💠🔹مطابق اين روايت، امام عليه السلام هنگامى كه يكى از ياران خود را بيمار مىبيند (ضمن احوالپرسى) به او مىفرمايد: «خداوند اين درد و بيمارى تو را سبب ريزش گناهانت قرار داد»؛ (وَ قَالَ عليه السلام: لِبَعْضِ أَصْحَابِهِ فِي عِلَّةٍ اعْتَلَّهَا: جَعَلَ اللَّهُ مَا كَانَ مِنْ شَكْوَاكَ حَطّاً لِسَيِّئَاتِكَ) . اين بشارت بزرگى بود كه امام عليه السلام به آن يار بيمار داد كه قطعا سبب شادى او شد، و فشار درد و بيمارى را براى او كاست و روحيهاى را كه بيمار براى مبارزه با مرض بايد پيدا كند در او دميد. مىدانيم درد و رنجها و بلاها و حوادث ناگوار فلسفهها متعددى دارد؛ يكى از آن فلسفهها آمرزش گناهان است؛ يعنى خداوند مىخواهد بنده صالحش را كه لغزشى داشته در همين دنيا پاك كند تا حساب او به قيامت نيفتد.
ادامه دارد.....
#حکمت_42
🔶 @Nahj_Et
🌱 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌴 از پیامبری که پاک ترین مردم است پیروی کن، زیرا راه و رسمش الگویی است برای هر کس که تأسی جوید... و محبوب ترین بندگان خداوند کسی است که از پیامبرش سرمشق گیرد و قدم جای قدم او گذارد.
#خطبه_160
🔶 @Nahj_Et
💠🔹مرحوم سيّد رضى در آغاز اين سخن حكيمانه مىگويد: «همان جملۀ پرمايۀ قبل از امام عليه السلام به تعبير ديگرى بدين صورت نقل شده است: «قلب احمق در دهان اوست و زبان عاقل در درون قلبش قرار دارد»؛ (وَ قَدْ رُوِيَ عَنْهُ عليه السلام هٰذا الْمَعْنىٰ بِلَْفظٍ آخَرٍ، وَ هُوَ قَوْلِهِ: قَلْبُ الْأَحْمَقِ فِي فِيهِ، وَ لِسَانُ الْعَاقِلِ فِي قَلْبِهِ) . سپس مىافزايد: «و هر دو يك معنا را بازگو مىكنند»؛ (وَ مَعْنٰاهُمٰا وٰاحِدٌ.) . تفاوت اين دو تعبير آن است كه در تعبير اول مىفرمايد: زبان عاقل پشت قلب (عقل) اوست. در اينجا مىفرمايد: در درون قلب اوست و در آنجا مىفرمود: قلب احمق پشت زبان اوست و در اينجا مىفرمايد: در دهان اوست
ادامه دارد.......
#حکمت_41
🔶 @Nahj_Et
📖 کتاب عمل
📚 نهج البلاغه را آقایان بخوانید، بخوانید که بفهمید.
✒ این نهج البلاغه قاموس؛ یعنی فرهنگ مفاهیم اسلامی است به یک معنا. خیلی عزیز است نهج البلاغه و چقدر دور است از دسترس ما! مردم ما نهج البلاغه را فقط اسمش را شنیده اید. اصلا نمی دانند نهج البلاغه کتاب عمل است. نهج البلاغه واقعا کتاب عمل است، کتاب معرفی اسلام است. از قول من به دشمنان اسلام هم بگوئید، به آن هایی که اسلام را هی می کوبند، هی نیش میزنند، هی زهر می ریزند؛ این هایی که هی خوششان می آید به هر مناسبت یک حمله ای به اسلام بکنند آقایانی که توی قشرهای جدید روشنفکری هستید، از قول بنده به این ها بگوئید که این ها اگر می خواهند اسلام را رد کنند، قبلا یک دور نهج البلاغه را بخوانند.
هر کسی نهج البلاغه را نمی خواند از قرآن خبری ندارد، خیلی بی جا می کند اسلام را رد میکند. بی جا می کند که نه، دلش می خواهد بکند بکند، اما جاهلانه عمل می کند. جاهلانه است.
