هدایت شده از مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه
حجت الاسلام مهدی صداقت استعداد برتر الف
۱۴ خرداد ۱۳۹۸
هدایت شده از مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه
نخبگی ضمن هدیه الهی، مسئولیت آفرین نیز می باشد؛ پرسش اصلی در زمینه استعداد پروری آن است که با توجه به وظایف خطیر حوزه و ظرفیت های موجود استعدادهای برتر چگونه می توانیم این دو را با هم ترکیب کنیم.
شناسایی نخبگان امری لازم ولی گامی کوچک در این مسیر است؛ باید راهبری راهبردی در این زمینه داشته باشیم و با تنظیم ساختارهای مناسب و با سپردن مسئولیت ها به نخبگان، ماموریت های نخبگان را تسهیل کنیم؛ رسیدن به حوزه تراز انقلاب و کادرسازی برای ارکان مختلف نظام، افق و چشم انداز فعالیت ها در این عرصه است.
مقام معظم رهبری، ایجاد فرصت پژوهش، تحصیل و پیشرفت، ضمن حمایت های مادی را به عنوان یکی از مهتمرین اموری دانستند که باید در خصوص نخبگان اعمال کرد.
مقام معظم رهبری در سال 91 فرمودند، مساله رعایت نخبگان و شناسایی آنها را به شکل شبکه ای مبدل کنیم؛ در این عرصه باید مربی گری را تقویت کنیم؛ باید استعدادهای نخبه را از آموزش و پرورش شناسایی کنیم و بهترین ها را انتخاب کنیم و نگهداری و ارتقای آنها را در دستور کار قرار دهیم؛ایشان فرمودند که اگر این کار انجام شود نخبه را باید وارد نخبه پروری کنیم.
چرخه نخبگانی و شبکه سازی استعدادهای برتر در حوزه جدی گرفته شود؛ با توجه به تجربه جمعی که در مدرسه معصومیه داشته ایم، تصور داریم که این کار، شدنی است و در این مدرسه نمونه موفقی، شکل گرفته است؛ امروزه برخی ازاساتید مدرسه از درون طلاب به این سطح رسیدند.
تمرکز حداکثری و قالبی مرکز امور نخبگان به شناسایی و کمرنگ بودن امور دیگر در این عرصه، حفظ کرامت و عزت نفس طلاب در حمایت ها، جدی به شمار نیامدند مرکز نخبگان در مناسبات و روابط ساختاری حوزه، احساس شکاف و عدم هماهنگی تشکیلاتی میان مرکز نخبگان و مرکز خدمات از جمله چالش های این حوزه هستند.
پیشنهاداتی نیز در این زمینه داریم که شامل استفاده از طلاب مستعد از طریق سپردن پروژه هایی در عرصه حل مشکلات کشور و نظام و حوزه، بهره مندی از جلسات و فرصت های اختصاصی برای جمع های نخبگانی، حمایت از جمع ها و گروه های متشکل استعدادها، جذب و شناسایی نخبگان دانش آموزی، برگزاری نشست های هم اندیشی میان استعدادهای برتر و مسئولان حوزه، ارتباط بخشی نخبگان حوزه با نخبگان دانشگاهی و مدیران و همچنین ایجاد جلسات هرساله نخبگان حوزوی با مقام معظم رهبری است.
۱۴ خرداد ۱۳۹۸
هدایت شده از مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه
حجت الاسلام احمد آذربایجانی استعداد برتر الف
۱۴ خرداد ۱۳۹۸
هدایت شده از مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه
فضای اجرایی پژوهشی از سال 78 در حوزه ایجاد شد و در این سالها فعالیت های خوبی از جمله تشکیل انجمن های علمی و همایش کتاب سال و... را انجام داده است.
در سالهای اخیر و پس از شکل گیری معاونت پژوهش در ستاد، واحدهای پژوهش در مدارس شکل گرفت، ولی ترسیم امروز فعالیت های پژوهشی در مدارس دارای چند اشکال است.
نکته اول، پژوهش ها به مسایل ساختاری توجه بیشتری می کنند و نسبت به عرصه های محتوایی غفلت دارند؛ در همان عرصه های محتوایی نیز نگاه کاملی به مباحث بومی خود از جمله منطق و اصول نداریم.
