May 11
#آموزش_تکثیر_گل_لیندا:
تکثیر از طریق کاشت بذر و ریشه دار کردن تنه جوش صورت میگیرد.
گاهی روی ساقه و مخصوصاً در قسمت انتهایی ناحیه متورم گل گیاهچه های کوچکی سبز میشود که اصطلاحاً به آنها تنه جوش میگویند. بعد از مدتی که از رشدش بگذرد انتهای گیاهچه محل اتصال به پایه مادری متورم میشود.
میتوانید گیاهچه را با کاتر تیز و ضد عفونی جدا کرده و انتهای قلمه را داخل هورمون ریشه زایی بزنید و در گلدانی جداگانه طوری که ۳۰% از گیاهچه داخل خاک باشد بکارید .
مکان گلدان؛ سایه با نور محیطی زیاد و دور از تابش مستقیم آفتاب باشد.
رطوبت خاک را با آبیاری برای گل تأمین کنید ولی در حد مرطوب کردن بستر غرقابی کردن باعث گندیدگی میشود.
روی گلدان را با نایلون شفاف کاور کنید تا تأمین رطوبت کند.
ولی ریشه دار کردن تنه جوش به سختی و تقریباً برای افراد مبتدی و در محیط منزل تقریباً غیر ممکن است.
با #سرزنی_لیندا میتوانید آن را چند شاخه کنید.
جدا کردن پاجوشهای که از کنار گیاه مادری بیرون آمده یکی از روشهای تکثیر لیندا است در واقع گاهی در یک گلدان دو یا چند گیاه به شکل متراکم در حال رشد هستند که میتوان در زمان تعویض گلدان گیاه در فصل بهار نسبت به جداسازی آنان اقدام کرد.
قبل از جداسازی پاجوشها وسایل لازم از قبیل گلدان. سنگریزه برای زهکش و خاک مناسب را فراهم کنید یک تا دو سانت انتهای گلدان را سنگریزه بریزید به منظور خروج آب اضافه حدود ۳۰% از فضای خالی گلدان را از مخلوط کاشت پر کنید سپس گیاه مادری از گلدان بیرون آورده و تا حد امکان خاک اطراف ریشه گیاه را تمیز کنید برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ریشهها میتوانید از جریان ملایم آب استفاده کنید. گیاه را از قسمت در هم فرو رفته و متصل جدا کنید برای این کار میتوانید از کاتر یا قیچی باغبانی کمک بگیرید.
سپس هر گل را در گلدانی مستقل کاشته و فضای خالی را با خاک پر و بستر را آبیاری کنید.
#هرس_لیندا: گاهی بر بروی ساقه گیاه مادری جوانههایی رشد میکند اگر چه در تکثیر این گیاه میتوان از آنان استفاده کرد اما نگهداری آنها بر روب تنه مادری موجب چند تنه شدن گیاه خواهد شد بنابراین برای حفظ ظاهر گیاه میبایست این جوانهها را از ساقه جدا کرد.
@parvareshgol
#بیماری_های_گیاه_را_بشناسید
اگر هوای اطراف گیاه خشك باشد، حاشیه برگها قهوهای میشوند. اگر از زیر گلدان سنگریزهدار محتوی آب استفاده كنید این معضل برطرف میشود.
• چنانچه هوای محیط خیلی سرد باشد، برگها نرم، آبكی و كمرنگ میشوند.
• درصورتی كه گیاه را بیش از اندازه لازم آبیاری كنید، تنه گیاه پوسیده میشود.
• اگر نور بیش از اندازه و آفتاب بهطور مستقیم روی گیاه بتابد، برگها رنگ پریده و چروك میشوند.
• در هوای گرم و تشنگی زیاد، برگها چروكیده و رنگ تیره بهخود میگیرند.
• برگهای تاخورده و نیمهخشك شده را از گیاه حذف كنید تا باقی برگها خراب نشوند.
• اگر لبههای برگ پاندانوس خشك شده باشد، بایدآبیاری را افزایش داد.
• اگر دیدید كه پایه گیاه دچار گندیدگی شده علت از سرما و آبیاری زیاد است.
• آفتی كه ممكن است گیاه را دچار مشكل كند كنه قرمز ریز است. برای پیشگیری، از اسپری آب و الكل استفاده كنید. برای تهیه این اسپری از ۵۰ درصد آب و ۵۰ درصد الكل استفاده كنید اما اگر گیاه دچار آفت شد باید از سمهای نفوذی استفاده كرد.