❄ هیچ عاقلی، هیچ عالمی، این عمل را قبول ندارد. غرض نهج البلاغه خیلی ارزش دارد.
امام خامنه ای حفظه الله
🔶 @Nahj_Et
💠🔹به يقين هر دو بيان تعبيرى كنايى زيبا و صحيحى است و هر دو اشاره به يك حقيقت دارد و آن اينكه افراد عاقل بى مطالعه، فكر و دقت سخن نمىگويند؛ حسن و قبح، سود و زيان، مناسبت و عدم مناسبتِ گفتار خود را به دقت بررسيده و سپس آن را بر زبان جارى مىكنند در حالى كه افراد نادان به عكس آن هستند؛ سخنى را بى مطالعه مىگويند و بعد كه به آثار زيانبارش برخورد كردند در فكر فرو مىروند كه آيا صلاح بود ما چنين سخنى را بگوييم؟ در كتاب محجة البيضاء همين مضمون كلام امام عليه السلام با شرح بيشترى از پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله نقل شده است كه مىفرمايد: «إنَّ لِسٰانُ الْمُؤمِنِ وَرٰاءَ قَلْبِهِ فَإذٰا أرٰادَ أنْ يَتَكَلَّمَ بِشَىْءٍ تَدَبِّرُهُ بِقَلْبِهِ ثُمَّ أمْضٰاهُ بِلِسٰانِهِ وَ إنَّ لِسٰانُ الْمُنٰافِقِ أمٰامَ قَلْبِهِ فَإذٰا هَمَّ بِشَىْءٍ أمْضٰاهُ بِلِسٰانِهِ وَ لَمْ يَتَدَبَّرَه بِقَلْبِهِ ؛ زبان مؤمن در پشت قلب (عقل) اوست و هنگامى كه اراده كند سخنى بگويد نخست با عقل خود آن را بررسى مىكند سپس بر زبانش جارى مىسازد ولى زبان منافق جلو قلب (عقل) اوست هنگامى كه تصميم به چيزى بگيرد بدون مطالعه بر زبانش جارى مىسازد»
#حکمت_41
🔶 @Nahj_Et
🌱 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام
🌴 طُوبَى لِمَنْ ذَكَرَ الْمَعَادَ وَ عَمِلَ لِلْحِسَابِ وَ قَنِعَ بِالْكَفَافِ وَ رَضِيَ عَنِ اللَّه
🌸 خوشا به حال کسی که به یاد معاد باشد، برای حسابرسی قیامت کار کند و با قناعت زندگی کند و از خدا راضی باشد.
، #حکمت_475
🔶 @Nahj_Et
🔰 نکوهش یک کارگزار
💠 پس از یاد خدا و درود! از تو خبری رسیده است که اگرچنان کرده باشی، پروردگار خود را به خشم آورده، و امام خود را نافرمانی، و در امانت خود خیانت کرده ای
💠 به من خبر رسیده که کشت زمین ها را برداشته، و آنچه را که می توانستی گرفته، وآنچه در اختیار داشتی به خیانت خورده ای، پس هرچه زودتر حساب اموال را برای من بفرست و بدان که حسابرسی خداوند، از حسابرسی مردم سخت تر است.
#نامه_40
🔶 @Nahj_Et
#امیرالمؤمنین علی علیه السلام
⚠ بپرهیز از این️که خود را در بزرگی همانند خداوند پنداری ....
