🖌👌و درود خدا بر او (در سر راه صفين دهقانان شهر انبار تا امام را ديدند پياده شدند، و پيشاپيش آن حضرت مي دويدند، فرمود چرا چنين مي كنيد؟ گفتند عادتي است كه پادشاهان خود را احترام مي كرديم، فرمود:)
به خدا سوگند! كه اميران شما از اين كار سودي نبردند، و شما در دنيا با آن خود را به زحمت مي افكنيد، و در آخرت دچار رنج و زحمت مي گرديد، و چه زيانبار است رنجي كه عذاب در پي آن باشد، و چه سودمند است آسايشي كه با آن امان از آتش جهنم باشد.
📙حکمت37
🔶 @Nahj_Et
امام علی علیهالسلام میفرمایند:
و غریب کسی است که محبوبی ندارد.
📚نامه۳۱ نهج البلاغه
🔻حاجآقا #حقشناس:
پیامبری از انبیای الهی از شخصی سوال فرمود: «چه کار میکنی؟».
عرض کرد: «یا نبیالله! من محبوبی دارم که گفته اگر من را دوست داری باید این گندمها را یکی یکی برداری و آنجا بگذاری!» حضرت فرمودند: «عمر تو که برای این کار کفاف نمیکند!» عرض کرد: «یا نبیالله! یا باید انسان به هدف برسد، یا اینکه در پیمودن راه رسیدن به هدف جان بسپارد!»
📚 اخلاق، ص ۱۸۵
🔶 @Nahj_Et
40M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥شناخت کوفیان از زبان أمیر🎥
🔰 شیخ محمّد مهدی طبّاخیان
🔻روزی محرم أسرار و امید علی (علیه السّلام) هستند و دیگر روز علی از خدا خلاصی از آنان را طلب میکند.
🔸أَنْتُمُ اَلْأَنْصَارُ عَلَى اَلْحَقِّ وَ اَلْإِخْوَانُ فِي اَلدِّينِ وَ اَلْجُنَنُ يَوْمَ اَلْبَأْسِ وَ اَلْبِطَانَةُ دُونَ اَلنَّاسِ بِكُمْ أَضْرِبُ اَلْمُدْبِرَ وَ أَرْجُو طَاعَةَ اَلْمُقْبِلِ فَأَعِينُونِي بِمُنَاصَحَةٍ خَلِيَّةٍ مِنَ اَلْغِشِّ سَلِيمَةٍ مِنَ اَلرَّيْبِ فَوَ اللَّهِ إِنِّي لَأَوْلَى اَلنَّاسِ بِالنَّاسِ.
📜نهج البلاغة ج ۱، ص ۱۷۵
🔸أَمَّا بَعْدُ فَإِنَّ مِصْرَ قَدِ اِفْتُتِحَتْ وَ مُحَمَّدُ بْنُ أَبِي بَكْرٍ (رَحِمَهُ اَللَّهُ)، قَدِ اُسْتُشْهِدَ فَعِنْدَ اَللَّهِ نَحْتَسِبُهُ وَلَداً نَاصِحاً وَ عَامِلاً كَادِحاً وَ سَيْفاً قَاطِعاً وَ رُكْناً دَافِعاً وَ قَدْ كُنْتُ حَثَثْتُ اَلنَّاسَ عَلَى لَحَاقِهِ وَ أَمَرْتُهُمْ بِغِيَاثِهِ قَبْلَ اَلْوَقْعَةِ وَ دَعَوْتُهُمْ سِرّاً وَ جَهْراً وَ عَوْداً وَ بَدْءاً فَمِنْهُمُ اَلْآتِي كَارِهاً وَ مِنْهُمُ اَلْمُعْتَلُّ كَاذِباً وَ مِنْهُمُ اَلْقَاعِدُ خَاذِلاً أَسْأَلُ اَللَّهَ تَعَالَى أَنْ يَجْعَلَ لِي مِنْهُمْ فَرَجاً عَاجِلاً فَوَ اللَّهِ لَوْ لاَ طَمَعِي عِنْدَ لِقَائِي عَدُوِّي فِي اَلشَّهَادَةِ وَ تَوْطِينِي نَفْسِي عَلَى اَلْمَنِيَّةِ لَأَحْبَبْتُ أَلاَّ أَلْقَى مَعَ هَؤُلاَءِ يَوْماً وَاحِداً وَ لاَ أَلْتَقِيَ بِهِمْ أَبَداً.
