عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام: . . . کانَتْ أُمُّ الْبَنِینِ أُمَّ هَؤُلَاءِ الْأَرْبَعَةِ الْإِخْوَةِ الْقَتْلَی تَخْرُجُ إِلَی الْبَقِیعِ فَتَنْدُبُ بَنِیهَا أَشْجَی نُدْبَةٍ وَ أَحْرَقَهَا فَیجْتَمِعُ النَّاسُ إِلَیهَا یسْمَعُونَ مِنْهَا[۱]
حضرت امام محمّد باقرعلیه السّلام می فرماید: . . . ام البنین که مادر این چهار جوان بود بعد از شهید شدن ایشان متوجه بقیع می شد و با جانگدازترین صدا برای آنان ناله و ندبه می کرد. مردم در اطراف او جمع می شدند و ناله وی را می شنیدند و گریه می کردند.
📗مجلسی، بحار الأنوار، ج ۴۶، ص۴۰
🔶 @Nahj_Et
♦️حضرت امالبنین علیهاالسلام در آینۀ نگاه بزرگان
🔹 امالبنین سلاماللهعلیها از بانوان پر فضیلت روزگار بوده و نسبت به اهل بیت علیهمالسلام معرفت و محبت خالص و شدید داشته است.
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖 «وجوب شُکر مُنعم»
💠 و قال (علیهالسلام): «لَوْ لَمْ يَتَوَعَّدِ اللَّهُ عَلَى مَعْصِيَتِهِ، لَكَانَ يَجِبُ أَلَّا يُعْصَى شُكْراً لِنِعَمِهِ»
💠 اگر خدا بر گناهان وعده عذاب هم نمىداد، باز هم فرمانبرداريش واجب بود تا سپاس نعمتش را بگزاريم.
🔹 امیرالمؤمنین فرمودند: اگر خداوند متعال برای معصیت عذاب هم نمیکرد، باید به خاطر نعمتهایی که به ما داده است طاعت و شکر او را بهجا آوریم.
⬅️ یعنی اگر ما اصلاً خدا را نمیشناسیم، اما میگوییم بالاخره یک کسی هست که دارد اینقدر به ما لطف میکند، واجب است که ما او را شکر بکنیم.
❓برای شکرکردن باید چکار کنیم؟
🔹 باید او را بشناسیم.
🔹 اصلاً مقدمۀ معرفتالله را، از وجوب شکر منعم میآورند.
🎤 بیانات حجتالاسلام #محمدهادی_هدایت در سلسله جلسات شرح حکمتهای نهجالبلاغه
#حکمت_290
🔶 @Nahj_Et
از گناهى كه كوچك مى شمرى بترس!
#نهج_البلاغه
▫️أَشَدُّ الذُّنُوبِ مَا اسْتَخَفَّ بِهِ صَاحِبُهُ؛
🟠سخت ترين گناهان، گناهى است كه گناهكار آن را سبك شمارد
✍ ممكن است كسى گناه كبيره اى انجام دهد ولى فوراً پشيمان شود و به درگاه خدا توبه كند اين گناه نسبت به گناه كسى كه صغيره اى را انجام مى دهد و اصرار بر آن دارد كوچك تر محسوب مى شود و گاهى اين تفاوت به سبب نيت گناهكار است گاهى گناهكار گناه را با ترس و وحشت و اضطراب انجام مى دهد و گاه با بى اعتنايى و كوچك شمردن گناه. به يقين دومى از اولى بزرگ تر است هرچند خودِ گناه هيچ تفاوتى نكند.اين از يك نظر، ازنظر ديگر گناهى كه انسان درباره آن بى اعتناست به آسانى دامن او را مى گيرد و به او ضربه مى زند ولى گناهى كه در نظر او عظيم و خطرناك است كمتر به آن گرفتار مى شود. درست مثل اين كه انسان، دشمنى را كوچك بشمرد، از چنين دشمنى ممكن است به آسانى غافل شود و ضربه بخورد ولى از دشمنى كه او را بزرگ و خطرناك مى شمرد در امان بماند.از سويى ديگر هنگامى كه انسان درباره گناهى بى اعتنا باشد، آن گناه تكرار مى شود و روى هم انباشته مى گردد و تبديل به گناهى بسيار عظيم مى شود.
