#تبریک_عید
#حکمت428
🌹🌹 وَ قَالَ ( عليه السلام ) فِي بَعْضِ الْأَعْيَادِ :
إِنَّمَا هُوَ عِيدٌ لِمَنْ قَبِلَ اللَّهُ صِيَامَهُ وَ شَكَرَ قِيَامَهُ ، وَ كُلُّ يَوْمٍ لَا يُعْصَي اللَّهُ فِيهِ فَهُوَ عِيدٌ.
🌹🌹اين عيد كسي است كه خدا روزه اش را پذيرفته، و نماز او را ستوده است،
🌹 و هر روز كه خدا را نافرماني نكنند، آن روز عيد است.
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
🆔 @nahjolbalagheeiha
┗━━━🍂━━
🌹🌹امیرالمؤمنین علی علیه السلام دربارۂ ظهور حضرت #مهدی(عج) می فرمایند:
💢« او هواى نفس را
به هدایت و رهنمودِ الهى برمیگرداند
آن هنگام که مردم،
هدایت الهى را
به خواستههای نفسانى برگرداندهاند.
💢و آنگاه که مردم
قرآن را تفسیر به رأى کنند،
او آراء و نظریات را
به قرآن گرایش دهد.»
📚نهج البلاغه، خطبه ۱۳۸
╔═.🍃🍃.══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════.🍃.🍃═╝
#فرزندانآخرالزمان
🌹پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
🔹واى بر فرزندان آخر الزمان از روش پدرانشان...!
🔻عرض شد: یا رسول اللَّه! از پدران مشرک آن ها؟
🔹فرمود: نه، از پدران مسلمانشان که چیزى از فرائض دینى را به آن ها یاد نمی دهند
🔹و اگر فرزندان، خود از پى فراگیرى بروند منعشان می کنند
🔹و تنها از این خشنودند که آن ها درآمد مالى داشته باشند هر چند ناچیز باشد.
🔹سپس فرمود: من از این پدران برئ و بیزارم و آنان نیز از من بیزارند.
📚جامع أحادیث الشیعة، ج ٢١، ص ٤٠٨
╔═.🍃🍃.══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════.🍃.🍃═╝
🌹امام على عليه السلام:
💢حُسنُ الاخلاقِ يُدِّرُ الرزاقَ و َيونِسَ الرِّفاقَ؛
🔹خوش اخلاقى روزىها را زياد مىكند و ميان دوستان انس و الفت پديد مىآورد.
📚تصنیف غرر الحکم و درر الکلم ص255 ، ح5382
🆔 @nahjolbalagheeiha
🍃🇮🇷 برگی از #نهج_البلاغه
🍃🇮🇷مراحل امر به معروف و...
💞 امیرمومنان فرمودند:💞
✅أيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ إِنَّهُ مَنْ رَأَي عُدْوَاناً يُعْمَلُ بِهِ وَ مُنْكَراً يُدْعَي إِلَيْهِ فَأَنْكَرَهُ بِقَلْبِهِ فَقَدْ سَلِمَ وَ بَرِئَ وَ مَنْ أَنْكَرَهُ بِلِسَانِهِ فَقَدْ أُجِرَ وَ هُوَ أَفْضَلُ مِنْ صَاحِبِهِ وَ مَنْ أَنْكَرَهُ بِالسَّيْفِ لِتَكُونَ كَلِمَةُ اللَّهِ هِيَ الْعُلْيَا وَ كَلِمَةُ الظَّالِمِينَ هِيَ السُّفْلَي فَذَلِكَ الَّذِي أَصَابَ سَبِيلَ الْهُدَي وَ قَامَ عَلَي الطَّرِيقِ وَ نَوَّرَ فِي قَلْبِهِ الْيَقِينُ
✅ابن جرير طبري در تاريخ خود از عبدالرحمان بن ابي ليلي فقيه نقل كرد، كه براي مبارزه با حجاج به كمك ابن اشعث برخاست،
براي تشويق مردم گفت:
« من از علي (ع) كه خداوند درجاتش را در ميان صالحان بالا برد، و ثواب شهيدان و صديقان به او عطا فرمايد، در حالي كه با شاميان روبرو شديم شنيدم »
💞 که فرمود: اي مومنان! هركس تجاوزي را بنگرد، و شاهد دعوت به منكري باشد، و در دل آن را انكار كند خود را از آلودگي سالم داشته است،
💞 و هركس با زبان آن را انكار كند پاداش داده خواهد شد، و از اولي برتر است،
💞و آن كس كه با شمشير به انكار برخيزد تا كلام خدا بلند و گفتار ستمگران پست گردد، او راه رستگاري را يافت و نور يقين در دلش تابيد.
📜#نهج_البلاغه،،،حکمت ۳۷۳
👌ادامه دارد.....