⏰ زیرا خداوند هر سرکشی را خوار می سازد ، و هر خودپسندی را بی ارزش می کند.❗
📚 #نامه_53
🔶 @Nahj_Et
🌴حضرت علی علیهالسلام
✉️ادامه نامه سی و یک به حضرت مجتبی
۸ -معیارهای روابط اجتماعی
ای پسرم نفس خود را میزان میان خود و دیگران قرار ده، پس آنچه را که برای خود دوست داری برای دیگران نیز دوست بدار، و آنچه را که برای خود نمیپسندی، برای دیگران مپسند، ستم روا مدار، آنگونه که دوست نداری به تو ستم شود، نیکوکار باش، آنگونه که دوست داری به تو نیکی کنند، و آنچه را که برای دیگران زشت میداری برای خود نیز زشت بشمار، و چیزی را برای مردم رضایت بده که برای خود میپسندی، آنچه نمیدانی نگو، گر چه آنچه را میدانی اندک است، آنچه را دوست نداری به تو نسبت دهند، در باره دیگران مگو، بدان که خود بزرگ بینی و غرور، مخالف راستی، و آفت عقل است، نهایت کوشش را در زندگی داشته باش، و در فکر ذخیره سازی برای دیگران مباش، آنگاه که به راه راست هدایت شدی، در برابر پروردگارت از هر فروتنی خاضعتر باش.
ادامه دارد.........
🔶 @Nahj_Et
💠🔹امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه مىفرمايد: «كارهاى مستحب اگر به واجبات زيان برساند موجب قرب به خدا نمىشود»؛ (لَا قُرْبَةَ بِالنَّوَافِلِ إِذَا أَضَرَّتْ بِالْفَرَائِضِ) . روشن ترين تفسيرى كه براى اين گفتار حكيمانه امام عليه السلام به نظر مىرسد اين است كه هر گاه كارهاى مستحب ضررى به واجبات بزند ارزش آن كاسته مىشود و ثواب آن كم مىگردد، مثل اينكه كسى از سر شب تا بعد از نيمه شب مشغول عزادارى باشد ولى خواب بماند و نماز صبح او قضا شود. همه مىگويند آن مستحبى كه به اين فريضه لطمه زد كمارزش است. يا اينكه به سراغ كارهاى خير و كمك به مستمندان برود؛ ولى در اداى ديون خود و يا حج واجب كوتاهى كند
ادامه دارد......
#حکمت_39
🔶 @Nahj_Et
💠ادامه حکمت42
🔹اضافه بر اين، انسان در حال بيمارى توجه خاصى به خدا پيدا مىكند و گاه به ياد مرگ مىافتد و از گناهان خود توبه مىكند و همين بيدارى و آگاهى و توبه نيز سبب ديگرى براى ريزش گناهان اوست. قرآن مجيد در آيۀ 12 سورۀ يونس مىفرمايد: ««وَ إِذٰا مَسَّ اَلْإِنْسٰانَ اَلضُّرُّ دَعٰانٰا لِجَنْبِهِ أَوْ قٰاعِداً أَوْ قٰائِماً»؛ هنگامى كه به انسان زيان (و ناراحتى و بيمارى) برسد ما را (در هر حال) در حالى كه به پهلو خوابيده يا نشسته يا ايستاده است مىخواند»
ادامه دارد.....
#حکمت_42
🔶 @Nahj_Et
🏝 از لابلای نهج البلاغه
💕 اهمیت نهج_ البلاغه ترسیم شخصیت امیرالمؤمنین علیه الصلاة و السلام است، چیزى که ما امروز به آن کمال احتیاج را داریم.
🌱 امیرالمؤمنین على علیه السلام این چهره ناشناخته، این انسان والا، این نمونه ى کامل مسلمانى که اسلام مى خواهد انسانها همه آنچنان ساخته بشوند در لابلاى اوراق و سطور نهج البلاغه کاملا شناسایى مىشود و تعریف مىشود. نهج البلاغه در حقیقت کتاب معرفى علی بن ابیطالب است؛
🌺 چگونه ممکن است به دنیاهاى اسرارآمیز و شگفت آور و وادیهاى گوناگون معرفتى که در نهج البلاغه هست کسى سر نزده باشد و بتواند آنها را اینجور زیبا و جالب ترسیم و توصیف کند؟
📚 و در نهج البلاغه همه ى ابعاد یک شخصیت والاى انسانى وجود دارد.
🌸 چهره ى على بن ابیطالب در هیچ جا مانند نهج البلاغه آشکار نمىشود.