📜نهج البلاغة، ج ۱، ص ۴۰۸
🔶 @Nahj_Et
تمجید و تکریم شهدا :
" در بیان امیرالمومنین علیه السّلام "
به خداوند سوگند ، آنان "شهدا "مردمی بودند نیک اندیش ، ترجیح دهنده بردباری ، گویندگان حق ، و ترک کنندگان ستم .
پیش از ما به راه راست قدم گذاشته و شتابان رفته اند و در به دست آوردن زندگی جاویدانِ آخرت و کرامت گوارا ، پیروز شدند .
نهج البلاغه ، خطبه ۱۱۸
🔶 @Nahj_Et
🟤روزه داران بى نصيب و شب زنده داران بى خبر!
#نهج_البلاغه
🌳کَمْ مِنْ صَائِمٍ لَیْسَ لَهُ مِنْ صِیَامِهِ إِلَّا الْجُوعُ وَ الظَّمَأُ وَ کَمْ مِنْ قَائِمٍ لَیْسَ لَهُ مِنْ قِیَامِهِ إِلَّا السَّهَرُ وَ الْعَنَاءُ حَبَّذَا نَوْمُ الْأَکْیَاسِ وَ إِفْطَارُهُمْ
🌐بسا روزه دارى كه بهره اى جز گرسنگى و تشنگى از روزه دارى خود ندارد و بسا شب زنده دارى كه از شب زنده دارى چيزى جز رنج و بى خوابى به دست نياورد ، خوشا خواب زيركان و افطارشان
📙حکمت 145
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💥فَمَنْ شَغَلَ نَفْسَهُ بِغَيْرِ نَفْسِهِ تَحَيَّرَ فِي الظُّلُمَاتِ وَ ارْتَبَکَ فِي الْهَلَکَاتِ وَ مَدَّتْ بِهِ شَيَاطِينُهُ فِي طُغْيَانِهِ وَ زَيَّنَتْ لَهُ سَيِّىءَ أَعْمَالِهِ
🌎آن کس که به غير خويش پردازد واز خود غافل شود در تاريکى ها سرگردان مى ماند و در مهلکه ها گرفتار مى شود.
شياطين او را در طغيانش به پيش مى رانند و اعمال بدش را در نظرش جلوه مى دهند!
✍هر انسانى مجموعه اى از عيوب و نقصان ها و نقاط ضعف را در خود دارد و تنها راه نجات او پرداختن به اصلاح آن هاست تا به تدريج به صورت انسان کاملى درآيد و شايسته قرب خدا و نام والاى خليفة الله شود ولى کسى که به بيرون خويش يعنى به انسان هاى ديگر يا مسايلى از قبيل مال و مقام و ثروت و جاه بپردازد ، سرگردانى و گرفتارى او يقينى است و از آن اسفبارتر اين که شياطين چنين انسان غافلى را در طغيانش تشويق مى کنند و اعمال زشت او را چنان زينت مى دهند که جزو نقاط قوّت خود مى شمرد و به آن افتخار مى کند ، بديهى است چنين انسان گرفتارى راه نجاتى نخواهد داشت.
📙خطبه 157
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتینگاهمونبهنامحرممیخورهچیکارکنیم؟🤔
💠 خطبه 193 نهجالبلاغه
⚜شرح و تفسیر نهجالبلاغه
⚜توسط حجت الاسلام حسن زاده
🔶 @Nahj_Et
📌نتیجه جدایی ما از قرآن در عصر حاضر از زبان مولا امیرمؤمنان
امیرمؤمنان #علی(ع) فرمود:
⬅️مردم را روزگارى رسد كه در آن از #قرآن جز نشان و خطوط آن چیزی نماند و از #اسلام جز نام آن باقی نماند.