• درصورتی كه برگهای جدید ریز و كم رشد كردند 2 دلیل دارد اولا گلدان كوچك وحجم ریشهها زیاد است و دوما كمبود موادغذایی وجود دارد.
@parvareshgol
ترانه مادر پرستار دلم، تقدیم به همه مادران از گل عزیزتر
http://dl.saba-music.com/dl/music/96/1/Reza-NikFarjam_Madar-Parstare-Delam.mp3
@parvareshgol
#بونسای
درختچه های مینیاتوری و زیبا که طرفداران زیادی داره اما معمولا افراد در نگهداریش دچار مشکل میشن و تعداد سوالات در این زمینه زیاد بود، در اینجا چند عامل مهم و اساسی رو توضیح میدهیم
@parvareshgol
نور: اولین عامل نور است. اگر محیط زندگیتون نور کافی نداره اصلا سراغش نرید جون کمبود نور باعث ریزش برگ ها میشه، نور شدید و مستقیم هم باعث سوختگی برگ ها میشه.
#آبیاری_بونسای
بعد از نور دومین عامل مهم آبیاریه، تا زمانی که سطح خاک رطوبتشو تاحدودی از دست نداده گیاه به آبیاری احتیاجی نداره، خشکی دادن بیش از حد باعث خشکی و ریزش برگ ها میشه.
نکته: طبق توصیه یک متخصص بن سای می تونید ابتدا بونسای رو غرقابی آبیاری کنید که ریشه کامل از آب برخوردار بشه دفعات بعد مقدار کمتری آب بهش بدید.
آبیاری زیاد باعث خفگی ریشه میشه و احتمال بیماری های #قارچی رو افزایش میده همچنین باعث زرد شدن و ریزش برگ ها میشه.
پس فکر نکنید با آبیاری بیشتر به رشدش کمک میکنید بلکه ممکنه گیاه رو از بین ببرید.
#رطوبت_بونسای:
عامل بعدی رطوبت است. معمولا در منازل برای حفظ رطوبت از اسپری آب استفاده میشه اما این کار ممکنه باعث ایجاد بیماری های قارچی و لک روی برگ ها بشه که در این صورت باید از قارچ کش استفاده بشه.
برای تامین رطوبت یا باید از #دستگاه_بخار استفاده کنید یا گلدان رو روی سینی آب و سنگریزه قرار بدید یا کوزه های سفالی خیلی کوچک تهیه کنید که داخلش آب بریزید و داخل گلدان قرار بدید تا با تبخیر آب تا حدودی رطوبت فراهم بشه.
#کوددهی:
برای تغذیه بونسای میتونید از کودهایی با فرمول برابر مثل کود 10-10-10یا 20-20-20 حدود ماهی یک بار استفاده کنید اما برای بونسای های خزان کننده که در پاییز و زمستان دوران رکود دارند فقط در بهار و تابستان کوددهی صورت بگیره.
اگر بونسای برای گلدهی یا میوه دهی کوددهی میشه باید از فرمولاسیون خاص هدفمون استفاده کنیم.
پاسخ به چند سؤال:
1- دلیل #زردشدن برگهای بونسای جنسینگ چیست؟
پاسخ: علت اصلی زرد شدن برگها آبیاری زیاد، بیماریهای قارچی، سرما و نور کم میباشد.
2-علت ریزش برگهای بونسای جنسینگ چیست؟
پاسخ: ریزش برگها نیز مانند زرد شدن برگها میتواند به دلیل آبیاری زیاد، بیماریهای قارچی، سرما و نور کم باشد.
3- آیا #بونسای_جنسینگ نیاز به کوددهی دارد؟
پاسخ: بله میتوانید با کودهای NPKK در فصل رشد گیاه را هر دو هفته یک بار آبیاری کنید.
4-بهترین زمان برای تعویض گلدان بونسای جنسینگ چه زمانی است؟
پاسخ: بهترین زمان برای تعویض خاک و گلدان بونسای جنسینگ زمانی که گیاه خواب است و بهزودی فصل رشد شروع خواهد شد. که برای اکثر گیاهان اسفند ماه میباشد
@parvareshgol
#مورچه_در_گلدان
برخی از افرادی که در خانه گلدان دارند، شکایت میکنند که گلدانهایشان محل تجمع و تردد مورچه ها شده است و نمیتوانند آنها را دور کنند. شاید باورتان نشود اما معمولا مورچه ها در اصل به گیاهان حمله نمیکنند بلکه به دنبال شته ها، شپشک آرد آلود و حشرات دیگر خود را به گلدان میرسانند. این حشرات آفتهای گیاهان شما هستند و به آنها آسیب وارد میکنند. مورچه ها عاشق تغذیه از عسلک هستند. عسلک در واقع فضله تولید شده توسط این حشرات و آفتها است که شیرین و مغذی بوده و غذای خوبی برای مورچه ها به حساب می آید. بنابراین در واقع عسلک برای محافظت از حشره در مقابل دشمنان طبیعی اش است.
