نجوم
🔘این عکس با دوربین گوشی گرفته شده است!
_
★ماه مارس گذشته علاقهمندان به تماشای آسمان ماه را در حالی که از نزدیک زحل میگذشت به نظاره نشسته بودند تا این که یک عکاس در آفریقای جنوبی با استفاده از گوشی هوشمند خود عکسهای خیره کنندهای از این رویداد گرفت.
ماه گذشته زحل و ماه کاملاً در آسمان در راستای هم قرار گرفتند که البته همه شانس نگاه کردن به آن را نداشتند، اما خوشبختانه یک عکاس از آفریقای جنوبی به نام "گرنتپترسن" با گوشی هوشمند خود یک عکس خیره کننده از این همراستایی گرفت.
بسیاری از مردم این رویداد را از دست دادند، اما یک عکاس از ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی آن را با دوربین گوشی هوشمند خود شکار کرد. "گرنت پترسن" دو ساعت قبل از این رویداد یعنی ساعت ۴ صبح از خواب بیدار شد و ابزارهایش را که شامل یک تلسکوپدابسونی، گوشی سامسونگ گلکسی S8، یک آداپتور و یک عدسی دوربین بود، جمع کرد.
یک تلسکوپ دابسونی در واقع یک تلسکوپ نیوتنی است که بر روی یک "استقرار سمت-ارتفاعی" نصب شده است. این نوع تلسکوپ نخستین بار توسط یک ستارهشناس آماتور به نام "جان دابسون" ساخته شد و از سال ۱۹۶۰ میلادی به بعد، استفاده از آن به واسطه وی در بین مردم رواج یافت.
طرح مکانیکی ساده، قطعات و لوازم ارزانقیمت و فراوان، این نوع تلسکوپ را به محبوبترین و رایجترین نوع تلسکوپ در میان تلسکوپسازان آماتور تبدیل کرده است.
هنگامی که این رویداد اتفاق افتاد، پترسن آن را با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه ضبط کرد و با استفاده از تکنیکی به نام انباشت، تصاویر با کیفیت پایین را برای ایجاد یک تصویر با کیفیت بالا ترکیب کرد و نتیجه عکسهای خیره کنندهای از این رویداد شد که انگار زحل در حال نشستن روی سطح ماه است.
پترسن میگوید هیجان و استرس زیادی داشته است، مخصوصاً از وقتی که شب قبل از این رویداد، آسمان ژوهانسبورگ مقداری بارید. اما خوشبختانه آسمان درست به موقع صاف شد و مثل یک بچه در جشن کریسمس خوشحال بودم.
پترسن که یک رصدگر پرشور و عکاس آسمان است از ابزارهای مختلف برای مطلع شدن از رویدادهای آسمانی بزرگ و گرفتن عکس استفاده میکند. حال گاهی اوقات این رویدادها ستارههای دنباله دار یا سیارکها هستند و در بعضی موارد نیز شکار عکسهای ایستگاه بینالمللی فضایی از روی زمین است.
پترسن از ژانویه از همراستایی ماه و زحل مطلع شد و به درستی برنامهریزی کرده بود تا بتواند آن را ضبط کند.
وی با انتشار یکی از عکسهایش در توئیتر نوشت: این واقعاً جذاب بود.
رویداد بزرگ بعدی در تقویم پترسن یازدهم نوامبر و گذر زحل از جلوی خورشید است.
منبع:techtimes.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
“ماده تاریک” چیست؟
مادۀ تاریک ، در اخترشناسی و کیهانشناسی، مادهای فرضی است که چون از خود نور یا امواج الکترومغناطیسی منتشر یا بازتاب نمیکند، نمیتوان آن را مستقیما” دید، اما از اثرات گرانشی موجود بر روی اجسام مرئی، مثل ستارهها و کهکشانها، میتوان به وجود آن پی برد.
به صورت ساده میتوان گفت ماده تاریک همان فضا های سیاهی است که در آسمان دیده میشود.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
نجوم
درخواست دوستان
.
⚀در حالی که برای سفر از زمین به مریخ چند تن سوخت شیمیایی لازم است، تنها چند میلیگرم از پادماده میتواند ما را به مقصد برساند.
هنگامی که ماده و پادماده با یکدیگر برخورد کنند، هر دو تبدیل به انرژی میشوند.
