📢 پیام رهبر انقلاب اسلامی به سیویکمین اجلاس سراسری نماز
🔹حضرت آیتالله خامنهای در پیامی به سیویکمین اجلاس سراسری نماز، ضمن تقدیر از اقدامات مخلصانهی حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، نمازگزاران را به اقامه نماز اوّل وقت و حفظ توجه و حضور قلب برای اثرگذاری نماز در دل و جان و عمل فردی و اجتماعی آنان توصیه کردند و جوانان را بیش از سایرین مخاطب این سخن دانستند.
🖼 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
✏️ بسم الله الرّحمن الرّحیم
✏️ خدا را شکر که سلسلهی مبارک اجلاسهای نماز در طول سالیان ادامه یافت و این اقدام مخلصانهی جناب آقای قرائتی (دامت افاضاته) برکت کرد و چنان که انتظار میرفت، ادامه یافت و امید است برکات آن همچنان ادامه داشته باشد.
✏️ توصیهی موکّد اینجانب، اوّلاً اقامهی نماز در اوّل وقت است، و ثانیاً سعی در حفظ توجّه و حضور قلب؛ نمازگزار بداند با مخاطبی سخن میگوید که مالک همهی عالم وجود و ملِک روز رستاخیز است. نماز با این دو خصوصیّت در دل و جان نمازگزار و آنگاه در عمل فردی و اجتماعی او اثر میگذارد. جوانان بیش از دیگران مخاطب این توصیهاند. امید است توفیق الهی شامل حال آنان باشد.
والسّلامعلیکمورحمةالله
📝 سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۳/۱۰/۵
🔶 @Nahj_Et
9.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔖 «قناعت»
💠 و قَالَ (عليهالسلام): كُلُّ مُقْتَصَرٍ عَلَيْهِ، كَافٍ.
هر مقداری که قناعت بکنی همان برای تو کافیست.
🔹 یعنی تو به هر چیزی اکتفا کنی همان برای تو کافی میشود. اما اگر همان لحظه التماس دنیا را بکنی که من بیشتر میخواهم نمیشود.
🔹 گفتيم دنیا این خاصیت را دارد که هر چه التماسش را بکنی از تو فرار میکند. لذا حضرت فرمودند آنچه که تو بر آن اکتفا بکنی، همان کارت را راه میاندازد.
🔹 مهم این است که کارِت که راه بیفتد، کارِت که راه بیفتد به بیشترش هم میرسی.
🎤 بیانات حجتالاسلام #محمدهادی_هدایت در سلسله جلسات شرح حکمتهای نهجالبلاغه
#حکمت_395
🔶 @Nahj_Et
📌 درگذشت سید صدرالدین صدر
🔹سید صدرالدین موسوی صدر در سال ۱۲۶۰ش در کاظمین متولد شد. دوران کودکی را در سامرا گذراند و ادبیات و ریاضیات را از استادان آندیار فرا گرفت. به سفارش پدرش، برای تکمیل تحصیلات، رهسپار نجف شد و دروس دوره سطح را از علمای بزرگ آموخت. سپس رهسپار ایران شد و حدود شش سال در مشهد به تدریس پرداخت.
🔸پس از مدتی به نجف رفت و در درس محمدحسین نایینی شرکت کرد. سپس به ایران بازگشت و در قم به تدریس و وعظ پرداخت. در یکی از سالها، هنگامی که برای زیارت به مشهد رفته بود، در آن شهر اقامت گزید و به تدریس و اقامه نماز جماعت در مسجد گوهرشاد پرداخت.
🔹️در آن زمان، مؤسس حوزه علمیه قم شیخ عبدالکریم حائری یزدی دوران کهنسالی را میگذراند و نگران آینده حوزه تازه تأسیس بود. او به منظور تقویت حوزه علمیه قم و تأمین آینده آن، گروهی را به مشهد فرستاد تا از صدر برای اقامت در قم دعوت کنند. وی دعوت مؤسس حوزه علمیه قم را پذیرفت و رهسپار قم شد. حائری صدر را وصی خود قرار داد و به پیشنهاد او سید محمد حجت کوه کمری نیز به وصایت وی برگزیده شد.
🔸️پس از وفات مؤسس حوزه علمیه، مرجعیت و زعامت حوزه را آیات عظام، خوانساری و صدر بر عهده گرفتند. سید صدرالدین صدر در ۵ دی ۱۳۳۲ در قم درگذشت. وی آثار زیر را از خود به یادگار گذاشت: «المهدی»، «خلاصه الفصول»، «الحقوق»، «مختصر تاریخ اسلام»، «حاشیه عروه الوثقی»....
#تقویم_تاریخ
#دی_۵
#صدرالدین_صدر
🔶 @Nahj_Et
#مال_اندوزان
🌹 قال امام علی علیه السلام: «هَلَكَ خُزّانُ الأموالِ و هُم أحياءٌ ، و العُلَماءُ باقونَ ما بَقِيَ الدَّهرُ ، أعيانُهُم مَفقودَةٌ ، و أمثالُهُم فِي القُلوبِ مَوجودَةٌ »
🌷امام علی علیه اسلام فرمود:«مال اندوزان، با آن كه زنده اند، مُرده اند و اهل علم، تا دنيا هست زنده اند. پيكرهايشان از ميان مى رود، امّا يادشان در دلها هست. »
📚نهج البلاغه #حکمت_147
🔶 @Nahj_Et
[ آن است شیوه حکومت ]
📙معرفی کتاب👇
کتاب «آن است شیوه حکومت» ترجمه سیدمهدی شجاعی از عهدنامه و یا همان نامه معروف امام علی (ع) به مالک اشتر است. از نکات قابل توجه این کتاب مقدمهای است که شجاعی بر این اثر نوشته است. او در این مقدمه هدف از حکومت در اسلام و آن چه به عنوان خلافت و حکمرانی در این آئین بر مسلمانان رفته را مرور و درباره منشور حکومت علوی و اسلامی که برگرفته از نهج البلاغه است و در نامه حضرت امام علی (علیه السلام) به مالک اشتر متبلور میشود، نکاتی را بیان کرده است.