رهایی از مورچه ها در گیاهان گلدانی
موثرترین راه رهایی از مورچهها در گیاهان گلدانی ترکیبی از طعمه مورچه و استفاده از صابون آفت کش است. مقداری طعمه مورچه بخرید و آن را در مسیر عبور مورچه ها به سمت گلدان، قرار دهید. احتمالا مورچه ها یک لانه بزرگتر در خارج از گلدان دارند و طعمه ای که برای آنها گذاشته اید را با تصور این که غذا است، به سمت لانه خود میبرند و به این ترتیب تمام کلونیشان از بین میرود. این روش احتمال مشکلات مورچه در آینده را نیز کاهش میدهد.
شیوه طبیعی رهایی از مورچه ها در گیاهان گلدانی
- مورچه ها از مرکبات خوششان نمی آید. پوست یک میوه مرکبات (نارنگی، پرتقال و از این قبیل) را به سمت گیاه بفشارید به صورتی که آب آن خارج شود و به گیاه بپاشد. این کار به دفع مورچه ها کمک میکند.
- برای ساخت دافع قوی تر و مطمئن تر از مرکبات، پوست شش پرتقال را در آب به مدت پانزده دقیقه بجوشانید. سپس پوستهای نرم شده را با آب در ظرف غذا ساز بریزید و آنها را ترکیب کنید تا مخلوط یکنواختی حاصل شود. این ترکیب را در اطراف گیاه خود بریزید.
- خودتان محلول صابونی درست کنید. برای این کار یک قاشق چای خوری مایع ظرفشویی را در نیم لیتر آب گرم بریزید. سپس آن را در اطراف گیاه خود اسپری کنید. صابونهایی که حاوی روغن نعنا هستند، تاثیر بیشتری دارند.
- ادویه هایی مانند میخک، دارچین، پودر چیلی، قهوه آسیاب شده یا برگهای خشک چای نعنا را میتوانید در اطراف گلدان بریزید تا مورچه ها را از گیاه دور کند.
چگونه مورچه ها را از گلدانمان دور نگه داریم؟
برای دور نگه داشتن مورچه ها، بسیار مهم است که هر گونه ماده غذایی را که روی زمین میریزد، به سرعت تمیز کنید و مطمئن شوید مواد غذایی در ظروف در بسته قرار دارند و مورچه ها به این مواد نمیتوانند دسترسی پیدا کنند. در صورتی که مورچه ها به هر دلیل وارد خانه تان شوند، احتمال زیادی دارد که گیاهتان را نیز پیدا کنند و در آنجا یا مکانهای دیگر داخل خانه، لانه کنند.
@parvareshgol
🍀 #آموزش_قلمه_زدن
🍀 تکثیر #شمعدانی
۱. اندازه مناسب برای قلمه شعمدانی ۷ تا ۱۰ سانتیمتر است.
۲. به جز دو برگ، همه برگ ها غنچه ها و جوانه های روی ساقه را جدا کنید.
۳. ترکیب مناسب خاک قلمه یک پیمانه ماسه شسته نرم و دو پیمانه پیت موس و یا خاک برگ نرم.
۴. یک سوم طول قلمه را در خاک فرو کنید.
۵. گلدان را در نور غیر مستقیم آفتاب بگذارید.
۶. سطح خاک گلدان قلمه همیشه باید مرطوب بماند.
۷. در مناطق گرم و خشک، روی گلدان را با پلاستیک روشن بپوشانید تا یک گلخانه موقت بوجود آید.
۸. هر روز نیم ساعت پلاستیک را بردارید و پس از پشت و رو کردن آن دوباره روی گلدان بکشید.
۹. دقت کنید تا پلاستیک به هیچ عنوان با برگ ها در تماس نباشد. برای این کار چهار چوب بلندتر را در خاک گلدان فرو کنید و پلاستیک را روی آن بکشید.
۱۰. با ظهور جوانه های جدید گلدان را کم کم به آفتاب نزدیک کنید.
@parvareshgol