این تبدیل کامل به انرژی، منشا قدرت بسیار زیاد پادماده است. این نوع تبدیل به انرژی در طبیعت بی نظیر است. حتی در واکنشهای هستهای که در بمبهای اتمی اتفاق میافتند، تنها سه درصد ماده تبدیل به انرژی میشود⚀.
.
🌠قبل از تعریف معیار برای پاد ماده، نخستین بار پل دیراک فیزیکدان معروف در سال ۱۹۲۸ چنین استنباط کرد که همه مواد می توانند در دو حالت وجود داشته باشند. وی در آغاز نظریه خود را در مورد الکترون بیان کرد و اظهار داشت که باید ذراتی به نام پاد الکترون هم وجود داشته باشند، که نام آن را پوزیترون نهاده بود. وی معادله برای پاسخ چگونگی پاد ماده نوشت، به بیان دیگر پاد ماده به این دلیل وجود دارد که معادلۀ دیراک دو جواب داشت، یکی برای ماده و یکی برای پاد ماده. معادله وی نه تنها وجود پاد ماده را پیش بینی می کرد، بلکه « اسپین » الکترون را هم پیش بینی می نمود و از این نظر جالب است که ذرات زیر اتمی می توانند مانند فرفره اسپین داشته باشند🌠.
.
⭕این گفته تحقق یافت و فیزیکدان آمریکایی کارل اندرسون در سال ۱۹۳۲ پاد الکترون و یا پوزیترون را کشف کرد و دیراک به همین خاطر در سال ۱۹۳۳ جایزۀ نوبل را برد. پس از اکتشاف دیراک و اندرسون، این نظریه عمومی تر شد و نه تنها الکترون بلکه همه ی ذرات را نیز در بر گرفت. هر ذره یک دو قلو با جرم، اسپین، مقدار بار الکتریکی و خواص دیگر یکسان دارد، با این تفاوت که علامت بسیاری از این خواص معکوس و یک پاد به آن اضافه می شود. در اکتبر ۱۹۵۵ اییلو گسلر ، فیزیکدان اهل ایتالیا توانست در شتاب دهنده بیوترون در آزمایشگاهی در کالیفورنیا پاد پروتون و یک سال بعد پاد نوترون را آشکار کند⭕. ✴مکانیزم پاد ماده✴.
.
🌅اما دانشمندان پا را فراتر گذاشته و در پی ساخت پاد اتم و پاد مولکول برآمدند. مکانیزم اینکه اصلا پاد ذرات چیستند ، چه خواصی دارند و در قیاس با همتای مادهای خود چگونه رفتار میکنند، مدتی فیزیکدان را به خود مشغول کرد! ابتدا این تصور وجود داشت که پاد ماده در واقع تصویری از ماده در آینه است🌅. ادامه در کامنت اول👇👇👇
.
منبع از فراسوو
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
دورترین حلقه زحل ۳۰۰۰۰۰ كيلومتر عرض دارد. اما ضخامت حلقه ها متفاوت است و از حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰۰ متر است. تمامی این حلقه ها تنها با تلسکوپ از روی زمین قابل مشاهده هستند. . بین حلقه ها فایی وجود دارد که آن ها را از همديگر جدا می كند. هر يك از فاصله ها يا شكاف ها حدود ۳۲۰۰ كيلومتر يا بيشتر از آن پهنا دارد. فضا یا شكاف بزرگ میان حلقه ها، كاسينی نام دارد و شكاف كوچک شكاف انكه نامگذاری شده است
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
سحابی رتیل یکی از جذابترین اجرام آسمان برای بسیاری از منجمان حرفهای و آماتور است. سحابی رتیل که مهمترین عضو مجموعه 30-ماهیطلایی است، بزرگترین سحابی نشری آسمان شب از جنس هیدروژن دوبار یونیده و یک کارخانه ستارهسازی بسیار عظیم است که در فاصله 170هزار سالنوری از زمین در صورت فلکی جنوبی ماهیطلایی قرار گرفتهاست. سحابی رتیل درواقع بخشی از قمر کهکشان راهشیری ، ابر ماژلانی بزرگ است.