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
🆔 @nahjolbalgheeiha
🍃🌼🌺🍃🌼🌺🍃
💠 #صبر_رمز_قدرت
قدرت امیرالمومنین
یکی از ویژگی های امیرالمومنین که بسیار جذاب است ، قدرت و قوت ایشان است. بسیاری از کمالات ایشان نشأت گرفته از قدرتشان است. کسی که روی نفس خودش پا می گذارد خیلی جاها خیلی کارها را می کند و یا خیلی از کارها را نمی کند.
در ماجرای خیبر، در این قلعه را فقط چهل مرد با هم باز و بسته می کردند. این از روی قدرت امیرالمومنین است که یک تنه این در را از جا در میاورد و پرتاب می کند! ایشان می فرماید من این قوت را از خوراک و.. نمیگیرم، قدرت من از ایمانم است:
مَا قَلَعْتُ بَابَ خَيْبَرَ وَ رَمَيْتُ بِهِ خَلْفَ ظَهْرِي أَرْبَعِينَ ذِرَاعاً بِقُوَّةٍ جَسَدِيَّةٍ وَ لَا حَرَكَةٍ غِذَائِيَّةٍ لَكِنِّي أُيِّدْتُ بِقُوَّةٍ مَلَكُوتِيَّة ؛ من در خيبر را با نیروی جسمانی و غذایی از جا نکندم و چهل ذراع به پشت سر نینداختم ، بلکه از قدرت روحانی و ملکوتی کمک گرفتم.
💡 قدرت روحی از آن جمله چیزهایی است که در شب قدر خواستنش بسیار ضروری است.
بعضی فکر میکنند اگر از فلان فضا و محیط و یا دانشگاه و اداره بروند همه چیز درست می شود و یا اگر محله و شهر خود را عوض کنند همه چیز درست خواهد شد ، در صورتی که مشکل این چیزها نیست ، مشکل آنجاست که انسان "ضعیف" باشد، آن وقت است که درد روی او اثر می گذارد، محیط فاسد روی انسان ضعیف، اثر سوء دارد و به همین ترتیب آلودگی فضای جامعه و دانشگاه و یا فضای مجازی روی انسان ضعیف اثر می گذارد.
📌 همه دستورات دین برای آن است که انسان را قوی کند. تقوا قوت روحی می آورد.
غذا وخواب و ... لزوما انسان را قوی نمی کند. بلکه طهارت روحانی می خواهد. چه بسیار افرادی که جسمی نحیف دارند اما قوی هستند.
✅ادامه دارد...
🆔 @nahjolbalagheeiha
🍃🌼🌺🍃🌼🌺🍃
🍃🌼🌺🍃🌼🌺🍃
🗝 صبر کلید قدرت
یکی از چیزهایی که قدرت می آورد "صبر" است که بسیار در قوی شدن انسان تاثیر دارد. بچه هایمان را باید صبور بار بیاوریم. برای ازدواج هم صبر باید جزء شاخصه های اصلی مان باشد.
امام صادق ع در روایتی می فرمایند: صبر براى ايمان ، به منزله سر است براى بدن. همچنان كه اگر سر برود ، بدن هم از بين مى رود ، اگر صبر از كف رفت ، ايمان نيز از كف مى رود.
🔻 امیرالمومنین نیز قدرتشان به خاطر صبرشان بود. ایشان در خطبه سوم نهج البلاغه معروف به "شقشقیه" می فرمایند:
فَصَبَرْتُ وَ فِي الْعَيْنِ قَذًى وَ فِي الْحَلْقِ شَجًا ؛ صبر کردم در حالی که در چشم خار و در گلویم استخوان بود!
ایشان 25 سال را به این حالت به خاطر خدا و حفظ دین اسلام صبر کردند که اگر غیر از این می کردند چیزی از اسلام برای ما باقی نمی ماند.
#دعا
#صبر
🆔 @nahjolbalagheeiha
🍃🌼🌺🍃🌼🌺🍃
🔰 حکمت 50:
🔺قُلُوبُ الرِّجَالِ وَحْشِيَّةٌ فَمَنْ تَأَلَّفَهَا أَقْبَلَتْ عَلَيْهِ .
🔻دل هاى مردم گريزان است ، به كسى روى آورند كه خوشرويى كند.
✅ @nahjolbalagheeiha
🍃🌼🌺🍃
🔘 «تقوای قبل از ایمان» چگونه بهدست میآید؟
🔘 کسی که این پنج ویژگی را ندارد، شخصیتش به دین نمیخورد!
🔻 #گناه_و_توبه (ج۱۷) - ۱
🔸 در جلسات قبل، پنج ویژگی را بهعنوان مقدمۀ دینداری بیان کردیم؛ اینکه انسان اهلمنفعتطلبی، اهل برنامه و اهل مسابقه باشد، محدودیتهای دنیا را بپذیرد و جهان آخرت و معاد را باور کند.
