#خطبه_متقین
📌قسمت بیست و یکم
🔰امام عليه السلام در اين بخش از خطبه به دوازده وصف ديگر از اوصاف پرهيزکاران اشاره کرده و مى فرمايد:
✨فَمِنْ عَلاَمَةِ أَحَدِهِمْ أَنَّکَ تَرَى لَهُ قُوَّةً فِي دِين وَ حَزْماً فِي لِين
🌐 از نشانه هاى هر يک از آنها اين است که آنها را در دين خود نيرومند مى بينى و در عين محکم کارى و قاطعيت نرم خو
✍تعبير به قوّت در دين اشاره به اين است که وسوسه گران و شبهه افکنان و منافقان نمى توانند در آنها نفوذ کنند و طوفانها و حوادث سخت زندگى ايمان آنها را متزلزل نمى سازد.
🔹«حَزم در لين» اشاره به اين است که آنها در عين دورانديشى که لازمه آن غالباً سختگيرى است ، برخلاف «روزمرگى» که کارها را آسان مى کند ، نرمخويى را فراموش نمى کنند و با کسانى که در انجام يک هدف اجتماعى با آنها همراه هستند رفتارى با رفق و محبت دارند
✔️ و مطابق ضرب المثل معروف عرب که مى گويد: لا تَکُنْ حُلْواً فَتَسْتَرِطُ وَ لا مُرّاٌ فَتَلْفَظُ ، آن قدر شيرين نباش که تو را ببلعند و نه آن قدر تلخ که تو را دورافکنند ، رفتار مى کنند.
📝ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et
🍃درسایه سار نهج البلاغه🍃
📜فرازی از وصیت نامه مولا علی علیه السلام در ماه رمضان سال ۴۰ هجری
🍃امیرالمومنین علیه السلام:
✍أَلَّا تَبْغِيَا الدُّنْيَا وَ إِنْ بَغَتْكُمَا وَ لَا تَأْسَفَا عَلَى شَيْءٍ مِنْهَا زُوِيَ عَنْكُمَا.
🍃به دنیا پرستى روى نیاورید، گر چه به سراغ شما آید، و بر آنچه از دنیا از دست مى دهید اندوهناک مباشید.
✉️نهج البلاغه، نامه۴۷
🔶 @Nahj_Et
🌸🍃🌸🍃
🍃
💠داستانی از نهج البلاغه
💠خوشا به حال خَبّاب إبن أرَت👇
🔹🔹در جنگ بدر و دیگر جنگها شرکت کرد و در خدمت رسول خدا صلّی الله علیه و آله جهاد کرد. خبّاب از فقرای برگزیده مسلمانان بود و از بیماری هم رنج میبرد با این حال شکایت نمیکرد و راضی به رضای خدای سبحان بود.
یَرْحَمُ اللَّهُ خَبَّابَ ابْنَ الْأَرَتِّ فَلَقَدْ أَسْلَمَ رَاغِباً وَ هَاجَرَ طَائِعاً وَ قَنِعَ بِالْکَفَافِ وَ رَضِیَ عَنِ اللَّهِ وَ عَاشَ مُجَاهِداً. طُوبَی لمم ذَکَرَ الْمَعَادَ وَ عَمِلَ لِلْحِسَابِ وَ قَنِعَ بِالْکَفَافِ وَ رَضِیَ عَنِ اللَّهِ. » ؛
خدای خباب بن ارت را رحمت کند او از روی میل اسلام آورد و از روی اطاعت خدا هجرت کرد؛ و به زندگی ساده قناعت نمود؛ و از خدا خشنود و در تمام دوران زندگی مجاهد بود.
خوشا به حال کسی که به یاد معاد باشد؛ و برای روز حساب عمل کند و به مقدار کفایت قناعت نماید؛ و از خدا راضی باشد.
