♦️۶/۱۲-نمودار زیر نشان میدهد بدون آنکه تغییری در میزان خوراک و محصولات پالایشگاه تبریز رخ داده باشد، سود آن سال به سال تصاعدی جهش یافته و اولین جهش نیز سال 86 بوده.
البته این محصولات دلاری پالایشگاه ها ازسال 87 وارد زنجیره تولید داخل و باعث شکست اقتصاد و کوچک شدن سفره مردم شده.
♦️۱۲/۷-طبق سند مهم زیر پالایشگاه اصفهان در سال 96 اذعان کرده به ازای یک درصد افزایش در نرخ تسعیر ارز، یک درصد سود این شرکت افزایش می یابد.
همچنین در گزارش بعدی همین پالایشگاه نوشتند با تغییر مبنای نرخ ارز در شهریور سال 97 بیش از 90% سود آنها (بدون افزایش تولید) زیاد یافته است.
♦️۱۲/۸-متاسفانه طرف مقابل بدون اطلاع از فرایند زنجیره فروش از پالایشگاه تبریز به پالایشگاه پاسارگاد فقط به سال 85و86 اشاره کرده که دراین سالها تغییری در فرایند فروش پاسارگاد رخ نداده. بلکه از سال87 فروش دلاری محصولات آن، به بازار آغاز و اثر افزایش سود آن درصورتهای مالی87 عیان شده.
♦️۱۲/۹-همچنین طرف مقابل به عمد یا سهو اصلاً به مبلغ فروش پالایشگاه تبریز در سال 86 هیچ اشاره ای نکرده، درحالیکه در صورت مالی مشخص است که درآمد شرکت از بابت تحویل وکیوم باتوم به شرکت پاسارگاد بیش از 24 برابر افزایش یافته است.
♦️۱۲/۱۰-برخلاف ادعای طرف مقابل این فرمول های پیچیده، یک ثبت ساده نیستند، بلکه مصوبات قانونی هستند که اثرات آن بر صورتهای مالی پدیدار و بانکها بر اساس آن، وام های کلان میدهند.
لذا سودهای دلاری پالایشگاه ها موهومی و حسابداری صرف نیستند بلکه به شکل واقعی بین سهامداران تقسیم شده اند.
ادامه👇
♦️https://eitaa.com/NationalEconomy/210
♦️۱۲/۱۱-به دو دلیل ابرتورم در سال 87 رخ نداده، اول اینکه بیشتر پالایشگاه ها هنوز دولتی بودند و به تدریج خصولتی شدند و دوم اینکه نرخ ارز هنوز تک رقمی و ثابت بود و در سالهای بعد، با نیمایی شدن نرخ و جهانی شدن قیمت ها، تورم تشدید و موجب افزایش کسری بودجه دولت شده.
♦️۱۲/۱۲-به جهت جلوگیری از طولانی شدن رشتو و محدودیت های ایکس امکان ارائه تمام اسناد وصورتهای مالی وجود نداشت.
طیف مقابل تلاش کرد سقوط اقتصاد ایران بعد از سال86 را با استفاده غلط از سالهای 85و86 بجای 86و87 انکار کند که دراین رشتو مدعای طرف مقابل رد و اثر واقعی فروش جهانی اثبات شد.
💎«وَأَوْحَيْنَا إِلَىٰ مُوسَىٰ أَنْ أَلْقِ عَصَاكَ ۖ فَإِذَا هِيَ تَلْقَفُ مَا يَأْفِكُونَ»
و ما به موسی وحی نمودیم که عصای خود را بیفکن، (چون عصا انداخت) ناگاه معجزه او هر چه ساحران بافته بودند یکباره همه را ببلعید(۱۷-اعراف)
♦️اسامی نامزدهایی که از مطالبات و راه حل های جبهه #دلارزدایی از اقتصاد ایران حمایت کرده اند.
