19.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شرح حدیث زندگی
📍قسمت سیزدهم
🔹شرح حدیث ابتدای درس خارج فقه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
🗓۱۳۹۳/۰۱/۱۹
#حدیث_زندگی
#کلام_معصوم
🔶 @Nahj_Et
💠حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
💠«اگر مردم هنگامى که بلا بر آنها نازل مىشود، با صدق نيّت در پيشگاه خدا تضرّع کنند و با قلبهاى پُر از عشق و محبتِ به خدا، از او درخواست نمايند به يقين آن چه از دستشان رفته به آنان باز مىگردد و هر خرابى را براى آنها اصلاح مىکند.
📙نهج البلاغه خطبه ١٧٨
🔶 @Nahj_Et
📌 رحلت آیت اللَّه حسین طباطبایی قمی
🔹 ایشان در سال ۱۲۴۴ در شهر قم متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در قم شروع کرد و پس از آن، درسهای مقدماتی را فرا گرفت و سپس برای ادامه تحصیل راهی تهران شد و از استادانی همچون شیخ فضل اللَّه نوری، میرزا محمد حسن آشتیانی و ... بهره برد.
🔸ایشان در ۲۲ سالگی برای انجام مراسم حج راهی مکه و مدینه شد. در بازگشت وارد نجف شد و در این شهر ماندگار شد. پس از مدتی به سامرا رفت و در مجلس درس میرزا محمد تقی شیرازی شرکت کرد و ده سال ساکن سامرا بود و کسب علم نمود. ایشان در پی درخواست مردم مشهد، عازم این شهر شد.
🔸آیت الله طباطبایی در واقعه قیام خونین مسجد گوهرشاد مشهد در اعتراض به کشف حجاب، اعتراض خود را مطرح ساخت که به تبعید ایشان به عراق انجامید. ایشان از مراجعی بود که در دوران خفقان رضاخانی به پاخاست و با دخالت عملی در سیاست، حضور خود را در صحنههای مختلف سیاسی بخوبی نشان داد.
🔹وی در دوران حضور در حوزه علمیه کربلا در جریان اشغال عراق در جنگ جهانی دوم، به همراه دیگر علمای عراقی و ایرانی مقیم این کشور، فتوای جهاد علیه متفقین را صادر کرد و خواهان مقابله با اشغاگران شد. ایشان با سقوط رضاشاه به تبعید ۸ ساله خود پایان داد و در سال ۱۳۲۲ به مشهد بازگشت و پس از سه سال در ۱۷ بهمن ۱۳۲۵ دار فانی را وداع گفت.
#تقویم_تاریخ
#بهمن_۱۷
#حسین_طباطبایی
🔶 @Nahj_Et
🛑 فریفته نشدن
✍كَيْفَ يَكُونُ حَالُ مَنْ يَفْنَى بِبَقَائِهِ وَ يَسْقَمُ بِصِحَّتِهِ وَ يُؤْتَى مِنْ مَأْمَنِهِ . چگونه خواهد بود حال كسى كه در بقاياى خود ناپايدار، و در سلامتى بيمار است، و در آنجا كه آسايش دارد مرگ او فرا مى رسد.
📙شرح حکمت 115
🔶 @Nahj_Et
من همچون بهيمه پروارى نيستم!
▫️فَمَا خُلِقْتُ لِيَشْغَلَنِي أَکْلُ الطَّيِّبَاتِ، کَالْبَهِيمَةِ الْمَرْبُوطَةِ هَمُّهَا عَلَفُهَا، أَوِ الْمُرْسَلَةِ شُغُلُهَا تَقَمُّمُهَا، تَکْتَرِشُ مِنْ أَعْلاَفِهَا، وَ تَلْهُو عَمَّا يُرَادُ بِهَا
🟠من آفريده نشده ام که غذاهاى پاکيزه (و رنگارنگ) مرا به خود مشغول دارد، همچون حيوان پروارى که تمام همّش علف اوست و يا چون حيوان رها شده (در بيابان و مرتع) که کارش جستجو کردن علف و پر کردن شکم از آن است و از سرنوشتى که در انتظار اوست بى خبر است
✍به راستى گروهى در اين جهان همانند چهارپايانند; جمعى مرفه و ثروتمند بى خبر و بى درد همچون حيوانات پرواريند که غذاى فراوان در اطراف آنها ريخته شده است و گروهى کم درآمد امّا کاملا دنياطلب همچون حيواناتى که در چراگاه در جستجوى علف هستند و به يقين هر دو مذمومند; هرچند يکى از ديگرى نکوهيده تر است و عجب اينکه هيچ يک از اين دو گروه حيوانات از سرنوشت خود آگاهى ندارند که فردا يا ذبح مى شوند و از گوشتشان استفاده مى شود يا براى بارکشى از آنها بهره مى گيرند.
