🌷﷽؛
💛 چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟ حجت الاسلام پناهیان 💛
مؤمن مريض مي شود، تصادف مي كند، با گرفتاری ها درگير مي شود؛ امّا هرگاه احساس كرديد اين مشكلات زیادی اتفاق مي افتد بدان نماز را كم گذاشتي. نمازت را درست كن و مطمئن باش آنها هم برطرف مي شود. مؤمن دچار هوس گناه مي شود، مؤمن دچار مكائد شيطان رجيم مي شود؛ امّا اگر دیدی خطا كاري ها دارد از حد مي گذرد و ديگر با خدا ارتباط نداری، اولين کاری كه مي كني نمازت را درست كن. بغضی ها می گويند: خدا مگر من چه كار كردم که بايد اينقدر بدبختی بكشم؟! اينها بايد درست حرف بزنند؛ یعنی بايد بگويند: خدايا! مگر من بد نماز مي خوانم كه اينقدر گرفتار مي شوم؟
📚 چکیده ای از کتاب منبر و محراب ؛ از صفحه 49 تا 96 ؛
🌷🌷
♨️سوال:
🔰آيا این مطلب درست است: شيطان از اين مي ترسد که امام زمان (ع) ظهور کند و هرچه که در توانش هست براي گمراه کردن مردم به کار مي برد چون مي داند که امام زمان (ع) ظهور کند، تمام تلاش هايي که کرده است از بين ميرود و خودش هم کشته ميشود .
✍️پاسخ:
✅طبق روایات شیطان تا زمان ظهور بیشتر فرصت ندارد و در زمان ظهور کشته می شود
بعد از آنکه شيطان بر انسان سجده نکرد و مقام خود را برتر از آن دانست که براي انسان خاکي تعظيم کند، خدا او را از رانده شدگان قرار داد و فرمود: «تا روز جزا بر تو لعنت باد.» (حجر 35) در اين هنگام شيطان از خداوند خواست که او را تا روز برانگيخته شدن انسانها از قبر مهلت دهد و جواب شنيد که: تو تا روز و وقت معلومي مهلت داري. او تا «يوم يبعثون » مهلت خواست و خدا «يوم الوقت المعلوم » بدو مهلت داد:
قال رب فانظر الي يوم يبعثون قال فانک من المنظرين الي يوم الوقت المعلوم
شیطان گفت: پرودگارا! پس مرا تا روزي که برانگيخته خواهندشدمهلت ده.
خداوند فرمود: تو از مهلت يافتگاني، تا روز [و] وقت معلوم. ( سوره حجر (15)، آيه 36 و 38.)
در تفسير عياشي از امام صادق، عليه السلام، روايتي نقل شده که وهب از حضرت سوال کرد: «روزي که در آيه شريفه آمده چه روزي است؟ حضرت فرمود: يا وهب يا تو گمان ميکني آن روزي است که خدا مردم را در آن مبعوث ميکند؟ (خير) ولکن خداي عزوجل او را مهلت ميدهد تا روزي که قائم ما، عليه السلام، مبعوث شود و جلوي سر او را گرفته گردنش را ميزند و آن روز، روز معلوم است » (تفسير العياشي، ج 2، ص 262.)
بنا بر این شیطان تا آن زمان وقت دارد که انسان ها را گمراه کند و بدون شک بیشترین تلاش خود را برای افراد آخر الزمان به کار خواهد برد چرا که اولا این مردم در زمان غیبت هستند و ولی خدا علی الظاهر در میان آنها نیست و دین داری آنها به نسبت ایام حضور معصومین بسیار مشکل تر است. برای همین ثواب کسی که بر دین خدا در این زمان بماند و بر آن اسقامت ورزد بسیار زیاد است
در روايتى پيامبر گرامى اسلام به اصحابش فرمود: «به زودى گروهى بعد از شما مىآيند كه يك نفر از آنان اجر پنجاه نفر از شما (صحابه) را دارد». اصحاب گفتند: «يا رسول الله! ما با تو در بدر و احد و حنين شركت داشتيم و قرآن در ميان ما نازل شد». پيامبر فرمود: «اگر بر شما وارد مىشد آن چه آنان تحمل مىكنند، مانند صبر آنان صبر نمىكرديد» بحارالانوار، ج 52، ص 130، ح 26..
مؤمنان آخرالزمان، به فرموده اميرمؤمنان: «در كارها و فداكارىهاى نيك و بزرگ مسلمانان صدر اسلام شريكاند» همان، ص 131، ح 32.. «و اينان كسانىاند كه پيامبر، آنان را برادر خود خوانده و آرزوى ديدار آنان را كرده است» همان، ص 133، ح 36. و «افرادى هستند كه خداوند، آنان را اولياى خود خوانده است» همان، ص 143، ح 59..
