شهاب سنگ فوکانگ در ابتدا کوچکترین نشانهای از زیبایی نداشت اما برش دادن این شهاب سنگ باعث شد منظرهای زیبا در برابر چشم ظاهر شود. درون این سنگ آسمانی کریستالی شفاف و طلایی رنگ پنهان بودکه از جنس مادهای معدنی به نام اولیوین ساخته شده است و از زیر ساختاری لانه زنبوری و نقرهای از جنس نیکل و آهن داشت.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗تاثیر مریخ بر آب و هوای کره زمین
🔸تحلیل رکوردهای زمینشناسی نشان میدهند که برهمکنش گرانشی میان مریخ و زمین باعث تغییرات چرخهای در جریانهای عمیق اقیانوسی میشوند؛ چرخهای که هر ۲.۴ میلیلون سال یکبار تکرار میشود.
🔹بر اساس این یافته #دانشمندان میتوانند آب و هوای زمین در آینده را بهتر درک و پیشبینی کنند.
اینکه دانشمندان از طریق بررسی رسوبات اعماق دریا متوجه شدهاند که چرخهای ۲.۴ میلیون ساله وجود دارد که با کنشهای میان مریخ و زمین در ارتباط هستند، بسیار شگفتانگیز است.
🔸الگویی که چرخه بزرگ نجومی نامیده میشود، یک الگوی ۲.۴ میلیون ساله است که به هم ترازی بین مدارهای زمین و مریخ مرتبط است. شواهد مستقیم از تعامل #مریخ و زمین در سوابق زمین شناسی زمین کمیاب است، اما آنچه دانشمندان کشف کردند نشان میدهد که اوج این چرخه به تشعشعات خورشیدی بالاتر در زمین و همچنین آب و هوای گرمتر مرتبط است. البته این با تغییرات آب و هوایی به دست انسان که زمین در حال حاضر تجربه می کند ارتباطی ندارد.
✅ادامه👇👇
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
نجوم
🌗تاثیر مریخ بر آب و هوای کره زمین 🔸تحلیل رکوردهای زمینشناسی نشان میدهند که برهمکنش گرانشی میان مر
🔹سیارات دیگر میتوانند بر مسیر زمین به دور خورشید تأثیر بگذارند و آن را در چرخههای منظم موسوم به چرخههای #میلانکوویچ که همزمان با آغاز و پایان عصر یخبندان است، نشان دهند. با این حال، این موارد بسیار رایجتر هستند (اگرچه به تغییرات آب و هوایی توسط انسان نیز مرتبط نیستند)، در طی دهها هزار سال رخ میدهند و اساساً در اثر تعامل با مشتری و زحل سیارات بسیار سنگینتر از مریخ، ایجاد شدهاند.
🔸میدانهای گرانشی سیارات در منظومه شمسی با یکدیگر تداخل دارند و این برهم کنش، گریز از مرکز سیاره را تغییر میدهد، که معیاری برای نزدیکی مدارهای آنها به دایره است. چرخههای میلانکوویچ در سال ۱۹۷۶ تایید شد؛ #دوتکیویچ و تیمش به دنبال چیزی متفاوت بودند. آنها در تلاش بودند تا تعیین کنند که آیا جریانات در کف اقیانوس با گرمتر شدن آب و هوا تغییر میکنند یا خیر و آیا آنها شدیدتر میشوند یا کاهش مییابند. شکستن رسوب به معنای گردابهای سریعتر در کف دریا است، در حالی که تجمع رسوب ثابت نشان دهنده شرایط آرامتر است.
🔹آنها تجزیه و تحلیل خود را بر اساس ۲۹۳ حفره در اعماق دریا در سراسر #جهان استوار کردند که در آنها شواهدی از ۳۸۷ شکست در رسوبات در ۷۰ میلیون سال گذشته یافتند. هنگام ترسیم این گسستها در طول زمان، آنها متوجه خوشهبندی عجیبی شدند، همان چرخه ۲.۴ میلیون ساله که با چرخههای بزرگ نجومی زمین و مریخ مطابقت داشت.
