فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹ارزش و ثواب تسبیحات حضرت زهرا
🔶 @Nahj_Et
🏴 مادرانههای حضرت زهرا سلاماللهعلیها
🔸بخشهایی از ویژگیهای رفتاری و سیره حضرت فاطمه سلاماللهعلیها در تربیت فرزندان و برخورد با کودکان
🔶 @Nahj_Et
اسرار فدک
پس از فتح فدک، آیه ی 26 سوره اسراء «وَ آتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ» نازل شد، یعنی «حق خویشان را به آنان بده».
پیامبر صلی الله عليه و آله از جبرئیل پرسید: منظور چه کسانی هستند و این حق کدام است؟ جبرئیل از طرف خداوند عرضه داشت: «فدک را به فاطمه عطا کن».
پیامبر صلی الله عليه و آله حضرت زهرا علیها السلام را فراخواند و فرمود:
خداوند فدک را برای پدرت فتح کرد، و چون لشکر اسلام آنجا را فتح نکرده اند مخصوص من است و تعلقی به مسلمانان ندارد و هر تصمیمی بخواهم درباره ی آن می گیرم. دستور خداوند نیز بر عطای آن به تو نازل شده است. از سوی دیگر مهریه مادرت خدیجه بر عهدهی پدرت مانده است، و پدرت در قبال مهریه مادرت و با دستور خداوند فدک را به تو عطا می کند. آنرا برای خود و فرزندانت بردار و مالک آن باش.
حضرت زهرا علیها السلام عرض کرد:
تا شما زنده هستید من نمی خواهم تصرفی در آن داشته باشم. شما بر جان و مال من صاحب اختیار هستید. پیامبر صلی الله عليه و آله فرمود: ترس آن دارم که تصرف نکردن تو در زمان حیاتم را بهانه ای قرار دهند و بعد از من آنرا از تو منع کنند. عرض کرد: آنگوند که صلاح می دانید عمل کنید.
🔶 @Nahj_Et
📚شادى مؤمن
چه طور تخمه کدو براى بعضى ها خوشمزه است. براى بعضى هم «سبحان اللّه» گفتن، شیرین است. امام مى گوید: «مناجات یک شیرینى دارد. خدایا آن شیرینى را به من بچشان»؛ «الَهی أذِقْنِی حَلاوَةَ ذِکْرک». شادى خوب آن است که آدم آخرتش را تأمین کرده باشد. در این دنیا، خانه اش کاهگل بوده و آپارتمان شده است. دوچرخه اش به ماشین تبدیل شده است. مثلًا اگر عباى من نخى باشد. حالا پشمی شده. نخ، از پنبه است و پشم براى شتر است. نخ و پشم شرف نیست. حتى مدرک هم ارزش ندارد.
امیرالمؤمنین(ع) فرمود: «فَلْیکنْ سُرُورُک بِمَا نِلْتَ مِنْ آخِرَتِک» (نهج البلاغه، نامه 22)؛ «کاری کن که شادی تو برای رسیدن به آخرت باشد». اگر خواستى شاد بشوى، ببین چه قدر آخرتت را تأمین کرده اى؟ چند رکعت نماز با توجه در عمرت خوانده اى؟ چه قدر جبهه رفته اى؟ چقدر به پشت جبهه کمک کرده اى؟ از پارسال تا به حال، چقدر به آوارهها و سیل زدهها کمک کرده اى؟ از پارسال تا به حال، چند بچه یتیم را بوسیده اى؟ به دیدن چند خانواده شهید رفته اى و اظهار ادب کرده اى؟ چند کتاب مطالعه کرده اى؟ چه گامى برداشته اى؟ این که آدم انبارش را بچرخاند، بازارش را بچرخاند، دکورسازى کند، خانه سازى کند، مبلمان و ماشینش را عوض کند،. اینها چیزى نیست. خودت چه قدر بزرگ شده اى؟ مهم این است که خودم چقدر بالا آمدم؟ یعنى علم، تقوا، نور، شعور، انسانیت و شخصیت من چقدر بالا رفته است؟ اینکه پنبه، پشم شده است، مهم نیست. اینکه دوچرخه به موتور تبدیل شده است، مهم نیست. خودت چه شده اى؟
📚 کتاب خنده و گریه در آثار استاد قرائتی
🔶 @Nahj_Et
☘ #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
✨ و من خطبة له (عليه السلام)
فَصَدَعَ بِمَا أُمِرَ بِهِ وَ بَلَّغَ رِسَالَاتِ رَبِّهِ فَلَمَّ اللَّهُ بِهِ الصَّدْعَ وَ رَتَقَ بِهِ الْفَتْقَ وَ أَلَّفَ بِهِ الشَّمْلَ بَيْنَ ذَوِي الْأَرْحَامِ بَعْدَ الْعَدَاوَةِ الْوَاغِرَةِ فِي الصُّدُورِ وَ الضَّغَائِنِ الْقَادِحَةِ فِي الْقُلُوبِ.