📘#حکمت_477
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نقاشی شنی؛ سه ستاره و یک ماه
▪️به مناسبت وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
🔸« مدتی که از ازدواج گذشت به امام پیشنهاد کرد که اگه میشه منو با نام اصلیام که فاطمه هست صدا نزنید حسنین با شنیدن نام فاطمه یاد مادرشون میافتند و غمگین میشوند علی علیه السلام پذیرفت و اینجا بود که اسم -ام البنین- مادر پسران رو برای ایشان انتخاب کرد وقتی که امام حسین علیه السلام راهی مکه شدند به فرزندش عباس گفت مراقب باش که پر کاهی بر سر راه فرزندان فاطمه قرار نگیرد جان تو و جان حسین و الحق که خوب مادری کرد و چه خوب فرزندانی تربیت کرد»
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒هرکس پیمان شکنی می کند، توجیهی برای خود دارد
📌 نهجالبلاغه/ خطبه148/ قسمت9 از 10 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_148
🔶 @Nahj_Et
✍️نماز هدیه به حضرت #ام_البنین علیه السلام.
✨ آیت الله احمد آذری فرمودند: من میخواستم به عراق و نجف اشرف بروم، پدرم حاضر نمی شد، پول هم نمی داد، کتابهای خود را فروختم تا خرج سفر کنم، ولی پدرم حاضر نمی شد.
✨ خانم برادرم گفت: احمد! دورکعت نماز برای امّ البنین بخوان و نذر کن که اگر حاجتم برآورده شد، پنج ریال برای حضرت عبّاس علیه السلام به عنوان صدقه میدهم.
✨ من دو رکعت نماز را خواندم، نماز تمام شد دیدم پدرم آمد گفت: احمد میخواهی بروی برو .
✨و من مکرّر این کار را کردهام و دیدم مجرب و مؤثر است، از جمله: وقتی به نجف اشرف رفتم، سید اسدالله مدنی که معلم و مرشد من بود، مرا از ماندن در نجف اشرف منع کرد و من چون به قصد ماندن در نجف رفته بودم ناراحت شدم، زیرا نمیتوانستم به نهی ایشان ترتیب اثر ندهم.
✨ بالاخره نماز را برای امّ البنین خواندم، فردای آن روز دیدم ایشان آمد و گفت: فلانی! من به فکرم آمد که فعلاً شش ماه در این جا بمانی و ما با خیال راحت در آنجا ماندیم.
📕روزنه هایی از عالم غیب؛ ص 113
هدیه به روح بلند حضرت ام البنین مادر بزرگوار حضرت عباس( علیه السلام)
صلوات
🔶 @Nahj_Et
🔻امير المؤمنين على (عليه السّلام) در تبیین عوامل شکست و عقب نشینی مردم کوفه و عراق در برابر سپاه معاویه مى فرمايد:
فيا عجبا، عجبا!
و اللّه يميت القلب و يجلب الهمّ
من اجتماع هؤلاء القوم على باطلهم
و تفرّقكم عن حقّكم
(نهج البلاغه خطبه(۲۷)
شگفتا، شگفتا!
به خدا قسم تعجّب و حيرت از اجتماع دشمنان بر گرد باطل !
و تفرّق و تشتّت شما از اطراف حقيقتى كه در ميان شماست،
که دل را مى ميراند و اندوه را مى كشاند.