🔸علاوه بر این، گسستها با دورههای شناخته شده آب و هوای گرمتر، از جمله حداکثر حرارتی معروف پالئوسن-ائوسن که حدود ۵۶ میلیون سال پیش رخ داد، زمانی که دمای زمین تا ۸ درجه سانتیگراد (۱۴.۴ درجه #فارنهایت) افزایش یافت، مطابقت داشت. این رویداد به دلایل مختلفی از جمله یک نقص در مدار زمین و یک دنباله دار در حال عبور نسبت داده شده است، بنابراین یک پیوند بالقوه به مریخ می تواند یک عامل کمک کننده باشد.
🔹این یک یافته شگفتانگیز است، زیرا مدلها و شواهد رصدی نشان میدهند که سیستم گلف استریم میتواند با ذوب شدن یخهای #دریا توسط گرمایش جهانی غیرفعال شود. بنابراین دانشمندان فکر میکردند که گرم شدن آب و هوا منجر به ایجاد جریان اقیانوسی در اعماق میشود که فعالیت چندانی ندارد.
🔸از سوی دیگر، آبوهوای گرمتر گردابهای تکاندهندهی رسوب را تولید میکنند که میتوانند تا عمیقترین قسمتهای اقیانوس گسترش پیدا کنند. این میتواند به این معنی باشد که اقیانوسها نسبت به تغییرات آب و هوایی کمی انعطاف پذیرتر از آن چیزی هستند که ما فکر میکردیم. اطلاعات دانشمندان از اعماق دریا که مربوط به ۶۵ میلیون سال است نشان میدهد که اقیانوسهای گرمتر گردش عمیقتری دارندکه میتواند از راکد شدن اقیانوس جلوگیری کند.
منبع: sciencealert
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗طبق ادعای شرکت زیست فناوری کولوسال راهی برای احیای ماموتهای پشمالوی منقرضشده، پیدا شده است.
🔹شرکت زیست فناوری #کولوسال در سال ۲۰۲۱ با هدف احیای ماموت پشمالوی منقرضشده احداث شد و حالا قصد دارد سلولهای فیل را بازبرنامهریزی کند.
🔸همچنین این شرکت قصد دارد به فیل آسیایی که با اصلاح #ژن، از موی پرپشت و لایهای از چربی برخوردار شده کمک کند تا بتوانند در محیطهایی که دمایشان زیر صفر است زندگی کنند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗در جهانی به این بزرگی کره زمین #سیاره کوچکی است. در منظومه شمسی غولهایی چون مشتری و #زحل بسیار بزرگتر از زمین هستند اما فراتر از منظومه شمسی در کیهان نامتناهی چطور؟ بزرگترین سیارههای کدامند؟
❎ادامه در پست👇👇
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
نجوم
🌗در جهانی به این بزرگی کره زمین #سیاره کوچکی است. در منظومه شمسی غولهایی چون مشتری و #زحل بسیار بزر
🔸در فاصله ۴۶۰ سال نوری از زمین سیارهای غولپیکر به نام «ROXs 42Bb» قرار گرفته است که ۹ برابر مشتری جرم دارد و قطرش ۲.۵ برابر بزرگترین سیاره منظومه شمسی است.
🔹تاین کوری اخترفیزیکدان دانشگاه #تگزاس دانشمندی است که این سیاره را با تحلیل دادههای تلسکوپ کک پیدا کرد. کوری به درستی اشاره میکند که احتمالا این سیاره غولپیکر بزرگترین سیاره جهان نیست و سیارات فرامنظومه در این اندازه و حتی بزرگتر از آن وجود دارند.
🔸به گفته کوری سیارات فرامنظومه بزرگتر از این وجود دارند اما نمیتوان با قاطعیت رکورد را به آنها داد چرا که هنوز در مرحله شکلگیری هستند. دو نمونه از این سیارات که دور ستاره «PDS 70» در فاصله ۳۷۰ سال نوری زمین میگردند قطری بین ۲ تا ۴ برابر مشتری دارند.