مشکل و آسیب بعدی در خصوص بی انگیزگی در برخی طلاب در عرصه پژوهش است که یکی از علل آن، تفکیک و جداسازی آموزش، از پژوهش است؛ وقتی وقت طلاب را به شکل کامل در مدارس در عرصه آموزشی پر می کنیم وقتی برای پژوهش باقی نمی ماند؛ هنوز کار جدی در عرصه آموزش پژوهش محور انجام نشده است، کما اینکه هنوز تصور دقیق اجرایی نیز در این زمینه وجود ندارد.
مشکل اساسی برنامه های پژوهش محور، نگاه کاملی به آموزش پژوهش محور ندارند؛ تا زمانی که اساتید ما، در فضای پژوهشی قرار نگیرند قطعا نمی توانیم منتظر جوشش طلاب باشیم و این مساله چاره ای جز فعال کردن اساتید ندارد.گاهی اوقات برنامه هایی انجام می شود که از جمله آنها می توان به آیین نامه اخیر به مدارس اشاره کرد، ولی پیش از ارایه این آیین نامه باید این طرح ها را به شکل گلخانه ای در برخی مدارس محدود اجرا کرد و به شکل کارشناسی، آنها را بررسی کنیم.
نکته دیگر، ناظر به بحث پژوهش گروهی است؛ پس از شکل گیری معاونت پژوهش در حوزه، اولین هدف آن، توسعه پژوهش های گروهی مطرح شد ولی هیچ کار خاصی در این زمینه انجام نشده است.
تا زمانی که گروه های کوچک پژوهشی ایجاد نشود نمی توانیم به چشم اندازها و گام های بالاتر نگاه دقیق داشته باشیم؛ هنوز تصویر دقیقی از پژوهش های گروهی وجود ندارد و به همین دلیل برخی به دنبال نفی این عرصه رفته اند.
نکته دیگر، تمرکز بیش از حد حوزه روی پژوهش در عرصه فقه و اصول است که باید به عرصه هایی چون کلام و اخلاق و ادبیات و... توجه کنیم.
پایان نامه نویسی سطح چهار، مرز تولید علمی و خروجی علمی حوزه است که این پژوهش ها باید ناظر به مسایل حل نشده کشور باشد.
۱۴ خرداد ۱۳۹۸
هدایت شده از مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه
✅ استعداد برتر الف : کسانی هستند که در مصاحبه ورود به مرکز، معدل بالای 16.5 را کسب نموده باشند و طلابی که معدل بین 14.5 تا 16.5 کسب نمایند جزو استعداد برتر های گروه ب خواهند بود
۱۴ خرداد ۱۳۹۸
۱۴ خرداد ۱۳۹۸
۱۴ خرداد ۱۳۹۸
نحوه پرکردن #سفته
🔰برای اینکه بشود نام یک #سند را سفته گذاشت، باید مشخصات ظاهری آن رعایت شود، در غیر این صورت، سفتهای که امضا میکنید مشمول مقررات سفته نمی شود.
🔺اول اینکه مبلغ سفته باید به صورت تمام حروف روی آن نوشته شده باشد.مبلغی که در سفته تعهد میکنید نباید از مبلغ اسمی آن بیشتر باشد، در واقع مبلغ اسمی سفته، سقفی است برای تعهد در آن سند؛ مثلا برای تعهدکردن ۲۷۰ میلیون ریال باید سفته ۳۰۰ میلیون ریالی بخرید.
🔺دوم اینکه گیرنده وجه مشخص باشد البته حتما لازم نیست نام شخص خاصی روی سفته نوشته شود.سفته میتواند در وجه حامل باشد یا به شخص دیگری حواله شود؛ عبارت «حوالهکرد» در سفته برای همین است.
🔺سومین ویژگیای که در نوشتن سفته باید به آن توجه کنید این است که تاریخ پرداخت آن مشخص باشد.
اگر تاریخ در سفته نوشته نشود، سفته مشخصات ظاهری خود را از دست میدهد و دیگر یک سند تجاری نخواهد بود. بلکه فقط یک سند عادی است که طبق #قانون_مدنی میتوان نسبت به وصول مبلغ آن اقدام کرد.
⚠️در ضمن تاریخ نداشتن سفته میتواند دلیلی بر #عندالمطالبه بودن آن باشد؛ یعنی موقع پرکردن سفته تاریخ برای دوطرف اهمیتی نداشته بلکه مبلغ تعهد شده مهم بوده است.
۱۴ خرداد ۱۳۹۸
❤️✨❤️
#دفتر حمایت از نخبگان
عیدسعیدفطر
را به کلیه استعدادهای برتر
تبریک عرض می نماید
خدیا ، خروج از ماه مبارک را برای ما مقارن با خروج از تمامی گناهان قرار بده.
