درس هایی سیاستگذارانه از «همستر»
میثم قمشیان
این روزها درباره بازی همستر، فراوان مطلب نوشته شده است اما در اینجا من می خواهم خوانشی سیاستگذارانه از آن ارائه دهم.
1- بازی همستر یک برنامه کامپیوتری است و مدعی است که ما را به پول می رساند. برای کسب امتیاز یا سکه در همستر، ضرباتی متوالی را – بدون نیاز به مهارت خاصی- بر صفحه تلفن همراه می زنید و با این سکه ها در ادامه می توانید ترید یا معامله کنید. از اینجا به بعد البته باید مهارت کسب کنید یا لااقل در این بازی، مهارت تجارت کردن را تمرین کنید. مثل بازی کودکی های ما، «روپولی»، شما تجارت را در بازی تمرین می کنید و این خیلی خوب است. برنامه هم به بهانه یک فعالیت- لمس صفحه ی گوشی- به شما سرمایه های اولیه معامله کردن را می دهد. همچنان که در آن سالها به ما در قالب یک کارت، برای شروع بازی، اعتبار می دادند. پس اینکه یک عده شعار واویلا سر می دهند که مگر چه کرده اید که به شما با یک لمس، کوین می دهند، حساسیت بی جایی است. ما هم در روپولی کار خاصی نمی کردیم ولی با یک کارت، حق خرید خانه یا مغازه را در بازی داشتیم.
2- در برخی بازی های رایانه ای نیز شما این امکان را دارید که پس از طی مراحلی، امتیازاتی را که کسب کرده اید، بفروشید و از این طریق کسب درآمد کنید و یا حتی آن را به ارز دیجیتال تبدیل کنید. فلذا از بازی پول در آوردن هم چیز جدیدی نیست.
3- این که بازی همستر در نهایت برای بازی بازهایش (گیمرها) پولی به ارمغان خواهد آورد یا نه، امری است که باید در مورد آن منتظر رخدادهای آتی ماند. فعلا در حد یک بازی و سرگرمی، می شود به آن نگاه کرد، حتی شاید این بازی وقت کش، مانع از آن بشود که ما به سراغ بازی هایی برویم که مستقیما پیام منفی به سوی ما ارسال می کنند. حتما می دانید که برخی بازی های رایانه ای دارای محتواهایی با موضوع سکس، خشونت، دورویی و دروغگویی هستند و این موضوع ما و فرزندان ما و اخلاقیاتمان را متأثر می کند.
4- پول درآوردن از این طرق، برای نسلی است که علاقمند به موبایل، بازی های رایانه ای، یوتیوب و ... است و دوست دارد که از این نمودهای فناوری اطلاعات کسب درآمد کند. به عبارتی دوست دارد کار و تفریحش یکی باشد. تجربه اش از جهان هم به او نشان داده که این امر، ممکن است و محال نیست. همچنان که «نات کوین» از چیزی مثل همین بازی همستر به وجود آمد و برای برخی تبدیل به پول هم شد.
برای نسل قبلترش، این که بشینی پای کامپیوتر یا بازی رایانه ای انجام بدهی، نان نمی شد ولی برای این نسل دقیقا بازی های رایانه ای، یوتیوبری، لایو استریم بازی ها، ورزش های الکترونیک و ... پول آور است. اگر خودش هم پولی از این طریق به دست نیاورده ولی خیلی ها را می شناسد که از این طریق به پول رسیده اند، پس بازی رایانه ای، موبایل و ادا و اطوار درآوردن جلوی دوربین اتفاقا برای خیلی ها در جهان «نان و آب» داشته است؛ و این نقطه آغاز ماجرا است.
5- به نظر می رسد مشکل ما با بازی همستر و بازارهای ارز دیجیتال تا حدی، ماندگاری ما در جهان قدیم است. موضوع بازی همستر نشان می دهد که نسل جدید (و حتی افرادی از نسل قدیم) چقدر به کسب درآمد از حوزه فناوری های ارتباطی علاقمندند و چقدر ظرفیت انسانی در حوزه فناوری های دیجیتال در کشور وجود دارد. سیاستگذاران اقتصادی، آنگونه که باید این ظرفیت ها را نمی بینند و سیاستگذاران حوزه فرهنگ هم بیشتر نگاهی رسانه ای به این حوزه دارند تا اقتصادی. با تمرکز بر این ظرفیت ها و علاقمندی ها، «صنایع خلاقه» رشد می یابند که هم اشتغال آفرینند و هم ارزآور. تحریم ها هم معمولا تأثیری روی آن ندارند. بسترسازی و کارآفرینی در این حوزه موجب می شود تا جوانترها، به جای صرفا ناک کردن صفحه گوشی شان، به کارهای جدی تری در فضای مجازی، بازیهای رایانه ای و صنایع دیجیتال دست بزنند و مصداق این شعر پروین اعتصامی نشوند که فرمود:
جوانی و تدبیر و نیروت هست
به دست تو این کارها کار نیست!