🔹یکی دیگر از نامزدهای این عنوان سیارهای است با نام «HAT-P-67 b» که آن هم قطری ۲ برابر مشتری دارد و از این منظر شبیه به سیاره «ROXs 42Bb» است.
❎چرا با قطعیت نمیتوان گفت کدامیک از این سیارات بزرگ است؟
🔸اندازه گیری #قطر و جرم سیارهای در فواصل نجومی کار بسیار دشواری است و دانشمندان شیوههای متفاوتی برای این کار دارند. برای نمونه در مورد «ROXs 42Bb» از تصویری مستقیمی که توسط تلسکوپ کک گرفته شده بود برای اندازهگیری استفاده شد. در مورد سیارهای که دور ستاره «PDS 70» میچرخد هیچ تصویر مستقیمی در دست دانشمندان نیست. برای همین دانشمندان اندازه آن را با استفاده از معیارهایی چون درخشش و الگوهای بازتاب نور اندازه سیاره نزدیک به ستاره را تخمین میزنند که همیشه ۱۰۰ درصد دقیق و درست نیست.
🔹عدم اطمینان دیگر از معیار تعریف سیارات نشات میگیرد. در حالی که میدانیم ستارهها بسیار بزرگ و سیارات کوچک هستند، میانهای هم وجود دارد. اجرام آسمانی که «#کوتوله» نامیده شدهاند. کوتولهها آنقدر بزرگ نیستند که ستاره باشند در عین حال بسیار بزرگتر از سیارههای شناخته شده هستند.
🔸هسته کوتولههای قهوهای به اندازه کافی داغ نیست که باعث همجوشی هستهای هیدروژن معمولی شود اما میتواند واکنش همجوشی هستهای یک شکل خاص از هیدروژن به نام دوتریوم به سرانجام برساند.
🔹دانشمندان بر این اصل که کوتولهها #سیاره نیستند توافق دارند اما راهحلی قطعی برای تشخیص دقیق آنها از سیارات ندارند.
🔸کوری میگوید: «برخی دانشمندان اجرام آسمانی که ۱۳ برابر یا بیشتر از مشتری جرم دارند، کوتوله قهوهای و هر چیز با جرمی کمتر از این را سیاره در نظر میگیرند.»
🔹در این میان پژوهشهای جدید نشان داده است که کیهان چندان با این معیارها موافق نیست. کوری و همکارانش نشان دادهاند که ممکن است سیاراتی با حتی ۲۵ برابر یا بیشتر از جرم مشتری وجود داشته باشند.
منبع: اسپیس
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ورود شهاب سنگی با سرعت 22 کیلومتر در ثانیه به جو و برخورد با زمین ☄🌍
سالانه حدود 6100 شهاب سنگ با زمین برخورد میکنند، یعنی حدود 17 شهاب سنگ در هر روز.
با این حال احتمال برخورد شهابسنگها به ما انسانها بسیار کم است. چون انسانها در کمتر از نیم درصد مساحت کره زمین زندگی میکنند!
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗دنباله دار شیطان به نزدیکی زمین رسید.
🔹#ستارهشناسان میگویند یک دنبالهدارعظیم که برای اولین بار در طی هفت دهه گذشته وارد منظومه شمسی شده است، در هفتههای آینده با چشم غیرمسلح از کره زمین قابل مشاهده خواهد بود.
🔸 دنبالهدار «۱۲پ/پونزبروکز» (12P/Pons-Brooks) موسوم به «دنبالهدار شیطان» هر ۷۱.۳ سال بار مدار خود را کامل میکند و در ۲۱ آوریل به #نزدیکترین فاصله خود از خورشید میرسد.