🔸 کسی که این ویژگیها را ندارد، برای دینداری و ترک گناه آمادگی ندارد و اصلاً شخصیتش به دین نمیخورد! بهعبارتی میتوان گفت که با این ویژگیها «تقوای قبل از ایمان» بهدست میآید.
🔸 منظور از تقوای قبل از ایمان، این است که آدم اهل مراقبت و دقت باشد و عقلانی رفتار کند، چنین کسی شخصیتش برای پذیرش ایمان، آماده است.
🔸 اینکه در همان اول قرآن، میفرماید: این کتاب، متقین را هدایت میکند «ذلِكَ الْكِتابُ لا رَيْبَ فيهِ هُدىً لِلْمُتَّقينَ» شاید منظور از تقوا در اینجا، تقوای قبل از ایمان باشد. یعنی اول باید یکمقدار تقوا داشته باشی تا این کتاب، بتواند تو را هدایت کند.
🔸 کسی که جوهرِ تقوا را نداشته باشد، قرآن هدایتش نمیکند. برای چنین کسی، هرچقدر هم استدلال بیاورید و خدا را برایش ثابت کنید، نمیپذیرد و اگر هم بپذیرد، فایده ندارد.
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد امامصادق(ع)- ۹۸.۰۳.۰۱
🆔 @nahjolbalagheeiha
🍃🌼🌺🍃🌺🌼🍃🌼🌺🍃
💠 آیات قرآن
👈 بررسی نظریه «مقاومت» در قرآن
🔸 حضرت آیتالله خامنهای امسال به مناسبت سیامین سالگرد رحلت امام خمینی، مکتب امام را «مکتب مقاومت» نامیدند و با اشاره به مبنای قرآنی آن فرمودند: «بنده وقتی به این خصوصیّت امام نگاه میکنم و به آیات قرآن مراجعه میکنم، میبینم امام حقیقتاً بسیاری از آیات قرآن را با همین ایستادگی خود و مقاومت خود معنا کرد.»
🔹 رهبر انقلاب اسلامی ابتدا از مثالهای آیات کریمهی قرآن، دو سه آیه را ذکر میکنند، سپس توصیه میکنند: «جوانهای عزیزی که اهل قرآنند، به اینها مراجعه کنند، روی آنها فکر کنند.» ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
🆔 @nahjolbalagheeiha
🍃🇮🇷🍃🇮🇷🍃🇮🇷🍃🇮🇷
🔹 #دنیایحرام در کلام مولا👇👇
🌹امیرالمومنین علی علیه السلام:
🔻برابر دنیا خویشتن دار و برابر آخرت دلباخته باشید. آن کس را که تقوا بلند مرتبت کرد خوار نشمارید، و آن را که دنیا عزیزش کرد گرامی ندارید. برق درخشنده دنیا شما را خیره نکند، و سخن ستاینده دنیا را نشنوید. به دعوت کننده دنیا پاسخ ندهید، و از تابش دنیا روشنایی نخواهید، و فریفته کالاهای گران قدر دنیا نگردید.
🔻همانا برق دنیای حرام بی فروغ است، و سخنش دروغ، و اموالش به غارت رفتنی، و کالاهای آن تاراج شدنی است.
🔻آگاه باشید! دنیای حرام چونان عشوه گر هرزه ای است که تسلیم نشود، و مرکب سرکشی است که فرمان نبرد، دروغگویی خیانتکار، ناسپاس حق نشناس، دشمنی حیله گر، پشت کننده ای سرگردان، حالاتش متزلزل، عزّتش خواری، جدّش بازی و شوخی، و بلندی آن سقوط است.
📚 نهج البلاغه، خطبه ۱۹۱
╔═.🍃🍃.══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════.🍃.🍃═╝
🌹 از نوف بکّالی نقل شده، که در یکی از شب ها، امام علی علیه السّلام را دیدم برای عبادت از بستر برخاست، نگاهی به ستارگان افکند، و به من فرمود: خوابی یا بیدار گفتم: بیدارم. فرمود:
🔻ای نوف خوشا به حال آنان که از دنیای حرام چشم پوشیدند، و دل به آخرت بستند، آنان مردمی هستند که زمین را تخت، خاک را بستر، آب را عطر، و قرآن را پوشش زیرین، و دعا را لباس روئین خود قرار دادند، و با روش عیسای مسیح با دنیا بر خورد کردند
🔻ای نوف همانا داوود پیامبر (که درود خدا بر او باد) در چنین ساعتی از شب بر می خاست، و می گفت: «این ساعتی است که دعای هر بنده ای به اجابت می رسد، جز باج گیران، جاسوسان، شبگردان و نیروهای حکومت ستمگر، یا نوازنده طنبور و طبل».
📚 نهج البلاغه، حکمت ۱۰۴
╔═.🍃🍃.══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════.🍃.🍃═╝