فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥راه نزدیک شدن به امام زمان(عج)
🔸 استاد مسعود عالی
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔹تلنگری زیبا برای همه ما
@Nahjolbalaghe2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹کمک به غیرمسلمان
🔷امام علی (علیهالسلام)
🎈 #فرزندان_علی
💌 #نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
🌳شجره آشوب« قسمت هشتاد و سوم » 📌بررسی نفوذی های بنی امیه در حکومت امیرالمومنین علیه السلام 🔻6. کشت
🌳شجره آشوب« قسمت هشتاد و چهارم »
📌بررسی نفوذی های بنی امیه در حکومت امیرالمومنین علیه السلام
🔻در برخی منابع تاریخی آمده است عایشه در هنگام عزیمت به سوی بصره به مروان گفت: آیا تو می خواهی برخی از افراد را بر بعضی دیگر تحریک کنی؟ این نکته بیانگر این است که مروان از سوی بنی امیه، قصد داشت با تفرقه اندازی میان سپاه طلحه و زبیر، آن ها را درگیر کند تا نتوانند در مقابل معاویه، به عنوان یک رقیب مطرح شوند.
🔻به عبارت دیگر، مروان، مأموریت داشت تا رقبای معاویه، اعم از طلحه، زبیر و امیرالمومنین را به نحوی با یکدیگر درگیر کند و سپس یک یک آن ها را از میان بردارد. البته در مورد طلحه، مروان به این موفقیت رسید. پیش از این دیدیم که طبق برخی نقل ها، مروان از سوی معاویه مأمور شد تا عایشه را به قتل برساند.
🔻این نیز یکی از مسائلی است که نشان می دهد مروان، نفوذی معاویه بوده و هرکجا که منفعتشان به خطر می افتاد، حاضر بودند حتی نیروهای خودی را از صحنه حذف کنند.
📚 کتاب شجره آشوب
💬 نویسندگان: آقایان یوسفی و آقامیری
↩️ ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2
🌠☫﷽☫🌠
🌷بهار از پشت چشمان تو ظاهر میشود روزی
زمین با ماه تابانت، مجاور میشود روزی..
#امام_زمان عجل علی ظهورک🥀
#ماه_شعبان 🥀
✨﴾﷽﴿✨
✅ برنامه روزانه کانال :
🌷شنبههاو سهشنبهها شرح 🦋خطبه ها
🌹یکشنبهها و چهارشنبههاشرح 🌴حکمتها
🌷دوشنبهها و پنجشنبهها شرح 🕊نامه ها
#روزانهتفسیرقرآن
🍃حکمتها، نامه ها و خطبه های نهجالبلاغه ترجمه محمد دشتی به طور کامل قبلا در کانال بار گزاری شده و لینکهای دسترسی به مطالب در کانال سنجاق شده اند
@Nahjolbalaghe2
«أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ»
✨﴾﷽﴿✨
۞وَالَّذِينَ يَنقُضُونَ عَهْدَ اللَّهِ مِن بَعْدِ مِيثَاقِهِ وَيَقْطَعُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَن يُوصَلَ وَيُفْسِدُونَ فِي الْأَرْضِ ۙ أُولَٰئِكَ لَهُمُ اللَّعْنَةُ وَلَهُمْ سُوءُ الدَّارِ
آنها که عهد الهى را پس از محکم کردن مى شکنند، و پیوندهایى را که خدا دستور به برقرارى آن داده قطع مى کنند، و در روى زمین فساد مى نمایند، براى آنهاست لعنت (و دورى از رحمت الهى). و مجازات سراى آخرت!
(الرعد/۲۵)
***
۞اللَّهُ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَن يَشَاءُ وَيَقْدِرُ ۚ وَفَرِحُوا بِالْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا فِي الْآخِرَةِ إِلَّا مَتَاعٌ
«صَدَقَ اللهُ العَلیُ العَظیم»
خدا روزى را براى هر کس بخواهد گسترده مى سازد، یا تنگ مى گیرد ولى آنها [= کافران] به زندگى دنیا، شاد (و خوشحال) شدند. در حالى که زندگى دنیا در برابر آخرت، جز متاع ناچیزى نیست.
(الرعد/۲۶)
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
. ┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄ 🔹تفسیر سوره مبارکه رعد آیات(۱۹ الی ۲۴)🔹 ↩️هشتمین و آخرین برنامه آنه
🔹تفسیر سوره مبارکه رعد آیات(۲۵ و۲۶)🔹
📛دنیاپرستان تبهکار
چون نیک و بد همواره در مقایسه با یکدیگر است که معنا پیدا مى کند، پس از ذکر صفات اولواالالباب و حق جویان که در آیات گذشته مشروحاً آمد، در آیات مورد بحث بخشى از صفات مفسدان و آنها که اندیشه واقعى خود را از دست داده اند بیان کرده مى گوید: آنان که عهد الهى را بعد از محکم کردن آن مى شکنند، و پیوندهایى را که خدا دستور به برقرارى آن داده قطع مى کنند، و در روى زمین فساد مى نمایند، لعنت براى آنهاست و بدى (مجازات) سراى آخرت (وَالَّذِینَ یَنقُضُونَ عَهْدَ اللهِ مِنْ بَعْدِ مِیثَاقِهِ وَ یَقْطَعُونَ مَا أَمَرَ اللهُ بِهِ أَنْ یُوصَلَ وَ یُفْسِدُونَ فِى الاَْرْضِ أُوْلَـئِکَ لَهُمُ اللَّعْنَةُ وَ لَهُمْ سُوءُ الدَّارِ).