🔹این دنبالهدار شبیه به دنبالهدار هالی است. دنبالهدار هالی که یکی از معروفترین دنبالهدارها محسوب میشود، هر۷۲ تا ۷۵ سال یک بار به روشنی در آسمان کره #زمین پیدا میشود و به نحوی است که میتوان آن را با چشم غیرمسلح تماشا کرد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗انسان پس از زمین به کدام زیستگاه پناه خواهد برد؟
🔹به رغم این که هنوز سیارهای با همه ویژگیهای زمین پیدا نشده است تا از حیات پشتیبانی کند، دانشمندان ناامید نشدهاند و به جستوجوی یک سیاره جایگزین زمین ادامه میدهند.
🔸با افزایش دمای جهانی و آشکارتر شدن اثر تغییرات آبوهوایی، شرایط زمین ناملایم میشود. اگر اوضاع بهتر نشود، نقشه دوم انسانها چیست؟ آیا میتوانیم به سادگی چمدانهای خود را ببندیم و سیارهای را که خانه میدانیم، برای یک شروع تازه در جای دیگری رها کنیم؟
🔹زمین در منطقهای قرار دارد که دانشمندان آن را «منطقه گلدیلاکس»(Goldilocks zone) یا «منطقه قابل سکونت»مینامند. این بدان معناست که برای داشتن آب به شکل مایع، دقیقا در فاصله مناسب از خورشید قرار دارد. این موضوع بسیار مهمی است زیرا میلیاردها سال پیش برای آغاز شدن حیات روی زمین، وجود آب ضروری بود و درحال حاضر نیز بقای همه انواع حیات شناخته شده را از #کوچکترین ریزارگانیسمها گرفته تا پستانداران غولپیکر تضمین میکند
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗جستجو برای هوش فرازمینی
🔸جستجوی هوش #فرازمینی نامی است که به پروژههای علمی با هدف یافتن هوش فرازمینی گفته میشود و شاید شناخته شدهترین تلاش بشریت برای یافتن زندگی در جای دیگر کیهان است. موسسه SETI در سال ۱۹۸۴ میلادی تاسیس شد و عملیات را در فوریه سال بعد با تنها دو نفر یعنی "توماس پیرسون" و "جیل تارتر" آغاز کرد
این انستیتواز زمان آغاز به کار به میزان قابل توجهی رشد کرده و امروزه از بیش از ۱۰۰ محقق با تمرکز بر جستجوی اطلاعات بیگانه استفاده میکند. دانشمندان SETI از هر تلسکوپ و ابزار نجومی از جمله تلسکوپ فضایی هابل و تلسکوپ فضایی جیمز وب استفاده میکنند، اما تلسکوپهای رادیویی نمادینترین هستند.
🔹در رصدخانه هت کریک در #کالیفرنیا دانشمندان SETI مجموعهای از بیش از ۴۰ تلسکوپ رادیویی را به نام Allen Telescope Array ساخته اند. ما میدانیم که یک دسته از سیگنالهای رادیویی را به #فضا ارسال میکنند و فرازمینیها میتوانند در صورت تمایل سیگنالها را تشخیص دهند. ایده پشت SETI آن است که فرازمینیها همین کار را انجام میدهند و اگر فقط گوش کنیم ممکن است آنها را پیدا کنیم.
❎ادامه👇👇
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
نجوم
🌗جستجو برای هوش فرازمینی 🔸جستجوی هوش #فرازمینی نامی است که به پروژههای علمی با هدف یافتن هوش فرازم
🌗در سال ۱۹۷۷ میلادی #ناسا دو فضاپیمای دوقلو را در سفر به لبه منظومه شمسی راه اندازی کرد. #وویجر ۱ و #وویجر ۲ با فاصله چند ماه جدا از یکدیگر در یک ماموریت برای بررسی #مشتری و #کیوان مملو از گاز راه اندازی شدند.
🔹پس از اتمام مأموریت اصلی وویجر۲پیش از آن که هر دو فضاپیما از مدارهای آخرین سیارات و به منظومه شمسی بیرونی عبور کنند توسط #اورانوس و نپتون متوقف شد.