⬅️در آن روزگار #مسجدهاى آنان از نظر ساخت و ساختمان آباد است و از رستگارى ويران است.
⬅️ساكنان و سازندگان آن مسجدها بدترين مردم زمين هستند، #فتنه از آنان خيزد و خطا به آنان درآويزد.
⬅️آن كه از فتنه به كنار ماند بدان بازش گردانند، و آن كه از آن پس افتد به سويش برانند.
⬅️خداى تعالى فرمايد:
به خود سوگند، بر آنان فتنه اى بگمارم كه بردبار در آن سرگردان ماند و چنين كرده است، و ما از خدا مى خواهيم از لغزش غفلت درگذرد.
📚سیدرضی، نهج البلاغه، حکمت 369، ص540.
📣ماه #رمضان فرصت آشتی با قرآن است.
🔶 @Nahj_Et
💠آقا امیرالمومنین علیه السلام:
🔹دنيا تجارت خانه اى است که سود يا زيان آن،
در آخرت معلوم مى شود؛پس سعادتمند
كسى است كه كالاى او در دنيا، كارهاى نيك باشد؛و دنيا را به چشم دنيا ببیند و به آن در حد خودش ارزش بدهد. در وصف دنیا میفرمود.
📒شرح نهج البلاغه،ج¹⁶،ص¹³³
🔶 @Nahj_Et
💛 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🔸 وَ قَالَ (عليه السلام): كُنْ سَمْحاً وَ لَا تَكُنْ مُبَذِّراً وَ كُنْ مُقَدِّراً وَ لَا تَكُنْ مُقَتِّراً
🔹 حسابگر بودن :
و درود خدا بر او فرمود: در زندگی حسابگر باش، اما سختگیر مباش
📙نهج البلاغه حکمت ۳۳
🔶 @Nahj_Et
💢 از نشانههاى ایمان واقعی
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 الْإِيمَانُ أَنْ تُؤْثِرَ الصِّدْقَ حَيْثُ يَضُرُّكَ عَلَى الْكَذِبِ حَيْثُ يَنْفَعُكَ.
🔹نشانه ايمان اين است كه راستى را در جايى كه به زيان توست بر دروغى كه به سود توست مقدم بدارى.
📚 حکمت 458 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
🍊 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🍏 وَ قَالَ (عليه السلام): الْحِدَّةُ ضَرْبٌ مِنَ الْجُنُونِ لِأَنَّ صَاحِبَهَا يَنْدَمُ فَإِنْ لَمْ يَنْدَمْ فَجُنُونُهُ مُسْتَحْكِمٌ
🍐 تندخویی :
و درود خدا بر او فرمود: تندخویی بی مورد نوعی دیوانگی است، زیرا كه تندخو پشیمان می شود، و اگر پشیمان نشد پس دیوانگی او پایدار است.
📙نهج البلاغه حکمت ۲۵۵
🔶 @Nahj_Et
💢 واکنش امام در مقابل مدح دیگران
💠 گروهى در برابر امام علی(عليه السلام) او را مدح كردند. امام علی (عليه السلام) فرمود:
🔹 خداوندا! تو به من از خودم آگاه ترى و من آگاه تر به خودم از آنها هستم. خداوند! ما را بهتر از آنچه آنها گمان مى كنند قرار ده و آنچه را نمى دانند بر ما ببخش.
📚 حکمت 100 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
«الْقَلْبُ مُصْحَفُ الْبَصَرِ.»
«قلب، كتاب چشم است.»
(آنچه چشم بنگرد، در قلب می نشیند، گويى چشم به منزله ی قلمى است كه پيوسته در كتاب قلب مى نويسد و رقم مى زند.)