🍀 ویژگی های پیامبر :
پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله آنچه را كه به او فرموده شد آشكار كرد، و پیامهای پروردگارش را رساند، او شكاف های اجتماعی را به وحدت اصلاح، و فاصله ها را پیوستگی بخشید، میان خویشاوندان یگانگی برقرار كرد پس از آنكه آتش دشمنی ها و كینه های برافروخته در دلها راه یافته بود.
خطبه_231
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
💢 تجلی امیرالمومنین علیه السلام در نهج البلاغه
🔸حوزه علمیه هیچ چاره ای ندارد که نهجالبلاغه درسی شود
🎤 آیت الله جوادی#آملی
🔶 @Nahj_Et
شام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها.mp3
27.26M
🟣 امیرالمؤمنین علی علیه السلام :...فَالْمُتَّقُونَ فِيهَا هُمْ أَهْلُ الْفَضَائِلِ؛ مَنْطِقُهُمُ الصَّوَابُ وَ مَلْبَسُهُمُ الِاقْتِصَادُ وَ مَشْيُهُمُ التَّوَاضُعُ...
📚 خطبه ۱۹۳ نهج البلاغه
🕋 يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ ﴿۶۷﴾مائده
🟣...عَنْ أَبِي اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ:قَالَ لِي نَحْنُ فِي اَلْعِلْمِ وَ اَلشَّجَاعَةِ سَوَاءٌ وَ فِي الْعَطَاءَ عَلَى قَدْرِ مَا نُؤْمَرُ.
📚 الوافي ج ۳، ص ۶۵۹
🤲 امام سجاد علیه السلام :
... و قُرْبُک غایهُ سُوْلِی، وَ فِی مُناجَاتِک رَوْحِی وَ رَاحَتِی...
📚مناجات مریدین
✅️ أقامَ الصَّلاة» 👈 يعنى : اقامه كردن نماز
👈 اقامه نماز با ولایت امیرالمؤمنین علی علیه السلام است
🕋....وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَاهَدُوا وَالصَّابِرِينَ فِي الْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ وَحِينَ الْبَأْسِ أُولَئِكَ الَّذِينَ صَدَقُوا وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ﴿۱۷۷﴾بقره
🕋 فَإِذا رَكِبوا فِي الفُلكِ دَعَوُا اللَّهَ مُخلِصينَ لَهُ الدّينَ فَلَمّا نَجّاهُم إِلَى البَرِّ إِذا هُم يُشرِكونَ﴿۶۵﴾سوره عنکبوت
🏴🎤سخنرانی آیت الله حسین گنجی اشتهاردی_شام شهادت حضرت زهرای اطهر سلام الله علیها_سه شنبه ۳ جمادی الثانی_۱۴۴۴ هجری قمری_مسجد علی مرتضی علیه السلام_قم مقدسه
🔶 @Nahj_Et
امیرمومنان علی علیه السلام:
تعطَّروا بالاستغفار لا تفضَحكم رائحة الذنوب.
(روح) خود را با استغفار معطّر كنید تا بوی بدِ گناهان ، شما را نرنجاند.
شرح نهج البلاغه،
ابن ابی الحدید،ج20ص281.
🔶 @Nahj_Et
◽️وَمَنِ اقْتَحَمَ اللُّجَجَ غَرِقَ
🔴هركس خود را در گردابهاى خطرناك بيفكند، غرق مى شود»؛
🖊اشاره به اينكه كسى كه بى مطالعه خودش را در امور خطرناك بيندازد، سرانجام غرق خواهد شد.
نهج البلاغه حکمت ۳۴۹
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 امیرالمؤمنین علی علیهالسلام میفرمایند:
ای مردم! خوشا بر کسی که در خانهاش بماند،
📍خوراکش را بخورد،
📍به طاعت پروردگارش بپردازد،
📍بر گناهانش بگرید،
📍و به خود مشغول باشد،
📍و مردم از او در آسایش باشند،
📍و آزار نبینند.
📚نهج البلاغه، خطبه ۱۷۴
🔶 @Nahj_Et
مولاامیرالمومنین(ع):
الصادق عَلی شفا منجاة وكرامة
والكاذب عَلی شرف مهواة ومهانة
راستگو در مسیر نجات و بزرگواری و دروغگو بر لب پرتگاه سقوط و خواری قرار گرفته است.