🔸امروزه وویجرها در فضای بین ستارهای قرار دارند و تنها دو فضاپیمایی محسوب میشوند که تاکنون منظومه شمسی را ترک کرده اند. با علم به این که دو فضاپیمای وویجر تا به امروز دورتر از هر فضاپیمای دیگر هستند وقتی که در سال ۱۹۷۷ به فضا فرستاده شدند دو صفحه #گرامافون طلایی را با خود به همراه بردند صفحههایی که صداهایی از زمین روی آنها ضبط شده بود.
🔹آن صفحات #گرامافون به عنوان پیغامهایی برای موجودات فضایی یا سفینههای آنها در دو فضاپیمای وویجر قرار داده شده بودند به طوری که "#کارل_ساگان" اخترشناس معروف این پدیده را به انداختن یک بطری حاوی پیغام در اقیانوس تشبیه کرده بود.
🔸آن دو فضاپیما با سرعت فعلی خود هر کدام در حدود ۴۰۰۰۰ سال آینده در مجاورت #ستاره دیگری قرار خواهند گرفت.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗دورترین چیزی که میتوانیم در آسمان ببینیم چیست؟
🔹دورترین ستارهای که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است، V762 Cas، یک ستاره متغیر است که در فاصله ۱۶ هزار #سال_نوری ما قرار دارد.
🔸اگرچه این ستاره احتمالا ۱۰۰ هزار برابر درخشندهتر از خورشید است، این فاصله عظیم به این معنا است که در شرایط ایدهآل در لبهی دید در شب یک انسان معمولی قرار دارد.
🔹همهی ستارههایی که بدون #تلسکوپ میتوانیم ببینیم، بسیار بزرگتر از خورشید هستند. ستارههایی مانند خورشید و ستارههای کوچکتر به قدری کمنور هستند که نمیتوانند بر فاصله بین خود تا زمین غلبه کنند و به این دلیل برای ما قابل مشاهده نیستند.
🔸بدینترتیب، حدود ۹ هزار ستارهی قابل مشاهده و بیش از یک #میلیون ستاره غیرقابل مشاهده در فاصله ما تا V762 Cas وجود دارد.
🔹درحالیکه V762 Cas دورترین ستارهای است که میتوانیم با چشم غیرمسلح ببینیم، #دورترین جرمی نیست که بدون تلسکوپ میتوانیم ببینیم. این افتخار نصیب کهکشان #آندرومِدا میشود.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗حدود ۱،۶۰۰ تریلیون تن از طلای کره زمین در مرکز آن پنهان شده است.
🔹یافته های جدید نشان میدهد اگر کل طلای داخل کره زمین روی #پوسته آن بود، لایهای از طلا به ضخامت ۴۶ سانتیمتر کل سطح #زمین را میپوشاند.
🔸در حقیقت زمان تشکیل کرهٔ زمین از برخورد سیارکها، عناصر آهن دوست مانند طلا، پلاتین و #نیکل به سمت مرکز زمین و جایی که غنی از آهن بود حرکت کردند درحالی که سطح آن با اقیانوسی از مواد مذاب #ماگما رها شد.
🔹جالب است بدانید اگر شهاب سنگها میلیونها سال بعد از تشکیل مرکز کره زمین و سرد شدن سطح آن، مجدداََ قدری طلا روی پوسته آن ته نشین نمیکردند، طلا بسیار بسیار نادر و گرانتر از امروز بود.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
اگر هسته اتم را به اندازه يک دانه بادام زمينی در نظر بگيريد، اندازه اتم برابر يک زمین بيسبال خواهد بود. اگر انسان تمامی فضاهای خالی درون اتمهای بدنش را از دست بدهد، میتوان كل بدن را درون يک ذره خاک گنجاند و كل بشريت نيز درون يک دانه قند جا خواهند گرفت.
به عبارتی بیش از 99.9999999 حجم اتم فضای خالی است.
