🔖حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها فرمودند:
نَحنُ وَسيلَتُهُ في خَلقِهِ و نَحنُ خاصَّتُهُ و مَحَلُّ قُدسِهِ.
ما [اهل بيت] دست آويز الهى مردمان، برگزيده خدا و منزلگاه قدس اوييم.
📘شرح نهج البلاغه، ابن ابى الحديد، ج ۱۶، ص ۲۱۱
🔶 @Nahj_Et
✅ مهمترین موضوع نهج البلاغه چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
تقوا، درس جاودانه ى امير مؤمنان است. اگر شما به نهج البلاغه مراجعه بفرماييد، ملاحظه خواهيد كرد كه هيچ دستورالعمل و توصيه اى در اين كتاب عظيم به قدر #تقوا تكرار نشده است. تقوا در واقع يكى از بلندترين فصول زندگى عملى امير المؤمنين و تعاليم زبانى آن بزرگوار است. (28/ 05/ 1384)
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺تأملی در نهج البلاغه :🌺
🍂 حکمت ١١٣ :
وَ لَا تِجَارَةَ كَالْعَمَلِ الصَّالِحِ، وَ لَا رِبْحَ كَالثَّوَابِ
⚡️ ترجمه :
و هيچ تجارتى چون عمل صالح نيست و هيچ سودى چون ثواب آخرت نيست.
🔴 همه تاجران، براى سود تجارت مى کنند. و سود، هر چقدر ماندگارتر باشد، ارزشمند تر است.
سودهاى مادى و دنیوى ناپایدار و در معرض زوال و فانى شدنى است ولى عمل صالح که سرچشمه ثواب ابدى اخروى است از هر تجارتى پرسودتر است.
💥 سودهاى مادى همه از بین مى روند ولى ثواب الهى همواره باقى و برقرار است.
#نهج_البلاغه
🔶 @Nahj_Et
🔎 علّت عدم استرداد فدک به نقل از «ابن ابی الحدید» معتزلی
ابن ابی الحدید می گوید: از علی بن فارقی، مدرّس و استاد مدرسه غربیّه در شهر بغداد پرسیدم: آیا فاطمه علیهاالسّلام در ادّعای خویش در ماجرای فدک صادق بود؟
علی بن فارقی پاسخ داد: آری.
گفتم: پس چگونه است که ابوبکر فدک را پس نداد در حالی که میدانست او راستگو میباشد؟
استاد لبخندی زد و سخن لطیفی گفت:
اگر آن روز ابوبکر به محض ادّعای حضرت [فاطمه]علیهاالسّلام [ فدک را مسترد میساخت ] و به راستگویی وی اعتراف میکرد [، فاطمه] علیهاالسّلام [فردا میآمد و خلافت همسرش را مطرح میکرد و ابوبکر را از مقامش دور میکرد و ابوبکر نیز در عدم قبول گفتار او عذر و بهانه ای نداشت، زیرا خودش از قبل، به صداقت آن بانو اعتراف کرده و بدون گواه و بیّنه، ادّعای وی را پذیرفته بود.
«ابن ابی الحدید» در انتهای این داستان مینویسد:
و این سخن، مطلبی درست و صحیح است.
📚 شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج 16، ص 284 .
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍تنهایی خورشید
🍂ای مدینه!
بیت الاحزان «ام ابیها» در قلب شیعه برپاست. شیعیان درایام فاطمیه... ناله میکنند... از سوز جگر آه میکشند... به هر دری نگاه میکنند... بغض گلویشان را فشار میدهد... با اشک چشم واگویه میکنند...
😔آه از آن در!
اگر سبکتر بود... اگر مسمار نداشت...اگر آن روز حضرت مادر خانه نبود...