در حقیقت، تمام مفاسد عقیدتى و علمى آنها در سه جمله خلاصه شده است:
۱. شکستن پیمان هاى الهى; که شامل پیمان هاى فطرى، پیمان هاى عقلى و پیمان هاى تشریعى مى شود.
۲. قطع رابطه ها; که رابطه با خدا، رابطه با رهبران الهى، رابطه با خلق و رابطه با خویشتن را در بر مى گیرد.
۳. آخرین قسمت، که ثمره دو قسمت قبل است، فساد در روى زمین است.
کسى که پیمان با خدا را بشکند و پیوندها را از هر سو ببُرد، آیا کارى جز فساد انجام خواهد داد؟
این کوشش ها از ناحیه این گروه به خاطر رسیدن به مقاصد مادّى، یا حتّى خیالى صورت مى گیرد و به جاى اینکه آنها را به هدف ارزنده اى نزدیک کند دور مى سازد چون لعنت یعنى دورى از رحمت خدا.
جالب اینکه در این آیه و آیه گذشته، دار (خانه و سرا) به صورت مطلق آمده، اشاره به اینکه سراى واقعى در حقیقت، سراى آخرت است زیرا هر سراى دیگر البتّه خلل مى گیرد .
*
در آیه بعد به این موضوع اشاره مى کند که روزى و زیادى و کمى آن، به دست خداست: خداوند روزى را براى هر کس که بخواهد (و شایسته بداند) وسیع، و براى هر کس که بخواهد (و مصلحت بداند) تنگ قرار مى دهد (اللهُ یَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ یَشَاءُ وَ یَقْدِرُ).
اشاره به اینکه آنها که به خاطر جلب درآمد بیشتر در روى زمین فساد مى کنند، پیوندهاى خدایى را مى بُرند و عهد الهى را مى شکنند تا درآمد و بهره بیشترى از زندگى مادّى کسب کنند، بدون توجّه به این حقیقت که روزى و کم و زیاد آن به دست خداست.
این جمله علاوه بر این مى تواند پاسخ به پرسشى که صریحاً در آیه ذکر نشده و آن این است که بعد از بیان دو گروه حامیان حقّ و باطل در آیات قبل، این پرسش پیش مى آید که چگونه خداوند همه اینها را از مواهب و روزى هاى خود برخوردار مى سازد؟
آیه مى گوید: روزى و کم و زیاد آن به دست خداست و در هر صورت، متاعى است زودگذر. آنچه باید روى آن حساب کرد همان سراى آخرت و سعادت ابدى است.
به هر حال نکته مهم این است که مشیّت الهى در زمینه روزى ها این نیست که خدا بى حساب و بدون استفاده از اسباب به کسى روزى فراوان دهد، یا روزى او را کم کند، بلکه مشیّت او بر این قرار گرفته است که آن را در لابه لاى اسباب این جهان جستوجو کند که: أَبَى اللهُ أَنْ یَجْرِى الاُْمُورَ إِلاَّ بِأَسْبَابِهَا.
سپس اضافه مى کند: پیمان شکنان و مفسدان فى الارض، تنها به زندگى دنیاخشنود و خوشحال شدند، در حالى که زندگى دنیا در برابر آخرت، متاع ناچیزى است (وَ فَرِحُوا بِالْحَیَوةِ الدُّنْیَا وَ مَا الْحَیَوةُ الدُّنْیَا فِى الاْخِرَةِ إِلاَّ مَتَاعٌ).
ذکر متاع به صورت نکره، براى بیان ناچیز بودن آن است، همان گونه که در فارسى مى گوییم: فلان موضوع متاعى بیش نیست، یعنى متاعى بى ارزش.
نکته ها:
۱. مفسد فى الأرض کیست؟
فساد که نقطه مقابل صلاح است، به هرگونه تخریب و ویرانگرى گفته مى شود. به گفته راغب در مفردات: الفَسادُ خُروجُ الشَّىءِ عَنِ الإعتِدالِ، قَلیلاً کانَ أو کَثیراً، وَ یُضادُّهُ الصَّلاحُ، وَ یُستَعمَلُ ذلِکَ فِى النَّفسِ وَالبَدَنِ وَالأشیاءِ الخارِجَةِ عَنِ الإستِقامَةِ: فساد هر گونه خارج شدن اشیاء از حالت اعتدال است، کم باشد یا زیاد، و نقطه مقابل آن صلاح است و این در جان و بدن و اشیائى که از حدّ اعتدال خارج مى شوند، تصوّر مى شود .
بنابراین تمام نابسامانى هایى که در کارها ایجاد مى گردد و همه افراط و تفریط ها در مسائل فردى و اجتماعى، مصداق فساد است. در قرآن مجید نیز در بسیارى از موارد، فساد و اصلاح در برابر یکدیگر قرار گرفته اند. در سوره شعراء آیه ۱۵۲ مى خوانیم: الَّذِینَ یُفْسِدُونَ فِى الاَْرْضِ وَ لاَ یُصْلِحُونَ: آنها که در زمین فساد مى کنند و اصلاح نمى کنند .
در سوره بقره آیه ۲۲٠ مى فرماید: وَاللهُ یَعْلَمُ الْمُفْسِدَ مِنَ الْمُصْلِحِ: خداوند، مفسدان را از مصلحان مى شناسد .
و در سوره اعراف آیه ۱۴۲ مى خوانیم: وَ أَصْلِحْ وَ لاَ تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ: اصلاح کن و راه مفسدان را پیروى مکن .⬇️