📙حکمت ۴٠٩
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💥فَاحْذَرْ يَوْماً يَغْتَبِطُ فِيهِ مَنْ أَحْمَدَعَاقِبَةَ عَمَلِهِ، وَ يَنْدَمُ مَنْ أَمْکَنَ الشَّيْطَانَ مِنْ قِيَادِهِ فَلَمْ يُجَاذِبْهُ
🌎 از آن روزى برحذر باش که افرادى که کارهاى پسنديده انجام داده اند، شادند و کسانى که زمام خويش را به دست شيطان سپردند و آن را باز پس نگرفته اند سخت پشيمانند
✍آرى در آن روز نيکان شاد و مسرورند و در عين حال تأسف مى خورند که چرا بيشتر و بهتر عمل نکردند و بَدان به سبب سيئات اعمال و کيفرهايى که با چشم مى بينند سخت نادم مى شوند.
📙نامه 48
🔶 @Nahj_Et
💠 سزاوارترین مردم به عفو وبخشودن، تواناترین ایشان است به کیفر رساندن.
🔶 عفو و گذشت، یکی از بهترین راه های شکر نعمت توانمندی است؛
🔷 یکی از عناصر حیات اجتماعی، عفو و گذشت است. اگر همه مردم در گرفتن حقوق خویش، سخت گیر با شند وازکوچک ترین لغزشی چشم پوشی نکنن، زندگی بسیار تلخ می شود و روح صفا و صمیمیت و همکاری به کلی از جا معه رخت بر می بندد و نتیجه ای جز افسردگی و خشم ندارد.
📚 حکمت ۵۲ نهج البلاغه
📚 بر گرفته از کتاب ( برگزیده راه روشن)
🔶 @Nahj_Et
💢غلبۀ تقدیر خدا بر تدبیر انسان
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 يغْلِبُ الْمِقْدَارُ عَلَى التَّقْدِيرِ، حَتَّى تَكُونَ الْآفَةُ فِي التَّدْبِيرِ.
🔹مقدرات بر تقدير و تدبير (ما) غلبه مىكند تا آن جا كه ( گاه) آفت انسان در تدبير اوست.
📚 حکمت 459 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
💠داستانی از نهج البلاغه
💠سخاوت و ایثار امام على (علیه السلام)👇
🔹🔹اذا جادت الدنیا علیك فجد بها على الناس طرا انها تتقلب فلا الجود یفنیها اذا هى اقبلت و لا البخل یبقیها اذا هى تذهب (على علیه السلام)
سخاوت از طبع كریم خیزد و محبت و جاذبه را میان افراد اجتماع برقرار میسازد،شخص سخى هر عیبى داشته باشد در انظار عموم مورد محبت است.
على علیه السلام در سخاوت مشهور و كعبه آمال مستمندان و بیچارگان بود هر كسى را فقر و نیازى میرسید دست حاجت پیش على علیه السلام مى برد و آنحضرت با نجابت و اصالتى كه در فطرت او بود حاضر نمیشد آبروى سائل ریخته شود.
حارث حمدانى دست نیاز پیش على علیه السلام برد،حضرت فرمود آیا مرا شایسته پرسش دانسته اى؟
عرض كرد بلى یا امیر المؤمنین،على علیه السلام فورا چراغ را خاموش كرد و گفت این عمل براى آن كردم كه ترا در اظهار مطلب خفت و شكستى نباشد.
روزى مستمندى بعلى علیه السلام وارد شد و وجهى تقاضا كرد،على علیه السلام به عامل خود فرمود او را هزار دینار بدهد عامل پرسید از طلا باشد یا نقره؟فرمود براى من فرقى ندارد هر كدام كه بدرد حاجتمند بیشتر میخورد از آن بده.
معاویه كه دشمن سرسخت آنحضرت بود روزى از یكى پرسید:از كجا مى آیى؟
آن شخص از راه تملق گفت از پیش على كه بخیل ترین مردم است!معاویه گفت واى بر تو از على سخى تر كسى بدنیا نیامده است اگر او را انبارى از كاه و انبارى از طلا باشد طلا را زودتر از كاه مى بخشد.