بنا بر این در اوضاع و شرایط آخر الزمان که امکان گمراهی برای افراد بیشتر است و زمینه های متفاوتی برای گناه فراهم است و دین داری به مراتب سخت تر از دیگر زمان هاست شیطان هم تا ظهور بیشتر وقت ندارد بنا بر او بیشترین تلاش خود را برای این کار خواهد کرد.
منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
❤️
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
🌷أُوْلَـئِكَ الَّذِينَ اشْتَرُوُاْ الضَّلاَلَةَ بِالْهُدَي فَمَا رَبِحَت تِّجَارَتُهُمْ وَمَا كَانُواْ مُهْتَدِينَ
بقره(16)
🌺آنان كسانى هستند كه به بهاى (از دست دادن) هدايت، خريدار ضلالت و گمراهى شدند. امّا اين داد وستد، سودشان نبخشيد و در شمارِ هدايت يافتگان در نيامدند. (ويا به اهداف خود راهى نيافتند.)
🔹منافقان، صاحب هدايتى نبودند كه آنرا از دست بدهند. پس شايد مراد آيه اين است كه زمينه هاى فطرى و عوامل هدايت را از دست دادند. همچنان كه در آيات ديگر مى خوانيم: «اشتروا الكفر بالايمان» [186] گروهى ايمان را با كفر معامله كردند. و يا «اشتروا الحيوة الدّنيا بالاخرة» [187] آخرت را با زندگى دنيوى معامله نمودند. ويا «والعذاب بالمغفرة» [188] آمرزش و عفو الهى را با قهر و عذاب او معامله نمودند. يعنى استعداد ايمان و دريافت پاداش و مغفرت را با اعمال خود از بين بردند.
عاقبت، نور الهى دود شد فطرت حق جوى او، نمرود شد
-----
186) آل عمران، 177.
187) بقره، 86.
188) بقره، 175.
- منافق، سود و زيان خود را نمى شناسد ولذا هدايت را با ضلالت معامله مى كند. «اشتروا الضلالة بالهدى»
- انسان، آزاد و انتخاب گر است. چون داد و ستد، نياز به اراده وتصميم دارد. «اشتروا الضلالة...»
- دنيا همچون بازار است و مردمان، معامله گر و مورد معامله، اعمال و انتخاب هاى ماست. «اشتروا... فما ربحت تجارتهم»
- عاقبتِ مؤمن، هدايت؛ «على هدىً من ربّهم» و سرانجام منافق، انحراف است. «ما كانوا مهتدين»
- منافقان به اهداف خود راهى نمى يابند. «ما كانوا مهتدين» وبا توجّه به آيات بعد.
🌿🌷
🔸️سید حسن نصرالله:
🔹پیروزی سیاسی و معنوی بزرگی برای مقاومت به دست آمد
🔹 نتایج انتخابات بزرگترین پاسخ به کسانی است که از عقب نشینی فضای[سیاسی] مقاومت سخن می گویند.
🔹ترکیب جدید پارلمان لبنان، دستاورد بزرگی برای مقاومت است.
🔹همه مطمئن شدند که بیروت خاستگاه مقاومت و با هویت عربی باقی خواهد ماند
🌷
🔹ره آورد شوم فرار ازجنگ(سیاسی،اخلاقی،نظامی)
🌷وَ قَالَ ع فِي الَّذِينَ اعْتَزَلُوا الْقِتَالَ مَعَهُ - خَذَلُوا الْحَقَّ وَ لَمْ يَنْصُرُوا الْبَاطِلَ
🌹 وَ درود خدا بر او، فرمود: (در باره آنان كه از جنگ كناره گرفتند) حق را خوار كرده، باطل را نيز ياري نكردند.
📚نهج البلاغه/حکمت۱۸
🔽🔽
🌷﷽؛
💖 شیوه مشارکتی در دعوت به نماز 💖
💍 یکی از دلایل اینکه شور و نشاط عزاداری بیش از مسجد است، آن است که در عزاداری ها، جوانان قدرت مانور و هنرنمایی دارند، ولی همین جوانان در مسجد، خودشان را بی اثر می پندارند.
💍 اگر در مساجد نیز مسئولیت ها، هیئت امنا و مؤذن به صورت گردشی انجام شود، همیشه خواهیم توانست از نیروهای تازه نفس و فعال برخوردار شویم و از خدمات و ابتکارات نو بهره بگیریم.