خبّاب ابن أرت کیست؟
نام و نسب او، خباب بن ارت بن جندلة بن سعد بن خزیمة بن کعب بن سعد بن زید منات بن تمیم است، کنیه او را ابو عبد الله و ابو محمد و ابو یحیی گفتهاند.
او از مسلمانان بسیار قدیمی بود و گفته شده است ششمین مسلمان است. در دوره جاهلی گروهی او را به اسیری گرفتند و در مکه او را فروختند. او را به آهنگری گماردند و حرفهاش ساختن شمشیر شد.
او از شمار شکنجه شدگان در راه خداوند بود. ابنا بی الحدید میگوید دومی به روزگار خلافت خود از او پرسید: از مردم مکه چه کشیدی؟ گفت: پشت مرا نگاه کن، به پشت او نگریست و گفت: تا کنون پشت هیچ مردی را چنین ندیدهام، خباب گفت: آری، برای من آتشی میافروختند و مرا با پشت بر آن میافکندند و پشت من آن را خاموش میکرد.
جنگهای صفین و نهروان در التزام حضرت علی علیهالسلام در سن هفتاد و سه سالگی درگذشت. امیرالمؤمنین علیهالسلام بر پیکرش نماز گزاردند و او پشت کوفه به خاک سپرده شد. او اوّل کسی است که در بیرون کوفه دفن گشته و پیش از آن مردم مردگانشان را در خانه ها یا جلوی خانه هایشان دفن مینمودند
در جنگ بدر و دیگر جنگها شرکت کرد و در خدمت رسول خدا صلّی الله علیه و آله جهاد کرد. خبّاب از فقرای برگزیده مسلمانان بود و از بیماری هم رنج میبرد با این حال شکایت نمیکرد و راضی به رضای خدای سبحان بود.
بعدها خباب ساکن کوفه شد و در همان شهر در سال سی و هفت یا سال سی و نهم هجری پس از شرکت در جنگهای صفین و نهروان در التزام حضرت علی علیهالسلام در سن هفتاد و سه سالگی درگذشت. امیرالمؤمنین علیهالسلام بر پیکرش نماز گزاردند و او پشت کوفه به خاک سپرده شد. او اوّل کسی است که در بیرون کوفه دفن گشته و پیش از آن مردم مردگانشان را در خانه ها یا جلوی خانه هایشان دفن مینمودند.
پسرش عبد الله بن خباب را خوارج کشتند و حضرت علی علیهالسلام خون او را از ایشان مطالبه کردند و همین موضوع را بر ایشان حجت آوردند. [1].
بنا به این کلام حضرت امیر علیهالسلام خباب از یاران خجسته ایشان بوده که رستگار شده است. حضرت جهات رستگاری او را در پنج ویژگیش میدانند:
1. با میل و رغبت اسلام آوردن.
2. هجرت کردن برای اطاعت از خدا.
3. قناعت.
4. راضی بودن به قضا و قدر الهی.
5. زندگی مجاهدانه (همراه با تلاش و کوشش فراوان).
به نظر میرسد امیرالمؤمنین علیهالسلام در جمله پایانی دلیل بسیاری از توفیقات خبّاب را به یاد معاد و روز حساب بودن دانستهاند و بار دیگر بر قناعت و راضی بودن به رضای خداوند متعال تاکید فرمودهاند.
پی نوشت ها:
[1] برگرفته از دو منبع: جلوهتاریخدر شرحنهجالبلاغهابنابیالحدید، ج 7، صفحهی 264 و ترجمهوشرحنهجالبلاغه (فیضالاسلام)، ج 6، صفحهی 1109
🔶 @Nahj_Et
ستايش خداوندى را سزاست كه احسان فراوانش بر آفريدهها گستردہ و دست كرم او براى بخشش گشودہ است. او را بر همه کارهایش میستاییم و برای نگهداری حق الهی از او یاری میطلبیم.
📙نهج البلاغه،خطبه۱۰۰
برایم دعا کن این دقایق آخر را کم نگذارم...