یكى از مباشران على علیه السلام عوائد ملك او را پیش وى آورده بود آنحضرت فورا در آمد خود را به فقراء تقسیم نمود عصر آنروز همان شخص على علیه السلام را دید كه شمشیرش را میفروشد تا براى خانواده خود نانى تهیه كند.
على علیه السلام هیچگاه سائل را رد نمیكرد و مى فرمود:
اگر من احساس كنم كه كسى از من چیزى خواهد خواست پیش از اظهار او در اجابت دعوتش پیشدستى میكنم زیرا حقیقت جود نا خواسته بخشیدن است.
على علیه السلام میفرمود حاجتمندان حاجت خود را روى كاغذ بنویسند تا خوارى و انكسار سؤال در چهره آنها نمایان نشود.على علیه السلام چهار درهم پول داشت یكى را در موقع شب انفاق نمود و یكى را در روز و یكدرهم آشكارا و یكدرهم در نهان آنگاه این آیه نازل شد كه مفسرین شان نزول آنرا در مورد انفاق آنحضرت نوشته اند:
الذین ینفقون اموالهم باللیل و النهار سرا و علانیة فلهم اجرهم عند ربهم و لا خوف علیهم و لا هم یحزنون (1) .
كسانیكه اموال خود را در شب و روز،نهانى و آشكارا انفاق میكنند براى آنها نزد پروردگارشان پاداشى است و ترس و اندوهى بر آنها نباشد (2) .
پس از قتل عثمان كه على علیه السلام بمسند خلافت نشست عربى نزد آنحضرت آمد و عرض كرد من بسه نوع بیمارى گرفتارم،بیمارى نفس،بیمارى جهل،بیمارى فقر!على علیه السلام فرمود مرض را باید به طبیب رجوع كرد و جهل را به عالم و فقر را به غنى.
آن مرد گفت شما هم طبیب هستید و هم عالم و هم غنى!
حضرت دستور داد از بیت المال سه هزار درهم باو عطاء كردند و فرمود هزار درهم براى معالجه بیمارى و هزار درهم براى رفع پریشانى و هزار درهم براى معالجه نادانى (3) .علماء و مفسرین عامه و خاصه نقل كرده اند على علیه السلام در مسجد نماز میخواند و در ركوع بود كه سائلى در حالیكه سؤال میكرد از كنار او گذشت و آنحضرت انگشتر خود را كه در دست داشت با اشاره باو بخشید،سائل وقتى از او دور شد با رسول اكرم صلى الله علیه و آله برخورد نمود حضرت پرسید چه كسى این انگشتر را بتو داد؟سائل اشاره بعلى علیه السلام نمود و گفت این شخص كه در ركوع است آنگاه آیه:انما ولیكم الله و رسوله...
كه آیه ولایت بوده و ضمنا اشاره بخاتم بخشى آنحضرت است نازل شد (4) .
(در بخش پنجم در ترجمه و تفسیر آیه مزبور بحث خواهد شد.)
على علیه السلام تنها به بخشش مال اكتفاء نمیكرد بلكه جان خود را نیز در راه حق ایثار نمود،در شب هجرت بخاطر پیغمبر صلى الله علیه و آله از جان خود دست شست و به استقبال مرگ رفت،معنى پر مغز ایثار همین است كه جز على علیه السلام كسى بدان پایه نرسیده است.
ایثار مقدم داشتن دیگران است بر نفس خود و كسى تا تسلط كامل بر نفس نداشته باشد نمیتواند مال و جان خود را بدیگرى بدهد،این صفت از سجایاى اخلاقى و صفات ملكوتى است كه در هر كسى پیدا نمیشود،على علیه السلام با زحمت و مشقت زیاد نانى تهیه كرده و براى فرزندان خود مى برد در راه سائلى رسید و اظهار نیازمندى كرد حضرت نان را باو داد و با دست خالى بخانه رفت،روزى با غلام خود قنبر ببازار رفت و دو پیراهن نو و كهنه خرید كهنه را خود پوشید و نو را به قَنبر داد.