اندازهگیریهای اخترشناسان نشان میدهد این سحابی بیشاز نیممیلیون برابر جرم خورشید، گاز در بر دارد و در ساختاری پیچدرپیچ حباب مانند، پهناور و درخشان، برخی از سنگینترین ستارگان شناختهشده را در خود جای داده است. این سحابی نام خود را از وضعیت درخشانترین تودههای گازیاش گرفته است که شبیه به پاهای بندبندی است که از بدن یک رتیل خارج شدهاند. بدن رتیل را خوشهای از ستارگان داغ بهنام R136 تشکیل دادهاند که با نورافشانی خود، کل سحابی را روشن کردهاند.این خوشه ترکیببی از چندین ستاره داغ، پرجرم و جوان است.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
.
♦️#روز_جهاني_نجوم چيست و چه روزي است؟
👈حدود 30 سال پيش #داگ_برگر پيشنهاد داد به جاي اينکه مردم را به خارج از شهرها و مناطق دوردست بکشانيم، بهتر است در روز مشخصي از سال، #تلسکوپها را به داخل شهرها و به ميان مردم بياوريم.اين گونه بود که روز #نجوم متولد شد.
♦️امروز بيش از 50 کشور روز و هفته نجوم را برگزار مي کنند.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
نجوم
بدن ما انسان ها از مجموعه ذرات ساخته شده است، اين احتمال وجود دارد كه نسخه دومي از ما در همين جهان يا جهان هاي ديگر موجود باشد و حتي دايناسورها كه در جهان ما نسلشان منقرض شده است در جهاني ديگر در ابعادي كه وراء دسترس ماست يكه تازي مي كنند.اینکه فضا بیکران است و تقریبا بطور یکنواخت از ماده انباشته شده است، چیزی که مشاهدات هم آن را تأیید میکنند. در فضای بی کران حتی غیر محتملترین رویدادها نیز بالاخره در جایی ، اتفاق خواهند افتاد. در این فضا ، بینهایت سیاره مسکونی دیگر وجود دارد، که نه تنها یکی بلکه تعداد بیشماری از آنها مردمانی دارند که شکل ظاهری ، نام و خاطرات آنها دقیقا همان هاست که ما داریم. به ساکنانی که تمامی حالتهای ممکن از گزینههای موجود در زندگی ما را تجربه میکنند. من و شما احتمالا هرگز خودهای خودمان و دیگران را نخواهیم دید.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
بدن شما یک سفینه ی فضایی است
شما یه سفینه ی فضایی کیهانی هستید، نه تنها شما بلکه کل موجودات زنده، گیاهان و..
.
بدن ما در طول زندگی، میزبان تریلیونها میکروارگانیسم است.
همهی این باکتریها، قارچها و آرکئاها که ما حامل آنها هستیم دارای DNA متفاوتی با ما هستند.
جمع آنها را میکروبیوم بدن ما میگویند و تعداد آنها از تعداد سلولهای بدن بیشتر است!
این میکروبها به شما در هضم #غذا و جنگ بر علیه میکروبهای مهاجم و مضر کمک میکنند و گاهی اوقات از طریق بزرگراههای مایع در بدن شما از سویی به سوی دیگر میروند.
البته هنوز بیشتر کارهایی که میکروبیوم بدن ما برایمان انجام میدهد ناشناخته و کشف نشده است. .
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
چرا سیاره تیر و ناهید هیچکدام ماه ندارند؟
نزدیک بودن این دو سیاره به خورشید یکی از دلایل اصلی این موضوع میباشد.
اگر قمری با فاصلهی نسبتا زیاد از این سیارات وجود میداشت، در مدار ناپایداری قرار میگرفت و در دام خورشید میافتاد. اگر قمری خیلی نزدیک به این سیارات وجود میداشت، توسط نیروهای گرانشی جز و مدی تخریب میشد. مناطقی که قمر در اطراف این سیاره ها در طول میلیاردها سال میتوانست پایدار باشد احتمالا بسیار محدود بودهاند.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
.
کاوشگر #کنجکاوی پیچیدهترین کاوشگری است که سازمان فضایی آمریکا ناسا، به سیاره سرخ (مریخ) فرستاده است. این خودروی شش-چرخه ۲.۹ متر طول و ارتفاعی به اندازه قد یک انسان معمولی و ۹۰۰ کیلوگرم وزن دارد و میتواند بر روی سطح سیاره حرکت کند و از موانعی تا ارتفاع ۷۵ سانتیمتر بالا رود و دارای یک باتری پلوتونیوم است که به آن اجازه میدهد تا بیش از ۱۰ سال به حرکت ادامه دهد که برای بازدید از کل کفِ گودال گیل و حتی صعود به قله کوه شارپ در مریخ زمانی کافی است. این وسیله که مجهز به انواع تجهیزات علمی است، میتواند از خاک نمونه برداری و سنگها را سوراخ کند. یک بازوی رباتیک، نمونهها را برای آنالیز ترکیب شیمیایی به آزمایشگاه درون وسیله منتقل میکند.