#اسامی_دلارزدا #کاندیدهای_دلارزدا #نامزدهای_دلارزدا
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این وصف دقیقی که مسعود نیلی از اقتصاد ایران دارد، معلول دو سیاست ویرانگری است که خود او و همفکرانش از دوران سازندگی تا امروز در کشور تئوریزه و اجرا کردهاند: «آزادسازی نرخ ارز» و «جهانیسازی قیمتها».
کتاب «اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی» روایت ماجرا از زبان مجرمان است. حتما بخوانید!
و البته به یاد داشته باشید که نئولیبرالیسم، با آزادسازی و جهانیسازی بحران میآفریند، اما راهکارش همیشه آزادسازی و جهانیسازی بیشتر است... و نتیجه، بحران بیشتر!
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرحوم دکتر داوودی در سال ۹۷: جهش نرخ ارز در اقتصاد ایران به رشد اقتصادی و رونق تولید منجر نمیشود. تجربههای اخیر نشان میدهد جهشهای ارزی فقط جیب صادرکنندگان را پر میکند و اثری در بزرگتر شدن کیک اقتصاد ایران ندارد.
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
خودزنی بزرگ
همت قلی زاده
کارشناس مسائل اقتصادی
دولت در تمام مراودات خود با بخش خصوصی، غیردولتی و پیمانکاران، کارخانه ها،اتحادیه ها و ... تمام نرخ ها را به اندازه نرخ تورم رشد می دهد اما حقوق و دستمزد پرسنل دولت را کمتر از نرخ تورم افزایش می دهد، این اقدام که سابقه دیرینه ای هم دارد حاوی نگاه منفی به منابع انسانی و به نوعی خودزنی تلقی می شود. همیشه تأکید کرده ام دولت فقط شخص رئیس جمهور و وزرا و معاونین و... نیستند، در واقع دولت از آن سرایدار مدرسه در دورترین روستاها شروع و به رئیس جمهور ختم می شود به بیان دیگر، همه ی مستخدمین دولت، اجزای دولت محسوب می شود و هر جز به اندازه ی مؤثر نقش خود را دارد، تعیین نرخ های کمتر از نرخ تورم، موجب استهلاک شدید دولت می شود و دولت را در انجام امور ناتوان می سازد. تضعیف انگیزه ی اجزاء دولت تبعات بسیار خطرناکی دارد که از قضا سه دهه است کشور درگیر آن شده است و متاسفانه باید اذعان کرد این اقدام منفی، اکثر عناصر دولت را به عوامل الیگارشی تبدیل کرده است، یعنی افراد در دولت هستند، ولی به جای انجام وظایف قانونی و وظایف کلان دولت مصرح در قانون اساسی و نهایتا ارتقای کارآمدی و خدمت به ملت، وظایفی که بنگاه ها، دلالان، رانتخواران و... با دادن رشوه و امتیاز و ... از آنها طلب می کنند را انجام می دهند و این ماجرا تا ابد قادر به بقا و ادامه نمی باشد. پیشنهاد می شود نگاه هزینه ای به عوامل انسانی دولت تغییر و با نگاه سرمایه ای به سمت ترمیم دولت و اقتدار دولت برویم. در این بین اما، فاتحان فجازی که مانند همیشه تکلیف شان روشن است و شروع به سروصدا می کنند و اینجاست که صدا و سیما باید با ایفای نقش خود، جلوی این آنارشیسم بایستد. در واقع اگر خوب به گذشته نگاه شود آنهایی که خواب بد برای کشور دیده بودند تا حدودی توانسته اند با ظاهری موجه، موجبات اضمحلال دولت و ناراضی کردن مردم را توأمان فراهم سازند. شعار افراطی دولت بزرگ مانند یارانه پنهان انرژی و دروغ های دیگر، دولت را گرفتار تله های مختلف کرده و قوه مجریه را در انجام وظایف خود ناتوان ساخته است. باز اگر عادلانه و صالحانه به روند گذشته نگاه شود به وضوح می توان فهمید از میان سه قوه ی کشور، قوه ی مجریه که از قضا اصلی ترین قوه کشور در اداره کشور است، به شدت تضعیف شده است که جا دارد مسئولان کشور و پژوهشگران دلسوز به این مهم توجه کنند. سخن در این باب بسیار است و نیک می دانم بازپس گیری اقتصاد کشور از دست الیگارشهای اقتصادی که عوامل آنها شبانه روز در رسانه ها (بخصوص فجازی) قلم فرسایی می کنند، هزینه های گزاف دارد ولی اگر الان هم به آن توجه نشود جبر زمانه این تکلیف را پیش خواهد برد! در واقع، نهاد دولت نه در شعار که باید در عمل در خدمت مردم باشد.