میشود این لحظات بیشتر مرا بخوانی، شاید بیدار شوم از این خواب غفلت😔
🔶 @Nahj_Et
💠داستان های نهج البلاغه
💢خانه هشتاد ديناري
🔵شريح بن حارث از شخصيتهاي معروف اسلامي است كه 60 سال قاضي كوفه بود، نخستين كسي كه وي را قاضي كرد، عمر بن خطاب در زمان خلافتش بود، كه از سال 18 تا 22 هجري بود و شريح حدود چهل سال داشت.
🔴و در زمان عثمان نيز قاضي بود در زمان خلافت علي (ع) نيز طبق اجازهي علي (ع) بر قضاوت خود باقي ماند.
گرچه علي (ع) در بعضي از نظريهها با وي مخالف بود، حتي چند بار بر او خشم گرفت و او را از كوفه به قريه «بانقيا» (نزديك كوفه) كه بيشتر ساكنانش يهودي بودند، تبعيد كرد، اما او را از قضاوت بركنار ننمود.
🟤بعضي گويند: وي 183 سال عمر كرد و بعضي مدت عمر او را صد سال تا 120 سال نوشتهاند.
🟡شريح، شخصي هوشيار و زيرك بود و شناخت عجيبي به امور قضاوت و اصلاح امور مردم داشت.از خصوصيات او، اينكه ريش نداشت و كوسه بود و در ميان عرب ضربالمثل بود كه ميگفتند:
شريح ادهي منا لثعلب و احيل:
«شريح از روباه زيركتر و حيلهبازتر است».
از اين رو اين مثال را براي او ميگفتند، كه شريح مدتي در نجف اشرف اقامت داشت و هنگامي كه به عبادت و نماز ميپرداخت، روباهي ميآمد و دركنار و جلو او بازي ميكرد و فكر او را از نماز پرت مينمود.
اين موضوع مدتي تكرار شد، تا اينكه شريح آدمكي درست كرد و كلاه خود را سر آن آدمك گذاشت، از آن پس روباه ميآمد كنار آن آدمك (به خيال اينكه انسان واقعي است) بازي ميكرد، شريح آهسته از پشت سر آن روباه آمد و او را گرفت و از اين رو گفتند: «شريح زيركتر از روباه است».
🟢به هر حال، از امام صادق (ع) نقل شده فرمود: وقتي كه علي (ع)، شريح را به قضاوت نصب كرد، با او شرط نمود كه هيچ حكمي بدون تاييد حضرت علي (ع) صادر ننمايد.
▶️اكنون بازگرديم به داستاني از نهجالبلاغه در رابطه با شريح.
🟣شريح در زمان خلافت علي (ع) خانهاي براي خود به هشتاد دينار خريد و آن را قبالهي خود كرد.
اين موضوع به علي (ع) گزارش شد. امام او را احضار كرد و فرمود: به من گزارش شده كه تو خانهاي به قيمت 80 دينار خريدهاي و آن را به نام خود قباله كردهاي و براي آن شهود و گواه گرفتهاي؟!
شريح در پاسخ گفت: «درست گزارش دادهاند»
امام نگاه خشمآلودي به او كرد و فرمود:
«اي شريح! به زودي كسي (عزرائيل) به سوي تو آيد كه نه به قبالهات مينگرد و نه به امضاي آن شهود و گواهان توجه مينمايد، تو را از آن خارج ميكند و تنها تو را در گودال قبر ميگذارد».
اي شريح! مبادا اين خانه را از مال ديگران خريده باشي و بهاي آن را از راه حرام به دست آورده باشي؟ كه در اين صورت، دنيا و آخرت خود را تباه ساختهاي.
اين را بدان كه اگر هنگام خريداري خانه نزد من آمده بودي، قبالهاي برايت مينوشتم كه حتي با توجه به آن، به خريدن خانهاي به قيمت يك درهم يا بيشتر علاقه نشان نميدادي.
