فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا #پوشش من فقط به خودم مربوطه؟
♡اللّهـــــم عجّـل لولیـــک الفـــرج ♡ ♡
@Namazeavalevaght
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ #چشم_زخم 👁
⚠️ آیا چشم زخم واقعیت دارد؟
حتما ببینید...👆
♡اللّهـــــم عجّـل لولیـــک الفـــرج ♡
@Namazeavalevaght
🌹حدیث_روز 🌹
◼ نوشته اند برای زیارت زهرا
🍃 بسوی مرقد تو رهسپار باید شد
🌴 ️امام جواد علیه السّلام 🌴
🌱 هر كس قبر عمّه ام حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) را در قم زيارت كند، بهشت پاداش اوست.
📕 كامل الزيارات، ص۵۳۶
#وفات_حضرت_معصومه
#حضرت_معصومه
#شهادت_حضرت_معصومه
#حضرت_معصومه
#وفات_حضرت_معصومه تسلیت
#وعده_صادق
#سید_حسن_نصرالله
#شهادت_حضرت_معصومه تسلیت
@Namazeavalevaght
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️آیاتی که معجزه میکنند و درهای رحمت الهی را میگشایند...
📌... وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا؛ وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ ۚ وَمَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ ۚ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ ۚ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا (سوره طلاق/۲و۳)
🖋 #محمد_جوانی
@Namazeavalevaght
8.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️نجات حرفهای جان یک دختر توسط پلیس؛ که در پارک ملل ساری قصد خودکشی داشت!
📌میدانید چرا اینگونه محتواها، ضریب انتشار بالایی نمیگیرند؟ چون:
✓اولا ما انسانها عموما دچار #سوگیری_منفینگری هستیم؛ لذا برای اخبار منفی، ارزش بیشتری قائل هستیم تا اخبار مثبت!
✓ثانیا رسانههای معاند متأسفانه ما را شرطی کردهاند؛ لذا عموما آنها هستند که اولویتهای ذهنی و میزان واکنش به رویدادها را تعیین میکنند!
🖋 #محمد_جوانی
@Namazeavalevaght
لا يُحِبُّ اللَّـهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلاَّ مَنْ ظُلِمَ وَ كانَ اللَّـهُ سَمِيعاً عَلِيماً
خدا بدگوییِ علنی را دوست ندارد؛ ولی کسی که به او ستم شده، میتواند چنین کند و آنهم در حدّ همان ظلم. حواستان باشد: خدا شنوایی داناست.
نساء - ۱۴۸
#Quran_Hadi
@Namazeavalevaght
گرچه ممكن است بعضی از افراد كم اطلاع ميان اين دو حكم در بدو نظر تضادی ببينند، ولی با توجه به آنچه در منابع اسلامی وارد شده روشن ميشود كه مورد عفو و گذشت جای معينی است كه از آن سوء استفاده نشود و مورد مبارزه و كوبيدن ظلم، جای ديگر.
توضيح اينكه عفو و گذشت مخصوص موارد قدرت و پيروزی بر دشمن و شكست نهايی او است، يعنی در موردی كه احساس خطر جديدی از ناحيه دشمن نشود، بلكه عفو و گذشت از او يك نوع اصلاح و تربيت در مورد او محسوب شود و او را به تجديد نظر در مسير خود وادارد چنان كه در موارد زيادی از تاريخ اسلام به چنين افرادی برخورد میكنيم و حديث معروف"
اذا قدرت علی عدوك فاجعل العفو عنه شكرا للقدرة عليه
". هنگامی كه بر دشمن پيروز شدی گذشت را زكاة اين پيروزی قرار ده [نهج البلاغه- كلمات قصار- كلمه ۱۰]۶.
شاهدی بر اين مدعا است.
اما در مواردی كه خطر دشمن هنوز بر طرف نگشته و احتمالا گذشت، او را جسورتر و آمادهتر میكند، يا اينكه عفو و گذشت يك نوع تسليم و رضايت به ظلم محسوب ميشود، هيچگاه اسلام اجازه چنين عفوی را نميدهد و هرگز پيشوايان اسلام در چنين مواردی راه عفو و گذشت را انتخاب نكردند.
۱ بقره آيه ۲۷۹.
۲ نهج البلاغه وصيتنامه شماره ۴۸.
۳ حجرات آيه ۹.
۴ بقره آيه ۲۳۷.
۵ سوره نور آيه ۲۲،
۶ نهج البلاغه- كلمات قصار- كلمه ۱۰
@Namazeavalevaght
[سوره النساء (۴): آيات ۱۴۸ تا ۱۴۹]
لا يُحِبُّ اللَّـهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلاَّ مَنْ ظُلِمَ وَ كانَ اللَّـهُ سَمِيعاً عَلِيماً (۱۴۸) إِنْ تُبْدُوا خَيْراً أَوْ تُخْفُوهُ أَوْ تَعْفُوا عَنْ سُوءٍ فَإِنَّ اللَّهَ كانَ عَفُوًّا قَدِيراً (۱۴۹)
ترجمه:
۱۴۸- خداوند دوست ندارد كسی با سخنان خود بديها را اظهار كند مگر آن كسی كه مورد ستم واقع شده باشد، خداوند شنوا و دانا است.
۱۴۹- (اما) اگر نيكيها را آشكار يا مخفی سازيد و يا از بديها گذشت نمائيد (مجاز خواهيد بود) خداوند بخشنده و توانا است (و با اينكه قادر بر انتقام است.
عفو و گذشت میكند).