@Nirafan
نیرافن (Nira fan)
درس هایی سیاستگذارانه از «همستر» میثم قمشیان این روزها درباره بازی همستر، فراوان مطلب نوشته شده اس
اگر معترضیم به اینکه چرا فرزندانمان به جای کار درست و حسابی، نشسته اند و همستر را ناک می کنند (و حتی کارمندان در ساعات اداری!!)، راه جبران آن بسترسازی درست در چنین حوزه هایی است و الا همیشه این دیگرانند که برای بچه های ما میدان بازی می آفرینند. امروز همستر، فردا یک چیز دیگر. خود جوانترها هم البته باید متوجه باشند که باید جدی تر و عمیق تر داستان را ببینند نه اینکه فقط ناک کنند. نمونه اش هم اینکه تا امروز «۳۸۳ نفر در سطح کشور شکایاتی علیه برنامه تلگرام داشتند که با انجام بازی کل حساب های بانکی آنها تخلیه مالی شده است» (رئیس مرکز پلیس فتا) لذا امکان هک گوشی شما توسط چنین برنامه هایی وجود دارد و ظاهرا جهان امروز، کاملا هم شبیه دوران بازی روپولی نیست! این مراقبت ها را باید کرد و «سواد فضای مجازی» را هم در خود، خانواده، مسئولان و جامعه بالاتر برد.
@Nirafan
معرفی ابزار code2prompt برای تبدیل کدها به متن ساختار یافته
یک ابزار جدید به نام code2prompt منتشر شده که کدهای شما را به یک متن ساختار یافته در قالب Markdown تبدیل میکنه تا بتونید از این کدها در مدلهای زبانی استفاده کنید. این ابزار جزئیات درخت منبع کد را نشون میده، تعداد توکنها را شمارش و امکان سفارشیسازی از طریق قالبها را فراهم میکنه. از ویژگیهای این ابزار میتوان به رعایت فایل .gitignore، فیلترینگ با الگوهای glob و گزینههای فرمتبندی خروجی از جمله JSON و کپی مستقیم به کلیپبورد اشاره کرد.
لینک استفاده:
https://github.com/mufeedvh/code2prompt?tab=readme-ov-file
@Nirafan
⭕️ هر ۵۰۰ میلیون #همستر (HAM) برابر با یک دلار آمریکا ‼️
همونطور که میبینید در مقابل Market Cap هیچ عددی وحود ندارد و این به این معناست که همستر هنوز در حد سکه و توکن و امتیاز درون برنامهای است و به عنوان ارز دیجیتال به رسمیت شناخته نشده است ولی ارزش عرضه (FDV) آن به قدری پایین است که میتوان هر ۵۰۰ میلیون همستر (HAM) را برابر با یک دلار آمریکا دانست.
و قطعا با ورود رسمی این توکن به بازار ارز های دیجیتال ما شاهد افت و خیز های آن در بازار سرمایه خواهیم بود که قطعا برای افراد بی تجربه و فاقد مهارت در تحلیل تکنیکال بازار سرمایه، پر ریسک، مبهم و بلا استفاده خواهد بود.
اگر در هر ثانیه فرد دو سکه کسب کند در یک ساعت موفق به کسب ۲۱۶.۰۰۰ سکه خواهد شد. یعنی برای کسب ۵۰۰ میلیون همستر باید ۱.۱۵۷ (هزار و صد و پنجاه و هفت) ساعت زمان صرف کنید یعنی ۴۸ روز طول میکشد تا فرد به ۵۰۰ میلیون سکه برسد و تازه وقتی بعد از ۴۸ روز کلیک بدون وقفه و استراحت ( که اصلا ممکن نیست) به ۵۰۰ میلیون همستر برسد تازه یک دلار آمریکا کسب کرده است!؟
ولی سودی که #تلگرام دارد از طریق تبلیغات و پهنای باند مصرفی کاربران به دست میآورد میلیون ها دلار خواهد بود.
اندکی تامل 😔
✍ محمد ونک؛ محقق و پژوهشگر علوم اجتماعی و رسانه
@Nirafan
مدل جدید Deepseekcoder v2 به تازگی معرفی شده و در آزمایشهای برنامهنویسی و ریاضیات نشان داده که از مدلهای مشابه مثل GPT4-Turbo بهتر عمل میکنه. این مدل با استفاده از یک مجموعه داده عظیم آموزش دیده و دارای پارامترهای بسیار زیادیه که بهش اجازه میده که در پردازش مسائل پیچیده به خوبی عمل کنه. توی آزمونها هم نتایج خوبی گرفته و میتونه توی وظایف برنامهنویسی و ریاضی قدرتمند باشه.