نهج البلاغه،خ85ص208
🔶 @Nahj_Et
🔰 #درسهای_نهج_البلاغه | روش پیامبر(ص) در برخورد با گمراهان
🔺️ مروری بر استناد حضرت آیت الله خامنهای به نهج البلاغه در دیدار جمعی از مردم اصفهان ۱۴۰۱/۰۸/۲۸
🔶 @Nahj_Et
🌌علت سکوت امام علی(ع):
امير المؤمنين مي فرمايد:
🚨«به خدا سوگند اگر خطر ايجاد اختلاف و شكاف در ميان مسلمانان نبود و بيم آن نمي رفت كه بار ديگر كفر و بت پرستي به سرزمين اسلام باز گردد واسلام محو و نابود شود. من موضع ديگري در برابر آنان مي گرفتم، لكنا علي غير ماكنالهم عليه».
منبع اهل تسنن:
📚شرح نهج البلاغه ابن ابي الحديد، ج1، ص 307، چاپ اول قاهره، دارالاحياء الكتب العربيه، 1378 هجري قمري.
🔶 @Nahj_Et
⭕️ خیرُ الکلام ما قلّ و دلّ...
💢 از واگذاری مسئولیت به آدم های خوب بی عرضه و بد اختلاسی جلوگیری شود
✅ آیت الله جوادی آملی در دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی:
🔹 نباید مسئولیت اجرایی را به آدمهای خوب بی عرضه و یا بد اختلاسی داد؛ حضرت امیرالمؤمنین، کمیل را مسئول منطقه ای نمود، سربازان اموی به این منطقه حمله بردند و آنجا را غارت کردند، حضرت نامه ای به کمیل نوشته که در نهج البلاغه آمده، مضمون آن این است که برخی تنها به درد دعای کمیل می خورند ولی توان اداره یک منطقه را ندارند! لذا باید از واگذاری مسئولیت به آدم های خوب بی عرضه در کشور جلوگیری شود و همچنین جلوی آدمهای بد اختلاسی و نجومی نیز گرفته شود.
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺پیامبر اکرم(ص):
نیکی وقتی درونت ساکن شود اطمینان به سوی قلبت میآید و گناه که درونت وارد شود تردید درون سینهات میشود.
📚(شرح نهج البلاغه(ابن ابی الحدید) ج۲۰ص۲۹۹ح۴۱۵
🔶 @Nahj_Et
💎 یاد قبر درمان متکبر
❤️ امیرالمؤمنین علیهالسلام:
🔸 ضَعْ فَخرَكَ واحطُطْ كِبرَكَ واذكُرْ قَبرَكَ
🔹 فخرفروشى را كنار بگذار
➖ و تكبر را فرو نِه
➖ و به ياد قبرت باش.
📚 نهج البلاغه، حكمت ۳۹۸
🔶 @Nahj_Et
#خطبه_متقین
📌قسمت پنجم
🔰امام عليه السلام به يکى ديگر از اوصاف پرهيزکاران پرداخته ، مى فرمايد:
✨عَظُمَ الْخَالِقُ فِي أَنْفُسِهِمْ فَصَغُرَ مَادُونَهُ فِي أَعْيُنِهِمْ
💠آفريدگار در روح و جانشان بزرگ جلوه کرده، به همين دليل غير او در چشمانشان کوچک است»
🖊هر گاه کسى در کنار اقيانوس پهناور و بى کرانى باشد، طبيعى است که يک قطره آب در نظرش بسيار حقير و ناچيز است و آن کس که چشم به آفتاب عالمتاب دوخته، پرتو شمع کوچکى در نظرش بى مقدار است.
✔️آرى پرهيزکاران با آفريدگار جهان هستى، با قدرت و علم بى پايان او آشنا شده اند و به قدر استعداد خود، عظمت ذات پاک او را دريافته اند. بديهى است که غير او در نظرشان کوچک و بى مقدار است و يکى از دلايل تقوا و پرهيزکارى و بالاتر از آن، عصمت و مصونيت از گناه همين است. هر قدر معرفت انسان به خدا بيشتر شود، ما سوى الله در نظرش کوچک تر مى شود و به اين اشياى حقير و ناچيز، دل نمى بندد و به جهت آنها گناه نمى کند.
📝ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et
شرحی بر خطبه ۵۷ نهجالبلاغه
«این خطبه درباره شخص نکوهیده اى است و سپس امام (علیه السلام) از صفات برجسته خود سخن مى گوید.»