🔶 @Nahj_Et
📌 شهادت استاد "کامران نجات اللهی" در جریان تحصن استادان دانشگاه توسط عوامل پهلوی
🔹 همزمان با اوج گیری نهضت اسلامی مردم ایران علیه رژیم پهلوی در دوم دی ماه ۱۳۵۷، نزدیک به هفتاد تن از استادان و مدرسین دانشگاهها در اعتراض به رفتار خشونتآمیز مأموران نظامی رژیم شاه و سرکوب مبارزات حق طلبانه مردم و نیز تعطیلی دانشگاهها از طرف رژیم، در ساختمان مرکزی وزارت علوم در تهران اجتماع و تحصّن کردند. این تحصُّن، رژیم را به خشم آورد، زیرا دیگر قشرها هم از استادانِ متحصِّن حمایت می کردند.
🔸 در پی این تحصّن، عوامل رژیم پهلوی برای درهم شکستن اعتصاب استادان به آنها حمله کردند. در این تهاجم، استاد کامران نجات اللهی از استادان جوان دانشگاه پلی تکنیک تهران در ۲۷ سالگی در ۵ دی به شهادت رسید. فردای آن روز در ششم دی ماه ۱۳۵۷، با حضور ده ها هزار نفر که در پیشاپیش آنها، آیت اللَّه سید محمود طالقانی حرکت می کرد، پیکر شهید نجات اللهی تشییع شد.
🔹️ مراسم تشییع جنازه استاد نجات اللهی، یکی از صحنههای خونین دوران انقلاب را رقم زد که با یورش مزدوران پهلوی به شهادت بیش از ۲۵۰ نفر از مردم مسلمان در میدان انقلاب تهران منجر شد. سرانجام پیکر مطهر شهید نجات اللهی در بهشت زهرا دفن شد.
#تقویم_تاریخ
#دی_۵
#استاد_نجات_الهی
🔶 @Nahj_Et
💠آگاه باشید! مقدّرات پیشین به وقوع پیوست
امام علی(علیهالسلام) فرمودند:
🌹أَلاَ وَ إِنَّ الْقَدَرَ السَّابِقَ قَدْ وَقَعَ، وَالْقَضَاءَ الْمَاضِیَ قَدْ تَوَرَّدَ ; وَ إِنِّی مُتَکَلِّمٌ بِعِدَةِ اللهِ وَ حُجَّتِهِ. قَالَ اللهُ تَعَالَى: (إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلاَئِکَةُ أَنْ لاَ تَخَافُوا وَلاَ تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنْتُمْ تُوعَدُونَ)، وَ قَدْ قُلْتُمْ: (رَبُّنَا اللهُ)، فَاسْتَقِیمُوا عَلَى کِتَابِهِ، وَ عَلَى مِنْهَاجِ أَمْرِهِ، وَ عَلَى الطَّرِیقَةِ الصَّالِحَةِ مِنْ عِبَادَتِهِ ثُمَّ لاَ تَمْرُقُوا مِنْهَا، وَ لاَ تَبْتَدِعُوا فِیهَا، وَ لاَ تُخَالِفُوا عَنْهَا. فَإِنَّ أَهْلَ الْمُرُوقِ مُنْقَطَعٌ بِهِمْ عِنْدَاللهِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ🌹
🦋آگاه باشيد! مقدّرات پيشين به وقوع پيوست و قضاى (الهى) انجام يافت (و سرانجام خلافت به اهلش رسيد) و من به اتکاى وعده هاى الهى و با دليل و حجت او سخن مى گويم. خداوند مى فرمايد: کسانى که گفتند: پروردگار ما خدا است، سپس در مسير مستقيم، ثابت ماندند، فرشتگان الهى بر آن ها نازل مى شوند (و به آن ها مى گويند:) نترسيد، اندوهگين مباشيد و بشارت باد بر شما به آن بهشتى که به شما وعده داده مى شد. شما گفته ايد: پروردگار ما خداست; بنابراين بايد بر طريقه کتاب او و راه روشن فرمانش و مسير درست عبادتش مستقيم و ثابت بمانيد. سپس از اين مسير روشن خارج نشويد و در آن بدعتى نگذاريد و از آن منحرف نگرديد ; چه اين که آنان که خارج شوند در قيامت در پيشگاه خدا وا مى مانند و به سر منزل مقصود نمى رسند.
📚نهجالبلاغه. خطبه 176. بخش ششم
🔶 @Nahj_Et
🌷 امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) :
✍ بالنَّصفَةِ يَكثُرُ المُواصِلونَ.
🖌 انصاف داشتن ، باعث افزایش دوستان میگردد.
📙 نهج البلاغة ، الحکمة۲۲۴
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📙آموزش امام(علیه السلام) به مردم در مورد پند و عبرت آموزی
📌 نهجالبلاغه/ خطبه149/ قسمت9 از 11 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_149
🔶 @Nahj_Et
16.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠شرح یکم حکمت نهج البلاغه
🎤 بیانات حجتالاسلام #محمدهادی_هدایت در سلسله جلسات شرح حکمتهای نهجالبلاغه
#حکمت_1
🔶 @Nahj_Et