رسانهها از این رو که آمیزهای از محتواهای مفید و غیر مفیدند، میتوانند در عین فوایدی که دارند، اسباب نقصان مهارتهای اجتماعی – احساسی کودکان و انزوای اجتماعیِ آنان را نیز فراهم بیاورند. آشناییِ زودهنگام نسبت به مسائل جنسی، کاهش سطح تمرکز و توجه و کاهش تطبیقپذیریِ کودک با جامعه، از نمونههای بارز آسیبهای رسانههاست که میتواند سبب مختل شدن زبان مشترک کودک با والدین و کاهش توافقات آنها با یکدیگر شود.
#سواد_رسانه
#نسرا_همدان
@NasraHamedan
❌ فیلترینگ در کره جنوبی❌
برخلاف توهمی که در ایران به شدت تبلیغ می شود، #کشورهای_معبود_شده با روش های متعدد سعی در عدم دسترسی شهروندان به سایت های غیرمجاز دارند.
❌ #کره_جنوبی یکی از این کشورها است که برای حفظ سلامت جامعه به شدت به #فیلترینگ سایت ها و مهمتر از آن حذف همیشگی سایت های کره ای اقدام می نماید.
❌در یکسال ۸۶ هزار سایت در کره فیلتر شدند که از این بین ۲۳ هزار سایت کره ای به طور کلی حذف شدند.
❌در همان سال ۵۰۰۰ کامنت از توییتر و فیس بوک به دستور مقامات کره ای پاک شدند.
❌سایت هایی که تعطیل شدند غیر از فیلم های غیر اخلاقی و قمار شامل بازی های آنلاین هم می شدند!! چرا که طبق قوانین کره بازی آنلاین بین ساعت ۱۲ تا ۶ صبح برای زیر ۱۶ سال ممنوع است. و افراد باید با کارت شناسایی رسمی در این سایت ها ثبت نام کنند و در صورت عدم رعایت قانون و آنلاین بودن افراد زیر ۱۶ سال در ساعات مذکور، سایت مربوطه فیلتر می شود‼️
🚫 علاوه بر موارد فوق تمامی گوشی هایی که به نام افراد زیر ۱۹ سال ثبت شده اند باید اپ های فیلترینگی داشته باشند که به طور خودکار اپ های غیرمجاز را در گوشی فیلتر کنند و والدین هم می توانند از طریق این اپ ها مواردی که مناسب نمی دانند را بلاک کنند.
🔷️ تو خود حدیث مفصل بخوان از....
واکنش رئیسی به درخواست بودجه ۸۰۰ میلیونی شهردار کرج برای استقبال از او
رئیس جمهور در جلسه شورای اداری استان البرز:
◻️ مثل اینکه در آغاز سفر ما یک برگهای را در ارتباط با خرج سفر پخش کردند که ما نمیدانیم.
◻️ما با مترو به کرج آمدیم و افطار هم سر سفره دانشجویان نشسته بودیم.
◻️این هزینه کجا میرود؛ نکند به نام ما و به کام دیگران شود!
👈🏻روز گذشته انتشار نامه جعلی پیش از سفر رئیسی به استان البرز و ادعای هزینه ۸۰۰ میلیون تومانی سفر رئیس جمهور، بازتاب گستردهای داشت.
وابسته بازرگانی ایران در عراق: ویدیوی «هدیه گوجه فرنگی رمضانی به عراقی ها» جعلی است
🔹در چند ساعت گذشته ویدیویی در شبکه های اجتماعی در حال بازنشر است که در شرح آن ادعا می شود گوجه ایران به عنوان هدیه رمضانی به سوی عراق گسیل شده است و وابسته بازرگانی ایران آن را جعلی خوانده است.
📌واکسن کرونای ایران به ۱۰ کشور صادر میشود
وزیر بهداشت:
🔹 امروز ۶ مجموعه واکسن سازی علیه کرونا در کشور فعال است و صادرات واکسن کرونا را نیز از یکی دو هفته پیش آغاز کرده ایم و واکسن ایرانی، فعلا به ۱۰ کشور آفریقایی صادر خواهد شد.