☑️نسخه قبالهي من چنين بود:
اين چيزي است كه بندهي ذليل از مردهاي كه آمادهي كوچ است، خريداري كرده كه خانهاي از سراي غرور، در محله فاني شوندگان و در كوچهي هلاك شوندگان قرار دارد:
اين ملك از يكسو به آفات و بلاها اتصال دارد و سوي ديگرش به مصائب روي دارد. و حد سومش به هوسهاي نفساني و حد چهارمش به اغواي شيطان منتهي ميشود.
اين خانه را فريفتهي آرزوها، از كسي كه پس از مدت كوتاهي ميميرد، به مبلغ خروج از عزت قناعت و دخول در ذلت دنياپرستي خريده است و هرگونه كشف خلاف و فسادي واقع شود بر عهدهي پيكرهاي پوسيده شاهان ايران و روم و يمن است … و شاهد اين قباله عقل است. آنگاه كه از سلطهي هوسها بيرون آيد و از بند دنياپرستي آزاد گردد.
🔶 @Nahj_Et
8.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬حکمتهای نهج البلاغه(14) وقت غلبه بر دشمن تصویر و تدوین: حسین عطاالهی
🔶 @Nahj_Et
♨️هشدارى كه بشارت است!
#نهج_البلاغه
🔮مَنْ حَذَّرَكَ كَمَنْ بَشَّرَكَ
🟠كسى كه تو را (از امورى كه خطرناك است) بترساند همچون كسى است كه به تو بشارت دهد
✍ از آنجا كه پرهيز از خطرات خود يك پيروزى بزرگ است امام مى فرمايد: كسى كه تو را از خطر و ضرر قطعى يا احتمالى برحذر مى دارد مانند كسى است كه تو را بشارت دهد به امورى كه مايه خوشحالى توست.
📙حکمت 59
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
❄️فَإِنَّکَ تَجِدُهُمْ قَدِ انْتَقَلُوا عَنِ الاَْحِبَّةِ وَحَلُّوا دِيَارَ الْغُرْبَةِ وَکَأَنَّکَ عَنْ قَلِيل قَدْ صِرْتَ کَأَحَدِهِمْ
🟤هرگاه در وضع آنها بنگرى خواهى ديد آنها از ميان دوستان خود خارج شده در ديار غربت بار انداختند گويا طولى نمى کشد که تو هم يکى از آنها خواهى شد و در همان مسير به سوى آنها خواهى شتافت
✍آرى در هر چيز ترديد کنيم در اين حقيقت که همه ما بدون استثنا همان مسير پيشينيان را خواهيم پيمود ترديد نخواهيم کرد. روزى فرا مى رسد که با همسر ، فرزند ، دوستان ، اموال ، مقامات و وسايل زندگى وداع خواهيم گفت و همه را مى گذاريم و مى رويم.
📙نامه 31
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از قاصدک
اگر دنبال راهکارهای ساده هستی تا بدن سالم داشته باشی کانال #ترفند_های_سلامتی رو باید دنبال کرده باشی
میدونی چرا بعضیا هرچی میخورن چاق نمیشن ولی بعضیا آب هم میخورن چاق میشن؟
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2554200426C4d3ed4364a
میدونی نود درصد آدم ها طرز صحیح نفس کشیدن رو بلد نیستن؟
هیچ میدونی با چندتا راهکار ساده میتونی از سرطان جلوگیری کنی؟
آیا میدونستی میشه با راهکارهای سلامتی بسیاری از بیماری ها را پیشگیری کرد؟
وکلی چیزای دیگه که نمیدونی بعد از عضویت در این کانال یاد میگیری
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2554200426C4d3ed4364a
💢 عامل زوال دوستی
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃إذَا احْتَشَمَ الْمُؤْمِنُ أَخَاهُ، فَقَدْ فَارَقَهُ.
🔹هنگامى كه مؤمن برادر خود را به خشم مى آورد، سبب جدايى او مى شود.
📚 حکمت 480 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et