آمین...
۱۴ خرداد ۱۳۹۸
تشکل نخبگانی حوزه اصفهان
با سلام و احترام نظر به اهمیت آگاهی از موارد حقوقی از این پس برخی از قوانین حقوقی جهت اطلاع طلاب عزی
🔴 در صورت مفقود شدن #چک چه اقدامی انجام دهیم؟
🔸در صورت مفقود شدن چک، چه به عنوان صادر کننده، چه به عنوان دارنده و چه به عنوان امضا کننده ظهر چک، فورا به بانک مراجعه و تقاضای مسدود نمودن چک را نمایید. بانک برای یک دوره موقت 7 روزه، چک را مسدود می نماید.
🔸شما پس از این اقدام فوراً به دادسرای محل مراجعه و ضمن تقدیم شکایتی با موضوع مفقودی چک، نامه ای خطاب به بانک جهت مسدودی دائم چک خواهید گرفت.
در غیر این صورت پس از پایان 7 روز، بانک مجدداً وجه چک را به آورنده آن به بانک پرداخت خواهد کرد.
۱۶ خرداد ۱۳۹۸
تشکل نخبگانی حوزه اصفهان
با سلام و احترام نظر به اهمیت آگاهی از موارد حقوقی از این پس برخی از قوانین حقوقی جهت اطلاع طلاب عزی
#خرید_ملک
🔴خریداران در هنگام خرید املاک به این نکات توجه کنند:
1⃣اصل سند مالکیت(مساحت وحدود/وضعیت توقیف یا آزاد بود ملک/وضعیت مشاعات ملک)
2⃣بررسی سمت فروشنده (اصیل است یا نماینده)
3⃣حالت شخصی فروشنده(محجور یا ورشکسته نباشد)
4⃣بررسی وضعیت خود ملک در عالم خارج(وجود خارجی اعیانی/متصرفین حال حاضر آن/وضعیت ثبتی ملک/نداشتن طرح های عمرانی در محدوده ملک/از لحاظ قانون زمین شهری)
۱۷ خرداد ۱۳۹۸
تشکل نخبگانی حوزه اصفهان
با سلام و احترام نظر به اهمیت آگاهی از موارد حقوقی از این پس برخی از قوانین حقوقی جهت اطلاع طلاب عزی
#هشدار_قانونی
هرگز در قبال اخذ وجه نقد،از کارت بانک خود پولی به حسابی که صاحب آن را نمیشناسید واریز نکنید.
فرض کنید پشت دستگاه خودپرداز در حال انجام عملیات بانکی هستید، فردی به شما مراجعه میکند و از شما درخواست میکند درقبال دریافت وجه نقدی که به شما میدهد معادل آن را به شماره حسابی که اعلام مینماید واریز نمایید.
هرگز چنین کاری را انجام ندهید، چرا که ممکن است این نقل و انتقال وجه ناشی از اقدامات مجرمانه خرید و فروش مواد مخدر، پولشوئی، رشوه و از این قبیل باشد و شما قربانی عمل فرد مجرم شده و تحت تعقیب قرار بگیرید.
۱۸ خرداد ۱۳۹۸
هدایت شده از صادقی
گزارش تصویری اولین جلسه " تشکل نخبگان استان " در بخش برادران
این جلسه که با حضور برخی از استعداد های برتر استان که قبلا در فراخوان عمومی جهت حضور در شورای موقت اعلام آمادگی کرده بودند تشکیل گردید
این تشکل با هدف پیگیری و مطالبه ظرفیت های موجود در اصفهان در جهت حمایت از جامعه نخبگانی استان از امروز دوشنبه 20 خرداد 98 شروع به فعالیت نمود
۲۰ خرداد ۱۳۹۸
تشکل نخبگانی حوزه اصفهان
گزارش تصویری اولین جلسه " تشکل نخبگان استان " در بخش برادران این جلسه که با حضور برخی از است
اخبار تکمیلی در این خصوص به استحضار کلیه استعداد های برتر استان اصفهان خواهد رسید
لازم به ذکر است تشکل نخبگانی استان در بخش خواهران نیز در چند روز آینده اولین جلسه خود را تشکیل خواهند داد
۲۰ خرداد ۱۳۹۸
هدایت شده از صادقی
ضمناً از نخبه هم باید کار خواست؛ نخبه باید احساس کند که وجودش نافع است؛ یعنی احساس نافع بودن بکند؛ این، آن چیزی است که نخبه را خرسند میکند، خوشحال میکند، ثابتقدم میکند، پایدار در کشور میکند؛ بفهمد برای کشورش مفید است، نافع است؛ کار بایست خواست که این با همین کار ستادی به نظر من قابل تحقّق است.