📡 10 نکته برای بالا بردن امنیت گوشی هوشمند
1. Always secure your smartphone with a password
بر روی گوشی خود رمز مناسب بگذارید
2. Ensure that your device locks itself automatically
از لاک شدن اتوماتیک گوشی خود مطمئن باشید
3. Install security software
نرم افزارهای امنیتی بر روی گوشی خود نصب نمایید
4. Only download apps from approved sources
فقط از فروشگاه های معتبر دانلود نمایید
5. Check your apps’ permissions(مهم)
دسترسی برنامک های نصب شده را چک نمایید!
6. Don’t miss operating system updates
در اسرع وقت سیستم عامل را بروزرسانی نمایید
7. Be wary of any links you receive via email or text message
در باز کردن لینک ها و ایمیل های دریافتی دقت نمایید
8. Encrypt your smartphone
گوش خود را رمزنگاری کنید
9. Turn off automatic Wi-Fi connection
حالت اتوماتیک وای فای را خاموش نگه دارید
10. Turn off Bluetooth and NFC when not in use
بلوتوث را خاموش نگه دارید
➖➖➖
#سواد_رسانه
#نسرا_همدان
@NasraHamedan
📍آداب جهاد تبیین
« #تبیین و #روشنگری» کلید واژههایی پر تکرار در بیانات ماههای اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی است. ایشان تبیین حقیقت را «مهمترین وظیفه» و «عمدهی هدف انبیاء» میدانند، و معتقدند بدون تبیین و روشنگری، «قطعاً هیچ فکری و هیچ اندیشهی متقنی، توفیق رواج و اعتقاد عمومی را پیدا نخواهد کرد»(۱۳۸۹/۰۴/۱۴) و ایجاد گفتمان و مطالبه عمومی و حرکت کشور به سمت اهداف اصلی نیز بدون روشنگری محقق نمیشود، زیرا «ما با ذهنها مواجهیم، با دلها مواجهیم؛ باید دلها قانع بشود. اگر دلها قانع نشد، بدنها به راه نمیافتد، جسمها بهکار نمیافتد»(۱۳۹۵/۰۴/۱۲)
#سواد_رسانه
#نسرا_همدان
@NasraHamedan
#سطوح_سواد_رسانهای
سواد رسانهای قدرت درک نحوه کارکرد رسانهها و معنی سازی در آنها است.
سواد رسانهای را میتوان دسترسی، تجزیه و تحلیل و تولید ارتباط در شکل های گوناگون رسانهای و مصرف انتقادی محتوا دانست.
🔸سه جنبه سواد رسانهای عبارتند از:
الف: ارتقای آگاهی نسبت به رژیم مصرف رسانهای و یا به عبارت بهتر تعیین میزان و نحوه مصرف غذای رسانهای از منابع رسانهای گوناگون
ب: آموزش مهارتهای مطالعه یا تماشای انتقادی
ج: تجزیه و تحلیل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی رسانهها که در نگاه اول قابل مشاهده نیست.
📍در واقع سواد رسانهای امروزیتر؛ به دنبال مقابله با كاركردهای رسانههای بزرگ غالب است كه هدف شان تامین #هژمونیفرهنگی؛ تعمیم #فلسفهسیاسی و حفظ قدرتهائی است كه خود این رسانهها محصول آنها هستند.
به نظر میرسد كه سواد رسانه ای به عنوان دافعه این فضا و در ستیز با #گفتمان غالب رسانههای بزرگ در شرایط اشباع رسانهای؛ در #اینترنت نسبت به سایر رسانهها سریعتر رشد كرده و به نوعی میتوان آنرا نوه دیجیتال نقد رسانهای كلاسیك به حساب آورد.
#سواد_رسانه
#نسرا_همدان
@NasraHamedan
🔴 چگونه گرفتار اسکیمر نشویم
🔹 این روزها به همان اندازه که کارتهای عابربانک و دستگاههای کارتخوان خرید کردن و نقل و انتقال پول را راحتتر کرده، خطرات سوءاستفاده از همین کارتها هم بیشتر از گذشته حساب بانکی شما را تهدید میکند.