#مریخ
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
اگر نیم میلیارد سال نوری از زمین دور شوید، با چنین صحنهای مواجه می شوید. شبکه ای باورنکردنی که مانند رشته های عصبی در هم تنیده و متشکل از صدها هزار کهکشان که 520 میلیون سال نوری قطر دارد. اینجا ابرخوشه لانیاکیا است که صحنه رقص دیوانه وار این صدهزار کهکشان است و آن نقطه قرمز کهکشان ماست. از این فاصله حتی تشخیص کهکشان راه شیری که منزلگاه حداقل 100 میلیارد ستاره و تریلیون ها سیاره است کار مشکلی است.
بله هر نقطه سفید در این تصویر یک کهکشان است.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
کهکشان ام.۷۷ یکی از نزدیکترین کهکشانهای فعال به راه شیری است مرکز این کهکشان بسیار درخشانتر از کهکشانهای معمول است و هستهٔ این کهکشان میتواند به اندازهای پرنور شود که دیگر بخشهای کهکشان را نیز تحت تاثیر قرار دهد.این کهکشان چهل و هفت میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد و در صورت فلکی #قیطس قرار گرفته است قطر کهکشان چیزی در حدود صد هزار سال نوری است و یکی از بزرگترین کهکشانهای فهرست مسیه محسوب میشود.این کهکشان را می توان در آسمانهای تاریک با تلسکوپهای کوچک و دوربینهای دوچشمی هم رصد کرد. فصل پاییز زمان مناسبی برای رصد این کهکشان است
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
.
در روز چهارشنبه دهم آوریل ۲۰۱۹، پروژه “تلسکوپ افق رویداد” توانست نتایج خود در خصوص سیاهچاله را منتشر کرد. اما افق رویداد دقیقا چیست؟
افق رویداد سیاهچاله با سرعت گریز آن جرم رابطه دارد؛ سرعتی که برای فرار از چنگال گرانش سیاهچاله لازم است.
هر چقدر یک شخص به سیاهچاله نزدیکتر شود، سرعتی که برای فرار از دست سیاهچاله نیاز دارند، بیشتر می شود. افق رویداد به آستانه پیرامون سیاهچاله اطلاق می شود که سرعت گریز از سرعت نور پیشی می گیرد. بر اساس نظریه نسبیت خاص اینشتین، در فضا هیچ چیز نمی تواند سریعتر از سرعت نور حرکت کند.
یعنی افق رویداد سیاهچاله نقطهای است که از آن هیچ چیز یارای بازگشت ندارد. آوی لئوب، مدیر اخترشناسی در دانشگاه هاروارد بیان نمود: افق رویداد، دیوار غایی زندان است؛ میتوان به آن وارد شد، اما امکان خروج نیست.
مطالعه کامل این مقاله:
bigbangpage.com/?p=84387
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
شاید تا بحال فکر میکردید کوه اورست بلندترین کوه جهان است ..اما کوه اورست با ارتفاع ۸،۸۴۷ متر وقتی نسبت به سطح دریا سنجیده میشود، بزرگترین قلهٔ جهان است، ولی در حقیقت کوه موناکی با ارتفاع ۱۰،۲۰۰ متر ارتفاع بدون سطح مبداء، بلندترین کوه جهان به شمار میرود.
جالب است بدانید بزرگترین کوه در منظومهٔ شمسی کوه المپوس در مریخ با ارتفاع ۲۷،۰۰۰ متر میباشد که ارتفاع آن ۳ برابر کوه اورست است!
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آخرین تصاویر دریافت شده از کاوشگر اینسایت ناسا لحظه تاریک شدن هوا در مریخ را نشان میدهد.
این تصاویر که حدود ساعت ۱۸:۴۰ دقیقه به وقت مریخ گرفته شده علاوه بر حرکت ابرها در آسمان پر از غبار مریخ، لحظه غروب خورشید و تاریک شدن هوا را نشان میدهد.
🔵┄┅═✾🌕✾═┅┄🔵
❇🔘 @njoom2018 🔘❇