حتما ازش استفاده کنید. حتما حواستون باشه محدودیت استفاده از توکنها ۱۲۸۰۰۰ هست.
لینک تست:
https://link.alphasignal.ai/75BsDu
لینک دسترسی به api:
https://link.alphasignal.ai/c7KEhR
دانلود مدل:
https://link.alphasignal.ai/4Bn54b
@Nirafan
شاید شب انتخابات دیر باشه اما در این چند روز چون به دنبال بررسی دیدگاه فنی نامزدها بودم ترجیح دادم وقتی به نتیجهگیری رسیدم مطالبم رو بیان کنم.
حدس میزنم حوصله افراد از صحبت طولانی و تخصصی خارج باشه اما یک کلیتی از برنامههای هوش مصنوعی اقای #سعید_جلیلی میگم.
یک سری برنامه هم در مورد دولت هوشمند و بروکراسی داشتن که در اینترنت قابل جستجو هست.
چند تا سیاست کلی در این باره داره که به سند توسعه هفتم هم پیوست میشه و چشم اندازش رسیدن ایران به قطب هوش مصنوعی منطقه هست
برنامههای توسعه هوش مصنوعیش شامل موارد زیر هست:
⭕️ تقویت زیرساختها که در سند توسعه هفتم هست
⭕️ اموزش نیروی متخصص مستقیما در سند نیست چون فرضش اینه دانشگاهها دارن این کار رو میکنن ولی اکثر کشورهای اروپایی در برنامههاشون این قسمت هم هست
⭕️ ایجاد شغلهای جدید متناسب با پیشرفت هوش مصنوعی این در سند نیست
⭕️ همکاری با نهادهای بین المللی برای رشد و توسعه قبل از اینکه یک نهاد عدم توسعه هوشمصنوعی مثل هستهای به وجود بیاد و ما رو راه نده و یک عمر به خاطر رسیدن به هوش مصنوعی بخواهیم مذاکره کنیم. 🤡
@Nirafan
انشا الله امروز به نزدیک ترین فرد از جهت گفتمان فکری به شهید رئیسی رای میدم ✌️
طبق نظر سنجیها رای آقای جلیلی بیشتر از آقای قالیباف هست و به احتمال زیاد انتخابات بین آقای پزشکیان و جلیلی میره دور دوم و چه بهتر که آقای جلیلی با رای بالا بره دور بعد
@Nirafan
⚪️حباب_فيلترينگ
بر اساس مطالبی که در شبکههای اجتماعی میبینید، هوش مصنوعی شما را در فضایی قرار میدهد که فقط مطالب مورد علائق و افراد همسو با خود را بینید از این رو دچار خود اکثریت پنداری میشوید.
جنگ شناختی در شبکههای اجتماعی
شما را در حبابی قرار میدهد تا نتوانید واقعیت را تشخیص دهید.
@Nirafan
این آمار متعلق به مجموعهای هست که در دور اول پیشبینی کرده بود آرای آقای پزشکیان 40 درصد خواهد بود. دقیقترین پیشبینی بین تمام پیشبینیها. پس تا اینجای قضیه ما جلوتر از دولت سوم روحانی هستیم.
اما حدود 15 درصد از مردم ایران که در سن رایدادن هستن عضو هیچ شبکه اجتماعی نیستن. بعبارت دیگه، اختلاف واقعی بین نامزدها خیلی بیشتر از این اعداد هست.
❗️ پس باید توجه و تمرکزمون رو بذاریم روی کسایی که عضو شبکههای اجتماعی نیستن و انشاءالله با یک ترکیب 60-40 انتخابات رو خواهیم برد.
@Nirafan
📱 هرروز با چالشهای متنوع دستورات ترمینال رو آموزش ببین!
▪️اگر یادگیری دستورات ترمینال براتون خسته کننده هست و به دنبال نوع جدید و روش جدیدی از یادگیری هستید استفاده از این سایت رو بهتون پیشنهاد میکنم!
▪️این سایت، دستورات ترمینال رو با چالش های جذاب و متنوع بهتون آموزش میده!
https://cmdchallenge.com
@Nirafan
11.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎮دسترسی به توزیع های لینوکسی نامحدود
⭐️اگر بخواهید نسخه های لینوکس تست کنید و یادبگیرید دیگه نیاز به نصب و یا خرید سرور مجازی ندارید
سایت زیر باز کنید و لذت ببرید
distrosea.com
@Nirafan