▪️مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (ولاءها و ولايتها)، ج3
🔶 @Nahj_Et
🔸لا تَدْعُوِنِّی وَیْکِ أُمَّ الْبَنِینَ(مداحی عربی)
🍀اشعار منسوب به حضرت ام البنین (سلام الله علیها)
لا تَدْعُوِنِّي وَيْكِ أُمَّ الْبَنِينَ تُذَكِّرِينِي بِلِيُوثِ الْعَرِينِ
واى بر تو مرا ديگر مادر پسران مخوان كه مرا به ياد شيران بيشه ام می اندازى
كَانَتْ بَنُونَ لِي أُدْعَى بِهِمْ وَ الْيَوْمَ أَصْبَحْتُ وَ لا مِنْ بَنِينَ
من پسرانى داشتم که به خاطر آنان مرا ام البنین می خواندند ولی امروز دیگر پسری ندارم
أَرْبَعَةٌ مِثْلُ نُسُورِ الرُّبَى قَدْ وَاصَلُوا الْمَوْتَ بِقَطْعِ الْوَتِينِ
چهار پسر که مانند عقاب های کوهسار بودند و با بريده شدن رگ حيات يكى پس از ديگرى به مرگ پيوستند
تَنَازَعَ الْخِرْصَانُ أَشْلاءَهُمْ فَكُلُّهُمْ أَمْسَى صَرِيعا طَعِينَ
بر سر نعش آن ها نیزه ها به ستیزه برخاستند و همه آنان از زخم نیزه به خاك افتادند
يَا لَيْتَ شِعْرِي أَ كَمَا أَخْبَرُوا بِأَنَّ عَبَّاسا قَطِيعُ الْيَمِينِ
اى كاش می دانستم آیا چنان که خبر دادند؛ عباس من دست راستش قطع شده بوده است؟"
🔶 @Nahj_Et
✨ أمْ هَذَا الَّذِي أَنْشَأَهُ فِي ظُلُمَاتِ الْأَرْحَامِ وَ شُغُفِ الْأَسْتَارِ نُطْفَةً دِهَاقاً وَ عَلَقَةً مِحَاقاً وَ جَنِيناً
🔹بلکه این کسی که (خداوند) او را در تیرگیهای رحِمها و در پردههای پوشاننده پدید آورد، به گونۀ نطفهای آکنده و لخته خونی بیصورت، و جنین.
📙شرح خطبه ۸۳
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 من در قبال این گردنکشی شما، ساکت نخواهم نشست
📌 نهجالبلاغه/ خطبه148/ قسمت10 از 10 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_148
🔶 @Nahj_Et
حکمتهای نهجالبلاغه 322.mp3
29.1M
🎤 صوت جلسات #نهجالبلاغه
🎙 سخنرانی حجتالاسلام هدایت
💢 با موضوع: شرح #حکمت ۳۲۲ نهجالبلاغه
⏱ زمان: یکشنبه ۱۵ بهمنماه ۱۴۰۲
╭───┅┄𑁍┄┅───
📱 @hadihedayat_ir
╰──────┅┄𑁍┄┅──
61-Khotbeh 83.j16.b1.mp3
2.31M
🌺 شرح خطبه٨٣
🔴جلسه۱۶_ بخشاوّل
⏱زمان 14:04 حجم 6,6 MB
🎤#استاد_محمدعلی_انصاری
🔶 @Nahj_Et
📌 درگذشت سید اسماعیل اصفیائی
🔹آیت اللَّه سید اسماعیل اصفیایی، در سال ۱۲۸۹ ش در آذربایجان شرقی دیده به جهان گشود. وی پس از طی دروس مقدمات و سطح، وارد حوزه علمیه تبریز شد و در درس استادان نامدار آن حوزه همچون سید مرتضی خسروشاهی بهره ای وافر برد تا آن که خود یکی از مدرسان ماهر حوزه تبریز گشت. یکی از فرزندان ایشان، مرحوم استاد فاطمی نیا هستند.
🔸او از آن پس به درس و بحث و ارشاد مردم همت گماشت و با تلاش عالی خود، مسجد و مدرسه تاریخی سید حمزه تبریز را که به ویرانه ای تبدیل شده بود احیا کرد و آن را به محلی برای ترویج دین و اسکان طلاب تبدیل نمود.
🔹ایشان پس از عمری تلاش و فعالیت های مذهبی و اجتماعی در تبریز و خدمت به مردم آن شهر، راهی شهرستان قم شد تا با استفاده از انفاس قدسی عارفانِ آن تربت پاک، تزکیه نفسِ خویش را به اکمال برساند. با این حال از تدریس، تألیف و تفسیر غافل نماند.
🔸از بدو ورود به قم، با عشقی سرشار به فقه آل محمد (ص)، تلاش خود را در این زمینه ها دو چندان کرد. سرانجام پس از سال ها کوشش در جهت ترویج و تبلیغ دین و تزکیه و تهذیب نفس در تاریخ ۲۶ آذر ۱۳۶۸ دار فانی را وداع گفت.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۲۶
#اسماعیل_اصفیایی
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از طریق المهدی
📣 اطلاعیه 🏴| طریقالمهدی 🚩
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
طریقُالمهدی، این هفته عطرآگین با یاد و نام اسوه ادب و فداکاری خانم حضرت امُّالبنین سلاماللهعلیها و تکریم مقام با عظمت مادران و همسران شهدای گرانقدر ایران اسلامی و گرامیداشت یاد مادران و همسران شهیدان فلسطین و لبنان است...