حال این سوال مطرح می شود که چرا اجسام جامد احساس خالی بودن نمی دهند؟! چرا نور از بدن ما رد نمیشود و چرا نمیتوانیم دستان خود را درون اشیای پر از فضای خالی کنیم؟
از نظر فنی، الكترونها منابعی نقطهای هستند، به اين معنی كه حجمی ندارند، اما ويژگی به نام عملكرد موجی دارند كه بخش بزرگی از اتم را در اشغال خود در آورده است و از آنجايی كه مكانيک كوانتوم علاقه زيادی به گيج كننده بودن و عجيب بودن دارد، الكترونهای بدون حجم به شكلی تقريبا همزمان در فضای اتم حضور پيدا میكنند. تيغههای فن شبيه به الكترونهای همهجا حاضر درون اتم هستند، و با عملكرد موجی خود بيشترين بخش فضا را به خود اختصاص دادهاند و از اين رو آنچه كه در نگاه اول فضايی خالی ديده میشود را به جسمی جامد و غيرقابل نفوذ تبديل میكنند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
طول DNA انسان میتواند به اندازه 17 برابر فاصله خورشید تا پلوتو برسد.
بدن انسان از 37 تریلیون سلول تشکیل شده که درون هر یک از آن ها 23 مولکول دی ان ای وجود دارد. بنابراین اگر بخواهید تمام سلولهای بدن انسان را از هم باز کنید و رشتههای دی ان ای آنها را پشت هم بچینید، طول نهایی آن به 34 میلیارد مایل میرسد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗ایلان ماسک اطلاعاتی درباره برنامههای اسپیس ایکس برای راکتهای آینده، چهارمین پرواز آزمایشی استارشیپ و سفر به مریخ را مطرح کرده است.
🔹پس از انجام سومین پرتاب موفق #استارشیپ، حالا «ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیسایکس، اطلاعاتی را درباره برنامههای این شرکت برای موشکهای آینده، چهارمین پرواز آزمایشی استارشیپ و سفر به مریخ بیان کرده است.
🔸ایلان ماسک اعلام کرد که این شرکت احتمالاً بتواند در سال 2025 از مرحله دوم استارشیپ دوباره استفاده کند؛ اما تا پیش از آن، این راکت باید دو بار دیگر پرتاب آزمایشی داشته باشد. درحالحاضر اسپیسایکس باید استارشیپ را برای چهارمین بار در ماه آینده (احتمالاً در اواسط اردیبهشتماه) آزمایش کند. این زمان حالا اینبار توسط #ایلان_ماسک تأیید شده است.
🔹طبق اهداف کلیدی این آزمایش، این شرکت باید تلاش کند تا استارشیپ را بهگونهای روی اقیانوس فرود بیاورد که گویی یک برج پرتاب مجازی وجود دارد. اگر #موشک بتواند با موفقیت خود را جهتگیری کند، گام بعدی بازگرداندن آن به بوکا چیکای تگزاس است تا روی برج پرتاب واقعی فرود بیاید.
* [جهت دیدن پست های بیشتر کلیک کنید](ble.ir/join/YjU0MmNhZD) *
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗ایستگاه فضایی بینالمللی 16 بار در روز به دور زمین میچرخد
🔹این ایستگاه هر 90 دقیقه یک انقلاب کامل در اطراف #سیاره ما انجام می دهد. بنابراین، هر 1.5 ساعت، فضانوردان در مدار می توانند #طلوع و غروب خورشید را رصد کنند. و در یک روز ایستگاه فضایی بین المللی مسافتی معادل ماه را طی می کند و برمی گردد .
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗تا چند روز دیگر، یکی از بهترین بارشهای شهابی در سال ۲۰۲۴ آغاز خواهد شد.
🔹در روز شانزدهم #آوریل (۲۸ فروردین) یکی از بهترین بارشهای شهابی سال ۲۰۲۴ آغاز خواهد شد و در شبهای ۴و ۵ ماه می (۱۵ و ۱۶ اردیبهشت) به اوج خود خواهد رسید.