امام خامنه ای
🔶 @Nahj_Et
💠🔹دليل آن هم روشن است فرائض و واجبات مصالحى دارد كه اگر ترك شود به انسان لطمه جدّى مىزند در حالى كه مستحبّات چنين نيست و به اين مىماند كه كسى داروى اصلى درد خود را رها كرده و به داروهاى اضافى و غير ضرورى بپردازد. در حديثى كه در غرر الحكم از اميرمؤمنان عليه السلام نقل شده مىخوانيم: «يَسْتَدَّلُ عَلىٰ إدْبٰارِ الدُّوَلِ بِأرْبَعٍ تَضيٖيعِ الْاُصُولِ وَ التَمَسُّكِ بِالْفُرُوعِ وَ تَقْديٖمِ الْأرٰاذِلِ وَ تَأخيٖرِ الْأفٰاضِلِ؛ چهار چيز است كه دليل بر سقوط دولتها مىشود: ضايع ساختن اصول، و چسبيدن به فروع و مقدم داشتن اراذل و مؤخر داشتن افاضل». تفسير ديگرى كه براى اين گفتار حكيمانه است اينكه در بعضى از عبادات اگر واجبات را رها كنند و به مستحبات بپردازند مستحب اساساً باطل است؛ مانند كسى كه روزه قضاى واجب بر اوست اگر روزه مستحب بگيرد از اساس باطل است و يا اينكه حج واجب را رها كند و به سراغ حج مستحب برود كه به عقيده جمعى حج مستحب او باطل است.
ادامه دارد.....
#حکمت_39
🔶 @Nahj_Et
💠ادامه حکمت39
🔹احتمال سوم نيز در تفسير اين سخن اين است كه اشاره به مسئله ضدين كه در علم اصول آمده باشد، زيرا جمعى معتقدند كه امر به شى نهى از ضدّ خاص آن مىكند و بر اين اساس معتقدند كسى كه بدهكارى فورى داشته باشد اگر در وسعت وقت نماز بخواند نماز او باطل است، زيرا انجام نماز در وسعت وقت به واجب فورى لطمه زده و چون امر به شى نهى از ضد مىكند اين نماز قابل تقرب نيست و باطل است؛ ولى اخيراً محققان اين مطلب را نپذيرفتهاند و امر به شى را سبب نهى از ضد خاص نمىدانند
#حکمت_39
🔶 @Nahj_Et
🌷 امام مهدی(عج) از ديدگاه امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) 🌷
🌸 هان! همانا هر کس آن روزها را ديد، به چراغ نور افشان ما در آن سير مي کند و بر مثال صالحان در پي آن فتنه مي افتد. تا در آن گير و دار، پنهان از نظر مردمان ( امام غائب ارواحنا فداه) بندي از پاي بگشايد، بردگان را آزاد سازد، جمعي را پراکنده سازد و پراکندگي را گرد آورد. کسي که در پي او باشد، اثر او را نمي بيند، هيچ اثر شناس و پي زن از او نشاني به دست نياورد. هر چند در اين راه بکوشد. در آن رويدادها قومي (ياران مهدي عليه السلام) ذهن و فکرشان صيقلي شده، همچون صيقل شمشير به دست آهنگر. ديدگانش به نور قرآن روشن و گوش هايشان به تفسير آن مأنوس. پس از جام خرد و حکمت که بامداد به آنان مي پيمايند، شبانگاه نيز از آن سيراب مي گرداند.
📕 نهج البلاغه/ خطبه 150 ترجمه دکتر اسدالله مبشري/ ج2/ ص556
🔶 @Nahj_Et
آشنایی علم اندک آگاهی
امام خامنه ای:
🌼 اگر ما اندکی با نهجالبلاغه آشنا بشویم
🌞 و راهمان را به سوی این کتاب باز کنیم
⛄ راه سوء استفاده ی دشمن های کوچک و خرد و ریزی که در داخل هستند
🏹 و نیز راه استفاده ی دشمن های بزرگ جنایتکاری که از غفلت ما
📡 و از دوری ما از اسلام، همیشه استفاده کردهاند بسته خواهد شد.