محدثین و مورخین،همچنین مفسرین ذیل تفسیر آیات سوره دهر (هل اتى) هر یك با مختصر تفاوتى در الفاظ و عبارات در مورد ایثار على علیه السلام بطورخلاصه چنین نوشته اند كه حسنین علیهما السلام مریض شدند پدر و مادر آنها و حتى خود حسنین نذر كردند كه پس از بهبودى سه روز بشكرانه آن روزه بگیرند فضه خادمه منزل نیز از آنها پیروى نمود.
چون خداوند لباس عافیت به آنها پوشانید به نذر خود وفا كرده و مشغول روزه گرفتن شدند،على علیه السلام سه صاع جو از شمعون یهودى كه همسایه شان بود قرض كرد و به منزل آورد حضرت زهرا علیها السلام روز اول یكصاع از آنرا آرد نموده و (به تعداد افراد خانواده) پنج گرده نان پخت،شب اول موقع افطار سائلى پشت در صدا زد اى خانواده پیغمبر من مسكین و گرسنه ام از آنچه میخورید مرا اطعام كنید كه خدا شما را از طعامهاى بهشتى بخوراند،خاندان پیغمبر هر پنج قرص را به مسكین داده و خود با آب افطار كردند.
روز دوم فاطمه علیها السلام ثلث دیگر جو را آرد كرد و پنج گرده نان پخت شامگاه موقع افطار یتیمى پشت در خانه حرفهاى مسكین شب پیشین را تكرار كرد باز هر پنج نفر قرصهاى نان را باو داده و خود با آب افطار كردند.روز سیم فاطمه علیها السلام بقیه جو را بصورت نان در آورد و موقع افطارى اسیرى پشت در آمد و سخنان سائلین دو شب گذشته را بزبان آورد باز خاندان پیغمبر نانها را باو دادند و خودشان فقط آب چشیدند روز چهارم حسنین علیهما السلام چون جوجه میلرزیدند وقتى پیغمبر صلى الله علیه و آله آنها را دید فرمود پناه مى برم بخدا كه شما سه روز است در چنین حالید جبرئیل فورا نازل شد و 18 آیه از سوره هل اتى را (از آیه 5 تا آیه 22) در شان آنها و توضیح مقامات عالیه شان در بهشت برین برسول اكرم صلى الله علیه و آله قرائت كرد كه یكى از آیات مزبور اشاره بانفاق و اطعام سه روزه آنها است آنجا كه خداوند تعالى فرماید:و یطعمون الطعام على حبه مسكینا و یتیما و اسیرا (5) .
و در آخر آیات نازله هم از عمل بى ریا و خالصانه آنها قدردانى كرده و فرماید:
ان هذا كان لكم جزاء و كان سعیكم مشكورا.
یعنى البته این (مقامات و نعمتهاى بهشتى كه در آیه هاى پیش آنها را توضیح داده) پاداش عمل شما است و سعى شما مورد رضایت و قدردانى است (6) .
پى نوشتها:
(1) سورة بقره آیه 274
(2) كشف الغمه ص 93-ینابیع المودة ص 92-مناقب ابن مغازلى ص 280
(3) جامع الاخبار ص 162
(4) مناقب ابن مغازلى ص 313-كفایة الطالب ص 250 و كتب دیگر.
(5) سوره دهر آیه 8.
(6) شواهد التنزیل جلد 2 ص 300-امالى صدوق مجلس 44 حدیث 11-كشف الغمه ص 88 و كتب دیگر.
🔶 @Nahj_Et
🍃🌸🍃
🌸حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام می فرمایند:
...کاری که برتر از توانایی زن است به او وامگذار، که زن گل بهاری است، نه پهلوانی سخت کوش... .»