آه از این درد و غم دنیا... غم دنیا یعنی؛ دلعلی...💔
🥀آه از آن لحظهای که حضرت علی علیهالسلام هنگام دفن فاطمه علیهاالسلام فرمود: «... آن وديعت بازگردانده شد و آن امانت به صاحبش رسيد. اندوه مرا پايانى نيست همه شب خواب به چشمم نرود تا آن گاه كه خداوند براى من سرايى را كه تو در آن جاى گرفتهاى، اختيار كند. بزودى دخترت تو را خبر دهد كه چگونه امتت گرد آمدند و بر او ستم كردند. همه سرگذشت را از او بپرس و خبر حال ما از او بخواه. اينها در زمانى بود كه از مرگ تو ديرى نگذشته بود و تو از يادها نرفته بودى...»(۱)
💡تاریخ زندگی حضرت زهرا سلامالله علیها عینا منطبق با تاریخ رسالت است؛ یعنی اندکی بعد از رسالت پیامبر صلیالله علیه و آله این بزرگوار طلوع میکند، اندکی بعد از رحلت رسالت و پیغمبر اکرم غروب میکند؛ یعنی کاملا زندگی (او) منطبق است با دوران رسالت.(۲)
🏴شهادت حضرت فاطمهالزهرا سلامالله علیها تسلیت باد.
📚۱.نهج البلاغه، خطبه ۲۰۲
۲. بیانات مقام معظم رهبری (مدظله) ۱۳۹۹/۱۱/۱۵
🔶 @Nahj_Et
35.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماهنگ زیبای دنیام فاطمه 🖤
شکسته بال و پری ز آشیانه میبردند
تن ضعیف غریبانه شبانه میبردند
جنازهای که همه انبیا قربانش
چه شد که هفت نفر مخفیانه میبردند
شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تسلیت باد.
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای رسول خدا !
سرگذشت فاطمه را تو خود از او بپرس و از چگونگی رفتار امت با وی از او سوال کن!
نهج البلاغه خطبه ۲۰۲
🔶 @Nahj_Et
✨ #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
☀️ وَ سَأَلَهُ رَجُلٌ أَنْ يُعَرِّفَهُ الْإِيمَانَ فَقَالَ (عليه السلام): إِذَا كَانَ الْغَدُ فَأْتِنِي حَتَّي أُخْبِرَكَ عَلَي أَسْمَاعِ النَّاسِ فَإِنْ نَسِيتَ مَقَالَتِي حَفِظَهَا عَلَيْكَ غَيْرُكَ فَإِنَّ الْكَلَامَ كَالشَّارِدَةِ يَنْقُفُهَا هَذَا وَ يُخْطِئُهَا هَذَا.
⭐️ رمندگی سخن :
و درود خدا بر او »شخصی از امام پرسید كه ایمان را تعریف كن» فرمود: فردا نزد من بیا تا در جمع پاسخ گویم، كه اگر تو گفتارم را فراموش كنی دیگری آن را در خاطرش سپارد، زیرا گفتار چونان شكار رمنده است، یكی آن را به دست آورد، و دیگری آن را از دست می دهد «پاسخ امام در حكمت 31 آمد كه ایمان را بر چهار شعبه تقسیم كرد.»
#حکمت_266
🔶 @Nahj_Et
▪️ شهادت ام ابيها حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) تسليت باد.
📚حدیث روز
🌟 ✍✨پيامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله فرمودند:
[در روز قیامت] تمامی خلق، آرزو میكنند به گونهاى منسوب به حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها باشند و در زمره شیعیان ایشان به شمار آیند.
📖بحارالأنوار، ج ۸، ص ۵۴
🔶 @Nahj_Et
⚡️ زیارت حضرت فاطمه زهراء سلام الله علیها در روز سوم جمادیالثانی :
در اين روز در سال يازدهم وفات حضرت فاطمه صلوات الله عليها واقع شده و شيعيان بايد در اين روز، به مراسم سوگوارى آن حضرت قيام كنند، و آن مظلومه را زيارت، و بر ظالمان و غاصبان حق او نفرين كنند.