#پلیس_فتا
#کلیک_امن
➖➖➖
#سواد_رسانه
#نسرا_همدان
@NasraHamedan
رسانه در عین حال که بخش زیادی از بار تربیتی کودکان را از دوش والدین و جامعه برداشته و به نوعی، به مربی غیر رسمیِ کودک بدل شده است، در زمینههای بسیاری نیز پیامهای تربیتیِ ناهمسو و ناسازگار با فضای خانواده را ترویج و القا میکند. رسانه همچنان که اوقات فراغت کودک را پر میکند، فضای او را برای پردازش و فراهمسازی اطلاعات آماده میکند و زمینه را برای تعاملات و همبستگی اجتماعیاش فراهم میکند، میتواند زمینه وقتکشی او را نیز ایجاد کند. از همین رو، والدین در عینِ استقبالی که از رسانه میکنند از آن گریزان و بیزار نیز هستند.
#سواد_رسانه
#نسرا_همدان
@NasraHamedan
⭕️پدیده سواد مصنوعی و الگوی جدید نادانی
✍️مجتبی لشکربلوکی*(دکتری مدیریت استراتژیک)
🔸روزانه فقط در تلگرام بیش از ۳ میلیون مطلب منتشر می شود. جالب است بدانید در ساعت ۴ صبح که میزان مطالب منتشر شده به کمترین مقدار خود می رسد نیز ۲۵ هزار مطلب نشر می یابد. این میزان تولید محتوا در شبکه های مختلف اجتماعی در طول تاریخ بی نظیر و فوق العاده است و منجر به پدیده جالبی شده: «همه ما» راجع به «همه چیز» می دانیم اما با ويژگی هایی خاص.
🔸کارل تارو ژورنالیست معروف ژاپنی می گوید: هر وقت هر کسی از هر چیزی سخن میگوید ما وانمود می کنیم که دربارۀ آن میدانیم. همکارانمان دربارۀ فیلم، کتاب، قیمت ارز، حمله نظامی آمریکا صحبت میکنند سرمان را بالا و پایین می بریم یعنی من هم دربارۀ آن می دانم.
این در صورتی است که آن ها دربارۀ آن موضوع فقط نظرات کس دیگری را در یک شبکه اجتماعی خوانده اند و آن را بازگو می کنند همان گونه که ما نیز چنین می کنیم. ما به شکلی خطرناک به نوعی *کپی برداری* از دانایی نزدیک میشویم، که در واقع الگوی جدید *نادانی* است. ما با *سواد مصنوعی* روبرو هستیم.
🔸 تحلیل و تجویز راهبردی:
رسانه ها باعث شده اند به سرعت برق در معرض اخبار و به سرعت باد در معرض تحلیل اخبار قرار بگیریم. محیط اطراف ما پر است از اخبار مغشوش، اعداد و ارقام گول زننده و حرف های جهتدار. سه مساله این موضوع را تشدید می کند:
۱. حجم بالای اخبار و تحلیل ها. اطلاعات بیشتر یعنی فرصت کمتر برای بررسی دقیق تر آن ها.
۲. سبک زندگی شتابان: زندگی امروزی نسبت به 200 سال پیش بسیار چگال تر شده است. یعنی میزان رخدادهای کاری و ارتباطاتی در واحد زمان بیشتر شده است.
۳. سواد مصنوعی: نظرات ما از پرسهزدن در شبکههای اجتماعی سرچشمه میگیرند، نه مطالعۀ کتابها! *این کپی برداری از دانایی، در واقع الگوی جدید نادانی است.*
🔸به همین خاطر است که #اخبار_درست، #غلط، شایعه و حقیقت در فضای مجازی تقریبا هم ارزشاند. چرا؟ چون ما فرصت نمی کنیم که درستی آن چه را که دریافت می کنیم، بررسی کنیم. بلافاصله آن را می خوانیم و احتمالا آن را برای دیگران فوروارد (ارسال) می کنیم و در گفتگوهای خانوادگی یا دوستانه یا کاری مان از آن اطلاعات استفاده می کنیم که نشان دهیم از زمانه عقب نیستیم.