تفسير:
در اين دو آيه اشاره به بخشی از دستورات اخلاقی اسلام شده، نخست ميفرمايد:" خدا دوست نمیدارد كه بدگويی شود و يا عيوب و اعمال زشت اشخاص با سخن بر ملا شود". لا يُحِبُّ اللَّـهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ) زيرا همانگونه كه خداوند" ستار العيوب" است دوست ندارد كه افراد بشر پردهدری كنند و عيوب مردم را فاش سازند و آبروی آنها را ببرند- بعلاوه ميدانيم هر انسانی معمولا نقاط ضعف پنهانی دارد كه اگر بنا شود اين عيوب اظهار گردد يك روح بدبينی عجيب بر سراسر جامعه سايه میافكند، و همكاری آنها را با يكديگر مشكل ميسازد، بنا بر اين بخاطر استحكام پيوندهای اجتماعی و هم بخاطر رعايت جهات انسانی، لازم است بدون در نظر گرفتن يك هدف صحيح پردهدری نشود.
ضمنا بايد توجه داشت كه منظور از كلمه" سوء" هر گونه بدی و زشتی است و منظور از" جهر ... من القول" هر گونه ابراز و اظهار لفظی است، خواه به صورت شكايت باشد يا حكايت، يا نفرين، يا مذمت، و يا غيبت، و به همين جهت از جمله آياتی كه در بحث تحريم" غيبت" به آن استدلال شده همين آيه است، ولی مفهوم آيه منحصر به غيبت نيست و هر نوع بدگويی را شامل ميشود.
سپس به بعضی از امور كه مجوز اينگونه بدگوئيها و پردهدریها ميشود اشاره كرده، ميفرمايد:" مگر كسی كه مظلوم واقع شده" (إِلَّا مَنْ ظُلِمَ).
چنين افراد برای دفاع از خويشتن در برابر ظلم ظالم حق دارند اقدام به شكايت كنند و يا از مظالم و ستمگريها آشكارا مذمت و انتقاد و غيبت نمايند و تا حق خود را نگيرند و دفع ستم ننمايند از پای ننشينند.
در حقيقت ذكر اين استثناء بخاطر آن است كه حكم اخلاقی فوق مورد سوء استفاده ظالمان و ستمگران واقع نشود، و يا بهانهای برای تن در دادن به ستم نگردد.
روشن است در اين گونه موارد نيز تنها به آن قسمت كه مربوط به ظلم ظالم و دفاع از مظلوم است بايد قناعت كرد.
و در پايان آيه- همانطور كه روش قرآن است- برای اينكه افرادی از اين استثناء نيز سوء استفاده نكنند و به بهانه اينكه مظلوم واقع شدهاند عيوب مردم را بدون جهت آشكار نسازند ميفرمايد:" خداوند سخنان را ميشنود و از نيات آگاه است".
(وَ كانَ اللَّـهُ سَمِيعاً عَلِيماً). در آيه بعد، به نقطه مقابل اين حكم اشاره كرده، ميفرمايد:" اگر نيكيهای افراد را اظهار كنيد و يا مخفی نمائيد مانعی ندارد (به خلاف بدیها كه مطلقا جز در موارد استثنايی بايد كتمان شود) و نيز اگر در برابر بدیهايی كه افراد به شما كردهاند راه عفو و بخشش را پيش گيريد بهتر است، زيرا اين كار در حقيقت يك نوع كار الهی است كه با داشتن قدرت بر هر گونه انتقام، بندگان شايسته خود را مورد عفو قرار میدهد".
(إِنْ تُبْدُوا خَيْراً أَوْ تُخْفُوهُ أَوْ تَعْفُوا عَنْ سُوءٍ فَإِنَّ اللَّهَ كانَ عَفُوًّا قَدِيراً).
در حقيقت آيه دوم از دو جهت در نقطه مقابل آيه اول قرار گرفته، نخست" اظهار نيكيها" در برابر" اظهار بدیها" و سپس" عفو و بخشش" در برابر كسانی كه به آنها ستم شده است.
آيا گذشت از ستمگر موجب تقويت او نيست؟!
در اينجا اين سؤال پيش میآيد كه آيا عفو و گذشت از ستمگر در حقيقت موجب امضای ظلم او نخواهد بود و آيا اين كار او را تشويق به ادامه ستم نمیكند؟! و آيا اين دستور يك نوع واكنش منفی تخديری در مظلومان ايجاد نخواهد كرد؟
پاسخ سؤال اين است كه مورد" عفو و گذشت" از مورد" احقاق حق و مبارزه با ظالم" جدا است، به همين دليل در دستورهای اسلامی از يك طرف میخوانيم نه ظلم كنيد و نه تن به ظلم دهيد (لا تَظْلِمُونَ وَ لا تُظْلَمُونَ) [بقره آيه ۲۷۹.]۱ و دشمن ظالم و يا مظلوم باشيد.
(كونا للظالم خصما و للمظلوم عونا [نهج البلاغه وصيتنامه شماره ۴۸.]۲.
با ظالمان پيكار كنيد تا به حكم خدا گردن نهند.
(فَقاتِلُوا الَّتِي تَبْغِي حَتَّی تَفِيءَ إِلی أَمْرِ اللَّـهِ) [حجرات آيه ۹.]۳.
و از سوی ديگر دستور به عفو و بخشش و گذشت داده شده است همانطور كه ميفرمايد:
(وَ أَنْ تَعْفُوا أَقْرَبُ لِلتَّقْوی) [بقره آيه ۲۳۷.]۴.
(وَ لْيَعْفُوا وَ لْيَصْفَحُوا أَ لا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّـهُ لَكُمْ) [سوره نور آيه ۲۲،]۵.
@Namazeavalevaght