🔶 @Nahj_Et
🌳 ابن عباس می گوید :
🌴 در (سرزمین ذی قار) خدمت امام رفتم كه داشت كفش خود را پینه می زد، تا مرا دید، فرمود:
قیمت این كفش چقدر است؟ گفتم بهایی ندارد. فرمود: به خدا سوگند، همین كفش بی ارزش نزد من از حكومت بر شما محبوب تر است مگر اینكه حقی را با آن بپا دارم، یا باطلی را دفع نمایم. آنگاه از خیمه بیرون آمد و برای مردم خطبه خواند.
📚 #خطبه_33
🔶 @Nahj_Et
🌞 آیت زیبا
🌴 به خطبه هاى نهج البلاغه نگاه کنید؛ آیت زیبایى است. امیرالمؤمنین مى شد معمولى حرف بزند؛ اما نه، از بیان هنرى استفاده مى کند؛ «و بعد فنحن امراء الکلام».
🎊 خود این بزرگوارها گفته اند که ما امیران سخن ایم. واقعا هم امیر سخن بوده اند. امیر سخن، یعنى بیان را به بهترین و شیواترین وجه انتخاب کنید؛ شعر خوب، شاعر خوب - که الحمدلله کم هم نداریم - مفاهیم خوب.
امام خامنه ای
🔶 @Nahj_Et
🌹 دنياى عصر #محمد صلّى اللّه عليه و آله :
1⃣ بخش اول :
امام عليه السلام در خطبه ى خود فرمود: خدا پيامبر خود را موقعى فرستاد كه مدتها بود پيامبر روى زمين نيامده بود . ملت ها در خواب طولانى فرو رفته بودند، آشوب همه جا وجود داشت، هرج و مرج در همه دنيا حكومت مي كرد، جنگ همه جا شعله ور بود . نور دنيا خاموش شده بود و غرور حكومت ميكرد.
🌿 برگ درخت دنيا زرد شده بود. از درخت ها ثمرى برده نمى شد و آب ها پائين نشسته بود. نور افكن هدايت كهنه شده بود و پرچم هاى رذالت آشكار گرديده بود دنيا ملت خود را تحت فشار قرار داده، با چهره اى گرفته به آنان نگاه ميكرد ثمره دنيا آشوب، و خوراك آن مردار بود. شعار مردم ترس و لباس آنان شمشير بود.
♻ بندگان خدا پند بگيريد و به خاطر داشته باشيد كارهاى پدران و برادرانتان را كه در گرو آنها هستند و روى آن محاسبه خواهند شد.
📚 #خطبه_89
ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et
💠ادامه حکمت42
🔹هر چند براى بعضى اين بيدارى موقتى است و با تغيير احوال و اوضاع و برطرف شدن آن ناراحتى به حال سابق باز مىگردند، همانگونه كه قرآن در ادامۀ اين آيه مىفرمايد: ««فَلَمّٰا كَشَفْنٰا عَنْهُ ضُرَّهُ مَرَّ كَأَنْ لَمْ يَدْعُنٰا إِلىٰ ضُرٍّ مَسَّهُ»؛ اما هنگامى كه ناراحتى او را برطرف ساختيم چنان مىرود كه گويى هرگز ما را براى حل مشكلى كه به او رسيده بود نخوانده است». آنگاه امام راز اين نكته را كه چرا فرمود: بيمارى سبب سقوط گناهان است و نفرمود: پاداش و اجر دارد، بيان مىكند و مىفرمايد: «زيرا بيمارى پاداشى در آن نيست؛ ولى گناهان را مىريزد، همچون ريزش برگ درختان»؛ (فَإِنَّ الْمَرَضَ لَا أَجْرَ فِيهِ، وَ لَكِنَّهُ يَحُطُّ السَّيِّئَاتِ، وَ يَحُتُّهَا حَتَّ الْأَوْرَاقِ)
#حکمت_42
🔶 @Nahj_Et