📖نهج البلاغه، ترجمه محمد دشتی، نامه 117،31
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صفت خوبان عالم ✨🙂
💠 خطبه 193 نهجالبلاغه
⚜شرح و تفسیر نهجالبلاغه
⚜توسط حجت الاسلام حسن زاده
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨شرح حکمت پنجم نهج البلاغه🍃
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از جواد برزگر🌹
💯دوره آموزش مجازی مداحی و روضه خوانی
(به صورت تصویری کیفیت قابل اجرا در ایتا وکیفیت بالا با لینک)
در ۱۵ جلسه کامل با قیمت بسیار مناسب
♦️%50 درصد تخفیف فقط تا دهم ماه مبارک رمضان
موارد تدریس
منشور نوکری ، روش تقلید ، سبک سازی ، قالب های شعری ، روش حفظ شعر ، معیار انتخاب شعر فاخر ، آموزش صداسازی ، پرورش صدا و طب اسلامی ، تقویت صدا ، عوامل گرفتگی صدا و تخریب بافت های صوتی و درمان آن ، مدیریت اجرا در جلسه ، فن بیان ، مخاطب شناسی ،
محیط،شناسی ، مقتل شناسی و روش استفاده از آن ، مولودی خوانی ، دعا خوانی ، فیش نویسی ، انتقال تجربیات
ما در این دوره ثبت نام کننده گان را از طریق کانال پشتیبانی کرده و ارتباط با استاد قطع نخواهد شد.
شرکت کنندگان عزیز هر هفته تقریبا به سوالات آنها جواب داده شود.
در کانال اشعار و سبک ها و اجرای خوب اساتید گذاشته خواهد شد.
کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/734396423C1318b10cc0
🌸🍃🌸🍃
🍃
🔸حفظ قران سبب درمان مشکلات زندگی است
🔸(ونزلنا علیک القرآن تبیانا لکل شیء وهدی ورحمه وبشری للمسلمین)(نحل/آیه ۸۹)
ما قرآن را که بیانگر همه چیز است وبرای مسلمانان هدایت ،رحمت وبشارتی است برتو نازل کردیم.
راه درمان مشکلات شما در قرآن است
امام علی علیه السلام می فرماید:
کسی با داشتن قرآن نیازی و بدون آن ثروتی ندارد پس درمان دردهای خود را از آن بجویید برای حل مشکلات از آن یاری بجویید و بدانید که قرآن مشاوری است که خیانت نمی ورزد و راهنمایی است که گمراه نمی کند و گوینده ای است که دروغ نمیگوید
📙نهج البلاغه/خطبه ۱۷۶
🔶 @Nahj_Et
🌺تأملی در نهج البلاغه :🌺
🍂 حکمت ١١٨:
إِضَاعَةُ الْفُرْصَةِ، غُصَّةٌ.
⚡️ ترجمه :
از دست دادن فرصت مايه غم و اندوه است.
🔴 فرصت به معناى فراهم شدن اسباب انجام كارى است، زيرا بسيارى از كارها به ويژه كارهاى مهم نيازمند به مقدماتى است كه گاه از اختيار انسان بيرون است.
⭐️هنگامى كه بر اثر پيش آمدهايى، آن اسباب فراهم گردد، بايد هرچه زودتر از آنها استفاده كرد و به مقصد رسيد، زيرا بسيار مى شود فرصت از دست رفته هرگز باز نمى گردد.
🍁جوانىِ انسان، فراغت، نشاط كار، صحت و سلامت همه از فرصت هايى است كه به سرعت مى گذرد و گاه به آسانى يا هرگز باز نمى گردد.
🔶 @Nahj_Et
💢 رفع نیاز صحیح از مردم
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 لا يَسْتَقِيمُ قَضَاءُ الْحَوَائِجِ إِلَّا بِثَلَاثٍ: بِاسْتِصْغَارِهَا لِتَعْظُمَ، وَ بِاسْتِكْتَامِهَا لِتَظْهَرَ، وَ بِتَعْجِيلِهَا لِتَهْنُؤَ.
🔹 برآوردن حاجا ت مردم كامل نمى شود مگر به سه چيز: به كوچك شمردن آن تا نزد حق بزرگ شود،
به پنهان داشتن آن تا ظاهر گردد،
و به تعجيل در آن تا گوارا گردد.
📚 حکمت 101 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et