هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨مراد از دلارزدایی چیست؟
بخش اول
پول در اقتصاد، سه وظیفه دارد: ۱- واسطه مبادله ۲- ذخیره ارزش (پس انداز) ۳- معیار سنجش (قیمتگذاری). به هر مقداری که عناصری غیر از پول ملی این وظایف را بر عهده بگیرند، تقاضا برای پول ملی کاهش مییابد و ارزش آن سقوط میکند. اگر مردم بخواهند در مبادلات روزمره خود، از چیزی غیر از ریال برای داد و ستد استفاده کنند، اگر بخواهند پساندازهای خود را به شکلی غیر از ریال نگهداری کنند، و اگر قیمتگذاری اجناس و کالاها با واحدی غیر از ریال صورت گیرد، ریال لاجرم ارزش خود را از دست میدهد.
دلاریزه شدن اقتصاد(Dollarization) به پدیدهای اطلاق میشود که طی آن، یک ارز خارجی(معمولا دلار)، وظایف پول ملی یک کشور را ایفا میکند. دو نوع دلاریزه شدن وجود دارد: ۱- کامل ۲- نسبی. در دلاریزه شدن کامل(Full Dollarization)، یک کشور رسما ارز خارجی را به عنوان پول رایج، جایگزین پول ملی معرفی میکند. پاناما، اکوادور، السالوادور و زیمبابوه، کشورهایی هستند که دلار آمریکا را به عنوان پول رایج خود پذیرفتهاند. در دلاریزه شدن نسبی(Partial Dollarization)، ارز خارجی در کنار پول ملی وظایف پول را در محدوده یک سرزمین ایفا میکند.
در ادبیات علمی، سه اثر سوء برای دلاریزه شدن اقتصاد ذکر شده است: ۱- کاهش تقاضا برای پول ملی و در نتیجه کاهش ارزش آن ۲- کاهش اثربخشی سیاستهای پولی ۳- ناتوان شدن دولت برای مدیریت فرآیندهای اقتصاد کلان.
✨ برای مطالعه بخش دوم، اینجا را کلیک کنید ✨
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
🔹وحدتی که حول قدرت شکل گیرد، چه پس از پیروزی و چه از پس شکست، محکوم به تفرق است.
دنبال وحدت اگر میگردید، آن را حول ماموریت شکل دهید. برای حل اساسیترین مسائل مردم، ماموریتهای ملی تعریف کنید و همگان را به ایفای نقش در این ماموریتها فرا بخوانید.
@syjebraily
♦️سهم گاز طبیعی در تامین برق در دنیا ۲۱ درصد است، درحالیکه در سال ۱۴۰۳ بیش از ۹۰ درصد تولید برق ایران از طریق گاز طبیعی بوده.
سبد تامین #سوخت_خودرو هم همینطورست سهم بنزین در ایران ۸۰ درصد است اما در اروپا نیمی از سوخت خودرو دیزلی است.
لطفاً با مقایسه سرانه مصرف دچار مغالطه نشوید...
از ترس مرگ (ترامپ) خودکشی کنیم؟
۶۰ درصد مردم به دلیل شرایط اقتصادی در انتخابات شرکت نکردند، ۸۰ درصد خانوارها زیر خط فقرند، حقوق ها با دلار ۸۰ تومانی به زیر ۱۰۰ دلار کمتر از کشورهای فقیر آفریقایی رسیده، می خواهند بنزین و...گران کنند.
در شرایطی که ۷۰ درصد یارانه پنهان در بخش غیرخانگی است.
۹۰ درصد سپرده ها دست ۵ درصد است. و باز ۹۰ درصد تسهیلات بانکی که کلان است به اقلیتی می رسد. به اسم خصوصی سازی شرکتهای مادر را به دست اقلیتی رانتی و انحصاری وصل به منابع طبیعی و معدنی تقسیم کردند و منابع ملی را صادر و ارزش را هم تا گران نکنند برنمی گردانند ووو...
سیستم مالیاتی و نظارتی و حسابرسی از این شرکتها و آن اقلیت دلال که به کل تعطیل کردند. قاچاق و ۶۰ میلیارد دلار گردش غیررسمی طلا و دلار جایگزین ریال کردند و...
به دروغ می گویند قبل از ورود ترامپ شوک های اقتصادی را وارد کنید تا بدتر نشود، در حالیکه زمینه سازی برای برنامه ای کلان است...
ترامپ با پرچم صلح می آید چون پرونده جنگ و تهدیدات ایران در خاورمیانه قبل از ورودش باید بسته شود!
در ضمن مفهوم یارانه پنهان به کل یک مغالطه ناشی از افزایش نرخ دلار است...
ولی وقتی نمیتوانیم این نادانان را قانع کنیم میگوییم بروید ۷۰ درصد بخش های غیرخانگی را جهانی کنید بعد خانگی، تا لااقل مردم را از حماقت اینها حفظ کنیم...
اینها هم هیچگاه نرخ انرژی این شرکتها را جهانی نمی کنند چون بقایشان در همین رانت هزینه ریالی فروش جهانی است. از ۱۱ لایه رانت شان فقط برق یا آب را نزدیک جهانی کنند همه ورشکست می شوند.
لیست قیمت بنزین در کشورهای مختلف را ببینید، چرا اینقدر متفاوت است؟ دو کشور هم مرز اما اختلاف قیمت بنزین بسیار بالا، نه کسی میگوید قاچاق میشود نه میگویند یارانه پنهان بنزین!
با فرض قبول مفهوم یارانه پنهان، چرا فقط در مورد بنزین و انرژی و...حساب میکنند، یارانه پنهان منابع معدنی، سنگ آهن، مس و... حساب کنند.
معادن را مفت دادند به خصولتی ها...
8.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
موحدی: سال گذشته حدود ۵.۶ هزار همت تسهیلات پرداخت شده اما سهم تولیدات کوچک ومتوسط که ۸۰ درصد اشتغال و ۹۸ درصد تعداد بنگاه های اقتصادی هستند! در سال ۹۸ ۳ درصد ۹۹ ۵ درصد بوده!
۶۵ درصد تسهیلات بخش اشخاص به دهک دهم درآمدی که ۸ میلیون نفرند میرسد و سهم ۵ دهک اول که حدود ۷۰ درصد از جمعیت کشور هستند ۵ درصد است!
امیدی به #اصلاح هست؟