در این که امام این سخن را درباره چه کسى فرموده، بین شارحان نهج البلاغه گفتگوست; ولى مشهور این است که این سخن درباره معاویه است.
«ابن ابى الحدید» در «شرح نهج البلاغه» خود مى نویسد:
«گروهى معتقدند که این سخن درباره «زیاد» است و گروهى دیگر آن را درباره «حجّاج» یا درباره «مغیره» مى دانند، ولى به عقیده من این سخن درباره معاویه است چرا که صفاتى که در این خطبه آمده از ویژگى هاى اوست.
سپس مى افزاید:
«معاویه بسیار غذا مى خورد و صدا مى زد سفره غذا را از مقابل من بردارید، به خدا سوگند سیر نشدم، هر چند خسته شدم».
«ابوعثمان جاحظ» در کتاب «السفیانیه» نقل مى کند که «ابوذر» در یکى از سخنان اعتراض آمیزش به «معاویه» گفت من از رسول خدا شنیدم که مى فرمود:
«هنگامى که بر امّت اسلامى مردى درشت چشم و گلوگشاد که پیوسته مى خورد و سیر نمى شود حاکم شد، امّت اسلامى باید از او بر حذر باشد».
از شباهت زیادى که این سخن کوتاه رسول خدا با برداشتى که ابوذر غفارى از آن داشته است با خطبه مورد بحث دارد، به خوبى استفاده مى شود که این خطبه درباره معاویه است.
و نیز همان نویسنده روایات متعدّدى از منابع معروف مانند «تاریخ طبرى»، «تاریخ خطیب»، «کتاب صفّین» و امثال آن از «ابوسعید خدرى» و «عبدالله بن مسعود» نقل مى کند که پیغمبر (صلى الله علیه وآله وسلم) فرمود:
«هنگامى که معاویه را بر منبر من ببینید او را به قتل برسانید ـ یا ـ گردن او را بزنید».
شباهت این تعبیر با تعبیرى که در خطبه مورد بحث آمده، نیز گواهى مى دهد که این خطبه درباره معاویه است.
شاهد و گواه دیگر بر این موضوع، مسأله سبّ است که در ذیل خطبه به آن اشاره شده. همه مى دانیم کسى جز معاویه مردم را تشویق به سبّ و ناسزاگویى بر امیرمؤمنان على (علیه السلام) در منابر و خطبه هاى جمعه نمى کرد و تعجب در این است که با این گواه روشن چگونه بعضى براى این خطبه مصداق هاى دیگرى را جستجو کرده اند! آیا خاستگاهى جز تعصّب دارد؟!
به هر حال امام (علیه السلام) در این خطبه از کسى سخن مى گوید که در آینده بر امّت اسلامى حاکم مى شود: مردى پرخور و زیاده طلب و شکم بزرگ که مردم را به ناسزاگویى به امام تشویق مى کند.
امام (علیه السلام) ضمن این پیشگویى، گوشه اى از وظائف مردم را در برابر چنین کسى بیان مى دارد و چنانکه تاریخ مى گوید: پیش بینى امام (علیه السلام) به طور کامل، در زمان حکومت معاویه بوقوع پیوست.
در ذیل این خطبه، امام به پاره اى از افتخارات بزرگ خود نیز اشاره مى فرماید.
🔶 @Nahj_Et
اميرالمؤمنين علی علیه السلام:
وليَکُنِ البَيعُ بَيعاً سَمحاً بِمَوَازِينِ عَدل وَأَسعَار، لاَ تُجحِفُ بِالفَرِيقَينِ مِنَ البَائِعِ وَالمُبتَاعِ.
و بايد خريد و فروش آسان و بر موازين عدل باشد، با قيمت هايى كه نه به فروشنده زيان رسانَد و نه به خريدار.
نامه_53
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹نهجالبلاغه گنجی برای همه
🎙حجت الاسلام والمسلمین استاد حامد کاشانی
🔶 @Nahj_Et
❇امام على عليه السلام :
✳اِنَّ اللّه َ ـ عَزَّ وَ جَلَّ ـ فَرَضَ عَلى اَئِمَّةِ الْعَدْلِ اَنْ يُقَدِّروا اَنْفُسَهُمْ بِضَعَفَةِ النّاسِ كَيْلا يَتَبَيَّغَ بِالْفَقيرِ فَقْرُهُ؛
❇امام على عليه السلام :
✳خداوند ـ عزّ و جلّ ـ ، بر پيشوايان عادل واجب كرده كه سطح زندگى خود را با مردم ناتوان، برابر كنند تا فقير را فقرش برآشفته نكند.
📚نهج البلاغه، خطبه 209.
🔶 @Nahj_Et