📘#نامه_45
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒مستی نعمت در روایات ائمه (علیه السلام)
📌 نهجالبلاغه/ خطبه151/ قسمت10 از 22 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_151
🔶 @Nahj_Et
374.mp3
349.9K
کلید خزائن
▫️ما كان الله ليفتح على عبد باب الشكر و يغلق عنه باب الزيادة، و لا ليفتح على عبد باب الدعاء و يغلق عنه باب الاجابة.
🔹چنين نيست كه خداوند، باب شكر را بر بنده اى بگشايد و در فراوانى را بر او ببندد و چنين هم نيست كه باب دعا را بر كسى بگشايد، اما در اجابت را به رويش ببندد.
📘حکمت 435
🎤حضرت آیة الله #جوادی_آملی
🔶 @Nahj_Et
هر افتخارى است در عمل است:
▫️مَنْ أَبْطَأَ بِهِ عَمَلُهُ لَمْ يُسْرِعْ بِهِ نَسَبُهُ
🟠آن كس كه كردارش او را به جايى نرساند، بزرگى خاندانش، او را به پيش نخواهد راند.
✍اشاره به اين كه ارزش و شخصيت در انسان به صفات و فضايل شخصى اوست، علم و دانش، شجاعت و سخاوت، بزرگوارى و امانت و صفات برجسته ديگر. و آن ها كه از اين صفات بى بهره اند و تنها به مقام پدران خود افتخار مى كنند در اشتباه بزرگى هستند و به گفته شاعر:
گيرم پدر تو بود فاضل *** از فضل پدر، تو را چه حاصل؟
📘حکمت 389
🔶 @Nahj_Et
15.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شرح حدیث زندگی
📍قسمت چهاردهم
🔹شرح حدیث ابتدای درس خارج فقه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
موضوع: موانع حضور خداوند در قلب را برطرف کنیم.
🗓۱۳۹۲/۰۷/۰۷
#حدیث_زندگی
#کلام_معصوم
🔶 @Nahj_Et
ولا يتتبّع العورة؛ زشتی های ديگران را پي گيری نمی كند، تا خدا پی گير زشتی های او نباشد؛ زيرا اگر خدا پی گير عيوب كسی باشد بالاخره او را رسوا خواهد كرد: «لا تتبّعوا عورات المؤمنين فإنّه من تتبّع عوْرات المؤمنين تتبّع الله عورته ومن تتبّع الله عورته فَضَحَه ولوْ فى جوْف بيته»[۱].
وقوراً؛ بسيار با وقار است.
صبوراً؛ بسيار صابر است.
رضيّاً؛ هميشه راضی است؛ زيرا می داند خدای حكيم و مهربان، شرايط موجود را برای او پسنديده است گر چه طبق وظيفه سعی و كوشش مي كند.
شكوراً؛ بسيار شكرگزار است.
قليل الكلام؛ كم حرف است؛ زيرا مراعات حدود الهی از كلام آدمی مي كاهد. حضرت امام علی (عليه السلام) فرمود: اگر عقل انسان، كامل شود و بخواهد رعايت ضوابط شرعی بكند از كلام او كاسته مي گردد؛ «إذا تمّ العقل نقص الكلام»[۲]. كلام، وسيله ارتباط انسان با ديگران است تا نيازمندی های او را برطرف و خواسته هايش را به ديگران منتقل كند. از اين رو پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) به ابوذر فرمود: زوايد كلام را ترك كن و تنها به مقداری كه رفع حاجت از تو مي كند، اكتفا كن؛ «أُترك فضول الكلام وحسبك من الكلام ما تبلغ به حاجتك»[۳].
برّاً؛ نيكوكار است.
مصوناً؛ [از انحرافات فكری، اخلاقی و عملی و همچنين آبروی او] محفوظ است.
حليماً؛ بُردبار است. حليم را بُردبار گويند، چون بار صبر و شكيبايي آن قدر وزين است كه حمل آن دشوار خواهد بود لذا بُردن چنين بار وزيني ميسور هركس نيست.
رفيقاً؛ نرم خو، خوش خلق و مدارا كننده است.
عفيفاً؛ اهل عفت است.
📙منبع
[۱]بحارالانوار ج۷۲ ص۲۱۴
[۲]نهج البلاغه حکمت ۷۱
[۳]بحارالانوار ج۷۴ ص۸۵
ادب فنای مقربان ج۱ ص۲۸۵،۲۸۶
🔶 @Nahj_Et