۲۰ خرداد ۱۳۹۸
هدایت شده از صادقی
تشکل مجموعه ای متشکل از نیروی انسانی است که دارای هدف، برنامه و ساز و کار (مکانیزم) مشخصی می باشد
۲۰ خرداد ۱۳۹۸
۲۰ خرداد ۱۳۹۸
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔔 ۳۱ خرداد ۹۸، آخرین مهلت ارسال آثار به همایش کتاب سال حوزه
دبیر همایش کتاب سال حوزه: اندیشمندان و فرهیختگان صاحب اثر حوزههای علمیه تا ۳۱ خردادماه ۹۸ فرصت دارند با ارسال کتاب یا پایاننامههای سطح۴ خود، در این همایش شرکت کنند.
http://hawzahnews.com/detail/News/494508
۲۰ خرداد ۱۳۹۸
هدایت شده از صادقی
✅ گفتگوی این هفته: مصاحبه صمیمی با استاد عباسعلی مشکانی سبزواری
💢دکترای فقه سیاسی: مدير کارگروه ولايت فقيه ولايت فقيه مرکز بررسيهاي استراتژيک رياست جمهوري، ، مدير داخلي فصلنامه علمي پژوهشي کلام اسلامي کلام اسلامي مؤسسه امام صادق، کارشناس سياستگذاري پژوهشي سياستگذاري معاونت پژوهش حوزه هاي علميه، عضو هيئت مديره مؤسسه رويش علمي فرهنگي مؤسسه رويش انديشه و معرفت،
۲۰ خرداد ۱۳۹۸
هدایت شده از صادقی
1⃣ دغدغه های پژوهشی شما چیست؟ پروژه مد نظر شما چیست؟
✅نرم افزارهای مورد نیاز حکومت اسلامی و بالاخص انقلاب اسلامی:
فقه حکومتی و اجتهاد حکومتی
علوم انسانی اسلامی
سبک زندگی اسلامی
فرآیند تکاملی انقلاب اسلامی
فقه سیاسی و بالاخص فقه دولت سازی اسلامی (در مرحله کنونی: دهه چهارم انقلاب اسلامی)
وحدت اسلامی
تکنولوژی و نسبت آن با دین و فقه و الگوهای رفتار ی اسلامی
پرونده فعلی که روی آن تمرکز دارم «فقه دولت سازی اسلامی» است.
2⃣ به نظر شما چه موانعی پیش روی پژوهشگران جوان وجود دارد؟
✅موانع ساختاری: ساختار حاکم بر حوزه، اجازه فکر و فعالیت در حوزه های نوین، خصوصاً فقه های مضاف را نمی دهد. به عنوان نمونه هنوز در حوزه یک مرکز تخصصی فقه مضاف با مجوز رسمی شورای عالی راه اندازی نشده است.
همچنین روند و رویه حاکم بر حوزه، تخصص در «رسائل، مکاسب و کفایه» است و نه هیچ چیز دیگر. طلبه اگر بلد نباشد متن کفایه یا رسائل و مکاسب را بفهمد و توضیح دهد، از نظر حوزه کنونی بی سواد است، حتی اگر در حوزه های دیگر وحید عصر باشد!
موانع شخصی و روان شناختی: طلاب به دلیل همان اشکال ساختاری، جرأت ورود در حوزه های جدید و موضوعات نوپدید را ندارند.
همچنین حاکمیت علوم انسانی غربی بر حوزه موضوع شناسی و نظری، بر تقلیل این جرأت و جسارت می افزاید. یکی از دلائل هجوم طلاب برای فراگیری علوم و مدرک دانشگاهی، همین امر است.
بی ارزشی مدرک دوستان طلبه در مجامع علمی. به عنوان نمونه قبلا بارها و بارها برای حقیر اتفاق افتاده که در همایش ملی و بین المللی در داخل کشور و دانشگاه های مختلفی همچون: دانشگاه تهران، دانشگاه تبریز، دانشگاه کرمان و حتی دانشگاهها و موسسات حوزوی در مقابل این سؤال قرار گرفته ام که مدرک و مرتبه علمی دانشگاهی شما چیست؟
البته برای بنده حوزوی بودن افتخار بزرگی است و هیچگاه شخصا تحت تاثیر این سؤالات واقع نشده ام، اما قطعا هستند کسانی که به دلیل عکس العمل منفی دیگران درباره مدارک حوزوی، از بیان مدرک سطح سه یا سطح چهار خود طفره رفته و یا معادل آن را ذکر کرده اند!