سيّد ابن طاووس در كتاب «اقبال» پس از ذكر وفات آن حضرت در اين روز، اين زيارت را براى آن بانوی بزرگ ذكر كرده:
السَّلامُ عَلَيْكِ يَا سَيِّدَةَ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ
السَّلامُ عَلَيْكِ يَا وَالِدَةَ الْحُجَجِ عَلَى النَّاسِ أَجْمَعِينَ
السَّلامُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الْمَظْلُومَةُ الْمَمْنُوعَةُ حَقَّهَا
پس بگو :
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى أَمَتِكَ وَ ابْنَةِ نَبِيِّكَ وَ زَوْجَةِ وَصِيِّ نَبِيِّكَ صَلاةً تُزْلِفُهَا فَوْقَ زُلْفَى عِبَادِكَ الْمُكَرَّمِينَ مِنْ أَهْلِ السَّمَاوَاتِ وَ أَهْلِ الْأَرَضِينَ
🖌به يقين روايت شده:
هركه آن حضرت را به اين شيوه زيارت كند، و از خدا آمرزش بخواهد، حق تعالى گناهانش را بيامرزد و او را داخل بهشت كند.
📗مفاتیحالجنان
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صلیالله علیک یا فاطمه
🔶 @Nahj_Et
🔴مردم دشمن چه چيزند⁉️
#نهج_البلاغه
💥النَّاسُ أَعْدَاءُ مَا جَهِلُوا.
🌖 مردم دشمن آنند كه نمى دانند.
🖊ممكن است بسيارى از امور داراى فوايد زيادى باشد اما شخصى كه از آن بى خبر است با آن به مخالفت برمى خيزد
داروهاى تلخ و شفابخش براى كودكى كه از آن اطلاعى ندارد تنفرآميز است و به اين آسانى حاضر به نوشيدن آن نيست و با آن دشمنى مى كند در حالى كه افرادى كه از آثار آن دارو باخبرند براى به دست آوردن آن هرگونه بهايى را مى پردازند و با عشق و علاقه آن را مى خورند.
📘#حکمت_438
🔶 @Nahj_Et
آیت الله جوادی آملی.mp3
2.71M
🎙بیانات آیت الله جوادی آملی:
«در يكی از جبهه ها يكی از اصحاب حضرت به حضرت عرض كرد: كه ای كاش برادر من در اين صحنه و جبهه حاضر بود و ثواب مبارزه و جهاد را ميبرد! حضرت يك جمله فرمود، ما اين جمله را مكرّر از ديگران شنيديم، خودمان هم ميگفتيم؛ ولي معنايش برای ما روشن نبود.
حضرت فرمود: «أَ هَوَي أَخِيكَ مَعَنَا»؛ آيا در #خطّ_فكری ماست؟ عرض كرد: بله يا اميرالمؤمنين، فرمود:در تمام ثوابهای ما شريك است.[١]
بعد از انقلاب اين تفسير به وسيله خود انقلاب برای ما روشن شد. شما ميبينيد دو نفر روحانی يا دانشگاهی يا دو نفر كه كار آزاد دارند، اينها در خطّ #امام و #رهبری و #نظام هستند، با هم درس خواندند با هم بحث كردند،با هم بالا آمدند يكی سِمتی پيدا كرد ديگری به او سِمت ندادند و پيدا نکرد، اگر...»
[١] نهج البلاغة، خطبه۱۲
درس اخلاق ۹۵/١٠/٩
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹ارزش و ثواب تسبیحات حضرت زهرا
🔶 @Nahj_Et
🏴 مادرانههای حضرت زهرا سلاماللهعلیها
🔸بخشهایی از ویژگیهای رفتاری و سیره حضرت فاطمه سلاماللهعلیها در تربیت فرزندان و برخورد با کودکان
🔶 @Nahj_Et
اسرار فدک
پس از فتح فدک، آیه ی 26 سوره اسراء «وَ آتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ» نازل شد، یعنی «حق خویشان را به آنان بده».