💠 وَفَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا.
🔻امام خامنه ای حفظهاللهتعالی:
ما وقتی مجاهدین را میشمریم، به آن بانویی که مادر شهید است یا آن آقایی که پدر شهید است یا آن خانمی که همسر شهید است توجّه نمیکنیم؛ اینها مجاهدین فیسبیلالله هستند، «فَضَّلَ اللَهُ المُجاهِدینَ عَلَی القاعِدین» شامل اینها هم میشود؛ اینها مجاهد فیسبیلالله هستند.
📌در سراسر مسیر خادمین عزیز در مواکب، آماده جمعآوری کمکهای نقدی شما مردم صالح و مومن، برای جنگزدگان فلسطین، لبنان و سوریه هستند.
🗓 سه شنبه: ۲۷ آذر ۱۴۰۳
⏱ آغاز پیاده روی: ساعت ۱۵
🚏مکان: بلوار پیامبر اعظم شهر مقدس قم
( از عمود ۱۲ تا مسجد مقدس جمکران )
🤝مشارکت در هزینه های برنامه طریق المهدی شامل هزینه های آب، فضاسازی، سیستم صوت و ... تمام مسیر:👈
💳|
5892 1070 4515 1308روی شماره بزنید کپی میشود. 🇱🇧🇵🇸🇮🇷تا جان در بدن داریم؛ هستیم بر آن عهد که بستیم✊ #امام_زمان #فلسطین #سوریه #لبنان ✨طراح: برادر جمال فلاح 👈 قرار عاشقان بقیة الله الاعظم، سهشنبه ها عصر، بلوار پیامبراعظم قم @tariq_almahdi
حکمت نظری و عملی در نهج البلاغه
📙معرفی کتاب👇
اثر ارزشمند حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی
«حكمت به دو قسم تقسیم میشود: بخشی كه عقل به هست و نیستها میاندیشد و به منظر جهان نگریسته به مطالعه هستی مینشیند (حكمت نظری)؛ قسم دیگر كه عقل نظری به مطالعۀ بایدها و نبایدها پرداخته و به داوری در این میدان میپردازد.
این كتاب، راه فهم و تحلیل مسئله حكمت و اقسام آن را در بیان امیر مؤمنان (علیهالسلام) تبیین میكند و در قالب پیشگفتار، مدخل و سه بخش، به حقیقت حكمت و معرفی حكیم، تجرد و آزادی روح در پرتو حكمت، تفاوت حكمت عملی با عقل عملی، امتیازات عالم الهی، حكمت نظری و عملی در نهجالبلاغه، نهجالبلاغه و بطلان اصول دیالكتیک، اصل تجرد در نهجالبلاغه، ابعاد حكمت عملی، معرفت و حجت و عبادت در نهجالبلاغه و... میپردازد.»
🔶 @Nahj_Et
📌 وفات ابوحامد محمد غزالی
🔹ابوحامد امام محمد غزالی، در سال ۴۵۰ه-ق در طوس به دنیا آمد. در مدت کمی بر اثر ذکاوت فطری، مقدمات را فرا گرفت و سپس عازم نیشابور شد و در حوزه درس امام الحَرَمین جُوِینی مراتب کمال را پیمود.
🔸وی در سال ۴۸۰ ق و در ۳۰ سالگی به مدرسه نظامیه بغداد که از پر اهمیتترین حوزههای درسی آن زمان بود، رفت و به صدها تن از فضلا درس میگفت. پس از مدتی که آوازهاش همه جا را فرا گرفته بود، بر اثر تحول عظیم روحی درس و بحث و مقام را رها کرد و عُزلت گزید و پس از مدتی از بغداد هجرت کرد.
🔹ایشان سپس راهی حجاز، شام و بیت المقدس گردید و دیگر به بغداد نرفت. وی سرانجام به طوس رفت و در آنجا به تدریس پرداخت و طریقت صوفیه را برگزید.
🔸امام محمد غزالی دارای تالیفات فراوانی می باشد از جمله: «احیاءُ علوم الدین»، «کیمیای سعادت»، «تفسیرُ القرآن»، «الاقتِصاد و المُسْتَصْغی». غزالی سرانجام در ۱۴ جمادی الثانی سال ۵۰۵ ق در ۵۵ سالگی در طوس درگذشت.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الثانی_۱۴
#غزالی
🔶 @Nahj_Et