هم اکنون در مراکز دانشگاه و مجلات علمی پژوهشی دانشگاهی، مدرک حوزوی پذیرفته نیست! حتی مجلاتی علمی پژوهشی که از شورای اعطای مجوزهای حوزه امتیاز علمی پژوهشی گرفته اند، در مراکز اداری و دانشگاهی به عنوان مدرک علمی-پژوهشی پذیرفته نمی شوند!! مجموعه اینها از جمله مشکلات و موانعی است که بر سر راه پژوهشگر حوزوی وجود دارد!
3⃣ آیا شما عضو رسمی استعدادهای برتر حوزه هستید؟
✅خیر
4⃣ چه پیشنهاداتی نسبت به روش شناسایی فعلی برای شناسایی استعدادهای برتر پژوهشی دارید؟
✅بزرگترین اشکال، انحصار ملاک و معیار نخبگی در فهم و حل متن رسائل و کفایه است! استعداد سوزترین معیار و ملاک.
5⃣چه توصیه هایی برای طلاب خوش استعداد حوزه دارید؟
✅خود را با معیارها و ملاک های استعداد سوز حوزه، ارزیابی نکنند. خداوند به هر کسی استعدادی داده، که باید از همان استعداد بهره بگیرد.
6⃣ به نظر شما برای ترویج پژوهش حوزه چه باید بکند؟
✅آموزش پژوهش و نویسندگی و جرات ابراز نظر به طلاب ار همان اوان طلبگی. هم اکنون بیش از 80 درصد طلاب، حتی در رده های درس خارج، جرات نگارش یک صفحه مطلب یا اظهار نظر علمی در یک جلسه رسمی علمی را ندارند.
به نظر می رسد خانه از پای بست خراب است. فقدان آموزش هدفمند و برنامه مدون و مشخص برای حوزه پژوهش و تربیت پژوهشی طلاب.
۲۰ خرداد ۱۳۹۸
۲۲ خرداد ۱۳۹۸
۲۲ خرداد ۱۳۹۸
تشکل نخبگانی حوزه اصفهان
با سلام و احترام
طلاب برادر سطح یک که علاقه مند به شرکت در این طرح هستند در اسرع وقت آمادگی خودشون را اعلام نمایند
چند نکته:
1- این طرح به طلاب برادر اختصاص دارد
2- ظرفیت ثبت نام محدود است ( اصفهان فقط 4 نفر)
3- این طرح فقط مربوط به طلاب سطح 1 می باشد
4- مدت برگزاری طرح 35 روز در مشهد مقدس و از 13 تیر آغاز خواهد شد
۲۲ خرداد ۱۳۹۸
هدایت شده از صادقی
با سلام و احترام
پیرو پیشنهاد یکی از استعداد های برتر استان مبنی بر معرفی ظرفیت های خدماتی در زمینه های مورد نیاز طلاب عزیز به منظور کاهش هزینه های معیشتی با یکی از برادران طلبه که در زمینه ارائه خدمات مربوط به کامپیوتر اعلام امادگی نمودند توافقی مبنی بر ارائه خدمات ارزان قیمت انجام گرفت
عزیزانی که تمایل به استفاده از این خدمات را دارند میتوانند با تلفن ذیل تماس بگیرند
09139110069
اقای عزیزی
۲۲ خرداد ۱۳۹۸
تشکل نخبگانی حوزه اصفهان
با سلام و احترام پیرو پیشنهاد یکی از استعداد های برتر استان مبنی بر معرفی ظرفیت های خدماتی در زمینه
خدمات قابل ارائه :
1. نصب و آپدیت ویندوز
2. نصب و آپدیت آنتی ویروس
3. نصب انواع نرم افزار های کاربردی و...
4. ارتقاء مشخصات سیستم. گرافیک. رام. سی پی یو و سایر قطعات کامپیوتر
5. خرید سیستم با مناسب ترین قیمت و بهترین کیفیت به صورتی که قطعه ها را خرید میکنیم و سیستم را میبندیم.
6. سرویس لپ تاپ
7. تعمیرات نرمافزار و سخت افزاری لپ تاپ
8. بالا بردن سرعت لپ تاپ به صورت حرفه ایی
9. خرید لوازم جانبی با بهترین قیمت و کیفیت
۲۲ خرداد ۱۳۹۸