پیامبر صلی الله عليه و آله از جبرئیل پرسید: منظور چه کسانی هستند و این حق کدام است؟ جبرئیل از طرف خداوند عرضه داشت: «فدک را به فاطمه عطا کن».
پیامبر صلی الله عليه و آله حضرت زهرا علیها السلام را فراخواند و فرمود:
خداوند فدک را برای پدرت فتح کرد، و چون لشکر اسلام آنجا را فتح نکرده اند مخصوص من است و تعلقی به مسلمانان ندارد و هر تصمیمی بخواهم درباره ی آن می گیرم. دستور خداوند نیز بر عطای آن به تو نازل شده است. از سوی دیگر مهریه مادرت خدیجه بر عهدهی پدرت مانده است، و پدرت در قبال مهریه مادرت و با دستور خداوند فدک را به تو عطا می کند. آنرا برای خود و فرزندانت بردار و مالک آن باش.
حضرت زهرا علیها السلام عرض کرد:
تا شما زنده هستید من نمی خواهم تصرفی در آن داشته باشم. شما بر جان و مال من صاحب اختیار هستید. پیامبر صلی الله عليه و آله فرمود: ترس آن دارم که تصرف نکردن تو در زمان حیاتم را بهانه ای قرار دهند و بعد از من آنرا از تو منع کنند. عرض کرد: آنگوند که صلاح می دانید عمل کنید.
🔶 @Nahj_Et
📚شادى مؤمن
چه طور تخمه کدو براى بعضى ها خوشمزه است. براى بعضى هم «سبحان اللّه» گفتن، شیرین است. امام مى گوید: «مناجات یک شیرینى دارد. خدایا آن شیرینى را به من بچشان»؛ «الَهی أذِقْنِی حَلاوَةَ ذِکْرک». شادى خوب آن است که آدم آخرتش را تأمین کرده باشد. در این دنیا، خانه اش کاهگل بوده و آپارتمان شده است. دوچرخه اش به ماشین تبدیل شده است. مثلًا اگر عباى من نخى باشد. حالا پشمی شده. نخ، از پنبه است و پشم براى شتر است. نخ و پشم شرف نیست. حتى مدرک هم ارزش ندارد.
امیرالمؤمنین(ع) فرمود: «فَلْیکنْ سُرُورُک بِمَا نِلْتَ مِنْ آخِرَتِک» (نهج البلاغه، نامه 22)؛ «کاری کن که شادی تو برای رسیدن به آخرت باشد». اگر خواستى شاد بشوى، ببین چه قدر آخرتت را تأمین کرده اى؟ چند رکعت نماز با توجه در عمرت خوانده اى؟ چه قدر جبهه رفته اى؟ چقدر به پشت جبهه کمک کرده اى؟ از پارسال تا به حال، چقدر به آوارهها و سیل زدهها کمک کرده اى؟ از پارسال تا به حال، چند بچه یتیم را بوسیده اى؟ به دیدن چند خانواده شهید رفته اى و اظهار ادب کرده اى؟ چند کتاب مطالعه کرده اى؟ چه گامى برداشته اى؟ این که آدم انبارش را بچرخاند، بازارش را بچرخاند، دکورسازى کند، خانه سازى کند، مبلمان و ماشینش را عوض کند،. اینها چیزى نیست. خودت چه قدر بزرگ شده اى؟ مهم این است که خودم چقدر بالا آمدم؟ یعنى علم، تقوا، نور، شعور، انسانیت و شخصیت من چقدر بالا رفته است؟ اینکه پنبه، پشم شده است، مهم نیست. اینکه دوچرخه به موتور تبدیل شده است، مهم نیست. خودت چه شده اى؟
📚 کتاب خنده و گریه در آثار استاد قرائتی
🔶 @Nahj_Et