🔸در بارش شهابی Aquariid Meteor که از ۱۵ آوریل (۲۷ فروردین) تا ۲۷ می ( ۷ خرداد) ادامه خواهد یافت، تقریبا در هر ساعت میتوان بین ۱۰ تا ۳۰ ستاره در حال حرکت را رویت کرد و گاهی ممکن است این تعداد به ۵۰ #ستاره در ساعت برسد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗چه مدت زمان نیاز است تا سیاهچالهای با جرم زمین با #تابش_هاوکینگ تبخیر شده و برای همیشه از جهان ما محو شود؟
🔹اگر بتوانید کرهٔ #زمین را تا شعاع ۹ میلیمتر متراکم کنید، زمین به یک #سیاهچاله تبدیل خواهد شد.
حال طبق رابطه:
t=(M^3×5120πG^2)/ℏc^4
🔸با داشتن جرم، زمان لازم برای اینکه زمین با تابش #هاوکینگ از جهان محو شود، بر حسب سال به صورت زیر خواهد بود؛
t=5.7×10^50 Years
🔹اگر چه مدت زمان #تبخیر سیاهچاله با تابش هاوکینگ عددی غیر قابل تصور و بسیار بیشتر از عمر جهان ماست، ولی همین عدد نشان میدهد که یک سیاهچاله عمری محدود دارد و بالاخره نابود خواهد بود.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗ستاره شناسان به وجود دنیای عجیبی در خارج از منظومه شمسی پی برده اند که یک طرف آن در نور ابدی خورشید غرق میشود و طرف دیگر آن با تاریکی همیشگی روبرو است.
🔸اخترشناسان میگویند که سیاره فراخورشیدی LHS 3844 b (یا Kua'kua) که یک طرف آن در نور ابدی خورشید غرق میشود و طرف دیگر آن با تاریکی همیشگی روبرو است، بسیار به ستاره میزبان خود نزدیک است و نمیتواند از حیات پشتیبانی کند.
🔹این به این معنی است که #سیاره مذکور از نظر جزر و مدی قفل است، به این معنی که همان سمت سیاره دائماً رو به ستاره که یک طرف آن در نور ابدی خورشید غرق است که باعث میشود همیشه روشن باشد در حالی که طرف دیگر دائماً در تاریکی میماند.
🔸تحقیقات قبلی #اخترشناسان را به این باور رساند که برخی از سیارات فراخورشیدی به صورت جزر و مدی قفل هستند و یک طرف آن همیشه رو به ستارهای است که به دور آن میچرخد، اما آن ها هنوز نتوانسته اند این موضوع را ثابت کنند.
🔹این اولین بار است که آن ها توانسته اند این پدیده را در یک سیاره فراخورشیدی تایید کنند که ممکن است به این معنی باشد که ممکن است در کهکشان ما بیشتر از حد انتظار باشد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗در همين 1 دقيقه كه مشغول خواندن اين پست هستيد، در اين هستي #بيكران حدوداً 190 هزار ستاره متولد شده و مي ميرند.
❇️عظمت كيهان بي انتهاست
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗فاصله ماه تا زمین؟
🔸اندازه قطر سیارات را مشاهده کنید:
عطارد : 4,880 کیلومتر
زهره : 12,104 کیلومتر
مریخ : 6,780 کیلومتر
مشتری : 139,820 کیلومتر
زحل : 120,536 کیلومتر
اورانوس : 51,118 کیلومتر
نپتون : 49,244 کیلومتر
وقتی قطر تمامی سیارات رو با هم جمع کنیم اونوقت جواب میشه:
384,482 km
و این در حالیه که فاصله متوسط #ماه با زمین هم تقریباً همینه.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗روزی که به دلیل گرمای زمین یخ های #قطب آب شوند باعث بالا رفتن ارتفاع آب های اقیانوس ها میشن و چنین اتفاقی برای دنیای ما خواهد افتاد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