چه می توان کرد؟
۱. تعلیق قضاوت. نه باور کنید و نه رد کنید. زمانی که استدلال به نفع یا علیه آن گفته یا نوشته ندارید نه ردش کنید و نه تأیید، قضاوت خود را معلق کنید تا زمان دریافت اطلاعات کافی برای قضاوت.
۲. در حالت *غیر طبیعی* قضاوت نکنید. مطالعات نشان داده اند زمانی که افراد از آرامش فکری بیشتری برخوردارند، کیفیت قضاوت های حرفه ای شان افزایش می یابد. بنابراین زمانی که شتاب زده، هیجانی، خسته و پریشان هستیم، کیفیت قضاوت های ما افت می کند و قضاوتی که در زمان شتاب زدگی می کنیم به اندازه قضاوت یک فرد مست [غیر عادی]، غیرقابل اتکاست.
۳. به ساختارهای مشکوک، حساس باشید. جملاتی که با فعل مجهول و بدون فاعل ساخته شدهاند مانند «گفته میشود» یا «شنیدهها حاکی از آن است که» و «یا بر اساس اخبار منتشر شده» روشی برای پیچاندن شما هستند. در این ساختارها خبر وجود دارد. اما منبع خبر وجود ندارد.
۴. برای هر چه می خوانید یا می شنوید از خودتان بپرسید:
الف) آیا از منبع خبر/گزارش مطمئن هستم؟
ب) آیا شواهد تاییدکننده یا استدلال های قانع کننده آورده شده یا اینکه یک حرف به زبان های مختلف تکرار شده؟
ج) آیا بین مقدمه و اطلاعات ارایه شده و نتایج رابطه منطقی وجود دارد؟
د) آیا تمام واقعیت بیان شده یا بخشی از واقعیت؟
۵. از چرا و کلمات هم خانواده استفاده کنید. آدم های دقیق دائم می پرسند چرا؟ چرا کاندیدای ریاست جمهوری شما بهتر است؟ چه چیز باعث می شود که فکر کنید قیمت ارز بالا می رود؟ چطور به این نتیجه رسیدید؟
۶. در فلسفه منطق، فصلی وجود دارد به نام مغالطات. برای تقویت تفکر سنجش گرانه (انتقادی) بخش مغالطات را بخوانید تا با بیش از ۷۰ نوع مغالطه (=دامگاه اشتباه ذهنی) آشنا شوید.
۷. حضور در شبکه های اجتماعی مفید است. جریان آزاد اطلاعات در آن بسیار جذاب، مفید و غنیمت است. اما...
اما فراموش نکنیم
که آن ها هرگز نمی توانند جایگزین کتاب و تفکر عمیق شوند!
➖➖➖
#سواد_رسانه
#نسرا_همدان
@NasraHamedan
🔴 #اطلاعات_شخصی و خانوادگی خود را در فضای مجازی منتشر نکنید
🔹 مجرمان سایبری در فضای مجازی به دنبال فرصتی هستند تا بتوانند اقدامات مجرمانه خود را عملی کنند و گاهی کاربران با اشتباهات خود این فرصت را برای مجرمان فراهم میکنند.
🔹 یکی از جرایمی که در فضای مجازی نسبتا زیاد اتفاق میافتد سوءاستفاده از اطلاعات شخصی و خانوادگی افراد میباشد که مجرمان از این اطلاعات برای ایجاد مزاحمت، اخاذی، تهدید، هتک حیثیت و غیره استفاده کرده و مشکلات زیادی برای افراد ایجاد میکنند.
🔹 برای جلوگیری از این گونه جرایم کاربران باید هنگام انتشار اطلاعات خود در فضای مجازی نهایت دقت را داشته باشند و قبل از انتشار اطلاعات در این فضا به تبعات آن بیاندیشند.
#پلیس_فتا
#کلیک_امن
➖➖➖
#سواد_رسانه
#نسرا_همدان
@NasraHamedan