📚 شیوه های دعوت به نماز؛ استاد قرائتی؛ ص 167
👇👇👇
🔹راز و نياز با خدا نيايش در جنگ
خدايا! قلبها به سوي تو روانه شده، و گردنها به درگاه تو كشيده، و ديده ها به آستان تو دوخته، و گامها در راه تو نهاده، و بدن ها در خدمت تو لاغرشده است، خدايا دشمني هاي پنهان آشكار، و ديگهاي كينه در جوش است، خدايا به تو شكايت مي كنيم از اينكه پيامبر (ص) در ميان ما نيست، و دشمنان ما فراوان، و خواسته هاي ما پراكنده است. (پروردگارا! بين ما و دشمنانمان به حق داوري فرما كه تو از بهترين داوراني)
🌹نهج البلاغه/نامه ۱۵
کانال: 👇👇👇
🍃🌷 نهج البلاغه
🌷 اندرز به مردم
🔹ويژگيهاي اهل بيت (ع)
شما مردم به وسيله ما، از تاريكيهاي جهالت نجات يافته و هدايت شديد، و به كمك ما، به اوج ترقي رسيديد، صبح سعادت شما با نور ما درخشيد، كر است گوشي كه بانگ بلند پندها را نشنود، و آن كس را كه فرياد بلند، كر كند، آواي نرم حقيقت چگونه در او اثر خواهد كرد؟ قلبي كه از ترس خدا لرزان است، همواره پايدار و با اطمينان باد
من همواره منتظر سرانجام حيله گري شما مردم بصره بودم، و نشانه هاي فريب خوردگي را در شما مي نگريستم، تظاهر به دينداري شما پرده اي ميان ما كشيد ولي من با صفاي باطن درون شما را مي خواندم. من براي واداشتن شما به راههاي حق، كه در ميان جاده هاي گمراه كننده بود بپا خاستم در حالي كه سرگردان بوديد، و راهنمايي نداشتيد، به دنبال رهبر و راهنما بوديد اما او را نمي يافتيد، امروز زبان بسته را به سخن مي آورم، دور باد راي كسي كه با من مخالفت كند، از روزي كه حق به من نشان داده شد، هرگز در آن شك و ترديد نكردم، كناره گيري من چونان حضرت موسي (ع) برابر ساحران است كه بر خويش بيمناك نبود، ترس او براي اين بود كه مبادا جاهلان پيروز گردند و دولت گمراهان حاكم گردد، امروز ما و شما بر سر دوراهي حق و باطل قرار داريم، آن كس كه به وجود آب اطمينان دارد تشنه نمي ماند.
🌸نهج البلاغه /خطبه۴
👇👇👇
🌹
🔻بخشی از سخنان حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی در ابتدای جلسه درس خارج فقه آیتالله خامنهای:
🔸️ ما از اوّل باید برگردیم خاکِ باغچه را عوض کنیم. ما که طلبه بودیم به ما میگفتند: «ضرب زیدٌ عمرواً»، خب بگو «ضرب الله مثلاً»؛ حالا چرا از «ضَرَب» شروع کردی؟ بگو: «رَحِمَ اللهُ عَبداً»؛ از رحم خدا شروع کن، چرا از کتک کاری شروع کردی؟
🔸️ میگویند یک کسی طلبه شد فرار کرد؛ گفتند چرا؟ گفت بزن بزن است؛ اوّل میگویند ضَرَب، یک مرد غایب زد؛ ضَرَبا، جفتی زدند؛ یک خانم هم پیدا شد، ضَرَبَتْ؛ دوتایی شدند، ضَرَبتا؛ بزن بزن است!
🔸️هر چه میخواهیم بگوییم، اوّل نگاه به قرآن کنیم. بنده حدود پنج هزار ساعت در تلویزیون صحبت کردهام، الان هم اگر اینجا سکته کنم، پنج هزار سخنرانی ذخیره دارم. 🔸️الان قرآن در بین ما، روی کیف عروس و بالای سر مسافر و بک یا الله و استخاره و نمیدانم از این برخوردهای اینطوری بوده؛ کاشیکاریهایش هم که دمِ پشت بام کاشیکاری میکنند با خطّ کوفی که ما نمیفهمیم.
🔺️یک مقدار باید قرآن بیشتر بخوانیم؛بخصوص آنهایی که قرائتشان خوب است، صوت خوب دارند. قرآن جاذبه دارد آقا، قرآن جاذبه دارد؛ هر چه میخواهیم بگوییم، قرآن در آن زمینه جاذبه دارد.
🍃🌷