پایان
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
- بنزین کلاه نمدین ماجراست
-جهانی سازی قیمتها شکست خورده است
-من قبل از دکتر نیلی توضیح داده ام که چرا اقتصاد ایران سکته کرده است
-شما قیمت را مخفیانه جهانی کردید
-شما با مردم با صداقت رفتار نکردید
-از سال۸۹ که هدفمندی اجرا شده و الان که سال۱۴۰۲ است چه چیزی در این کشور هدفمند شده؟
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
انجمنهای مس و فولاد و پالایشگاه و پتروشیمی و سرب و...(دلارداران و دلاری فروشان) محضر رهبر انقلاب نامه زدهاند که نرخ ارز در سامانه نیما سرکوب شده و باید واقعیسازی شود.
شاید این عبارات برای برخی از شما نامفهوم باشد. منظورشان این است که اولا دلاری که با صادرات به دست میآورند، به جای ۴۰ هزار تومان، ۶۲ هزار تومان بفروشند. ثانیا قیمتهای جهانی محصولاتشان را به جای اینکه در دلار ۴۰ هزار تومان ضرب کنند، در دلار ۶۲ هزار تومان ضرب کرده و به ملت بفروشند.
خلاصهاش این است که دنبال صدها هزار میلیارد تومان رانت بادآورده با گرانسازی ارز هستند. به عبارت دیگر، میخواهند هم ارز و هم فولاد و مس و محصولات پالایشی و پتروشیمی و... را صدها هزار میلیارد گرانتر به ملت ایران بفروشند.
سال گذشته همین جمع توانستند آقای رئیسی را همراه کنند که نرخ تسعیر را از دلار ۲۸۵۰۰ به دلار نیما تغییر دهد. یعنی اجازه دهد که محصولات اینها به قیمتهای جهانی ضربدر دلار نیما به داخل فروخته شود. شهریور ۱۴۰۲ این موفقیت را به دست آوردند و یک گرانی حدودا ۳۰ درصدی مواد اولیه را به ملت تحمیل کردند. بعد هم کلی نامه تقدیر و تشکر از رئیس جمهور نوشتند. حالا حرف امروزشان این است که دلار نیما از ۴۰ هزار تومان به ۶۲ هزار تومان افزایش یابد!
ملت عزیز ایران! بدانید اگر سفرهتان کوچک میشود، اگر زندگی بر شما سخت میگذرد، اگر دخل و خرجتان نمیخواند، اگر محصولات ایرانی با گرانی دلار گران میشود، ریشهاش در حرص و طمع بیپایان اینهاست.
ما علیه این جنایت در حق معیشت ملت قیام کرده ایم. اما شرط پیروزی ما آگاهی و همراهی شما مردم است.
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محال است نظریه و ایده و راهکاری بدون اینکه تبدیل به پروژه سیاسی شود، به عرصه تحقق راه یابد.
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حرف ما شفاف و روشن است: چرا برای ملتی که درآمد ریالی دارد، هزینهها را دلاری کردهاید؟
@syjebraily