشهاى گمراه كننده اش پناه دهد.
🔴 دنيا دار امتحان، تكاليف و مسئوليت هاست و بشر براى تكامل آفريده شده و تكامل ها از مسير امتحانات مى گذرد و بى امتحان راهى به سوى كمال نيست.
💥 پس نباید دعا کنیم که خدا مارا امتحان نکند.
بلکه باید از خدا توفيق پيروزى در امتحانات را بخواهیم و از او يارى بطلبیم تا توفيق الهى را شامل حالمان کرده و در آزمايش هاى الهى رو سفيد شویم.
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
#نهج_البلاغه ◽️وَالْعَفْوُ زَکَاةُ الظَّفَرِ 🌔 «زکات پیروزى عفو است 📘 حکمت_211 🔶 @Nahj_Et
#شرح_حکمت۲۱۱
❣امیرالمومنین علیهالسلام می فرماید:
✨وَالْعَفْوُ زَکَاةُ الظَّفَرِ
💠 «زکات پیروزى عفو است
✍به یقین ، هر موهبتى که از سوى خدا به انسان داده مى شود زکاتى دارد ، یعنى بهره اى از آن باید به دیگران برسد. پیروزى نیز موهبت بزرگى است و بهره اى که از آن به دیگران مى رسد عفو از دشمن خطاکار است. البته بارها گفته ایم این عفو در جایى مطلوب است که باعث جسور شدن شخص خطاکار نگردد.
#حکمت_211
🔶 @Nahj_Et
#شرح_خطبه_202
🔰آه سوزان على عليه السلام در کنار قبر زهرا عليها السلام
◽️فَلَقَدْ وَسَّدْتُکَ فِي مَلْحُودَةِ قَبْرِکَ، وَ فَاضَتْ بَيْنَ نَحْرِي وَ صَدْرِي نَفْسُکَ، فـَ (إِنَّا لِلّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ!
🔹من تو را با دست خود در ميان قبر نهادم و هنگام رحلتت روح تو در ميان گلو و سينه من روان شد ما از خداييم و به سوى او باز مى گرديم»
◽️فَلَقَدِ اسْتُرْجِعَتِ الْوَدِيعَةُ، وَ أُخِذَتِ الرَّهيِنَةُ! أَمَّا حُزْنِي فَسَرْمَدٌ، وَ أَمَّا لَيْلِي فَمُسَهَّدٌ إلَى أَنْ يَخْتَارَ اللّهُ لِي دَارَکَ الَّتي أَنْتَ بِهَا مُقِيمٌ
▪️امانتى را که به من سپرده بودى هم اکنون باز پس داده شد و گروگانى که نزد من بود گرفته شد; ولى اندوهم جاودانى است و شبهايم همراه بيدارى و بى قرارى; تا آن زمان که خداوند منزلگاهى را که تو در آن اقامت گزيده اى برايم برگزيند
🖊اين عبارت که از شدّت اندوه على عليه السلام در برابر حادثه غم انگيز شهادت حضرت زهراعليها السلام حکايت مى کند به خوبى نشان مى دهد که تا چه حد اين بانوى عزيز در نظر على عليه السلام گرامى بود و پيوند عاطفى و روحانى و معنوى آن دو به يکديگر عميق و ريشه دار.
✔️تعبير به «وديعه» اشاره به همان چيزى است که پيامبرصلى الله عليه وآله در آستانه رحلتش دست فاطمه را گرفت و در دست على عليه السلام گذارد و فرمود
اى ابوالحسن اين وديعه خدا و وديعه رسولش محمد نزد توست; حق خداوند و حق مرا در مورد آن رعايت کن و مى دانم رعايت خواهى کرد».
#خطبه_202
✏️ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et
.
💠 ۴ دی تولد #حضرت_عيسى_عليه_السلام
✍🏻 پيامبران الهى، شخصيتهاى محبوب بشرند، هيچ انسان حقجويى با آنها ستيز ندارد؛ جانفشانى براى نجات بشر، آموزههاى معنوى و وارستگىهاى فردى، از آنان چهرههايى ماندگار و محبوب ساخته.
▫️ مشهور است که حضرت عیسی بن مریم(ع) روز ۲۵ دسامبر سال اول میلادی، ۶۲۲ سال قبل از هجرت پیامبر اسلام(ص)، در فلسطین به دنیا آمد.
💢 در دنياى كنونى حضرت عیسی (ع) از انبيايى است كه بيشترين پيرو را دارند.
☆ نگاه قرآن کريم به عيسى(ع) :
⚜️ عيسى(ع) بنده خدا و پيامبر او بود، که به سوى بنى اسرائيل فرستاده شد و يکى از پنج پيامبر اولو العزم شمرده مىشود و کتابش انجيل است.
⚜️خداوند، عيسى(ع) را «مسيح» ناميد، که «کلمه خدا» و «روحى از او» است و امام و از گواهان بر اعمال است؛ به آمدن محمد، رسول خدا(ص)، بشارت داده است.
⚜️در دنيا و آخرت، آبرومند و از مقرّبان است؛ مصطفى و برگزيده و از صالحان است؛ هر جا بود، با برکت بود، و پاک و پاکيزه، و نشانهاى براى مردم و رحمتى از جانب خدا، و نسبت به مادرش نيکرفتار، و از هر گونه آفتى مصون و محفوظ بود و از کسانى بود که خداوند به آنها کتاب و حکمت آموخت.
•┈
#امام_علی_علیه_السلام درباره حضرت عيسى(ع) فرمودند :
🔅نه مال و ثروتی داشت كه او را به خود مشغول گرداند و نه طمعی كه به خواریاش اندازد ، مركب او دو پايش بود و خدمت كارش دو دستش.
▫️ نهج البلاغه، خطبه۱۶۰
❀ کلامی از حضرت عيسی(ع) :
🔅خوشا به حال اصلاح كنندگان ميان مردم ؛ اينان در روز قيامت مقرّباناند.
📚 حکمت نامه عیسی بن مریم (ع)
🔶 @Nahj_Et
🌸 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌷 وَ قَالَ (عليه السلام): الرَّاضِي بِفِعْلِ قَوْمٍ كَالدَّاخِلِ فِيهِ مَعَهُمْ وَ عَلَي كُلِّ دَاخِلٍ فِي بَاطِلٍ إِثْمَانِ إِثْمُ الْعَمَلِ بِهِ وَ إِثْمُ الرِّضَي بِهِ
🍃 راضی بودن به کار دیگری :
و درود خدا بر او فرمود: آن كس كه از كار مردمی خشنود باشد، چونان كسی است كه همراه آنان عمل كرده
#حکمت_154
🔶 @Nahj_Et